Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain weigert om Xavi Simons te verkopen

Laatste update:

Paris Saint-Germain weigert om Xavi Simons deze zomer definitief te verkopen, zo verzekert transferexpert Fabrizio Romano woensdag. Een verhuurperiode elders lijkt de meest voor de hand liggende optie. Simons speelt dit seizoen op huurbasis voor RB Leipzig en behoort daar bijna wekelijks tot de smaakmakers.

Romano benadrukt dat PSG contact heeft gezocht met het management van Simons om mede te delen dat een verkoop wat hen betreft onbespreekbaar is. De club ziet toekomst in de Oranje-international, al is het afwachten of Simons, met een contract tot medio 2027 in Parijs, voorkomt in de plannen van trainer Luis Enrique.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Simons mag van de leiding van PSG nadenken over zijn nabije toekomst. Mocht de aanvallende middenvelder besluiten dat hij niet voor de Franse kampioen wil uitkomen, dan kan er worden gepraat over een huurdeal met een andere club. Simons mag sowieso meepraten over de club waar hij dan op huurbasis naartoe vertrekt.

Barcelona


Door een speciale clausule in zijn contract is het niet ondenkbaar dat Simons volgend seizoen voor FC Barcelona uitkomt. Met die berichtgeving kwam Mundo Deportivo vorige week op de proppen.

De verbintenis van de aanvallende middenvelder annex buitenspeler bevat een bepaalde bepaling die hem het recht geeft om zelf een club uit te kiezen indien hij wederom verhuurd wordt.

Dat is waar de deur naar Barcelona opengaat. De werkgever van Frenkie de Jong beschikt zoals bekend niet over de financiële middelen om grote definitieve transfers af te ronden en dus is een huurdeal voor een speler met de kwaliteiten van de 21-jarige Simons een gouden uitkomst.

Een definitieve transfer van Simons naar Barcelona lijkt volledig onhaalbaar. PSG verlangt naar verluidt een bedrag van minstens honderd miljoen euro om de Leipzig-smaakmaker te laten gaan, een som die Joan Laporta namens Barça absoluut niet kan ophoesten.

Simons maakt dit seizoen grote indruk in Duitsland. In 42 wedstrijden namens Leipzig was hij vooralsnog goed voor 9 doelpunten en 15 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer joh. Had niet “terug” moeten gaan naar PSG.

15 mei 2024 om 16:46

Misschien vindt Simons dit gewoon prima? Hij wist zelf echt wel waarvoor hij tekende.

15 mei 2024 om 18:17

Sterker nog, ik denk dat hij het heel slim heeft gespeeld. Had dolgraag gezien dat hij bij PSV was gebleven, maar hij heeft nu in middenmoot van Europa (bij PSV en Leipzig) laten zien dat hij het niveau ontstijgt. Nu kan hij bij een Europese (sub)topper laten zien wat hij waard is.

Dat is tegelijk met het vertrek van de absolute smaakmaker in Parijs, Mbappe. Dus de deur voor hem om terug te keren lijkt wagenwijd open te staan. Beetje druk zetten op de club te lekken 'dat een terugkeer naar Barcelona een mogelijkheid is' en hij kan zich in de basis gaan spelen.

Hij heeft in Nederland al laten zien dat hij de competitie kapot kan spelen en buiten PSG zijn alle clubs in Frankrijk nou niet beduidend sterker dan de Eredivisie, Monaco is bijvoorbeeld best wel te vergelijken met een PSV of Feyenoord. Ik zie hem daar wel slagen en een sterkhouder van het team, ben dan vooral benieuwd wat zijn route gaat worden; shinen bij PSG in de eindeloze zoektocht naar een Champions League of uiteindelijk een stap maken naar een club die ook de traditie heeft van een Europese topclub (zoals Barca, al behoren ze op dit moment niet tot die groepering).

15 mei 2024 om 16:48

Hoezo? Hij heeft immers zelf gekozen voor een terugkeer en dat is goed uitgepakt. Beter salaris, meer weerstand in een grotere competitie, basisspeler voor Oranje.
Ik zou niet verbaasd zijn als hij gewoon een starter is voor PSG volgend seizoen.

Voor mij het grootste NL talent van afgelopen 10 jaar. Heeft zijn carriere goed gemanaged ook.

15 mei 2024 om 17:05

Als hij slim was geweest had hij de deal met psv gedaan ondervoorwaarde dat hij direct verhuurd kon worden van psv naar leipzig met als voorwaarde dat psv hem max voor 50 mil kan verkopen en mits het de huur niet beviel (slecht spelen bij leipzig) hij het jaar er op gewoon voor psv zou spelen. had hij zelf voor veel goedkoper gekocht kunnen worden en psv had er geld aan kunnen verdienen en anders het jaar er op ximons in de selectie.

15 mei 2024 om 17:10

En wat is hierin nu precies de winst voor Simons?

15 mei 2024 om 17:12

@ravyg, natuurlijk is dit niet slimmer. Zo'n max clausule kan die net zo goed bij PSG doen aangezien die toch maar voor 4 miljoen terugging.

15 mei 2024 om 18:27

De winst voor Simons is dat hij zich dan normaal gedraagt. Maar nee het was FC Simons die de 2e plek behaalde de andere 10 deden niet mee bij PSV.

15 mei 2024 om 18:48

@rayvg
Simons ging transfervrij naar PSV, tekende daar een contract tm medio 2027. Overeen gekomen was wel dat PSG voor een vast bedrag Simons na 1 seizoen kon terugkopen.
Voor zowel PSV als Simons is de terugkoop van PSG gunstig.

Simons door verhuur met wekelijks speeltijd in vizier.

PSV door dat het extra inkomsten door bonussen incasseert en na blijkt ook bij verkoop door PSG.

15 mei 2024 om 19:06

@groovyfr08, voor PSV is dit natuurlijk niet gunstig geweest. Gunstig was voor PSV geweest als Simons ineens naar de PL wilde na dat jaartje PSV

16 mei 2024 om 10:52

maar dan zat hij nu niet met het probleem dat hij 100 millioen kost om weg te gaan bij paris en clubs als barca hem niet kunnen kopen.

Denk dat hij bij PSG wel gewoon basis kan spelen.. snap op zich wel dat ze hem niet willen verkopen nu Mbappe weggaat. Barca was sowieso vrij onrealistisch mbt financiën..

15 mei 2024 om 17:08

Alleen in de duitse competitie kan hij zich veel beter ontwikkelen tegen betere teams. bij psg speelt hij misschien alleen 4 potjes cl meer van hoog niveau de rest is op 90 kracht de potjes uitspelen.

Mits hij ook niet weg wilt, geen probleem, anders dikke eigen schuld. Tis algemeen bekend dat je niet makkelijk wegkomt uit Parijs. Snap ook niet waarom ook iemand naar PSG wilt. Ook zoveel goede voetballers die veel te lang daar zitten (hebben gezeten);Verratti,Marquinthos,in mindere mate Mbappe, vooral de eerste 2 is gewoon zo jammer. Maar ook voor hun is het natuurlijk eigen keus. Blijkbaar zitten ze er goed en met hun geld. Ik had liever keertje andere topclub willen proberen. Bedoel die Marquinthos kan bijna overal heen. Zoveel (in mijn ogen) mooiere clubs en uitdagingen.

Een journalist van L’equipe wist afgelopen week te melden dat bij een verkoop van Simoms voor 31 januari 2025 o.i.d. Dat een groot deel van de transfersom weer terug zou vloeien naar psv, ben benieuwd of die berichtgeving in verband staat met de strekking van dit bericht

15 mei 2024 om 17:06

Dan is t natuurlijk logisch dat PSG hem niet wil verkopen. Dacht overigens ook ergens gelezen te hebben dat PSG moet meewerken als Xavi een transfer wil maken. Als Xavi dus echt een stap wil maken, dan kan het zomaar zijn dat PSG klem zit.

15 mei 2024 om 18:52

@rubentje13
PSG moet meewerken als Simons verhuurt wilt worden. Daarbij mag PSG niet in de weg liggen en mag Simons zelf de club uitkiezen.

15 mei 2024 om 18:51

@eredivisie123
PSV is sowieso de grote winnaar. Want ook als die niet verkocht word deze zomer incasseert PSV doormiddel van bonus clausules.

Als je Simons kan huren en een Nico Williams kan kopen dan krijgt de aanval van Barca wel het verse bloed dat echt nodig is. Felix sowieso niet meer huren en als het aan mij ligt Cancelo ook niet. Mooi weer voetballers, niets meer en niets minder.

Williams brengt diepgang en snelheid. Dat is broodnodig. Simons kan je los van de vleugels ook als aanvallende middenvelder opstellen.

Maar top prioriteit is toch echt een pivot. En dan doel ik niet op Guido maar echt een wereldtopper of eentje die de potentie heeft om er komend seizoen eentje te worden.

Aankopen als Bernardo Silva hoef ik niet. Beste is er vanaf imo en ook al redelijk op leeftijd. Als het kan zou ik Lewa verkopen. Schijnt dat ze eventueel Darwin Nunez willen oppikken. Qua speelstijl zou dat ideaal zijn en denk dat hij veel beter in Zuid-Europa past dan in Engeland bijvoorbeeld. Heeft ook de snelheid en diepgang.

Middenvelders van Barca hebben aanvallers nodig die ze kunnen wegsteken/lanceren. Want voetballend heb je geen Benzema/messi/aguero/kane achtige types. Kun je wel oneindig positiespel spelen, maar heb je niks aan.

15 mei 2024 om 17:05

Volgens mij weet je wel het een en andere over de Braziliaanse competitie. Wat vind je van André? Ik kijk geen wedstrijden van Fluminese maar hij lijkt me qua profiel precies hetgene wat Barca zoekt: fystiek sterke pivot die voetballend goed is. Uit de highlights lijkt hij ook een aardige dribbel te hebben.

15 mei 2024 om 19:46

Andre heeft potentie en zou ik eerder toejuichen dan een Guido/Romeu. Heeft ruimte om veel te groeien, maar kost uiteraard wat meer. Maar als je echt toptalent wil op die positie, had je voor Moscardo moeten gaan. Speler van PSG en dit seizoen uitgeleend aan Corinthians.

15 mei 2024 om 20:11

En hoe verhoud hij zich tot Zubimendi? Ik ben eerlijk gezegd niet kapot van Zubi en Andre lijkt verdedigend en fysiek ook beter dan Zubi. Het mislopen van Moscardo is erg jammer inderdaad. Hoe Deco erop kwam om een back-up spits te halen terwijl je een nood hebt bij een pivot is mij een raadsel.

16 mei 2024 om 11:00

Als ik zou moeten kiezen tussen André en Zubimendi zou ik zeker voor André gaan. Waarom? Andre is 3/4 jaar jonger en heeft denk ik meer potentie dan Zubimendi. Zubimendi is echt een grote hype hier merk ik. Maar hij kost ook veel te veel. Dus onderaan de streep: André zou een betere aankoop zijn dan Zubimendi.

Echter had ik het hier laatst met Pedri16 over: Barcelona hun aan en verkoopbeleid is om te huilen. Ze denken niet out of the box. Zijn totaal niet creatief. Kijken alleen naar de grote competities en bekende namen. Wie ik bijvoorbeeld echt ideaal zou vinden (nog boven André en Zubimendi) is Schouten van Psv.

Echt een Barca 6: je kan hem altijd aanspelen, hij verliest zelden de bal, is comfortabel aan de bal, versnelt het spel en speelt/denkt altijd vooruit. Heeft ook Europees indruk gemaakt in de CL op mij. Maar ja Psv/eredivisie he? En blinkt niet uit met rushes zoals Frenkie en is niet ver gekomen met PSV, dus dan val je bij Barca al niet op of wordt je ongeschikt geacht.

Die is 10x beter dan een Romeu of Guido. Durf ik wel te stellen.

16 mei 2024 om 13:46

Ongeacht land of speelstijl vrees ik dat hij zijn kansen missende gepruts zal behouden. Van Lewa naar Nunez is wel heel wat stappen achteruit. Zelfs een uitgerangeerde Lewa is 5x de afmaker die Nunez is. Van mij mogen jullie hem hebben, wou bijna zeggen gratis. Maar die gozer mist zijn eigen begrafenis nog.

17 mei 2024 om 12:14

Een ander land/team/competitie/speelstijl kan zomaar net het verschil maken. Lewa is voetballend heel matig geworden. Verliest veel duels en heeft totaal geen diepgang en snelheid. Ik denk juist dat een Nunez daarin een versterking kan zijn. En doelpunten maken kan hij wel:

Benfica: 57 wedstrijden, 32 goals.
Liverpool: 53 wedstrijden, 18 goals.

Bovenstaande zijn geen dramatische cijfers imo. Uiteraard is er voldoende ruimte voor progressie. Uiteindelijk wordt hij volgende maand pas 25 jaar he?

18 mei 2024 om 14:45

Cijfers in Portugal neem ik met een bak zout, zie zelfs een Dost die erop los scoorde, oftewel dat zegt me niet veel. @Liverpool: toch vrij weinig goals vergeleken met andere topspitsen, helemaal een Haaland van nota bene het team waar we mee willen concurreren. En dingetje is, hij had makkelijk 30 goals kunnen hebben dit seizoen, dát is nou juist het probleem. Dat hij bizar veel kansen verprutst, dus dit aantal goals zegt niet zoveel, helemaal aangezien hij Salah (top most big chances created) naast zich had. Ik zou als een Barcelona hoger mikken, helemaal aangezien jullie weer mee willen doen bij de absolute wereldtop.

Is toch logisch? Samen met paar anderen het toekomstige gezicht van de club

Waarom zou je als PSG zijnde hem eigenlijk verhuren.xavi Simons kan het niveau toch gewoon aan ondertussen. Alleen jammer dat Vitinha daar ook rondloopt maar Xavi Simons lijkt toch een hoger plafond te hebben.

Snap niet waarom je als PSG zijnde niet gewoon zegt dat hij meer dan welkom is voor aankomend seizoen. De kerel heeft zich echt wel bewezen de afgelopen jaren en kan echt wel mee met het spel van Enrique. Zeker na het vertrek van Mbappé zou Xavi Simons toch gewoon ontzettend handig zijn om erbij te hebben. En heeft ook nog is een grote kans op een basisplek.

15 mei 2024 om 18:56

@modricmagic
PSG wilt hem juist graag behouden, hij word als top talent gezien. De keuze is aan Simons wat hij gaat doen. Heeft die slim aangepakt. Denk dat zijn keuze op basis van verwachte speeltijd zal zijn

Als er een speler slim z'n carrière aan het plannen is, is het Simons wel.

15 mei 2024 om 18:13

Sinds vorig seizoen wel ja

15 mei 2024 om 18:26

@le_prof, PSG was ook een goede keuze qua ontwikkeling. Fysiek een hele complete speler op jonge leeftijd voor iemand die niet altijd fysiek erg voorliep

Simons heeftde verkeerde keuze gemaakt en puur voor het geld gekozen ipv voetbal. Als hij bij psv was gebleven had hij nu een titel op zijn naam kunnen schrijven en een transfer kunnen maken naar Barca. Nu zal simons steeds verhuurd worden. Bij psg zien het gewoon niet zitten in simons. Terwijl hij het wel goed heeft gedaan bij leipzig.

15 mei 2024 om 18:20

Hoezo heeft die de verkeerde keuze gemaakt? Hij heeft op een hoger niveau elke week kunnen spelen in de Bundesliga en is een van de beste spelers dit seizoen. Simons heeft zeker wel de juiste stap gemaakt naar Leipzig. Vorig jaar was Xavi Simons de Eredivisie al ontstegen in een matig PSV onder Van Nistelrooij.

15 mei 2024 om 19:04

@fc footbal
Als PSG het niet in hem zou zien zitten, had die nog een seizoen bij Leipzig gespeeld. En dat de PSG hem niet wilt verkopen geeft ook aan dat ze het wel in hem zien zitten. En kan Simons zelf bepalen of die verhuurd wilt worden en naar welke club

Ik vind Simons een zwaar gehypte speler… zijn transferwaarde ligt rond de 80 miljoen, afkoopsom is zelfs 100 miljoen…Belachelijk! Hij doet het leuk in de Bundesliga, maar in Oranje zie je hem niet. Hij heeft veel te veel maniertjes en is vaak met randzaken bezig, dan zie je dat verongelijkte koppie weer van hem en dan weet je genoeg. Wat dat betreft past ie wel bij Barca. Het wordt tijd dat ie volwassener gaat spelen, dan moet ik het nog eens zien of hij echt een grote jongen wordt, in potentie is hij dat wel maar je kan niet het eeuwige talent blijven…

16 mei 2024 om 13:50

Hoezo, hij maakt het stelselmatig waar in de Bundesliga, dat handjevol wedstrijden bij Oranje lijkt me ondergeschikt hieraan? Een heel seizoen presteren in de Buli vs wat mindere wedstrijden voor Oranje... Een Giroud was top voor Frankrijk maar in clubverband aanzienlijk minder en gewoon een goede subtop spits. Oftewel interlands zeggen zeer zeker niet alles. Zelfs Messi was aanzienlijk minder bij Argentinië vergeleken met zijn buitenaardse Barça cijfers...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren