Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV presenteert eerste keus Jerdy Schouten: ‘Past bij mijn ambities’

Laatste update:

Jerdy Schouten mag zich sinds woensdagmiddag officieel PSV'er noemen. De middenvelder, die tot medio 2028 heeft getekend in het Philips Stadion, laat weten dat zijn transfer naar Eindhoven past bij zijn ambities. "Ik heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken."

Schouten werd al een tijd in verband gebracht met PSV en de laatste dagen werd al bekend dat de transfer spoedig afgerond zou worden. Woensdag was het dan eindelijk officieel, tot grote vreugde van directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen", vertelt de bestuurder op de clubwebsite. Schouten ontpopte zich de laatste jaren bij Bologna tot een gewaardeerde speler in de Serie A. "Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast.”

Schouten laat eveneens weten in zijn nopjes te zijn met zijn transfer naar de top van de Eredivisie. “Ik was heel blij toen PSV interesse toonde en heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken.” De controlerende middenvelder laat ook weten waarom hij de stap naar PSV zo zag zitten. "PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur.” Met PSV gaat Schouten mogelijk de groepsfase van de Champions League in.

De 26-jarige Spijkenisser speelde nog nooit in Europees verband, maar daar gaat in het tweeluik met Rangers in de play-offs van het miljardenbal hoogstwaarschijnlijk verandering in komen. Schouten kan worden gezien als vervanger van Ibrahim Sangaré, die in de belangstelling staat van meerdere clubs en PSV normaliter deze zomer achter zich laat. Daarnaast lijkt het erop dat ook Aster Vranckx deze maand nog tekent bij PSV. Zo zou ook het vertrek van Érick Gutiérrez opgevangen worden.

Is Jerdy Schouten een versterking voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 augustus 2023 om 16:11

Klopt snap niet waarom PSV nog geen centrale verdedigers wil halen. Die Ramalho hoort allang vervangen te worden.

16 augustus 2023 om 16:28

Ik denk dat er nog wel een verdediger gehaald voor het einde van de transfermarkt.

16 augustus 2023 om 16:41

Wat zijn verdedigers?

16 augustus 2023 om 17:01

Dat is lastig uit te leggen aan een psv supporter, maar ik ga mijn best doen.
Dat iemand die achter sangare maar wel voor Benitez staat. vaak zijn zij goed in het ballen afpakken en zorgen ze ervoor dat je geen tegengoals krijgt.

16 augustus 2023 om 17:18

Ik had er nog nooit van gehoord Henk maar dit klinkt als iets wat wij heel hard nodig hebben. Waar vind je zo'n ding?

16 augustus 2023 om 17:21

@henkiekoffie Ballen afpakken doe je toch doorgaans op het middenveld? En als je geen tegengoals wilt moet je er voor zorgen dat je zelf de bal hebt, simpel toch?

16 augustus 2023 om 17:46

Verdedigers zijn aanvallers en middenvelders waar je eigenlijk geen plek meer voor hebt, die zet je bij voorkeur linksback. Voor Benitez zet je nog 2 "verdedigers". Die kunnen dan doorgeven wat benitez schreeuwt. Anders moet Benitez zo hard roepen.

16 augustus 2023 om 18:16

Oke maar mogen die verdedigers dan wel of niet de bal met de hand vasthouden? En mag dat dan alleen op de helft van de tegenstander of gewoon overal.. zat Barca te kijken van de week na jaren psv gesupport te hebben en als Ramalho gister nou gewoon net als Araujo die bal vastpakt is er niks aan de hand. Iemand meer toelichting?

16 augustus 2023 om 19:20

@metalhead op het world wide web. Je toets goede verdedigers voor psv in en Viola daar heb je er een.

16 augustus 2023 om 19:21

@kironi maar wat nou als ze de lange bal over je verdediging heen gooien? Dan heb je een probleem. En als je alleen de bal hebt wordt het 0-0 ook niet best.

16 augustus 2023 om 19:23

@yassine Dat mogen verdedigers alleen als de scheidsrechters sympathie hebben met jou club. In het geval van psv mag dat niet.

16 augustus 2023 om 16:35

Omdat dit directe vervangers zijn voor de gaten in de selectie. Schouten is bijv de vervanger van Guti, Lang de vervanger van Gakpo en Tilman de vervanger van Xavi. Heel bewuste transfers dus. De verdediging is idd een zorgenkindje, maar ik heb liever dat we lang wachten en een verdediger halen die direct iets kan toevoegen ipv weer middelmaat halen om maar iets te halen.

16 augustus 2023 om 16:42

@korsou, maar je zou ook voor een goedkopere en talentvolle vervanger voor Guti (reserve speler) kunnen gaan en meer geld over kunnen houden voor een kwalitatief goede verdediger.

16 augustus 2023 om 16:49

Zou kunnen ja maar dan zit je volgend seizoen weer met een probleem. Aan de ene kant kunnen wij niet inschatten wat PSV nog te besteden heeft. Ik hoop hierna nog op de Bast en Vranckx. Dan heb je de komende seizoenen je middenveld wel vast staan. Veerman speelt hier ook niet meer lang, als hij zo doorgaat.

16 augustus 2023 om 16:52

Wie zegt dat geld het probleem is? Stewart heeft duidelijk een aantal targets en gaat daar vol voor. Daar zullen ook cv's op staan, maar dat proces duurt dus langer. Daarnaast weet je niet hoe Bosz er tegenaan kijkt, die moet ermee werken.

16 augustus 2023 om 19:17

@fr010frdam, naja dat is een keuze die gemaakt wordt. De kans is groot dat we met Sangare een kwaliteit speler gaan missen en dat kunnen we opvangen met Schouten en Vrancx. Daarmee zouden we een heel goed middenveld hebben voor Eredivisie begrippen maar kan je ook Europees goed voor de dag komen. Ben het wel met je eens dat er achterin iets bij moet, maar wat ik zeg, die verdediger moet beter zijn dan de middelmaat dat we hebben. Al moet je ook met deze verdediging meedoen om een titel. Hopelijk met de speelwijze van Bosz scoren we meer dan de tegenstander en kunnen we de druk van de verdediging afhalen.

“past bij mijn ambities” Snap ik. Ik zou ook op mijn 26e als voetballer de Champions League willen winnen.

16 augustus 2023 om 17:04

Dan had hij wel voor AC Milan gekozen, die maken iets meer kans daar op

Leuke transfer van PSV. Een speler met heel veel inhoud en werklust met ook nog aardig wat technisch vernuft. Past goed in het spel van bosz.Psv lijkt een sterke selectie neer te gaan zetten, waarbij alleen de achterhoede het ondergeschoven kindje blijft.

16 augustus 2023 om 17:18

Als Ajacied word ik niet blij van deze transfer. Speler precies zoals jij hem omschrijft + een goede ballenafpakker en zal waarschijnlijk PSV sterker en completer maken.
Hopen dat ze de verdediging zo houden als die nu is, anders worden ze wel erg sterk😅

Al met al wordt het een bijzonder interessant seizoen!

16 augustus 2023 om 18:27

Maar op welke plek zou jij hem bij PSV neer zetten?

16 augustus 2023 om 19:29

Eens Tom. Echt prima aankoop, spelers die in het buitenland volwassen, stabiel en gedisciplineerd hebben gevoetbald. Niet alleen maar van die talenten die het nog moeten laten zien. Deze jongen gaat het goed doen bij PSV.

16 augustus 2023 om 19:31

Hij zou Schouten als ajacied op de bank neerzetten, denk ik zomaar.

16 augustus 2023 om 18:06

Zeker leuke transfer. Goede speler met veel topsport ervaring vanuit Italië. Erg knap.

Lang, Schouten zijn wel powerhousen voor de Eredivisie.

Nog een verdediger en PSV is kampioen transfers. Dan echt grootste kanshebber met eem geweldige trainer

16 augustus 2023 om 19:30

Klopt, hebben ze over de hele as goed ingekocht, als die ene goede verdediger komt. En een toptrainer idd. Wordt een goed team.

Schouten was bij Excelsior al een leuke middenvelder, hoewel hij destijds door Van der Vaart ietwat werd gehypet. Het was raar dat er geen Nederlandse topclub was die hem serieus wilde halen. Twee miljoen was voor Ajax, PSV en ook AZ in die tijd wel te overzien. Feyenoord wilde hem wel, maar dan wel voor een lagere prijs.
Hoe dan ook, leuk om die jongen uiteindelijk toch bij een Nederlandse topclub te zien. Zoals velen heb ook ik geen idee hoe hij zich heeft ontwikkeld. Ben erg benieuwd.

16 augustus 2023 om 16:51

Is te makkelijk. Soms zijn bepaalde stappen nou eenmaal nodig. Er zijn in het verleden ook veel spelers die bepaalde stappen hebben overgeslagen en meestal waren ze een aantal jaar later op een slechter punt in hun carrière.

Hele mooie aankoop van psv, die zou toch wat meer rust moeten brengen op het middenveld. Psv mag ook wel naar verdedigers gaan kijken. Als je kijkt hoeveel kansen een Sturm Graz heeft gehad en Utrecht afgelopen zaterdag. Rangers gaat dat gewoon afstraffen, Ramalho is gewoon te zwak tegen betere ploegen prima voor op de bank en wedstrijden tegen laagvliegers in de Eredivisie. Spelers als Bakayoko, lang, veerman nemen veel risico in hun spel wat ook vaak leidt tot balverlies, psv is misschien wel favoriet tegen rangers maar hoe ze de afgelopen wedstrijden gespeeld hebben scoort rangers over 2 wedstrijden minimaal 3 tegen dit Psv. Ik hoop voor Peter dat ze nog paar aankopen achterin doen dan kan het een heel mooi seizoen worden voor Psv en Peter.

De voorste twee linies zijn bij PSV toch wel echt heel sterk. Als ze 1 CV halen die Ramalho vervangt en verdedigend ijzersterk is (en complementair aan Boscagli) dan is PSV titelfavoriet nummer 1 wat mij betreft. Maar zolang Ramalho in het centrum staat gaan ze te vaak punten morsen.

Ben benieuwd of Vranckx nu nog komt. Dan heb je met veerman. Schouten en Vranckx 3 basiswaardige spelers als controleurs. Had dan toch eerder 10mln uitgegeven aan een nieuwe CV... tenzij die ook nog komt natuurlijk dan gaat PSV echt een stap zetten

16 augustus 2023 om 16:37

Als Sangare weggaat (en Vranckx dus komt), denk ik dat Bosz met 2 8en gaat spelen. Dit heeft hij in het verleden eerder gedaan.

16 augustus 2023 om 17:17

En Til, babadi, saibari, Land en Tillman dan? Btje een overkill aan middenvelders dan..

16 augustus 2023 om 17:26

Babadi en Saibari kunnen ook op de flanken. Daarnaast moet je je afvragen of Saibari goed genoeg is. Babadi is nog jong en hoeft er dit seizoen nog niet te staan. Als Sangare vertrekt heb je nog iemand nodig want alle namen die jij noemt kunnen Veerman of Schouten niet vervangen.

Ik denk dat Tillman de nieuwe nummer 10 wordt. Voor Guus Til zal het een lastig verhaal worden, misschien kan hij nog een transfer maken.

16 augustus 2023 om 17:43

Ben ik met je eens mbt veerman en schouten. Maar dan moet je dus met 2 controleurs spelen. En je hebt Land nog als groot talent. Maar Vranckx of Schouten zullen toch niet voor 12 mln de bank komen warmhouden? Ik denk sowiesi dat Til verkocht wordt of Saibari verhuurd of iets dergelijks.

16 augustus 2023 om 17:51

Zou dat persoonlijk ook een beetje apart vinden maar het kan toch haast niet anders dat, dat staat te gebeuren als Vrancx daadwerkelijk komt of Bosz moet zijn middenveld compleet omgooien.

16 augustus 2023 om 18:32

Of hij doet een sinkgraventje en zet er 1 op linksback haha

Prima middenvelder, Nederlands met ervaring op het hoogste niveau in Italië!

" Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen " , dit vind ik zo lekker om te lezen. Na al die jaren van disbalans in de selectie wordt er weer met profielschetsen gewerkt. Ik bedoel, de afgelopen jaren hebben we naast de nodige misperen ook wel goede spelers gehaald, maar het was geen passend geheel. Nu denk ik bij elke aankoop: " Ja, bingo! " Wat een verschil. Er wordt een machine gebouwd.

Mijn eigen profielschets was: een voetballende verdedigend ingestelde middenvelder met leiderschapskwaliteiten. Die zijn schaars, zeker in PSV 's prijscategorie. Maar dat is Schouten. Daarbij heeft hij ook nog eens een goede lengte, leeftijd, en is hij Nederlands ( wat toch zo'n beetje de voertaal is nu bij PSV ) . En, ja, ik weet dat ik overenthousiast klink, maar dat ben ik ook. Zoals Stewart zegt: " hij past perfect. " Per-fect.

Nu nog Ramalho vervangen door een degelijke verdediger. Dan hebben we nog steeds zwakke plekken, maar geen spelers als gevaar voor eigen team meer.

16 augustus 2023 om 17:08

Helemaal mee eens! Na gisteren bleek maar eens te meer dat ook nog de verdediging een impuls nodig heeft. Al begin ik te twijfelen wat voor type: een slager of een snelle voetballende

16 augustus 2023 om 17:22

Ik dacht eerst aan een slager, voor naast Boscagli. Maar sinds de interesse in Debast ben ik tot de conclusie gekomen: als het maar iemand is waarbij de stoppen niet doorslaan als hij onder druk komt te staan. Of hij dan de bal fatsoenlijk wegwerkt, of zich er passend uit redt maakt eigenlijk niet uit. Constant zijn is ook belangrijk. Ramalho is zo'n onzekere factor, die kan op de gekste momenten de raarste dingen doen. Je kunt er gewoon niet op bouwen.

16 augustus 2023 om 17:29

In ieder geval een snelle verdediger omdat de speelstijl van Bosz met hoog druk zetten en de bal snel terugveroveren veel ruimte achter de laatste linie laat en dat moet je kunnen belopen.

16 augustus 2023 om 17:38

Zoals Branthwaite bijna alle diepteballen wegkopte was ook mooi. Sowieso mag er ook wel weer wat extra kopkracht bij, zeker als Ramalho vervangen wordt. Weet niet of Debast zich daarin ontwikkeld heeft, maar daar was bij hem eerder veel kritiek op. Wat mij betreft zou hij dan alsnog afvallen, ondanks dat ik een puur voetballende verdediger verder niet erg vindt.

Wat waren wij zwak bij die corners van Sturm zeg.

Ik heb het vermoeden dat Veerman gaat vertrekken, als een club straks met 20 miljoen komt

Heb wat highlights van hem bekeken en natuurlijk moeten die met een korreltje zout genomen worden maar ik was best onder de indruk. Hij is niet bang om te trekken, duwen sleuren of om te tackelen maar zodra hij de bal heeft zoekt hij wel meteen de voetballende oplossing. Dat alles past prima in het spelletje wat Bosz voor ogen heeft. Daarnaast vond ik hem in zijn eerste interviews bijzonder sympathiek overkomen, zou nog wel eens een publiekslieveling kunnen worden.

Prima aankoop, maar nu ook achterin versterkingen halen. Daar zijn ze echt kwetsbaar.

PSV is voor mij de favoriet, als Feyenoord geen fatsoenlijke "10" haalt zie ik het helaas voor Feyenoord niet gebreuren om de titel te prolongeren. PSV heeft wel fantastisch ingekocht vind ik

Voor 12 miljoen is hij niet voor de bank gehaald. Ben benieuwd wie hierdoor uit de basis gaat verdwijnen. Denk dat ze deze centen beter in hun verdediging hadden kunnen investeren.

Slimme jongen weet precies wat zijn niveau is

Weer een goede aankoop van PSV, sinds Bosz daar zit wordt er uit een vaatje getapt. Met Lang, Tillman en wellicht Vrankcx hebben zij DE selectie om kampioen te worden.

Mooie transfer dit PSV, maar wanneer gaan jullie eens wat aan de verdediging doen? Daar ga je geen prijzen mee pakken, weer niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren