Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV vreest voor niet te weigeren bod; management sluit vertrek niet uit

Laatste update:

Het is nog zeer de vraag of Johan Bakayoko ook na de zomer actief is voor PSV. Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International melden dat de Belg, die nog tot medio 2026 vastligt in het Philips Stadion, op de radar staat van clubs uit verschillende topcompetities. Rik Elfrink van het ED schrijft dat de 'knieën toch gaan bibberen' als er een bod komt van ruim boven de dertig miljoen euro.

Bakayoko ontpopt zich steeds meer tot bepalende speler bij PSV en heeft inmiddels ook al vier interlands voor België achter zijn naam staan. De lijst met clubs die interesse hebben in de vleugelspeler wordt steeds langer, terwijl de bedragen die binnenkomen bij zijn management steeds hoger worden. VI vroeg Bakayoko na het thuisduel met Sturm Graz of hij dit seizoen zou blijven in het Philips Stadion en die vraag beantwoorde hij bevestigend. De aanvaller liet bij het ED zelfs weten 'natuurlijk' te blijven, maar dat is nog zeer de vraag. Ook het management van Bakayoko verwacht dat het nog een spannende transferperiode wordt en dat een vertrek niet uit te sluiten is.

Burnley toonde onlangs al concrete interesse, maar het bod van ongeveer twintig miljoen euro bleek veel te laag voor PSV. De Eindhovenaren zullen vermoedelijk pas willen praten zodra dat bod bijna verdubbeld wordt. Bakayoko's voorganger op de rechtsbuitenpositie van PSV, Noni Madueke, vertrok voor 38 miljoen euro naar Chelsea. Indien er een bod komt dat dat bedrag benadert, is het zeer de vraag of PSV dat weigert. Bakayoko staat naast Burnley ook in de belangstelling van Napoli, maar de regerend landskampioen van Italië heeft vooralsnog alleen geïnformeerd naar de voorwaarden van een transfer.

Halverwege vorig seizoen werd bekend dat Paris Saint-Germain concrete interesse had in Bakayoko. De Parijzenaren hadden inclusief bonussen vijftien miljoen euro over, maar algemeen directeur Marcel Brands veegde dat bod van tafel. Bakayoko maakte het seizoen af en verzekerde zich na het vertrek van Madueke van een basisplaats. Ook dit seizoen is Bakayoko onder trainer Peter Bosz de onbetwiste nummer één op de rechtsbuitenpositie. Tot op heden kwam Bakayoko tot 41 duels voor PSV, waarin hij goed was voor 7 goals en 7 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Dat zou van die jongen wel ontzettend onverstandig zijn en voor PSV een goudmijn. Al zullen ze hem liever nog een jaartje houden denk ik

16 augustus 2023 om 22:33

Volgend jaar is hij nog wel een goudmijn. PSV moet er een vrij natuurlijk verloop op nahouden. Je moet niet altijd al je cashcows in één window verkopen, of je moet een situatie als bij Ajax deze zomer hebben maar dat is op jaarlijkse basis natuurlijk totaal niet wenselijk.

16 augustus 2023 om 23:50

Wat een tijden joh... 30 miljoen voor Bakayoko, dat vind ik echt krankzinnig veel geld.
Naar mijn idee is 20 miljoen toch al meer dan zat? Het zal vast aan mij liggen, maar ik zie echt niet in wat hem zo bijzonder maakt.

16 augustus 2023 om 23:55

Beetje kwaliteit terugkopen kost Ajax, PSV, en Feyenoord tegenwoordig ook 10-15 miljoen. Gaat inderdaad nergens over, maar de verhoudingen blijven gelukkig wel stabiel.

17 augustus 2023 om 06:06

Ruim 2x zo duur als Lang, en hij is echt niet 2x zo goed hoor. Wel bizar dat er zo gesmeten word met geld voor spelers die net komen kijken. Eerder riep iedereen dat die stap naar het buitenland te vroeg was, laat ze nu maar eerst een paar jaar eens rijpen en kijken wij wel verder. Misschien is deze uitspraak niet meer van deze tijd en hebben spelers als v.d. Ven, Botman, Schouten en vd Boomen om er maar een paar te noemen het tegendeel bewezen. Voor de supporters is het wel minder leuk, je favoriete speler kan na een leuke 2e competitiehelft maar zo vertrekken omdat hij niet te behouden is.

17 augustus 2023 om 07:10

Klopt, objectief gezien zou 20 miljoen al een geweldig bedrag zijn. MAAR, de transfermarkt is gewoon helemaal op hol geslagen. En daarbij is psv volgens mij relatief gezond op dit moment. De afgelopen jaren heeft psv niet zo bijzonder veel uitgegeven, misschien wel qua salaris, maar qua mega transfers valt het best mee. Daarbij heeft psv naar mijn weten financieel veel "gaten gedicht" afgelopen winter met madueke en gakpo, waar wss ook een transfer van sangare aan zit te komen. Psv hoeft nu niet te verkopen, dus mogen ze best 50m+ vragen voor bakayoko. Is hij dat waard? Nee. Was Antony 100m waard? Nee. Dat kwam puur omdat het eind augustus was, en ajax totaal niet genoodzaakt was te verkopen. Waren ze eerder gekomen hadden ze hem voor 60m. Hetzelfde nu bij bakayoko. Kwam er en club begin juli, was hij wss weg voor 20m. Komen ze nu, dan is het minimaal het dubbele, vooral nu psv CL kan halen. Halen ze de CL niet, zal misschien 30m wel weer genoeg zijn.
Een speler is gewoon niet altijd waard wat hij "waard" is. Er zijn veeeeel meer variabelen dan het voetballende vermogen van desbetreffende speler

17 augustus 2023 om 11:15

1 miljoen is nog steeds krankzinnig veel geld voor de meeste mensen onder ons. Maar we hebben het hier over zakendoen, dan is op dit moment, in deze markt en aan het einde van een transferperiode 30 miljoen veels te weinig voor een Belgisch international die reeds doorgebroken is bij een meervoudig prijswinnaar in Nederland. Jong en met langdurig contract, dan is 50 miljoen, zoals anderen al aangeven een juiste vraagprijs en alles er onder dom. Dat de concurrentie graag ziet dat hij vertrekt voor 10/20 miljoen of nog minder is logisch, maar slaat natuurlijk nergens op. Dta mensen het potentieel niet zien is geen schande, niet iedereen heeft verstand van de materie, dat geldt voor vrijwel alle supporters van welke club dan ook.

17 augustus 2023 om 14:25

In het verleden zijn er zelfs spelers vertrokken na een paar leuke wedstrijden op een jeugd-EK, denk aan Royston Drenthe van Feyenoord (of was het toen nog Feijenoord?) naar Real Madrid voor 15 miljoen, dat was in 2007. Overigens debuteerde Drenthe voor Real Madrid in een oefenwedstrijd tegen Real Betis, ook Wesley Sneijder debuteerde in die wedstrijd voor Real Madrid meen ik.

50 mil of meer anders niet doen. Kunnen we mooi wat terug kopen en de verdediging versterken

16 augustus 2023 om 22:40

7 goals en 7 assists in 41 duels en 50 miljoen (of meer) waard.

Dat waren hele belangrijke goals en assists.

16 augustus 2023 om 22:52

Tegenwoordig is elke scheet 50 miljoen waard. Al helemaal een scheet van 20 met interlands op zijn naam.

17 augustus 2023 om 07:40

In totaal ook maar +/- 1400 minuten. Dus als 20 jarige elke 100 minuten betrokken bij een goal. Is maar net via welke kant je het bekijkt.

17 augustus 2023 om 10:33

Duidelijk een "dragende speler" dus?

17 augustus 2023 om 12:20

@cmon Keep It R

Dat maakt toch geen moer uit, als boerhu vind dat PSV het niet moet doen voor minder dan 50 Mil is dat toch zijn mening? Keep it real en laat een ieder zijn/haar mening.

17 augustus 2023 om 19:15

Ik weet niet waar jij je druk om maakt, je geeft het zelf al aan ik ben in gesprek met boerhu.
En die heeft er duidelijk minder "moeite" mee. Dus ga AUB lekker ergens anders stoken.

Nog hoger in de boom gaan zitten, je hebt daartoe nu de mogelijkheid gezien transfers van afgelopen tijd. Daarbij is de kans dat hij meer waard wordt gezien z'n leeftijd en contractduur en eventuele potjes in de CL zeer aannemelijk.

16 augustus 2023 om 22:37

In de hoogste boom zitten. Naast Lang heb je geen fatsoenlijke buitenspelen. Vertessen en El Ghazi zijn het niet.

17 augustus 2023 om 07:15

Idd. Of je moet een aantal spelers op het oog hebben waarvan je nagenoeg zeker bent dat je ze binnen kan gaan hengelen voor een specifiek bedrag. Bakayoko, is zeker NOG geen geweldenaar, maar zeker beter dan vertessen (die ik als 2e spits in een 442 beter zie renderen), El ghazi heeft misschien een beter schot, maar er komt wel veel minder dreiging van af. Je mag bakayoko best weg doen voor 20, maar dan moet je gewoon 3 spelers van 10-15m op je lijstje hebben staan waar je veel kans op maakt

Bakayoko is gegroeid de afgelopen maanden.
Hij is natuurlijk niet onvervangbaar.
Als er 40 miljoen op tafel komt, dan zou ik niet weigeren. Tenzij er geen tijd meer zou zijn om een vervanger te halen.

16 augustus 2023 om 23:00

40 miljoen! Voor iemand die hoeveel minuten in de eredivisie heeft gespeeld? De voetbalwereld is mesjogge, maar zo gek? Edit: 1402 minuten. Dat zijn 15 hele wedstrijden! En 0 ervaring CL. En het is geen homegrown player zoals Madueke dat was.

16 augustus 2023 om 23:09

Dan lekker bij psv blijven en hopen dat hij zich nog verder ontwikkeld. Prima start gemaakt igg

16 augustus 2023 om 23:17

Is ook veel voor iemand die nooit wat gepresteerd heeft. Echter komt er natuurlijk een hoop geld bij voor de potentie die hij heeft. Waarom zou PSV hem nu verkopen voor 20-25 miljoen. Terwijl we allemaal weten dat ze maar een seizoen hoeven te knallen en zo 30-60 miljoen waard zijn.

17 augustus 2023 om 07:18

Helemaal eens. Vooral nu psv financieel toch iets gezonder lijkt dan voorgaande jaren. Er is gewoon geen noodzaak nu. Haal je de CL toch niet, kan je altijd met minder genoegen nemen. Als psv zijnde sws geen eerste elftal speler verkopen voordat het tweeluik met rangers voorbij is. Of het moet echt buitensporig zijn

17 augustus 2023 om 12:25

@formus

PSV hoeft niet . Als je als club zijnde denkt dat een speler belangrijk voor je gaat zijn, lekker hoog in die bekende boom gaan zitten. Als hij wel vertrekt, zul je ook iets anders moeten halen. Ik snap de verontwaardiging op dit forum niet zo. Elke club is het haar recht om pas te verkopen bij wat de club verantwoordelijk vind.

Lijkt me niet zo een lastige kwestie. Speler wilt blijven, club wilt speler houden. Alles onder de 60m gelijk wegwuiven. Gewoon Ajax bedragen vragen anders behouden. Simpel zat lijkt me

16 augustus 2023 om 22:57

Jazeker, waarom niet 250 miljoen vragen. Vragen staat vrij. Zeg dan gewoon dat hij niet te koop is.

16 augustus 2023 om 23:12

250 miljoen is wel wat overdreven. 60 ook denk ik. Je moet gewoon 40 vragen denk ik. Het moet wel een bedrag zijn wat betaald kan worden door een club welke gek genoeg is om veel geld aan zo’n speler te willen spenderen.

17 augustus 2023 om 00:41

Zestig kan een gek er nog eens voor geven. Kijk naar de transfer van Antony vorig jaar. Jij gaat bewust immens overdrijven om aan te tonen dat Bakayoko "echt niet zo goed is". Terwijl het echt een groot talent is

17 augustus 2023 om 07:21

Antony was wel echt beter. Maar hetgene wat de prijs vooral op dreef was het tijdstip. Antony had je begin juli kunnen ophalen voor 60m. Als je rond augustus aan komt kakken is het 100m. Hetzelfde nu met bakayoko. Nu misschien 40, over 2 weken op de rand van de CL is het 60+. Zo werkt het nou eenmaal

17 augustus 2023 om 09:02

Mijn punt is ook dat Antony ook voor veel meer ging dan dat hij waard is. Persoonlijk vond ik hem ongeveer de helft waard van wat hij op heeft geleverd, maar Ajax heeft hier lekker lopen cashen. En dat zou ook kunnen als PSV hoog in de boom gaat zitten met Bakayoko. Maar toch moet Rochus het om "onbekende" redenen ridiculiseren.

Voor zowel PSV als Bakayoko zou ik dit nooit doen. Bakayoko kan beter nog een seizoen blijven om het ek met België te gaan spelen. Voor PSV zit er ook nog veel meer in want Bakayoko wordt steeds beter en er zal ook weer een vervanger aangetrokken moeten worden. Met Madueke kon ik het nog enigszins begrijpen, omdat hij in 50-70% vd wedstrijden niet mee kon doen door blessures, maar ook dat is achteraf dood zonde.

16 augustus 2023 om 22:48

Allemaal redenen die niet gelden als je per direct heel veel geld kan verdienen als bakayoko zijnde..

16 augustus 2023 om 22:53

Enkel kan Bakayoko helemaal niet direct heel veel geld verdienen, aangezien hij gewoon aan zijn contract bij PSV gehouden wordt.

16 augustus 2023 om 23:36

Ik verwacht dat bij 35+ de RVC mee aan tafel wilt zitten en 40(+) mil simpelweg niet te weigeren is. De PSV opleiding blijkt de laatste jaren toch wel een behoorlijke goudmijn te zijn.

17 augustus 2023 om 11:22

Ik hoop dat de RVC zich er buiten houdt, omdat ze geen enkel verstand hebben van de voetbalmaterie en geen speler zijn in de markt. Met een beetje goede wil ligt er een veelvoud van 40 miljoen voor het grijpen dit seizoen met CL voetbal nu en CL voetbal komend seizoen.

Als die clubs hem zo graag willen dan kun je vanaf 45 miljoen gaan bieden. Graag of niet 💪🏻

Lees even mee, Dennis ...

17 augustus 2023 om 07:30

Ik snap compleet wat je bedoelt. Maar het ligt ook echt aan de financiële noodzaak van een transfer, en moreel gezien aan eventueel gemaakte afspraken. Daarom moet geertruida op dit moment ook meer opbrengen dan kokcu deed. En daarom bracht sinisterra ook geen buitensporig bedrag op. Feyenoord was financieel gewoon iets kwetsbaarder, en gelukkig wordt dat op dit moment elk jaar beter. Ook helpt het natuurlijk niet mee als desbetreffende speler al een duidelijke keuze heeft gemaakt. Wat kokcu had feyenoord een vreselijk slechte onderhandelingspositie. Had minstens 35-40 op kunnen brengen. En had hij bij ajax 3 wedstrijden ofzo in de CL gespeeld, (niet afgelopen jaar, dat was drama) was hij misschien wel 60m "waard". Recente prestaties, europees voetbal en financiële situatie hebben gewoon veel invloed op de transferprijs. Mocht feyenoord komende CL campagne goed van zich af bijten, en halen ze weer CL, kan je op den duur ook dit soort bedragen gaan vragen (wat nu al enigszins gebeurt tov gimenez, die jongen moet fey ook niet weg doen voor minder dan 50m). Als feyenoord dit doortrekt kunnen ze ook pedersen slijten voor 12m ofzo, puur omdat ze feyenoord op hun cv hebben staan. Net zoals bv een daramy bij ajax, die na nog geen 20 wedstrijden nog met winst verkocht wordt

40 miljoen minimaal, vervolgens lozano terug halen voor de nodige ervaring voor de champignons legeau.

16 augustus 2023 om 23:24

Lukebakio stond afgelopen winter ook op een lijstje. Lijkt mij een prima opvolger, schijnt te wachten op een CL club… Maar Lozano zou ook wel heerlijk zijn met zijn snelheid en doelgerichtheid.

17 augustus 2023 om 01:02

Stond lozano niet op links?

17 augustus 2023 om 02:21

Ook. Hij speelde soms links en soms rechtsbuiten

17 augustus 2023 om 07:59

Kunnen er niet beter verdedigers gehaald worden? Aanval en zeker middenveld zijn prima bezet al. Al wordt de spoeling voorin inderdaad wel wat dunner als Bakayoko vertrekt...

Ik zou hem in deze fase van de transfermarkt alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan. Oftewel €40M +

Momenteel best een goede speler, heeft de potentie om heel goed te worden. Hier kan je uiteindelijk heel veel geld voor gaan vangen, maar als de scouting een beetje op orde is kan je als hij inderdaad een Madueke achtig bedrag oplevert wel een vervanger + extra verdediger halen.

Ik vind Bakayoko eigenlijk een beetje hetzelfde als Madueke, erg veel potentie maar hij moet het nog waarmaken en over een langere periode gaan laten zien. Als er biedingen komen boven de 30 miljoen zou ik die als PSV zijnde toch serieus in overweging nemen, een vervanger halen moet voor de helft van dat bedrag toch haalbaar zijn.

16 augustus 2023 om 23:06

Tuurlijk moeten ze dat goed overwegen. Deze speler heeft 15 hele wedstrijden eredivisie gespeeld. 30 miljoen zou al bizar zijn. Edit: geschatte waarde Transfermarkt is 10 miljoen. En die schatten het imo nooit echt heel slecht in.

16 augustus 2023 om 23:12

@Matiaspsv,

Je moet je dan toch wel afvragen waar ze mee bezig zijn. Als supporter wil je toch ook genieten van je eigen opgeleide talenten. Een zak geld is hartstikke leuk maar dit kan toch niet het doel van PSV en de spelers zelf zijn. Ik weet dat PSV een opleidingsclub is maar als supporter wil ik deze gasten gewoon minimaal 1-2 jaar in het eerste zien vlammen. Ik zou hem momenteel dan ook niet verkopen.

17 augustus 2023 om 10:12



@memphisdepay Het zou inderdaad het mooiste zijn wanneer zo'n speler van de jeugd bij PSV 1 uitgroeit tot een absolute sterkhouder en daarna een toptransfer maakt maar een speler heeft zelf ook bepaalde wensen. Als Bakayoko bij club x het 3 dubbele kan verdienen van wat PSV hem biedt en daarbij ook nog bij een club kan spelen waarbij het algehele niveau een stuk hoger ligt dan zal hij zijn oren daar waarschijnlijk toch naar laten hangen. Je weet als club ook nooit zeker of hij zijn potentieel gaat waarmaken en of je ooit een hoger bedrag voor hem gaat krijgen, tel daarbij op dat een speler die gek wordt gemaakt door een zaakwaarnemer nog wel eens moeilijk kan gaan doen over een nieuw contract waardoor zijn waarde afneemt, dan kun je als club ook voor de zekerheid kiezen. Ben het overigens wel helemaal met je eens dat de Depay en Gakpo route de allerbeste is en daar geniet ik als PSV supporter ook enorm van, ik kijk zo nu en dan een wedstrijdje van Liverpool puur en alleen om Gakpo te zien spelen.

16 augustus 2023 om 23:55

Ik zie meer perspectief in Bakayoko omdat er een veel betere kop op zit. Madueke was een zeldzaam talent als dribbelaar en slangenmens, maar bij het minste of geringste raakte hij gefrustreerd en kwam hij in een negatieve spiraal. Bakayoko is onverstoorbaarder, en hij heeft meer overzicht en teamgeest. Hij wordt gewoon dé rechtsbuiten van België de komende jaren. Als laatste is Madueke ook nog eens veel blessuregevoeliger. We hebben mazzel gehad dat Chelsea koopwoede had.

Ik wil Bakayoko niet verkopen. Ik heb kampioenskoorts en zo'n aankoop van 15 miljoen moet je ook weer inpassen. Daarbij, een tweede Noa Lang zie ik ook niet rondlopen, daar hebben we ook mazzel mee gehad.

17 augustus 2023 om 09:23

Of Bakayoko de rechtsbuiten wordt van België de komende jaren moeten we nog zien, aangezien het grootste Belgische talent Doku daar nu ook speelt, maar ze zullen wel een manier vinden om hen samen in een team te krijgen.

Hopelijk blijft Bakayoko gewoon bij PSV, je ziet dat er een heel goede en complete winger inzit maar hij moet nog stappen zetten en is nog niet klaar voor de top van de PL.

17 augustus 2023 om 13:54

Zucht... en wij zitten te pielen met Malen, Berghuis, en nog tragischer opties op rechts. Ach ja. Ik denk ook dat Bakayoko er baat bij heeft om nog een seizoen door te groeien bij PSV , hij moet toch minimaal een Eredivisie eindproduct zijn om te slagen bij Liverpool, en dat is hij nog niet.

Baka is beter dan Noni, wordt echt een goede.

16 augustus 2023 om 23:14

Eens. Hij weet precies wat hij doet en heeft totale controle over de bal. Madueke heeft meer ruimte nodig. Zou echt heel jammer zijn als hij nu al vertrekt en PSV is gek als ze hem voor minder dan 40 verkopen. Ben er van overtuigd dat hij ook echt gaat opvallen in de CL dit seizoen.

16 augustus 2023 om 23:18

Nou ik vond Madueke beter vond ik toch net wat sneller en ook een betere dribbel hebben. Maar ik sluit niet uit dat Bakayoko als hij zijn hoofd erbij houdt verder komt, want Madueke heeft nou niet de beste stap gemaakt.

17 augustus 2023 om 07:50

Ik vond Noni qua potentie misschien wel de beste PSV’er die ik gezien heb. Echter veel pech met blessures en nu inderdaad te vroeg een stap gemaakt denk ik.

In de jacht naar de schaal hebben we Bakayoko nodig. Het seizoen 2017-2018 wordt steeds meer een vage herinnering. Voor geen goud, dus.

Wel bizar dat PSV noa lang kan oppikken voor 15 miljoen en dat ze dan bakayoko voor veel meer kunnen gaan verkopen. Verhouding is dan wel zoek

Volgend zomer is een ek. Je moet hem ten alle tijden behouden. Als hij goed ek speelt krijg je zowiezo de jackpot

Zou ‘m lekker houden als ik PSV was. Prima voetballer.

Bakayoko verkopen voor 40 mil plus bonussen en een vervanger halen en een goeie centrale verdediger!

Genoeg geld voor zowel een opvolger op rechts als een verdedigende aankoop!

Rechtsvoor zou ik graag Dodi Lukebakio van Hertha zien. Anders Lazaro van Almeria, of Lozano proberen terug te halen.

Lucas Moura is ook een optie, als hij akkoord gaat met een Eindhovens salaris... Levi Garcia, ex-AZ, doet het ook enorm goed in Griekenland.

Als de grote clubs met geld gaan smijten is Bakayoko natuurlijk niet te houden, ongeacht wat Johan zelf wil. Een transfer naar een topclub brengt altijd het risico met zich mee op de bank te belanden of zelfs op de tribune. Vanuit sportief oogpunt zou ik Johan Bakayoko adviseren nog een jaartje bij PSV te blijven nu de club, gezien de investeringen, hard werkt aan een te consolideren positie in de Europese (sub)top. Bij PSV zijn speelminuten vrijwel een zekerheid en in de Eredivisie en in Europese wedstrijden valt nog genoeg te laten zien en te leren. Gezien de huidige waanzinnige transferbedragen voor zelfs marginale spelers zou PSV Bakayoko enkel moeten laten gaan voor een bedrag boven 30 miljoen. Of Bakayoko dat nu al waard is waag ik te betwijfelen maar het is maar wat de gek er voor geeft. Met 30+ miljoen is een directe vervanger plus een sterke verdediger zeer wel mogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren