Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

7 redenen waarom Tottenham dit seizoen de Premier League kan winnen

Laatste update:

Tottenham Hotspur mag zich na tien speelronden de trotse koploper van de Premier League noemen. Onder de nieuwe manager Ange Postecoglou zijn de Noord-Londenaren in competitieverband nog ongeslagen. Supporters van de Spurs hebben na een vrijwel vlekkeloze start van het seizoen 2023/24 dan ook alle recht om te dromen van de landstitel.

Door James Westwood

Zes maanden geleden zag de toekomst voor Tottenham er nog heel somber uit. Een teleurstellende achtste plaats in de Premier League weerspiegelde een chaotisch seizoen waarin Antonio Conte en interim-manager Cristian Stellini allebei werden ontslagen omdat een aantal belangrijke spelers niet aan de verwachtingen voldeed.

Harry Kane was een van de weinigen die wel zijn normale niveau wist te halen door in de afgelopen jaargang dertig treffers voor zijn rekening te nemen. Bayern München maakte echter al snel duidelijk dat de aanvoerder van de Spurs en het nationale elftal van Engeland voor hen het belangrijkste zomerdoelwit was, waardoor zijn uiteindelijke vertrek als onvermijdelijk voelde.

Na het ontslag van Stellini werden de honneurs tijdelijk waargenomen door Ryan Mason. Tottenham ging afgelopen zomer alsnog op zoek naar een definitieve opvolger van Conte. Het moest in eerste instantie een manager met een grote naam worden. Maar na het afzeggen van Julian Nagelsmann en Luis Enrique, en het bedanken voor de klus door Arne Slot, werd de focus verlegd naar de voor velen onbekende Ange Postecoglou. Als manager van Celtic beleefde de Australiër grote successen in Schotland, maar zijn aanstelling zorgde nog niet direct voor een jubelstemming onder de supporters van Tottenham.

Postecoglou was niet de grote naam die de Spurs-fans hadden verwacht en zijn gebrek aan ervaring op het allerhoogste niveau leidden tot sceptische reacties. De twijfel maakte echter al snel plaats voor optimisme op het moment dat Postecoglou bewees de juiste man te zijn om een nieuw tijdperk mee in te luiden.

Een veelbelovende seizoensvoorbereiding toonde aan dat Postecoglou niet bang was om een nieuwe, vooruitstrevende speelstijl te implementeren, ontworpen om het beste uit de meest gevaarlijke spelers van de Spurs te halen. Hij was ook in staat om een groot aantal nieuwe aanwinsten binnen te halen die bij zijn filosofie passen. Alhoewel Kane zijn transfer naar Bayern pas een dag voor de eerste speelronde van de Premier League afrondde, hadden de supporters van Tottenham tóch geloof in een mooi seizoen.

Inmiddels zijn we 2,5 maand verder en gaan de Spurs fier aan kop in de Premier League. Vrijdagavond werd er met 1-2 gewonnen op bezoek bij Crystal Palace, waardoor de ploeg wist dat het ook na de tiende speelronde bovenaan zou staan.

De algemene opinie is dat Tottenham niet in staat zal zijn om mee te blijven strijden om de landstitel, maar dat is vooral gebaseerd op de recente geschiedenis. Dat de Noord-Londenaren bovenaan in de Premier League staan is allesbehalve toeval, aangezien Postecoglou een ploeg die speelde zonder zelfvertrouwen heeft omgetoverd tot misschien wel de meest veelzijdige ploeg in Engeland. Waar er vaak lacherig over Tottenham wordt gedaan, verdient de club het nu om als serieuze titelkandidaat te worden gezien.

Ange-ball
Tottenham greep de koppositie in de Premier League eerder deze maand vlak voor de interlandperiode na een zwaarbevochten 1-0 zege op Luton Town. Micky van de Ven maakte de winnende treffer vroeg in de tweede helft, nadat Yves Bissouma vlak voor rust van het veld was gestuurd met een tweede gele kaart. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Tottenham vorig seizoen in zo'n wedstrijd punten zou hebben laten liggen. De spelers gaan nu daarentegen door het vuur voor Postecoglou, die voelt dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

“Het is allemaal de verdienste van de spelers, de manier waarop ze zich hebben ingeleefd in wat we proberen te doen…," vertelde de manager van de Spurs tegenover TNT Sports na de wedstrijd tegen Luton. “We zijn echt een hechte groep. Dat zie je niet alleen terug in de resultaten. Naast het veldspel, dat goed is, is ook de veerkracht die we hebben laten zien geweldig. De spelers willen geschiedenis schrijven en daar werken ze hard voor op het veld.”

Onder Conte, en zijn voorgangers Nuno Espirito Santo en José Mourinho, was Tottenham een ploeg die vooral op de counter speelde. Deze managers hadden er geen problemen mee om achterover te leunen en wedstrijden met een doelpunt verschil te winnen, met het gevolg dat er voor de supporters weinig te genieten viel.

Dat is allemaal veranderd sinds de komst van Postecoglou, die zijn spelers aanmoedigt om initiatief én risico's onder druk te nemen. De Spurs vinden het prima als tegenstanders vroeg drukzetten. Keer op keer tonen ze aan over genoeg kwaliteit te beschikken om zich daaronder uit te spelen en zelf enorm veel kansen te creëren.

In de eerste bloedstollende Noord-Londense derby onder Postecoglou was ’Ange-ball’, het oogstrelende, snelle en energieke positiespel dat onder de manager gespeeld wordt, overduidelijk te zien. Tottenham speelde tegen Arsenal met 2-2 gelijk, maar had het Emirates Stadium net zo goed met een uitzege kunnen verlaten. Onder Postecoglou is het veldspel van Tottenham vrijwel elke wedstrijd een lust voor het oog.

“Als we verliezen op de manier hoe Postecoglou wil dat wij spelen, is dat zijn verantwoordelijkheid en dat geeft ons de vrijheid om ook te durven voetballen”, zei zomeraanwinst James Maddison na het duel met Arsenal over het geloof dat de manager in de ploeg heeft gebracht. Die mentaliteit kan Tottenham weleens ver brengen.

Magische James Maddison
In het nieuwe Postecoglou-tijdperk is Maddison wekelijks een van de grootste uitblinkers. Na zijn overstap van Leicester City ter waarde van 40 miljoen pond (zo’n 46 miljoen euro) veroverde de creatieveling direct een basisplek als nummer 10. Maddison was in zijn eerste tien Premier League-duels al goed voor drie goals en vijf assists.

Alleen de allerbeste spelers kunnen iets uit het niets toveren en Maddisons vindingrijkheid heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de aanval van Tottenham. Hij heeft dit seizoen meer kansen gecreëerd dan welke andere speler in de Premier League dan ook en lijkt ook een leidersrol op zich te hebben genomen.

De prestaties van Maddison inspireren de spelers om hem heen om ook hun niveau op te krikken en de spelvreugde spat momenteel van de ploeg van Postecoglou af. Maddison kreeg afgelopen zomer eindelijk de mogelijkheid om zichzelf bij een grotere club te bewijzen en heeft deze kans met beide handen aangegrepen. Ook hij lijkt van elke minuut op het veld te genieten.

“Als je als kind begint met voetballen, speel je nergens voor”, zei Maddison nadat hij in juni werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst bij de Spurs. “Er worden geen politieke spelletjes gespeeld, niets van dat alles. Je speelt omdat je van voetballen houdt en je doet de dingen waar je van houdt en je wordt de speler die je wordt door wat je doet en waar je goed in bent.”

“Dat zal voor mij nooit veranderen. Daar valt niet over te discussiëren. Dat is hoe ik speel. Ik zal nooit veranderen en daarom is mijn carrière zo gelopen en ben ik blij dat ik bij Tottenham ben beland.” Die enorme passie is wat Maddison onderscheidt van de meeste van zijn leeftijdsgenoten. Als de 26-jarige aanvallende middenvelder doorgaat op de ingeslagen weg, dan kan het niet anders dat er vroeg of laat een einde komt aan de prijzendroogte van Tottenham.

Imponerende Van de Ven
Tottenham verraste afgelopen zomer ook door 34,5 miljoen pond (zo’n 39,5 miljoen euro) neer te leggen voor Micky van de Ven. De 22-jarige Nederlandse verdediger maakte direct na zijn komst in Engeland grote indruk met zijn volwassen spel. De Premier League is nog geen drie maanden onderweg, maar het lijkt wel alsof Van de Ven al jaren een centraal duo vormt met Cristian Romero.

Romero, onlangs door zijn Argentijnse ploeggenoot Lionel Messi omschreven als de beste verdediger ter wereld, werd vorig seizoen keer op keer in de steek gelaten door spelers als Eric Dier, Davinson Sánchez en Clement Lenglet, waardoor de defensie de ene na de andere tegentreffer moest incasseren.

Van de Ven is een perfecte aanvulling op Romero, zoals voormalig Tottenham-middenvelder Danny Murphy na de wedstrijd tegen Luton vertelde bij BBC Match of the Day. “Tottenham is al lange tijd op zoek naar een centraal duo, dat hen rust aan de bal en stabiliteit zonder bal geeft. Dat hadden ze simeplweg niet, maar nu wel. Van de Ven en Romero zien eruit als een ijzersterk koppel. Je centrale verdedigers moeten met lef durven te spelen aan de bal. Bij Tottenham begint elke opbouw bij deze twee spelers”, aldus Murphy.

Dankzij Van de Ven, die bekend staat om zijn enorme snelheid voor zijn postuur, is het het voor tegenstanders veel moeilijker geworden om ruimte achter de laatste lijn van de Spurs te vinden. Op snelheid zijn er maar weinig spelers die de Oranje-international kunnen kloppen, terwijl zijn imponerende postuur hem ook helpt om de meeste fysieke duels te winnen.

Son in de schijnwerpers
Heung-Min Son en Kane waren de afgelopen seizoenen het meest gevreesde aanvalskoppel in de Premier League. Samen waren ze in acht jaar tijd goed voor 292 Premier League-doelpunten. Geen duo wist sinds de start van de Premier League in 1992/93 gezamenlijk meer goals/assists in de hoogste divisie van Engeland te produceren.

Kane zou nooit de topscorer aller tijden van de Spurs zijn geworden zonder Son. De Zuid-Koreaan leek af en toe een telepathisch instinct te hebben om Kane in een kansrijke scoringspositie te brengen.

Kane bediende Son andersom ook regelmatig, maar het was altijd de Engelsman die beschouwd werd als de belangrijkste man van Tottenham. Hoewel zijn vertrek naar Bayern het einde betekende van een geweldig aanvalskoppel, gaf het Son ook de kans om meer in de schijnwerpers te staan.

Bij zijn aanstelling als manager van Tottenham wees Postecoglou Son aan als nieuwe aanvoerder. De Zuid-Koreaan werd aanvankelijk opgesteld als linkervleugelaanvaller, de positie waar hij de afgelopen seizoenen zijn meeste wedstrijden speelde. De 31-jarige publiekslieveling kwam tijdens de eerste drie competitieduels van het nieuwe seizoen alleen niet tot scoren, waarna Postecoglou hem begin september tijdens het uitduel met Burnley in de spitspositie posteerde.

Tijdens een 5-2 zege op Turf Moor stal Son de show met een schitterende hattrick. In de derby tegen Arsenal (2-2) nam hij zijn ploeg vervolgens opnieuw bij de hand met een dubbelslag en tegen Liverpool vond hij eerder deze maand ook het net. Son trok zijn goede vorm na de interlandperiode door. Zo was hij tegen Fulham (2-0) goed voor een doelpunt en een assist en bezorgde hij Tottenham afgelopen vrijdag na een fantastische aanval de overwinning tegen Crystal Palace (1-2).

Son moet natuurlijk afrekenen met een doelpuntenmachine als Erling Braut Haaland, maar stiekem zal hij hopen dat hij zich voor de de tweede keer in zijn carrière tot topscorer van de Premier League kan kronen, gezien het grote aantal kansen dat Tottenham momenteel creëert. Son heeft een neusje om altijd in goede scoringspositie te komen en bewees in het verleden met zijn tweebenigheid eveneens uit alle hoeken en standen het net te kunnen vinden.

Een paar maanden geleden was je waarschijnlijk voor gek verklaard als je had geconcludeerd dat Tottenham Kane niet ging missen, maar dit blijkt gewoon het geval te zijn. Dat is grotendeels te danken aan Son doordat de speelstijl van Postecoglou hem op zijn lijf is geschreven.

Son was dit seizoen al goed voor 8 goals in 10 Premier League-duels.

Energieke full-backs
De Spurs maakten het afgelopen seizoen nauwelijks gebruik van full-backs, omdat Conte de voorkeur gaf aan een 3-4-3 formatie. Postecoglou heeft sinds zijn komst naar de club echter hun belang benadrukt. De Australische manager treedt doorgaans aan in een 4-2-3-1 opstelling, waarbij beide backs naar het middenveld én iets naar binnen schuiven als Tottenham aanvalt. Ze spelen als inverted full-backs op het moment dat de Spurs een ultra-aanvallende 2-3-5-formatie aannemen.

Destiny Udogie is een revelatie op links. De 24 miljoen euro die Tottenham voor hem betaalde aan Udinese lijkt nu al een schijntje, aangezien hij de overstap van de Serie A naar de Premier League probleemloos heeft weten te maken. De Italiaan is snel, sterk en maakt net zoveel indruk met zijn verdedigende acties als met zijn aanvalsdrang, wat hem een geweldige aanwinst voor Tottenham maakt. Door een spierblessure miste hij de laatste twee wedstrijden, maar niemand twijfelt erover dat hij bij zijn rentree straks weer zeker is van een plek in de basis.

Aan de andere kant rouleert Postecoglou tussen Pedro Porro en Emerson Royal, die het afgelopen seizoen allebei ondermaats presteerden. Onder de nieuwe manager zijn beide spelers opgeleefd. Vooral Porro heeft zichzelf duidelijk verbeterd en weet zich in aanvallend opzicht te onderscheiden.

"Het is een speelstijl die voor mij op maat is gemaakt”, vertelde de Spanjaard vorige maand tegenover Sky Sports. “Ik heb nog niet eerder in zo’n systeem gespeeld. Ik speel meer aan de binnenkant als een full-back, maar het is een positie waar ik me zelfverzekerd op voel. Ik ben echt gelukkig en ik denk dat je dat kunt zien aan het vertrouwen waar ik mee speel.”

Udogie en Emerson hebben de spelprincipes van Postecoglou ook omarmd. Mede dankzij hun goede spel, speelt Tottenham volgens vele analisten dit seizoen het meest aantrekkelijke voetbal van alle Premier League-clubs. Postecoglou liet zich onlangs andermaal ontvallen dat hij staat voor attractief voetbal. “Niet alleen het eindresultaat is belangrijk, maar ook de manier waarop we spelen.” De inverted full-backs spelen een cruciale rol in de speelstijl van Postecoglou. Op dit moment is er nog geen enkele club geweest die Udogie, Porro en Emerson in toom wist te houden.

IJzersterk blok op het middenveld
Het effectieve gebruik door Spurs van de inverted full-backs wordt vergemakkelijkt door Bissouma, die dit seizoen in zijn rol als voetballende controleur heeft laten zien te beschikken over een groot gevoel voor het kiezen van positie.

Het eerste seizoen bij Tottenham liep voor de 27-jarige Malinees uit in een grote teleurstelling omdat hij door blessures niet verder kwam dan tien basisplaatsen in de Premier League. Bissouma werkte hard om weer volledig fit te raken en geniet momenteel het volledige vertrouwen van Postecoglou.

De middenvelder werd terecht bekritiseerd voor zijn optreden tegen Luton, waarin hij een tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe. Maar zijn algemene impact in de afgelopen maanden op de ploeg mag niet worden onderschat. Slechts drie andere spelers noteerden dit seizoen meer geslaagde tackles in de Premier League dan Bissouma, die zich eveneens onderscheidt met zijn kwaliteiten aan de bal.

Pape Matar Sarr heeft tegelijkertijd op het middenveld bewezen de perfecte aanvulling voor Bissouma te zijn. De 21-jarige Senegalees hoefde onder Conte nauwelijks op speelminuten te rekenen, maar is dit seizoen een van de eerste namen op het wedstrijdformulier van Postecoglou.

Sarr liet tijdens de 2-0 thuiszege op Manchester United in augustus precies zien waarom dit het geval is. Hij opende de score door op tijd in de zestien van the Red Devils te komen en domineerde daarnaast op het middenveld tegen United. Postecoglou was na afloop vol lof over Sarr. “Hij speelt met enorm veel energie, maar hij beschikt ook over veel kwaliteiten. Sarr is zo'n middenvelder die de tegenstander echt nachtmerries kan bezorgen, want of hij nu met of zonder bal rent, hij rent altijd naar voren, hij zet altijd agressief druk op de tegenstander. Het is een speler die voor zijn jonge leeftijd een geweldig karakter heeft.”

Geen Europese afleidingen
Tottenham heeft na het Mauricio Pochettino-tijdperk enkele bemoedigende resultaten weten te boeken, echter slaagde de club er toen nooit in het goede gevoel vast te houden. Onder Mourinho grepen de Spurs in november 2020 de koppositie in de Premier League na een 2-0 zege op Manchester City. Tottenham beleefde daarnaast een uitstekende start in 2022/23. Met Conte aan het roer werden toen 20 punten uit de eerste 10 competitieduels gepakt. Het is echter bekend hoe de Noord-Londenaren vervolgens in de tweede seizoenshelft als een kaartenhuis in elkaar stortten.

Het verschil dit keer is dat Postecoglou Tottenham veel beter voetbal laat spelen. Zijn spelers gaan elke wedstrijd in met de gedachte dat ze alleen maar kunnen winnen en er heerst nu een vechtlust in de groep waar het de afgelopen jaren zo aan ontbrak. De tijd zal leren of Tottenham het City van Josep Guardiola en Arsenal van Mikel Arteta echt kan uitdagen voor de Premier League-titel, maar dat is waar ze in ieder geval naar moeten streven. De belangrijkste concurrenten hebben een veel zwaarder speelschema, wat de selectie van Postecoglou een enorm groot voordeel geeft.

Tottenham speelt dit seizoen geen Europees voetbal. Het werd daarnaast in de tweede ronde van de EFL Cup na strafschoppen uitgeschakeld door Fulham, tegen wie Postecoglou een sterk gewijzigd elftal aan de aftrap liet verschijnen. Het is veel makkelijker om te herstellen van één of twee wedstrijden per week dan van drie of zelfs vier. Indien de belangrijke spelers gevrijwaard blijven van blessures, moet Tottenham in staat zijn om gelijke tred te houden met clubs als City en Arsenal.

Een veilige doelstelling is het behalen van Champions League-voetbal, maar de ambities moeten nu eigenlijk veel hoger zijn dan dat. De kans dat Postecoglou gemakzuchtig wordt, lijkt nihil. De Australiër is een bezeten manager die altijd streeft naar perfectie. “De resultaten zijn goed, maar we zitten pas in oktober en we hebben nog veel werk te doen”, vertelde hij onlangs tegenover Britse media toen hij gevraagd werd naar de ijzersterke seizoenstart van zijn ploeg.

Na zoveel teleurstellende jaren is er eindelijk weer reden voor optimisme onder de supporters van Tottenham. De ijzersterke seizoenstart heeft ertoe geleid dat de Spurs outsiders zijn om de Premier League ook daadwerkelijk te winnen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3424555677
2Manchester City3323734876
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3420682166
5Tottenham Hotspur3218681660
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8West Ham United35131012-949
9Chelsea3213811447
10Wolverhampton W.3513715-746
11AFC Bournemouth3412913-1145
12Brighton & Hove Albion33111111-244
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Everton3512815-1136
16Brentford359818-835
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me echt kansloos. Liverpool en City zijn ervaren prijzenpakkers. Dat weegt gewoon enorm zwaar mee in een mogelijke titelrace. Dat toonde City vorig jaar tegen Arsenal. En door die ervaring geef ik Arsenal ook gewoon meer kans.

Verder is de aanval veel te smal. Als er iets gebeurt met Son dan zit het er gewoon op. Wel lijken ze me een heel serieuze kandidaat voor de top 4, wat al meer dan verwacht was voor het seizoen denk ik.

30 oktober 2023 om 12:10

Vergeet niet dat de Afrika Cup dit jaar ook nog gespeeld wordt. Dan valt ineens je middenveld weg. Bissouma en Sarr vullen het echt geweldig in nu, dus ik verwacht een flinke terugval als zij weg zijn.

1 november 2023 om 11:54

Bentancur kan het dan mooi oppakken met Skipp of Hojbjerg.

1 november 2023 om 12:24

Ik hoop het voor Tottenham! Bentancour gaat zeker zijn bijdrage leveren, maar hij heeft er lang uitgelegen dus dat is wel een risico.

Hojbjerg doet het dit seizoen duidelijk minder dan zijn concurrenten, dus ik verwacht dat ze in de winter op zoek gaan naar minimaal 1 extra centrale middenvelder.

Ik weet dat hij waarschijnlijk onhaalbaar is, maar stel dat ze Camavinga met een monsterbod (80 miljoen?) weten te verleiden tot een overstap. Hij zou echt perfect in het middenveld passen. De concurrentie op cm bij real moordend en hij baalt dat hij op linksback moet spelen, dus misschien dat hij er wel voor open staat..

30 oktober 2023 om 12:24

Tja, zei men ook van Leicester. Maar het kan dus gewoon wel. En meer wordt er ook niet gezegd toch? Er staat nergens dat het gaat gebeuren of dat ze meer kans hebben dan de teams die jij opnoemt.

30 oktober 2023 om 12:56

Beetje rare vergelijking met Leicester. Heb je gezien hoe historisch laag dat puntenaantal was? Arsenal, Liverpool en City gaan gewoon op een hoog puntenaantal eindigen. Dat moet Spurs maar is zien te halen. Ze hebben ook geluk gehad dat meerdere wedstrijden alsnog hun kant op vielen.

30 oktober 2023 om 13:04

Ik vind dat juist een prima vergelijking. Want van Spurs wordt het ook niet verwacht. Dus zal het ook van anderen afhangen.
Ik bind het ook nogal een aanname dat alle drie die clubs een hoog puntenaantal gaan halen. Als een Odegaard wegvalt, kan Arsenal ineens instorten, deden ze vorig jaar zelfs zonder dat er iemand wegviel. Zelfde geldt voor Liverpool met Salah. En ook die waren vorig jaar zo dramatisch af en toe dat die bij tegenvallende resultaten ook zomaar weg kunnen vallen. En dat geldt natuurlijk net zo goed voor Spurs.
En sorry hoor, maar elke kampioen heeft geluk dat meerdere wedstrijden hun kant op vielen…
Er is gewoon een stuk geschreven waarom Spurs kampioen kán worden. En dat kan inderdaad.

30 oktober 2023 om 13:24

Het voornaamste punt dat ik aanreik is dat ze concurrentie hebben van teams met titelervaring of ervaring in een titelstrijd.

Dat was niet het geval bij Leicester. Tottenham weet niet meer wat prijzen winnen is de laatste 15 jaar en Arsenal toen ook niet echt, zeker niet wat meespelen voor een titel was. Maar dit jaar zijn City, Liverpool en Arsenal gewoon op niveau. Daarom is het totaal niet te vergelijken met Leicester vind ik zelf.

30 oktober 2023 om 15:38

Als een Odegaard wegvalt, kan Arsenal ineens instorten, deden ze vorig jaar zelfs zonder dat er iemand wegviel.

Jij hebt de blessures van Saliba en (zijn backup) Tomiyasu gemist zeker?

30 oktober 2023 om 16:59

Zijn wel even wat andere spelers dan een Odegaard. Als dat de reden was, dan geeft het alleen maar meer aan dat je er niet zomaar van uit hoeft te gaan dat Arsenal weer zomaar even mee doet…

30 oktober 2023 om 17:01

Dat punt ben ik wel met je eens Lierse. Maar toch, het kan altijd denk ik. Spurs draait wel al jaren mee in de top 6. Kan dus zomaar eens uitschieten. Die kans is reëler dan Leicester toen denk ik zelf.

30 oktober 2023 om 17:03

Ze eindigen 5 puntjes achter City met 84 punten. Laten we niet doen alsof Arsenal vorig jaar volledig ingestort was. Die konden gewoon niet mee op het belachelijke niveau van City in de tweede seizoenshelft, wat niemand kon.

30 oktober 2023 om 17:52

Haha wat praat jij voor een onzin. Saliba is 1 van de beste verdedigers ter wereld. Dan is het heel normaal dat als die wegvalt, het lastiger wordt.

Ik haal je alvast uit de droom. Spurs gaat niet meedoen in de titelstrijd.

30 oktober 2023 om 23:04

100% onmogelijk is het nooit. Maar de kans is wel echt zeer klein. Het heeft er alle schijn van dat een City of Liverpool weer 90+ punten gaan pakken. Spurs heeft de kwaliteit en ervaring niet om dit nog 28 wedstrijden vol te gaan houden. Ze zijn tot nu toe vooral heel erg degelijk en hier en daar wat geluk gehad

31 oktober 2023 om 08:15

Pan, je bent toch niet serieus hoop ik? Arsenal moest opeens van een wereldklasse speler terug naar een Holding. Saliba zit op hetzelfde niveau als Ode.

30 oktober 2023 om 20:50

Wat als Slot wel was gegaan?

31 oktober 2023 om 07:10

Dan waren ze nu al kampioen!

tsja natuurlijk kan het gebeuren, maar ik acht de kans klein omdat een city, liverpool en arsenal een bredere selectie met kwaliteit hebben. En ook gewoon kwalitatief beter zijn op alle linies.

maar zoals in het artikel ook vermeldt wordt, geen europees voetbal voor tottenham, dat helpt toch wel een hoop met belasting van de spelers en dus hopelijk voor hen minder blessures. Waardoor de breedte van de selectie misschien iets minder uitmaakt.

Als zo'n richarlison ook nog eens een keer in vorm raakt dan heb je er gewoon nog een goede speler voorin erbij.

heb persoonlijk niks met tottenham, maar zou het wel leuk vinden als ze een keer kampioen worden. dan lijkt dit jaar (tot nu toe) de beste kans.

Ik verwacht gewoon weer dat man city op het eind van de rit weer met titel er van door gaat.

30 oktober 2023 om 11:19

City is een grote kanshebber en snap dat ze voor de meeste favoriet zijn. Maar als ik gisteren naar hun bank keek en ze missen alleen De Bruyne. Dan kan je stellen dat ze een mindere selectie hebben dan Arsenal in de breedte. Bob, Gomez en Philips zijn spelers die niet eens de bank halen bij Arsenal. Doku is minder dan Trossard. Vind het niet zo vanzelfsprekend dat ze opnieuw kampioen worden. Zitten een beetje in transitie na het winnen van de treble.

30 oktober 2023 om 13:45

Doku is echt niet minder dan Trossard hoor. Andere types, maar ik weet wie ik zou willen hebben.

30 oktober 2023 om 13:54

Laat Doku maar eerst een seizoen presteren wat Trossard afgelopen seizoen liet zien. Op basis van leeftijden zouden de meeste voor Doku kiezen. Trossard heeft veel meer ervaring en heeft het al laten zien. Als Doku een hattrick weet te maken uit tegen Liverpool dan heel misschien of 10 assists maken in éã©n seizoenshelft.

30 oktober 2023 om 15:07

Ja natuurlijk. Als die twee volledig arbitraire dingen uitvoert dan is het zo.

Als we kijken naar het nationale elftal dan is het voor mij zonneklaar die de betere van de twee is.

31 oktober 2023 om 02:57

Omdat ze iets hebben wat wij niet hebben een top spits die meer dan 30 keer gaat scoren

31 oktober 2023 om 07:07

Die had Spurs ook afgelopen jaren 😉

Het volgende artikel: 'de 200 redenen waarom Spurs geen kampioen van Engeland gaat worden'?

30 oktober 2023 om 11:25

Zijn er natuurlijk veel meer, beginnend met reden 1: City 😂

30 oktober 2023 om 12:08

Precies! Ik zie dit jaar de kans minder hoog in dan het jaar dat Leicester kampioen werd... Maar we mogen altijd blijven hopen! Coys!

Ik verwacht uiteindelijk gewoon City. Spurs begint uitstekend en er zijn spelers weer helemaal opgeleefd onder de nieuwe trainer (o.a. Porro & Bissouma). Verder speelt Sarr opeens ook alles.

Alleen denk ik dat Spurs te min is qua bezetting. Europees niks gelukkig, maar zeker als een Maddison en Son wegvallen, wordt de spoeling heel dun...

Voorin en op 10 sowieso. Al hebben ze wel Betancur, Lo Celso en Hojbjerg nog als degelijke back-ups op het middenveld.

Achterin is het ook pover, mocht er iemand uitvallen. Emerson vs Porro is een flinke downgrade. Links wil ik niet eens over beginnen met Udogie naar Davies/perisic.

Centraal heb je alleen Dier nog van acceptabel backup niveau.

De schrijver van dit stukje is niet belemmerd door enig realisme zo blijkt wel. Zal wel een fan zijn...

Genoeg redenen om aan te tonen dat de speelstijl van Spurs niet houdbaar is en dat ze dit seizoen al een paar keer heel goed weg gekomen zijn; twee goals in blessuretijd waardoor ze wonnen, blunderende arbitrage en een eigen goal tegen Liverpool. Nee, de fans mogen natuurlijk genieten van hoe het nu gaat, deed ik vorig seizoen bij Arsenal ook volop, maar dit gaan ze nooit volhouden.

30 oktober 2023 om 11:22

De run van Leicester was ook niet vol te houden en toch lukte het, mede door het falen van de concurrentie. En ik moet wel zeggen dat Arsenal ook breedte mist, Liverpool op bepaalde plekken (vooral achterin) te kwetsbaar lijkt en City mij ook niet volledig kan overtuigen. Spurs heeft een aantal wedstrijden inderdaad geluk gehad. Dat kan de andere kant op gaan vallen aangezien ze bijna alle wedstrijden winnen met minimale cijfers.

30 oktober 2023 om 11:26

Waar mist Arsenal breedte? Vind de selectie breder dan die van City. Arsenal heeft geen Bob, Gomez of een Philips op de bank. Doku is minder dan Trossard en zo;n Rico is een goede speler maar niet beter dan Tomiyasu als rechtsback.

30 oktober 2023 om 11:27

Ik moet zeggen dat ik gisteren toch weer erg onder de indruk was van City. Het gemak waarmee United opzij werd gezet was een beetje eng om te zien.

Met Rodri erbij en als de Bruyne terug is zie ik ze straks wel weer zo'n belachelijke reeks neerzetten in de tweede helft van het seizoen.

30 oktober 2023 om 11:40

@sniewaar Ja, tegen United hé. Wat een afgrijselijk team. Als City het op zijn heupen heeft, zijn ze inderdaad niet te stoppen. Maar er mist iets van spark, eigenlijk in elke linie. Als KvB in december echt terug kan keren, dan is het middenveld wel weer voorzien.

@somagunner Arteta heeft een hele duidelijke tactiek. Zoals je weet: Inverted back op links, linkermiddenvelder (nr 8) schuift door, Odegaard hangt op rechts, aanvaller laat zich inzakken etc. Zodra ze dit spel niet kunnen spelen wordt het spel moeizamer. Zinchenko is matig, mede door een gebrek aan een nr 8 in vorm, daardoor moet Odegaard zijn spel aanpassen wat hem niet ten goede komt. Ik mis ofwel spelers met soortgelijk profiel (bv een back-up voor Zinchenko) ofwel spelers die Arsenal op een andere manier kunnen laten voetballen. Dat laatste brengen Rice en Trossard trouwens wel.

30 oktober 2023 om 12:20

Je gaat het Leicester jaar toch niet vergelijken met dit? Je hebt gewoon City, Liverpool en Arsenal dat van topniveau zijn. Hoe kun je dan spreken over falende concurrentie?

30 oktober 2023 om 12:37

Je kan het gat van de lcm goed opvullen door Odegaard zelf neer te zetten en op rcm heb je Vieira, Havertz of Smith Rowe. Arsenal heeft genoeg 8 spelers op voorraad. Tomiyasu is laatste tijd in goede vorm en een hele goede backup voor Zinchenko.
Een goede cm kan erbij maar dat is niet broodnodig. Kijk naar City, als daar nog twee spelers wegvallen dan zitten ze met spelers als Gomez, Bob of Philips in de basis. Er staat geen enkel team in de wereld dat op alle posities dubbel bezet heeft maar ik vind de selectie van Arsenal aardig in de buurt komen

30 oktober 2023 om 13:34

De bezetting voorin kan beter. Als Saka uitvalt heb je niemand die echt rechtsbuiten is. Vieri, Havertz, Trossard, Nelson of eventueel Jesus kunnen er spelen maar zijn gelijk een stuk minder op die positie. In de spits heb je een blessuregevoelige Jesus en Nketiah. Nou scoort die laatste opeens een hattrick maar er zitten bij hem te vaak mindere potten bij. In mijn ogen mist er een kopsterke spits die je bijvoorbeeld kan inzetten als je achter staat om ook nog wat met voorzetten te kunnen. Toney erbij zou niet verkeerd zijn. Op LCM is het ook minder dan vorig jaar, Havertz vult de positie minder in dan Xhaka.

30 oktober 2023 om 14:22

Ik hoop niets liever dan dat ESR de oplossing blijkt om LCM, maar daar heeft het nog niet de schijn van. Vieira brengt iets heel anders op die positie en Havertz heeft een schreeuwend gebrek aan zelfvertrouwen. Arsenal mist geen breedte in absolute zin, maar tactisch gezien wel. Ik laat mij maar al te graag verassen door tactische keuzes van Arteta en/of spelers die in vorm raken

30 oktober 2023 om 11:30

Of hij is neutraal en jij een rivaliserende fan 😉

De fans mogen dromen maar weten zelf ook dat het niet realistisch is. Wij zijn gewoon heel erg blij met het team, de spelopvatting en de vibe binnen de club dit alles echt door Ange Postecoglu. Niemand verwacht een kampioenschap maar een top4 plaatsing zou al echt buiten verwachting zijn als je keek hoe het eindigde vorig seizoen, vertrek van Kane, onrust over de eigenaren en dus de hele crisis binnen de club.

De selectie is natuurlijk nog te smal en er moeten goede spelers bij in elke linie maar daartegenover hebben wij minder wedstrijden vanwege de exit uit de EFL en geen Europees voetbal. Wij genieten gewoon van de reis en zien wel waar het gaat eindigen. Als je nog bovenin meedoet rond de wintertransfer periode dan moet je vol versterken ook gezien de Afrika en Asian cup.

Ange heeft de volledige vibe en speelstijl van de club weten te veranderen (in een aantal maanden!) en wij staan 100% achter deze gast. Hopelijk blijft hij nog heel lang trainer en kan hij iets moois bouwen bij Spurs. We’ve got our Tottenham back!

🐓
⚽️

30 oktober 2023 om 11:28

Oef ja die twee Cups heb je ook nog dit jaar. Dan ben je bijna het hele middenveld kwijt, in een periode dat ze een aantal gevaarlijke tegenstanders treffen, maar niet de directe concurrentie.

30 oktober 2023 om 11:32

Scheelt dat Bentancur terug is en je nog Lo Celso en Hojbjerg hebt met ervaring en enige kwaliteit maar een Son ben je ook een tijdje kwijt.

Als Spurs fan moet ik zeggen dat het kansloos is. Tegen Liverpool zag je al dat als de tegenstander de bus parkeert Spurs geen plan B heeft, en eigenlijk niet tot scoren kan komen. Daarnaast is de spoeling van kwaliteit veel te dun, zeker voorin. Dromen mag altijd, maar realistisch is het niet. Ik hoop vooral weer op Champions League voetbal en dat komende zomer er weer goeie versterkingen komen voor in de breedte.



Wat een koopje 46 miljoen euro voor Maddison. Hoe kan dit? Hebben de andere clubs zitten slapen of wilde Maddison persã© naar Tottenham?

Kan me nog goed herinneren dat menigeen Slot afraadde om naar het trainerskerkhof van de Spurs te gaan.
Knap van Postecoglu dat die het tegendeel laat zien met behulp van een paar uitstekende aankopen. Daar kunnen Chelsea en Manutd een puntje aan zuigen.

Kampioen zullen ze niet worden. Top4 zou al prima zijn, gezien de hevige concurrentie. Ze hebben wel het voordeel dat ze niet Europees spelen.

Omdat de meeste ploegen niet spelen met een klassieke nummer 10 en degene die het wel doen zijn al voorzien.

Tja 10 wedstrijden begonnen en dan over een mogelijke titel praten? Heb ik echt al meerdere keren voorbij zien komen. Voorlopig doen ze het goed (met wat geluk). Maar ik zie ze dit niet vasthouden. Plekje in de top 4 is wel mogelijk indien ze de vorm vast kunnen houden. Maar titel is echt onhaalbaar. Ook veel te smalle selectie voor.

Son en kane in 8 jaar tijd goed voor 47 doelpunten ,Ja dat is zeker een record 😂

30 oktober 2023 om 14:51

Volgens mij was het record als duo. Het aantal doelpunten die ze hebben gemaakt door een assist van de ander.

Denk dat de selectie van spurs toch niet breed genoeg is, om kampioen te worden

Dit moet wel 1 van de meest uitgebreide clubexperts zijn die ik ooit gelezen heb.. Wat een optimistisch en onrealistisch geneuzel zeg.. Tottenham heeft op dit moment alle wind in de zeilen en dat is erg leuk voor ze, maar zodra het schema wat voller raakt, de Afrika Cup voorbij komt en ze wat meer aangewezen zijn op de bank zal Tottenham ook weer terugzakken.

We gaan toch niet eind oktober al serieus praten over Tottenham als titelkandidaat? Kom op zeg..

31 oktober 2023 om 09:14

Pas op hoor, toen ik er iets over zei werd de reactie verwijderd met punt aftrek. Het zal wel weer als kritiek op de redactie gezien worden.

Het is idd wel heel bijzonder en opvallend dat er nu zo'n artikel verschijnt en vorig seizoen toen Arsenal zo lang mee deed er geen piep kwam. Om dan maar niet te spreken over de superlatieven die er in dit stuk staan. Ach ja, als je hier iets zegt over clubvoorkeur bij de redactie en mods ben je vogelvrij, want owee als je ook maar enige schijn van partijdigheid wekt. Zo doorzichtig.

31 oktober 2023 om 11:49

Dit stukje komt van de Engelse versie af, ik durf te wedden dat 'james Westwood' supporter is van Tottenham of een Amerikaan is (dat zou wel de naïeve toon van het stuk verklaren). Ik denk dat het tijd wordt dat wij ook maar eens in de pen gaan klimmen voor een "clubexpert"...

31 oktober 2023 om 11:55

Helemaal gelijk, ik had niet eens naar de auteur gekeken.

Wat dat betreft net zo schaamteloos als slim van VZ om dit zo te plaatsen, die weten ook wel dat er genoeg clicks van komen.

31 oktober 2023 om 14:20

Haha ja die weten dat het hier vol zit met zure Arsenal, Liverpool, Chelsea en United supporters, clicks gegarandeerd.

Ik kan me er eigenlijk niet druk over maken, Tottenham is overduidelijk niet de sterkste selectie van de Premier League, maar doen toch vooralsnog mee voor de titel, en zolang ze dat doen, gaan er positieve artikelen komen op VZ, en alle supporters van de clubs daaronder knarsen dan hun tanden.

En natuurlijk is de kans het grootst dat het uiteindelijk geen titel wordt, maar het is Chelsea (2x), Liverpool en Leicester de afgelopen jaren ook gelukt met een selectie die op papier een stuk minder is dan City, dus de Spurs fans blijven hopen. Dat is nou eenmaal hoe het gaat in het voetbal.

31 oktober 2023 om 14:49

Ik maak me ook niet druk om Spurs, maar de love-in in de Engelse media is altijd zo beschamend. En dan heb je nog die fans die doen alsof ze zo goed zijn.

Reden 8: De vloek Harry Kane is weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren