Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Clubleiding Ajax had voorkeur voor twee Nederlandse trainers boven Farioli’

Laatste update:

Ajax hoopt en verwacht binnen twee weken Francesco Farioli aan te stellen als de nieuwe hoofdtrainer, zo meldt het Algemeen Dagblad. De huidige trainer van OGC Nice was volgens de ochtendkrant voor de clubleiding van Ajax echter niet de eerste keus.

Het AD schetst dat het sterk de vraag is in hoeverre er straks rust is op het politieke slagveld bij Ajax. Voormalig hoofdtrainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat botsten in de zomer van 2023 direct met elkaar. De Duitser wilde het liefst een buitenlandse trainer aanstellen, maar liet zich uiteindelijk intern overhalen om toch voor een Nederlandse kandidaat te kiezen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De huidige directie, met technisch directeur Alex Kroes en de van zijn visie overtuigde directeur voetbal Marijn Beuker, zijn er ruim een jaar later ook van overtuigd dat Ajax op zoek moet naar een buitenlandse oefenmeester. “Zij zagen hun vooruitstrevende wens bij het conservatieve Ajax ook op weerstand stuiten”, schrijft het AD.

Farioli was niet de topkandidaat van de Amsterdammers. De jonge coach stond op een driekoppige shortlist, maar Graham Potter had lange tijd de beste papieren om de nieuwe trainer van Ajax te worden.

Nadat de momenteel clubloze Engelse manager afhaakte, werden binnen de clubleiding de namen van twee andere trainers geopperd. Frank de Boer en Dick Schreuder werden gezien als Nederlanders die veel beter bekend zijn met de druk en krachtenvelden die in de hoofdstad loskomen.

Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met ‘Dicki-taka-voetbal’

Voetbalzone sprak eerder deze maand uitgebreid met Dick Schreuder over zijn debuutseizoen bij CD Castellón.Lees artikel

Kroes en Beuker hadden zich echter al hard gemaakt voor de komst van de jonge en voor velen onbekende Farioli van Nice te gaan. Volgens clubwatcher Johan Inan van het AD maken beide directeuren zich daarmee meteen kwetsbaar en halen ze zich nog meer werk op de hals. "Nog los van de interne weerstand dienen zij door hun keuze voor de onervaren Farioli nog meer voorwaarden te scheppen om het project te laten slagen."

Farioli en zijn zaakwaarnemer hebben te horen gekregen dat het voor hem pleit dat hij 'onbevangen en onbevooroordeeld’ bij Ajax kan binnenstappen. Als de club in rustig vaarwater terechtkomt, kan de 35-jarige Italiaan zich enkel en alleen bezig houden met de selectie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schreuder en Ajax was hiervoor al zo'n groot succes, zonde dat zijn broer niet komt

15 mei 2024 om 07:57

Dick lijkt in alles wel de betere trainer van de 2. Maar ook hij heeft nog geen ervaring met het trainen van een grote club. Frank de Boer heeft ons veel gegeven maar dat zou ik lekker zo laten.

15 mei 2024 om 08:12

Heeft nog niet de helft bewezen van wat z’n broer heeft gepresteerd. Waarom lijkt hij de betere?

15 mei 2024 om 08:17

Waarschijnlijk omdat hij moeilijk slechter kan zijn.

15 mei 2024 om 15:09

Ja, puur omdat ze dezelfde achternaam hebben, moet je Dick Schreuder ook niet nemen. Eens!

Zonder gekkigheid, Schreuder is één van de beste Nederlandse trainers van het moment. Zou mooi zijn als Feyenoord hem neemt, die kijken gelukkig niet naar achternaam.

Het bestuur van ajax is gestoord.
Frank heeft zeker Europees niets gepresteerd, niet bij Ajax niet bij andere clubs! Zijn kampioenschappen kwamen vooral door een zeer sterk team dat vrijwel geen coaching nodig had.
Kortom: TOTAAL ONGESCHIKT!!!

15 mei 2024 om 07:58

Oké dat Frank de Boer ongeschikt is prima. Maar noem zijn elftallen niet zo sterk dat die geen coaching nodig hadden. De elftallen waren super zwak man

15 mei 2024 om 09:41

Frank was goed in discipline inbrengen. Helaas was hij dramatisch in het inschatten van de kwaliteiten van spelers en die op de juiste plek te zetten. Gelukkig werd hij een aantal keer door blessures gedwongen om spelers op de juiste plek te zetten waardoor het ging lopen. Siem de Jong in de spits en Anita in de punt naar achter bijvoorbeeld.

Helaas wilde hij op het einde van zijn verblijf alleen nog maar houthakkers op het middenveld zetten.

Tactisch is ie gewoon een nitwit.

15 mei 2024 om 10:05

4 kampioenschappen waarbij de eerste 2 jaren hij bejubeld werd door iedereen. Dit was de beste coach die we in Nederland ons konden wensen. Dit was het sentiment op basis van 2 jaar Frank de Boer.

Nu komen er lui die schijnbaar een slecht geheugen hebben met de meest belachelijke conclusies. Door blessures, door slechte tegenstanders, door geluk. En hij hoefde zelfs niet te coachen zegt er iemand. Het is toch lekker om alles zomaar te kunnen roepen hè.

Dat Frank daarna vooral gefaald heeft staat ook vast en weet ik ook niet hoezeer hij de juiste man is. Maar mede dankzij hem hebben we enorm veel geld binnengehaald en zijn de successen van de CL ook aan hem te danken.

15 mei 2024 om 08:01

Sterk team..... Kijk aub even zijn selecties terug 😂 Er was toen weinig concurrentie vanuit PSV en Feyenoord.

15 mei 2024 om 08:06

Haha zo'n matig argument altijd. Dat heet een competitie. Was misschien gewoon dankzij het collectief Ajax en De Boer dat PSV en Feyenoord niet konden concurreren.

15 mei 2024 om 08:10

Het hele Nederlandse voetbal zat in een dip. Toen Frank begon was zijn selectie nog redelijk, maar elk seizoen werd zijn selectie van kwaliteit beroofd.. Frank heeft echt wel goed gepresteerd bij Ajax. Daarna ....

15 mei 2024 om 08:17

Weinig concurrentie? Het PSV met Advocaat, Strootman, Mertens, Van Bommel en Toivonen?

15 mei 2024 om 08:27

@messi leuk al die namen maar die wonnen de ene week met 7-1 om vervolgens thuis 1-1 te spelen tegen Heracles of RKC. PSV was ondanks al die namen gewoon echt matig. Dus ja psv en Feyenoord waren inderdaad niet van niveau. Kijk alleen met welke punten aantallen Ajax kampioen word en vergelijk dat met afgelopen seizoenen.

15 mei 2024 om 08:27

Hetzelfde PSV dat zijn grond moest verkopen. Dat team was prima, maar niets vergeleken met het huidige PSV. Ja er speelde een Strootman, Mertens en Dzudzszak (Van Bommel niet, die stopte voordat Ajax zijn kampioensseizoenen had), maar ook een Derijck, Bouma, Atiba Hutchinson, Marcelo en Manolev. tegelijk was AZ geraakt door het DSB bank (was hun hoofdsponsor, die failliet ging) debakel, bij twente gingen de kasten van Munsterman open en Feyenoord was nagenoeg failliet. Als je die jaren vergelijkt met waar we nu als Nederland staan was het echt pure armoede. Frank heeft toen met Ajax iets moois gedaan, iets waardoor Ajax kon groeien, maar het is echt geen goede trainer. Zijn kijk op het spel is achterhaald. Dit zag je ook terug bij het Nederlands elftal. Als een soort van warme stroop wordt er op balbezit gespeeld, hierdoor kwamen we niet eens langs Tsjechië. Bij Inter brak ie negatieve records, bij Crystal Palace vertrok ie zonder ook maar iets te winnen, alleen in de US had ie heel even succes. Frank de Boer is heel belangrijk geweest voor Ajax, maar is echt een hele matige trainer, helemaal sinds de sport verder is gegroeid na zijn succes.

15 mei 2024 om 08:28

Zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. 73, 76, 76 en 71 punten. Dat zijn gewoon weinig punten. Gemiddelde puntenaantaal is 79,3. Blijkt niet echt uit dat de concurrentie ijzersterk was vind ik. Dessalniettemin heeft De Boer het wel gewoon fantastisch gedaan met 4 kampioenschappen natuurlijk

15 mei 2024 om 08:30

Ja prima middenveld/aanval maar ook Waterman, Hutchinson, Bouma, Marcelo en Pieters achterin. God wat hebben wij PSVers moeilijke tijden gekend..

15 mei 2024 om 08:50

@LaDecimaPuur door de Ligt zijn we niet langs Tsjechië gekomen, ik vind niet dat je uitschakeling EK op conto van Frank kan schrijven

15 mei 2024 om 09:01

We creeerden helemaal niks tegen een Tsjechië. Dat is gewoon een zwaktebod. De goal begon al bij een Depay die een dezelfde pass 5x moest aannemen en toen alsnog verloor omdat ie geen controle had, waardoor de omschakeling ontstond. Dat was nevernooit 1 iemands schuld. Het spel was niet om aan te gluren.

15 mei 2024 om 09:22

Het zijn weinig punten, maar was het onderlinge verschil niet gewoon wat kleiner?

15 mei 2024 om 09:27

Door de ligt stond je bij rust al niet achter met 3/4-0. Tsjechië was gewoon veel sterker.

15 mei 2024 om 09:37

Van Bommel deed ook gewoon bij PSV mee in de periode dat Ajax kampioen werd. Ajax deelde toen uit bij PSV een mokerslag uit met een sublieme Poulsen die van Bommel o.a de baas was.

15 mei 2024 om 10:00

MessiBazoer inderdaad, wat een topelftal was zeker voor Nederlandse begrippen. Dat soort spelers hadden wij niet, velen hebben boter op hun hoofd. En net als altijd alles om de prestatie van Ajax te bagatelliseren.

15 mei 2024 om 10:03

Barcalover123 dat verandert niks aan het feit, dat Psv veel meer kwaliteit in de selectie had. Ajax was ook niet van niveau, maar zoals ik al zei alles om die prestaties van toen te bagatelliseren. Boerrigter, Sana, Ebecilio om maar paar te noemen. Frank heeft wonderen verrichten met de mogelijkheden van toen.

15 mei 2024 om 10:05

Wat ik net ook zei met andere woorden, altijd weer zo een dooddoener. MessiBazoer noemde al wat voor selectie Psv had, en ik noemde al enkelen wat voor verschrikkingen wij hadden.

15 mei 2024 om 10:07

@Musi26 Maar door hem verlies je wel met 0-2 in de tweede helft.. met 11 tegen 11 had ik het na rust nog wel willen zien

15 mei 2024 om 10:41

@Ajaxfollower ik had de selecties even opgezocht, zag hem er niet tussenstaan, maar misschien heb ik er overheen gelezen.

15 mei 2024 om 13:15

@barcalover, volgens jou redenatie is zelfs het huidige PSV kampioen geworden dankzij de zwakte van de tegenstander. Immers ze hebben niet alles gewonnen en dan ben je al afhankelijk van de prestaties van je tegenstander om het kampioenschap binnen te slepen. Als je volledig op eigen kracht, zonder enige afhankelijkheid van resultaat bij de tegenstander kampieon wil worden, moet je 33 wedstrijden winnen en 1 gelijkspelen. Alleen dan ben je totaal onafhankelijk van de prestaties van de rest. In alle andere gevallen ben je afhankelijk van de prestaties van de andere, waarbij je in het ultieme geval een beslissingswedstrijd moet spelen om het kampioenschap 😉

15 mei 2024 om 14:26

@norgenederland maar is een laag punten totaal een indicatie van een sterke of juist een zwakke concurentie/competitie?
Dat kun je in mijn ogen namelijk 2 kanten op beredeneren

15 mei 2024 om 08:04

Ajax was onder De Boer echt een fractie van de kwaliteit van het Ajax van Ten Hag. Als je met dat team best wel historische resultaten behaalde tegen City, Barcelona, Milan etc in de CL en ontzettend veel pech hebt gehad met die naaipartijen van Zagreb tegen Lyon en zelf thuis tegen Real Madrid pure goals afgekeurd zie worden dan is het inderdaad zo dat hij nooit de volgende ronde CL hebt gehaald, maar toch was het een van de best presterende coaches van Ajax en Nederland ooit. Een Slot komt niet eens in de buurt met een veel beter Feyenoord, en daar wordt in Rotterdam bijna (en terecht hoor) een standbeeld voor gebouwd. Toch bijzonder hoe ondankbaar het publiek kan zijn.

15 mei 2024 om 08:19

@Myvision Weet nog dat Frank De Boer debuteerde als trainer tegen Milan. Die wonnen ze zelfs. Vond dat toen verrassend maar achteraf waren het beide echt kut elftallen op een paar na.

15 mei 2024 om 08:23

Klopt! Was best een mooie pot, al was Milan toen wel verder. Wereldgoal van Alderweireld staat me nog goed bij. Latere seizoenen waren het ook mooie potjes tegen Milan, zeer gelijkopgaande alleen trokken jullie aan het langste eind.

15 mei 2024 om 08:29

Voor m’n gevoel speelde Ajax onder de boer de eerste 2 seizoenen gewoon leuk voetbal. Volgens mij werd het juist de laatste 2 seizoenen, en met name de laatste, echt matig.

15 mei 2024 om 08:31

Ja en nee, je noemt een paar mooie wedstrijden zoals die wedstrijd toen Danny Hoesen Barca klapte, maar de eerste wedstrijden die bij mij opkomen was de jaarlijkse wedstrijden tegen Real Madrid, waarin zowel Stekelenburg als Vermeer lieten zien hoe goed ze waren. Waar Real er één grote schiettent van maakte en Ajax compleet overklastte. Denk bijvoorbeeld aan de legendarische Ronaldo counter. Hetzelfde gebeurde tegen het PSG van Ibrahimovic. Het Nederlands voetbal was toen nagenoeg failliet in europa, dankzij PSV en Ajax onder Bosz en Ter Hag is dit weer verandert.

15 mei 2024 om 08:45

Dankzij PSV? Ik denk dat de finale EL en de halve finale CL Ajax dat voor elkaar hebben gekregen. Dit PSV was vooral goed in de ED, in de CL hadden ze een berg geluk in een best wel matige poule.

15 mei 2024 om 09:24

Het begon met dat PSV een keer doorstootte uit de groepsfase naar de knockoutfase. Dat was toen de eerste keer in 10 jaar volgens mij. Daarom dat ik ook PSV noem. Daarna deed Ajax het nog mooier, al werden die dat seizoen van de europaleague finale nog uit de cl voorrondes getrapt door Rostov.

15 mei 2024 om 09:32

@MyVision. Snap je punten met betrekking tot de Boer. Denk wel dat de kwaliteit van de Nederlandse ploegen van andere niveau waren dan nu, al muteert dat natuurlijk ook met de jaren. Daarbij haalde de Boer PSV in met 13 punten achterstand toch? Toen hij half het seizoen het overnam. Best een prestatie. Daarbij kwam Twente in 2010/2011 op 2 pt en PSV op 4 (geen groot gat met de concurrentie). 2011/2012 Feyenoord op 6 en PSV op 7 (redelijk gaatje) 2012/13 PSV en Feyenoord beide op 7 punten achterstand. 2013/2014 Feyenoord met 4 punten achterstand op Ajax. Voor de rest was de middenmoot en subtop stuk stabieler dan nu. Dus de competitie zou in verhouding moeilijker zijn voor de top. Daarom knappe prestatie en 4x op rij.

15 mei 2024 om 08:04

Hoe ver kan je er naast zitten zeg. De selecties onder Frank de Boer hadden een gemiddelde leeftijd 21-22 jaar, die wel talent hadden maar zeker niet potentiele wereldtoppers. De eerste jaren had je nog wel Eriksen, Blind, Alderweireld en Vertonghen, maar je had nog genoeg middelmaat zoals Boilesen, Denswil, Van Rhijn, Serero, Hoesen en Boerrigter. Dat je kampioen werd had te maken met een falende concurrentie, zeker als je beseft dat Ajax vaak na de winterstop soms wel meer dan 10 pts moest goedmaken op de koploper.
De selectie van Ten Hag in 2019 had misschien geen coaching nodig, want die waren echt heel goed en qua ervaring en talent perfect in balans. Maar zeggen dat spelers als El Ghazi, Tete, Bazoer en Riedewald zo goed waren dat ze alles zelf konden, is hilarisch.

15 mei 2024 om 08:34

Thulemani Serero, Wesley de Sa, sterspeler Siem de Jong, Nikki Zimling. Wat een namen waren dat. Ter Hag deed iets wat ik verwacht had niet meer mee te maken. Competatief zijn in de CL. Ik ben voetbal gaan volgen toen De Boer het goed deed bij Ajax en toen lag het Nederlands niveau, op zijn algemeen, gewoon mijlemver achter. Wat Ter Hag heeft gedaan is echt heel knap, ookal had hij een zeer talentvolle selectie met De Jong, De Ligt, etc.

15 mei 2024 om 13:29

Impact van een Tadic (leider, ervaring, karakter) en een Zyiech die bij Twente goed presteerde hielpen ook mee. Plus had Ten Hag ook wat meer geld dan De Boer na verkoop van Frenkie en De Ligt. Werd met Haller ook nog eens een goede spits aangetrokken. De tijdperk van de Boer en Ten Hag vind ik persoonlijk appels met peren vergelijken onder dezelfde merk. Beide prima/uitstekende prestaties met of zonder falen van concurrentie.

15 mei 2024 om 14:51

Ik ben ook geen fan van de Boer. De laatste jaren was het spel onder hem oer saai, en na Ajax heeft hij het eigenlijk nergens goed gedaan (al heeft hij in de VS nog wel een paar prijzen gepakt).

Maar een zeer sterk team had hij niet. Bosz mocht in 1 jaar meer uigeven dan de Boer in de 5 jaar daar voor, en nu betalen ze bedragen voor individuele spelers waar hij het 5 jaar mee moest doen.

Waar hij in de eerste jaren nog de beschikking had over een aardige groep talenten (en er overigens bij vlagen wel nog heel aardig gespeeld werd) die later een behoorlijk hoog niveau aan hebben getikt (o.a. Eriksen, Vertonghen, Blind en Alderweireld), moest hij het de laatste jaren doen met jonge talenten die vrijwel niets hebben bereikt na Ajax.
Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi werden niet voor niets al heel snel afgeserveerd door Bosz en zijn daarna eigenlijk overal mislukt (ik begrijp dan ook niet dat die namen wel eens op lijstjes komen met spelers die Ajax terug zou kunnen halen. Het zelfde geld voor Gudelj al heeft hij het na zijn chinese avontuur nog redelijk gedaan in Portugal en Spanje. Van Rhijn was eigenlijk onder de Boer al klaar en mocht vertrekken, is daarna overal mislukt (hij kon Emmen en Heerenveen niet eens aan). Fischer en Sinkgraven hebben, mede door blessures nooit hun potentie waar kunnen maken c.q. zijn daar nooit echt van terug gekomen. Serero had al moeite genoeg bij Vitesse en Younes was een buitenspeler die alleen scoorde als de bal tegen hem werd aangeschoten.

Joël Veltman was achteraf de beste speler in die selectie, een flink deel van de fans ziet hem zelfs voor de huidige selectie die 138 tegengoals hebben gekregen niet als echte versterking. Dat zegt toch genoeg over hoe goed dat team was.

Er vanuitgaande dat dit gebaseerd is op bronnen vind ik dit weer triest om te lezen.
Zeg gewoon als een journalist belt dat iedereen binnen de club 100% achter de keuze voor de volgende trainer staat. Dan straal je rust, vertrouwen en eensgezindheid uit en neem de kans op succes weer met 0,05% toe.

15 mei 2024 om 07:59

Maar Van Praag is er nog steeds op uit om de frisse wind binnen Ajax tegen te gaan. Die trotste man voelt zich ontzettend in het hemd gezet natuurlijk. Die doet er alles aan om de boel dwars te zitten.

15 mei 2024 om 10:09

Geloof maar dat iedereen binnen Ajax hier achterstaat. Dit stukje tekst kun je altijd en overal plaatsen. Er zal altijd opties genoemd worden en visie en die deel je en dan maak je op een gegeven moment een keuze. Dit is het huidige journalistieke uitbating. Ze hebben geen idee hoe dat gaat. Droppen elke scheet in de media en hoeven nergens aan waarheidsvinding te doen.

15 mei 2024 om 11:36

Maar wie zitten er nu in het bestuur van Ajax? Menno van Geelen, Susan Lenderink, Alex Kroes en Martijn Beuker.

Het AD wil ons doen geloven dat Susan en/of Menno een Nederlandse coach willlen hebben? Dat zei de geheime AD bron zijn die dit verklapt hebben?

Ik denk dat je er beter vanuti kan gaan dat het AD dit verhaald uit haar duim gezogen heeft.

15 mei 2024 om 12:03

Er is maar 1 iemand die opperde om voor een Nederlandse trainer te gaan en dat was van Praag. Daarna wist iedereen dat er een top 3 was. Potter, Ten Hag en onze Italiaanse vriend. Dus het is een context loos stukje zonder toevoeging.

15 mei 2024 om 15:12

Maar dan zie je het bestuur alleen puur juridisch als de directie van Ajax.
Ik denk dat je in de bredere context van de club ook de bestuursraad en de RVC daar bij mag rekenen.

Dat er vanuit de vereneging richting de bestuursraad een roep is om een Nederlandse trainer verbaasd mij helemaal niet, daar zitten genoeg Cruijff puristen die het liefst op elke functie iemand zien die minimaal 100 wedstrijden in Ajax 1 heeft gespeeld. En ik zou er ook niet gek van op kijken als van Gaal, Blind of van Praag met een paar Nederlandse namen aan zijn gekomen.

Dat lijkt mij veel meer voor de hand liggen dan Menno van Geelen en Susan Lenderink ondanks dat die twee formeel de enige andere bestuurders zijn.

Dit zegt alles over wat de club Ajax ziek maakt. Wat een conservatief zooitje zit er nog bij de club. Een stelletje voetbaldinosaurussen die lichtjaren achter lopen in de ontwikkeling van het voetbal.
Deze mensen dachten dat Ajax ieder jaar wel eventjes kampioen werd, omdat ze toch het meeste geld hadden om uit te geven in de Eredivisie. Resultaat hiervan is dat je twee keer buiten de top 2 bent geëindigd en dat er een hoop geld door het putje is gegooid. Nee ik zet mijn geld liever in op mensen met een zeer gedetailleerde blik van het moderne voetbal zoals een Beuker.

15 mei 2024 om 08:03

Helemaal mee eens. Ajax is een zieke club. Komt allemaal door die verrotte “Ajax-DNA”. Zij zorgen juist ervoor dat Ajax stil blijft staan

15 mei 2024 om 08:10

Ajax-DNA staat tegenwoordig voor luiheid. Kon je vroeger lekker ballen en heb je minimaal één wedstrijd in Ajax 1 gevoetbald? Ah, Ajax-DNA!!! Wat deze trainers voor kwaliteiten bezitten als trainer maakt niet uit, want ze bezitten Ajax-DNA. In de tussentijd worden we zelfs door Almere tactisch afgetroefd. Nee, het blindstaren op Ajax-DNA heeft Ajax sportief volledig de afgrond in geholpen. Geef mij maar een stel vakidioten zoals Farioli, Vos en Ten Rouwelaar die dag en nacht met hun vak bezig zijn en nooit een wedstrijd in Ajax 1 hebben gespeeld. Net zoals Bosz en Ten Hag ook geen Ajax-DNA bezaten.

15 mei 2024 om 08:43

@ajaxfollower

Persoonlijk ben ik wel heel erg content met Farioli, Vos en Rouwelaar eerlijk gezegd. Hoop dat er nog een goede verdedigende trainer bij komt (davids/bogarde in die trend) die puur focussed op het slopen/pitbull zijn.

Farioli is een lekker fanatieke coach, die scheld je verrot als je een stap minder zet. En dat is precies wat het huidige ajax nodig heeft.

15 mei 2024 om 09:35

Ik ben er ook zeker content mee. Nu ben ik er in ieder geval gerust op dat deze mensen continu met het proces van het elftal bezig zijn. Dat gevoel heb ik bij de trainers van de afgelopen twee seizoenen totaal niet gehad.

Dick Schreuder heeft nog alles te bewijzen op het hoogste niveau, en Frank de Boer zijn laatste wapenfeit is een succesreeks van bijna 10 jaar geleden. En hoe zou Dick Schreuder in godsnaam weten met de druk en de krachtenvelden die loskomen in de hoofdstad?

Andere mensen uit het bestuur? Wie? De commercieel directeur? Financieel directeur? Doet er vrij weinig toe wat zij van de nieuwe trainer vinden.Dick Schreuder bestand tegen de ‘krachten in de hoofdstad’, op basis waarvan? Raar verhaal.Ik had Frank de Boer een prima keuze gevonden als tijdelijke opvolger van Steijn ipv van het Schip. Op dit moment zie ik hem liever in de jeugd aan de slag gaan.

15 mei 2024 om 11:37

Menno van Geelen, Susan Lenderink, Alex Kroes en Martijn Beuker zijn het Ajax bestuur.

Het AD suggereert dus dat Susan en/of Menno een Nederlandse coach willlen hebben. End at stiekem gelekt hebben naar het Ad.

Ik geloof er niks van.

Het is ook wel een beetje Nederlands, dat je het eigenlijk altijd een Nederlandse trainer moet zijn.
Geef deze man de kans, hij heeft iig een duidelijke manier van tactiek en wie weet werkt dit heel goed voor dit Ajax.
Ook al die figuren op tv die hem al bij voorhand afschrijven. Maar ondertussen zegt bv Wesley Sneijder ; nee ik ga mn handen niet meer branden aan Ajax.
Lekker makkelijk ouwehoeren en azijn zeiken bij al die programmas.
Ik denk als je de juiste aankopen doet icm deze trainer het echt wel wat kan worden.

Waarom dit nu weer, geef zo iemand toch gewoon een kans. Journalisten...je heb geen vijanden meer nodig..stelletje stokers

15 mei 2024 om 11:38

Denk maar even na, het Ajax bestuur bestaat uit Menno van Geelen, Susan Lenderink, Alex Kroes en Martijn Beuker.

Het AD suggereert dan eigenlijk dat Susan en/of Menno een Nederlandse coach willlen hebben? Dat een van hun of beiden de geheime AD bron zijn die dit verklapt hebben?

Ik denk dat je er beter vanuit kan gaan dat het AD hier aan het stoken is.

Het is letterlijk enkel Van Praag die dit wil. De directieleden staan volledig achter de keuze voor Farioli. De directie is het dagelijkse bestuur, wat dat betreft een misleidende titel.

15 mei 2024 om 10:47

Onderschat Danny Blind niet. Die wil het liefst enkel Nederlanders bij Ajax hebben.

15 mei 2024 om 13:39

Ja, die verwacht ik nog inderdaad. Maar familie Blind en de familie Schreuder liggen weer niet zo lekker, dus dan is de naam van Dick niet zo reeël.

15 mei 2024 om 11:40

Van Praag zit niet in het Ajax bestuur, van Praag heeft in de RvC en heeft alleen een controlerende rol. Dit artikel gaat over de clubleiding van Ajax, het bestuur dus.

Totaal ongeloofwaardig artikel.

15 mei 2024 om 13:39

Ja precies. Het gaat dus niet om het bestuur die een Nederlander willen, maar om anderen.

Schreuder had ik nog wel ok gevonden, maar Frank de Boer.. Alsjeblieft zeg. Werkelijk overal mislukt na Ajax, zeker bij clubs die in een lastige periode zaten. Nee, ik ben blij met Farioli. Heeft zijn zaakjes tactisch uitstekend op orde en heeft laten zien dat hij een solide team kan smeden dat enorm stabiel is in defensief opzicht. Na twee jaar defensief geschutter zijn we daar wel aan toe.

Ik vind het erg mooi dat de bestuurders voor een dergelijke optie gaan.
Ik vind het mooi dat ze buiten de hokjes gaan in deze en een zeer getalenteerde coach binnenhalen met Farioli. De beste man schijnt een absoluut voetbaldier te zijn die de hele dag bezig is met het spelletje.

Daarnaast hoor ik constant dat hij zeer onervaren is, maar hij heeft ondanks zijn leeftijd toch al drie eerste teams gecoacht op het hoogste niveau in een land, twee in de Turkse competitie en dus Nice. Betekent dus ook dat hij bekend is met het trainen van teams in het buitenland, buiten zijn eigen omgeving. Is ook een aantal jaar nog assistent geweest en ook keeperstrainer onder de bewierrookte Roberto de Zerbi. Is maar net hoe je die ervaringen interpreteert dus!

Ben ik blij dat schreuder en de boer het niet zijn geworden, schreuder was een interessante optie maar denk ik niet goed genoeg.
Maar frank de boer, gaan we weer het zelfde grapje doen?
Uiteraard geen garantie met farioli ,maar ik zie het met hem positiever in !

15 mei 2024 om 09:03

Denk dat ajax nu al jaren achterstand heeft op de twee Fey en psv dat maak je volgens mij niet meer 1 2 3 goed en dat door wanbeleid echt ongelooflijk

15 mei 2024 om 10:04

Jaren zelfs? Hahaha mooi altijd die overdreven reacties. Als je binnen een jaar zo ver kan afglijden dan kun je binnen een jaar ook zo groeien.

15 mei 2024 om 10:10

Mag ik je er op wijzen dat Frank de Boer 4x op rij kampioen is geworden met Ajax (op een haar na bijna 5x zelfs). En dan lees ik hierboven dat dat kwam omdat de concurrentie zo zwak was. Ten eerste was het twente elftal dat De Boer met Ajax in de kampioenschapswedstrijd versloeg wel degelijk een goed elftal maar belangrijker nog had Frank de Boer een zeer matige selectie waar hij wel het maximale uithaalde. Er was nauwelijks geld en hij moest het doen met spelers als Ebecilio, Ozbiliz, Boerrigter, Boilesen, Enoh en Lukoki. Dat is echt zo een ondergewaardeerde prestatie geweest. Ik moet wel nageven dat hij daarna weinig succesvol geweest is bij andere clubs maar hij heeft Ajax (en daar hebben we het over) in een zelfde situatie als nu weer zijn eigen gezicht gegeven en richting 4 kampioenschappen (en dus CL) geleid.

De beste man is niet eens gecontracteerd en het gezaag aan zijn stoelpoten is al begonnen.
Deze journalist moet eerst maar eens met namen komen van de bestuursleden welke het betreffen. Journalisten van tegenwoordig zijn goed in het schrijven van onzin.

Ik snap die drang van een aantal bestuurders/analitici voor een Nederlandse trainer niet. Omdat ze de Eredivisie kennen?

Walt valt er te kennen? De Eredivisie wordt gigantisch overschat. Iedereen speelt hier 433, de tempo is laag en fouten worden vaak niet afgestraft. En als je Mbappe gewend bent, dan ga je niet meer schrikken van de buitenspelers hierzo.

zo blij dat frank niet terug komt.

Dat lijkt me echt uit de hoek Van Praag komen. Ik geloof er niks van dat Kroes, Beuker, de Lange en Van Gaal naar Dick Schreuder aan het kijken waren.

15 mei 2024 om 11:42

Van Praag zit niet in het Ajax bestuur, hij is geen onderdeel van de clubleiding Ajax. Het kan dus niet over hem gaan.

Kroes en Beuker willen duidelijk een buitenlandse coach. Dus zou het over Lenferink of van Geelen moeten gaan (of beide). Maar daar geloof ik niks van.

Het heeft er alle schijn van dat het AD dit gewoon verzint.

15 mei 2024 om 15:04

Ik weet niet of het uit de hoek van van Praag moet komen. De Boer kan ik me nog voorstellen, maar dat hij Schreuder op zijn netvlies heeft eigenlijk niet. Dat lijkt me dan eerder bij van Gaal vandaan komen die in Spanje veel meer over hem mee krijgt. En ook de Boer zou heel goed uit de koker van Blind en of van Gaal kunnen komen.

Uit dit bericht blijkt dat de schoonmaak niet alleen beperkt moet blijven tot de AFC, maar ook in diverse bestuurslagen. Mits je wilt blijven hangen in wat ik noem de van der Sar Ajax DNA cultuur.

15 mei 2024 om 11:43

Er is maar een bestuur bij Ajax en daar zitten vier mensen in. Menno van Geelen, Susan Lenderink, Alex Kroes en Martijn Beuker.

Het AD suggereert dus dat van Geelen of Lenderink (of beide) een Nederlandse coach willen hebben.

Ik geloof er helemaal niks van.

Wat een onzin hahahaha. Ik geloof er weinig van in ieder geval.

Mensen die de prestatie van Frank de Boer niet op waarde kunnen schatten zijn of heel jong of hebben geen inschattingsvermogen. Hij heeft de club destijds in crisistijd met een beperkt budget weer naar kampioenschappen geleid. Dat hij in de jaren erna geen succes heeft gehad in het buitenland doet helemaal niks af aan zijn prestatie. Je kan mij ook niet wijs maken dat hij het minder had gedaan dan de vorige trainers. Ze hadden in ieder geval dit seizoen niet 59 tegendoelpunten gehad. De club staat nu gewoon op een ander punt dan in de tijd van Ten Hag. Voor mij blijft hij altijd de trainer die de club de dertigste titel heeft bezorgt en volledig uit zijn dak ging tegen de spelers bij de 5-1 stand om het tegendoelpunt.

Zelf vind ik trouwens dat hij bij het Nederlands elftal qua voetbal meer heeft laten zien dan andere trainers met hetzelfde materiaal.

15 mei 2024 om 11:02

De Boer nam het over van Jol, die het jaar daarvoor nog ruim 100 doelpunten scoorde met Ajax. Naarmate de tijd vorderde en De Boer zelf zijn eigen accenten aan kon brengen werd het aanvallende voetbal er steeds meer uit gesloopt en werd de primaire opdracht die de spelers kregen vooral om het verdedigend goed op orde te hebben.
Franks leukste wedstrijd om te zien was zijn eerste, die wedstrijd tegen Milan. Daarna ging het spektakel flink naar beneden. Wanneer Ajax weer eens eindeloos aan het breien was zonder een kans te creëren kwam Frank weer eens voor de camera om te zeggen dat Ajax super dominant was en dat het maar toeval was dat er niks werd gecreëerd.

De kampioenschappen waren fantastisch, maar het spel was verschrikkelijk. Niet alleen om aan te zien, ook de dreiging naar de goal van de tegenstander. De lat mag echt wel wat hoger.

Toch zou ik hem er graag als assistent bij zien, mocht hij dat zelf willen. Als de eindstem maar bij iemand ligt die wat avontuurlijker denkt dan De Boer.

Eigenlijk best goed dat er om de zoveel tijd binnen Ajax een politieke oorlog woedt, anders zouden ze elk jaar kampioen worden en dan is er ook niks meer aan. De grootste valkuil van Ajax is Ajax…

Het is mij compleet onduidelijk waar dit artikel nu over gaat. Beuker en Kroes willen een buitenlandse coach.

Wie in het bestuur wil er dan een Nederlandse coach? Moet ik geloven dat Menno Geelen een Nederlandse coach wilde?

15 mei 2024 om 11:15

Ik gok Danny Blind, die je als commissaris een lid van het bestuur kan noemen. Hij heeft een verleden met een primaire focus op Nederlanders.

15 mei 2024 om 11:29

RvC controleerd het bestuur maar is er geen onderdeel van.

Het zou dus om Menno Geelen moeten gaan maar daar geloof ik niks van.

Dikke duim AD klinkt aannemelijker.

15 mei 2024 om 11:42

RvC controleert de directie. De RVC is onderdeel van het bestuur.

15 mei 2024 om 11:45

Nee hoor, zij zijn geen odnerdel van het bestuur.

Bron Ligo.nl:

Wat Is Raad Van Commissarissen (rvc)?

Een Raad van Commissarissen (rvc) is een controlerend orgaan binnen een onderneming. De verantwoordelijkheid van een RvC is toezicht houden op het bestuur, waarbij zij het bestuur van advies voorziet omtrent belangrijke beslissingen.

Je kan geen onderdeel zijn van een orgaan waarop je toezicht houd.

Maar moet dit nu helemaal kapot? we hebben even leedvermaak gehad, tis nu echt wel genoeg..kappen met die ongein..dit kan NIET nog een jaar...keerpunt moet deze zomer echt plaatsvinden.

Je kan een hekel hebben aan wie dan ook dit moet echt een keer klaar zijn.

Hier lijdt iedereen aan....als dit bij deze club gebeurt heeft dat ook in het buiteland uitstraling naar de andere clubs in Nederland!

Dat die beleids bepalers dat niet inzien.

15 mei 2024 om 13:37

De beleidsbepalers van het AD geven niet zoveel om Ajax.

Dus als hun medewerkers lekker aan het stoken zijn, vinden ze dat prima.

Het bestuur van Ajax staat gewoon unaniem achter de keuze voor deze buitenlandse coach.

Typisch geval van bestuur dat zich indekt en nul visie heeft. De trainer en trainersstaf lijken geregeld en inderdaad nú inkopen/ verkopen / doorselecteren dus reset Ajax 1. Team Kroes toont initiatief, schuwt geen werk en als het bestuur ze ondersteunt, zal erna de zomer een totaal ander Ajax staan

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren