Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV maakt zich zorgen na schuiver: 'Het had ook iemand van ons kunnen zijn'

Laatste update:

PSV kwam zondag wel erg gelukkig op 2-0 in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Doelman Leonard Nienhuis van de Friezen gleed uit, waardoor Jetro Willems de bal van afstand simpel in het doel kon leggen. PSV liep hierna uit naar een simpele 4-0 overwinning en is daardoor weer in zijn eentje koploper in de Eredivisie. De staat van de grasmat baart echter zorgen.

/

Nu was PSV gelukkig met het gladde veld, maar het dubbeltje had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. "Het had ook iemand van ons kunnen zijn die zo een goal weggeeft", beseft technisch manager Marcel Brands in het Algemeen Dagblad. "We vragen ons ook af hoe het komt. Iedereen die ons veld ziet denkt: fantastisch matje. Maar de bovenlaag lijkt net te zacht."

Brands heeft echter wel de indruk dat niet iedereen uitglijdt: hij ziet vaak dezelfde spelers naar de grond gaan. De directeur sluit dan ook niet uit dat deze spelers voor het verkeerde schoeisel kiezen. PSV blijft wel zoeken naar verbetering en Jong PSV speelt nu al minder wedstrijden in het Philips Stadion. "Het veld wordt zo minder zwaar belast. Vanaf deze week plaatsen we ook weer lampen boven het gras om de groei te bevorderen. Hopelijk haalt dat wat uit", aldus Brands.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het blijft toch een wonder hé. In bijna alle landen om ons heen en dus met een vergelijkbaar klimaat, liggen prachtige biljartlakens en hier in Nederland kunnen we niet eens (op Feyenoord na) één normale grasmat cultiveren.

Heel vreemd...

23 september 2014 om 10:16

In de landen om ons heen zie ik zo nu en dan ook gewoon knollenvelden. En dat is inclusief de absolute top.

23 september 2014 om 10:17

@analyse

Ik zie ze op de grasmat in de Kuip anders toch ook wel eens uitglijden hoor.

23 september 2014 om 10:47

Het uitglijden ligt niet aan de grasmat hoor, eerder aan de schoenen die spelers verplicht moeten aantrekken van de sponsors.

Maar het is een feit dat de velden ook in België schandalig zijn in sommige stadions. Bv Standard lijkt wel op een provinciaal clubje met hun veld.

23 september 2014 om 10:20

Moet je nagaan dat die grasmatten in het buitenland ook nog vrij vaak van 'nederlands gras' zijn gemaakt, daar Nederlandse bedrijven als expert op grasgebied bekent staan. Op het WK was Nederland zelfs hoofdleverancier van de grasmatten.

En in ons eigen land moeten we het veelal met kunstgras doen

23 september 2014 om 10:47

Klopt, echter zijn de kunstgrasvelden ook van Nederlandse makelij (ten Cate) en wordt daar naar het schijnt flink aan verdient. Ik ben bang dat de eredivisie met zes kunstgrasvelden verworden is tot de levende reclamefolder voor Ten Cate.

23 september 2014 om 10:23

Waarschijnlijk trekken ze ergens anders daar meer geld voor uit, zowel qua salaris voor de beste grasmeesters als budget om het te onderhouden. Niet raar gezien de hoeveelheid geld die elders is.

23 september 2014 om 10:24

Maar in de landen om ons heen(engeland en duitsland doel je denk ik op) hebben de grotere clubs een begroting voor de grasmat, waar je clubs als Dordrecht en Excelsior mee kan runnen. Dat kunnen Nederlandse clubs niet ophoesten.

23 september 2014 om 10:53

@ Analyse

Bij PSV komt het omdat de grassprieten sinds een paar jaar ambtenaar zijn geworden en vooral goed behandeld worden door secundaire voorwaarden!

Ontopic:
In Nederland word er nog wel goed gras gepresenteerd maar dit is gewoon een heel apart en moeilijk jaar om iets fatsoenljjks neer te leggen. Er is vrijwel geen winter geweest die je af en toe gewoon nodig hebt. De zomer is veel te snel veel te warm geweest. Te weinig water gevallen en ga zo maar door.

23 september 2014 om 11:53

Leuke poging D-Bergkamp, maar in tegenstelling tot Ajax is PSV gewoon 100% eigenaar van het stadion (inclusief grasmat) waar ze spelen. De grond daaronder is van de gemeente, maar dat maakt de grasmat geen gemeente-eigendom.

De grasmat van Ajax wordt voor een groter deel gesubsidieerd dan die van Psv, via allerlei schijnconstructies en een absurd lage huur.

23 september 2014 om 12:24

@ Hoppa!

Jeetje mina, is het al zo erg gesteld dat er geeneens meer een grapje vanaf kan tegenwoordig. Kan je nagaan hoe snel je in de verdediging moet schieten om je club PSV te verdedigen. In en in triest dat mensen geeneens een grapje meer kunnen begrijpen.

23 september 2014 om 12:46

Misschien moet jij dan ook eens na denken over de kwaliteit van je grappen!?
just saying ...

On: Wat hier al vaker is gezegd, in landen als Duitsland en Engeland hebben de clubs een groter budget voor hun mat, maar kijk je naar België en Frankrijk en ook Italië .... nou mij dan maar een kunstgrasveld. In Italië zie je een aantal knollen tuinen waar je zo je enkel in verzwikt en het kan er soms op tv wel mooi groen uit zien maar als je er op speelt dan merk je pas wat een flut mat het is. Schijn bedriegt!

23 september 2014 om 12:58

Je bent totaal niet grappig als je voor de miljoenste keer een "grap" maakt over de hulp van de gemeente Eindhoven bij Psv.
Waarschijnlijk ben je de enige (en misschien nog een paar andere Ajacieden) die om zo'n grap nog kan lachen. Maar goed, Ajacieden staan dan ook niet echt bekend om hun humor. Of je moet de binnenstad slopen als grap beschouwen.

23 september 2014 om 13:06

@ Digennaro

Een grap hoeft niet goed te zijn om een grapje te zijn. Het is een hele flauwe grap en dat weet ik ook wel. Maar het was wel overduidelijk een grap. Als iemand daar dan op moet reageren en gelijk in elke vorm van de verdediging schiet zegt dat toch genoeg.

De deal met de gemeente is ondertussen een paar jaar geleden, er zijn al menige discussies over gevoerd waar in ik actief heb bijgedragen. En als fel tegenstander kan je ik ook eerlijk vertellen. Maar als je na 4? jaar nog steeds in de verdediging schiet omdat iemand een flauw grapje maakt. Dan is het toch wel in en in triest gesteld.

23 september 2014 om 13:09

@ Bosche_bol

Klagen over iemand andermans zijn slechte grappen en dan zelf met net zo een dramatische grap komen over de binnen stad. *zucht. En dan vervolgens ook nog eens een verdediging creeeren voor een flauwe grap over iets dat 4 jaar geleden gebeurt is.

het zit diep zeker bij sommige mensen?

23 september 2014 om 13:32

Ach ja..de grasmatten in de Arena hebben ook de nodige jaren allerlei grapjes gehoord.
Meer grappen dan er publiek zit in Eindhoven.

23 september 2014 om 13:42

@ D-Bergkamp

Ah, je kan er zelf ook niet tegen. Triest hoor. Wel uitdelen, maar niet kunnen incasseren. Iets waar Ajacieden dan weer wel bekend om staan.

Edit: autocorrectie -_-"

23 september 2014 om 14:02

@ Bosche_bol

Typerend voor een supporter met een gebrek aan overredingskracht, argumenten en een blinde liefde. Stereotypes naar voren halen en iemand naampjes geven. Hoe zielig begint het toch te worden. Supporters van Ajax kunnen wel uitdelen maar niet ontvangen, ze hebben allemaal last van slechte grappen, Dwergkampje etc etc etc

Zal ik dezelfde stereotypes terug gooien?
CL deelnemer
4x op rij kampioen
beker finalist
financieel (met afstand) het meest gezond van alle clubs

En wat was Psv?
Eeuwige nummer 2, beroerd in de Europa league?
Eigendom van de gemeente, lampje of liever een helder licht?

Als je ze flauw wilt, dan kun je ze flauw krijgen. Nogmaals, het word wel triester en triester gesteld met sommige mensen. Blinde liefde voor een club en alles verdedigen te pas en te onpas. Maar logisch nadenken en gezond verstand is bij sommige al jaren ver te zoeken. Of jij daar ook onder valt mag je zelf beslissen. Daar ga ik niet over oordelen, dat kan je zelf waarschijnlijk goed genoeg.

Fijn leven!

23 september 2014 om 14:19

@ D-Bergkamp,

Gelukkig sta jij boven dat alles

23 september 2014 om 19:13

@ D-Bergkamp,

Goed voorbeeld geef je als bewezen lid. Weten we ook hoeveel waarde we aan zo'n titel moeten geven. De ene geeft onzinnige complimenten aan medesupporters en de ander provoceert.

24 september 2014 om 09:23

Wat ben jij een irritant ventje zeg. Jij mag alles zeggen wat je wilt en als iemand reageert, dan is die triest? Maar als je eruit word geluld in andere topic reageer je er niet meer op. Je maakt jezelf belachelijk Door structureel alles te bekritiseren en te beledigen wat geen Ajax is en als je ongelijk hebt, speel je op de man.

Ik support geen enkele club en nog vind ik je post irritant en provocerend. Als je nou anderen op wijst in andere topics, dat dit een forum is om op te discussiëren, moet je geen flauwe/stomme grapjes maken.

23 september 2014 om 11:21

De grasmat van PSV ziet er anders altijd uitstekend uit.

23 september 2014 om 11:26

Onzin. Utrecht had een schitterende grasmat gisteren. Grasmat van Twente is heel vaak een hele nette. Vitesse heeft ook vaak een prima mat liggen.

23 september 2014 om 12:04

De grasmat van Willem II hoort ook gewoon altijd bij de top.

23 september 2014 om 12:10

In Deventer hebben we ook een van de beste matten van NL liggen.

De clubs die een verrotte mat hadden, zijn overgegaan op kunstgras. De enige mat waar ik me nog dood aan kan ergeren is die mat van FC Groningen.

23 september 2014 om 15:40

Die absolute biljartlakens bestaan net als bij feyenoord, Man United, wembley, Arsenal en B. Munchen ect. ligt de Desso Grass Master, een peperduur veld met 1/3e kunstgras verweven door het natuurgras.

23 september 2014 om 18:47

Komt bij PSV vooral omdat ze ongelofelijk veel water erop sproeien. Zelfs als het net keihard heeft gestroomd word en nog met de sproeiers gewerkt. Veld is gewoon veel te nat.

Ik zeg wedstrijd overspelen ;-)

23 september 2014 om 10:43

Lijkt me het beste. Ook mooi dat er in het stuk staat "dat de keeper uitgleed, waarna Willems de bal simpel in het doel kon schieten". Het was gewoon een mislukte voorzet die al onderweg was op het moment dat Nienhuis uitgleed.

23 september 2014 om 10:49

Nienhuis verkeek ze er ook gewoon op, want je ziet dat hij eerst een paar stappen naar voren doet en als hij dan terug wegglijd. Als hij niet was weg gegleden had hij denk ik ook nog alle moeite gehad om de bal weg te tikken.

23 september 2014 om 10:58

Hij maakte gewoon een dikke blunder en probeert het gras de schuld te geven. Heb die middag bijna niemand zien wegglijden o.i.d. en de grasmat ligt er volgens mij gewoon goed bij...

23 september 2014 om 11:29

Leer lezen!!!!!! Is niet niehuis maar brandts die dat zegt!

23 september 2014 om 11:43

Ahem. Brands dus. Zonder t.

23 september 2014 om 12:03

Nienhuis heeft in een interview gezegd dat hij het gras in het PSV stadion niet echt geweldig vond. Ik kan me dus voorstellen dat hier verwarring ontstaat, maar dit artikel gaat echt over Brands en het gras. Wel goed dat iemand van de winnende club zich ook druk maakt over het gras. De afgelopen jaren waren het veelal de verliezers die het gras te droog, te lang etc. vonden.

24 september 2014 om 08:54

Nienhuis heeft het gras de schuld gegeven van zijn blunder en daarom reageert Marcel Brands met een opmerking over het gras. Ik heb leren lezen en ik heb me verdiept, jij blijkbaar niet En ja Marcel Brandts? Is dat een nieuwe speler van Psv, want ik weet niet hoe jij nieuwe mensen kan verzinnen?

Goed om te zien dat ze in ieder geval willen doorontwikkelen en dat ze het doelpunt toch ook wel wijten aan een slechte grasmat. Als je je fouten (zowel op voetbalgebied als de randzaken) erkent, dan kun je daar alleen maar beter van worden. Zo lang we maar niet over gaan op kunstgras.

Mooi dat Psv zo de hand in eigen boezem steekt voordat knvb gaat klagen. Top.

23 september 2014 om 13:06

Waarom zou de Knvb gaan klagen, hebben ze toch ook nooit gedaan over het veld in de Arena?
Het veld van PSV ligt er vergeleken de meeste andere clubs altijd prima bij. Het siert PSV dat ze serieus ingaan op de excuses van een blunderende keeper, maar ergens ook wel onnodig.

Dat is toch duidelijk? Vroeger had standaard PSV of Feyenoord de beste grasmat van Nederland. Sinds echter vorig jaar jong PSV in de Jupiler league speelt worden er twee keer zoveel wedstrijden in het Philips stadion gespeeld. Vandaar dat de kwaliteit ook achteruit holt.

23 september 2014 om 10:35

Jong PSV speelt vaker op de Herdgang dan in het stadion, klopt dus niet.

24 september 2014 om 08:56

Vanaf dit jaar pas, vorig jaar werden er soms 3 wedstrijden per week op gespeeld..

Goede zaak dat ze dit doen

Haha makkelijk praten als je 4-0 heb gewonnen.

23 september 2014 om 10:35

Twee buitenspeldoelpunten en mazzel met de grasmat, daar wordt de overwinning toch een stuk minder overtuigend van.

23 september 2014 om 10:39

Kun je bij de 4de goal niks verzinnen? Ik ben trouwens zeer benieuwd welke goals volgens jou buitenspel waren haha.

23 september 2014 om 10:49

Doel je op het doelpunt van De Jong, waarbij hij vlak voor de trap van Maher terugstapt en duidelijk niet buitenspel staat? Het doelpunt van Bruma, waarbij Narsingh hem nog probeert aan te raken, maar dit niet doet en geen verdediger of keeper hindert(dus hij staat niet hinderlijk buitenspel, en hij raak de bal niet aan)? Of doel je toch op het doelpunt van Maher waarbij hij duidelijk 1 a 2 meter niet buitenspel staat?

23 september 2014 om 10:54

Ik denk toch dat die de goal van Willems bedoeld. Was overduidelijk buitenspel!

23 september 2014 om 10:57

Op moment van spelen bij de eerste goal staan twee PSV spelers van PSV buitenspel. En bij de derde goal staat Narsingh in de baan van de bal en probeert deze ook nog te spelen en dus wel buitenspel. Doelpunt van Maher was keurig uitgespeeld.

23 september 2014 om 11:20

De andere spelers gaan niet naar de bal toe en Narsingh hindert geen andere spelers en raakt de bal niet(dus als hij er niet had gestaan, was de bal niet ineens niet erin gegaan).

23 september 2014 om 13:59

Deentje,

Maakt in het geval van Narsing niet uit, hij probeert, in buitenspelpositie, actief deel te nemen aan het spel door de bal proberen aan te raken, dus buitenspel.

De regel is namelijk niet dat buitenspel hinderlijk moet zijn, buitenspel sta je op het moment dat je actief deelneemt aan het spel

24 september 2014 om 08:59

Slaat nergens op wat die knaap zegt. Waren allemaal terecht goedgekeurde goals. Maar goed, als dit gebeurt was bij zijn clubje had hij zeker gezegd dat dit allemaal goedgekeurde goals waren. Waarschijnlijk een speciaal brilletje gekocht in zijn fanstore.

24 september 2014 om 13:35

Dus volgens jouw heeft Brands geen gelijk en kijkt hij door een PSV bril?

Ik heb toch niet bijzonder veel spelers zien uitglijden hoor. Het zal misschien een beetje aan de grasmar liggen, maar dat Nienhuis verkeerd opgesteld stond en de draaicirkel van een tractor heeft helpt ook niet mee.

Nienhuis struikelde, had niets met de grasmat te maken. En in het tweede gedeelte staat iets wat helemaal waar is. Het zijn altijd dezelfde die uitglijden en daarbij valt mij op dat de meeste van die jongens op die gele bananenschoenen staan.

Nienhuis gleed helemaal niet uit bij die goal, was gewoon een hele slechte inschatting (misschien door de zon die ze tegen hadden).

23 september 2014 om 12:01

Nee het was niet de zon, de zon kwam van de zijkant, van de andere zijkant dan die van Willems. Het was dus een totaal verkeerd ingeschatte bal.

23 september 2014 om 12:57

Nienhuis moet gewoon wat minder pizza's eten zodat hij wat wendbaarder is .

Denk dat Brands gelijk heeft. Het ligt aan schoeisel. Als doelman van cambuur verdien je geen vetpot en zullen schoenen van 120 euro toch behoorlijk aantikken.

23 september 2014 om 11:56

Ja hoor, jij denkt dat de keeper van Cambuur elke week naar de Intersport gaat om nieuwe schoenen te kopen, of 3 seizoenen met dezelfde schoenen keept?

Cambuur heeft ook gewoon gesponsored materiaal hoor. En het ligt niet aan de schoenen, maar aan het type noppen. Iedere profvoetballer speelt gewoon op gelijkwaardig schoeisel.

vreemd .ze leende toch geld van de gemeente en de grond onder het stadion was toch de inzet
daar leende ze toch het geld op..??

23 september 2014 om 14:25

Ken je feiten dolle, PSV heeft helemaal geen geld geleend van de gemeente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren