Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt vijf fans mee; De Vos noemt opnieuw alle reizigers bij naam

Laatste update:

De supporters van PSV worden niet warm van de verre uitwedstrijden die hun favoriete club dit seizoen speelt in de Europa League. Er gingen acht fans mee naar Shakhtyor Soligorsk, die allemaal bij naam werden genoemd door Sierd de Vos, en de RTL-commentator heeft alvast aangekondigd dat hij dit voor de uitwedstrijd van donderdag bij Dynamo Moskou opnieuw zal gaan doen.

Dit zal De Vos nu nog minder tijd kosten: volgens De Telegraaf gaan er slechts vijf supporters van PSV mee naar Rusland. Onder andere het aanvragen van een visum en de kosten voor de reis zelf vormen een belemmering voor de Eindhovense fans, die sowieso zelden enthousiast raken over wedstrijden uit de Europa League.

De ploeg van Phillip Cocu speelt in de groepsfase van de Europa League nog twee uitwedstrijden, tegen het Griekse Panathinaikos en het Portugese Estoril. PSV denkt voor deze duels wel wat meer fans mee te nemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik loop er niet warm voor om naar dat gekke land te gaan!!

30 september 2014 om 14:14

Natuurlijk was je anders wel gegaan.

30 september 2014 om 15:18

Triest om te zien hoe weinig de supporters van PSV over hebben voor "hun club"

Stadion was trouwens tijdens de thuiswedstrijden van de beker en de Europa League tegen Utrecht en Estoril ook schandalig leeg.

Zonde en treurig om waar te nemen.

Van een club met kampioensaspiraties verwacht ik in iedere geval meer van het publiek.

30 september 2014 om 15:30

Zonde dat ze niet aan jouw verwachtingen kunnen voldoen. PSV supporters hebben het inmiddels wel gehad met de Europa League. Een Ajax dat CL speelt en Feyenoord dat stevast in de voorronde wordt uitgeschakeld denkt daar snel al anders over.

In de tijden dat PSV CL speelde waren de wedstrijden om de europa league wel uitverkocht. Echter, na jaren lang tegen een stel nietzeggende oostbloklanden spelen verliest het wel zijn charme.

30 september 2014 om 15:42

@chappie21: wat denk je dat je kwijt bent voor vliegticket, hotelovernachting, ticket voor de wedstrijd, regelen visum, opnemen verlofdagen etc. De meeste supporters kunnen zich dat niet veroorloven. Hooguit 1 of twee keer per jaar. Dan begrijp ik het heel goed dat je Oekraine en Rusland links laat liggen.

30 september 2014 om 15:45

Ik moet nog zien of het bij ajax en feyenoord wel helemaal vol zit als ze voor de zoveelste keer el spelen in een poule met allemaal onbekende clubs
In de eredivisie zit philips stadion altijd goed vol en heeft psv ook veel uitfans

30 september 2014 om 15:45

Of te wel: nepsupporters. Alleen komen als er een mooi affiche op het programma staat. De Feyenoord supporters hebben het iets zwaarder gehad dan die van PSV met jaar in jaar uit geen Europees of eindigen op een 10e plaats. Toch zat het stadion altijd met minstens 43.000 man gevuld, terwijl PSV supporters het niet voor elkaar krijgen zich op te laden voor een Europese wedstrijd. Schaam je kapot als je zo'n fan bent.

30 september 2014 om 15:51

@smk88 Naar welke verre oorden ben jij dan allemaal al naartoe geweest om je club te supporten?

30 september 2014 om 15:51

Alleen de kuip loopt vol voor el wedstrijden bij twente en psv leeft het minder! Vooral omdat het schandalig duur is bovenop je seizoenskaart! Daarbij red ik het tijdstip niet vanwege mijn werk en dat zal bij veel supporters zo zijn

30 september 2014 om 16:16

Smk88,

Ga weg met je grote onzin!

kijk maar eens naar de tribunes bij europese wedstrijden (europa leageu), dan zie je echt overal half lege stadions. Dus ga aub geen onzin verhaal vertellen. Maar bekijk het eens objectief. De europa league leeft niet, en dat geld voor heel Europa.

maar je hebt je momentje waarschijnlijk weer mooi afgewacht! Op naar het volgende nieuws van Psv?

30 september 2014 om 16:36

Feyenoord en ajax hebben ook een veel grotere achterban dat wordt wel is vergeten, bovendien gingen er in het EL tijdperk van ajax ook maar een bepaald aantal supporters mee. En de mensen die hier hard roepen nep supporters zitten wrs bij hun eigen club zelden tot nooit op de tribune...

30 september 2014 om 16:59

Als je 6 jaar niks ervan bakt.. En vervolgens nu mee moet doen om het kampioenschap met een hoop kinderen. En een trainer die zegt dat ie boos is terwijl het lijkt alsof ie dat voor de grap zegt. Dan zit je niet op een dure trip in het tergend koude Rusland te wachten. Om een wedstrijd te zien die zeer waarschijnlijk bloedsaai word. Zoals de meeste el wedstrijden van Psv.

30 september 2014 om 17:15

Biggles,

Dat de Europa League niet leeft ben ik het helemaal mee eens. Echter doelde ik met mijn 'onzin' niet op de gehele groep PSV-aanhangers, maar op de mensen die er net zo over denken als Gio69. Dat zijn nepsupporters eerste klas. Die vinden het blijkbaar alleen leuk bij mooie affiches en dan verdien je het niet supporter te zijn van een grote club als Psv.

Misschien moet jij dus eens eerst leren lezen en kijken of ik op iemand reageer in plaats van zomaar verkondigen dat het 'grote onzin' is. Echter is dat een probleem van zo'n 80-90% van de Voetbalzone leden, dus kwalijk nemen kan ik het je niet.

30 september 2014 om 17:19

Jokes_on_you,

Leuk dat je het vraagt. Aangezien ik geen tijd meer heb voor uitwedstrijden i.v.m. met werk, waaronder in het buitenland, heb ik al sinds dit jaar geen uitkaart meer. Ondanks dat ben ik toch naar redelijk wat Europese uitwedstrijden geweest, waaronder Kalmar, Praag en Kiev. Verder zit ik zo'n 3 a 4 keer per jaar op Old Trafford en heb ik ook elke keer als Real op bezoek kwam in de Arena daar gezeten. Ik heb zelf het trainingskamp van Feyenoord bezocht toen ze in Marbella waren.

Dus voordat je met die domme ondertoon van je iemand probeert te lullen, kan je beter nadenken voordat je wat post.

30 september 2014 om 17:28

Alsof PSV de laatste jaren iets te zeggen heeft in Europa, die nietszeggende clubs zijn er juist om zich te bewijzen tegenover de clubs die denken dat ze wat zijn maar zo is het dus niet. PSV zal daar zwaar falen want zonder depay is PSV NIKSSSSS

30 september 2014 om 17:54

@smk88,

Misschien dat je de volgende keer een"@" en een "naam" kan zetten voor je reactie. Dan is het allemaal wat duidelijker. Zeker als er al heel wat reacties voor jou staan. En nee, daarom kan je het mij niet kwalijk nemen. Dat is duidelijk.

Dat had je toch wel kunnen weten en vermoeden hier op dit forum. En er niet klakkeloos van uit gaan dat men weet op wie je reageert, toch?

30 september 2014 om 17:56

Bij utrecht zit het altijd vol als ze in de Europa league spelen maakt niet uit tegen wie. Neem nou differedange en zurich uit uitvak helemaal uitverkocht en maar honderden thuissupporters

30 september 2014 om 17:58

Kuban krasnodar- Feyenoord
Alle uitsupporters waren op 1 hand te tellen
Ik zie het verschil niet

30 september 2014 om 18:03

Ik was naar de thuiswedstrijd tegen differdange, maar vond de Galgenwaard toen ook aardig leeg jammer genoeg.

30 september 2014 om 18:06

Een groot verschil naar Krasnodar reizen is heel wat anders dan naar Moskou reizen en zeker kwa prijzen en tijd.

30 september 2014 om 18:39

@chappie je kan het de supporters ook niet kwalijk nemen. als de club psv zelf de EL ook niet serieus neemt is het logisch dat supporters dat ook niet doen.

30 september 2014 om 18:50

Kuban krasnodor waren gewoon 105 supporters hoor

30 september 2014 om 19:20

@biggles (nu je zin?)

Ik bepaal zelf of ik er een @ voor zet of een naam. Toen ik mijn reactie aan het typen was, was er namelijk nog niet gereageerd. Ik ga er blijkbaar klakkeloos vanuit dat men weet op wie ik reageer, maar jij reageert net zo klakkeloos. Pot verwijt de ketel knul. In het leven is het niet altijd makkelijk. Je kan zelf ook een beetje 'onderzoek' doen.

30 september 2014 om 19:23

Psvboom,

Meer dan honderd supporters tegenover vijf. Ja, die van PSV zijn op een hand te tellen, maar die van Feyenoord niet. Tenzij je na de wedstrijd geteld hebt toen het overgrote deel alweer weg was. Dat kan natuurlijk ook.

Daarnaast is Krasnodar ruim 600 kilometer verder, dus ook dat speelt mee. Tel daarbij op dat er met het gebied waar Moskou ligt helemaal niets mis is en je kan concluderen dat het gewoon zielig is wat PSV laat zien hier.

30 september 2014 om 23:42

Komt omdat Feyenoord 1x in de zoveel jaar een keer groepsfase EL mag spelen, dan is dat bijzonder. En zeg eerlijk zou jij naar Oekraine gaan voor zo'n wedstrijd? Veel mensen die ook nog een leven naast hun club hebben kunnen zich dat niet veroorloven.

1 oktober 2014 om 00:45

Zoals je misschien gelezen hebt, ben ik naar Kiev geweest. Daarnaast zit het tijdens de voorrondes ook altijd (behoorlijk) vol. Daarnaast heb ik ook gewoon een leven naast Feyenoord en kan ik me het wel veroorloven. Misschien eerst, net zoals Biggles, lezen voordat je wat zegt.

30 september 2014 om 14:24

Ik ben er nu.. Niks geks

30 september 2014 om 14:30

Dat is het bij PSV supporters staan er niet altijd. Kijk in de competitie alleen al. Uitvakken waar Ajax en Feyenoord heen gaan altijd tot nok gevuld zelfde geld Europees.

30 september 2014 om 14:49

Feyenoord moet ik je gelijk in geven maar Ajax? Is wel makkelijk te zeggen als je club speelt tegen teams als PSG, Barcelona, City en Real Madrid !

30 september 2014 om 14:51

Psv famous for not..... heerenveen uit een half vol uitvak. Zo zie je maar dat de aanloop naar psv veel minder is als naar ajax of feyenoord.

30 september 2014 om 14:53

@depayy.. dus je bent er alleen voor je club met grote wedstrijden.. hmm apart

30 september 2014 om 14:56

Een half vak vol zouden ze willen. Er zaten om precies te zijn 300 mensen en er kunnen 1200 in. Een kwart dus... Lachwekkend voor een 'topclub'

30 september 2014 om 15:00

Ja en? Dan zijn ze er ook, logisch dat zijn nog eens affiches, maar ook Go Ahead uit zit het vol.. Ajax uitsupporters kan je niks over zeggen, behalve dat ze zich soms misdragen haha

30 september 2014 om 15:05

En dan noemen ze zich een grotere club dan Feyenoord. Lachewekkend gewoon.

30 september 2014 om 15:14

Salzburg uit ook tot de nok gevuld. Niet zo raar praten jongen

30 september 2014 om 15:37

Wou je nou beweren dat het uitvak niet vol zit als Ajax uit speelt? Dit moet wel een grap wezen

30 september 2014 om 15:44

Zelfs in de EL neemt ajax veel supporters mee. Maakt niet uit in welk land en tegen wie. Dus rare bewering van je

30 september 2014 om 15:46

Depay, zelfs tegen Ajax in de arena was het niet eens vol vanaf PSV zijn kant. PSV heeft gewoon geen volgers, overal waar Ajax of Feyenoord naar toe gaat zal vol zitten! PSV is qua prijzen groter als Feyenoord maar qua trouwheid en fans mogen ze zich niet eens meten aan ons.

30 september 2014 om 15:48

Salzburg is natuurlijk geen Moskou. Daarbij heb je het dan niet over groepswedstrijden, maar over kruisfinales waar ook bij PSV meer publiek op af zou komen.

Toen Ajax voor het laatst in Europa tegen Oost-Europese flutploegen speelde (timisoala, anyone?) kon je in de Arena en later in het uitvak in Roemenië ook gewoon een kanon afschieten zonder iemand te raken.

30 september 2014 om 15:54

Vorig jaar bij psv ajax zat het uitvak ook lang niet vol dus zo fanatiek zijn die ajaxcieden ook niet

30 september 2014 om 15:59

Nee, vorig jaar zat het niet vol omdat de Ajacieden niet mochten komen in Eindhoven, slimmerd.

30 september 2014 om 16:01

Dat kwam door jullie burgemeester we mochten niet komen. Pfff Sjakie

30 september 2014 om 16:07

Had je btw kunnen weten, maar blijkbaar sla je ook de thuis wedstrijden van 'jouw' clubje over.

30 september 2014 om 16:18

Hoe zo Feyenoord gelijk geven en Ajax niet?
Ajacieden volgen de club namelijk overal. Ook tegen de kleintjes uitverkocht!


Ook gewoon in de EL. RBS hadden we kansloos thuis verloren, maar alsnog gewoon Ajax volgen richting Oostenrijk.

Loyal!!!

30 september 2014 om 16:20

Oke en Spartak dan? Of is Praag ook zoveel mooier en beter als Moskou.. Nee geef mij dan maar Moskou, iedereen die zogenaamd wat wil aanmerken op de Ajax supporters hier hebben gewoon geen voet om op te staan, pure onzin! Het uitvak is meestal niet zo groot he en bij Ajax snel vol zoveel mensen willen er mee zelfs voor de Europa League ja!

30 september 2014 om 16:39

Procentueel gezien, dus op geschatte grootte van de achterban, heeft psv altijd meer supporters mee dan ajax en feyenoord. Maar goed het gemiddelde leeghoofd in NL kan dat niet beredeneren!

30 september 2014 om 16:47

Droom jij lekker verder procentueel gezien komen jullie ook niet in de buurt van Ajax en Feijenoord. Uitvallen 100% gevuld als er meer bij kon had er nog meer gezeten.

30 september 2014 om 16:56

Feyenoord en Ajajx de grootste clubs van Nederland met de grrotste achterban, PSV mag alleen maar hopen op zulk soort fans, 5 man is ongeloofelijk triest.

30 september 2014 om 17:31

Overdrijf niet man, tegen besiktas zaten er ook maar 10 tallen supporters in het uit vak. En ik zie ook niet 1000 fans van Ajax naar Cyprus Frankrijk of Spanje gaan.

30 september 2014 om 20:19

Goed kijken

30 september 2014 om 23:47

Feyenoord is alleen qua achterban groter dan PSV, voor de rest komt het er nieteens bij in de buurt. Eerst maar eens een keer kampioen worden dit Millenium ;-)

1 oktober 2014 om 11:00

Dat is ook wel zo, kwa status is het allang geen topclub meer, eigenlijk al 30 jaar niet.

30 september 2014 om 14:47

Gekke land? Niks mis mee -Moscow kost juist nu geen hol. 2 week geleden nog geweest, London - Moscow retour 83 pond, visum heb je ook easy geregeld. - em om nu alle Russen af te gaan rekenen om de politieke leiding in het land is van de gekke, overgrote meerderheid van het volk in Moscow wil net als Jij en ik een rustig leven en is op geen moment bezig met het 'greater Russia' van Putin. Daarnaast ook een super mooie stad, perfecte weekend trip met een leuk potje voetbal. PSV staat sinds jaar en dag bekend om zn mooi weer success supporters

30 september 2014 om 15:31

Je snapt dat niemand dit boekverslag doorneemt toch? Althans ik neem er de moeite niet voor

30 september 2014 om 15:41

Ik wel, dus wie snapt het dan niet?

30 september 2014 om 16:09

Weekend trip op donderdag?

30 september 2014 om 17:17

@Lester: vliegticket retour is 260 euro minimaal. Dan vlieg je van Amsterdam, niet vanaf Londen. Vanaf Eindhoven gaat niets. Reken dan nog 100 euro voor hotel in Moskou, 40 euro reiskosten naar amsterdam retour, 50 euro voor kosten om in stadion te komen en daar iets te eten en te drinken. 50 euro om in Moskou zelf te eten en te drinken. Dan zit je op 500 euro plus dat je twee verlofdagen moet opnemen en ook krijgen. Dat is een hoop geld voor een zaadpartij in Rusland. Ook al ben je een echte fan, ik geef je groot gelijk als je deze wedstrijd skipt.

Sierd komt ook overal achter he.
Zit nog steeds te wachten op de dag dat Sierd samen met Wim in fifa komt.
Geniale commetator.

30 september 2014 om 14:16

Ik vind het de meest verschrikkelijke commentator ooit.
verteld hele verhalen terwijl er gevoetbald wordt, die niet gerelateerd zijn aan de wedstrijd.

ik weet dat ik de samenvatting van deze PSV wedstrijd ga kijken i.p.v. live.
met deze commentator staat mijn tv altijd op Mute.

erger mij erg aan deze flierefluiter.

30 september 2014 om 14:25

Tom stel je niet zo aan. Het is gewoon een goede commentator met een uitstekende kennis van het voetbalspelletje. Hij doet het alleen op een iets andere manier dan al die andere dooie gasten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zijn stijl van commentaar niet bij alle wedstrijden vind passen, maar ik luister graag naar hem tijdens de Spaanse wedstrijden. Hij noemt iedere wedstrijd wel even de laatste nieuwtjes op wat ook wel bekend staat als het tweede scherm. En ik moet zeggen dat Sierd de Vos toch altijd wel zeer aantrekkelijke tweede scherm momentjes uit de hoge hoed weet te toveren...

Ik vermaak me daar prima mee, maar los van al die gekkigheid die hij uithaalt, is het gewoon een verdomd goede commentator. Met name voor de Spaanse wedstrijden. Bij andere wedstrijden liever een ander.

30 september 2014 om 14:28

Kan niet anders dan Tom groot gelijk gelijk geven. Een zwam-nek eerste klas, jeetje wat een verschrikking. Maar goed ieder zijn meug, toch,? dan maar de geluidsknop uit.

30 september 2014 om 14:29

Kun je niet op een buitenslandse zender kijken dan? Een Belgische misschien?

30 september 2014 om 14:30

Haha, het is een slechte commentator man, wat lul je. Hij loopt alleen maar over randzaken van voetbal te praten. Dat is leuk om naar te luisteren, alleen niet tijdens een voetbalwedstrijd.

30 september 2014 om 14:38

@justr

ik denk dat de meningen hier dan flink over verschillen, maar zodra die koekoek zijn mond opent kan ik niet meer van het voetbal genieten.

heb liever een commentator die de spanning van de wedstrijd aanvoelt, dan een die klaagt over het feit dat ze de "mooie volle maan" nog niet in beeld gebracht hebben, die boven het stadion zichtbaar is.

zo kan ik nog 1000 andere voorbeelden geven., uit 3 wedstrijden.

30 september 2014 om 14:41

T is echt een waardeloze commentator... 2 sec voetbal-praat worden afgewisseld met 15 minuten onzin! Dit wordt echt weer een kut wedstrijd om te kijken met zijn oeverloze gelul!

30 september 2014 om 14:47

Dit wordt sowieso een (k)flut wedstrijd om te kijken ja. Voor deze affiches kom je toch niet naar het stadion. Wel opvallend dat een club die zo hunkert naar Europees voetbal maar 5 supporters meeneemt. Hoe moeilijk het in dit geval ook is.

En maar blijven roepen dat ze in de CL willen spelen..

30 september 2014 om 14:48

Ik ga er anders mooi voor zitten als Sierd komt

30 september 2014 om 15:09

Sierd heeft het idd altijd over randzaken. Maar zo ken ik er nog 1: Franks Snoeks! En die gast kan ik werkelijk niet meer aanhoren. Wat een gezwets en gerotzooi met vervormde cliches. Echt, die gast is niet wijs. Geef me dan maar Sierd. Die heeft nog weleens lol met zichzelf, waar ik dan wel weer om kan lachen

30 september 2014 om 15:31

Sierd is de enige die niet steeds over hetzelfde heeft.

30 september 2014 om 15:34

In je gezicht?

Nee maar Sierd is gewoon zo iemand: je houdt ervan of je haat het. Van mij hoeft het niet. Oeverloos gelul. Maar ik kan best begrijpen dat sommige mensen er stuk om gaan. Zelfde met VI, ook onzin, tenzij je ervan houdt.

30 september 2014 om 18:49

@timon dat klonk echt zo ongelooflijk fout....

30 september 2014 om 15:29

Ik vind het juist vermaak dat hij over randzaken praat. Dat maakt die jupiler league wedstrijden leuk, ik ben er verder niet echt in geïnteresseerd namelijk. Tijdens een wedstrijd van Barcelona is het ook vermaak. We weten echt wel wie de bal krijgt en wat er gebeurd. We kennen allemaal de statistieken van Messi. Dan is het toch geniaal als hij weer een gek verhaal verteld of een leuke grap maakt.

Ik zou ook absoluut niet daar naartoe willen. Erg begrijpelijk van de fans van Psv. Maar als het CL voetbal was, zouden ze dan bijvoorbeeld wel naar Moscow gaan als ze tegen een team van daar moeten spelen?

Parijs en Barcelona zijn relatief goedkoop ook voor de supporters, Apoel is alweer een ander verhaal. Ik ben benieuwd hoeveel supporters van Ajax daar vanavond zijn.

30 september 2014 om 14:09

Ik denk dat er wel redelijk wat Ajax supporters heen gaan, je hoeft niet speciaal een visum aan te vragen kan daar gewoon lekker betalen met de euro, lekker weertje, 'normaal land' in tegenstelling tot Rusland.

30 september 2014 om 14:16

Ach, vergelijk het maar met feyenoord die vorig jaar tegen de 50'fans mee had naar kuban.

30 september 2014 om 14:19

Ja, en het blijft natuurlijk CL. Maar toch, het kost veel geld een ticket op en neer naar Cyprus. Ik vind en blijf het ook wel bewonderenswaardig vinden wat supporters allemaal voor 'hun' clubbie doen!

Niet waar?

30 september 2014 om 14:30

Bewonderenswaardig.. Of juist niet. Het lijkt me wel leuk om een keer een uitwedstrijd in Barcelona of Parijs te pakken maar ik zou nooit naar een cyprus of een donetsk ofzo gaan. Heb eerlijk gezegd wel wat beters te doen dan dat.

30 september 2014 om 14:30

Ondanks dat ik het in dit specifieke geval wel kan begrijpen dat er weinig naar Rusland afreizen, staan de supporters van PSV er toch om bekend dat ze niet graag reizen, of het nu naar Rusland is of elders.

30 september 2014 om 14:33

Nou dat visum krijg je zo hoor. Ik heb ook wel eens een Russisch meisje hier laten komen het was zo geregeld met visus en dergelijke en heel aardig. Minder bureaucratisch dan in Nederland. Het visum in Mexico was lastiger.

30 september 2014 om 14:50

Ik ben zelf afgehaakt toen ik de prijzen zag.. 85 Euro(!) voor een uitwedstrijd? moet niet gekker worden. Tel daar nog eens vlieg- en verblijfkosten bij op en je bent weer een smak met geld kwijt. Had een prachtige trip geweest, maar het moet qua kosten ook niet te gek gaan worden.

Barcelona en Parijs uit ben ik er wel bij overigens

30 september 2014 om 14:51

@flatsh

Maar Feyenoorders hadden maar 13 dagen de tijd om alles te regelen, terwijl de PSV aanhang er 34 hadden, vind ik wel een noemenswaardig verschil hoor.

30 september 2014 om 14:53

@SDG

Is wel een groot verschil als je naar Parijs of Barcelona mag gaan dan naar bijna Aziatische landen. PSV heeft de pech dat ze vanaf 2009 in de EL spelen.

30 september 2014 om 15:24

Dat is geen pech, maar gebrek aan prestaties. 5 supporters is natuurlijk topclub onwaardig, maar eerlijk gezegd zijn de PSV'ers ook in eigen stadion een stuk minder fanatiek aanhanger dan de supporters van Ajax, Feyenoord of pakweg Twente. Gewoon bioscooppubliek, niks mis mee verder hoor. Ieder zijn eigenschap!

30 september 2014 om 18:51

haal je ook vrouwen op in mexico dan? hoe lang is de levertijd van zon mail order bride? en zit er garantie op? en verzendkosten? past ze door de brievenbus of komt het met de pakketdienst?

30 september 2014 om 14:58

Volgens de supportersvereniging van Ajax wordt Ajax vanavond gesteund door 200 uitsupporters en nog eens 100 "genodigden" (geen idee wat ze daarmee bedoelen, prijswinnaars/familie&vrienden/sponsoren?). Aardig aantal dus, ondanks de bizarre prijs van €85,- alleen al voor een kaartje voor het uitvak!

Ik zou er ook niet warm van worden en geef de supporters groot gelijk.

30 september 2014 om 14:16

Ik snap heus wel waarom een uitwrdstrijd naar moskou een stuk minder aantrekkelijker is dan moskou, maar 5 is toch wel beschamend..

Het blijft toch een held, die Sierd! Nou weten we ook waarom die 5 supporters meegaan, voor hun '15-minutes-of-fame'.

Sierd de Vos? Dan ga ik lekker zonder geluid kijken deze wedstrijd.

30 september 2014 om 14:18

Same here

30 september 2014 om 14:18

Jamaar hoe weetje dan wanneer de koffie winkel van de buurman van de neef van de ex van de vriendin van 3de wissel van dinamo moskou is opgericht!?

30 september 2014 om 14:42

i Guess in de variant van de hitkrant uit moskou

30 september 2014 om 15:31

Sierd is voor mij de enigste reden dat ik ff inschakel bij dit soort draakwedstrijden. Voor voetbal ga ik niet naar PSV - Dinamo kijken.

30 september 2014 om 15:45

Dan vrees ik dat je toch ook Dinamo onderschat hoor. Valbuena Kokorin Balasz Samba Buttner (en natuurlijk Manolev) zijn gewoon goede voetballers hoor. Zeker nu het EL is kunnen ze een sterke opstelling maken

Je zal maar stiekem zogenaamd ziek thuis zitten en Siert noemt je voor de grap op. Daar gaat je baan dan
Beetje jammer dit weer, maar dat gebeurt al jaren bij Psv.

30 september 2014 om 14:17

tja en stiekem toch wel te begrijpen hoor.
Ik ben benieuwd hoeveel zo'n supporter nu precies kwijt is aan geld.

Boeken vliegticket, visum aanvragen, geld omwisselen.
Ben je daar eindelijk zit je gewoon in een schijtland met als top punt van je reis PSV die het weer flink begaait en de saaiste pot voetbal laat zien..

Denk dat iedereen het geld wel liever uitgeeft

30 september 2014 om 14:22

Als je gewoon afspreekt om leuk massaal te gaan zoals de Ajax fans. Dan maak je er een leuke gezellig tripje van. Waar je ook bent.

30 september 2014 om 14:26

Vliegticket 200, visum als je het zelf regelt 35 en geld wisselen hoeft niet, je kan gewoon pinnen.. Oh als je toch wil wisselen 1 euro is vandaag 50 ruble

30 september 2014 om 14:28

Je kunt van Rusland en Moskou veel vinden, maar een schijtland om heen te gaan is het zeker niet. Prachtig land en Moskou is een schitterende stad.

Wel wat lastig om te komen door de visa, inderdaad. En als je met de auto gaat kun je zo anderhalve dag voor de grens staan is mijn ervaring, dat is ook niet alles...

30 september 2014 om 14:29

Een schijtland? Ben je wel is in Moskou geweest? Of Rusland?
Ben jij ook al beïnvloed door de staats propaganda van de Nos?

Het is gewoon een mooie stad waar je een keer geweest moet zijn. Erg modern, een boeiende metropool.

Maar waarom is het nu precies een "schijtland"?

30 september 2014 om 14:36

Ja ik zou ook niet graag naar een wedstrijd va PSV gaan.

30 september 2014 om 17:15

Omdat je elk moment aangereden kunt worden door een dronken moskoviet, politie is corrupt, zijn ontzettend xenofobisch en het is natuurlijk ontzettend barbaars volk.

30 september 2014 om 18:58

Nee omdat PSV niet mijn club is. Ik ben Vitessenaar!

30 september 2014 om 23:54

Moskou is geen schitterende stad, gewoon allemaal.oostblok gebouwen. Alleen het Rode Plein is mooi. Sr. Petersburg is mooier.

30 september 2014 om 14:19

Haha!

En begrijpelijk, van die tripjes naar Wit-Rusland en Rusland wordt helemaal niemand vrolijk. Maar dat is toch inherent aan het spelen in de Europa League, helemaal in het begin moet je vaak tegen van die onbeduidende ploegjes uit verre landen spelen. Al kan je van een wedstrijdje tegen Estoril of Panathinaikos nog wel een mooi tripje maken.

Ik geef die supporters groot gelijk. Rusland is toch wel een ander land dan bijvoorbeeld Spanje of Portugal waar je even snel naar toe vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven Airport. Je moet een visum aanschaffen (wat toch een flink aantal knaken kost), de hotels zijn bijna onbetaalbaar in Moskou en er hangt nou ook niet echt een feestelijk sfeertje daar in Rusland met die rare toestanden zoals de vliegramp en het conflict in Oekraine.

30 september 2014 om 14:39

Haha die vliegramp was helemaal niet in Rusland, maar goed ongehinderd door enige kennis...

30 september 2014 om 14:52

Ik weet ook wel dat die vliegramp in Oekraine plaatsvond, maar de betrekkingen tussen Rusland en Nederland zijn er niet beter op geworden.

30 september 2014 om 15:17

Die betrekkingen waren ervoor al behoorlijk op scherp gezet. Met die Belg van de EU (van Rompuy geloof) en Van Baalen (op een plein stonden ze daar te schreeuwen) die daar een democratisch gekozen president mee hielpen omver te werpen en zodoende neonazi's aan de macht hielpen. Dat heeft de betrekkingen op scherp gezet. De vliegramp is daar weer een gevolg van. Geheel terecht dat Rusland niet verheugd is met de inmenging van de EU. Heel erg hypocriet van de EU om te denken dat zij wel mogen inmengen en Rusland (die historisch gezien meer recht heeft dan de EU in inmenging) niet.

Maar de sfeer in Rusland is niet zo slecht als jij zegt.

30 september 2014 om 19:01

@ bootsjungen
Ja en aan wie lag dat toch.

30 september 2014 om 19:04

Ja inderdaad ze hadden die Belg beter meteen neer kunnen knallen, dan was dat allemaal niet gebeurd in Oekraïne.

Haha hulde voor deze mensen, kan dit persoonlijk altijd wel waarderen. Toch prachtig dat er mensen zijn die de trip maken ongeacht de tijd, locatie, kosten etc.. Zou mooi zijn als al die verwende knulletjes alleen al voor dit soort mensen de longen uit het lijf lopen en bij verlies netjes de reis vergoeden.

Sierd de Vos, wat een held is het ook!

Conclusie: PSV heeft maar een handjevol echte, trouwe fans!

Ik was zelf graag naar Shaktyor gegaan, maar helaas kostte een vliegticket al 450 euro en moest je vervolgens nog 3 a 4 uur met de bus.

Wat mij verbaast in de reacties hier is dat het in Moskou een ongezellige sfeer is en al die onzin.. Geloof mij ik ben er NU op het moment van schrijven en alles is normaal.. Winkels open, toeristen, graadje of 13 buiten en zon, wisselkoersen zijn positief voor mensen uit europa.

Dinamo heeft een leuke ploeg, helaas spelen ze nog in een stadion buiten de stad (Khimki) wat verder geen lelijk stadion, beetje cambuur achtig maar dan nieuwer en groter.

30 september 2014 om 14:43

Je hebt gelijk. Veel mensen denken echt dat je daar als buitenlander bijna niet kan komen, het heel droevig is en dat ze ver achter liggen op Nederland. Ik vind het een mooi land met aardige mensen.

30 september 2014 om 14:51

En mooie vrouwen, niet te vergeten ;-)

30 september 2014 om 15:39

En dan betichten ze Rusland van propaganda. Ha! De Westerse propaganda machine draait op volle toeren en heeft effect, zo blijkt maar weer.

Ongetwijfeld is Rusland een leuk land wanneer je op de juiste plek bent. Moskou lijkt me geen verkeerde stad om een paar dagen te verblijven. Maar he, ik begrijp wel dat je er als voetbalsupporter geen moeite voor gaat doen, zo midden in de week en zo ver weg.

Klassesupporters. Voor die prijs (vliegtickets etc), tijd, en type wedstrijd, ongelooflijke supporter ben je dan om mee te gaan.

Respect voor deze supporters. Je moet het er maar voor over hebben.

Het is toch mooi dat alle fans van PSV meegaan naar den vreemde?

30 september 2014 om 19:05

Ja ze hebben toch nog precies 5 supporters mogen ze trots op zijn, zij vormen de harde kern!

Toch wel jammer dat er bijna geen supporters meegaan. Een vol uitvak kan de spelers toch net wat meer motivatie geven.

Als je supporter bent van PSV of welke club dan ook (ik ben nalelijk voor Ajax) hoef je niet perse naar de wedstrijden om fan te zijn van een club, ik ga bijv. Ook niet altijd naar de wedstrijden omdat ik de financiële middelen en het vervoer er simpelweg niet voor heb, ik ga ook wanneer het wel uit komt...

Zo kan het ook met PSV fans zijn

Maar bij thuiswedstrijden in de EL zit het ook lang niet vol...

Misschien zit het bij ajax en feyenoord ook niet altijd vol bij wedstrijden in europa, maar wel veel en veel meer dan bij psv..

Snap ik wel, ze krijgen niet eens het uitvak bij Willem II vol, en dat is slechts 15km verder....

30 september 2014 om 16:06

Jullie krijgen niet eens je eigen stadion vol tegen NAC en dat is in je eigen stad...

30 september 2014 om 20:13

Zeg dan niks, uitvak was uitverkocht.

http://psv.netwerk.to/nieuws/artikel/33837_uitvak%...
Ik zat er ook in.

Niet alle stoelen mochten van Willem 2 verkocht worden, omdat het een combi was en Willem 2 niet alle plaatsen daardoor kon verkopen ivm beperkte parkeermogelijkheden.
Lekker gastvrij dat Willem 2...

Dit mag de UEFA zichzelf kwalijk nemen die el moet op gewaardeerd !
Die achterlijke overwinnings en gelijkspel premies van de cl halveren en de el inpompen dat je 300000 per overwinning vangt en 1500000 premie per gelijkspel ook de cl hervormen alleen kampioenen en bekerwinnaars en Europacup winnaars toelaten als je dan tekort komt van de a landen een club extra!! Moet je kijken hoe belangerijk een KNVB beker dan wordt!! Ach.. Platini zal wel niet voor zijn

Wat een onzin dat PSV supporters niet warm lopen voor uitwedstrijden. Tegen Estoril zit waarschijnlijk het bezoekers vak van 400 man helemaal vol. Alleen Moskou is erg lastig te bereizen met visa en dergelijke. Plus de taal aldaar en omstandigheden ter plaatse.

En maar blijven zeggen dat Ajax supporters, nep supporters zijn, yeah right

30 september 2014 om 19:08

Het zijn in ieder geval geen NEC supporters haha.

Kan al merken dat heel veel mensen nooit naar Rusland zijn geweest voor hun cluppie getuige de reacties hierboven. visum regelen voor Rusland ook al ga je vliegtuig uit en daarna gelijk weer vliegtuig uit is een ware hel. Voor mij de enige en absolute nummer 1 regel om noooooit meer daar heen te gaan.

Tsss nou als Ajax op bezoek moet in Rotterdam nemen ze 0 supporters mee ! En andersom ook!

Als iedereen zich nu eens druk maakt over zijn eigen club..

PSV is een veel kleinere club dan Ajax en PSV met veel minder supporters.
Klopt.

In Brabant zijn de meeste clubs, we delen de voetballiefhebbers met veel andere clubs ( Willem 2, Nac, Rkc, Helmond Sport, Den Bosch, Top Oss, FC Eindhoven).

Eindhoven heeft 200.000 inwoners
Amsterdam 800.000 inwoners
Rotterdam 600.000 inwoners

Vanuit verleden veel successupporters voor de grootste clubs Ajax en Feyenoord, die basis is gelegd en die aanhang behouden ze ook. Niks mis mee overigens, ik heb veel respect voor loyaliteit Feyenoord-aanhang met name, kan menig club een puntje aan zuigen.

Uitvakken van PSV zouden zeker voller mogen/moeten, maar zo liggen de verhoudingen nu eenmaal.
Maak onze club niet groter dan dat ie is.

En wanneer ben je een echte supporter?

Ik ga ook niet naar Moskou, ik heb mijn tijd en vakantiedagen niet op mijn rug groeien.
Ben ik dan een nepsupporter, ondanks dat ik ook naar st Polten in de voorronders in Oostenrijk ben geweest of naar clubs als Lille, Hamburg, Manchester United, Sampdoria, Parma, Genk, Milaan etc?

Prima, iedereen doet/vind maar wat ie wilt.
Ik denk dat het zelf allemaal mensen zijn die zelf niet weten wat het inhoudt om je club overal te steunen. Mensen die dat weten, die hebben alleen respect voor die 5 en houden hun commentaar wel bij zich.

Vanuit mijn kant in ieder geval veel respect voor de moeite die die 5 doen en veel plezier gewenst.

Dat mensen zich hier druk om maken. Ga dan lekker bij Bayern München op de tribune zitten tussen de toeristen. Ik zit liever tussen echte supporters. Of het er 5 of 5000 zijn.

30 september 2014 om 22:53

Klasse hoor dat je erbij bent. Ik ga PSV ook kijken.

Geen enkele supporter van welke club dan ook gaat graag mee richting het Oostblok, vooral al moet je nu richting oekraïne of Rusland.
Zie het als Boycot.....onze groentes er niet in dan ook geen supporters.

PSV : famous for not traveling ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren