Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rakitic: 'Het is niet eenvoudig om met Messi, Suárez en Neymar te spelen'

Laatste update:

De voorhoede van Barcelona wordt beschouwd als een van de beste, zo niet de allerbeste ooit, maar samenspelen met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar gaat volgens Ivan Rakitic niet altijd over rozen. Het defensieve werk dat achter het illustere trio moet worden opgeknapt, kost veel energie.

/

"Ik hoor vaak dat het eenvoudig is om met hen samen te spelen", zegt de Kroatische middenvelder in Marca. "Daar ben ik het niet mee eens. Het zijn spelers van een ander kaliber en ze verdienen onze toewijding, maar dat betekent niet dat het simpel is." De drie voorin bezorgen het elftal echter prijzen en dus wordt er niet geklaagd. "Als ik 5.000 kilometer moet rennen, doe ik dat ook. Dat geldt voor iedereen."

"Iedereen wil Messi wel in zijn team hebben", vervolgt Rakitic in de Spaanse sportkrant. "Wij hebben hem en zullen er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te laten functioneren. Hij doet dingen die niemand anders kan. Met hem erbij is het soms heel eenvoudig en de rest van het elftal doet er alles aan om het nog beter te maken. Het is perfect zo."

De rol van Ivan Rakitic binnen dit Barcelona wordt onderschat

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook een voorhoede die elkaar vrij goed aanvult met Neymars snelheid, Suarez vechtmentaliteit en Messi's geniale visie en passing. Ze weten altijd wel een defensie open te krijgen.

29 juli 2015 om 13:31

Perfect omschreven. Neymar is zooooo snel en staat daardoor altijd goed voor messi zijn genialiteit. Suarez is gewoon de beste spits ter wereld en daardoor dwingt hij het af om in dit elftal te passen.

29 juli 2015 om 13:36

Alleen jammer dat Rakitic nu in deze rol fungeert bij Barcelona. Ik vond hem bij Sevilla veel beter. Was echt een genot om naar te kijken. Zijn diepgang en creativiteit heeft hij nu ingeruild voor hard werken en ballen inleveren bij Msn.

29 juli 2015 om 13:42

ach ja...zo lang hij er aan toe komt om af en toe een goaltje mee te pikken in de CL finale, mogen we niet klagen toch.

29 juli 2015 om 14:45

Deels mee eens. Met zijn mentaliteit is het denk ik wel goed te doen om het spel vanuit een wat ander perspectief mee te maken en daarin te ontwikkelen. Heb veel goeie momenten van hem gezien en is heel allround dus denk dat hij in deze rol zn aanpassingsvermogen goed kan gebruiken. De komende jaren zullen we nog veel leuke dingen van m zien!

29 juli 2015 om 19:50

Tuurlijk wilt hij liever de man van de steekpassen en creativiteit zijn, maar hij beseft ook dat er iemand naast en voor hem staat (iniesta en Messi) die deze rol krijgen toebedeeld. Het is opruimen en meedoen of banken en verkocht worden.

29 juli 2015 om 17:02

Dat is zo maar het aanspelen door de achterspelers of middenvelders moet accuraat gebeuren.
Als je iedere keer een bal te diep speelt dan loopt zo'n buitenspeler zich het apezuur.
Als je zelf voetbalt of hebt gevoetbald weet je hoe moeilijk het is om een bal precies op maat te geven...op de stropdas zeiden ze bij Ronald Koeman die een meester van de lange pass was.

29 juli 2015 om 18:25

Messi is ook snel neymar heeft ook een geniale techniek en suarez kan koppen

Wellicht wil Barcelona Messi ruilen voor Kuijt? Hebben ze iemand die zijn verdedigende taak niet vergeet.

Maar met zo'n trio is het juist makkelijk voetballen, je hoeft je alleen maar bezig te houden met je verdedigende taak, als je een bal verovert lever je die in bij 1 van deze 3 spelers en verder hoef je weinig te doen. Lijkt me best heerlijk om met zo'n trio te spelen.

29 juli 2015 om 13:24

Ja was het maar zo simpel he. Maar als je als team zo statisch en voorspelbaar staat is het makkelijk verdedigen. Als je ziet hoeveel meters Rakitic maakt is dat echt indrukwekkend, hij is werkelijk overal. Zijn timing van wanneer hij in de 16 van de tegenstander moet zijn is ook gewoon goed, dat is erg moeilijk te verdedigen. Kijk maar naar de belangrijke doelpunten tegen City en Juve. Maar daarna loopt hij ook de gaten achter Messi dicht, hij heeft zich perfect aangepast en in de basis 11 gespeeld.

29 juli 2015 om 13:34

Een team met Messi, Neymar en Suarez voorspelbaar? Lijkt me sterk...

29 juli 2015 om 13:38

Als er vanuit het middenveld geen loopacties en dus diepgang is ben je als elftal altijd wat voorspelbaarder dan wanneer je dit wel doet. Dat ga je toch niet ontkennen of wel? Alsof Barca vorig jaar alle ballen bij die 3 heeft ingeleverd en daarna met 8 man achterin is gaan hangen....

29 juli 2015 om 13:29

Ja ik vind ook dat een spits moet verdedigen. Daarom zijn ze natuurlijk ook spitsen. Mvg, profanalist

29 juli 2015 om 13:43

de aanval begint bij de verdedigers en de verdediging begint bij de aanvallers ;-)

t is net wat je wil. Messi moet wel mee helpen druk zetten op t moment dat ze de bal kwijt zijn.
Als de tegenstander aan het opbouwen is, hoeft hij niet helemaal mee terug te zakken.

Ik kan me inderdaad voorstellen dat het veel energie kost om achter MSN te spelen. Ik vind dat met name Messi en Neymar op sommige momenten wel wat meer druk mogen zetten op de tegenstander. Uiteraard zijn ze in balbezit en in aanvallend opzicht geweldig, maar toch mag dit ook weleens benadrukt worden aangezien het een belangrijk onderdeel van voetbal is. Zouden ze dit (nog) beter doen dan is Barca nog sneller in staat de bal te heroveren waardoor de druk op het elftal als geheel verlicht word.

Hij heeft hier inderdaad wel een punt. In aanvallend opzicht is het makkelijk. De bal bij Messi inleveren (bij wijze van spreken) en wachten tot het doelpuntje. Verdedigend moet echter meer worden gedaan dan bij een ander topteam. Messi zet zelden tot nooit even aan om iets verdedigend op te knappen, dus dit zorgt voor veel extra werk bij Rakitic. Echter zo zijn de verhoudingen eenmaal en is het ook gewoon heel logisch.

29 juli 2015 om 13:27

Jonge lees de statistieken maar na , Messi heeft dit seizoen meer dan 150 keer de bal terugveroverd. Meer dan hij ooit gedaan heeft in de afgelopen jaren. Dus dat hij niet verdedigd is onzin.

29 juli 2015 om 13:33

Hij heeft denk ik zijn beste jaar ooit. Hij heeft laten zien waarom hij de beste speler aller tijden is. Ballon dor nummer 5 komt eraan.

29 juli 2015 om 15:07

Whahaha die mensen weten niet was ze over praten joh. Zelfde geld over neymar die verdedigd ook mee en Suarez zet veel druk.

Zeker niet want ze knappen het vuile werk van het voorhoede op

Vorig seizoen een van de belangrijkste spelers en dit seizoen in de pre season in topvorm. Maakt veel meters, verschijnt voor de doel en nog belangrijker, geeft Messi en vooral Alves perfecte rugdekking. Voor mij ook de reden dat Alves weer beter speelde, Xavi was nooit een speler die veel meeverdedigde, waardoor Alves vaak in de problemen kwam.

Spreek zich zelf tegen op het laats, dan zegt hij met hem erbij is het heel eenvoudig....

Beste voorhoede ooit? Haha jahoor daarmee ben ik er niet mee eens,niet eens de beste van afgelopen 10 jaar maar goed dat is mijn mening. Ik geloof wel dat het lastig is ze zijn alle 3 ego's maar ze hebben bewezen dat het een erg goed trio is

29 juli 2015 om 13:41

Welke voorhoede vind je dan de beste van de afgelopen 10 jaar? Enige die ik kan bedenken is ook van barca namelijk messi pedro villa. Toch vind ik de trio van nu beter.

29 juli 2015 om 13:45

Messi, dinho, eto?

29 juli 2015 om 13:46

@i love voetbal
heeft vast helemaal niks met je club en spelers voorkeur te maken? :-)

natuurlijk kunnen er in het rijke verleden van het voetbal betere trio's geweest zijn.
Deze jongens spelen net een paar maanden samen, dus laten we even afwachten wat ze de komende jaren doen voordat we ze een plek in de geschiedenis geven.

Maar de laatste 10 jaar is er toch weinig wat bij deze aanval in de buurt komt.
Je hebt sowieso de beste speler van de laatste 10 jaar
En daarnaast nog 2 jongens die op elk moment met een actie een wedstrijd kunnen beslissen
plus dat ze voorlopig uitstekend samenwerken en elkaar goals gunnen.

29 juli 2015 om 13:57

Mijnheer I love voetbal heeft inderdaad een (wit) gekleurde voorkeur, maar ach die heb ik ook maar dan voor Barca. Ben wel benieuwd over welke voorhoedes hij het dan heeft. En kom alb niet aan met BBC want die zijn gewoon echt minder dan Msn, dat heeft afgelopen seizoen wel uitgewezen. En daarbij heeft MSN het record aantal goals doen sneuvelen, dit terwijl Suarez 3 maanden niet meegespeeld heeft en alle belangrijke prijzen gewonnen.

30 juli 2015 om 00:31

Tuurlijk ik vind zelf de BBC maar die bedoel ik niet, wat dacht je van de driehoek met Hamsik,cavani en Lavezzi of Tevez,ronaldo en Rooney

30 juli 2015 om 09:02

haha...grapjas.

En waarom vind je zelf Bbc? omdat je voor Real bent.
Dat gaat toch nergens over, dan kun je toch nog wel objectief zijn.

Ik ben voor ajax, maar ik vind milik toch ook niet beter dan ronaldo.

En zo komen we weer op het eeuwenoude cliché: De beste verdediging is de aanval. Of andersom. Overigens een heerlijke voetballer die Rakitic, met afstand de meest aimabele voetballer van Barca.

29 juli 2015 om 15:22

De mentaliteit van Rakitic is te respecteren inderdaad. Niet zeuren maar hard werk leveren op het veld. Z'n uitspraak over de 5000 km rennen vind ik dan ook mooi.

Messi, ja de beste speler ter wereld samen met Cr7, alleen dat kontlikken daar wordt ik zo moe van soms. Die drie zijn zeker niet te stoppen en heerlijk om naar te kijken. Nemar zijn snelligheid en suarez zijn doorzettingsvermogen en winnersmentaliteit en Messi zijn fantastische moves.

29 juli 2015 om 17:53

Nee.

Niet samen met Ronaldo. Messi staat ver boven hem.

29 juli 2015 om 22:04

dat mag jij vinden en ik vindt dat ze samen er staan. Persoonlijk ga ik voor Cr7,feit is dat ik vindt dat CR7 op zijn manier hard werkt en laat zien wat hj kan en messi doet dat ook, maar bij barca komt dat veel meer in beeld dan zeg bij argentinie en CR7 laat het op dat moment toch net wat beter zien, mar dat is mijn bescheiden mening

30 juli 2015 om 00:00

"ik vindt" dat je Messi's mentaliteit niet mag onderschatten, hij traint net als Ronaldo telkens als een beest, anders was die niet zo ver gekomen. En hij blijft zichzelf maar verbeteren.

Zo kun je het ook zien.
De grote 3 zorgen voor punten maar moeten wel bediend en aangespeeld worden.
Raketic moet precies weten hoe die gasten de bal in de loop willen hebben.
Eigenlijk zijn het de grote 4.
Messi, Suarz, Neymar en Raketic.

Top speler rakitic een echte teamspeler , msn is top , en als de team in hun dienst speelt dan pakken ze zo veel prijzen ,het is een genot om naar te kijken dat iedereen samen willen spellen !!!! Forza Messi legende

het zal zeker niet eenvoudig zijn om met zulke toppers te spelen maar het is wel de beste aanvalslijn die er volgens mij is in de wereld !

dat op zich is al een moeilijk gegeven omdat die willen aangespeeld worden zoals het hoort maar rakitic is toch wel ervaren genoeg om hieraan te voldoen .

Het resultaat van de poll spreekt zichzelf tegen. Denk dat we het beter kunnen interpreteren als: Rakitic wordt gewaardeerd.

Elke speler moet natuurlijk wennen aan het "tiki-taka" bij Barcelona, maar daar raak je, lijkt me, snel aan gewend.

Het ligt niet alleen aan Messi, Suarez en Neymar dat ze kampioen zijn.
Ik weet niet of er meerderen zijn die Barcelona volgen, maar Iniesta heeft ook nog erg veel genialiteit en inzicht in zich zitten.
Velen lachen altijd om Busquets, maar hij is een erg goede verdedigende middenvelder.
Ter Stegen doet het ook heel goed in de goal en wordt door velen ook al "de nieuwe Neuer" genoemd.
En voor de toekomst; bijna geen enkele club heeft op elke positie spelers klaar voor over 5 tot 10 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren