Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil 'meer dan 25 miljoen euro' en geeft Depay regie over eigen transfer

Laatste update:

PSV vierde zondag het 22ste kampioenschap uit de geschiedenis van de club en tijdens de huldiging lieten de supporters duidelijk merken dat zij willen dat Memphis Depay nog een jaar in Eindhoven blijft. De kans dat dit gaat gebeuren, is echter bijzonder klein. Depay is ambitieus, wil naar een Europese topclub en weet dat drie grote clubs zich inmiddels officieel gemeld hebben bij PSV.

/

Toon Gerbrands en Marcel Brands, respectievelijk algemeen directeur en technisch manager van PSV, maakten zondag bekend dat Manchester United en Paris Saint-Germain twee van die drie clubs zijn. Liverpool zou de derde vereniging zijn. De clubleiding geeft Depay deels de regie over zijn eigen transfer in de zomer: de linksbuiten weet wat hij moet kosten en mag zelf op zoek gaan naar een mooie club, weet het Eindhovens Dagblad.

PSV heeft volgens de krant een prijs van boven de 25 miljoen euro in gedachten. Zodra Depay een club vindt waarmee hij een akkoord bereikt, gaat de kampioen van de Eredivisie met de betreffende vereniging praten over een transfersom. Het management van Depay is door PSV op de hoogte gebracht van de vraagprijs.

De 21-jarige Depay is bezig aan zijn vierde seizoen in het eerste elftal van PSV en is nu een kleine twee jaar basisspeler. Hij speelde tot dusver 87 competitiewedstrijden in de Eredivisie en wist daarin 27 keer te scoren. Het contract van de linksbuiten loopt nog tot de zomer van 2018 door.

Denk je dat Memphis Depay voor meer dan 25 miljoen euro zal gaan vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En de clubs zijn...?

20 april 2015 om 07:08

Staat in het artikel. PSG en Manchester United zijn 2 van de 3 clubs.

20 april 2015 om 07:09

In ieder geval PSG en United.

Gisteren bij de tafel van Kees bevestigd.

20 april 2015 om 07:10

2 van de 3 clubs zijn Psg en Manchester united

20 april 2015 om 07:23

En nummer 3 is Liverpool, staat ook in het artikel ;-)

Belachelijke prijs. Overschatte speler!

20 april 2015 om 07:18

Als een Blind 18 miljoen waard is dan is Depay minimaal het dubbele waard.

25 miljoen met nog een contract van 4 jaar voor het grootste Nederlandse talent die topscorer is bij de kampioen is niet meer dan reeel.

Als clubs als United PSG en Liverpool zich met concrete intresse melden dan ben je niet overschat dan ben je gewoon een groot talent.

Zelfs met een individueel relatief matig seizoen achter de rug is Depay nog steeds topscorer en belangrijk geweest voor Psv. Als deze jongen zijn vorm weer weet te herpakken en voor de juiste club kiest dan kunnen we nog veel van hem gaan genieten reken daar maar op.

Dat jij hem overschat vind geeft gewoon aan dat je of jaloers bent dat hij niet bij jou club speelt of dat je gewoon geen verstand van voetbal hebt.

20 april 2015 om 07:30

Ik vraag me vaak af of deze jongen wel uit vorm is, of dat onze competitie zo weinig voorstelt dat die op 50speelt. Jullie zagen tegen Spanje toen die echt werd geprikkeld, toen speelde die erg goed.

20 april 2015 om 07:36

Wat een gezwets, Blind doet het gw goed bij united en is zn 18 miljoen meer dan waard.

20 april 2015 om 07:38

@nammak

De laatste paar wedstrijden speelt hij weer goed maar de helft van het seizoen heeft hij maar matig gepresteerd en is ook een tijdje geblesseerd geweest.

Hij was wel dreigend aan de bal maar leed veel balverlies en liep vaak als een kip zonder kop over het veld rond.

Ondanks dat heeft hij het redelijk gedaan maar we weten allemaal dat hij veel beter kan, zie Spanje en het WK. Als hij op het hoogste niveau kan presteren dan dat zeker tegen clubs uit het rechterrijtje, en dat heeft hij naar mijn mening iets te weinig laten zien dit seizoen.

Soms vergeten we dat hij pas 21 jaar is dus ik wil ook niet té kritisch zijn. Hij heeft gewoon een belangrijke bijdrage geleverd aan het kampioenschap en hij gaat een mooie verdiende transfer maken punt.

20 april 2015 om 07:44

@fussballjohan

Waar zeg ik dan dat Blind dat niet waard is/was? Ik gebruik Blinds slechts als tranfsersom vergelijking vomdat die ook de stap van de top naar Nederland naar het buitenland heeft gemaakt. Als een speler als Blind 18 miljoen waard is voor een engelse topclub dan is Depay zeker minimaal 25 miljoen waard.

Blind is een goede speler maar het lijkt mij toch duidelijk wie er een groter talent is en meer rek in zit. Daarnaast is Blind is 4 jaar ouder dan Depay. Over het algemeen wordt er voor aanvallers meer betaald dan middenvelders dus 25 miljoen is echt het minimale van wat Depay waard is.

20 april 2015 om 08:07

Aanvulling op Panarai;

Volgens mij had Blind geen 4 jarig contract en Depay is een scorende spelers die zijn volgrns de "transfer regels" gewoonweg meer waard.

On: Als PSV zijnde had ik eerder een prijs van 30 genoemd, zeker als een BPL club hem wil en PSG. Laat die gasten lekker betalen voor onze talenten!

20 april 2015 om 09:42

Depay heeft ruimte nodig om goed te spelen, die ruimte kreeg hij tegen Spanje omdat die zelf ook graag willen voetballen ipv verdedigen.

Ik weet niet hoe hij het in de premier league zou doen, in de counter is hij goed maar van Gaal speelt niet op de counter. In de kleine ruimte/dribbels is Depay niet zo goed, hij is meer een (veel) mindere Ronaldo/bale dan een (veel) minder Messi/hazard.

20 april 2015 om 09:50

Of kreeg hij geen ruimte, omdat Spanje de bal zo snel mogelijk wil veroveren om te kunnen voetballen? Dat hij zonder al teveel tijd op zijn gevoel afgaat, en in de eredivisie net teveel nadenkt/kan nadenken voordat hij een actie maakt?

20 april 2015 om 11:52

Blind was vorige jaar de beste speler van de eredivisie. Maakte ajax ook kampioen en had ook nog een doorlopend contract. Daarnaast heeft depay verlengt met de belofte dat psv niet dwars ging liggen bij een transfer

20 april 2015 om 12:28

Babel ging ook voor 17/18 miljoen naar Liverpool en dat is alweer bijna 10 jaar geleden :.

Als ik PSV was zou ik zelfs gewoon 40 miljoen Vragen. Wie weet kom je dan op 35 miljoen uit. Als ze nu inzetten op 25, krijg je met mazzel nog een keer 27. Ze hebben het spelletje nog niet helemaal begrepen daar in het zuiden. Kunnen beter een keer een middag bij Porto op les.

20 april 2015 om 12:30

Blind werd het jaar ervoor ook nog uitgekotst door de Ajax fans omdat hij niet goed genoeg was. Ze zaten te twijfelen om hem aan Groningen te verkopen, maar dat wou hij zelf niet. Dat hij dan 2 jaar later 18 miljoen oplevert is toch alleen maar mooi, maar hij is ouder, speelt op een minder belangrijke positie en heeft gewoon wat meer geluk gehad dan Depay tot nu toe. Die laatste lijkt me dus wel degelijk meer waard.

20 april 2015 om 13:02

Hij heeft dit seizoen ook goede wedstrijden gespeeld als controleur hoor. Alleen tegen Arsenal in de FA cup ging het minder door z'n gebrek aan snelheid tegen spelers als Ramsey en Oxalade-Chamberlain.

20 april 2015 om 08:01

Maakt toch geen reet uit die prijs. Het is wat de gek er voor geeft. Een buitenspeler die zoveel goals maakt kan veel opleveren en naar mijn idee is hij beter dan bijvoorbeeld een Mertens toen deze bij PSV wegging. Zeker als er topteams achter hem aanzitten met veel geld (psg en Man Utd), dan moet je gewoon de hoofdprijs blijven vragen. Ze zouden gek zijn als ze hem voor minder dan 25 mln wegdoen. In de winterstop konden ze hem nog voor 20 mln verkopen.

20 april 2015 om 08:28

Ik vond Blind bij Ajax ook veel meer een dragende speler als Depay bij PSV. Vind 25 miljoen dan ook veel te veel, want zo'n geweldig seizoen heeft hij niet gespeeld.
Ik denk wel dat hij zich snel aan kan passen aan een hoger niveau, dus de stap naar het buitenland vind ik logisch.

20 april 2015 om 09:12

Wat een nonsense. Blind was geen dragende speler maar had een heel goed team om zich heen. Stak er nooit bovenuit. Om te zeggen dat Depay niet de 25 miljoen waard is maar Blind wel de 18, daarmee toon jij jezelf geen voetbalkenner.

20 april 2015 om 09:44

Blind was wel een dragende speler, de speler van het jaar in Nederland is natuurlijk een dragende speler. Jij behoort zeker tot het anti Daley Blind clubje en anders, in jouw eigen woorden, toon jij jezelf geen voetbalkenner.

20 april 2015 om 09:04

Engelse clubs hebben geld als water. Ze komen er in om als ze niet spenderen. Die betalen voor een leuke 19 jarige uit de tweede divisie al vele miljoenen. Ze weten niet wat ze met het geld moeten dus kun je net zo goed dit soort bedragen vragen. Het is ziek maar wel realiteit.

20 april 2015 om 09:41

PSV wilt hem niet kwijt en hoeft hem nie kwijt dus als het moet dan maar coor een groot bedrag

20 april 2015 om 09:55

juist!!

20 april 2015 om 11:27

In de huidige markt moet je als Nederlandse club juist gewoon dit soort bedragen hanteren voor je beste spelers. Laat je niet afschepen met 10 miljoen. Begrijp me niet verkeerd; het is ziek veel geld en werkelijk idioot, maar zeker de Engelse clubs betalen dit lachend. Wil je nog enigszins aanhaken in de Europa League dan moet je toch ergens de inkomsten vandaan halen.

Ben benieuwd wat ze er uit kunnen halen. Ik schat Marcel Brands wel wat hoger in dan de bestuurders toen bij Ajax die Suarez lieten vertrekken voor uiteindelijk een schijntje.

Je moest minstens een vaste 25 miljoen krijgen en dan gaan praten over mogelijke bonussen bij het behalen van de Cl/titel/... etc.

20 april 2015 om 07:29

Ajax ontving dus 22 miljoen wat opliep tot 26.5 miljoen euro. Niet slecht voor een speler die werd bestempeld als overschat door sommigen zogenaamde kenners en na dat bijt incident in een half seizoen dat Suarez vaak tegen zichzelf speelde. Daarnaast moet je ook kijken naar de contractduur/ wens van de speler. Ajax maakte dat jaar voor de verkoop van Suarez ook een extreem hoog verlies, namelijk meer dan 22 miljoen euro!!!! Financieel stonden ze niet sterk in hun schoenen om dat geld ff te weigeren. Kortom er spelen meerdere factoren mee.

20 april 2015 om 07:35

Eriksen verkochten ze ook voor 12 volgens mij

20 april 2015 om 07:46

Eriksen had nog maar een contract van een jaar. 12 miljoen is echt wel veel geld voor een middenvelder met een contract van een jaar.

20 april 2015 om 07:57

Maar nu is toch te zien dat het een schijntje was.

20 april 2015 om 08:14

Tja dat is altijd achteraf lullen. Je weet nooit hoe een speler zich door ontwikkeld. Laten we eerlijk zijn zo geweldig speelde Eriksen nou ook weer niet bij Ajax.

Ja hij was belangrijk, een groot talent en nog relatief jong maar hij had gewoon een contract van 1 jaar. Als je per jaar 12 miljoen rekend voor de afkoop van zijn contract dan is 12 miljoen echt wel veel geld.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat Ajax in een lastige onderhandelings positie zat. Zijn contract liep nog maar een jaar door en wilde niet bijtekenen. Dan zijn er echt geen clubs die ff 20 miljoen gaan neerleggen.

12 miljoen was echt het maximale wat Ajax er uit kon halen. Zeker gezien het feit er helemaal geen andere geintereseerde clubs zijn langs gekomen.

Gaat veel te vroeg weg, is pas zijn 1e jaar dat hij echt op niveau speelt,
Daarnaast 27 goals in 87 wedstrijden is niet super maar weet niet hoeveel assist hij in die 4 seizoenen heeft gegeven.
Hij is in ieder geval nog niet klaar voor een stap hoger

20 april 2015 om 07:15

Hij is geen spits hé? 20 doelpunten voor een buitenspeler is gewoon heel goed. Het beste zou natuurlijk zijn als hij nog een jaar Champions League zou spelen met PSV maar als Mancheste United met 30+ miljoen euro op de proppen komt kun je (en mag je) dat als club niet weigeren.

20 april 2015 om 19:31

Maar wel een naar binnen trekkende buitenspeler die vaak voor eigen succes gaat.
Ik ben nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten en vind hem nog niet klaar voor een stap hoger op, een leuk talent maar laat hem 2, 3 jaar op constant niveau presteren in de Eredivisie voordat hij een stap naar het buitenland maakt.
Jonge talenten gaan allemaal veel te vroeg weg en in Nederland worden de spelers ook gek gemaakt door ze groter te maken dan ze zijn en dan in de media roepen dat ze niet meer te houden zijn voor een club.

20 april 2015 om 07:23

Veel van die wedstrijden waren gewoon wat invalbeurtjes hoor.
Dit seizoen liegen zijn statistieken niet en eigenlijk vorig jaar ook prima gepresteerd in zijn eerste basisseizoen.

Aardig dankvol gebaar , laat zien dat het hun niet alleen om geld gaat . Hoewel ik zelf nog twijfels over hem heb gun ik het hem enorm erg als je kijkt naar zijn fysiek . Een van de weinigen die echt aan zijn fysiek werkt en zijn slechte dingen verbeterd . Kunnen veel talenten van leren (kishna,narsingh,ondaan,andersen ect ) ga het je goed !

20 april 2015 om 07:17

Het gaat juist wel om geld, er is niks voor niks een minimum gesteld.

20 april 2015 om 07:23

Tuurlijk gaat het om geld maar niet alleen om geld.

PSV geeft hem de keus om naar een club te gaan naar zijn keuze mits ze aan minimaal 25 voldoen. S

tel Liverpool betaald 30 en United 25 en hij wil liever naar United dan zal PSV hem niet gaan dwarsbomen om naar United te gaan omdat ze meer zouden kunne vanngen van United.

Depay snapt zelf ook wel dat PSV een hoop kan doen met zijn tranfsersom. Die jongen gunt PSV echt wel die 25 miljoen en laten we eerlijk zijn dat is hij ook gewoon waard.

Ondanks de ruime hoeveelheid aan spelers zie ik hem wel als opvolger F. Ribery

Mooi bedrag, moet je genoegen mee nemen vanuit Nederlands perspectief. Maar dan kun je ook echt weer investeren in een andere speler. Ik hoop in ieder geval dat het een Nederlandse speler wordt die hem vervangt, we kunnen wel wat meer goede spelers gebruiken bij Oranje op de flanken

PSG heeft in de winter al 20 geboden, maar werd afgewezen door Psv. Nu, een half jaartje verder doen ze weer mee, wetende dat de prijs verhoogd is.

Dit wordt een enorme klapper voor Psv. Van mij mag hij ook nog een seizoen blijven, maar Memphis is vervangbaar.

20 april 2015 om 12:54

Vervangbaar door wie?

Ben toch wel echt benieuwd of man utd en PSG 30 miljoen willen betalen voor iemand die toch als wisselspeler zal beginnen.
Misschien is het beter als depay blijft of eerst een tussenstap maakt.

Hij zal bij united young er in het begin zeker niet uitspelen en bij PSG zal cavani-ibra-Lucas het aanvalstrio zijn als er niemand weg zou gaan.

20 april 2015 om 07:50

Alsof ze niet al vaker zulke bedragen betaalde voor wisselspelers. Depay is erg gehyped in Engeland en zonder deze vrij nobele daad van Brands, hadden die clubs elkaar opgeboden.

20 april 2015 om 11:27

Idd een nobele daad, maar brands moest wel. Depay en Wijnaldum tekenden een jaar bij om kampioen te worden en dat is gelukt. Dan ben je eigenlijk wel verplicht om ze ook te laten gaan bij een goed bod en niet te moeilijk zijn in de onderhandelingen

20 april 2015 om 09:40

grappig want pastore speelt als buitenspeler nu.

20 april 2015 om 11:26

Lucas is geblesseerd geweest. Als iedereen fit is zullen gewoon cavani ibra en Lucas spelen

Prima vervanger voor Sterling (als die vertrekt) koop Depay voor 27 miljoen oid. En dan houden we nog 40 miljoen over....

20 april 2015 om 09:04

Ik zou ook hopen dat je 67 voor sterling kan krijgen. Als sterling zijn laatste jaar voor 2.5 miljoen afkoopt. Kan Liverpool er max 40 voor vragen

In Eindhoven kunnen ze beter zaken doen dan in amsterdam. Eriksen was voor een koopje van 13 miljoen verkocht en verthongen was nog goedkoper. Overmars mag wel les gaan volgen bij Brands.

20 april 2015 om 09:07

Verthongen is echt voor een belachelijk laag prijs gegaan maar hij had ook volgens mij een 1 jarig contract.

20 april 2015 om 09:58

Het verschil is dat Eriksen en Vertonghen een eenjarig contract hadden, dan kun je geen hoog transfersom vragen. Depay daarentegen heeft nog een contract tot 2018. Maar Overmars kan wel nog een aantal dingen leren.

20 april 2015 om 16:25

@ analist00

Sorry, maar waar haal jij die wijsheid vandaan ? Van alle Nederlandse clubs betalen buitenlandse clubs in het algemeen het meeste voor sterktehouders van Ajax. Netto gezien houd Ajax doorgaans veel meer over aan haar transfers dan dat PSV netto aan haar transfers overhoud. Van die 45/50 miljoen waar Brands zo trots op was hield PSV maar 15 miljoen netto over. Dat ze voor het eerst eens sinds tig jaar een positieve transferbalans hadden zegt ook wel genoeg over het volgens jouw "goede zaken doen van Psv".

Alhoewel ik Overmars het liefst zie vertrekken heeft hij het op dit punt toch beter gedaan dan Brands. Nu zijn er wel een aantal andere zaken waar Ajax van PSV kan/moet leren, alleen op dit specifieke punt is het alles behalve verstandig om PSV als positief voorbeeld te nemen waarvan geleerd zou moeten worden.

20 april 2015 om 18:49

Ik weet natuurlijk niet welke kosten PSV allemaal heeft. Het gaat hier puur om de bedragen die PSV voor haar spelers vraagt en dat doen ze toch beter dan bij ajax.

21 april 2015 om 12:46

@ analist00

Op basis van wat kom jij tot deze conclusie ? Omdat PSV minimaal 25 miljoen voor Depay vraagt ? Ajax ontvangt al jaren hogere transfer bedragen dan Psv, zelfs spelers die niet top zijn (babel, Emanuelson, Heitinga), maar ook spelers die helemaal tekort komen leveren doorgaans meer op dan vergelijkbare spelers bij Psv. De laatste sterktehouder van PSV die voor een fatsoenlijk bedrag vertrok was Strootman voor 17, 7 miljoen Euro.

Ajax ontving voor Suarez 25 miljoen Euro, wat nog opliep door bepaalde clausules tot 26,5 miljoen. Daar kwam nog een doorverkoop percentage bovenop toen hij aan Barcelona verkocht werd, uiteindelijk heeft Suarez ons een slordige dertig miljoen opgebracht. Huntelaar en Sneijder leverde ieder apart ook 27 miljoen op. Eriksen en Vertonghen werden relatief goedkoop verkocht, maar die hadden wel een aflopend contract. Wanneer je alle transfers naast elkaar legt van beide clubs ontvangt Ajax doorgaans gewoon (veel) meer.

Waarom PSV netto gezien weinig overhoud is omdat PSV doorgaans teveel betaald voor haar spelers en dat zijn dan alleen de transfersommen. Daar komt nog salaris bij, in sommige gevallen handgeld, bonus regelingen en de zaakwaarnemer en/of andere derden. Waardoor een eventuele winstmarge aanzienlijk minder word. Een tweede reden is dat PSV de laatste jaren ook met enige regelmaat contractueel blunderde, waardoor spelers transfervrij of voor een prikkie weg gingen. Nu met Gebrands aan het roer verwacht wel dat dit positief zal veranderen, maar vooralsnog is dat speculatie. Overigens is dit ook door PSV zelf een paar bevestigd, maar dat nieuws werd niet aan de grote klok gehangen.

Het ultieme bewijs is gewoon de transfer balans die meer dan tien jaar zwaar negatief was, die voor het eerst sinds jaren een klein plusje noteerde. PSV doet het op dit punt gewoon niet beter. Zelfs wanneer PSV een fatsoenlijk bedrag ontvangt (strootman) houdt men in de regel er weinig aan over, Depay zou een uitzondering daarop kunnen worden omdat hij uit de eigen opleiding komt. Dat is dan 1 speler op een hele grote groep spelers waar PSV zware financiële verliezen op leed. PSV doet dat niet beter en vraagt en ontvangt doorgaans ook niet meer dan Ajax. PSV zou juist op dit punt meer van Ajax kunnen leren.

30 miljoen voor Depay is prima.
Ben blij dat hij dat hij naar een grote club vertrekt het is jammer voor kns maar zo gaat dat nou eenmaal.
PSG zou ik als ik hem was niet naar toe gaan Cavani ( mocht hij blijven ) , lavezzi , lucas zijn toch wel een een hoger niveua den Memphis.
Bij Man United zou hij met van Gaal een prima trainer hebben die hem ook naar een hoger niveua kan tillen.
Young zou dan denk ik zijn grootste concurent worden.
Liverpool zou hij ook wel een basissplaats kunnen krijgen als Sterling weggaat en Liverpool is ook gewoon een mooie club.

Manchester United zou wel interessant zijn. Sowieso alles onder de top in Engeland ook, iets als Tottenham. Premier League past goed bij hem.

20 april 2015 om 09:29

Spurs zullen na de gigantische transferbedragen onder Baldini geen € 25 miljoen meer gaan neertellen voor een speler.

20 april 2015 om 09:34

Misschien niet nee, denk ook dat ze kansloos zijn als de echte top voor Depay gaat. Ik zou het voor Depay echter wel een mooie optie vinden.

Als Brands dit voor elkaar krijgt, dan zou ik zeggen strik eromheen en weg ermee. Afgelopen seizoen weinig tot niets laten zien. Met alle respect, als je geen uitblinker bent tegen Nac, Dordrecht Cambuur etc. dan heb je niets te in het buitenland.

20 april 2015 om 09:37

Zit je onderbroekje niet lekker ofzo?

Ik vind t een mooie prijs. Vergeet niet dat aanvallers nu eenmaal meer waardevol zijn dan middenvelders of verdedigers. Vergelijken met andere spelers heeft dan ook weinig zin. Bovendien zie ik liever al dat geld naar Nederland stromen dan naar een ander land

Logisch bedrag wat PSV wilt ontvangen. Voor de Europese top is dit slechts een fooi, dus ja, gewoon het maximale er proberen uit te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren