Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Boomen over uitspraak tegen Van 't Schip: 'Was echt een misstap van me'

Laatste update:

Branco van den Boomen kijkt terug op een moeizaam seizoen, zowel voor Ajax als voor zichzelf. Mede door een vervelende knieblessure is het hem niet gelukt om een onbetwiste basisspeler te worden.

Volgens Van den Boomen heeft het meerdere oorzaken dat hij dit seizoen minder goed uit de verf kwam dan verwacht. “Ik denk dat ik een speler ben die veel diepgang om zich heen nodig heeft. Dan kan ik mijn passing, mijn grootste kwaliteit, het best gebruiken”, zegt hij tegenover Voetbal International. “Dat vind ik dit seizoen onze grootste zwakte: dat we te weinig diepte hebben, waardoor we de linies van de tegenstander niet uit elkaar trekken en achter de laatste lijn niet gevaarlijk zijn.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook zijn knieblessure, waardoor de 28-jarige middenvelder 15 wedstrijden miste, noemt Van den Boomen als oorzaak. Hij steekt de hand echter ook in eigen boezem. “Mijn reserverol heb ik misschien niet altijd goed gemanaged. Omdat ik ook een jongen ben die snel geïrriteerd kan raken als het niet gaat hoe ik wil. Ik leer daar wel beter mee omgaan, maar dat is niet altijd goed gegaan dit seizoen.”

Van den Boomen is van mening dat hij in zijn invalbeurten meer gedoseerd had moeten spelen. “Ik baal heel erg van de uitwedstrijd tegen AZ (2-0, red.) van een paar maanden geleden. Ik kwam toen net terug van een knieblessure en had die donderdag 120 minuten gespeeld tegen Bodø/Glimt. Drie dagen later moesten we alweer tegen AZ.”

De linkspoot gaf destijds tegen trainer John van ‘t Schip aan dat hij fit genoeg was voor een basisplaats. “Met al mijn ervaring had ik toen moeten aangeven dat ik daar nog niet klaar voor was. Dat is echt een misstap geweest van me. Ik moet mijn lichaam nu wel goed genoeg kennen om te zeggen: ‘Oké, je komt terug van drie maanden revalideren, je speelt 120 minuten op donderdag, dan kan je drie dagen later niet alweer starten.’ Want nu speelde ik een slechte wedstrijd en daardoor belandde ik weer op de bank.”

Van den Boomen is van mening dat veel spelers dit seizoen niet in hun kracht konden spelen. Het komt in zijn ogen vooral doordat er een mix ontbreekt in de selectie en er nu te weinig spelers met diepgang zijn. “De enige die dat echt heeft in onze selectie, is Carlos Forbs. Misschien hadden we die meer moeten gebruiken, want dat is wel een jongen met kwaliteiten, zijn snelheid is echt een wapen. Maar het is ons niet goed genoeg gelukt om hem in zijn kracht te brengen.”

De voormalig speler van Toulouse wil zich komend seizoen revancheren en verwacht daarom nog steeds speler van Ajax te zijn. “Wat mij betreft wel, ik wil het liefst gewoon blijven. Zo ben ik altijd wel: ik wil iets rechtzetten. Dit jaar was van mij zelf ook gewoon slecht, van de club ook. Daar hoeven we niet over te liegen, het was gewoon heel teleurstellend.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

What doesn’t kill you makes you stronger. Ajax was dit seizoen een team dat compleet uit balans was. Op naar volgend seizoen! Veel slechter dan dit seizoen zal t niet gaan.

15 mei 2024 om 08:05

Met alle respect, maar v/d Boonen is toch niet goed genoeg. Een jaar geleden werd bekend dat v/d Boonen transfervrij had getekend bij Ajax en mijn ajaxvriendjes waren door het dolle heen. Op moment waarop ik vroeg waarom, doet het nu 1 seizoen leuk in de Franse competitie net als Spierings. Daarvoor nooit wat laten zien. Kan alleen een lange bal geven (mijn inziens ben je dan al beperkt) en niet voor niks weggebonjourd uit de jeugd. Dan ben je meteen een zure jaloerse Feyenoorder.

Hetzelfde heb ik met Zerrouki bij mijn eigen club. Ik zie het niet in deze spelers. Te trage handelingssnelheid.

Nu heb ik de wijsheid niet in pacht, maar in een goed draaiend Ajax heb je mijn inziens niks aan v/d Boonen. Een goed draaiend Ajax speelt op de helft van de tegenstander. Wat moet je dan met lange ballen. Die kan een ander, die ook steekpasses over de grond beheerst, ook wel geven. Juist dit seizoen had hij met zijn specifieke kwaliteiten moeten opstaan.

15 mei 2024 om 08:09

Juist dit seizoen met zijn specifieke kwaliteiten moeten op staan ? Hij geeft juist aan dit niet te kunnen laten zien omdat er geen een speler is die diep gaat. Alle spelers voorin willen de bal het liefst in de voeten.

15 mei 2024 om 08:37

Dit is hoe voetbal gaat. Van den Boomen is ook weer niet zo slecht als sommige mensen over doen komen. Dat er meer in had gezeten lijkt me duidelijk. Zijn wedstrijden in de voorbereiding waren gewoon prima, maar de voorbereiding staat niet gelijk aan competitievoetbal natuurlijk.
Een jaar geleden kan ik me ook nog een hoop Feyenoorders herinneren over Ivanusec. Die zou de hele competitie stuk gaan schieten. En daarna kwam Ueda, dat zou er ook eentje worden. Nou begint Ueda heel langzaam een beetje los te komen, maar ik kan me toch niet voorstellen dat dit het gene was wat je hoopt te zien in spelers.

15 mei 2024 om 08:44

Hij is niet zo eendimensionaal als jij het nu stelt. Hij kan ook geweldige voorzetten geven, zoals die op Brobbey tegen Heerenveen. Een beetje zoals Beckham vroeger deed. Daarnaast is het altijd goed om een vrijetrappen specialist te hebben, die lijken er (iig in de eredivisie) bijna niet meer te zijn. Lasse Schone en Thom Haye, veel verder kom ik niet. Daarnaast is het gewoon een goede speler qua combinatiespel. Niet 1x aannemen, maar meteen doorspelen, hard op het juiste been. Hij loopt idd traag en draait traag weg. Maar al met al vind ik hem niet te slecht voor Ajax. Als basisspeler te weinig dynamisch, maar je kunt niet 24 basisspelers in je selectie hebben.

15 mei 2024 om 09:22

@jamie, dat heb ik ook wel gelezen. Maar in een 5-4-1 systeem ligt daar wel de ruimte in de hoeken met opkomende backs of een Brobbey die de hoek in duikt. Bal teruglegt, steekpass naar 16 waar de opkomende middenvelders induiken.

@Afca, Ueda wisten we dat hij voor volgend seizoen was gehaald. Maar had wel tot op heden meer verwacht. Ivanusec had de pech met een blessure en heeft idd moeite met het hoge tempo. Dat geldt ook voor Sutalo bij jullie. En heel eerlijk, ik ging ervan uit dat jullie erop vooruit gingen als vervanger van Timber. Zoals gezegd, ik heb de wijsheid ook niet in pacht.

@Lexy, Dat combinatiewerk en hard inspelen zie ik juist niet. Maar jij kijkt vast meer Ajax dan ik. Verdedigend vind ik hem ook niet sterk. Zijn vrije trappen zouden goed moeten zijn, maar toch nemen vaak anderen. Over zijn traptechniek is niks mis, maar dat is niet genoeg. Op Alvarez was voetballend al kritiek, ook bij Ajacieden. Maar op de lange bal na is Alvarez toch 100x beter. Schuurs vond ik heel goed als stand-in. Ajacieden vonden hem zelfs niet goed genoeg voor de bank. Als Schuurs de maatstaaf is, dan is v/d Boonen zelfs niet goed genoeg voor jong-Ajax.

15 mei 2024 om 09:54

Nou, ik vind de lange ballen van Veerman en Boscagli anders best fijn om in je selectie te hebben.
Het zorgt iig voor een snelle tegenaanval of dat je de bal op de andere flank kunt krijgen of net achter de verdediging.
Nu snap ik dat een speler wel meer moet brengen dan alleen dat, maar nuttig is het zeker, of je nu meer op eigen helft of dat van de tegenstander speelt.

15 mei 2024 om 09:54

Ik snap wat je allemaal probeert te zeggen. Maar je opmerkingen over formatie en andere spelers zijn allemaal irrelevant. Het klopt dat je met een 5-4-1 formatie diep lopende spelers zou moeten hebben. Die waren er echter niet. Ik heb vrijwel elke wedstrijd gekeken en Van den Boomen heeft volkomen gelijk. Elke speler wil de bal in de voeten hebben en de backs durven bijna nooit de hoek in te duiken. Het is stilstaand voetbal dit seizoen. Dan kan je dat niet neerleggen bij iemand die de 1/3e van de wedstrijden gemist heeft in een team zonder beweging. Volgend seizoen kan het alleen maar beter gaan, dat is in ieder geval de houvast op dit moment. Als hij dan alsnog tekort komt, kom ik op mijn woorden terug 😜

Hij zegt hier wel goede dingen, over de diepgang en Forbs meer moeten gebruiken bij gebrek aan beter.

Hij had natuurlijk de verwachting om als ''grote jongen'' binnen te komen bij Ajax na 2 goede seizoenen bij Toulouse waarvan 1 op het 2e niveau van Franrijk. Maar zijn hele houding op het veld dit seizoen bij Ajax kan me allerminst bekoren moet ik zeggen. Heeft eigenlijk elke wedstrijd met een bepaalde air gelopen zo van lever de ballen maar lekker bij mij in en ik leg ze wel even overal neer.

15 mei 2024 om 11:02

En in de voorbereiding deed hij het ook, alle ballen zo even overal neerleggen. Maar de rest van het seizoen sporadisch. Al denk ik nog steeds dat die kwaliteit van hem echt wel tegen de top aanligt. Alleen heeft hij verder weinig kwaliteiten die echt goed zijn.

Wanneer de tegenstander de bal heeft heb je heel weinig aan van de Boomen. En dat was nogal eens dit seizoen. En wanneer je zelf de bal hebt en een fenomenale pass in huis hebt, moet er wel beweging zijn. En dat was er nauwelijks bij Ajax.

Zown interview toont wel karakter! Ik vind het nog steeds 1 van de betere spelers bij Ajax. Iemand die het spel kan verdelen. Lange bal, korte bal plus het leiderschap! Heb ooit gezien hoe hij tekeer ging in de kleedkamer van Toulouse waardoor ze de 2de helft naar zich toe trokken. Ik vind van den Boomen ook meer een 8/6 dan een echte 6. Ben benieuwd naar volgend seizoen.

15 mei 2024 om 11:05

Ik snap nu waar het probleem van Ajax zit. Van den Boomen word gezien als bepalende speler.
In de wedstrijden die ik gezien heb van Ajax dit seizoen heeft de heer van den Boomen helemaal niets toegevoegd.

Had wel wat meer verwacht van Van den Boomen. Zijn passing is soms wel subliem. Maar vooral zonder de bal is die gewoon echt waardeloos. Ook is het maken van snelle beslissingen te moeilijk voor hem. Soms zie je Van den Boomen zolang twijfelen en dan raakt die de bal kwijt. Logisch dat die gewoon een wisselspeler is. Moet bij hem echt veel beter wil die in aanmerking komen voor een basisplek.

Even los van hetgeen vd Boomen dit seizoen wel/niet voetballend heeft betekend (mede vanwege blessures), vind ik zo'n interview toch wel een verademing. Eindelijk iemand wiens ego niet te groot is om zijn eigen tekortkoming of ongelijk toe te geven. In een ander deel van het interview geeft hij ook blijk van inzicht in zijn mindere kwaliteiten, die in het Ajax-spel van dit seizoen extra bloot kwamen te liggen. Koppel die zelfkennis aan hard werken om je te verbeteren deze zomer en wie weet wat komend seizoen dan brengt.

Ik wist helemaal niet dat vd boomen een linkspoot was?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren