Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raakt Lionel Messi Gouden Bal kwijt? PSG pleegde mogelijk fraude

Laatste update:

In Frankrijk is een onderzoek gaande naar mogelijke fraude door Paris Saint-Germain bij de verkiezing van de Ballon d'Or in 2021, zo schrijft Le Monde. De ereprijs werd gewonnen door Lionel Messi, maar mogelijk moet de Argentijn afstand doen van zijn titel.

Volgens een lopend onderzoek werd er door Paris Saint-Germain gelobbyd voor Messi om de trofee in ontvangst te nemen, zo schrijft bovengenoemde krant. Hoofdpersoon in de zaak lijkt Pascal Ferré, toenmalig hoofdredacteur van het tijdschrift dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de Ballon d'Or.

Oorspronkelijk richtte het onderzoek zich op mogelijke belastingontduiking bij de transfer van Neymar in 2017 naar PSG. De club zou daarbij hulp hebben gekregen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin.

Ook werd onderzoek gedaan naar de Qatarese president Nasser Al-Khelaïfi. Dat onderzoek resulteerde in de aanklacht van zes hoofdrolspelers, onder wie communicatiedirecteur Jean-Martial Ribes.

Ribes, die op 1 december vorig jaar werd aangeklaagd wegens 'corruptie en beïnvloeding', zou nadrukkelijk hebben gelobbyd om Messi de Gouden Bal te bezorgen. Zo regelde hij wedstrijdkaartjes voor Ferré en betaalde hij de reis en het verblijf naar het WK voor clubteams in Qatar.

Lewandowski
De Gouden Bal-winst van Messi was niet geheel onomstreden, daar Robert Lewandowski dat jaar een record aantal doelpunten maakte voor Bayern München: 58 stuks. Messi kende daarentegen een moeizame start bij PSG.

Lewandowski werd dat jaar wel onderscheiden met de Gerd Müller-trofee voor de beste spits van het jaar. Die prijs werd destijds voor het eerst uitgereikt. Onder meer Bayern-icoon Lothar Matthäus sprak zijn ongeloof uit dat de Gouden Bal naar Messi ging en niet naar Lewandowski.

"Ik begrijp de wereld niet meer na deze verkiezing. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die de prijs verdient, is Lewandowski", aldus Matthäus in Duitse media.

Het was voor Messi de zevende keer dat hij werd gekroond tot wereldvoetballer van het jaar. Inmiddels staat de teller op acht Gouden Ballen, daar hij de meest recente verkiezing won. Cristiano Ronaldo volgt met vijf titels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch wat zijn als met terugwerkende kracht Lewa alsnog deze krijgt. Meer dan terecht natuurlijk. Zie het niet gebeuren maar toch. Eigenlijk wel een schande dat Messi deze won dus het verbaast mij ook niet dat er ongeregeldheden aan het licht komen nu rondom deze verkiezing. Een van de mindere momenten in Messi zijn hele carriere en dan toch er met de ballon d'or vandoor gaan..

7 januari 2024 om 12:39

De afgelopen ballon d’Or was ook een schande. Ben ik el erg benieuwd wanneer ze een onderzoek gaan instellen naar het afgelopen WK.

7 januari 2024 om 12:52

Die vond ik persoonlijk wat minder onverwacht. Het WK was nadat de Ballon d'or werd uitgereikt dat jaar dus lijkt me wel logisch dat dat nog doorsijpelt naar de volgende verkiezing en dat voelde eigenlijk ook een beetje als een afscheidskado voor een van de beste spelers die we in onze tijd ooit hebben mogen bewonderen. Haaland pakt die prijs echt nog wel een paar keer. Het blijft ook gewoon een populariteitsprijs.

En het WK, tja.. Argentinië leek hier en daar wat geholpen te worden op een subtiele wijze maar het was niet zo duidelijk als de knipoog kroaat zeg maar. Lijkt me heel sterk dat daar ooit nog onderzoek naar wordt gedaan.

7 januari 2024 om 12:57

Ikzelf had het ook verwacht, maar dat betekent niet dat het niet een schande was dat hij de prijs pakte. Iniedergeval had het met kwaliteit niks te doen.

Als het pas voor jou duidelijk is dat er met het WK wordt beïnvloed als het wel héél erg bont wordt gemaakt, dan tja..

7 januari 2024 om 13:08

"als het pas voor jou duidelijk is dat er met het WK wordt beã¯nvloed als het wel hã©ã©l erg bont wordt gemaakt, dan tja.. "

Niet wat ik zeg. Ik geef aan dat ik denk dat het niet duidelijk genoeg was om ooit teruggedraaid te gaan worden.

7 januari 2024 om 13:13

En daarom zeg ik dat het voor jou wel heel erg bont gemaakt moet worden, aangezien het al vrij duidelijk is.

7 januari 2024 om 13:24

Heeft werkelijk waar niks met mij te maken historisch gezien hebben ze veel duidelijkere omkoping gewoon laten gaan dus waarom zou dit opeens anders zijn?

7 januari 2024 om 13:36

Dit WK is wereldwijd op de voet gevolgd en het was ook voor heel veel mensen duidelijk dat er sprake was van beïnvloeding. Daarnaast werden die vermoedens zelfs door spelers/trainers die deel hebben genomen aan het WK geuit. En in deze tijdperk lijkt alles wel sneller uit te komen. Het kan zijn dat nu de beerput open is gegaan met betrekking tot Qatar, PSG en Messi en omkoping/lobbying/beïnvloeding.

7 januari 2024 om 14:12

Ik snap je hoor. Maar ik zie het niet gebeuren. Messi is het paradepaardje van de FIFA en er gaat veel te veel geld in om om dat soort grote complotten aan het licht te brengen als je het mij vraagt.

7 januari 2024 om 14:35

Wel grappig dat een Real fan over complotten begint. Dan mogen ze ook nog wel eens onderzoek doen naar een aantal wedstrijden in de CL paar jaar terug toen ze hem vaak wonnen. Ik kan me alleen al een wedstrijd tegen Bayern herinneren waar ze 3 keer een buitenspelgoal maakte en 2 keer rood hadden moeten krijgen waar Vidal voor een correcte tackle op de bal heel makkelijk een 2de geel kreeg.

7 januari 2024 om 16:06

Altijd mooi van die mensen die een specifieke wedstrijd benoemen, maar vergeten te benoemen dat Bayern net zoveel voordeel had in die wedstrijden. Speciaal voor jou nogmaals een opsomming:- Onterechte penalty voor Bayern in de heenwedstrijd die gemist werd door Vidal. Was geen hands van Carvajal- De eigen goal van Ramos ging een buitenspel geval aan vooraf. Mag je ook opzoeken. - Ramos werd in de eerste helft bij een corner vastgehouden, waardoor hij niet bij de bal kon. Geen penalty. - Vidal had al lang en breed met een 2e gele kaart van het veld gemoeten. Daar doet zijn rode kaart dus niks aan af.- Ronaldo scoorde inderdaad buitenspel goals, maar dat waren er 2 tegen eentje van Bayern. Geen 3 zoals jij benoemt. Je roept dus maar wat.Je benoemt dus (ook nog eens fouten) eenzijdige fouten.Bekijk de wedstrijden nogmaals zou ik zeggen. Real was heer en meester en dik terecht door.

7 januari 2024 om 17:13

Zo kan je toch ook over het WK beginnen? Argentinie kreeg 4 penalties over een heel toernooi waarvan er 3 niet eens discutabel waren in mijn ogen. Daarentegen krijgt Frankrijk 2 penalties in de finale en 2 maal vlak voor tijd om de gelijkmaker te maken waardoor er dus werd verlengd en later penalties. Als het echt allemaal een complot was om Argentinie te laten winnen dan ga je toch nooit Frankrijk 2 penalties geven? Mensen moeten dat ook maar eens gewoon accepteren. Een jaar later en mensen kunnen het nog steeds niet loslaten dat Argentinie een paar (terechte) pingels heeft gekregen en ze net zo goed tegen heeft gehad.

7 januari 2024 om 18:34

Nee inderdaad. Als de wedstrijden waren beïnvloed dan hadden ze dat wel héél opzichtig gedaan zodat ook jij het zou herkennen.

Het is ook logisch dat jij het niet doorhad gezien jouw simpele redenatie.

7 januari 2024 om 20:05

RealxIiiimadrid

Waarom krijgt deze gast ruimte om al die onzin te roepen, hij gelooft ook dat de aarde plat is.

"Daarnaast werden die vermoedens zelfs door spelers/trainers die deel hebben genomen aan het Wk geuit"

Welke spelers waren dit? Pepe die weer aan het huilen was toen ze eruit vlogen? Bruno die klaagde over Argentinië maar zelf geen pepernoot raakte toen Portugal hem nodig had,

Waarom hoorde ik niemand hierover toen Argentinië verloor van SA, of wanneer Messi op magistrale wijze de 1-0 maakte tegen Mexico en Argentinië weer leven in blaasde, dat was niet corrupt? Beinvloed? Die kans van Australië in de laatste minuut, of de goal van Australië via Otamendi, dat was zeker heel normaal, die kans van Kolo Muani in de laatste seconden?

Neee maar Argentinie kreeg 5 penalties waarvam misschien die tegen Polen discutabel was, die miste Messi ook zeker extra,

Gasten zoals jij leven in je eigen droom wereld

7 januari 2024 om 21:11

Ik ga dus echt niet in discussie met de grootste Messi-fanboy.

8 januari 2024 om 19:49

Neee, moet je ook niet doen, je bent een lopende L met al je complottheorieën

7 januari 2024 om 12:55

Zou zeker terecht zijn als blijkt dat er inderdaad gefraudeerd is vanuit PSG, natuurlijk ook meteen de doodslag voor de Ballon D'or in zijn huidige format, alle macht bij één krant waarbij de geloofwaardigheid al een langere tijd weg is.
Verder denk ik niet dat Messi hiervan af wist, toch zal dit ook een hele grote smet op zijn carriere zijn.

Was natuurlijk ook echt een schande dat hij die prijs gewonnen heeft, maar blijkbaar is alles te koop als je genoeg smerige centjes hebt. De helpende hand van het geld kwam op het WK ook niet onhandig uit met dubieuze praktijken.

7 januari 2024 om 12:36

Ben zelf als journalist bij genoeg aanwezig geweest om te weten hoe het gaat daar in Parijs. Denken dat dit alleen bij Messi gebeurt is vrij naïef heb zelf 1 keer mogen stemmen en heb allemaal mensen op mij af gehad om me te beïnvloeden op een net niet strafbare manier. Dat gebeurt gewoon bij dit soort ceremonies, maakt het natuurlijk nog niet goed.

7 januari 2024 om 12:58

Ben wel benieuwd naar je anekdotes hiervan, heb je hier toevallig ooit een artikel of blog over geschreven?
Verder is het ook niet heel onverrassend gezien de lobby-cultuur die in dit soort kringen rondgaat, daar komt snel corruptie bij kijken.

7 januari 2024 om 14:33

Nee nooit de behoefte aan gehad, want de lobby cultuur bestaat overal. Ken ook legio bedrijven die door de jaren heen failliet zijn gegaan en door te lobbyen zo opnieuw konden beginnen. Het gebeurt in elke tak van onze samenleving. Vindt het daarom ook niet echt interessant.

Als de leugen de lift neemt en de waarheid de trap zal de leugen sneller zijn maar de waarheid komt eraan. Zou me niets verbazen mocht later nog uitkomen dat het WK ook op deze manier aan Messi gegeven is!

7 januari 2024 om 12:33

Dat was voor mij al meer dan duidelijk nadat ze met die mantel kwamen tijdens de ceremonie. Zie je het al voor je dat Virgil van Dijk of Modric die mantel omgeslagen krijgt, dat lieten die Qatari nooit gebeuren natuurlijk. Sportwashing op z’n best.

7 januari 2024 om 12:37

Dan hadden ze Frankrijk toch geen 2 penalty’s gegeven in de finale haha.

7 januari 2024 om 12:40

Moet zeggen dat Argentinië het gehele wk best makkelijk penalty’s kreeg.

7 januari 2024 om 12:45

Argentinië heeft het hele toernooi maar 1 onterechte strafschop gehad, die werd ironisch genoeg ook nog gemist. De rest waren echt wel gewoon terechte penalties hoor.

7 januari 2024 om 12:46

Alleen die tegen Polen was onterecht inderdaad. De rest waren gewoon penalty’s.

7 januari 2024 om 14:05

Ja, ze zullen vast het risico nemen dat Argentinië twee keer een strafschoppenreeks moest doen. Geloof je het zelf?

7 januari 2024 om 20:18

Dat Voetbalzone ruimte geeft aan deze complot denkers, hoe kun je in hemelsnaam alles zo beïnvloeden dat Kolo Muani die kans mist, Frankrijk 2 penalties krijgt? Australië een dikke kans krijgt, Nederland die vrije trap zo neemt en scoort, hoe is het mogelijk dat hier ruimte voor is gebaseerd op sentiment en niks anders

Mocht dit waar zijn dan kan je dat hele ballon d’ oro afschaffen. Daarnaast denk ik dat dit de normale gang van zaken is bij dit soort evenementen, elk club is wel aan het lobyeen zodat hun speler gekozen wordt.

Ferré stemde gewoon Lewandowski op 1 hè

Het betreft een prijs die door een krant wordt gegeven. Lobbyen is niet verboden. Dus weer ophef om niets.

7 januari 2024 om 12:40

Lobbyen is niet verboden, omkoping wel.

Ik denk dat jij deze zin hebt overgeslagen bij het lezen:
Zo regelde hij wedstrijdkaartjes voor Ferré en betaalde hij de reis en het verblijf naar het WK voor clubteams in Qatar.

7 januari 2024 om 12:44

En zo stemde Ferré op Lewandowski?

7 januari 2024 om 12:46

Wel makkelijk zo.

Even de volgende hypothetische situatie. Je beïnvloedt anderen omdat je zelf beïnvloed bent, maar als je zelf gewoon niet op Messi stemt dan sluit dat uit dat je zelf beïnvloed bent?

7 januari 2024 om 12:46

Dat iemand vervolgens op een ander stemt betekent natuurlijk niet dat ze hem niet hebben geprobeerd om te kopen. Dat kun je prima los van elkaar zien

7 januari 2024 om 12:47

Prachtig Lierse, chapeau

7 januari 2024 om 12:48

Het is wel een vrij belangrijke nuance die niet in het artikel weggelaten kan worden toch? Ook gaat het om een wedstrijd tegen Borussia Dortmund uit 2020. Toen speelde Messi nog niet eens bij PSG.

7 januari 2024 om 12:53

Het zal ook niet bepaald om Messi gegaan hebben lijkt me. PSG wilde gewoon een PSG-speler de gouden bal zien winnen.

7 januari 2024 om 12:53

Ook lobbyen hoort geen plek te hebben bij de ballon d’Or. Ik denk dat het voor veel weldenkende mensen wel al een tijd duidelijk was dat de ballon d’Or niks meer dan een populariteitsprijs was, maar dat is nu wel voor iedereen duidelijk geworden.

7 januari 2024 om 12:55

Dit is als Real Madrid fan wel vrij ironisch om te zeggen toch? Florentino Perez doet niet anders haha.

Messi zal de Gouden Bal niet hoeven in te leveren. En ik zie in het artikel ook geen enkele reden staan waarom hij dat wel zal moeten doen. Messi heeft geen enkele wet en reglement overtreden in de procedure van de Gouden Bal. Dat Martial Ribes is wezen lobbyen om Messi de Gouden Bal te laten winnen, is Messi niet aan te rekenen. Pas wanneer blijkt dat Messi heeft gewonnen door gekochte stemmen, of dat Lewandowski meer stemmen had maar dat die zijn achtergehouden, zou een reden kunnen zijn om Messi de Gouden Bal te kunnen afpakken. Maar geen enkele rechter gaat Messi de Gouden bal afpakken vanwege een juridische procedure waar hij niet bij betrokken is.

Ballon o dor neem ik al jaren niet meer sirieuws poltiek kneuzen gedoe bah

Tja blijkt maar weer eens wat voor een club psg is. Iedereen proberen om te kopen en er word niks aan gedaan helaas. Die voorzitter is ook geen schone maar komt ook overal mee weg omdat die met de nek in de kont van de fifa zit. Lekker corrupt zooitje

Ongekend hoe veel corruptie er in het voetbal zit. Wk's worden gekocht, wedstrijden worden verkocht en blijkbaar ook individuele spelersprijzen. Leuk voor Lewa als die hem nu alsnog krijgt, al is dat natuurlijk flinke mosterd na de maaltijd. Ipv een ceremonie krijgt die hem met DHL thuis bezorgd? Ik ben benieuwd wanneer het nieuws uit komt dat Qatar ook bepaalde wedstrijden heeft gesponsord afgelopen toernooi

Het wordt tijd dat iedereen de Ballon d'or verkiezing ziet voor wat hij is: Een nauwelijks op prestaties gebaseerd excuus voor de bollebozen om weer eens lekker met organisatorisch geld een extravagant feest te kunnen houden.
Echt, hier zouden de voetbalfans collectief 0 waarde aan moeten hechten.

7 januari 2024 om 13:52

Meestal zijn het die fanboys die hier echt veel waarde aan hechten. Mag toch wel hopen dat het voor de meeste al jaren toch wel vrij duidelijk was dat deze prijs niet serieus genomen moest worden.

8 januari 2024 om 15:08

Messi won dat jaar echter de prijs op basis van statistieken. Ja hij had minder goals, maar alle andere zaken was hij beter dan Lewa.

Oke, maar wat is er nou daadwerkelijk gebeurd? Heeft PSG die man gevraagd om stemmen te regelen? is dat een verzoek geweest, of is er sprake van omkoping? Het artikel roept mij bij alleen maar meer vragen op.

9 van de 10x is er fraude rondom zulke prijzen maar is het fraude of gewoon zorgen dat je de meeste stemmen binnenhaalt buitenom het voetballen? Dat Messi de beste speler van het WK was, is ook een lachertje en denk zomaar dat hij dat zelf ook vind.

Het zou me niks verbazen eigenlijk met alle respect voor Messi. Laatste 2 Ballon Dor’s voor hem waren cadeautjes. Was bij PSG niet de Messi die we kennen. Ze eerste seizoen 6 goals in Ligue 1 en hij wint hem nog.

Dit is toch gewoon in de voetbalwereld. Het verbaasd mij in ieder geval niet. Hoe vaak is het al voor gekomen dat er fraude wordt gepleegd, omkoping , belastingontduiking.....indirekt doen we er allemaal aan mee

Niet bepaald verrassend.

Lewan had een veeel en veeel beter seizoen….

Waarom zet Voetbalzone ook niet effe neer dat Messi gewoon 43 goals maakte dat jaar, en 18 asssits gaf, maar die tellen natuurlijk niet, was het ook niet Messi die Barcelona hoogstpersoonlijk naar de Copa winst bracht door die belachelijk mooie goal in combinatie met Frenkie de Jong, was het ook niet Messi die met zijn land voor het eerst in 30+ jaar prijs wist te winnen, beste speler was, meeste goals meeste assists, toen dat gebeurde op 10-07-2021 was iedereen het er over eens dat Messi hem verdiende, maar toen kwam Lewandowski in het begin van seizoen 2021/22 in een flow terecht kwa doelpunten maken, maar we wetem allemaal wie toen de gouden bal verdiende, lobbyen is trouwens ook niks mis mee, en die persoon om wie het ging stemde op Lewandowski

7 januari 2024 om 21:12

Ik ga altijd echt helemaal kapot om jou Eric. Jij bent zo type gozer die vind dat Messi hem volgend jaar ook moet winnen omdat hij een voorassist gegeven heeft in de MLS.

7 januari 2024 om 21:25

Hahaha, weet je wat het grappigste is van zijn reactie. Hij heeft alles in 1 zin geschreven. Heeft zichzelf niet eens de tijd gegund om adem te halen.

8 januari 2024 om 19:55

Cristianogoat7

Ik ben meer objectief dan Ronaldo fans die al jaren lang in La La land leven als het om Ronaldo gaat, en ik ze hoor praten over Messi en dat alles wat hij doet corrupt is. Ik vind helemaal niet dat Messi nog een gouden bal moet krijgen, dat zijn weer aannames van veel RM of CR fans of sentimentele Nederlanders die Messi niet meer kunnen uitstaan na afgelopen Wk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren