Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar: ‘Assistent NAC brandt eigen spelers achter de rug om volledig af’

Laatste update:

Het is momenteel erg onrustig bij NAC Breda. De Bredanaars wonnen weliswaar het heenduel met Roda JC (3-1) in de play-offs om promotie/degradatie, buiten het veld knettert het enorm. In De Gegenpressing Podcast van BN DeStem doet NAC-clubwatcher Yadran Blanco nu een uiterst opvallende ontboezeming over assistent-trainer Ton Lokhoff.

NAC wist zich vorige week vrijdag dankzij een moeizaam 1-1 gelijkspel op bezoek bij TOP Oss te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Blanco stelt in de podcast dat Lokhoff na afloop zijn onvrede over de spelersgroep van NAC bij de tegenstander uit Oss heeft geuit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Lokhoff speelde meer dan tweehonderd duels voor de Parel van het Zuiden en vervult sinds juli 2022 de functie van assistent-trainer bij de club. “Het wordt door supporters van NAC niet gepruimd als er kritiek op Ton Lokhoff wordt geuit, maar als Ton tegen leden van de technische staf van TOP Oss zegt dat de spelers van NAC er niks van kunnen, dat het een klote elftal is, dat hij er klaar mee is…”

“Dan moeten ze niet naar buiten toe uitdragen alsof het allemaal pais en vree is”, vindt Blanco. “Hoe komt het over als, de zogeheten Mister NAC, de spelers bij medewerkers van de tegenstander helemaal afbrandt? Waar ben je dan mee bezig als technische staf?”

De clubwatcher heeft ook geen goed woord over voor teammanager John Karelse, die zijn eigen collega, perschef Alex Knook, na het duel met TOP Oss in de mixed zone naar de grond heeft gewerkt. Blanco heeft van meerdere bronnen gehoord dat Karelse vervolgens op non-actief zou worden gesteld, maar dat de RvC van NAC daar zaterdagavond plots een stokje voor stak.

De journalist liet zich in de afgelopen weken al meerdere malen kritisch uit over Karelse en is van mening dat de teammanager op non-actief gesteld had moeten worden. “Het is geen hetze, maar als John Karelse oppert dat bepaalde mensen binnen de club moeten verdwijnen en dat zijn goede vriend Ton Lokhoff een nieuw contract moet krijgen, dat past niet bij de taken van een teammanager. Informeel bemoeit hij zich achter de schermen met het beleid van NAC. Hij probeert bepaalde beslissingen door te drukken binnen allerlei geledingen”, aldus Blanco.

De supporters van NAC hebben inmiddels een motie van wantrouwen ingediend tegen het huidige bestuur, zo laten de fans woensdagmiddag weten in een gezamenlijk statement. Zij voelen zich niet serieus genomen en betichten het bestuur van ‘achterkamertjespolitiek’. “Het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC. Dit door bestuursleden die buiten hun rol en bevoegdheden zich bemoeien met de dagelijkse leiding en besluiten nemen met een dubbele moraal."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou mooi zijn als Roda wint

15 mei 2024 om 15:07

Prima als ze 1-0 winnen

15 mei 2024 om 16:10

Idd met 4-0 zou prachtig zijn. Liever roda in de ed als nac

15 mei 2024 om 17:56

Voor de supporters zal het anders zijn, maar als fan van een andere club heb ik met Roda niets. Weinig sfeervol daar.

Dan heb ik meer met bijvoorbeeld De Graafschap of Cambuur.

Het is ook wel echt een grote bende bij NAC, lijkt het. Eerst Karelse die uit de bocht vliegt en de eigen perschef naar de grond werk, nadat hij twee journalisten zou hebben bedreigd. Daarna de eigen aanhang die het vertrouwen opzegt in het bestuur en nu Lokhoff, die in een cruciale fase blijkbaar zijn eigen spelers door de mangel haalt... Ze lijken wel niet te willen promoveren...

Gaat lekker daar in Breda. Ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd. Lekker afscheid nemen van die fossielen Lokhoff en Karelse. En neem Pierre ook mee.

Het dondert en het bliksemt en regent meter bier tijdens een avondje NAC.

Hoop dat NAC promoveert want het is een eredivisieclub qua aanhang/stadion/historie. Maar bestuurlijk rommelt het al een tijdje.
Kan me echt vinden in het verwijt vriendjespolitiek want er zitten aardig wat 'nac legendes' die elkaar goed kennen en voor elkaar op komen. Dit gaat soms ten koste van de club zonder dat ze het door hebben omdat ze elkaar het allemaal gunnen en denken dat de 'vriendjes' ook de beste opties zijn binnen de club.

Als de prestaties tegenvallen dan hoor je wel vaker dat het ook bovenin gaat rommelen, vooral bij volksclubs. Dus dat is opzich niet zo raar, wel is het tijdstip nu niet heel handig. Ze hebben een drama seizoen achter de rug qua spel en verdienen eigenlijk op basis daarvan geen promotie, echter pieken in de play offs kan voldoende zijn om dit wel te halen. Maar dan is onrust niet zo handig.

In de lijn van NAC dit seizoen zie ik ze wel uit verliezen bij Roda, echter hoop ik op een NAC in de eredivisie, dat zie ik liever ipv een Almere of Excelsior.

Misschien zeg ik wat geks maar kan iedereen niet gewoon even z'n mond houden over alles wat er op de achtergrond speelt totdat de play offs erop zitten? Allemaal even denken in clubbelang zolang er kans is op promotie, kunnen ze daarna weer losbarsten.

15 mei 2024 om 15:29

Ben ik het helemaal mee eens, echter omdat het rommelt en je podcasts en clubwatchers hebt, zijn er veel interessante verhalen te vertellen, wat voor journalisten natuurlijk als een rode vlag voor een stier werkt.

15 mei 2024 om 15:54

Waarom zou de media denken in clubbelang van NAC?

Dus om je vraag te beantwoorden: Ja, je zegt iets geks

15 mei 2024 om 17:34

Omdat het al veel langer speelt, dit seizoen is er na ontslag hyballa, willen vertrekken van v. gastel in januari (terwijl hij er net zit), akkefietje tussen Martina en Sedijou en de vele andere dingen als blessureleed (fouten medische team) en noem maar op, de druppel die voor de supporters precies bij de laatste wedstrijd van seizoen met Karelse compleet fout gaat en nu komt (deels) het een en ander naar boven waaruit blijkt wat velen al vermoedde! Dus escaleert het enigszins, heeft niks met plays-offs te maken en typisch N.A.C. Haha

Hoort het wel bij een clubwatcher om de club waar hij intern informatie moet ophalen volledig afbrand en niet op zoek gaat naar waar het vuur vandaan komt? Zie hem in dit artikel alleen maar aannames doen waarbij je je afvraagt waar de meerwaarde in zit.

NAC is het ADO van Brabant. Of ADO is het NAC van Zuid-Holland.

Prachtige clubs, maar veel te vaak geleid door een stel dwazen.

Bij nac zijn er te veel ego's in de club die vinden dat zij het nac 'dna' met zich meedragen. Dat zie je ook bij die 'officiële waarschuwing' die ze hebben uitgedeeld. Mannetjes als Lokhoff zitten er voor zichzelf en voelen zich groter dan de club. Vreselijk zonde van zo een club. Supporters verdienen beter. Alleen zolang iedereen de hand boven elkaar houdt gaat er niets veranderen.

Ja dit verbaast me niets. Lokhoff, man van de club, maar heeft zo z’n trekjes.

T mag best eens afgelopen zijn met die 6e of 7e colonne binnen NAC, geef ze alle credits voor wat ze hebben betekent voor de club maar blijf ze niet nodeloos binnen de club een rolletje geven. Ga consistent beleid voeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren