Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robin van Persie: ‘Hij heeft de potentie om een geweldige trainer te worden’

Laatste update:

Robin van Persie voorziet een mooie trainersloopbaan voor ex-teamgenoot Mikel Arteta. De oud-middenvelder uit Spanje maakte ruim drie jaar deel uit van de technische staf van Josep Guardiola bij Manchester City, alvorens hij in december 2019 door Arsenal als manager werd aangetrokken. In zijn eerste seizoen eindigde Arsenal weliswaar als achtste, maar dankzij de winst van de FA Cup spelen de Londenaren komend seizoen wél in de Europa League.

Van Persie speelde één seizoen samen met Arteta bij Arsenal, maar hij kent de Spanjaard sowieso goed. “Mikel was een goede voetballer, hij was altijd fit, hij was de verbinding tussen het middenveld en de aanval en hij pikte regelmatig zijn doelpunten mee”, vertelt de Nederlander donderdag in gesprek met Engelse media. “Ik denk dat hij ook de potentie heeft om een geweldige trainer te worden. Dat zei ik zelfs al nadat ik een paar trainingen had bekeken, of delen ervan.”

“De manier waarop Mikel in de media overkomt, de manier waarop hij zijn team laat spelen. Het is zeer veelbelovend, zeer positief”, benadrukt de oud-Gunner, die zelf acht jaar voor de Londenaren uitkwam, alvorens hij naar Manchester United vertrok. Van Persie vraagt om geduld voor Arteta. “Hij heeft tijd nodig. Soms kijk je naar teams of kijk je naar een trainer en denk je bij jezelf: ‘Ok, deze trainer kan er zelfs in tweehonderd jaar niet voor een omslag gaan zorgen. Maar als ik naar Mikel kijk, dan zie ik verandering, ik zien positieve veranderingen en kleine dingen gebeuren. Hoe ze samenspelen, hoe ze samen verdedigen.”

“Het is meer een team. In aanvallend opzicht, maar ook defensief gezien. Het ziet er ook beter uit bij standaardsituaties. Dat was altijd een heikel punt”, weet Van Persie, die David Luiz als voorbeeld noemt. “Hij heeft goede wedstrijden gespeeld. Mikel brengt vertrouwen over aan de spelers en de meeste spelers nemen dat mee in hun spel, spelen goed én spelen echt voor de trainer.” Martin Keown is het roerend met Van Persie eens: de voormalig verdediger denkt dat de FA Cup-winst als springplank voor meer succes kan worden gebruikt. “Het winnen van prijzen bewijst dat het klikt. Je ben goed genoeg om teams te verslaan die competities kunnen winnen”, stelt de Engelsman.

“Je wil natuurlijk de Premier League winnen, of in ieder geval in de top vier eindigen. Arteta is ambitieus genoeg om dat ook te willen”, benadrukt Keown, die in twee periodes liefst dertien jaar voor Arsenal uitkwam. “Hij heeft een geweldige start achter de rug en dit is ook goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij was een rookie manager, maar niet meer na het winnen van een prijs. Dat is nu de vervolgstap voor Arteta. Het is in ieder geval goed voor de spelers om te zien dat een prijs kunnen winnen, dat ze in een finale van Chelsea kunnen winnen, maar het is een blijft een rebuilding project voor Arteta en Arsenal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mikel Arteta geeft mij als Arsenalfan zo enorm veel vertrouwen. Op het begin was ik twijfelachtig over zijn aanstelling maar na de 3 eerste interviews, was ik ervan overtuigd dat hij de juiste gedachtes had over de club en dergelijken. Het was toen nog maar afwachten of hij het ook kon verwerkelijken. Naar mijn mening heeft hij tot nu toe het uitstekend gedaan met Arsenal voor wat hij tot zijn beschikking heeft. Van een waardeloos seizoen toch nog EL weten te halen en zelfs de FA Cup gewonnen. Ik hoop dat deze zomer de juiste aankopen worden gehaald, 2-3 aankopen voor de basiself op de juiste plekken en je kunt weer mee om de top4 strijden. Overigens is het super fijn dat je een trainer hebt die wedstrijden weet te winnen van top 6 clubs, ondertussen al gedaan tegen United, City, Liverpool en Chelsea.

13 augustus 2020 om 21:56

Helemaal mee eens. Velen roepen nu, en dat dacht ik tot twee maand geleden, dat het grootste deel van de selectie op de schop moet. Maar je hebt gewoon een uitstekende basis. Met Leno, Luiz, Tierney, Xhaka, Saka/Martinelli, Pepe en Aubu heb je al 7 posities uitstekend bezet. Ik gok dat we met Saliba, Holding, Smith Rowe, Nelson nog veel potentie hebt. Willock twijfel ik over. Ook in jeugd een paar parels. Dan zijn er inderdaad maar 2 a 3 gerichte aankopen nodig. Begin met definitief overnemen Ceballos en een ervaren aanvallende kracht als Willian. Verder is een linksbenige CV en een top nr 10 cruciaal.

13 augustus 2020 om 21:58

Ik vergeet Bellerin, blijf ik fan van, niet in de minste plaats om zijn persoonlijkheid.

13 augustus 2020 om 22:06

Wat mij betreft neem je afscheid van Holding, heeft nog maar een 2 jarig contract en is niet meer op het niveau van voor zijn blessure. Nu kun je er denk ik nog 15-20 miljoen voor krijgen. Martinez zal helaas ook weggaan denk ik. Lacazette kan overigens ook in je lijstje met spelers die kunnen blijven. Lacazette word op dit moment gewoon opgeofferd omdat er geen creatieve middenvelder is. Voor de rest met je eens. Ceballos en Willian zie ik volgend jaar graag in een Arsenal shirt.

13 augustus 2020 om 23:31

Holding maakt een prima indruk, voor de breedte helemaal goed, zeker als Engelsman. Ik vind een basis met Aubu én Lacazette niet passend. Lacazette heeft nu nog een mooie transferwaarde, kun je hem verkopen dan komt er ruimte voor een de komst van een creatieve middenvelder. Dat hebben we veel harder nodig. Nketiah kan alles backup dienen en het zou niet verkeerd zijn om een Giroud achtige optie erbij te hebben. Denk aan een goedkope optie als Weghorst, Cavani of Mandzukic voor een jaartje (transfervrij).

14 augustus 2020 om 06:51

Willian komt als creatieve mid. Dani moet idd ook gehaald worden, Coutinho’s naam blijft ook rondzingen terwijl ik dacht dat die optie definitief voorbij was. Ben niet tegen zijn komst.

Mee eens wat beide heren hier zeggen. Je ziet al genoeg positieve dingen naar voren komen in de wedstrijden. Ook aardig wat topwedstrijden gewonnen wat gewoon erg knap is met dit materiaal. Hopelijk halen ze nog wat goede spelers binnen en kan Arteta er een topteam van maken. Enig minpuntje vind ik de contracten van Mari en cedric. Het schijnt dat Arteta beide heren graag wilden hebben. Die vind ik beide van erg laag niveau.

13 augustus 2020 om 21:52

Ik snap niet hoe je dit nu al kunt zeggen. Hoe vaak heb je Mari zien spelen? Ik 3x bij Arsenal en ik kan me 1 moment herinneren waarin het er wankelijk uit zag, maar dat had hij prima opgelost. Cedric vind ik ook een prima aanwinst omdat Arsenal een backup rechtsback nodig had, sinds Debuchy eigenlijk geen fatsoenlijke backup meer gehad daar. Cedric was gratis en is een speler met veel ervaring, prima toch? Vind hem het overigens best oké doen in de minuten die hij maakt.

13 augustus 2020 om 22:09

Cedric is verdedigend nog wel oké maar aanvallend echt dramatisch. Dat is gewoon essentieel voor een RB van Arsenal. Perse een RB was niet nodig want AMN doet het daar geweldig als hij speelt. Mari hebben wij een paar keer gezien inderdaad en toen was het niet indrukwekkend. Hij raakte geblesseerd voor een half jaar en heeft niks in zijn carrière bereikt. Waarom dan een contract voor 4 jaar?

13 augustus 2020 om 22:14

Cedric is volgens vele mensen binnen de club bij de Arsenal de beste vleugelverdediger in de laatste zone van het veld, Mari is 27 en een contract voor 4 jaar is dan toch niet raar?

13 augustus 2020 om 22:18

Ik heb cedric nog nooit een goede voorzet gegeven dus best vreemd. Het gaat meer waarom. Waarom geef je Mari een 4 jarig contract? Wat heeft hij ooit gedaan om dat te verdienen? Niet door zijn prestaties bij Arsenal maar ook niet door prestaties in het verleden.

13 augustus 2020 om 22:20

Op basis van wat heeft mari dan een 4 jarige contract verdiend?

13 augustus 2020 om 23:31

Precies, Mari heeft nog niet goed genoeg gespeeld om hem af te schrijven maar hij heeft wel genoeg laten zien om een 4 jarig contract te verdienen bij Arsenal? Op basis van wat dan? Wat trainingspotjes? Gewoon weer wanbeleid net als die Cedric.

14 augustus 2020 om 08:25

Klopt Kia, daar zitten Willian, Coutinho, Cedric, Mari, Luiz. Zeer slechte ontwikkeling als je het mij vraagt. Heel het bestuur van Arsenal + Kroenke maakt die club kapot..

14 augustus 2020 om 10:11

Ik zeg niet dat het per se een positieve ontwikkeling is bij ons, maar bij Wolves is exact hetzelfde gebeurd en die zijn aardig opgeklommen. Laten we kijken hoe het zich daadwerkelijk ontwikkelt.

Mooie woorden van Robin en je voelt als gooner dat hier ook niets aan overdreven of gelogen is. Natuurlijk moeten we het allemaal nog maar zien, in het voetbal is immers niks zeker, maar de voortekenen zijn daar.

Upamecano halen koste wat t kost. Man wat een beest is dat toch. Net ook weer weergaloos

13 augustus 2020 om 23:32

Contract verlengd, die gaat niet meer weg. Arsenal geeft liever een 4 jarig contract aan spelers als Pablo
Mari🤦‍♂️🤦‍♂️

14 augustus 2020 om 07:49

Valt mee, in zijn eerste 2 seizoenen bij Arsenal telkens 6 goals. Dan snap ik best dat je zegt dat hij destijds regelmatig zijn goaltje meepikte.

14 augustus 2020 om 08:27

Arteta was dan ook een cvm/cm. Dan zijn dat gewoon prima cijfers maar hier gaat toch heel het artikel niet over😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren