Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romelu Lukaku heeft Inter ‘verraden’ en krijgt weer te maken met racisme

Laatste update:

Romelu Lukaku krijgt ervan langs in de internationale media na de Champions League-finale van zaterdagavond. De Belgische spits van Internazionale speelde een dubieuze rol door een doelpunt van ploeggenoot Federico Dimarco te voorkomen en miste vlak voor tijd zelf ook een enorme kans. Mede daardoor won Manchester City met 1-0 en gingen de Engelsen er met de beker vandoor.

La Gazzetta dello Sport was spijkerhard voor Lukaku en schreef dat de aanvaller Inter 'verraden' heeft. "Hij had het verloop van de wedstrijd kunnen veranderen, maar nu zijn zijn missers vooral heel pijnlijk." Het Spaanse Marca deed er nog een schepje bovenop, want zij beoordeelden Lukaku met een 1 en voorspelden dat de Belg 'nog lang aan deze finale zal denken'. AS heeft ondertussen aandacht voor de enorme kans die Lukaku miste. "Daar spreken ze over vijftig jaar nog over. Hij kon kiezen tussen scoren, scoren of... scoren."

Lukaku kreeg na de wedstrijd ook te maken met racisme. Op sociale media kreeg de aanvaller van Inter diverse racistische verwensingen te lezen over zijn afkomst en daarnaast stuurden velen emoticons en afbeeldingen van apen naar het persoonlijke account van Lukaku. Het is zeker niet de eerste keer dat de Belgische spits slachtoffer is van racisme, want dit seizoen werden er tijdens een bekerwedstrijd tegen Juventus nog oerwoudgeluiden gemaakt richting hem.

Inter verloor de Champions League-finale door een goal van Rodri in de tweede helft. Het niet benutten van de kansen door de Italianen, waar Lukaku ook een aandeel in had, maakte dat Manchester City voor het eerst in de clubgeschiedenis de Cup met de Grote Oren omhoog mocht houden. In het laarsland overheerst ondertussen wel de trots. "De formatie van Inzaghi kan met opgeheven hoofd weg uit Istanbul en heeft een perfect wedstrijdplan uitgevoerd tegen de sterkste formatie ter wereld", zo valt er onder meer te lezen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De anonieme tokkie brigade is ook weer wakker geworden, triest gedoe

11 juni 2023 om 10:02

Jaa het blijft bijzonder dat zelfs in 2023 , met alle kennis en informatie die beschikbaar is. Er toch nog mensen zijn die iemand beoordelen op huidskleur. Racisme is met afstand , de grootste en helaas meest hardnekkige vorm van domheid.

11 juni 2023 om 10:14

Wat heeft het jaartal er mee van doen?
Deze mensen zijn gefrustreerd en willem zich op de persoon Lukaku afreageren. In dit geval doen ze dat door aan zijn huidskleur te refereren.
Heeft niets met onwetendheid te maken. Ze weten prima dat dit niet kan/hoort, maar daar hebben ze in hun frustratie geen boodschap aan.
Gaat nooit veranderen.

11 juni 2023 om 10:14

In 1923 zou het minder vreemd zijn omdat zwarte mensen in de USA toen niet bij blanke mensen op de bus mochten zitten.

11 juni 2023 om 10:24

Luca het spijt me zeer, maar ik heb ook weleens gefrustreerd in de Arena gezeten of waar dan ook ter wereld. Maar ik heb er geen moment over gepeinst, überhaupt zal het nooit in mijn hoofd gekomen zijn om iemand discriminerend of racistisch te bejegenen.

Er zijn ook andere manieren om je onvrede de uiten, normale weldenkende mensen doen dat niet door middel van discriminatie of racisme.

Ik zal nooit geloven dat die 'mensen' het puur alleen doen om iemand van slag te maken, beetje hetzelfde om iemand die homo is. Op een verschrikkelijke manier daar na te verwijzen, omdat je boos bent of gefrustreerd.

11 juni 2023 om 10:26

Hoe je die zaken aan elkaar knoopt, is me een raadsel.

Ook in 2023 of zelf 2223 zullen mensen, wanneer ze gefrustreerd zijn gaan schelden en zullen ze huidskleur, seksuele geaardheid, dik of gehandicapt zijn et cetera gebruiken in hun tirades.

11 juni 2023 om 10:28

Het is toch ook niet heel Inter-minnend Italië, dat dit nu doet?
Je hebt hier te maken met een deel van de bevolking, dat minder beschaving kent, zeker wanneer ze gefrustreerd zijn.
Dat deel is er in 2023, in 2050 en 2200.
Fact of life.

En uiteraard zeer betreurenswaardig, maar we leven in de realiteit en niet in utopia.

11 juni 2023 om 10:36

Zo vreemd lijkt het me niet. De visie jegens racisme is hard veranderd ten opzichte met 100 jaar geleden en laten we maar niet beginnen over de 18e en 19e eeuw.

11 juni 2023 om 10:42

Luca zag gisteren al op
twitter in Italie dat men weer helemaal
Los ging op Lukako en hoe er gescholden werd. Interisti Juventini Milanisti Romanisti onderling. Ongelooflijk. We kunnen er hier ook wat van maar zat met echt met ongeloof te kijken. Wat is dat toch in I met die discriminatie? Zelfs onderling wordt er gediscrimineerd. Terroni…

11 juni 2023 om 10:42

@Lierse,Eens.Dat heet beschaving. En juist dat laagje beschaving gaat eraf, wanneer iemand frustraties uit.Bij een (hopelijk klein) deel van de mensen komen oude impulsen, zoals racisme, dan weer terug.Kan best nog verder afnemen, maar helemaal verdwijnen, lijkt me stug.

11 juni 2023 om 10:50

Ik zou ook IN de bus gaan zitten.... (flauw, kon het niet laten)

11 juni 2023 om 10:53

Hoe meer mensen beschaving hebben hoe kleiner de kans dat het gebeurt. Als het in 1880 gebeurd was dan was er waarschijnlijk een reactie geweest dat het logisch is omdat zwarte mensen een kleinere herseninhoud hebben omdat ze een inferieure tak van de menselijke stamboom zijn die dichter bij apen staat (wat toen bij velen gewoon een wetenschappelijke waarheid was).

11 juni 2023 om 11:44

Luca het lijkt op een vrij brief, en als je het anders bedoelt dan hoor ik dat heel graag van je. Dus als je boos en gefrustreerd bent, en je vervolgens voor kiest om je discriminerend en racistisch te uiten. Ben je dat natuurlijk niet, maar doe je dat alleen om iemand te kwetsen. Zo lust ik er nog wel een paar, normale weldenkende mensen die niet met die demonische ideologie rondlopen. Zullen dat nooit doen, zelfde met bijvoorbeeld die als geluiden naar Brobbey bij FC Utrecht .

Het veruit grootste gedeelte van het stadion deed niet mee, ondanks dat Ajax echt niet hun meest favoriete club was eerder meest gehate. Om een lang verhaal kort te maken, jij mag uiteraard een andere mening hebben.

Maar uit jezelf discriminerend en racistisch, dan ben jij gewoon zo als individu vind ik.

11 juni 2023 om 17:50

Dat hele vrijbrief verhaal zit echt alleen in jouw brein. Op niets gebaseerd.
Heel veel mensen kunnen een verklaring of omschrijving niet onderscheiden van een vrijbrief of goedkeuring.
Intellectuele armoede van jouw kant.

11 juni 2023 om 18:00

Zogenaamde "professor" ik weet niet wie je denkt dat je bent hoor, mijn intentie was om respectvol met jou een discussie aan te gaan. Maar als je doet alsof er boter op je hoofd is, terwijl je duidelijk bent geweest in je stelling. Het frustratie excuus om discriminatie en racisme goed te praten. Dan ben je natuurlijk al af, maar als je dan ook nog zonder aanleiding mij probeert te beledigen. Dan ben je gewoon uitschot, die duidelijk zonder normen en waarden is opgegroeid kansparel.

11 juni 2023 om 21:59

1923 of bedoel je jaren 70? en in Zuid Afrika nog in de jaren 90. Je moet wel je feiten kennen. Zoek maar op de Apartheidsregime of jim crow wetten.

11 juni 2023 om 10:14

Het is nog erger dan alleen de anonieme tokkie brigade als serieuze kranten termen als 'verraden' gaan gebruiken als je toevallig in de baan van een kopbal staat en een grote kans mist. En daar wordt de tokkie brigade ook lekker mee opgehitst. Dan heb je als krant/redacteur ook geen enkel gevoel van verantwoordelijkheid.

11 juni 2023 om 10:35

Bingo, de media doet er idd lekker aan mee en zal zeker niet gaan deëscaleren. Maar ach, alles voor de clicks en cash natuurlijk. Jammer dat het zo werkt tegenwoordig.

11 juni 2023 om 12:21

Is that you Steven Berghuis? Je hebt helemaal gelijk trouwens. Stomme sensatie kop, die alleen maar meer olie op het vuur gooit.

11 juni 2023 om 11:40

Het moment dat de negroïde medemens racisme niet meer als beledigend ervaart is het moment dat racisme zal stoppen. Ik gun ze het moment dat ze lachend en schouderophalend weg kunnen lopen wanneer ze op hun huidskleur aangesproken worden.

11 juni 2023 om 12:16

Wauw!! Gewoon wauw...

11 juni 2023 om 12:37

Lekker simpel ben jij. Waarom schuif jij het probleem weer op de slachtoffers?

11 juni 2023 om 12:48

Weet je wie negroïde ook gebruikten in hun communicatie? Hint het begint met een N en eindigt op P.

11 juni 2023 om 13:51

Dat is het hele punt, het is wachten op het moment dat de zwarte medemens zich geen slachtoffer meer voelt als men iets over de huidskleur zegt. Uiteindelijk is het ook een kwestie van trots, laat ze maar trots zijn op het feit dat ze zwart zijn en daar geen gekrenkte gevoelens mee associëren.

11 juni 2023 om 11:57

Ik ben ook een Tokkie, waarom betrek je mij er bij? Waarom iedereen over één kam scheren?

11 juni 2023 om 13:06

Ik vind het vooral triest dat neutrale media dit soort gedrag enorm ophitsen met belachelijke krantenkoppen. Helaas zien we het in NL ook steeds meer.

11 juni 2023 om 13:31

Sowieso hebben alle gokkers die gewed hadden op een gelijkspel of goal van lukaku hem helemaal verrot gescholden, gokken is bad, never forget that

Tja dat is toch ook wel weer droevig. Niet verrassend helaas... wel droevig, als ik die jongen was ging ik daar weg. Ga lekker elders voetballen waar je wel gewaardeerd wordt.

11 juni 2023 om 10:03

Terug naar Man U lijkt me een uitstekende stap voor beide partijen.

11 juni 2023 om 10:14

Ja maybe, al bestaat dit soort volk natuurlijk overal helaas.

11 juni 2023 om 10:31

Lukaku zal dan langzamerhand het wereldrecord teruggaan-naar-je-oude-club wel in handen hebben toch?

11 juni 2023 om 10:45

Daarom snap ik ook niet waarom hij terug ging naar Italië. Hij kreeg met meteen met racism te maken op zijn eerste jaar, door eigen publiek zelfs.

11 juni 2023 om 10:49

Ja plus de manier waarop hij weg ging was ook niet je van het. Z'n terugkomst werd ook niet met heel veel gejuich ontvangen geloof ik. Die Italiaanse fans zijn nog meer temperamentvol dan ik

11 juni 2023 om 17:56

Alsof er alleen sprake is van racisme in Italië?

11 juni 2023 om 11:49

Goede gast die van Nederland houdt, kom lekker hierheen man!

11 juni 2023 om 12:13

Sorry dat ik je hiervoor moet corrigeren, maar je reageert zonder te weten waar je over praat. Gisteren zat ik in het San Siro met alle Interisti de wedstrijd te kijken. Zodra Lukaku erin kwam, juichte iedereen. Als hij ergens gewaardeerd wordt, is dat wel in Milaan. Na afloop van de wedstrijd klapten we allemaal uit trots voor ons team. Dat er dan op sociale media racistisch gereageerd wordt, kan overal gebeuren. Misschien waren het wel Nederlanders of Engelsen die de afbeeldingen stuurden.

11 juni 2023 om 12:31

Tja dat zou kunnen inderdaad. Plus hij zal best geliefd zijn bij (een deel van) de fans. Ik zal je woorden aannemen aangezien je dicht op het vuur zit. Maar, hij is toch niet echt lekker weggegaan de eerste keer bij Inter? En ze hoefde hem toch niet echt terug? Daarnaast is racisme natuurlijk een wereldwijd probleem, maar toch wel relatief prominent aanwezig in het Italiaanse voetbal. Of vergis ik mij dan?

11 juni 2023 om 20:27

Klopt dat zijn vertrek niet werd gewaardeerd. Hij heeft daarvoor z’n excuses aangeboden en de harde kern accepteerde dat. Dus dat verhaal ligt achter ons. Verder kan jouw aanname kloppen over het racisme in Italië, maar het is jammer dat je dan precies hetzelfde doet tegenover de “normale” Italianen die niet racistisch zijn. Zo interpreteer ik dat je zegt dat hij ook om die reden weg moet uit Italië. Dat is toch oneerlijk tegenover de andere non-racistische mensen. Bovendien zou hij dit ook hebben in Spanje, vooral als je kijkt wat er dit seizoen gebeurde bij Vinicius. In Engeland waren er ook genoeg incidenten. Is het dan eerlijk tegenover de andere mensen om te zeggen dat al die spelers daar weg moeten. Ik vind het persoonlijk heel jammer als Italiaanse voetballiefhebber dat mensen zoals jij ons voetbalplezier wil afnemen doordat je alles over 1 kam scheert met je aannames.


socialie media..en dan vooral twitter, is echt zo'n kansloze put aan trieste mensen.
zonder enige schaamte of consequenties kan er van alles getypt en gepost worden.

ik wou dat het mogelijk om deze personen op te sporen + te straffen, gewoon dikke boete, taakstraf/strafkamp.

11 juni 2023 om 09:55

Je kunt gewoon prima een account aan persoonsgegevens koppelen maar dan krijg je de privacybrigade weer die daar niet aan willen. Dit is niet op te lossen.

11 juni 2023 om 09:58

Bovendien zijn er genoeg mensen die ook dat weer kunnen omzeilen. Maar dat er iets moet gebeuren aan dat social media is wel duidelijk.

11 juni 2023 om 10:26

Nja privacybrigade.. ik moet tegenwoordig bij YouTube ook m'n id of creditcard laten controleren als ik een video wil kijken waarvan de maker 'm op 18+ hebt gezet. Dat heb ik gewoon liever niet

11 juni 2023 om 10:52

@RedJager,

Dat heb ik ook liever niet. Maar als dat de blaar is waar ik op moet zitten door de velen internetgangsters die maar denken alles anoniem te kunnen zeggen, dan heb ik er minder problemen mee.

11 juni 2023 om 11:27

Zo dacht ik er eerst ook over. De steeds hardnekkiger opkomende moraalpolitie laat zien dat het onwenselijk is. In behoorlijk wat sectoren (voornamelijk gesubsidieerd(is
de destructieve uitwerking hiervan zichtbaar.

11 juni 2023 om 11:51

De oplossing is juist super eenvoudig. Geen Social Media account hebben of volgen.

Wat kan jou het nou schelen wat een Italiaans 1.500 km verderop die je nog nooit gezien hebt van je vindt...

11 juni 2023 om 10:12

ja en dan te beseffen dat Musk alleen maar meer wil gaan toestaan. Alles onder het mom van vrijheids van meningsuiting. En dan heb ik het nog niet eens over de gigantische hoeveelheid aan desinformatie en complottheorieën omtrent politieke onderwerpen waar menig menig lid van voetbalzone zich ook altijd overduidelijk door laat beïnvloeden.

11 juni 2023 om 10:15

De beste man verdiend er geld mee he, voor hem is het gewoon een business model. Hij neemt geen verantwoordelijkheid voor de wijze waarop mensen er gebruik of misbruik van maken. Ethisch norm besef van een appel helaas.

11 juni 2023 om 10:39

Die heb je bij de NOS en RTL dagelijks. Politiek en de mensen met extreem veel geld zullen altijd de media beïnvloeden of dat nu sociale media of reguliere is. Gevaar is dat de massa de reguliere media als betrouwbaar ziet. Tot nu toe valt dat met sociale medywel mee.

11 juni 2023 om 10:39

Het is dubbel, want hij kiest er wel voor om ontzettend veel geld te laten lopen door juist niet te buigen voor de grote adverteerders die hem onder (financiële) druk zetten om bepaalde stellingen/meningen te weren van zijn platform.

11 juni 2023 om 10:51

Okay, in dat geval is het gewoon knettergek

11 juni 2023 om 11:55

@Steed71 ja want we kunnen de reguliere media niet vertrouwen of wel? Dat is ook typisch iets van social media icm met types als Trump en Baudet. Mensen worden echt steeds gekker. En nee dat valt niet mee met social media. Dat zie ik hier altijd wel als het gaat om politieke onderwerpen. Allemaal social media verhaaltjes die gewoon klakkeloos worden overgenomen en herhaald.

11 juni 2023 om 12:03

Was D66 niet juist een partij dat tegenzit soort praktijken is maar een hele hoop fake accounts heeft om hun te promoten?

Het is voor vele bedrijven een verdienmodel om te werken met nep accounts.

Lekker subjectief ook weer. Het is een split second en natuurlijk wil hij zelf ook die bal er in knallen. De vraag is wat er gebeurd was als hij vanaf het begin er in zou staan. We zullen het nooit weten. Ik ben zelf nogal gecharmeerd van Lautaro, wat een meters maakt hij en kan de bal vasthouden. Ik denk dat hij bij een Arsenal er 20+ in zal schieten.

Het zit Lukaku ook niet mee. Eerst met Belgie op het wk grote kansen missen waardoor je land eruit gaat en nu verliest je team de CL finale. Het waren geen grote kansen maar levensgrote kansen die in beide wedstrijden zijn gemist.

Het is toch werkelijk waar een schande dat dit elke keer maar weer gebeurd! Er moet echt tegen opgetreden worden door IP adressen op te sporen en de daders te straffen hiervoor! De technische mogelijkheden zijn er echt wel.

11 juni 2023 om 10:25

De technische mogelijkheden om je IP adres te verbergen zijn nog veel groter. Is echt onbegonnen werk ben ik bang.

11 juni 2023 om 10:31

Autoriteiten hebben niet eens de macht en de middelen om geweldsmisdrijven, inbraken en ga zo maar door te rechercheren en te vervolgen.
Wie gaan dan de cyberbullies opsporen en vervolgen?
Inderdaad onbegonnen werk.

11 juni 2023 om 10:41

De beloningen voor dit soort medewerkers moeten significant omhoog, alleen dan zal er meer mankracht beschikbaar komen. Nu loont het meer om voor de ‘andere kant’ te kiezen.

11 juni 2023 om 10:52

De andere kant loont altijd meer, als je het over financiële beloning hebt tenminste. Er bestaat echter ook nog iets als moreel lonen. Laten we hopen dat deze kant nog eens zichtbaar de overhand krijgt.

11 juni 2023 om 11:16

Gaat lang duren, je ziet het aan hoeveel of eigenlijk hoe weinig mensen voor justitie etc willen werken.

11 juni 2023 om 11:18

I know, en laat ik nu ook nog een ongeduldig type zijn...! Ach dan maar blij proberen te zijn met kleine stapjes in de goede richting. Zoals het massaal veroordelen van dit gedrag dan we hier zien.

11 juni 2023 om 12:07

Het lukt de politie niet eens om de huidige taken uit te voeren door onderbezetting, ook deze taken er nog bij zal het helemaal 1 groot drama worden.

Diep triest weer dit, tokkies hou je altijd.
Die kans had er trouwens wel in gemoeten hoor.

11 juni 2023 om 11:59

Ik ben ook een Tokkie, waarom moet ik weg??

Die media moet ook eens stoppen met dit soort dingen. Die werken er gewoon aan mee

11 juni 2023 om 10:10

Helemaal mee eens. Want welke dubieuze rol heeft hij gespeeld? Hij krijgt een bal tegen zich aan gekopt en miste een kans. Dat gebeurd elke spits wel eens. Of dat die nu geel, rood, blauw, wit of zwart is.

11 juni 2023 om 10:17

De media verslaat gewoon wat men ziet toch? Hij speelde een rol, miste een hele grote kans. In hoeverre het woord dubieus dan juist gekozen is daar kun je over discussiëren. Maar ik denk niet dat het gebruiken of weglaten van één of twee woorden dit soort lieden op andere gedachten zou brengen.

11 juni 2023 om 10:33

Dubieus als woord is hier raar gekozen.
Het suggereert opzet om Inter te laten verliezen.
Ongelukkig was een beter woord geweest.

11 juni 2023 om 10:52

Ja eens, ongelukkig was een betere term. Ik denk alleen niet dat de 'fans' anders hadden gereageerd als er voor ongelukkig was gekozen i.p.v. dubieus.

11 juni 2023 om 11:04

Dat denk ik ook niet, maar de woordkeuze zal hun wel eerder het idee hebben dat ze gelijk hebben.

Ik ben tegen het bedreigen van iemand, maar als Lukaku hier om wordt bedreigd, waarom horen we deze geluiden dan niet na gisteravond over Haaland? Hij deed mee toch? Ik heb Lukaku in die paar minuten meer gezien dan Haaland in die 90 minuten. Maar vertel me waarom de ene wel en de ander niet?

11 juni 2023 om 11:07

Daar geloof ik ook niet in.
Het idee om Lukaku uit te schelden is niet geboren, toen ze het woord "dubieus" zagen.

11 juni 2023 om 11:19

Uhmm, omdat Haaland bij City speelt en City gewonnen heeft

Zo'n negatief voetbal spelen, alles ontregelen en maar blijven liggen en janken tot ze 1-0 achter komen. Ineens kunnen ze wel voetballen, tot kansen komen en rekken geen tijd meer.
Vervolgens heeft de spits die moest beginnen maar op de bank starte het gedaan, wat een kansloze journalistiek. Het Italiaanse voetbal is 1 groot eng toneelstuk.

11 juni 2023 om 10:17

Is dat niet het geval met het voetbal in het algemeen? Of zou het er in Spanje, Frankrijk etc. heel anders aan toegaan?

11 juni 2023 om 12:07

Nee is niet het voetbal in het algemeen, Zuid Europa misschien wat meer. Met enkele clubs uitgezonderd.

11 juni 2023 om 13:18

Nou ik heb hier in Nederland wedstrijden gezien... dat was minstens net zo erg. Of ben je bijvoorbeeld de beker finale vergeten?

Dom van de media daar om het op de persoon Lukaku te spelen en te zeggen dat hij de club heeft verraden. Zo werk je alle internethelden in de hand om hem te gaan bedreigen ermee. Soms denk ik dat media ook wat beter na mogen denken voordat ze wat publiceren.

11 juni 2023 om 10:03

Dat ze hem persoonlijk aanpakken is prima. De manier waarop is ondoordacht. Als we iemand vanwege afkomst niet mogen aanspreken dan is het pas echt erg gesteld.

11 juni 2023 om 10:11

Hij heeft het nergens in zijn reactie over afkomst. Dus geen idee waarom je dat in deze discussie probeert te fietsen.

11 juni 2023 om 10:38

Met het woordje "ermee" wordt weldegelijk de relatie gelegd tussen de berichtgeving in de media en de reacties op de socials.Met impliciet de boodschap, dat je over Lukaku, vanwege zijn afkomst, niet negatief moet berichten.

11 juni 2023 om 10:46

Puur grammaticaal gezien verwijst die “ermee” duidelijk naar de zin daarvoor waarin gezegd wordt dat de media weergeeft dat hij de club verraden heeft.

Je kan natuurlijk ook stellen dat het naar een totaal onbenoemd ding in zijn reactie wijst, maar dat is toch ook wel wat speculatie.

11 juni 2023 om 10:46

Ik denk eerder dat hij bedoelt dat je spelers niet persoonlijk moet aanvallen, niet alleen zwarte spelers, maar alle spelers.

11 juni 2023 om 12:32

Met het woordje ´ermeeⴠbedoelde ik dat hij dan bedreigt zou worden met het feit dat de media zegt dat hij de club verraadt. Dus ik heb het over het verraden.
Je zou het op 2 manieren kunnen lezen inderdaad, excuses.

Om ook als krant te spreken over 'verraden'.
Die actie waarbij hij in de weg stond, kwam vrijwel uit het niets omdat die bal terugkwam van de lat en daarna snel weer op doel genomen werd.

Ook die kopbal, tuurlijk had die meer in de hoek gemoeten, maar zo waren er aan de andere kant ook schoten die tegen Onana werden geschoten i.p.v. de hoek.

En om als fan nou je speler lastig te gaan vallen met racistische opmerkingen zucht...

Tja, een Cerny verhaal in het groot. Die mistte tegen De Graafschap een enorme kans waardoor Ajax waarschijnlijk de titel verspeelde. Gisteravond Lukaku in een sportief bedenkelijke rol. Alles wat hij deed pakte zo’n beetje verkeerd uit. Met als kers op de taart inderdaad de niet te missen, maar toch gemiste kopkans bij een 1-0 achterstand. En supporters zijn tegenwoordig niet meer zo vergevingsgezind als weleer. Met hulp van de beschikbare media die het mogelijk maakt om impulsieve, negatieve commentaren direct te kunnen spuien. En dan gaat het van kwaad tot erger. Meermaals zijn al die kanalen meer een last dan een lust. Het lijkt tegenwoordig wel alsof je geboren wordt met een arm waaraan een smartphone als nieuw orgaan is toegevoegd;-)))

11 juni 2023 om 10:19

Ik hoop niet dat ze Cerny toen ook racistische verwijten hebben gemaakt. Staat me overigens ook niet bij? Maar wellicht heb ik dat gemist. Voetbalsupporters staan natuurlijk in de brede basis niet bekend om hun rationele manier van handelen.

11 juni 2023 om 12:29

Cerny is tot aan zijn voordeur bedreigd. En dat valt ook in de categorie hoe krijg je het in je hoofd....

Diezelfde idioten vergeten dan weer wel dat hij met zijn goal inter voorbij Porto schiet. Natuurlijk mag hij die niet missen, maar het is ook maar een mens en voor Inter gewoon een goede spits.

Hij bracht toch een stuk meer gevaar dan Martinez. Die grote kans moet erin natuurlijk maar voor het in de wegstaan van Dimarco kun je hem niks kwalijk nemen. En die had Dimarco in de eerste instantie zelf ook gewoon moeten maken maar daar hoor je niemand over.

Toen hij die kans miste wist ik dat er racistische opmerkingen zouden komen

Diep diep triest. Heb te doen met deze jongen. Hij zal zich verschrikkelijk schuldig voelen. Het is ook nog eens een herhaling want in de belangrijke wedstrijd België-Kroatië miste die ook levensgrote kansen. Die mate van druk/stress lijkt te hoog voor hem. Evenals 95% van alle andere mensen waarschijnlijk.
Hopelijk voor hem sociaal media ontwijken, finale verwerken en volgende stappen gaan onderzoeken.

Was te voorspellen, elke zwarte speler moet een slechte wedstrijd bekopen met racistische opmerkingen.

Het was ook echt een slechte pot van Lukaku, een bal van de lijn halen was erg en later ook nog een intikker op de keeper koppen wanneer de afstand tot de keeper langer was dan de afstand tot de goallijn. Ik wist dat het toen over was, helemaal als speler voor een Italiaanse club.

11 juni 2023 om 10:19

Tja hij was in elk geval meer aanwezig dan Dzeko, die kwam helemaal niet in het spel voor. Wat is dan beter?

11 juni 2023 om 10:26

Dzeko, 100%. Die breekt je hart tenminste niet. Lukaku is gewoon weggegooide potentie, dat breekt je geest.

11 juni 2023 om 10:35

Ik begrijp oprecht niet zo goed wat je nu wil zeggen? Mijn hart is ook wel eens gebroken, maar dat had niks met voetbal te maken

Lukaku deed z'n best, was aanwezig, gevaarlijk, maar ongelukkig. Dzeko deed ook vast z'n best, was afwezig, ongevaarlijk en ongelukkig.

11 juni 2023 om 10:38

Het doet op zich meer pijn dat je er zo dicht bij was maar het niet kon afmaken dan dat het niet gebeurt.

Echter is dat natuurlijk een subjectieve weergave van de feiten. Objectief was Lukaku beter. Zorgde voor meer dreiging en diepgang en creëerde ook een aantal potentieel gevaarlijke situaties door de bal goed door te koppen.

11 juni 2023 om 10:53

Ja oké, zo kun je het beleven inderdaad. Dat is de emotionele kant van het verhaal!

Kwam veel meer dreiging met hem in het veld. Vond hem eigenlijk wel prima spelen. En bij zo'n kopbal komt altijd een beetje geluk kijken.

Ik vind deze termen die grote kranten gebruiken veel kwalijker. Daar is over nagedacht door professionele journalisten. Schandalig dat je iemand neerzet als verrader. Die anonieme tokkies op social media, tja, die doen dat helaas. Dzeko was overigens nog veel slechter, die viel meestal gewoon om en heeft niets gecreeërd.

Heb me gisteren zeer verbaasd over hoe slechte spits Lukaku is... man man man wat een kansen!

En Martinez dan?! Als hij die bal gespeeld had naar Lukaku was het 1-0 Inter op slot gooien en CL binnen. Die vond ik nog erger dan ongelukkig op de verkeerde plek staan en een sterke redding van de keeper waardoor je niet scoort.

Het feit dat een stel leeghoofden van alles naar het hoofd van Lukaku slingert heeft wel degelijk te maken met de walgelijke manier waarop "verslaggevers" hun werk doen. Als jij in een krant de kop "verrader" gebruikt kun je er gif op innemen dat een aantal mensen dat letterlijk over neemt en Lukaku vervolgens voor van alles uitmaken. De krant van wakker Italie doet dat immers ook.
Overigens, zou ik een bekende voetballer zijn dan deed ik lekker niks met social media. Gewoon een telefoon hebben en verder niks. Zolang je het goed doet naar de zin van supporters c.q. zij die zich zo noemen is het misschien leuk, maar als het een keer fout uitpakt dan zie je wat er allemaal over je heen komt.

Daar gaan de anonieme social media accounts weer. Te triest voor woorden dat ze dit weer moeten doen. Snap nog steeds niet hoe je het in je hoofd haalt om je telefoon te pakken en dan op sociale media racistische dingen lopen schrijven.

Het stomme is nog dat hij er veel beter vanaf was gekomen als hij een onzichtbare invalbeurt had gehad. Nu creëert hij zelf een aantal kansen, iets dat het merendeel van de spelers niet lukte. Alleen al daarvoor vind ik alle beoordelingen overtrokken. En hou op met dat ‘verraad’ man, waar slaat dit op? Maken dat je wegkomt daar. Giftig gedoe.Over het racisme hoeven we niet te discussiëren. Wat een ongelooflijk triest gedoe en altijd fout. Gebeurt in Italië helaas ook nog relatief vaak.

Zou het geweldig vinden als hij op zijn social media reageert dat hij blij is dat hij die kans gemist heeft, want zulk achterlijk publiek verdient geen feestje voor een CL overwinning.

Dat Dzeko begon vond ik al goed. Maar waarom haal je hem naar de kant voor Lukaku. Of Lukaku niet brengen of beide laten spelen. Fout van Inzaghi.
Lukaku is volgens sommigen een geweldenaar, maar gisteren weer gezien dat dat allemaal wel meevalt.
Hoop voor een andere club voor Lukaku volgend seizoen.
Inter moet gewoon Inter waardige spitsen halen en niet miljoenen uitgeven voor luie spitsen die er alleen staan als ze er zin in hebben.

11 juni 2023 om 11:31

Lukaku is kilometers ver van een geweldenaar. Nooit geweest en zal het ook nooit zijn. Dat de fans boos op hem zijn is meer dan terecht...op het racisme na.

Wat is sociale media toch een diep triest fenomeen. Als bekend persoon zou ik hier echt gewoon mee kappen. Wat voegt dit nou toe aan je leven? Ook die kranten in zuid Europa zijn toch schandalig. Dit soort teksten als verrader, belachelijk gewoon. En je weet gewoon, Dzeko zal nooit zulke beoordelingen krijgen, al mist ie 3 kansen. Die speelde ook belabberd trouwens en is niet eens tot een kans gekomen. En waarom wordt Dimarco niet aangepakt? Die verprutst toch ook die kans? Was een vrije kopbal. En in de rebound is hij veel te wild. Lukaku moet er 60 inschieten in een jaar voor hij complimenten ontvangt in die landen, vul zelf maar in wat hier de reden van is.

Op het wk miste hij ook zoveel 100% kansen.. misschien is hij niet zo goed in de 5 meter

Het racisme zal alleen stoppen wanneer zwarte spelers zelf daar iets aandoen. Krijg je met racisme en komt je team (of ploeggenoten) niet duidelijk voor je op, meteen vertrekken. Middelvinger naar de contract. Mja soms lijkt alsof deze spelers liever voor het geld kiezen en het racisme willen verdragen.

13 juni 2023 om 00:21

Iedere speler moet bij discriminerende leuzen gewoon van het veld lopen. Als je dat ook nog eens op gaat scheiden per ras, geeft het niet echt het goede voorbeeld. Waarom moeten alleen donkere spelers dat doen. Alles tesamen, geeft iig het goede voorbeeld van hoe het Zou moeten.

Vieze racistische mensen, zoek een leven en laat iedereen in zijn waarde!!!

Je mag als fan best teleurgesteld of zelfs boos zijn over de prestatie van Lukaku maar 'verraden' impliceert dat hij het opzettelijk doet. Racisme is sowieso te idioot voor woorden.

Dat Lukaku een finale verkloot is gewoon dramatisch voor iedere Interfan, maar waarom iedere keer weer dat racisme, echt om kotsmisselijk van te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren