Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dreun voor PSV: beoogde opvolger Ibrahim Sangaré tekent in de Serie A’

Laatste update:

PSV lijkt definitief naast Aster Vranckx te grijpen. Journalisten Sacha Tavolieri en Gianluca Di Marzio melden vrijdagavond namelijk dat de middenvelder van VfL Wolfsburg op het punt staat om bij Fiorentina te tekenen. De Serie A-club betaalt zeven miljoen euro voor Vranckx, die voor vier seizoenen gaat tekenen. Vranckx wilde zelf graag naar PSV, dat geen akkoord wist te bereiken met Wolfsburg. Hierop besloot de twintigjarige middenvelder voor Fiorentina te kiezen.

Voor Vranckx is de Serie A geen onbekend terrein, want vorig seizoen kwam hij op huurbasis tot tien optredens in het shirt van AC Milan. Bij terugkomst in Wolfsburg bleek al snel dat een vaste plaats op het middenveld een moeilijke kwestie zou gaan worden. PSV hield de situatie nauwlettend in de gaten en was volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano al ver in de onderhandelingen met de Duitse club. Er werd gerept over een transfersom van 12 miljoen euro voor de beoogde opvolger van Ibrahim Sangaré, die PSV in de slotfase van de zomerse transfermarkt nog steeds kan verlaten.

PSV trok onlangs Jerdy Schouten al aan voor het middenveld, al deed dat niets af aan de interesse in Vranckx. Voorwaarde was wel dat er eerst afscheid zou worden genomen van Sangaré. Het is onduidelijk of de Eindhovenaren overschakelen naar een andere optie, nu Vranckx voor een tweede avontuur in de Serie A gaat. Wolfsburg haakte vorige week al in op het vertrek van de Belgische middenvelder door de Kroaat Lovro Majer aan de selectie toe te voegen.

Vranckx bracht begin augustus nog een bezoek aan De Herdgang. De controleur sprak toen met Peter Bosz en technisch directeur Earnest Stewart, die hun plannen met PSV uit de doeken deden. Vranckx, tijdens het jeugd-EK aanvoerder van Jong België, staat sinds juli 2021 onder contract in Wolfsburg. Destijds werd hij voor 8 miljoen euro overgenomen van KV Mechelen. In het afgelopen seizoen speelde Vranckx dus op huurbasis voor AC Milan, maar namens i Rossoneri wist hij nooit te imponeren. De Italianen besloten zodoende om de optie tot koop in het huurcontract te laten varen. Zijn contract in Wolfsburg loopt nog twee jaar door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei 7 miljoen, dat is best goedkoop!

25 augustus 2023 om 23:37

Pff idd, koopje! Zonde voor psv, begrijp dan niet zo goed dat ze er niet uit konden komen met Wolfsburg. 8mln had ook nog een prima bedrag geweest.

Lijkt me vrij logisch, Vranckx is momenteel persona non grata Wolfsburg en zat in een uitzichtloze situatie, hij zal op een gegeven moment ook eieren voor z’n geld moeten kiezen om niet een heel seizoen op de bank te gaan zitten of op de tribune bij Wolfsburg

Dat kan helemaal nooit een target zijn geweest! Earnest steward heeft alleen maar Nederlandse of Amerikaanse contacten!

PSV wilde hem waarschijnlijk niet vastleggen totdat Sangare verkocht was, en na, dan kan je er wel s naast grijpen. Vraag t me af of Sangare nog weggaat, nog maar een weekje…

7 miljoen "maar" ... dacht dat psv al.10+ voor hem over had als ik de berichtgeving moest geloven.

Is ook logisch, die vrancks gaat ook niet wachten tot sangare ene keer weg gaat als de laatste week is aangebroken. Ik denk dat de kans dat Sangare blijft behoorlijk groot is.

25 augustus 2023 om 23:40

Tuurlijk. En als ie nog gaat, dan voor minder dan de 37 miljoen waar psv al die tijd mee loopt te leuren

26 augustus 2023 om 07:14

Oef. Dat is voor PSV geen straf. Als Sangaré blijft, dan heeft PSV echt een héérlijk elftal dit seizoen zeg

26 augustus 2023 om 08:46

Mwoa, ik vind dit geen hoogvlieger, hij blijft af en toe domme fouten maken zoals afgelopen week ook weer.

Belachelijk dat je hem laat lopen, dit was een aanwinst geweest. Nu nog een B verdediger en PSV is zichzelf weer.

25 augustus 2023 om 23:41

Die heeft psv toch al gehaald met Dest?

25 augustus 2023 om 23:45

Ach ach. Wel heel lief van je dat je psv vergelijkt met Barcelona en ac Milan. Bij Ajax vond ik het namelijk niet zon b speler.

26 augustus 2023 om 00:07

@brampsv: dan ben je 1 van de weinigen,want ook bij Ajax was het niks bijzonders

26 augustus 2023 om 09:48

Bram, jij maakt die vergelijking. Ik niet.

26 augustus 2023 om 00:21

Inderdaad schandalig dat PSV Vranckx niet binnenhaalt, dit was sowieso de vervanging van Sangare geweest. Had prima gekund want achter Sangare heeft PSV geen back up vm. Al blijft Ibi, kon Vranckx meedraaien tot Ibi wel ging, kwestie van vooruit denken en handelen, Sangare gaat deze window of de volgende weg en had je de vervanging al binnen. Nu zal er last minute vervanging komen tenzij Vranckx Fiorentina vertragen zal. Heel kortzichtig van PSV om per se te wachten tot Ibi weg is. Wolfsburg en Aster kunnen daar toch niet opwachten. Nu gaat PSV halsoverkop een vervanger moeten zoeken in de laatste week die vele malen duurder zal zijn dan Aster. Schouten is geen 6, ja hij kan er spelen maar totaal anders dan Sangare dit invult. Aster is wel een 6 met fysiek, potentie en drive naar voren. Zo nalatig om Vranckx te laten gaan en nog geen goede cv te hebben terwijl dit overduidelijk de zwakke plek is van het team.

Was deze jongen sowieso niet overbodig geweest na de komst van Schouten?

26 augustus 2023 om 00:22

Nee want Schouten is de vervanger van Guti en niet Sangare, Vranckx is/zou de vervanging van Ibi zijn.

26 augustus 2023 om 08:38

Dus je gaat voor PSV begrippen stevig investeren in een 2e verdedigende middenvelder, terwijl je broodnodig een topper centraal achterin moet aantrekken? Kan Brands niet reven Stewart zeggen dat dat niet helemaal slim is?

26 augustus 2023 om 09:20

Brands deed altijd precies hetzelfde. Dus die ziet helemaal niet dat er een verdediger nodig is.

7 miljoen hadden wij toch ook wel kunnen aftikken? En hij wilde zelf graag naar psv. Ik vraag me af wat hier achter zit

Zolang Sangaré blijft is dit toch niet erg? Veerman, Sangaré , Schouten roulerend voor die drie posities. Boscagli deed het daar voorheen ook uitstekend.
Had overbodig geweest als Vrancx nu naar PSV kwam.

Deze dreun zag ik totaal niet aankomen. Iedereen succes met de nachtrust!

25 augustus 2023 om 23:44

Dank hiervoor

Is Schouten niet gewoon al de vervanger van Sangare? Dat is een controleur. Ik heb ook niet echt de indruk dat PSV doorgedrukt heeft voor Vranckx. Ik zou wel denken dat ze er echt nog wel een middenvelder bij zouden halen, want wanneer Sangare vertrekt heb je voor de twee posities achter de 10 alleen Schouten en Veerman. Lijkt mij goed voor de basis, maar zouden allebei wel een backup kunnen gebruiken.

26 augustus 2023 om 00:02

Zo is het. Schouten is de vervanger van Sangaré. Ik snap niks van die mensen die denken dat wij hem gehaald hebben als vervanger voor Guti... voor dat bedrag. En nog minder van de mensen die denken dat hij Ramalho mag gaan vervangen.

26 augustus 2023 om 00:24

Hij is ook een ander type dan Guti, echt een 6, maar wel een die voetballend in orde is. Zijn er nog middenvelders die rondzingen om naar PSV te gaan (indien Sangare idd vertrekt)? Ik lees er behalve over deze Vranckx toch nooit echt iets over. Zo’n Kitolano zou ik bijvoorbeeld best een goede optie vinden, of zo’n Ludovit Reis (HSV). Benieuwd of daar nog iets gebeurd!

26 augustus 2023 om 00:26

@MT87 Fout ... Schouten is de vervanger van Guti. Dit heeft Stewart ook gezegd in de aankondiging. Vranckx is/zou de vervanging van Ibi zijn en is ook een echte 6. Schouten is meer regisseur/8 meer concurrent van Veerman. Ja Schouten kan op 6 spelen maar dat is hem niet in zijn kracht zetten net zoals hem als cv posteren.

26 augustus 2023 om 00:32

@ Savano , ja, my ass. Schouten is een echte 6. En dan nog een voetballende ook. En Sangaré is geen echte 6. Guti was dat wel.

26 augustus 2023 om 00:40

@ Bbl98 , ik vind zijn positionering wel echt top. Daar schortte het bij Strootman (prime) bijvoorbeeld aan als hij 6 moest spelen. Het duo Schouten / Veerman doet me denken aan Vogel / Van Bommel. Waar Schouten beter is dan Vogel, en Veerman minder dan Van Bommel, maar qua combi klopt het precies.

Ik las ook niks behalve Vranckx, maar Reis had ik ook op mijn lijstje staan ter vervanging van Guti. En Matusiwa is nog goedkoper, daar heb ik ook vertrouwen in als pure 6, op de bank.

26 augustus 2023 om 00:46

@Savano, Schouten is toch geen 8? Dat is juist een jongen die verdedigend heel stabiel is en het spel kan verdelen, niet die creatieve pass geven of loopacties naar voren maken. In niks toont die jongen aan een 8 te zijn. In de praktijk werd Guti vorig seizoen ook veelal gebruikt als backup van Sangare als ik mij niet vergis, dus in die zin zou dat wel stroken met de opmerking van Stewart.

26 augustus 2023 om 00:51

@MT87, ik ben niet heel erg thuis in de historische spelers van PSV, buiten de echt bekende namen (geen PSV’er, gewoon leuk om mee te denken). Zo zegt Vogel mij zo snel niks. Matusiwa klinkt ook als een interessante inderdaad, maar ik denk dat die te hoog gegrepen is als backup. Is ook zeer gewaardeerd in de Ligue 1. Hoezo zou die goedkoper zijn eigenlijk? Misschien die Mannsverk (Molde), die eerder ook aan Feyenoord gelinkt werd. Zelf iets minder bekend mee, maar Scandinavië is een interessante pool en ook nog niet heel duur.

26 augustus 2023 om 01:09

@ Bbl98 , Johann Vogel was dan ook totaal geen spectaculaire speler. Echt een sobere waterdrager die de bal, weliswaar met een goede pass, naar de goede kleur speelde. Beetje type Wieffer, zou ik zeggen. Maar hij liet Van Bommel shinen. En op zo'n manier zie ik Schouten ook complementair zijn aan Veerman, alleen is Schouten overall veel beter.

Schouten is PSV eigenlijk al voorbij. Wij hebben hem gekocht op het moment dat we normaliter zo'n jongen zouden verkopen aan een betere club. Dat maakt deze transfer ook zo bijzonder. Hij hoort bij de Europese subtop te spelen, en dat zijn wij niet.

26 augustus 2023 om 02:01

@MT87 en @BBL98 Als jullie goed lazen, zagen jullie dat ik zei dat Schouten wel degelijk en goed op 6 kan spelen maar dat dit niet zijn kracht is en hij het spelen op 6 totaal anders invult dan Ibi. Dit ligt bij Schouten veel meer in het regisseren van achteruit, met passes strooien en eerste aanleg zijn richting aanval(opbouw). Dat is Schouten zijn kracht en dat zijn veel meer karakteristieken van een 8 type Veerman, type vd Boomen, type Kroos etc. Ideaal middenveld PSV: Schouten/Veerman (8) - Tillman/Babadi/Til/Saibari (10) - Sangare/(Vranckx) (6). Dit behoort eigenlijk de middenveld bezetting van PSV te zijn. Als Sangare vertrekt, is er niemand die zijn ijzeren rol van: fysieke duels, gaten dichten, harde tackles, stofzuigen en afpakken inleveren zal vervullen. Dit ligt Schouten als geen enkel andere middenvelder niet. Dit is dus de reden waarom Vranckx er op voorhand diende te zijn. Als back up voor Sangare (blessure/schorsing) als het scenario dat ie deze window vertrekt. Nu heb je niks voor die rol en met deze verdediging (Ramalho) tevens in de CL is dat zeker (!) nodig. Je middenveld wordt (in de CL/EL) overlopen zonder die fysieke stofzuiger op 6 precies richting een al zwakke verdedigingslinie.

26 augustus 2023 om 07:16

@Savano: Het "probleem" ligt niet bij de lezers, maar bij de zender ditmaal. En bijzonder hoe jij reageert op anderen doe jou netjes op jouw fouten wijst. @MT87: Reis zou ook een hele leuke zijn inderdaad. Al vraag ik mij langzaamaan af of Sangaré wel vertrekt

Hoezo is dit een dreun voor PSV?

Goed nieuws voor de psv supporters: misschien gaat psv nu verdedigers kopen zodat ze weer eens een rol van betekenis kunnen spelen in de eredivisie

26 augustus 2023 om 00:23

Hoezo jullie hebben sowieso dest al dat is toch niveau genoeg?

26 augustus 2023 om 01:31

"jullie"? Ik heb echt heul heul weinig met ajax

26 augustus 2023 om 04:22

Verwarrend gesprek van alle kanten dit

Het is nog niet eens zeker dat Sangare weg gaat. Denk als PSV CL haalt dat hij bij PSV blijft.

Wat voert PSV toch al jaren een dramatisch transferbeleid zeg. Als hij inderdaad "maar" 7mil kostte.. Had hem toch gewoon opgehaald.

26 augustus 2023 om 00:27

Ik vind 7 miljoen voor een bankzitter best duur, zeker als de eerste 11 nog niet op orde is. Ik denk dat Earnie op twee paarden gewed heeft. Schouten en Vranckx. Vranckx was heel haalbaar, en Schouten eigenlijk totaal niet. Milan was bijvoorbeeld ook in de running en bood naar verluid veel meer geld. Het is echt een klein wonder dat Schouten nu bij ons speelt. Maar nu hij binnen is...

Pomp die 7m lekker in een CV.

Je hebt best wat snelheid, best wat (duel)kracht, een redelijke pass, komt graag mee naar voren, lengte maar verder is het te weinig om een goede centrale verdediger te zijn en ook niet verfijnd genoeg om een rechtsback te zijn. Wat ik bedoel? In Teze zie ik een speler die prima op 6 zou kunnen! Koop eens een goede centrale verdediger en laat Teze en Schouten het maar uitzoeken op 6.

Saibari als stand in van Veerman op 8 is ook gewoon te doen. Die gozer bezit alles behalve een goede afronding en hijzelf ziet zichzelf ook liever op die positie ontwikkelen. Defensie defensie defensie!

26 augustus 2023 om 00:54

@ Storing , Teze op 6 zie ik niet zitten. Daar is hij de mindere versie van Rosario. Hij heeft die veiligheid van de krijtlijn nodig, als er teveel man om hem heen staan raakt hij in paniek. Dus je kunt hem nergens in de as neerzetten.

Saibari als stand in op 8 vind ik ook gewoon te doen. Ik denk zelfs dat hij daar het best tot zijn recht komt, aan de linkerkant van het middenveld. Meer nog dan op 10. Hij is fysiek goed. Doet geen domme dingen. Neemt zijn verdedigende verantwoordelijkheid. En waar Veerman passend subliem is, kan Saibari met een rush iets openbreken.

PSV heeft niet het geld om 22 gelijkwaardige spelers te hebben. Dus als Schouten geblesseerd raakt, hebben we een probleem. Maar ja, als we überhaupt geen vervanger voor Ramalho kopen hebben we sowieso een probleem. Ik ben het dus met je eens. Spendeer dat geld goed: defensie, defensie, defensie!

Boeien. Het middenveld zit wel goed zo. Een centrale verdediger is belangrijker.

26 augustus 2023 om 07:07

Helemaal mee eens, al denk ik dat het voor de balans beter is voor PSV als ze met 2 verdedigende middenvelders spelen. Deze zijn als Sangare vertrekt niet heel ruim voorradig hoewel Boscagli het daar in het verleden best aardig heeft gedaan.

Ik heb te weinig inzicht of er in Jong PSV er nog kandidaten zijn die er klaar voor zijn om als back up CVM kunnen fungeren, als deze er niet is dan zou ik focussen op een jonge back up CVM en een CV die direct van meerwaarde is.

Helemaal geen dreun. Genoeg middenvelders en jeugdig talent. Prima zo

26 augustus 2023 om 11:20

Valt te bezien als we Sangare alsnog verkopen, dan was Vrannckx de beoogde opvolger voor Sangare met de bedoeling hem te betalen met die tranfersom. Maar goed nu hij zo goed als heeft getekend bij Fiorentina, zal PSV moeten doorschakelen. Ja Schouten is er voor terug gekomen maar Guti is ook weg.

En hoewel ik jeugdig talent toejuich als je ziet dat Commencia niet eens de bank zit bij Rangers uit terwijl Lang, Tillman, Babadi, Till vier aanvallende ingesteld middenvelders + 3 aanvallers voor 5 posities op de bank zitten. en Alleen Sambo en Schouten voor de meer verdedigende posities
(vind dat persoonlijk een grote blunder van Bosz, aanvallen prima, alleen maar kamikaze voetbal dat zat hij voor de kerst weer thuis) geeft ook mij geen goed gevoel dat er vertrouwen in die jongen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren