Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rijkaard kruipt in de huid van Mislintat voor vacante trainerspositie bij Ajax

Laatste update:

Als het aan Frank Rijkaard ligt, krijgt John Heitinga het vertrouwen om ook na dit seizoen de scepter te zwaaien bij Ajax. Dat vertelt de oud-voetballer in gesprek met De Telegraaf. Rijkaard was zelf van 1980 tot 1987 en van 1993 tot 1995 speler van Ajax, maar had nooit de eindverantwoordelijkheid in Amsterdam. "Met de komst van Heitinga zijn de resultaten in eerste instantie verbeterd. Mijns inziens heeft hij het goed gedaan."

Rijkaard is van mening dat Heitinga beloond moet worden voor het feit dat hij halverwege het seizoen is ingestapt na het ontslag van Alfred Schreuder. "John is dat risico aangegaan", aldus de oud-trainer van Barcelona en Oranje. "Als een trainer er door beslissingen uit het verleden al op een moeilijk moment instapt, vind ik niet – zelfs nooit – dat je hem goed kunt beoordelen op een half seizoen. Dus wat mij betreft, verdient hij het als kind van de club om als hoofdtrainer aan een nieuw seizoen te beginnen."

Wel adviseert Rijkaard Heitinga om er goed over na te denken, mocht de club met hem door willen. "Als ik John was, zou ik het alleen doen wanneer de juiste voorwaarden kunnen worden gecreëerd. Denk aan een goed contact met en dezelfde visie als de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) en dat hij de beschikking krijgt over een goede, sterke technische staf om hem te ondersteunen. Verder moet de selectie met gerichte aankopen kunnen worden versterkt en moet John weten welke financiële middelen daarvoor beschikbaar zijn."

Mocht Heitinga door Mislintat worden benoemd tot nieuwe hoofdtrainer van Ajax, dan staat hem volgens Rijkaard een zware taak te wachten. "Rekening houdend met het feit dat er misschien spelers zullen weggaan, wordt het een geweldige uitdaging om het Ajax-publiek weer volop tevreden te krijgen. Maar nogmaals, ik hoop voor John dat hij die kans gaat krijgen van de Ajax-top!", sluit de Europees kampioen af.

Moet John Heitinga definitief worden aangesteld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Johnny zondag tweede weet te worden, mag hij blijven.

24 mei 2023 om 07:32

Ook heitinga heeft het niet goed gedaan.

De realiteit is dat Ajax verloor van Feyenoord, verloor twee keer van PSV en een keer gelijk tegen AZ alkmaar, wat uiteindelijk gewoon Champions League plaatsing kost.

Met budget en huishouding van Ajax zal je gewoon 2e moeten worden minimaal.

leuk winst 5-0 op kleine clubs maar in de eredivisie wordt het verschil gemaakt in top wedstrijden en die zijn net als onder schreuder als onder heitinga gewoon verloren gegaan.

houd de eer aan jezelf en aan de club en train de jeugd of zoek een andere uitdaging op lager niveau, geen schande maar voor de top komt hij op dit moment tekort.

24 mei 2023 om 07:43

Maar tegen de kleintjes kun je het ook laten liggen, als je bijv ziet hoeveel punten PSV en AZ daartegen hebben verspeeld. Tegen de kleintjes is het goed om aan je doelsaldo te werken, tegen de toppers om niet te verliezen danwel te winnen. Dan sta je na 34 wedstrijden bovenaan.

24 mei 2023 om 07:49

Als je de bekernederlaag tegen PSV meetelt moet je natuurlijk ook de bekeroverwinning op Feyenoord meetellen. Of beide of geen bekerresultaten.Daarnaast kun je Heitinga niet afrekenen op het budget van Ajax. Feyenoord heeft minimaal een gelijkwaardige selectie met bovenal veel meer vertrouwen.

Persoonlijk ben ik van mening dat Ajax naar een amdere trainer moet kijken gezien de situatie maar ben ool van mening dat Heitimga nog niet goed beoordeeld kan worden na de afgelopen maanden.

24 mei 2023 om 07:52

The-jump, in principe niet gek dat Ajax van die kleintjes winnen omdat ze nu eenmaal voor dat soort teams veel te veel kwaliteit hebben.

In de toppers is het kwaliteitsverschil veel minder en speelt de coach een grote rol.

24 mei 2023 om 07:57

ja die had ik even over het hoofd gezien, maar als je al die wedstrijden bij elkaar optelt. en je gaat uit dat ze allemaal om 3 punten gingen (ik snap dat KNVB en UEFA geen punten wedstrijden zijn)

Dan heb je het over 7 wedstrijden, twee keer Feyenoord, twee keer PSV, een keer AZ en twee keer Union.

Dan heb je het over 21 punten en daar behaald Ajax er 5 van... (gelijk tegen AZ, gelijk tegen Union en winst Feyenoord) Dat is toch gewoon slecht? 5 punten uit 7 top wedstrijden waar je bij wijze van 21 punten kunt scoren.

En dan moet je eigenlijk hopen dat je tegen Twente (nr 5) volle buit behaald, ondanks dat van alle top ploegen Ajax met 9 keer gelijk en Twente 10 keer gelijk koning van gelijk spel zijn van de top ploegen - en nog hopen dat AZ wint van PSV dat je nog tweede gaat worden.

Sorry maar dan heb je het op sportief niveau als trainer gewoon niet goed gedaan en zit je eigenlijk met een tweede Schreuder.

24 mei 2023 om 08:37

De bekerfinale was dan ook 1 punt geweest.

24 mei 2023 om 09:42

@scummyman, en ik dacht aan het begin van het seizoen juist te lezen dat de selectie van Ajax zoveel beter was dan de rest?
Zelfs in januari las ik hier dat men op 2 of 3 spelers na geen Feyenoorder in de basis van Ajax zag staan.

24 mei 2023 om 08:14

Ik denk dat hij van de hele Nederlandse voetbalwereld mag blijven. Dan kan je seizoen 23-24 als Ajax ook afschrijven.

24 mei 2023 om 09:04

Heijtinga heeft het zonder voorbereiding en zonder dat hij ook maar 1 persoon aan de technische staf zelf heeft mogen kiezen prima gedaan. Ajax voetbalt beter maar bovenal ook stabieler onder hem. Hij kan het ook niet helpen dat er verkeerd is ingekocht omdat men te veel naar Schreuder geluisterd heeft. Basey komt uit de hoed van Schreuder net als Luca die er niets van kan. Dat is dan je backup voor de spitspositie. Je merkt nu dat Brobbey steeds beter begint te spelen onder Heijtinga, begin van het seizoen scoorde hij wel maar deed hij nauwelijks mee in het spelletje wanneer hij beide begin volgend seizoen gaat combineren dan komt er verdedigend ook minder druk naar achteren het ligt niet alleen aan de achterhoed. Dankzij Heijtinga heeft Hato zich enorm ontwikkeld en komt ook langzaam Wijndal weer tot zijn recht. De spelersgroep is zo slecht nog niet maar Schreuder was te lief en geen goede trainer. Liefst zou ik Heijtinga met Rijkaard zien, wellicht leest Ajax ook mee..... Zou een leuk laatste kunstje van Rijkaard zijn lijkt me.

24 mei 2023 om 09:21

Ik ben het er niet mee eens. Volgens mij heeft Heitinga zeggenschap gehad in de samenwerking met Lodeweges, die nu assistent is.
Ja hij heeft veel matige spelers, maar hij doet er ook helemaal niets mee. Speelt tikkie terug voetbal waar frank de boer jaloers op zou zijn. Bovendien heeft hij zn ploeg niet weten te wapenen tegen gelijkwaardige of betere ploegen. Van de topwedstrijden heeft ie één keer van feyenoord gewonnen, en de rest niet gewonnen.
Mijns inziens heeft ie in ieder geval niets laten zien waardoor ik zou denken waarom het een goede trainer zou zijn. Weinig tactisch vernuft, nooit geniale ingrepen. Het oogt redelijk plichtmatig.

24 mei 2023 om 08:37

Man, doe normaal. Het spel onder Heitinga was misschien beter dan onder Schreuder, maar zeker niet goed. Vooral de tweede helft was onder Heitinga vaak een drama. Nee Ajax heeft gewoon een nieuwe trainer nodig en laat Johnny gewoon assistent blijven.

24 mei 2023 om 09:10



Je rekent iemand af die niet de voorbereiding heeft gedaan met de groep, geen invloed had op technische staf en geen invloed op aankopen sorry hoor maar dat is te kort door de bocht. Heijtinga is zo slecht nog niet ben ik van mening, met een gerichte aankoop en het vasthouden van het overgrote deel van de groep staat er echt wel een goed team volgend jaar. Alvarez gaat waarschijnlijk weg maar haal daar dan Reijnders voor en nog een middenvelder erbij. Dan laat je Grillitsch vertrekken. Achterin moet je Timber nog 1 jaar houden. Sanchez mag vertrekken, Bassey bij een goed bod ook en anders houd je hem nog even, die kan echt wel beter wanneer hij meer vertrouwen heeft/krijgt. Wel moet er nog een verdediger bij en ik zou voor Veltman gaan kan rechts en in het centrum en heeft nu een schat aan ervaring erbij. Voorin laat je Luca gaan en schuif je een jeugdspeler door, flankspelers zijn er genoeg bij Ajax maar ze krijgen de kans niet. Wel moet je er nog een speler bij hebben die op meer plekken inzetbaar is. Tadic laten gaan weet ik nog niet, wel de speler die ook dit jaar in de eredivisie toch de MVP (goals en assists bij elkaar opgeteld). Ik heb het al geopperd ideaal zou zijn Rijkaard naast Heijtinga alternatief zou kunnen zijn Jans maar denk niet dat die zich wil schikken in de rol van assistent

24 mei 2023 om 10:22

@OogaXhaka: Als Johnny zondag 2e wordt komt dat doordat PSV verloren heeft van AZ. Ik wil daarmee zeggen dat het dus niet komt door de fantastische serie die Heitinga heeft neergezet als hoofdtrainer. Dan hadden ze gewoon zelf van PSV en AZ en Feyenoord moeten winnen.
Kortom Johnny is nu nog te licht als hoofdtrainer bij Ajax.
Hij verdient in de toekomst zeker nog een kans op die baan.
Nu moet Ajax een ervaren coach aantrekken (zoals Peter Boss) of een ander die Ajax weer sprankelend Ajax voetbal laat spelen en geen eindeloos getik achterin balletje terug enzo.
Heitinga dan als assistent naast de nieuwe hoofdtrainer.
Ik hoop dat Ajax zo verstandig zal zijn.

Ik gun het Heitinga van harte, maar hoop als hij het doet wel een goede leermeester erbij krijgt die tactisch zeer sterk is. Het zou ook mooi zijn als bogarde terugkeert in de staf.De roep om Bosz snap ik overigens wel alleen is dat ook geen garantie voor succes. Daarbij heb ik het gevoel dat met Heitinga ook de jeugd kan doorstromen. Dit jaar is onder hem Hato doorgebroken en voorzie dat volgend jaar Vos die stap kan maken. Daarnaast komt Unuvar terug en die heeft onder hem ook een geweldig seizoen gekend.Betreft Unuvar is het ook fijn als hij aansluit om Kaplan te laten landen aangezien hij nauwelijks Engels spreekt.

24 mei 2023 om 07:29

Hato was onder Schreuder gedebuteerd! En dat was ook alleen maar omdat ee niks anders was. Blind weg, Wijndal faalde, Bassey. Hij moest wat anders proberen.
Daan is het ook nog zo dat er niet veel talenten zijn die het gaan redden. Omdat Hato onder Heitinga zo’n beetje is doorgebroken, betekent niet dat iedereen uit jong Ajax het goed gaat doen, alleen omdat Heitinga er is. Dat slaat natuurlijk nergens op.
Dan komt ook nog eens Europa weestrijden kijken. Of het nu EL of CL is, dan kun je niet met een halve team uit jong Ajax spelen. Dat is wel heel erg naief!

24 mei 2023 om 07:36

Niet slecht gedaan? Ajax heeft een grote kans om vierde te worden dit seizoen, het voetbal is nog slechter dan onder Schreuder en hij maakt rare tactische keuzes (hele elftal verschuiven voor één wissel). Dit is een verschrikkelijke trainer en ik hoop voor Ajax dat ze echt voor een andere gaan.

24 mei 2023 om 07:44

De kans dat ze 2e worden is net zo groot als 4e. Beide hebben ze niet zelf in de hand. Alleen 3e worden kunnen ze met zekerheid bewerkstelligen door te winnen in Enschede. Verder met je eens dat het ook na Schreuder vrij ondermaats was, daarom verbaast het me dat Rijkaard dit "advies" aan Ajax geeft.

24 mei 2023 om 12:00

Met een gelijkspel in Enschede zijn ze ook sowieso 3e.

Als Rijkaard dan assistent wordt. Of liever 2 of 3 jaar andersom Rijkaard hoofdtrainer en Heitinga als assistent om het te leren.

Ooit een van mijn droomkandidaten voor ‘t hoofdtrainerschap bij Ajax… alleen wat hij hier zegt… respect dat Heitinga in is gestapt, maar iedereen ziet toch dat hij er nog niet klaar voor is.

Je kunt toch niet concluderen dat hij het goed gedaan heeft? Dat is toch gewoon op basis van helemaal niks?

24 mei 2023 om 09:40

Inderdaad, heeft hopeloos gefaald. Het feit dat we nu nog een kans op plek 2 hebben, komt vooral doordat PSV ook zo enorm kwakkelt. En nee, dat is hem niet allemaal te verwijten, maar Heitinga heeft werkelijk waar niets laten zien wat vertrouwen kan geven. Z'n praatjes vooraf en achteraf zijn van erbarmelijk niveau. O19 en Jong Ajax hebben ook nooit gerendeerd met hem (met Dave Vos nu al een stuk beter met Jong). Prima dat hij assistent wordt, maar ik zie geen hoofdcoach in hem. Eigenlijk denk ik nu dat hij dat nooit echt gaat worden.

Rijkaard heeft natuurlijk wel gelijk in die zin dat Ajax hem eigenlijk niet op straat kan zetten nu. Ze hadden vanaf het begin moeten zeggen dat hij voor een half jaar aangesteld werd, 100% interim, en dat er daarna een nieuwe trainer zou komen. Nu heeft hij zwaar zijn kop op het hakblok gelegd en Ajax geholpen in een moeilijke periode. Hij heeft het ook weer niet uitzonderlijk slecht gedaan. Het probleem is echter dat dit niet het niveau is wat Ajax moet nastreven. Ajax wil in de Europese (sub)top meedraaien, dan moet je ook een Europese (sub)top trainer hebben. Zeker in een transitiefase waar je nu in zit. Dan moet je iemand hebben met ervaring in het opbouwen van een nieuw team, iemand die moeilijke keuzes durft te maken, iemand die Ajax weer echt als Ajax laat voetballen met bravoure en lef. Dat heeft Heitinga allemaal niet en daarom vind ik dat Heitinga niet aangesteld moet worden als hoofdcoach. Pijnlijk blijft het wel.

24 mei 2023 om 08:49

Weet je Heitinga stond zelf ook te springen. Net als Kuyt op onverklaarbare manier dachten zij al een toptrainer te zijn. Werkelijk niets wees er op dat zij er klaar voor waren.

Kijk een RvN. Die gaf paar keer duidelijk aan dat hij er nog lang niet klaar voor was. Als je PSV ziet spelen zie je ook dat hij gelijk had.

Jammer dat een Heitinga niet zelfde besef heeft.

En voor wat - klinkt nu hard - wil je Heitinga behouden bij Ajax? Bij de jeugd was hij al een drama en de nieuwe trainer van JAJ bewijst hoe het anders kan.

Assistent, terwijl heel de wereld weet dat Heitinga eigenlijk aast op de positie van hoofdtrainer. Dat gaat niet werken met iemand die aan je stoelpoten gaat zagen.

Beste voor Heitinga pak een goede amateur club in de 2e klasse bijv. Ga daar echt het vak leren met weinig mogelijkheden. Of al een kleine club uit de KKD en ga net als Maduro paar jaar aan de slag.

24 mei 2023 om 09:50

@gaal:

Ik ben het niet eens met "hij heeft het ook weer niet uitzonderlijk slecht gedaan".

Van plek 1 in de competitie naar plek 3 (met kans op plek 4).
Uit de EL door Union Berlin, die vervolgens klop krijgen van Union uit Belgie.
Bekerfinale verloren, wel gehaald, maar enige goede punt is winnen uit bij Feyenoord, als was dit ook geen schoonheidsprijs.

Ik begrijp dat hij halverwege instapt en dat het niet zijn selectie is. Maar als je dan de wedstrijd vs bv Groningen ziet dan merk je toch totaal geen vooruitgang en niet eens een duidelijk plan? Het is gewoon ondermaats, natuurlijk heeft dat ook met de selectie te maken, maar het gaat niet bepaald beter nu, sterker nog, het spel wordt slechter en slechter..

Dan vind ik (hoe graag ik Johny ook mag) dat je 'nog' niet geschikt bent om verder te gaan als hoofdcoach van Ajax, waar een bepaald verwachting en prestratiepatroon van groot belang is.

25 mei 2023 om 13:38

Voor de duidelijkheid, ik vind ook dat hij weg moet. Maar onder Heitinga werd er wel eindelijk weer gewonnen. Ajax begon het seizoen heel sterk en stond daardoor nog eerste, maar de laatste maanden onder Schreuder waren echt dramatisch met gelijkspel tegen clubs als Excelsior en Volendam. Toen Heitinga begon ging het wel iets beter, in ieder geval niet slechter. Neemt niet weg dat hij geen Ajax-waardige trainer is natuurlijk.

24 mei 2023 om 10:25

Ajax is geen liefdadigheidsinstelling. Als ze vinden dat die niet goed genoeg is moet die gewoon weg natuurlijk, ongeacht of je dat kan maken of niet

24 mei 2023 om 11:11

Ik lees deze opmerking zo vaak, en vind het in sommige situaties wat hard, maar in deze discussie natuurlijk totaal juist. Je kan als ajax niet een trainer aanhouden omdat je het lullig vind voor hem. Als ajax nog 1 of 2 zulke jaren heeft hebben ze echt een gigantisch probleem.

25 mei 2023 om 13:34

Dat is ook mijn punt. Heitinga moet weg, maar Ajax heeft dit natuurlijk volledig verkeerd gemanaged.

24 mei 2023 om 12:31

Wat bedoel je met dat Heitinga Ajax heeft 'geholpen'?

Ik snap gewoon niet zo goed wat hij zoveel beter heeft gedaan dan een Schreuder? Had Schreuder dit niet ook gehaald? Ik gun Heitinga het beste maar hij is te vroeg voor de leeuwen gegooid en is er gewoon nog niet klaar voor. Op basis waarvan is hij aangesteld? En niet Reiziger? Reiziger had een beter CV dan Heitinga? Ik hoop voor iedereen op een andere trainer volgend jaar waarbij Heitinga als assistent kan leren… Ook al zal hij dat laatste zelf natuurlijk niet doen schat ik zo in

24 mei 2023 om 08:09

Waarom zou hij geen assistent willen zijn? Een jaar of 2 met een ervaren trainer meekijken en wellicht daarna een nieuwe kans om het stokje over te nemen. Dat zie ik eerder gebeuren dan dat hij bij pakweg een Heerenveen of Vitesse voor de groep mag staan. Cocu nam het ook ooit interim over bij PSV om vervolgens een stapje terug te doen en daarna een paar jaar vrij succesvol hoofdtrainer. Zou ik eerder doen, dan nu aanblijven en bij mindere resultaten met kerst thuiszitten en je trainerscarriere zit er al half op.

24 mei 2023 om 08:51

The-Jump

Lijkt mij niet gezond om hem assistent te maken. Iedereen weet dat hij eigenlijk de hoofdscoach wilt zijn. Hoe loyaal kan hij zijn, of gaat bij intern aan de poten zagen als het minder gaat.

Als Heitinga het vak goed wil leren, kan hij het beste naar een hele kleine club gaan. Daar met vallen op staan leren.

24 mei 2023 om 09:10

Hij is aangesteld omdat men op korte termijn niemand anders had , althans dat denk ik.
Dat Schreuder de zelfde reslutaten had gehaald dat is nog maar de vraag. Het ging alleen maar slechter onder Schreuder.
Heitinga kan je ook niet afrekeken op dit halve seizoen. Hij heeft natuurlijk niks van een voorbereiding gedaan , of inspraak gehad in de aankopen. Maar om in deze lastige situatie verder te gaan met Heitinga is een grote gok. Ik denk dat ze het best een ervaren trianer aan kunnen stellen en als Heitinga zin heeft hem als assist erbij te zetten.

24 mei 2023 om 10:43

Ik begrijp het niet dat je Heitinga niet kunt beoordelen op een half seizoen als hoofdcoach? Is het een ander geweest die hem heeft ingefluisterd met veelal een verkeerde begin opstelling te starten? Heeft weer een ander hem de vreemde en foutieve wissels voorgekauwd? En heeft de keeperstrainer geadviseerd om Rulli als spelverdeler te gebruiken? Of heeft Reiziger hem wijsgemaakt dat het Ajax publiek achterin rondootjes spelen heel erg leuk vindt om naar te kijken? Als hij daar zijn oren naar heeft laten hangen, is hij niet geschikt als hoofdcoach, noch als assistent. Als hij dit zelf heeft bedacht?!? Vul zelf maar in…..

24 mei 2023 om 11:28

Het is toch heel anders als.je een seizoen mag beginnen of de rommel van een ander mag opruimen. Als je zelf de spelers kan halen die je wilt . Onder Heitinga is er toch wel wat jeugd in gekomen , dat is wel meer des Ajax dan wat Schreuder liet zien. En hey is nog een jonge coach die daar instant zonder ervaring , dus dat hij fouten maakt dat is geen verrassing. Maar om hem nu af te rekening op dit seizoen dan vind ik dat wel kort door de bocht.

Geef hem een kans net als met Van Nistelrooy. Gio heeft ook zo'n moeilijk jaar gehad met Feijenoord. Werd daarna landskampioen.

Toen Schreuder aan de kant werd gezet stond je 7 punten achter op Feyenoord. Dat zijn er nu 13. Het spel is er in 20 wedstrijden niet op vooruit gegaan. Je hebt weinig doordeweekse wedstrijden gehad waardoor hij ook de tijd heeft gehad het team naar zijn hand te zetten. Ik zie geen reden om hem aan te stellen als trainer voor komend seizoen.

24 mei 2023 om 12:57

Alleen had je met die logica destijds ook Ten Hag na een half jaar weg kunnen sturen, en die had als voordeel boven Heitinga dat hij een transfer window had en de winterstop had om aan het team te werken

Het is zeker niet eerlijk t.o.v. Heitinga, maar of het eerlijk is zou ook geen prioriteit moeten zijn. Ajax moet doen wat het beste is voor de club. En in mijn optiek is dat een ervaren toptrainer aanstellen, eventueel met Heitinga als assistent.

**droomt er even van dat Frank het zelf gaat doen, dat trainerschap....**

Ik snap nooit zo goed het woord gunnen in het betaald voetbal. Ajax is een beurs genoteerd bedrijf waar miljoenen in om gaat en daar zouden ze alleen voor het beste moeten gaan. Johnny heeft geen uitstraling en geen ervaring als trainer en dat zou al genoeg moeten zijn om het niet te doen. Na zo'n belabberd seizoen zouden ze op zeker moeten gaan.

Frank, wordt samen met Johnny ons trainers duo. Je kennis, kunde en gogme is gewenst..

Je kan het inprincipe Heitinga het ook niet kwalijk nemen hij wordt voor de leeuwen gegooid en daarom begreep ik destijds de keuze op hem niet.
Je had al Reiziger lopen met zoveel meer ervaring.
Heitinga zou gewoon bij een club moeten beginnen van het rechterrijtje en Ajax moet echt op ziek naar een trainer met ervaring en naam.
Op deze manier kan je wel Heitinga zijn carrière breken.

24 mei 2023 om 10:37

Dat breken kan alleen Heitinga zelf doen. Zie Slot als voorbeeld. Die lukt het wel om met als middelmatig omschreven materiaal een team te bouwen dat attractief speelt i.c.m. resultaten. Heitinga heeft bij Jong Ajax en het grote Ajax, niet eens een begin van dat laten zien. Dus ligt zijn carriã¨re alleen maar in duigen als hij niet toont een waardig hoofdcoach te zijn. En dus ook niet als assistent. Bedanken en afscheid van nemen. Voor het te laat is.

24 mei 2023 om 10:53

Feyenoord is heel iets anders want daar wordt altijd gewerkt voor elkaar, iets wat bij Ajax altijd ontbreekt.Als de resultaten tegen vallen waar hij niets aan kan doen, doet hij dit niet zelf lijkt mij.Ik heb het nooit een goede zet gevonden.Een onervaren trainer voor een grote club zetten, die slecht presteert.Begon je carrière opbouwend, niet van Jong Ajax naar het eerste maar begin bij een rechterrijtje club.

24 mei 2023 om 16:08

Die tegenstelling klopt niet helemaal Hoezo wordt er bij Ajax nooit eens samengewerkt? De Europese successen zijn toch vooral ook gebaseerd op onderlinge samenwerking? Alleen nu hangt het elftal als los zand aan elkaar. Heitinga is er ook niet in geslaagd om ook maar een begin van een team te creëren dat denkt en handelt als 1 team. Dit seizoen zijn trouwens alle in de vorige transferzomer genomen verkeerde beslissingen volledig tot wasdom gekomen. Met vooral dank aan van der Sar. Die naast de vele miskopen ook nog eens 2 keer de verkeerde coach heeft aangesteld. En zo kom je dus alleen maar dieper in de shit. En nog wat, het is bij Feijenoord ook niet altijd hosanna en eendracht maakt macht. Alleen resultaten i.c.m. attractief voetbal zijn de oorzaak van een positieve vibe.

Al die kenners en analisten waren het bijna allemaal eens over de geweldige capaciteiten van Schreuder, terwijl de nuchtere supporter niet begreep waar al die waardering nou op gestoeld was. Resultaten en veldspel bij Ajax ver onder de maat, maar het lag aan iedereen, behalve Schreuder. Nu gebeurt hetzelfde met de status van Heitinga. Moet vooral ook volgend seizoen als hoofdcoach voor de groep staan. Ook spelers willen dat graag. Tja, als je over iemand heen kunt lopen, hou je die graag als trainer. Over de resultaten en het spel onder Heitinga is niets ten voordele gekeerd, na het vertrek van Schreuder. Onbegrijpelijke begin opstellingen, vreemde wissels, en uiteindelijk niets opgeschoten. Al kan zondagmiddag met heel veel geluk de tweede plaats nog worden gehaald. Daar waar ze ook stonden toen Schreuder vertrok. Dus die voorkeur voor Heitinga is alleen maar gebaseerd op het feit dat hij een “jongen van de club” is. Nog even een gegeven, en niet onbelangrijk: Jong Ajax draait onder Vos behoorlijk beter dan het deed toen Heitinga daar de scepter zwaaide. Dus zou het niet meer dan logisch zijn dat Mislintat op zoek is naar een zwaargewicht. Een baas. Iemand die gepokt en gemazeld is binnen de voetbalwereld en niet over zich heen laat lopen. Laten we hopen dat het vinden daarvan Mislintat lukt. Met o Johnny blijft het aanmodderen. Maar blijft wel een jongen van de club! By the Way: ik ben ook een supporter van de club! Niet onbelangrijk dus;-)))

24 mei 2023 om 11:31

je zegt precies hoe het is!

Had als speler veel respect voor Rijkaard. Maar wat een onzin kraamt hij nu uit zeg! Waarom moet Heitinga beloond worden? Wat een gelul. Kom op zeg....met als beloning het trainerschap van Ajax. Dus niet om zijn (welke?) kwaliteiten als trainer, maar om het feit dat hij Schreuder durfde af te lossen? Kom op zeg, Ajax is geen speeltuin!!!

Waarom zou je niet Ron Jans naast Johnny zetten dan kan hij nog een jaartje in de luwte mee kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren