Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roger Schmidt: ‘Mohamed Ihattaren is ziek en heeft nóg een probleem’

Laatste update:

Roger Schmidt heeft donderdagavond in Athene tekst en uitleg gegeven over de afwezigheid van Mohamed Ihattaren voor het Europa League-duel van donderdag met Olympiacos. PSV communiceerde eerder al dat de negentienjarige aanvallende middenvelder er vanwege ziekte niet bij is, maar Schmidt komt op de persconferentie met aanvullende informatie.

"Hij is ziek, dus kon sowieso niet mee", zegt Schmidt. "Daarnaast was er nóg een probleem, want hij heeft door een spierblessure de afgelopen twee dagen niet kunnen trainen. Zondag heeft hij individueel getraind en daar is dat gebeurd." Ihattaren ontbrak al eerder dit seizoen vanwege ziekte. "Ja, dat hij wat vaker ziek is, is vreemd, maar ook onderdeel van voetbal. We zullen hem missen."

Tegenover de absentie van Ihattaren staat de terugkeer van Mario Götze, die na bijna twee maanden van blessureleed weer in de wedstrijdselectie zit. "Mario kan ons elftal beter verbinden en zeker een impact hebben, hoewel we niet moeten vergeten dat hij zes, zeven weken niet heeft gespeeld", zegt Schmidt, die niet wil zeggen of de Duitser in de basis staat. "Hij kan spelen en zijn aanwezigheid zal, als basisspeler of als invaller, impact hebben."

Schmidt weet dat zijn ploeg Götze de laatste maanden absoluut heeft gemist. "Mario is compleet", zegt de coach. "Niet alleen aan de bal, maar ook in het pressen, het loopwerk en alle arbeid voor het team is hij belangrijk. Ik denk dat iedereen heeft gezien welke invloed hij voor de winterstop op ons spel en onze spelers had en denk dat hij weer gaat doen wat hij voorheen heeft gedaan."

PSV treft met Olympiacos, dat in de Griekse competitie een voorsprong van liefst veertien punten heeft, een lastige tegenstander, zo betoogt Schmidt. "Zij hebben op Europees vlak al veel ervaring", aldus de Duitser. "Ze zijn in mijn ogen een heel compleet team. Ze zijn fysiek sterk, ze hebben individuele kwaliteiten en ze kunnen tactisch variëren. Mijn spelers hebben de Europese ervaring die zij hebben niet, maar dat kan ook een voordeel zijn. Ze zullen heel erg gemotiveerd zijn de volgende ronde te halen. We zullen wel twee topdagen moeten hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop vooral dat als Götze speelt hij ze bij de hand kan nemen en niet naar 30 minuten uitvalt. Neem aan dat ze voorzichtig zijn en hem niet te snel brengen. Heerlijke speler, mits fit..

17 februari 2021 om 21:17

Laten we het hopen. En laten we hopen dat hij de rest van het seizoen fit blijft...

17 februari 2021 om 21:20

Laten we het inderdaad hopen. Maar gezien zijn verleden lijkt me dat vrij onrealistisch. Dit seizoen ook nog maar 4 keer de 90 minuten vol gemaakt.. dat zegt genoeg over een speler die eigenlijk in de kracht van zijn leven zou moeten zijn.

17 februari 2021 om 21:40

Daar zeg je wat, mits fit. Als hij niet van glas was dan had iedere Europese topclub hem willen hebben. PSV nam een groot risico met hem.

Cody Gakpo is minstens even groot gemis geweest als Götze, ik weet niet wanneer hij weer fit is maar is samen met Malen de beste aanvaller van PSV dit seizoen maakt een hele mooie ontwikkeling door. Ook Madueke bijvoorbeeld heeft een veel wedstrijden een grotere inbreng gehad en een beter rendement gehaald in vergelijking met Ihattaren bijvoorbeeld. Terwijl ze even oud zijn en Mo word bestempeld als het grootste talent in jaren. Terwijl Noni eigenlijk beter is. PSV mist ook de rust van Götze aan de bal en zijn creatieve spel zodat Sangare zich kan concentreren op het afpakken van de bal en inleveren bij de juiste kleur.

17 februari 2021 om 21:18

Psv heeft inderdaad gewoon pech gehad dat Gakpo en Madueke geblesseerd uitvielen. Dat zijn dan net de jongens die ontbreken en kost je gewoon punten tegen Az, Feyenoord en Ado. Denk overigens dat Götze zijn impact wel het grootst is. Met hem erbij heb je een rustpunt in het elftal, iets wat ontbrak tegen Ajax bijvoorbeeld.

17 februari 2021 om 21:21

Ihattaren rendeert gewoon niet in een 442. Hij moet gewoon op 10 staan en lekker naar Ajax gaan als hij uit zijn contract loopt. Gebeurt natuurlijk nooit maar wat zou Ajax dan een team hebben om van te watertanden zeg.. 🤤

17 februari 2021 om 21:27

Wat moeten wij met Mo? Alsof hij laat zien momenteel bij Ajax een plekje te krijgen. Lekker op de bank wegkwijnen in Amsterdam? Hij moet veel minuten maken.

17 februari 2021 om 21:27

Onzin, geloof ik niet in. 4-4-2 of 4-3-3, Mo heeft onder van Bommel geëxcelleerd op 10 en op rechts. Nu staat hij nog altijd op rechts en heeft gewoon nul rendement. Noni Madueke speelt een veel beter seizoen en haalt ook veel meer rendement op die zelfde rechterkant. Hij moet meer gaan scoren en en meer assists gaan geven, anders gaat Noni Madueke hem gewoon voorbij als basisspeler.

17 februari 2021 om 21:27

Ajax heeft nu ook een team om te watertanden, maar goed dat team is dan ook duurder dan de begroting van vrijwel iedere Eredivisieclub.

17 februari 2021 om 21:32

Wie speelt Mo dan uit de basis? Klaassen, Gravenberch of Kudus (wnnr die volledig fit is)? Denk dat Mo gwn lekker bij PSV zich moet blijven ontwikkelen.

17 februari 2021 om 22:01

Heb nog geen idee over wie er blijft en wie er vertrekt bij Ajax dat is ieder jaar weer een verrassing. Dus de optie Ihattare blijft voor mij openstaan.

Haha dacht bij die titel dat er echt even wat nieuws zou zijn, blijkt het gewoon een lichte blessure. Hopelijk niet al te ernstig zodat we binnenkort weer eens met een fitte selectie kunnen aantreden en Schmidt weer eens echte keuzes kan maken.

Hmm, dat hij wat vaker ziek is noemt Schmidt vreemd. Niet netjes. Het kan toch
Zeker als je te zwaar was en te hard je best hebt gedaan om af te vallen.
Schmidt moet niet alles zeggen wat hij denkt

18 februari 2021 om 09:56

@cas2 ja dat viel mij ook op! Heb al langer het gevoel dat het niet klikt en Schmidt al afscheid genomen heeft van Ihattaran voor volgend seizoen (natuurlijk ook door nog niet verlengen van contract).

Het is vreemd dat er bij PSV zo vaak spelers vanwege diverse malheur aan de kant staan. Misschien dat de leiding daar eens naar kan vragen bij Schmidt. Vreemd....

17 februari 2021 om 23:33

En dan? Als een speler ziek is en de leiding vraagt Schmidt daarnaar? Denk je dan dat hij iets anders zal zeggen dan dat hij ziek is? Er zijn wel voor de hand liggender vragen die de leiding Schmidt kan stellen. En dat die vragen uitblijven geeft maar aan hoezeer de leiding verbonden is aan de keuzes en het succes van Schmidt.

Niet onterecht besloot Gerbrands om Van Bommel eruit te sturen. Maar ook om John de Jong te sparen. Die vervolgens op zijn of hun gezamenlijke beslissing Schmidt gingen halen. Dat leek een prima keuze, maar inmiddels dringt de vraag zich op met welke argumenten en onder welke voorwaarden ze Schmidt graag aan het werk zetten in Eindhoven. Was het de naam en de ervaring van de trainer en was dat voldoende om de misstap met een eigenwijze rookie in de vergetelheid te brengen. Of is de trainer gekomen omdat-ie zo goed aansluit bij de spelvisie van de clubleiding en de financiele prioriteiten daarbinnen, die het moet stellen om Ajax nog enigszins bij te kunnen houden.

De harde waarheid is namelijk dat PSV geld moet maken, terwijl - en omdat - het in Amsterdam tegen de plinten omhoog klotst. Dat betekent dus dat cashcows als Malen, Gakpo en Ihattaren moeten worden ingezet op een manier waarop zij het best renderen en dus het meest door opbrengen. En dat impliceert een aanvallende manier van spelen, met veel eigen initiatief en de juiste ondersteuning van deze jongens om daar een hoofdrol in te kunnen spelen. Dan is het vreemd dat Schmidt straffeloos de sierpaardjes - druk zettend - in de werkmodus mag zetten waardoor ze worden afgepeigerd om zich effectief met scoren en voorgeven bezig te houden. En nog erger is het dat juist de werkpaardjes - Sangaré en Rosario - een hoofdrol krijgen in het vormgeven van het aanvalsspel. En zelfs als die rolverdeling wel op een gezonde manier andersom was, dan is het nog steeds de vraag waarom John de Jong niet - in de vorm van een betere verdediging - zorgt voor balans in de selectie die de druk op de aanval zou wegnemen?

PSV is zich ten volle bewust van de waarde van aanvallers. Alleen beseft het al jaren niet dat juist een goede verdediging het talent van haar aanvallers het beste faciliteert. Dat blijkt ook uit het aankoopbeleid voor de laatste linie, die doorspekt is van deze ironie. De afgelopen tien jaar trok PSV 15 centrumverdedigers aan. In 6 gevallen waren deze transfervrij, in slechts twee gevallen mocht dat meer dan €4 miljoen kosten en de ironie wil dat dit met Baumgarl en Luckassen voor de totaalprijs van €15 miljoen wel twee van de grootste miskopen op deze posities is gebleken. Alleen Moreno was een echte topper, Boscagli bewijst anno 2021 ook zijn waarde en verder zou je met een beetje goede wil - ik vond hem vrij overschat - Jeffrey Bruma een geslaagde aankoop kunnen noemen. Maar hoe men elkaar ervan overtuigde dat je met Sainsbury, Schwaab, Rekik, Zanka Jorgensen, Dereijk, Vukovic, Bouma in zijn nadagen, Marcelo en de genoemde Baumgartl en Luckassen achterin wel jaarlijks een gooi naar het kampioenschap kunt doen is toch een groots raadsel.

Voor een club die hardop roept over drie jaar bij de beste 32 clubs ter wereld en het morgen met pijn en moeite opneemt tegen Olympiacos is dat een regelrechte aanklacht tegen de verwaarloosde scouting en het technische eleid in het bijzonder en de neiging snel tevreden te zijn in het bijzonder. Je vraagt je nog af waar Toon Gerbrands het lef vandaan haalt boekjes te schrijven en spreuken te prediken over topsport...

18 februari 2021 om 10:08

@gomes1psv Altijd interessant om jouw bijdrages te lezen!. Het is wel bizar nu je er naar wijst, dan PSV vaak niet wil investeren in verdedigers. Liever een bankzitter Viergever halen (en dan basisspeler maken!!) dan goed scouten en een topper halen die leiding geeft.

Maar Bruma en Rekik waren toch wel goede aankopen. Goed gedaan ook in Europa. Vond ze meestal wel stabiel.

Verder ben ik ook benieuwd hoe Gerbrands top 32 wil worden. Tot nu is alleen jeugdopleiding goed aangepakt. Complimenten daarvoor.
Maar er is meer nodig. Aantal jaren als je dat PSV goed bezig was in Mexico bijv. Naamsbekendheid was daar groot. Zelfde probeerden ze in Korea met Park en Lee (wat beiden ook goede spelers waren). Maar over zulke projecten in het buitenland om meer geld te genereren hoor je niets meer.

17 februari 2021 om 23:35

Even opgezocht, was ook benieuwd. Volgens Transfermarkt heeft, van de clubs die dit seizoen europees spelen, PSV 24x een speler in de Eredivisie moeten missen door een blessure (niet 24 wedstrijden dus maar 24 verschillende blessures). Daarin zijn dus ook zware blessures meegenomen zoals die van Obispo, Guto, Romero en Ledezma, die sowieso niet te relateren zijn aan trainingsmethodes oid. Ter vergelijking: Bij Ajax en Feyenoord ligt dat op 19. Bij AZ op 14. Alleen AZ heeft dus significant minder verschillend aantal blessures. Uiteindelijk valt het dus mee, al heeft PSV er nu een hoop achter elkaar en tegelijkertijd wat wellicht het beeld vertekent.

18 februari 2021 om 10:57

Maar vind je het normaal dat onder deze trainer - bestempeld als iemand die een team bijzonder fit weet te krijgen - zo veel blessure gevallen te melden zijn? Los van de griepjes e.d. Dan hoor je toch eerder onderaan de lijst te staan. B.v. het doelsaldo van een team geeft iets aan: veel gescoord, prima voorhoede; weinig tegendoelpunten, prima defensie. En nu terug naar het aantal blessures/ ziektegevallen.... Snap je?

Eerder dit seizoen kwam een vriend, ilhatarran ergens tegen terwijl psv zou spelen. Dacht dat hij toen ook zogenaamd ziek was, de opmerking van schmid is dan wel te begrijpen. Hij heeft er waarschijnlijk wat bedenkingen bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren