Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano komt met verrassend nieuws: Vranckx alsnog op weg naar PSV

Laatste update:

PSV gaat Aster Vranckx deze week alsnog presenteren, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano maandagavond op Twitter. Volgens de Italiaanse journalist naderen de Eindhovenaren een akkoord over de twintigjarige middenvelder van VfL Wolfsburg. De onderhandelingen zouden zich in de afrondende fase begeven en Vranckx wil dolgraag aansluiten bij de selectie van Peter Bosz. Over een transfersom laat Romano zich niet uit in zijn laatste update.

Voor de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff schaal tegen Feyenoord (0-1) bevestigde technisch directeur Earnest Stewart dat PSV hoopt op de komst van Vranckx, al was een transfer volgens de leidsman nog niet aan de orde. “Het is een speler waar we wel oren naar hebben.” Vervolgens was men in Wolfsburg verontwaardigd over de publiekelijke uitspraken van Stewart. “Bij VfL is het een regel dat wij niets naar buiten brengen over spelers die bij een andere club onder contract staan. Als mijn collega uit Eindhoven informatie nodig heeft over Aster, dan kan hij mij bellen in plaats van de media te zoeken”, aldus technisch directeur Marcel Schäfer tegenover Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Daarna was het lange tijd stil rondom Vranckx en PSV. Diverse buitenlandse media meldden dat de Eindhovenaren waren overgeschakeld op Bologna-middenvelder Jerdy Schouten, omdat de vraagprijs voor Vranckx de Brabanders te gortig was. Door de berichtgeving van Romano lijkt het erop dat PSV bereid is om risico’s te nemen deze transferzomer. Mogelijk wil Stewart zowel Vranckx als Schouten losweken. Beide spelers zien een overstap naar het Philips Stadion wel zitten.

Nu Wolfsburg zelf bijna rond is met Stade Rennes-middenvelder Lovro Majer zijn de Duitsers bereid Vranckx te laten vertrekken. De fysiek sterke controleur zou in zijn contract een gelimiteerde afkoopsom van 12 miljoen euro hebben staan. Eerder deze zomer gaf PSV behoorlijke transfersommen uit aan aanvallers Noa Lang en Ricardo Pepi. Jerdy Schouten zou woensdag gaan tekenen in Eindhoven en ook Vranckx kan deze week dus al PSV’er worden. Indien de middenvelders zich definitief verbinden aan de Johan Cruijff Schaal-winnaar stijgen de totale uitgaven van PSV deze transfersom naar rond de 50 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schouten, Vranckx, Veerman, wordt druk op het middenveld! Benieuwd wie er dan controlerend gaan spelen. Zou veerman naar 10 gaan? Daarvoor heb je ook al meerdere opties. Je wilt toch niemand van deze 3 opende bank zetten zou je zeggen. Wel een hele goede aankoop denk ik.

14 augustus 2023 om 23:01

Vranck ipv Guti, Schouten ipv Sangaré. Seizoen is lang en concurrentie is belangrijk.

14 augustus 2023 om 23:23

Financieel nemen ze bij PSV een enorm risico. Er moest eerst verkocht worden om te kunnen kopen dat was al zo na transfers van Madueke en Gakpo dat was om gaten te dichten maar Bosz wilde alleen komen als er wel kwaliteit kwam. Wanneer PSV niet bij eerste 2 eindigt dan hebben ze een probleem.... dan is het jaren op een houtje bijten, dit is echt goden verzoeken. Natuurlijk beginnen ze redelijk goed maar dat doen teams van Bosz altijd al komt er ook altijd weer de klad in....

14 augustus 2023 om 23:42

Alleen de transfer van Gakpo was om de gaten te dichten. Het Madueke geld kon toen al opnieuw geïnvesteerd worden, dat is toen niet gedaan omdat PSV binnen een paar maanden een nieuwe TD kreeg. PSV neemt natuurlijk risico met de transfers maar dat hoort nou eenmaal bij voetbal. We moeten ook niet vergeten dat alle aankopen als het goed is ook een bepaalde marktwaarde gaan vertegenwoordigen. Al het uitgegeven geld is dus niet opeens weg als ze onverhoopt 3e worden. PSV zat in een periode van grote verkopen en moet aankopen doen om er voor te zorgen dat ze ook komende seizoenen weer spelers kunnen verkopen.

15 augustus 2023 om 00:15

Arnout laat gaan. Die AJA heeft hersenschade. Hoe vaak het hier ook uitgelegd wordt, hij wilt het maar niet begrijpen.
Zelf moet zijn cluppie ook maar uitkijken. Top 2 missen en ajax kan ook jaren op een houtje bijten.

15 augustus 2023 om 05:40

Bedankt dat jij als Ajax support de financiële orde weet te vertellen over Psv

15 augustus 2023 om 06:23

@xajacfa dit is wel het jaar waarin je financieel enigszins wat risico kan nemen. Redelijk seizoen (2e worden) en je speelt CL en je hebt die miljoenen terug verdiend. Plus het feit dat de loting voor dit seizoen redelijk makkelijk is uitgevallen en CL vrij makkelijk gehaald kan worden.

15 augustus 2023 om 09:40

Klopt. Maar wat moeten ze dan? Er ligt een kans om dit seizoen CL te spelen en bij een 2e plek volgend jaar ook. Als je niet hoog inzet, ga je het sowieso niet halen. En met de transfers van Sangare en het kleine bedrag voor Guti en Simons ben je er toch al? Dus ja risico, maar te rechtvaardigen en begrijpelijk in mijn ogen.. Binnen een maand weten we of het verstandig was..

14 augustus 2023 om 23:05

Veerman heeft vorig jaar meermaals zelf aangegeven geen 10 te zijn. En na de JC-schaal was iedereen zo lovend over hem omdat hij iets verder terug speelde.

Zou raar zijn als Veerman dan opeens op 10 zou gaan spelen. En hebben ze voor het middenveld ook nog Saibari, Babadi en Til. En speelt die Tillman ook niet op 10?

Wordt erg druk op het middenveld van PSV.

14 augustus 2023 om 23:23

Dan zou je bijvoorbeeld Til voor een schappelijke prijs naar de subtop in NL moeten laten gaan.

15 augustus 2023 om 01:46

Een paar weken geleden was men nog steen en been aan het klagen dat er maar 3 middenvelders op de rol stonden volgens de club website en daar was Sangaré bij geteld die dus nog zou gaan vertrekken. Nu is het middenveld aangesterkt en is het plotseling weer te druk. Ik krijg vaak het idee dat het nooit goed is bij de supporters.

Het seizoen is lang, met een beetje geluk spelen we CL, top eredivisie en doen we lang mee om de beker. Dan lijkt het mij juist heel fijn om spelers vanaf de bank te kunnen brengen die iets toevoegen en het team niet zwakker maken.

15 augustus 2023 om 09:10

Ik ben geen PSV-supporter, dus dat was ik in ieder geval niet.

Maar hoop ook dat jullie de CL gaan halen, alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal.

Mijn conclusie nu is dat het wel erg druk is op het middenveld bij PSV. Aan Bosz om dat te managen.

14 augustus 2023 om 23:20

"schouten, Vranckx, Veerman, wordt druk op het middenveld!"

Valt wel mee. Kijk voor de grap even in de seizoengidsen van VI en Elf die vorige week uitgekomen zijn. Volgens beiden had PSV op het moment van persen slechts drie middenvelders in de A-selectie.

14 augustus 2023 om 23:49

Ik vind het gewoon zonde als Schouten Vranckx of Veerman op de bank zou moeten zitten. Tuurlijk is het seizoen lang en je weet niet hoe het loopt maar het is wel flink geld wat ze investeren in een positie waar Veerman ook al loopt. Daarnaast vind ik dat je gewoon 4 spelers voor de 10 positie hebt op dit moment dus 3 middenvelders vind ik wel heel karig.

15 augustus 2023 om 00:02

Schouten met Veerman en Vranckx ervoor, geweldig middenveld.

14 augustus 2023 om 23:00

Dit moet toch wel betekenen dat Sangare verkocht gaat worden. Anders vind ik het ook vrij verrassend aangezien die top verdediger ook nog moet gaan komen.

14 augustus 2023 om 23:07

Dat lijkt ook niet meer dan logisch. Er worden momenteel aardig wat topclubs met Sangare in verband gebracht. Dat is simpelweg een kwestie van tijd.

14 augustus 2023 om 23:00

Misschien kun je zelf ook even op onderzoek gaan ipv de zoveelste te zijn die ongefundeerd de financiële positie van PSV in twijfel trekt.

14 augustus 2023 om 23:47

Psv heeft vorig jaar natuurlijk Gakpo en Madueke in de winter verkocht voor in totaal 77m

Daarnaast heeft een club als PSV normaal jaarlijks een bedrag in de begroting voor transfers. Ze hebben Guti, Simons en max verkocht voor totaal 12m. En deze transfers lijken voor te sorteren op een transfer van Sangaré die een vaste afkoopsom heeft van 37.5M.

Even ervan uitgaande dat Sangaré daadwerelijk voor dat bedrag vertrekt en voor het gemak andere kosten buiten beschouwing latende is dat 49.5M.

Tot nu toe zijn Lang en Pepi gehaald voor 22.5M en zo er van de inkomsten als Sangare vertrekt nog 27.5M over zijn.

Van Vranckx word gezegd dat hij 12M moet kosten en van wat ik van Schouten heb gehoord tot nu toe zou het om 15M gaan dus da't blijft 0.5M minder dan de verkopen. Natuurlijk zijn er dingen als belasting en andere kosten die bij transfers komen kijken maar dan zullen de totale uitgaven voor deze transfers als ze door gaan slechts enkele Miljoenen bedragen.

Dus zelfs als deze transfers door gaan inclusief de verkoop van Sangare is er door de verkopen n vrig jaar waarschijnlijk nog ruimte over om nog meer in te kopen want het budget dat flink zou moeten zijn na de verkoop van Gakpo en Madueke is dan nog niet eens echt aangeraakt.

Als laatste als je kijkt naar de transferbalans heeft PSV de laatste jaren gewoon best wel wat geld verdiend aan transfers dus ze mogen wel weer eens wat uitgeven.

22/23 +83.5M
21/22 +39M
20/21 -7.3M
19/20 +70.5M
18/19 -3.7M

14 augustus 2023 om 23:00

Besparing op (goede) verdedigers? 😜 Zou dit, gezien de verdediging nu, niet begrijpen. Maar goed, wel standaard PSV om in alles behalve de defensie te investeren..

14 augustus 2023 om 23:00

Haha komt tie weer. Ik adviseer je even om het stuk te lezen wat Rik Elfrink vandaag heeft geschreven.

14 augustus 2023 om 23:00

Geld van Madueke is nog amper gebruikt. (Dit kunnen ze besteden). + denk dat ze direct anticiperen op het naderende vertrek van Sangare.

14 augustus 2023 om 23:01

Sangare verkopen alleen al dekt die beide aankopen al toch?

14 augustus 2023 om 23:01

Elfrink heeft gemeld dat Schouten gekocht is met het overgebleven geld van de transfers van Gakpo en Madueke. De transfer van Vranckx is volgensmij niet los te zien van de aanstaande transfer van Sangaré...

14 augustus 2023 om 23:01

Schei toch eens uit met die domme vraag! Ga lekker al die duizend posts terug lezen waarin deze vraag al gesteld werd. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Maurice Steijn er iets mee te maken heeft!

14 augustus 2023 om 23:06

Verkoop van Madueke en Gutierrez en met meer risico in acht nemend het eventuele vertrek van Sangare, het vooruitzicht op CL-voetbal (zowel deze maand de top 2 komend seizoen). Het is een risico, maar wel te verklaren. Vooralsnog kleurt PSV keurig binnen de lijntjes.

14 augustus 2023 om 23:14

Dat geld is volgens mij uitgelegd dat ze nu investeren wat ze in de winterstop niet hebben gedaan. Maar al die spelers voor dezelfde posities lijkt een beetje gekkig. Zeker als je nog Ramalho rond hebt lopen.
Gekeken naar de selectie zou je eerder een goede CV en/ of RB verwachten ipv nog meer middenvelders. Dan kun je op beide posities Teze als sub hebben.
Dus het geld zal er zijn voor deze gasten, maar is er dan nog geld om te herinvesteren in de verdediging, daar zal nog aardig wat bij moeten (zowel basis als back up)

14 augustus 2023 om 23:27

"en Vrancx en Schouten dus? Waar halen ze het geld vandaan in Eindhoven?"

Dit jaar Gakpo, Madueke, Bruma, Max, Guti en Simons verkocht voor ongeveer 90 miljoen, 23 miljoen aan inkomsten uit Europees voetbal, de dure huurkrachten Branthwaite, Hazard, Savio en Silva zijn weg...

14 augustus 2023 om 23:33

Kansloze opmerking weer. Lees even artikel van Rik Elfrink in het ED van vandaag. Dan weet je genoeg.

Psv heeft toch verdedigers nodig?

14 augustus 2023 om 23:56

Verdedigers nodig? Tegen feyenoord, sturm graz en Utrecht 1 goal tegen. Niks meer aan doen

15 augustus 2023 om 00:06

Haha totdat Ramalho weer een CL kwalificatie door PSV z’n neus boort.

15 augustus 2023 om 06:21

Dat ging tegen Utrecht alweer behoorlijk mis…. Het is dat Utrecht het niet wist af te straffen…. Ramalho is alles behalve een solide verdediger

Dan zal Sangare sws vertrekken. Wel 37.5 aanhouden lijkt me prima haalbaar.
Mooi talent ben erg benieuwd!

14 augustus 2023 om 23:02

Bod van Nottingham ter waarde van 25 miljoen is direct geweigerd dus zullen die 37.5 aanhouden

14 augustus 2023 om 23:08

Met namen als Bayern en Liverpool, zou ik ook echt de prijs niet verlagen.

14 augustus 2023 om 23:14

Liverpool moet op een gegeven moment toch in paniek gaan raken. Lijkt me niet ideaal om het seizoen met Gakpo en Szoboszlai als 8en te gaan spelen

Dit betekend dus dat Sangare weg gaat... het is hem gegund. Vranckx is wel een hele goede vervanger.

14 augustus 2023 om 23:04

Ik zou je aanraden om de stukken van Rik Elfrink te lezen, dan zal er meer duidelijk worden. De transfer van Vranckx zal niet los staan van het naderende vertrek van Sangaré.

14 augustus 2023 om 23:13

Thanks voor de tip !

14 augustus 2023 om 23:13

PSV heeft de tekorten weggewerkt met de transfer van Gakpo, dus de transfer van Madueke was pure winst. Vervolgens kregen ze ook nog een kleine 14 miljoen euro voor Gutierrez, Simons, Romero en Max. Als de balans dan nul is en de tekorten vallen mee, heb je ineens 49 miljoen euro ter beschikking. Nou zal die volledige 49 miljoen euro vast niet helemaal uitgegeven kunnen worden, maar daardoor heeft PSV meer dan genoeg vlees op de botten om de centen uit te kunnen geven.

Het is vooral raar als je de situatie van Ajax ernaast legt. Dan snap ik dat er verwarring is. Waar de crux echter zit, is dat Ajax met enorme tekorten te maken heeft door het afgelopen seizoen en daardoor moest verkopen om de cijfers op orde te houden. Er is natuurlijk nog steeds geld in Amsterdam, maar je wilt niet alles in een bodemloze put gooien, terwijl je ook gestructureerd te werk kunt gaan zodat je de opgebouwde voorsprong niet in twee seizoenen compleet verknalt. Daarom kan PSV geld uitgeven en actief zijn, terwijl Ajax in reactieve modus was. Echter merk je dat Ajax nu ook de portemonnee flink trekt.

14 augustus 2023 om 23:16

Dank voor de uitleg! Ik ken de exacte cijfers dan ook niet en mijn reactie is meer gebaseerd op gevoel inderdaad. Ik zie Ajax ook nog agressiever met geld smijten dan PSV hoor, maar die genereren naar mijn idee ook jaarlijks aanzienlijk meer inkomsten (vanuit CL en transfers). Jouw verhaal is voor mij duidelijk!

Wordt het middenveld dan Schouten - Veerman - Vranckx?

14 augustus 2023 om 23:06

Verwacht Schouten - Veerman - Tillman

14 augustus 2023 om 23:24

Er zal achter de aanvallende middenvelder (tillman,babadi,saibari) gerouleerd gaan worden tussen veerman, schouten en vranckx waarvan er dus altijd 2 basis staan.Denk ik.....

15 augustus 2023 om 00:37

Dit lijkt logisch, maar dan gaan tillman saibari en babadi dus voor een plek strijden met drie spelers. Die gaan dan alledrie ontevreden zijn met weinig speeltijd

15 augustus 2023 om 00:53

als ik het allemaal goed heb gelezen gaat op vleugels El Ghazi waarschijnlijk nog weg. dan zit je dus met precies 1 vervanger voor 2 vleugels: vertessen
dus ik denk dat Babadi (die in de jeugd ook vaak op linksvoor stond) en Saibari daar nog vaak geposteerd gaan worden.
daarbij komt ook nog dat er een kans is dat Tillman gaat tegenvallen dus die zou je in dat geval mooi kunnen terugsturen naar Bayern. En Babadi heeft nog niet bijgetekend dus er is ook nog een kans dat die weggaat.

15 augustus 2023 om 01:10

@Foebele,

Al die spelers gaan nooit concurreren met die spelers. Je hebt Veerman, Schouten en Vrancx dan als spelers die de verdedigende posities in kunnen nemen. Alle spelers die jij noemt kunnen daar helemaal niet spelen.

14 augustus 2023 om 23:36

Denk dit inderdaad. Heb vernomen dat Bosz graag met 2 nummers 8 speelt. Net als bij jullie in het verleden.

PSV zal goede hoop hebben op een kleine veertig miljoen voor Sangare, anders is het financieel toch een risico om nog een middenvelder te halen.

Dit zou ik niet begrijpen. Ja, Sangare gaat nog weg, maar met Schouten, Veerman, Tillman, dat nieuwe talent zijn er toch ruim voldoende goede opties? En een Til is er toch ook nog? Lijkt mij dat dit geld dan beter aan een verdediger besteed kan worden....

14 augustus 2023 om 23:02

Ze gaan ook nog genoeg Europese wedstrijden spelen, een brede selectie is dan gewoon nodig. Overigens zal Til zeker vertrekken, geen toekomst voor hem bij PSV.

14 augustus 2023 om 23:03

Heel logisch dat een Ajacied de zin ‘Til is er toch ook nog?’ uitspreekt. Denk je nou echt dat Guus Til het niveau is waar Peter Bosz naar streeft hahaha. Dit is geen behoudende coach. Til is een dramatische ‘10’ voor PSV. Die gaat lekker het hele seizoen op de bank zitten.

14 augustus 2023 om 23:12

Hij is er toch ook nog? En dat hij tekort komt snap ik ook wel, maar ik verwacht niet dat hij een goedkope kracht is qua salaris.

14 augustus 2023 om 23:31

PSV heeft inderdaad ruim voldoende opties op de 10 positie (en daarvan kan iedereen behalve Til ook op de vleugel). Op de 6 en 8 positie is het alleen veel dunner bezet. PSV heeft nu Sangare, Veerman en waarschijnlijk dan Schouten. Als die eerste vertrekt dan wordt de spoeling voor die controlerende posities wel heel dun. Tygo Land is nog maar 17, Comenencia heeft het niveau nog niet en Boscagli kan daar ook spelen maar die is achterin nodig. Een 3e controlerende speler lijkt de de grootste prioriteit die PSV heeft mocht Sangare vertrekken. Dan nog een goede CV en dan zijn we rond!

Lekker bezig daar in Eindhoven..

Yes. Beste nieuws sinds weken. Erg goede voetballer. Jong, sterk en veel restwaarde. Sangare zal nu wel definitief vertrekken. Nu nog een goede verdediger en de selectie is kompleet.

Zozo PSV heeft zijn ogen gericht op minstens top 2 en het liefst tweemaal kwalificatie champions league. Goeie investeringen en niet terughoudend op de transfermarkt. Verwacht eigenlijk ook nog een cv

14 augustus 2023 om 23:16

Het is zelfs financieel te verantwoorden. Alles valt momenteel precies goed voor PSV. Wel zal het resultaten moeten gaan halen, want qua salariskosten schiet PSV omhoog. Daar zullen ze op den duur wel naar moeten gaan presteren. Het wordt in ieder geval een interessante ploeg, PSV. Die krijgen zo langzamerhand een dermate leuke ploeg dat niemand het meer heeft over het vertrek van Xavi Simons.

Lijkt dan exit Sangaré. Die ga je pas missen als hij weg is. Geeft PSV mogelijk wel ruimte om nog een buitenspeler te halen. Lijkt mij broodnodig, naast een RCV (zeker als El Ghazi vertrekt). Mogelijk vindt PSV door opleving Babadi en Saibari (naast het hebben van Til) het niet meer nodig om een echte vervanger van Simons te halen voor op 10, dat scheelt dan wel weer een potentieel flinke transfersom.

Volgens mij is dit wel een aardig talent, zo stond hij in ieder geval wel te boek. Ben benieuwd naar hem in de Eredivisie. Dan toch een strijd tussen Ajax en PSV dit seizoen? Als Ajax nog wat 'kanonnen' laat komen hebben die wel de sterkste selecties.

Zal ik een geheim verklappen: Branderhorst naar Ajax

Ik ben altijd wat sceptisch bij dit soort transfers. Er is een reden waarom het bij Wolfsburg niet lukte. Wat is de laatste speler geweest die bij een vergelijkbare club als PSV niet slaagde om in Eindhoven alsnog uit de verf te komen? Dan moet je echt gaan graven

14 augustus 2023 om 23:19

Luuk de Jong?

14 augustus 2023 om 23:27

LDJ had zich bij Twente natuurlijk wel al bewezen in de top van NL. Vranckx is voor mij echt een vraagteken. De reacties hier zijn overwegend positief maarja dat waren ze bij Bruma ook

14 augustus 2023 om 23:53

Arias, Schwaab?

15 augustus 2023 om 00:00

Die hebben het goed gedaan

15 augustus 2023 om 00:21

De reacties bij Bruma zijn nooit positief geweest. Niemand begreep die transfer voor dat bedrag.

15 augustus 2023 om 09:22

Guardado mag ook wel in dit lijstje.

Begint een beetje een herhaling van zetten te worden vanuit mijn kant, maar mag het een 'onsje minder' aan middenvelders zijn en een 'onsje meer' aan centrale verdedigers lieve PSV?

Mag hopen voor PSV dat ze geen grote financiële risico’s nemen. Ik weet dat er met onder andere de verkoop van Madueke en Gakpo een hoop geld binnen is geharkt, maar het lijkt mij sterk dat dat gehele bedrag weer kan worden geherinvesteerd.

Zal nooit vergeten hoe Peter Bosz, toentertijd als TD, Feyenoord de vernieling in hielp. Daar ondervinden we nog steeds de consequenties van.

15 augustus 2023 om 00:38

Raad je aan om het artikel van vandaag in het ED te lezen. Wordt dan meer duidelijk wat betreft de financiën.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren