Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben: ‘Na de aanname was het 'boem' en lag ik op de grond’

Laatste update:

Arjen Robben twijfelde na afloop van Arsenal - Bayern München (0-2) geen moment over de juistheid van de strafschop die zijn team kreeg voor rust. Robben ging naar het gras na contact met keeper Wojciech Szczesny, die eraf moest met rood en een penalty veroorzaakte. David Alaba miste die, maar Bayern liep tegen tien man gaandeweg de wedstrijd alsnog uit naar een zege.

/

Na afloop verscheen Robben voor de camera van de NOS en sprak hij zich uit over de wedstrijd. Over de penalty was volgens de Nederlander geen discussie mogelijk. “Ik was gewoon eerder bij de keeper. Na de aanname was het 'boem' en lag ik op de grond. Natuurlijk was het een overtreding. Over de rode kaart kun je discussiëren”, voegde hij eraan toe. Arsène Wenger zei na de wedstrijd dat Robben overdreef.

De fans in het Emirates Stadium dachten er ook zo over; zij floten Robben veelvuldig uit na het incident in de eerste helft. Daar zat de aanvaller echter niet mee. “Dat is de voetballerij, dan ben je het mikpunt daarna, de gebeten hond. Maar ik kan er niks aan doen.”

Werd de penalty terecht gegeven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 februari 2014 om 07:44

Arsenal was tot aan de rode kaart gelijkwaardig, zo niet beter. Met 10 man tegen dot Bayern is geen doen.

Ik geef je gelijk wat betreft Özil, maar Arsenal was niet slecht.

20 februari 2014 om 08:18

Arsenal gaat juist prijzen pakken, het stadion is afbetaald en ze hebben nu elk jaar veel meer geld om te investeren!

Gister speelden ze de eerste 10 min erg goed daarna gelijkwaardig tot de penalty!

20 februari 2014 om 09:56

Arsenal kon geen vuist maken tegen bayern. Ozil speelde minder, middenveld werd compleet overlopen en die andere speler voorin liep maar verdwaasd rond. Nee ik had wel meer verwacht van arsenal, zo kun je geen titelverdediger uitschakelen. Jammer nu maar hopen dat Barca en Bayern er volgende ronde uitvliegen.

Was gewoon een penalty, rood was wel overdreven. Robben heeft altijd van die trekjes om iets erger te doen lijken. Een stervende zwaan zoals we dat noemen.

20 februari 2014 om 10:17

Met 10 man ja. Ik verbaas me er echt over dat mensen aan de hand van de tweede helft en de uitslag gaan roepen dat Bayern beter is dan Arsenal. Slaat werkelijk waar nergens op. Met 11 man had Arsenal gewoon kunnen winnen en waren ze ook beter.

Vind je het gek dat het middenveld word overlopen met een man minder en Bayern dat met 6 middenvelders speelde. En dat een spits dan amper aan de bal komt is ook logisch. In de openingsfase was Sanogo geweldig. En ook Santi en Chamberlain heel goed. Koscielny was de hele wedstrijd beest. Respect ook voor hem.

20 februari 2014 om 11:01

Dat je dan niet beter bent is logisch, maar niet meer over de middenlijn komen is gewoon slecht, Man C speelde ook met 10 man, maar die probeerde nog te scoren. Bij Arsenal was het met z'n allen in de 16 en hopen dat de schade meevalt.

20 februari 2014 om 10:56

Echt bizar, mensen zijn gewoon in staat te zeggen dat Arsenal slecht gespeeld heeft.. Ongelooflijk, hoe krijg je het uit je domme harses. Voor de rode kaart was Arsenal echt flink beter dan Bayern, had al zeker 2-0 moeten staan. Maar na die rode kaart laat Bayern duidelijk zien dat het een topploeg is, die Arsenal constant achter de bal liet lopen, door heel snel van kant te switchen. Dat deed Barcelona veel minder goed tegen City, waardoor City ook nog adem over had om om te schakelen. Dit maakte Bayern bij Arsenal onmogelijk door het hoge tempo.

Maar zeggen dat Arsenal niet goed gevoetbald heeft, dan kun je beter korfbal gaan kijken, allemachtig...
Maar zeg

Het was overduidelijk gewoon een penalty. De rode kaart is gewoon een regel omdat het een door gebroken speler was. Ik vind persoonlijk dat deze regel wat streng is maar het is nou eenmaal zo.

20 februari 2014 om 07:40

Een doorgerbroken speler staat helemaal niet in de regels. Het is het ontnemen van een duidelijke scoringspositie, en doordat Robben best ver naar buiten werd verdedigd, was die scorings kans niet meer aanwezig, en dus geel voor het onderbreken van een veelbelovende aanval.

20 februari 2014 om 07:42

Dus jij kan zien dat robben die bal niet ging halen.
Ik zeg dat hij hem wel kan halen dus rood.

20 februari 2014 om 08:04

Hoe werd robben precies naar buiten verdedigd?
Kijk even waar de bal stuit op het moment dat Robben geraakt wordt.
Dat is een metertje schuin achter de keeper. De scoringskans is 100% als hij niet geraakt wordt en door kan.

Je redenering klopt hoor, maar in dit geval is er naar mijn idee gewoon nog steeds een duidelijke scoringskans. en dat is na herhaling.

20 februari 2014 om 08:18

Gewoon terechte beslissing zowel de pingel als de kaart!! Robben was eerder bij de bal en de keeper te laat zo simpel is het mensen!! Dat de regel in dit geval wel een hele zware straf is is weer een andere discussie maar de scheidsrechter heeft hier correct gehandeld. Het is natuurlijk wel jammer dat Bayern daarvoor goed weg kwam dat Boateng zijn 2de geel niet kreeg!

20 februari 2014 om 11:39

Ahhaha wve die bal was allang over de achterlijn. Terechte penal maar belachelijke rode kaart. Juist boateng had hem moeten krijgen

20 februari 2014 om 12:02

De bal was allang over de achterlijn? Er is al lang en breed gefloten voordat de bal over de achterlijn is. Het is volgens mij niet eens op film vastgelegd dat de bal over de achterlijn is, omdat penalty al gegeven is.

Daarnaast is het tegenstrijdig wat je zegt, als het een penalty is, dan is er sprake van een overtreding, dus rood.

20 februari 2014 om 12:03

Gigantisch bord heb jij voor je kop. Of je snapt er werkelijk helemaal niks van of je wilt het gewoon niet zien. Robben had die bal zeker gehaald dus scoringskans.

ik irriteerde me zo erg aan dat gefluit, wat kinderachtig omdat de hele wedstrijd vol te houden. Arsenel heeft altijd mijn sympathie gehad maar verloren veel van mijn respect gisteravond. Ook die duikbewegeningen van wenger zo jammer. de penalty was natuurlijk volledig terecht en rood ook.

20 februari 2014 om 08:20

De duik beweging was voor neuer? Toch?

20 februari 2014 om 09:10

Dat was toch ook geen duik van neuer? Vond dat die arsenal speler blij mocht zijn met geel

Zo typisch van Wenger om het dan weer op de scheidsrechter te gooien. Hij moet gewoon de realiteit onder ogen zien, zijn ploeg is, ondanks alle investeringen die er zijn gedaan, gewoon weer niet goed genoeg om prijzen te pakken. Dat frustreert, dat snap ik heel goed, maar daar kunnen de scheidsrechter en Robben niets aan doen.

20 februari 2014 om 10:56

Er valt wel te discussiëren of het rood was of niet. Robben tikte de bal wel erg ver waardoor je kan twijfelen of hij er nog bij geraakte. Zo niet, is het gewoon geel. Voor de tegengoal vond ik ze gewoon beter als Bayern.

20 februari 2014 om 11:41

Terecht dat het op de scheids wordt gegooid! Die oateng had zn tweede gele kaart moeten hebben en die rode kaart die arsenal kreeg was er geen. Als arsenal zijnde moet je wat mazzel hebben tegen bayern om te winnen maar met zoveel pech gaat het nooit lukken

Overdreven?? Hij mag blij zijn dat ie zn been niet brak!

20 februari 2014 om 07:46

Kniebanden konden zomaar scheuren als je die beweging zag... Duidelijke strafschopz, Arsenal moet niet zeuren.

20 februari 2014 om 08:35

Haha die scheur je niet zo op deze manier

20 februari 2014 om 12:29

Mwah Robben's kniebanden vastwel

20 februari 2014 om 15:23

Kniebanden kunnen wel degelijk op deze manier scheuren. Kruisbanden daarentegen niet. @frikandell

Arsenal en hun boe-roepende aanhang mag dromen van een speler als Robben, erg onsportief om hem uit te fluiten omdat hun doelman te laat was en via een schop tegen zijn standbeen Arjan een 100% kans heeft ontnomen. Terecht rood.

Nee hij lag niet gelijk op de grond , het was aanraking sprongetje op 2 benen staan en daarna weer een sprong maken en liggen

20 februari 2014 om 07:42

Dude ik ben ook voor arsenal maar dit was duidelijk een penalty! OZil ging ook vrij makkelijk liggen.

20 februari 2014 om 07:47

Kijk gewoon even de herhaling, dan zie je al dat wat je zegt gewoon niet waar is.

20 februari 2014 om 11:43

Het is gewoon een penalty duidelijk, maar de manier waarop robben valt is zwaar overdreven natuurlijk.

Kom op zeg.
Als hij zich hier voor moet verantwoorden is het wel erg triest gesteld met het voetbal.
Was duidelijk een overtreding.

Overtreding 100%, penalty 100%, Rode kaart.. persoonlijk vind ik van niet. Keeper kan er niks aan doen en is sowieso altijd de laatste man. Een botsing kan gebeuren, dan is het een strafschop, maar ben echt van mening dat de rode kaart voor een keeper pas echt gegeven moet worden als hij de speler expres stopt. Nu kan die keeper er niks aan doen, komt uit, ziet dat hij te laat is en stopt.

Sneu dat zo'n ongelukje een rode kaart oplevert en dus de wedstrijd veranderd.

20 februari 2014 om 07:49

Volledig mee eens, op deze manier word een wedstrijd helemaal dood gemaakt. Maar echter is het gewoon volgens de regels gebeurd en daar kan je weinig tegenin brengen.

Arsenal was gelijkwaaedag, misschien wel beter, tot aan de penalty. Heel misschien zit er dus wel een stuntje in (ik probeer positief te blijven).

20 februari 2014 om 07:53

Ja ik weet dat het volgens de regels is hoor, maar daarom vind ik ook dat ze de regels met betrekking tot een doorgebroken speler moeten wijzigen met betrekking tot keepers. Scheids volgt nu de regels, dus niks op aan te merken. Maar het is gewoon jammer voor die miljoenen kijkers. Je verpest gewoon zo'n wedstrijd.

Over zijn walgelijk spuwen heeft men het gewoon niet of wat? Speelde erg goed maar had gewoon rood moeten hebben. Ik ben echt benieuwd of dit geen staartje gaat krijgen.

20 februari 2014 om 07:50

Ik betwijfel of het wel spugen was... Dat zal vast onderzocht worden, maar ik denk dat Robben wel zo slim is om zoiets niet te doen.

20 februari 2014 om 07:51

Heb de herhaling ongeveer 40 keer gekeken daarvan. Hij spuugde niet. Dus logisch dat ze het daar niet over hebben. Op tv hebben ze het er ook nog over gehad, en van een ander camera standpunt was het ook te zien dat het geen spugen was.

Dit komt ook uit een engelse krant wat een stuk erover had:

"missile: Moisture falls from Robben onto Sagna but shots reveal it was sweat and not saliva"

20 februari 2014 om 09:52

Ja dat dacht ik in de eerste instantie ook, maar volgens mij is het gewoon een hele plents zweet. Zag er in ieder geval niet echt smaakvol uit :s

Tuurlijk was dit een penalty, Robben was als eerst bij de bal en de keeper maaide zijn standbeen weg. Lijkt me duidelijk. Was op zich ook wel doorgebroken, maar dat is discutabel.

100% penalty en Robben overdreef niets. Als je de hele situatie nogmaals bekijkt, zie je dat Robben zijn ogen op de bal zijn. Hij wordt geschept door de keeper, die te laat bij de bal is. en hij gaat neer.
Ik snap ook niet dat Wenger hier over klaagt.

De rode kaart had van mij een gele mogen zijn, helemaal omdat Boateng daarvoor een waarschuwing kreeg, waar die zeker rood had moeten krijgen, voor die overtreding op Gibbs.
Als Wenger daarover geklaagd had, had ik het ook wel begrepen, maar niet over Robben en de penalty.
Dan moet hij de beelden nog maar eens terug kijken.

Het was overigens wel doodzonde voor de wedstrijd, want voor de rode kaart, zat ik als neutrale toeschouwer echt te genieten van de wedstrijd. Wedstrijd was echt veel leuker om te zien, dan de City tegen Barca wedstrijd. Arsenal en Bayern wilden er beide echt een wedstrijd van maken, aangezien beide ploegen de bal ook echt wilden hebben.

Maar de rode kaart was niet terecht en Robben overdreef weer schrikbarend. Wanneer worden scheidsrechters nu eens wakker. Tuurlijk werd hij geraakt maar de vrij val die hij daarna maakte sloeg nergens op

Penalty was terecht, maar Robben bleef op de grond liggen kniezen alsof hij een brancard nodig had. Dat soort onzin moet hij echt eens laten, want hem mankeerde niks...

hij raakt hem vol op z'n standbeen. Als je iemand zo raakt op het middenveld is het ook een rode kaart.
Of het nu wel of niet opzettelijk was. Als zn voet vast staat in de grond breekt hij zijn been.

22 februari 2014 om 21:50

Dat ie valt is een ding, maar dat theatrale gejank had echt niet gehoeven...

Verschrikkelijke zeikerd die Robben. Was zeker geen rode kaart. De keeper kon hier nix aan doen.
Hij kon die jankerd niet ontwijken. Robben krijgt het nog moeilijk in Brazilië. De verdedigers slijpen nu al hun messen.

20 februari 2014 om 09:44

Het was gewoon een 100% pingel, hij wordt vol geraakt! Robben geeft hier ook geen rode kaart. Volgens de regels is het ook gewoon een rode kaart, over de regel zelf valt te discussiëren.
Gelukkig hebben ze tijdens de afgelopen jaren CL en het vorige WK Robben gewoon lekker met rust gelaten, zodat hij kon excelleren.. Pff.. Gewoon een geweldige voetballer.

20 februari 2014 om 09:55

Hij kon er niks aan doen? Als hij die sliding niet had ingezet, had hij hem ook niet geraakt en kon hij blijven staan. Die keeper komt als een blind paard inzeilen, terwijl je dondersgoed weet dat de speler eerder bij de bal is. Als hij gewoon was meegelopen met Robben (hoek klein houden), was Robben vanzelf over de achterlijn gelopen.

Laat die verdedigers in Brazilie de messen maar slijpen. Kans is niet groot dat ze dan met 11 man eindigen. Gewoon voetballen, niet dat overdreven gedoe.

Zeker een overtreding en die rode kaart kan ie ook geven. Wel jammer voor de toeschouwers, want de wedstrijd was daarna geen bal meer aan.

Als dit geen penalty en een rode kaart is dat weet ik het niet meer. Wenger laat wederom zien geen topmanager te zijn door zijn emoties niet de baas te kunnen.
Wel jammer dat na de rode kaart de wedstrijd kapot was.

ok robben deed er wat show bij maar dit is duidelijk pen en rood , wie kan daar nu toch nog aan twijfelen , het was een schoolvoorbeeld van een strafschop ! ah ja wenger twijfelt , hij was weer aan het wenen en zocht natuurlijk weer een zondebok , zoals steeds !

Was absoluut een strafschop en een rode kaart voor de doelman echter had Boateng in de 1e helft ook al lang zijn 2e gele kaart moeten krijgen maar ja daar heeft Rizzoli natuurlijk ervaring mee om een speler van Bayern geen 2e gele kaart te geven. Kijk maar naar de finale van de CL tegen Dortmund. Nu is deze tweestrijd helaas al gespeeld. Bayern speelde het de 2e helft wel heel goed uit.

20 februari 2014 om 10:56

Daar is inderdaad iets voor te zeggen. Er staat echter wel tegenover dat özil buitenspel stond tijdens deze aanval en dat Boateng deze actie in feite dus helemaal niet had mogen/kunnen maken. Arsenal heeft dus ook geluk gehad dat het een penalty kreeg, maar omdat hij werd gemist hoor je hier niemand over.

20 februari 2014 om 11:47

Dat heb ik dan weer niet gezien. Bayern heeft verder gewoon verdiend gewonnen. Ik vind het alleen jammer dat de ontmoeting nu wel gespeeld is.

Alhoewel de mening van meerderheid duidelijk is, heb ik toch een niet beantwoorde vraag, namelijk "was er geen sprake van gevaarlijk spel van Robben?" Ik vind dat hij zijn gestrekte been nog al hoog had en daarbij moet men dan ook nog eens bedenken dat hij op dat moment ook niet op de grond stond.

Ook ik vind de regel dat een keeper in zo'n situatie niet een dubbele straf moet krijgen. Uitsluitend bestraffing met een penalty zou voldoende moeten zijn.
Of Robben overdreef? Ja, natuurlijk, want dit doet ons schoot... altijd.

Laten we hopen dat er geen schorsing aan komt voor Robben !
Voor het spugen op sagna .
Erg jammer dat een speler zoals Robben zoiets achterlijks doet.
Wie het nog niet gezien heeft vraag maar naar link.

20 februari 2014 om 09:48

Er komt geen schorsing aan voor Robben, tenzij hij uit zijn kin spuugt..

Trouwens, als je zoiets roept kan je beter een bron vermelden waaruit blijkt dat hij een schorsing krijgt, ipv een link van het incident wat iedereen op internet kan vinden

20 februari 2014 om 09:53

Ik las het eerst in de Servische kranten.
daar stond dat fifa er mee bezig is.
dus heeft geen zin om dat te vermelden als je het toch niet verstaat?

20 februari 2014 om 09:57

Het enige wat ik uit Britse kranten heb kunnen halen is dat de Fifa onderzoekt of het spuug was of zweet.
Uit de meest recente berichtgeving blijkt echter dat het zweet is.. Het zal me verbazen als het echt spuug blijkt te zijn.

20 februari 2014 om 10:05

Ja inderdaad. Ik heb het nu al een aantal keer bekeken.
het lijkt inderdaad meer op zweet.
maar je weet het nooit.
robben moet zich sowieso meer bezig houden met voetballen.want als die in vorm is behoort hij tot de top.
maar moet zijn nare maniertjes opzij schuiven .

20 februari 2014 om 11:18

Stop met liegen. Dat zijn pas nare maniertjes. Er zijn plenty hogere resolutie video's van dat moment en het is duidelijk zweet. Kijk anders ook even naar de rustige reactie van nr 15 die alles onder zijn neus ziet gebeuren. Als Robben zou hebben gespuugd dan had die heel anders gereageerd.

Bovendien, hebben wij Robben vanaf FC Groningen tot nu bij Bayern ooit zien spugen naar een tegenstander? Ooit? Nee. Dus iets meer terughoudendheid in je reactie na het bekijken van een lage resolutie video was wel gepast geweest. Gewoon beter vooronderzoek doen.

20 februari 2014 om 09:50

Bij deze, heb jij de link?
Ik kom niet verder als een foto met vaag wit vlekje....

20 februari 2014 om 10:02

Telegraaf : http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenla...

20 februari 2014 om 09:57

Ik zat ernaar te kijken en dacht 'wtf is dat!' Volgens mij was het alleen een plents zweet (niet minder walgelijk), en geen spuug. Kan me sowieso haast niet voorstellen dat je een speler gaat spugen met alle camerabeelden er bol bovenop. Robben is daarbij ook niet echt het spuug-type

Wat een verschrikkelijke vent die Robben altijd dat overdreven gedoe, zelfs Suarez kan hier nog van leren

Wat een gejank ook van Wegner, ik dacht dat hij een verstandige man was....
Robben moet in de thuiswedstrijd gewoon scoren en een heerlijk Suarezje uitvoeren......

http://www.youtube.com/watch?v=pafn0bzhx5y

Arsenal moet eens een goede nummer 6 kopen..een type Toure(city) want het middenveld is verschrikkelijk kwetsbaar en word zo overlopen.

Gewoon een terechte penalty! De doelman is gewoon te laat en raakt Robben duidelijk, dat is een penalty. De bal stuitert daarna nog steeds in een positie dat Robben kan scoren dus ook het ontnemen van een scoringskans is duidelijk, terechte beslissing van de scheidsrechter. Ik snap niet dat mensen dit recht proberen te praten het is toch overduidelijk.
Men kan beter discussiëren over de penalty van Messi tegen City.

Hahaha ik lach Wenger en de Arsenal fans die het met hem eens zijn vierkant uit. Hoe kan je dit met een serieus gezicht beweren? Dan heb je echt problemen denk ik, paranoia, tijd om een bezoekje aan de psychiater te brengen.

Dus omdat Arsenals keeper (ik begin er niet aan zijn naam correct proberen te schrijven) voor de bal ging, is het geen penalty? Hmm, interessante opvatting van Wenger. Hij wil in wezen zeggen dat als een speler een tegenstander doormidden trapt het geen overtreding is omdat "hij voor de bal ging"? Wat een flutargumentatie van iemand die Le Proffesseur genoemd wordt. De Knecht lijkt me meer op zijn plaats.

Heb er net nog eens goed naar gekeken. Robben heeft geluk dat die zijn scheenbeen niet breekt. Op het moment dat de keeper er tegenaan springt staat Robben vast

Mooie aanname van Robben, zoals het een speler van zijn klasse betaamt.

Robben heeft hier heel slim een penalty versiert. De penalty is terecht het is gewoon dom van de keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren