Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV komt vroege goal Sancho niet meer te boven en ligt uit de Champions League

Laatste update:

PSV is woensdagavond uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Op bezoek bij Borussia Dortmund ging de ploeg van trainer Peter Bosz met 2-0 onderuit na het eerdere 1-1 gelijkspel in Eindhoven. In de derde speelminuut maakte Jadon Sancho de openingstreffer, waarna Marco Reus diep in blessuretijd voor de beslissing zorgde. Komende vrijdag hoort Dortmund vanaf 12.00 uur wie de tegenstander wordt in de kwartfinale van het miljardenbal.

Walter Benítez stond onder de lat bij PSV. De verdediging bestond uit Jordan Teze, Jerdy Schouten, Olivier Boscagli en Sergiño Dest. André Ramalho moest genoegen nemen met een plaats op de bank.

Op het middenveld keerde Joey Veerman terug. De creatieveling werd bijgestaan door Mauro Júnior en Guus Til. Spits Luuk de Jong werd geflankeerd door Johan Bakayoko (rechts) en Malik Tillman (links). Bij Borussia Dortmund kreeg zowel Donyell Malen als Ian Maatsen een basisplek.

Het ging al vroeg mis voor de Eindhovenaren. Een waarschuwingsschot van Maatsen werd in de tweede speelminuut nog gepareerd door Benítez, maar bij de volgende kans was het direct raak voor Dortmund. Sancho kreeg de vrijheid om uit te halen en schoot binnen via de binnenkant van de paal.

PSV werd volledig overlopen en was geen schim van zichzelf. Na de openingstreffer kregen onder meer Niclas Füllkrug, Julian Brandt en Malen grote kansen op de 2-0, maar de Eindhovenaren bleven overeind. Pas na een half uur spelen kon PSV zijn gezicht enkele keren tonen.

Na een half uur spelen produceerde Bakayoko voor het eerst een schot op doel, al belandde zijn inzet recht in de handen van doelman Gregor Kobel. Enkele minuten later produceerde ook Til een rollertje recht op de keeper van Dortmund af. Bosz was duidelijk niet tevreden over het optreden van zijn ploeg en verving Til in de rust door Hirving Lozano.

Het eerste schot van de Mexicaan was direct gevaarlijk, want zijn poging van buiten de zestien belandde hard op de buitenkant van de paal. Enkele minuten later was Teze dicht bij een treffer; zijn schot van dichtbij werd echter gered door Kobel. Na ruim een uur spelen zorgde Füllkrug met een kopbal op aangeven van Malen bijna voor de 2-0, maar wederom bracht Benítez redding.

Twintig minuten voor tijd kwam Kobel aan de overzijde op uitstekende wijze in actie, toen Bakayoko vanaf de hoek van het vijfmetergebied hard uithaalde. Vervolgens kroop PSV door het oog van de naald. Füllkrug dacht de voorsprong te verdubbelen na een vrije trap vanaf rechts, maar zijn doelpunt werd na het bekijken van de videobeelden, al was het letterlijk millimeterwerk, afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase probeerde Bosz onder meer met het inbrengen van Ricardo Pepi nog een doorbraak te forceren, maar die werd niet meer gevonden. Hoewel De Jong diep in blessuretijd nog een megakans kreeg, was een nederlaag onafwendbaar. Dortmund scoorde nog wel: invaller Reus tekende in de 95ste minuut de 2-0 aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel jammer dit. Een mooie campagne in de CL zou helemaal de kers op de taart geweest zijn dit seizoen. Maar als je zo omgaat met de kansen die je creëert dan verdien je het ook niet om te winnen.

13 maart 2024 om 22:56

Echt genoten van de tweede helft, maar het was net niet. Echt net niet. Een goede spits scoort die laatste kans van Luuk. Net niet.

13 maart 2024 om 22:57

Luuk is een erg goede spits. Die scoort hem normaal ook, vandaag helaas een beetje een offday voor hem..

13 maart 2024 om 22:58

Erg goede spits voor de eredivisie of als je iets moet forceren, maar anders komt Luuk gewoon te kort. Pepi brengt in dit soort wedstrijden veel meer voetbal.

13 maart 2024 om 22:59

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken.

13 maart 2024 om 23:00

Och Oenieboy, het was vandaag helemaal niet onmogelijk. Totaal onnodig te gaan sneren. Ik vond Dest veel gevaar brengen, Bakayoko verrassend schieten en Luuk had de 1-1 op z'n schoen. PSV heeft het tactisch verpest in de eerste helft.

13 maart 2024 om 23:00

Psv had tegen dit Dortmund toch echt wel door mogen gaan wat mij betreft. Helemaal als je ziet welke arbitraire beslissingen er zijn geweest verwacht je haast dat Luuk die laatste kans voor Psv maakt en alsnog doorgaat. Al met al gewoon een keiharde gemiste kans van Psv, want tegen Dortmund van deze kwaliteit hadden ze door gemoeten

13 maart 2024 om 23:01

Nou, ze hebben voor Nederlandse begrippen toch een prima serie neergezet.

13 maart 2024 om 23:04

Luuk slaapt vanacht niet. Hoe mis je die laatste

13 maart 2024 om 23:05

Het is jammer dat je eruit gaat tegen een niet super sterk Dortmund..

13 maart 2024 om 23:06

Net niet genoeg voor de CL kwartfinale is toch prima in orde oenie. Of vind je dat een koploper uit de eredivisie de lakens moet uitdelen daar?

13 maart 2024 om 23:09

Nou idd. Deze had je gewoon moeten winnen. Dit Dortmund is ook echt helemaal niks. Die gaan er keihard af de volg ronde

13 maart 2024 om 23:10

Wat een geleuter oenieboy. PSV speelde een hele goede 2e helft en had een verlenging verdiend. Jammer dat Saibari er niet bij was want Til is huilen met de pet op op dit niveau. En niveau schouten heb je eigenlijk 2 van nodig in de CL.

PSV is dit seizoen 2 klassen beter dan ieder andere Nederlandse club. Toch netjes dat dat top-16 van Europa is, chapeau PSV'ers.

13 maart 2024 om 23:11

Nee, ik ben teleurgesteld, vandaar ook een beetje mijn reactie. Ik dacht echt dat ze kans zouden maken tegen de nummer 4 van Duitsland. Maar de eerste 30 minuten kon je zo met 3-0 achter staan. Leuk dat je de tweede helft voetballend beter wordt, maar ik had niet het idee dat er vandaag iets in zat.

13 maart 2024 om 23:16

Ze hebben toch ook echt wel kans gemaakt. Na eerste half uur een prima psv gezien dat uiteindelijk de grootste kansen had. Net pech dat bal van Sancho binnenkant paal er in gaat en de kansen van psv net niet. Dat beide ploegen XG hebben van 1.6 zegt genoeg. Helemaal als je bedenkt dat de laatste kans er echt niet was geweest als psv niet volle bak op de aanval zat.

Heel erg balen, zeker voor de psv supporter maar eigenlijk voor hele Nederlandse voetbal

13 maart 2024 om 23:17

Die bal van helemaal links naast de goal van Luuk de Jong? Die kan er toch nooit in?

13 maart 2024 om 23:19

Is ook ok, maar oenie heeft toch gewoon gelijk. Ze waren beide wedstrijden de betere en toch laat je het liggen. Zonde.

13 maart 2024 om 23:21

Madmarcel, niet als je hem als dolle idioot op doel probeert te schieten. Wel als je de rust houdt en breed legt op Pepi.

13 maart 2024 om 23:29

Mentalist, dat van jou vind ik geleuter (ga op jouw niveau mee).

Verlenging verdiend? Op basis waarvan? Je mag de goden danken dat die spits 0.6 cm buitenspel stond, anders was het na 60 minuten al klaar. Natuurlijk zakte Dortmund in de tweede helft, die hadden met energie gegooid. Echter vond ik ze daarna niet echt in de problemen komen. Ik zat als PSV supporter op de bank, maar heb niet het idee gehad dat er vandaag ook maar iets in zat.

13 maart 2024 om 23:33

Ik denk eerder de 1e wedstrijd thuis waar ze het hebben laten liggen...zonde

13 maart 2024 om 23:35

Het ligt niet aan Luuk de Jong, hoe kan een speler die de moment supreme van EL de winnende maakt, te kort komen?
Het was vooral de eerste 20 minuten publiekvrees. Je zag 80.000 man tegen PSV schreeuwen, ze waren overweldigd door de druk en atmosfeer van de stadion. PSV had geen luchtmacht of duelkracht, alles moest voetballend opgelost worden. Mauro en Dest leken op lilliputters naast Sule en Hummels.

13 maart 2024 om 23:36

Nou dat lag aan jou dan want voor mijn gevoel had PSV het momentum. Als je dan zo'n geluk hebt met die goal is dat vaak een goed teken. Met als eindproduct die enorme misser van de Jong. Die moet gewoon hangen.

Dortmund pakt nog even 3 gele kaarten en gaat de hoek in de laatste 10 minuten. Dus die zullen ook wel niet lekker op het veld hebben gestaan.

13 maart 2024 om 23:58

PSV verdiend 2 de helft ?hahah laat me niet lachen!als als als Dortmund de eerste 30 minuten de kansen had benut dan was de wedstrijd al beslist, heb jij de wedstrijd wel gekeken?

14 maart 2024 om 00:22

Dat ook maar hij heeft ook moeite met echt goede centrale verdedigers die kunnen koppen zoals Hummels

14 maart 2024 om 00:35

Nou dat geeft in iedergeval voldoening...

14 maart 2024 om 05:14

was een beetje opgehemeld, de serie. Met mazzel winnen tegen sevilla. Verder speelde je maar tegen een Lens. Arsenal gelijk is dan wel netjes

13 maart 2024 om 22:56

Dortmund had grotere kansen. Je had mazzel dat je in de eerste helft niet met 3/4-0 de rust in ging. Ik keek er de hele dag naar uit, maar vond het echt dramatisch.

13 maart 2024 om 23:09

Zeker de eerste 25 minuten ja. Blij dat je dan niet al op 2,3 goals achter staat. Maar alles wat daarna kwam was in orde en zou psv ook gelijk kunnen staan na 90 minuten.

Of had je de tv uitgezet na een half uurtje?

13 maart 2024 om 23:16

Tweede helft was prima, maar echt uitgespeelde kansen waren er ook niet. Vind het onbegrijpelijk dat Til startte ten koste van Lozano tegen zo'n trage defensie. En leuk dat PSV gelijk had kunnen staan na 90 minuten, maar Dortmund heeft er 2 gescoord en veel meer kansen gehad. Het is niet bepaald onterecht op basis van deze pot dat ze doorgaan. Thuis had je wel moeten winnen, maar scoren is een kwaliteit, zeker op dit niveau.

13 maart 2024 om 23:18

Dortmund grotere kansen? PSV een hogere xG dan Dortmund.

13 maart 2024 om 23:22

Hee leuk, die XG. Dat vind ik wel zo'n waardeloze manier van vastlegging. Tellen ze die goal van Dortmund (0.6 cm buitenspel) dan ook mee? De grootste kansen waren voor Dortmund. Leuk dat PSV een paar keer redelijk kansloos op goal schoot, telt mee voor de XG, maar het schetst een scheef beeld.

13 maart 2024 om 23:23

Ik ben het niet vaak met oenieboy eens,maar nu toch wel. Heeft psv oprecht een grote kans gehad op een doelpunt? Het was toch allemaal vrij inspiratieloos voorin met allemaal halve kansjes die naast gingen of een makkelijke prooi voor de keeper waren. Alleen Lozano had een prima poging die helaas op de paal ging

13 maart 2024 om 23:32

Heb je de laatste kans van Luuk de jong gemist Marcel? PSV heeft de perfecte wedstrijd gespeeld, maar toch verloren. Zou een andere trainer zeggen.

13 maart 2024 om 23:33

@oenieboy heel leuk die onderbuikgevoelens van jou maar dat vind ik zo'n waardeloze manier van vastlegging. Wellicht als jij je zou verdiepen in hoe xG berekend wordt dat je dan zou weten dat 'kansloos op doel schieten' niet goed is voor de xG van een team.

13 maart 2024 om 23:40

@mentalist: dat denk ik wel inderdaad. Die bal die over de verdediger heen viel en die Luuk van links op goal moest schieten heug ik me wel,maar die kon er nooit in

13 maart 2024 om 23:52

Dortmund heeft nota bene gescoord, haartje buitenspel. Ook dat boog balletje van Malen over Schouten heen. Die moet Fullkrug maken.

14 maart 2024 om 00:02

Hoe jammer ik het ook vind, ik vind dat Dortmund vandaag terecht is doorgegaan. Die hebben grote uitgespeelde kansen gecreëerd, PSV niet.

14 maart 2024 om 00:02

@Oenieboy
Hoezo thuis moeten winnen. Thuis speel je gelijk door een hele discutabele penalty. Als de penalty niet gegeven was had PSV toen al verloren.
De eerste 30 minuten werd PSV gewoon weggetikt. In de 2e helft rechtte ze wat meer de rug naar de enige echte kansen die PSV had was de bal van Lozano op de paal en de gemiste kans van de Jong.
PSV is toch te licht gevonden voor de CL mede door de tactische keuze van Bosz voor Til.

14 maart 2024 om 00:04

@oenieboy heel goed dat je de nadruk legt op 'ik vind'. Want jouw onderbuikgevoelens komen niet overeen met de statistieken. Goed dat je dat door hebt.

14 maart 2024 om 00:13

Wel met de uitslag. Je krijgt vandaag 3 goals om de oren en Dortmund mist ook nog drie levensgrote kansen. Dat heb ik bij PSV niet gezien. Leuk dat zij dan een aantal schoten hebben die meetellen voor de XG (want zo werkt het wel), zoals je leest denkt 90% er anders over. Ik snap dat je als PSVer nu gefrustreerd bent (ben ik zelfs), maar je had vandaag prima met grotere cijfers kunnen verliezen.

14 maart 2024 om 09:25

Ik heb net eens naar die XG statistieken gekeken, wat een onzin is dat zeg. Die halfhoge voorzet van Mauro op De Jong, waarbij De Jong nog met moeite de bal met buitenkant links richting goal krijgt levert net wat minder XG op dan de goal van Reus die met alle tijd alleen op de keeper afgaat. Scheelt 0,05? Zal vast en zeker aan mij liggen, maar ik zou zeggen dat die kans van Reus er 9 vd 10 keer ingaat en die kans van De Jong met geluk 1 vd 10 keer.

13 maart 2024 om 22:56

Lijkt mij ook. De voorhoede verpest eigenlijk al het goede werk van de rest van het team, want psv was zeker niet de mindere. Zonde!

13 maart 2024 om 23:01

Was in het heenduel ook al zo. Uiteindelijk buitengewoon veel geërgerd aan eigenlijk alles.

13 maart 2024 om 23:03

Gewoon best een matige Europese campagne. Je gaat met alle geluk van de wereld door in een vrij matige poule en dan verlies je zo onnodig van dit Dortmund wat ook geen wereldploeg is

13 maart 2024 om 23:06

Het feit dat je überhaupt door bent (maakt niet uit hoe) is toch al best een prestatie voor een club als psv? Of stelt dat nu opeens niks voor omdat ze bijna alles winnen in Nederland?

13 maart 2024 om 23:06

Nouja alle geluk van de wereld door valt wel mee toch? Ja tegen Sevilla had je geluk, maar ook was je na 5 van de 6 wedstrijden al zeker van overwintering. In die laatste wedstrijd had je tegen het C team van Arsenal zeker nog alle kansen gehad.

13 maart 2024 om 23:19

Psv had vandaag een beetje de Nederlandse ziekte in Europa. Eindelijk gebrei voorin en maar niet de trekker overhalen. Als je de statistieken bekijkt lijkt het heel wat maar ze hebben eigenlijk geen enkele echte kans gehad voorin. Schot van Lozano was prima maar dat had veel meer gemoeten. Al met al een vrij kansloos verlies tegen een vandaag erg matig Dortmund en dat is jammer

13 maart 2024 om 23:28

Jammer, vind iedereen trouwens vrij overdreven in hun reacties.Het is geen schande en het is niet de fout van 1 bepaalde speler.De tactiek werkte in eerste instantie niet en te veel spelers die er niet helemaal lekker inzaten. Dat wordt op dit niveau toch afgestraft. Psvers mogen trots zijn op wat hun club dit jaar laat zien. Prima campagne en met een beetje geluk ga je alsnog door. Wat ik me wel afvraag, zou je met Schouten op het middenveld niet dominanter geweest zijn? Als je geen grip hebt op het middenveld kom je niet aan voetballen toe, met Schouten en Veerman op het middenveld maak je meer kans op een dominant middenveld. Had dat toch wel willen zien. En snap dat Ramalho dan verdedigend een gevaar is, maar Schouten was daar ook niet echt sterk in de eerste helft.

13 maart 2024 om 23:32

Je verliest het gewoon in de eerste helft, waar enkele spelers met name in de beginfase, door de ondergrens heen zakken. Tweede helft ben je voetballend de betere, maar sinds de winterstop gaat het allemaal wat stroever voor het doel helaas. Achteraf kan je zeggen dat we mss iets teveel hebben gegokt op een fitte selectie, gezien het gemis van Lang, Saibari en de verkoop van Vertessen. Zodra het niveau omhoog gaat, merk je gewoon het gemis van specifieke kwaliteiten vanaf de bank.

Verder gewoon een prima eerste campagne na jaren afwezig te zijn geweest in de CL. Nu maar alle focus op het behalen van het kampioenschap!

14 maart 2024 om 00:21

Het was een mooie campagne toch ? Dat een Nederlands team tegenwoordig de groep overlleeft is dat sowieso. Deze ploeg had het moeijlijk tegen Lens en was eigenljik niet beter dan Sevilla.

14 maart 2024 om 07:42

Misschien flauw hoor, maar hoeveel grote kansen heeft PSV echt gehad? Buiten die kans van De Jong op het eind waren er weinig echte kansen in mijn belevenissen. Zoals Bosz aangaf waren er wel veel dreigende situaties, maar werden die vaak niet optimaal uitgespeeld, waardoor de echte kansen uitbleven.

Het was aanvallend allemaal vrij tam, gewoon te weinig kwaliteit om iets met het balbezit te doen. En dan speel je tegen de nummer 4 van Duitsland, niet eens tegen de echte Europese top.

Eerste helft was heel pover, wat niet heel gek is wanneer je met Guus Til aan komt draven in de basis. En dan heb je ook nog een spits voorin lopen die een 100 procent kans in de laatste minuut verprutst na een hele wedstrijd vrij weinig gedaan te hebben. Verder Bakayoko die weer eens onzichtbaar was. Tamelijk teleurstellend allemaal wanneer je in de competitie zo boven de rest uisteekt.

13 maart 2024 om 22:56

Ja, dezelfde spits die gewoon altijd belangrijk is. Hou op joh, zuurpruim. Prima pot gespeeld met zn allen. Iets te matig, zeker eerste half uur

13 maart 2024 om 22:59

Hij zegt toch niks vreemds? Voor dit soort wedstrijden komt Luuk wel te kort. Is niet erg want dit soort wedstrijden speel je niet vaak maar het is ook weer geen wereldspits. Prima voor de eredivisie

13 maart 2024 om 23:05

In de eredivisie ja, maar op hoger niveau komt hij tekort en heeft hij geen functie. Het meevoetballen en handelingssnelheid mist Luuk en dat zie je gewoon. Leuk dat hij kan koppen, maar daar stopt het.

13 maart 2024 om 23:06

Nou ja, het klopt een soort van wel, maar het is ook alleen het negatieve benadrukken. Linker kant was tweede helft niet te houden en het middenveld was ook vele malen beter. Was volgens mij ook een amusante wedstrijd. Nog al een zure reactie van die gast.

13 maart 2024 om 23:14

Was ook als reactie op Benzema. Die reageerde met ‘met dank aan de Jong’

13 maart 2024 om 23:27

AjaxNL! Dat weten we toch al 10 jaar van Luuk de Jong? Dat is helemaal geen nieuws meer. Hij haakt af als het tempo omhoog gaat, net als Til en helaas ook Veerman weer vandaag.

Dat is je halve as en dat is teveel.

13 maart 2024 om 22:56

De Jong is alleen goed met zijn hoofd. Bakt er verder niet veel van. In de eredivisie is dat ook, maar daar valt het minder op. Doodzonde dat je hier verliest. Je geeft het weg in de eerste 30 minuten. Typisch voor Nederlandse ploegen. In de afgelopen jaren heeft alleen Ajax dit soort wedstrijden kunnen domineren. Petje af daarvoor. Voorafgaand zeiden een aantal hier dat ze terecht vonden dat Lozano op de bank zat. Belachelijk natuurlijk. Ondanks dat hij vaak voor eigen succes gaat, forceert hij tenminste iets.

13 maart 2024 om 23:36

Hij is goed met zijn hoofd maar niet goed bij z'n hoofd

13 maart 2024 om 23:02

Tja, je moet toch wat. Ik zou ik eerder voor Til opteren dan voor een 18-jarig talent. Die laatste goal is ook wel kenmerkend wat er kan gebeuren als je zo'n jongen brengt onder zoveel druk. Niet per se een foute beslissing hoor, maar dit soort dingen gebeuren nou eenmaal bij zulke jonge spelers.

Het is inderdaad een kwaliteitsgebrek, maar PSV had ook gewoon geen goede dag. Dortmund is ook geen bijzondere ploeg, maar ze gingen beter om met de omstandigheden en gooiden vreselijk veel energie in die eerste 25 minuten.

13 maart 2024 om 23:26

Die Bakayoko is wel oprecht een ergernis hoor. Die doet alles wat Robben deed, maar dan zonder resultaat. Wat een voorspelbare speler is dat. Per wedstrijd 20x van rechts naar binnen trekken en een matige voorzet leveren die aan iedereen voorbijgaat of op goal schieten en de bal gekraakt zien worden door een verdediger

14 maart 2024 om 06:29

Hahah ik lette extra op bakayoko vandaag en inderdaad, doordrukken vanuit een actie lukte gewoon niet echt. Hoewel hij wel de speler was met doorlopend de meeste 'dreiging' (heerlijke dooddoener altijd), mist dat laatste zetje. Dat gezegd hebbende had ie ook weinig goede afspeelmogelijkheden, dus vraag ik me af hoe eerlijk hij dan te wegen is

Erg jammer. Had er toch best wat vertrouwen in… Maar vond met name vanaf het begin Dortmund ook erg goed, erg lastige wedstrijd voor PSV waarin ze absoluut niet kansloos waren. Nu mogen de psvers balen, maar morgen weer een beetje trots zijn en op naar een geweldig kampioenschap.

Helaas had Luuk een offday en was hij qua timing elke keer off bij kopduels of stond hij net een beetje te slapen etc. Een beetje alsof hij speelde met een griepje, of niet geslapen had van de spanning ofzo.

Je had Saibari en Lang ook erg goed kunnen gebruiken denk ik vandaag. Het is niet anders. Zo missen zij natuurlijk ook Schlotterbeck en Ryerson.

Die afgekeurde goal voor Dortmund moet als Dortmund supporter toch wel erg lelijk zijn. 1 cm van een arm die de goal afkeurt. Hoe secuur is die technologie dan? Lijkt op deze manier alsof het zelfs nog nauwkeuriger is dan doellijntechnologie, dat zou toch haast niet mogelijk zijn ? Of zit de technologie hem alleen in de manier waarop ze het kunnen weergeven met zo’n 3D-beeld. Iemand daar verstand van?

13 maart 2024 om 22:57

Denk dat de verdediging Luuk gewoon goed in de broekzak had. Was Luuk zijn timing off of die van BVB beter?

13 maart 2024 om 23:01

@Keva007

Achteraf makkelijk praten natuurlijk, maar als je tegen een Dortmund speelt met Sule, Hummels en Can achterin dan begin je toch met Pepi en Lozano in de basis... Als er 1 ding is dat die 3 vrachtwagens kunnen is het door de lucht zon beetje elke bal onschadelijk maken, wat Luuk volledig uit zn kracht haalt. Snelle flitsende aanvallen had je dit Dortmund zoveel meer pijn mee kunnen doen

13 maart 2024 om 23:03

De Jong moet het ook gewoon hebben van zijn fysiek en z'n koppen. Dat valt op dit niveau wel regelmatig weg waardoor er gewoon niet bijster veel overblijft. Maar goed, voor een spits zijn dit sowieso nooit de leukere wedstrijden betreft input. Je staat op een eiland tegen goede verdedigers die minstens zo fysiek zijn als jezelf.

13 maart 2024 om 23:04

Dat is precies mijn punt. Dat is de kracht van "die 3 vrachtwagens". Denk dat ze Luuk er gewoon slecht uit lieten zien omdat ze beter waren. Tactische blunder van Bosz

13 maart 2024 om 23:05

Hahaha jij was begonnen met Luuk de Jong op de bank? Ik weet niet wat ik lees.

13 maart 2024 om 23:23

Dat inderdaad nooit. Maar wel Til op de bank en Lozano basis. Blunder van Bosz.

13 maart 2024 om 23:23

Nee met Lozano via de vleugels en zo proberen Luuk te vinden. Mij geen woorden in de mond leggen aub.

13 maart 2024 om 23:28

@riliquim: ik kijk zelden Dortmund....maar die Sule ziet er echt uit alsof die 4x per week op een avond 15 bier wegtikt in de kroeg.

13 maart 2024 om 23:30

Keva. Reageer niet op jou maar riliqium. Niet mijn woorden in jouw mond leggen aub 😉

14 maart 2024 om 06:31

@madmarcel: ik wist ook niet wat ik zag joh. Hij is wel oprecht een blok achterin, maar dan omdat ie vierkant is. Overigens deed hij het niet onberdienstelijk

Met dank aan Luuk de Jong. Schandalig wat hij liet zien vandaag.

13 maart 2024 om 22:56

Klopt, de 1-0 van Sancho had Luuk beter moeten verdedigen.

13 maart 2024 om 22:58

Hij heeft gewoon gelijk, Luuk was dramatisch vandaag en dit was zeker niet de eerste keer dat hij verzakt als hij tegen wat betere teams staat. Leuk dat ie goed kan koppen maar als dat er niet uitkomt blijft er echt helemaal niets over.

13 maart 2024 om 23:04

Maar het ligt toch niet aan hem dat ze hebben verloren? Lozano en Bakayoko gaan alleen voor eigen succes, stel blinde paarden zijn dat zeg.

13 maart 2024 om 23:06

We wisten toch allemaal al dat Luuk de Jong dit niveau niet per se aankan als de ploeg waarin hij speelt niet een stuk sterker is? Na mislukte avonturen in Gladbach, Newcastle, Sevilla en in mindere mate Barcelona leek me dat wel duidelijk. Had je dan serieus verwacht dat hij die verdedigers van Dortmund wel even de baas is? Dit kun je niet op het conto van De Jong schrijven. PSV is uitstekend in de Eredivisie, maar op CL-niveau gewoon geen bijzondere ploeg.

13 maart 2024 om 23:19

@Sirius, is voor Sevilla anders toch erg belangrijk geweest…? Verder heb je zeker gelijk. Het is geen topper maar gewoon een goede eredivisie spits die op een goede dag met de goede bediening nog wat voor je kan betekenen in de lucht, en zijn enorme werklust in grotere partijen.

13 maart 2024 om 23:27

Belangrijk ja, zeer incidenteel in de EL. Zijn complete inbreng is samen te vatten in misschien 3 tot 5 wedstrijden. Laten we ons ook niet blindstaren op enkel die paar wedstrijden in de EL. Onderaan de streep viel De Jong gewoon zwaar tegen in Sevilla.

13 maart 2024 om 22:59

Ook duidelijk dat die "mee naar het EK" discussie nergens over ging

13 maart 2024 om 23:03

Schandalig nog wel….Hij speelde geen beste pot nee maar om het dan maar meteen als ‘schandalig’ te beoordelen is heel erg ‘2024’. Nuance is er niet bij maar wel zo hard mogelijk zulke extreem mogelijke dingen roepen, alles voor de likes/duimpjes. Triest.

13 maart 2024 om 23:06

Hij was gewoon echt in de sta-in-de-weg vandaag. Echt letterlijk alles fout gedaan. Alleen maar balverlies en dan ook nog een 100% kans missen. Dat is gewoon een schandalige prestatie in zo'n belangrijke wedstrijd.

13 maart 2024 om 23:12

In de basis houden we er dezelfde mening op na, don’t get me wrong. Maar om zijn optreden nou te betitelen als ‘schandalig’ vind ik niet helemaal gepast. Desondanks blij dat Dortmund door is, sorry PSV supporters.

13 maart 2024 om 23:07

Als iemand wat meer krediet verdient is Luuk het wel, zo vaak zo belangrijk. Mag t een keer. Schandalig vind ik een schandalige woordkeuze

13 maart 2024 om 23:22

Amen!

13 maart 2024 om 23:17

Het is zo hilarisch hoe sommige voetbalsupporters denken. Vorige week was het nog 'Luuk de Jong is de beste spits van Nederland en moet naar het EK', en nu na 1 wedstrijd 'Luuk de Jong is dramatisch en kan het niveau niet aan'.

13 maart 2024 om 23:24

Klopt, de nuance is soms ver te zoeken. Mijn conclusie past er ook precies in: leuk voor de ED, Europees net niet.

13 maart 2024 om 23:46

Voetbal hé. De ene week ben je de held, de andere week de schlemiel. Los daar van, vandaag was hij matig tot slecht. Dat mag gewoon erkend worden.

13 maart 2024 om 23:31

PSV is hardleers. Er is in de hele CL geen team te vinden die met een spits speelt zoals de Jong. Een ideale pinchhitter, maar niet meer van deze tijd. Alle clubs spelen tegenwoordig met spitsen die snel, technisch en dynamisch zijn. Het voetbal is veranderd, alleen bij PSV hebben ze het nog niet door.

Matige vertoning aanvallend, 7 schoten op doel klinkt leuk maar Kobel is niet getest. En zo slecht beginnen is gewoon dodelijk op dit niveau. Geen schande natuurlijk want Dortmund is een grote club uit een sterkere competitie maar toch. Had er voor dit tweeluik meer van verwacht.

Luuk de Jong Nationaal goede spits, internationaal stelt totaal niets voor, wat slecht!

13 maart 2024 om 23:00

Heel psv. Altijd het tafellaken in de eredivisie en het servetje in Europa. Maar dat is genoeg om een hoop geld binnen te harken en dat tafellaken te blijven.
Over twee wedstrijden vond ik psv de betere trouwens. Ze laten het zelf liggen. Zonde dit.

13 maart 2024 om 23:16

Ja daarom ook niet helemaal eens met je servetje. Ze hadden hier eigenlijk gewoon op kwaliteit en spel door moeten gaan. Voetbal is ook een beetje geluk, en dat hebben ze niet gehad. Dat is wel beter dan een servetje toch?

13 maart 2024 om 23:39

Doel meer op de resultaten dan op het spel. Dit is niet de eerste keer waarbij je je af vraagt waarom ze uitgeschakeld zijn. Typisch Nederlands dan, want Ajax overkomt het ook te vaak. Te vaak het servet in Europa waar dat niet hoeft.

13 maart 2024 om 23:07

Dat geldt toch gewoon voor heel PSV? Nou wil ik ze niet per se matig noemen, maar voor CL-begrippen (en vooral in de achtste finales) is een PSV wel zo'n beetje de zwakste broeder. Dat is ook geen schande. Die hebben in een jaar tijd al een behoorlijke achterstand gedicht. Het is een ploeg in opbouw.

De actie van Babadi op het laatst is tekenend voor dit psv.. ipv die bal te spelen en snel te tikken wil iedereen rond wandelen met die bal. Frustrerend om naar te kijken en het is ironisch dat het je uiteindelijk zo opbreekt. En dan vraag je je af.. als psv naar dit niveau wil groeien dan moeten spelers als Bakayoko, Till, Teze en Lozano gewoon vervangen worden.

13 maart 2024 om 23:26

Eens hoor, al vond ik Veerman ook tenenkrommend af en toe. Die had de eerste 30 minuten net zo goed tussen het publiek kunnen zitten, was echt overal te laat.

Psv heeft dit over zichzelf afgeroepen. Ze zijn veel te laat gaan voetballen, want hier had je kunnen winnen vanavond. In de tweede helft ook genoeg kansen gehad, maar zo onzuiver in de afronding.

13 maart 2024 om 23:09

PSV kreeg in de eerste helft geen kans om te voetballen. Dortmund legde zo ontzettend veel energie in de wedstrijd. Dat is ook de reden waarom PSV in de tweede helft de duels makkelijker won en meer in de wedstrijd kwam. Dat wat Dortmund in de eerste helft (en vooral de eerste 25-30 minuten deed), dat hou je onmogelijk een hele wedstrijd vol. Dat vreet energie.

13 maart 2024 om 23:51

Misschien in de eerste kwartier, maar de rest van de eerste helft deed BVB juist heel rustig aan omdat PSV dat toe liet. Ik zag 0,0 intensiteit van ze waardoor Dortmund achterover kon leunen. De tweede helft gingen ze pas druk zetten en feller voor de bal spelen. Alleen was het toen al te laat. Totaal de verkeerde tactiek van Bosz, net zoals de eerste wedstrijd.

Lozano te egoistisch, jammer dat luuk die kans mist en reus mag een standbeeld krijgen. Tillman vond ik heel goed spelen

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken… Luuk die bal had moeten zitten…

Eerste helft voor Dortmund, tweede helft voor Psv. Als je hier Saibari en Lang had dan was het wellicht verlengen geweest.

13 maart 2024 om 22:58

En wat als de geblesseerden van Dortmund er wel bij waren? Bijvoorbeeld Haller.

13 maart 2024 om 22:59

Dan was het verlengen geweest.

13 maart 2024 om 23:05

Tuurlijk, bij een club hebben blessure gevallen gevolgen en bij de andere club niet.

13 maart 2024 om 23:10

Haller is dit seizoen bankzitter, ook voor zijn blessure.

13 maart 2024 om 23:35

Haller wel ja, Schlotterbeck zeker niet en ook Ryerson is normaliter de vaste rechtsback.

Terechte uitschakeling.. Europees en competitie toch wel groot verschil. Ondanks dat Dortmund echt geen hoogvlieger is. Is geen Dortmund van 2 jaar geleden

13 maart 2024 om 23:12

Euh, het is bijna exact het Dortmund van twee jaar geleden. Deze ploeg is echt niet beter hoor. PSV wordt ook wel erg gehyped in misschien wel de zwakste Eredivisie die ik me kan heugen.

13 maart 2024 om 23:38

Bijna hetzelfde, maar niet hetzelfde. Bij Dortmund speelde toen Haaland, Bellingham, Akanji. Die zijn vaste basispelers bij de beste clubs van Europa. Ook een jongere Reus, en Witsel. Dat is een gigantisch verschil. Dortmund was de 2de helft echt zwak vandaag. In Eindhoven heeft PSV het laten liggen.

13 maart 2024 om 23:54

Nou ja, Haaland was tegen Ajax geblesseerd als ik me het goed herinner. Althans, minstens 1 van de 2 wedstrijden. Verder vind ik Akanji ook niet zo bijzonder. Nooit gevonden ook.

14 maart 2024 om 07:51

In de thuis wedstrijd zat Haaland g”gewoon” in de broekzak van Timber.

De uit wedstrijd was hij er volgens mij niet bij idd, maar dat weet ik niet meer zeker.

Zonde, maar Dortmund was net een maatje te groot. Vooral na de eerste helft mag je blij zijn dat het maar 1-0 staat. Wel zonde van die kans op het einde. 2e helft ook wel gelijkere strijd.

Als je al niet kan winnen van zo'n zwak voetballend Dortmund, heb je ook niets te zoeken in de volgende ronde.

13 maart 2024 om 23:00

Hoe jammer ik het ook vind dat PSV niet door is, kan ik het hier alleen maar mee eens zijn.

13 maart 2024 om 23:02

Ja bvb daar zit weinig voetbal in. Ik schrok er vanm

Pfff die laatste kans van Luuk alleen voor de keeper. Niet te missen kans .. hoe kan je die nou over schieten…heel jammer. Had er echt meer van verwacht. En bakayoko ? Die is echt niet meer dan 15 miljoen waard. Eerste helft amper een actie gemaakt of op goal geschoten.

Terecht uitgeschakeld helaas, we hebben een prachtig seizoen, maar horen op dit moment gewoonweg niet bij de laatste acht van Europa. En dat geeft ook niet, kampioen worden en volgend seizoen een nieuwe kans.

Zonde hoor, toch het gevoel dat er meer in had gezeten... Maar Lozano in egotrip modus, de jong die zon megakans mist en Babadi die ook loopt te prutsen met minder dan een minuut te gaan... Typisch. Verder een paar die dit niveau aan lijken te kunnen. Helaas

Dit moet een klote gevoel zijn. Doet me denken aan 2022 met Ajax tegen Benfica. Krijg je de minst zware tegenstander, veel hoop en leg je het toch af. Eerste helft totaal overrompeld en de tweede helft jezelf niet kunnen belonen voor de dominantie. Dortmund erg pover. Lozano viel dreigend in maar speelt toch vooral voor BV Lozano. Tilman, Schouten en Boscagli zijn duidelijk degenen die echt toe zijn aan een stap hogerop, en verder miste je Saibari enorm. Spelers als Teze, Dest, Bakayoko en Til zijn leuk voor de Eredivisie maar haken op dit niveau af en bij hoog tempo en goede verdedigers komen Veerman en Luuk ook niet meer mee.

13 maart 2024 om 23:07

Die was erger na zes overwinningen in de groepsfase tegen o.a. een Dortmund met Haaland nog. Psv mazzelde naar deze 8ste finale. Maar voor beidden geldt dat het wel lekker zou zijn als je toch door was. Helaas.

13 maart 2024 om 23:13

Klopt, zo gaat het altijd met Nederlandse teams. Toen was ajax echt goed, beter dan psv nu. Jammer dat psv dit niet heeft gewonnen😌

Als je zo speelt, heb je ook niks te zoeken in de kwart finale van de CL.

Heerlijk: Viertelfinale CL…. Heja BVB…



Een minder zelfzuchtig PSV had hier makkelijk 2-3 doelpunten kunnen scoren.
Dood zonde.

Tevens heerlijk al die bekertjes op het veld. Een mooie middelvinger naar de Knvb.

Kan de discussie ook gelijk de koelkast in wat het betere team is.... Ajax 18/19 of PSV 23/24
Wil je echt een droomseizoen hebben moet je Europees ook indruk maken

13 maart 2024 om 23:07

Dat was al geen discussie.

13 maart 2024 om 23:08

Was die discussie er? Bij de PSV'ers om mij heen hoor ik niemand beweren dat dit PSV beter is dan het Ajax dat Europese topploegen uit Europa kegelde met topvoetbal.

13 maart 2024 om 23:26

Agh dit is gewoon om even likes scoren van Ajax supporters.

13 maart 2024 om 23:33

Er heeft 1 verdwaalde analist dat een keer gezegd en sindsdien zijn er enkele Ajacieden op dit forum als de dood dat PSV de finale wel zou halen en dat er ook maar een ander persoon zou denken dat het Ajax van toen minder was.

14 maart 2024 om 00:27

En vertel mij dan hoe moet dit PSV de Finale halen ? Met alle respect voor PSV maar dit is echt het plafond

13 maart 2024 om 23:11

Welke discussie? Volgens mij heeft Ajax verder weinig met dit topic te maken.

13 maart 2024 om 23:32

Die discussie heb ik werkelijk nog nooit langs zien komen. Als Feyenoord supporter had ik daar graag de boel opgestookt,maar die kans heb ik nergens gezien

PSV wel enorm zwak in de afwerking hoor. Hebben echt genoeg ruimte gekregen maar met name Lozano en Bakayoko deden er helemaal niks mee buiten een paar zwakke pogingen. En als je die kans op het eind niet afmaakt dan kan je alleen jezelf de schuld geven. Dortmund ook enorm zwak over twee wedstrijden, als je die niet kan verslaan dan was de kwartfinale ook niks geworden helaas. Redelijke CL campagne voor PSV want de laatste 16 bereiken is gewoon een knappe prestatie! Maar hier had echt meer ingezeten en jammer dat PSV zo enorm slordig was..

Trots met de hoofdletter T, na de 25e minuut, waar tot dan BVB heer en meester was, eigenlijk niet echt meer in de problemen gekomen, helaas de goal niet kunnen maken… op naar het kampioenschap !

Poeh, echt in de thuiswedstrijd laten liggen. Dortmund niet indrukwekkend maar PSV aanvallend toch te traag en onzorgvuldig.

Luuk was drama. Laat het zelden zien in grote wedstrijden

tweede helft wat beter. kijk je bijna naar de 1-1 en dan word het op zo een manier 2-0, jammer. trots op de ploeg en nu vol voor de competitie.

Laat ook weer zien wat de Eredivisie voorstelt 🤔

Die Luuk de jong kan toch echt niets met ze voeten he? Hij kan niet eens een bal aannemen. Die lozano ook drama.

Al dat gedram om Luuk in Oranje tevreden, nou alsjeblieft niet. Wat slecht weer Internationaal. Eredivisie wel prima.
Keer op keer Europees zeer zwak.
100x liever Weghorst of wie dan ook.

Jammer. Tweede helft nog flink gestreden, maar te matig. Typisch Nederlands wel. Zelf oneindig veel halve kansen creëren en dan op basis van 10 zwakke minuten verliezen. Was op basis van de prestaties in de groepsfase wel te verwachten. De spelers die in de eredivisie aanvallend de sleutel tot succes vormen (veerman, De Jong, Bakayoko) gewoon te traag voor dit niveau.

13 maart 2024 om 23:08

Nja, typisch Nederlands zou het zijn als PSV de hele wedstrijd het betere voetbal speelde maar ik denk niet dat PSV vanavond écht aanspraak heeft gemaakt op winst.

13 maart 2024 om 23:22

Over 90 minuten gewoon het meeste aangevallen. Maar geen echt grote kansen kunnen creëren. De tegenstander had in totaal maar 20 minuten nodig. Dat is gewoon een typisch Nederlandse wedstrijd.

13 maart 2024 om 23:09

Heu? Dortmund speelde PSV het eerste half uur volledig van het veld. Juist knal dat psv stand hield en zich in de wedstrijd knokte de 2e helft.

13 maart 2024 om 23:19

Ongeveer 10/15 minuten in het begin omver gespeeld. Verder de meeste kansen gecreëerd.

Wat is er met sule aan de hand? Of ben ik de enige die dat ziet? Hij lijkt echt flink te zwaar...

13 maart 2024 om 23:04

.

13 maart 2024 om 23:06

Je bent zeker niet de enige, dat viel mij ook heel erg op.

13 maart 2024 om 23:14

Ik dacht hetzelfde. Nou is hij best groot, maar het lijkt in mijn ogen toch wel wat overgewicht.

13 maart 2024 om 23:34

Ik zie de beste man niet zovaak,maar hij ziet eruit alsof die 4x per week de hele tap van de kroeg leegzuipt. Dat ziet er niet uit voor een voetballer ...ik dacht oprecht dat ie 1 of andere ziekte heeft waardoor ie liters vocht vasthoudt oid

Kom op Luuk… hoe krijg je die over zeg.
Overigens verdiend gewonnen door Dortmund. Van Basten had gelijk, PSV is echt niet zó geweldig. Ja goed zijn ze in NL, maar Europees weinig klaar gespeeld vind ik. Tegen Dortmund Arsenal en Sevilla toch weinig klaar gespeeld.
Overigens wordt ook gedaan alsof Dortmund een stel amateurs zijn, kijk die opstelling eens…

Wel jammer. Had graag psv doorgezien!

Voetbal is een simpel spel, je speelt 90 minuten en aan t eind winnen de Duitsers…slechte eerste helft en betere tweede helft maar als je de kansen niet maakt verdien je niet om door te gaan. Lozano was weer is alleen met zichzelf bezig, Mauro jr superslecht en Luuk de Jong hopeloos uit vorm. Kans op t laatst had erin gemoeten.

Jammer, dit Dortmund was best te pakken. PSV leek overrompeld door die bliksemstart maar heeft in de tweede helft toch nog zijn kansen gekregen. Vooral die kans van Luuk moet natuurlijk altijd hangen.

Toch is het zonde van die eerste helft, want obv de tweede helft verdien je een gelijkspel.

13 maart 2024 om 23:05

Had me verheugd op een mooie voetbalavond. Helaas kon PSV het niet waar maken tegen dit Duitse subtoppertje. Het waren 95 vervelende minuten om te kijken en championsleague onwaardig. Te weinig lef en inzet aan PSVzijde. Welterusten

Vreemde opstelling van Bosz, als je met Lozano start speel je toch een andere pot. Tillman vond ik vandaag erg zwak, veel geklungel aan de bal+balverlies en Til speelde ook geen gelukkige wedstrijd, eerste helft werd het middenveld totaal overlopen. Mauro jr. speelde niet per se slecht maar heb hem ook weinig goed zien doen. Het is pijnlijk om te zien en ik ben echt een liefhebber van onze Luuk maar tijdens dit soort wedstrijden merk je wel echt dat je, helemaal op dit niveau, zonder goede voorzetten bitter weinig aan hem hebt omdat hij voetballend gewoon best beperkt is.

Tsja, met een houten klaas als Luuk de Jong in de spits, ga je de strijd niet winnen. Leuk in de eredivisie, maar dat is niet te vergelijken met de Bundesliga. Heb nog nooit een spits zo weinig zien doen en staan wachten.

Lozano die het vanavond blijkbaar vooral om zichzelf wilde laaten draaien, na 2x zijnet zou je denken dat het gewoon niet werkt zo en afspelen beter is.

13 maart 2024 om 23:01

Dat laatste schot ook van hem. Je heb nog 3 minuten en je heb zoveel opties. Nee hij gaat schieten vanaf 25 meter, rolletje in handen van de keeper. Wat een waardeloze speler die Lozano.

Wie Dortmund ook zal loten zal heel gelukkig zijn. Op 20 min na vielen die echt zwaar tegen. En verder hoe die Lozano na de wedstrijd dan ook rondloopt. Die speelt echt voor FC Lozano en niemand anders. Nu maar kijken hoe je van dat salaris afkomt.

Zonde dat je als een stel bange kippen begonnen bent. Denk dat Til vandaag verantwoordelijk gehouden mag worden zodra die eruit ging begon psv eindelijk te draaien.

Zonde matige eerste helft... Tweede helft stuk beter.
Bal op de paal van Lozano (veel gevaar... Wel vaak ego)
En die mega kans van Luuk vlak voor tijd 😮

Verder vond ij Bakayoko erg ook tegenvallend.

Jammer...

13 maart 2024 om 23:18

Tja, we moeten ook niet doen alsof Bakayoko het volgende wonder is. Dat is wel een leuk talent, maar ook niet iets wat we in de afgelopen jaren niet vaker voorbij hebben zien komen. Daar gaat PSV ongetwijfeld een mooi bedrag voor vangen, maar een geweldenaar is hij natuurlijk niet.

Terechte overwinning van BVB. Als Bundesliga-fan toch mooi dat 2 clubs de kwartfinale CL hebben gehaald. En met PSV heb ik eigenlijk niks. Gefeliciteerd BVB-fans!

Wat een gejank allemaal psv werd 1e helft verrast maar 2e helft waren ze de baas in dortmund jammer dat die gial niet viel de 1-1 zat er meer in dan de 2-0 geen schande hoor

13 maart 2024 om 23:36

Die 1-1 was nog niet gevallen als je tot dinsdag had doorgespeeld. Erg jammer,maar psv had echt 0 aanspraak op een eventuele verlenging

13 maart 2024 om 23:41

Ja maar dat doet er niet toe. Bij Ajax hebben we ook tig keer beter gespeeld dan de tegenstander terwijl je niet door gaat. PSV heeft 2 grote kansen gecreert met Bakayoko en Luuk, die moet je maken op dit niveau.

Zonde, maar als je aan het eind van de rit 8 wedstrijden CL speelt en er maar 2 wint, verdien je het ook niet om in de kwartfinale te staan.

Niet omheen draaien. Gewoon een schande voor het Nederlandse voetbal wat psv heeft laten zien.

13 maart 2024 om 23:11

Ja echt een schande voor een club als PSV om eruit te vliegen tegen Dortmund. Wat een onzin zeg.

13 maart 2024 om 23:20

Het probleem is het vertekende beeld dat ontstaan is. Door de overmacht van PSV in de Eredivisie lijkt het alsof het een fantastische ploeg is, terwijl vooral de Eredivisie en de concurrentie geen progressie geboekt heeft. Feyenoord heeft Kokcu niet kunnen vervangen en Ajax is het spoor volledig bijster. FC Twente en AZ hebben niet eens zulke goede ploegen voor subtop-begrippen. De Eredivisie is gewoon heel erg zwak dit seizoen.

14 maart 2024 om 01:35

PSV is gewoon sterk dit seizoen. Het steekt alleen op een vervelend moment in een iets mindere vorm. In een sterke CL-poule, waar het hen nog tegen zat ook, zijn ze door. Alleen het gemak waarmee PSV de laatste maanden speelde, heeft hen in slaap laten sukkelen. Helaas voor PSV

Nog nooit een topwedstrijd goed zien verlopen als Guus Til in de basis begint.

Je verdient meer, minimaal een verlenging, maar staat met lege handen. Zuur, heel zuur.

Tja jammer voor PSV maar die slechte eerste helft doet ze de das om. Ook een goal tegen krijgen binnen 3 minuten is een dramatische start. Je zou denken dat ze wel scherp moeten beginnen voor een achtste finale CL. Tweede helft was op zich aardig en kansen gehad met Teze, Lozano en vooral Luuk de Jong. Uiteindelijk gewoon te weinig gebracht en dan maak je een blunder waardoor je 2-0 eraf gaat.

Credit aan PSV voor de tweede helft alleen hadden we zo moeten beginnen vanaf minuut 1. Vaak hebben we het gehad over het gebrek aan kwaliteit achterin bij PSV alleen vond ik bijvoorbeeld Teze en Dest echt uitstekend. Het is juist het aanvallende middenveld en aanval die tekort komen op dit niveau. Luukinho is vrij beperkt buiten het koppen en soms geven we dan teveel voorzetten, Tillman dribbelt goed maar komt kracht tekort ( bijvoorbeeld ivm Tillman) en onze vleugelspelers zijn niet altijd goed in het scoren en keuzes maken. Ik hoorde bepaalde analisten zeggen dat dit PSV mischien wel net zo goed is als het Ajax die uit Real versloegen en daar moet ik als PSV fan een beetje om lachen. We hebben gewoon het perfecte team voor de Eredivisie. Ik vraag me toch af wat we volgend jaar moeten doen om nog een stap te maken. Als je dit systeem hanteert moet je vooral dodelijker worden voorin. Mischien was het Noa Lang toch anders geweest vandaag.

Had wel verwacht dat Dortmund zou winnen. Las ook hieronder dat het maar de nummer 4 van Duitsland is etc etc. Er zit gewoon een kleine niveauverschil tussen beide clubs. Het is dan ook geen schande als PSV zijnde om te verliezen. Volgend jaar opnieuw proberen.

Benieuwd wie BVB gaat loten. denk dat de kwartfinale wel de max is voor dit Dortmund.

13 maart 2024 om 23:10

Klopt.. We hadden het ook moeilijk tegen de nummer 5 van Frankrijk en de nummer zoveel van Spanje. Media in Nederland was wel erg positief over de kansen van PSV.

Na een pover begin in de eerste 20-25 minuten kwam PSV met 1-0 bij rust nog goed weg. Bosz slachtofferde Til maar ik vond Tillman nog slechter met bijna chronisch balverlies. In de tweede helft zat PSV veel beter in de wedstrijd maar echte uitgespeelde kansen bleven uit. Lozano die er na rust in kwam voor Til raakte buitenkant paal. Teze schoot bijna van dichtbij raak. Vlak voor tijd kreeg De Jong een enorme kans op 1-1 en dus verlenging, helaas ging de bal ruim over. In de laatste seconden gleed Babadi onderuit wat de 2-0 betekende. Beste man aan PSV zijde vond ik Teze. Slechtste PSV-ers waren Tillman, Til en ook De Jong. Over twee wedstrijden beschouwd gaat Dortmund verdiend door. De focus kan nu volledig op de Eredivisie en eventueel een ongeslagen kampioenschap.

Had wel zin gehad in de verlenging, zonde. Eerste helft was natuurlijk schandalig, tweede helft redelijk goed hersteld maar nog steeds te vrijblijvend en frivool voorin. Zo'n Fullkrug is een vierkante tank, maar ramt wel die bal gewoon binnen. Een kans, een goal. Op de millimeter afgekeurd maar toch. Dat is aanvallend gezien het verschil tussen Europese (sub)top en PSV.

PSV moet zich kapot schamen dat ze hier geen resultaat hebben behaald. Hoeveel mogelijkheden er lagen om kansen te creeeren maar ze het of verpesten met domme schoten of niet zagen wie er beter voor stonden. Dortmund had opa’s in de verdediging die helemaal kapot waren maar zowel Lozano als Balayoko hebben oogkleppen op en die Tilman nam veels te veel tijd voor de goal. Echt schandalig die keuzes.

Hoe vaak mag Til nog falen in Europa? Elke keer weer word hij abnormaal makkelijk van de bal gezet en dat begon al bij AZ, zette zich voort naar Feyenoord en bij PSV hetzelfde. Of zijn we Arsenal toen vergeten dat hij niet eens normaal kon aannemen. Bosz is gestraft om er weer in te trappen met die matige loper

Duidelijk de 2 zwakkere teams van de laatste 16. Dortmund begon voortvarend, maar zakte in de tweede helft door de ondergrens. Bakayoko dreigend, maar zoals gewoonlijk scoort hij zelden. Het zegt genoeg dat het gevaar van Lozano kwam. De Jong moet volgend jaar als pinchhitter gebruikt worden. Is geen spits meer die je in deze tijd ziet. In de eredivisie kan je hem nog gebruiken, maar die competitie heeft echt een jasje uit gedaan. PSV blijft verdedigend zijn zwakke momenten hebben.

Dortmund is eigenlijk een team met teveel ouderen die vervangen dienen te worden. Hummels ploetert de wedstrijd door en heeft een gozer naast zich staan die 15 kilo te zwaar is. Wat ziet die Süle eruit joh. Zijn kin raakt nog net zijn navel niet aan. Ik kan mij niet voorstellen dat Dortmund nog een ronde verder raakt, want die worden door een City of Real compleet kapot gespeeld.

PSV kan zich opmaken voor een kampioenschap en met een beetje mazzel loten ze weer gunstig in de CL, maar dat men versterkingen moet halen is wel duidelijk.

14 maart 2024 om 06:27

Hummels ploetert de wedstrijd door? Hij zat echt overal tussen met z’n tenen en hoofd, speelde een prima pot. Vooral op zijn leeftijd nog zo’n goeie schakel.

Jammer. PSV was de tweede helft sterker. Je moet dan wel de kansen afmaken. De vroege 1-0 was onnodig. PSV was de eerste 20-30 min gewoon aan het slapen. Dat mag je Bosz aanrekenen. Verder vond ik PSV aan de bal erg matig. Natuurlijk is dit een niveau hoger en gaat het allemaal sneller, maar de passing was soms echt niet goed. Nu het kampioenschap veilig stellen en naar volgend seizoen kijken. Met een paar versterkingen verwacht ik wel meer van PSV in Europa volgend seizoen.

13 maart 2024 om 23:23

Bosz had gewoon z'n aanval een linie terug moeten schuiven tot de storm van Dortmund geluwd was. Die gooiden met krachten in die eerste 20-30 minuten en je wist dat ze dat nooit vol gingen houden. Dan moet je gewoon compact staan, zowel zonder als met bal. Dan zie je toch weer de zwakke punten van Bosz, al wil ik ook niet te kritisch op hem zijn. PSV is ook gewoon geen wonderploeg.

Jammer voor het Nederlands voetbal! Nu maar weer normaal doen ipv Ajax belachelijk te maken in een promo filmpje. Kapsones waren snel gegroeid daar in Eindhoven.

13 maart 2024 om 23:25

Ach, doe normaal. Dat is gewoon een beetje humor en onderlinge strijd. Overigens heeft Ajax PSV daar helemaal niet voor nodig. Dat belachelijk maken kunnen ze dit seizoen prima zelf. Niets tegen Ajax hoor, maar het hoort er gewoon bij.

14 maart 2024 om 00:20

Meer dan een/de schaal zit er helaas niet in. Had graag dit PSV tegen het Ajax van 5 jaar geleden gezien zou een fantastische pot zijn geweest. Hoop dat een Nederlandse club in de komende jaren toch een Europees toernooi gaat winnen. Zal zeker verdiend zijn na de prestaties van afgelopen jaren. Of het Ajax, PSV of Feyenoord is zal me verder niet veel uitmaken.

Er zat meer in voor PSV, Dordtmund viel de 2e helft erg terug. Teze, Dest en Bakayoko speelden een prima wedstrijd. Slechtste man was Luuk, samen met Til. Mauro, Veerman en Tillman ook niet gezien vanavond.

Terecht uitgeschakeld over 2 duels. Thuis was het matig en wat gelukkig met die pingel, hier 1e helft dramatisch slecht en geluk met 1 mm buitenspel goal. Daarna toch nog kansen zat.. Dortmund leek rijp voor de sloop, maar daar geen gebruik van gemaakt. Dus terecht uitgeschakeld.

Moet Ajax het dan maar weer doen in Europa

Jammer voor PSV en Nederland. NL ploegen kunnen het gewoon net niet opbrengen of de druk niet aan in dit soort wedstrijden, zeker uitwedstrijden niet. Bij Feyenoord exact hetzelfde. Eens in de 20 jaar heb je eens zo’n aardige campagne zoals Ajax in de CL een paar jaar terug of Feyenoord met de Uefa cup winst langer geleden. Maar dat is gewoon het maximum voor NL clubs denk ik.

13 maart 2024 om 23:39

Ajax heeft de halve finale van de CL gehaald en 2 jaar daarvoor de finale van de Europa League. Heel knap dus.

13 maart 2024 om 23:40

Feyenoord ook finale conference league

14 maart 2024 om 02:30

Ja was zeker netjes, maar wat ik zeg dat is zo’n beetje het absolute maximum (en dat vind ik overigens geen schande).

Slecht gehavend Dortmund wint met 2 vingers in de neus van eredivisie nr 1 .. Veerman onzichtbaar, verdediging kinderlijk en apathisch. Eerste helft gewoon in shock van psv. Tweede helft zichtbaat hoe slecht Dortmund eigenlijk is. Wel genoten van Malen. Lukte niet alles maar fel en altijd gevaarlijk. Jammer hoor en ontluisterend.

13 maart 2024 om 23:58

Tja, anderzijds speelde een redelijk leeggekocht Ajax twee jaar geleden een beter Dortmund volledig van het veld. Het kan nou eenmaal verkeren. Dit PSV is ongetwijfeld nog geen eindproduct. Er zullen vast spelers komen en gaan, maar ik heb niet het idee dat we het beste al gezien hebben. Dat gezegd hebbende is dit PSV ook niet zo'n geweldige ploeg. In de Eredivisie duidelijk de beste, maar voor CL-begrippen best een matige ploeg.

14 maart 2024 om 01:38

Dortmund was natuurlijk gewoon de mindere.

Veerman duidelijk nog niet geheel fit. En dan mis je met Saibari en Lang nog twee klasbakken. Desondanks was PSV nog steeds sterker dan Dorrmund, maar heeft Luukinho het bijna eigenhandig verkloot.

14 maart 2024 om 07:51

@Faptherooster, welk drankje heb jij op? Zou het graag eens willen proberen .

PSV sterker dan Dortmund? In wat voor opzicht? Je hebt in 180 minuten nauwelijks 45 minuten gedomineerd. Daarbij heb je gisteren de eerste half uur alle geluk gehad en had het allang 2 a 3-0 kunnen worden. Je speelt tegen een Dortmund wat veel goede spelers heeft verloren afgelopen paar jaar en alsnog pak je een gelijkspel in beide wedstrijden?

En als je ziet dat dit PSV bovenaan de Eredivisie staat met een ongeslagen status vraag ik mij af hoe goed ze nou echt zijn of is dat de rest in Nederland zo slecht is.

Het is geen schande om van Dortmund te verliezen. Waarom accepteren we dat niet allemaal? Had je kunnen winnen van Dortmund? Ja! Is het een schande om hier te verliezen? Nee!

Accepteren en doorgaan!

15 maart 2024 om 10:57

Wat heb jij een rare beredenering. PSV was beter en had alle pech van de wereld. Dat kan eens gebeuren.

Dat de Bundesliga iets beter is, dat klopt. Het is ook geen absolute topcompetitie, maar natuurlijk wel beter dan de Eredivisie.

Nederland heeft trouwens een prima competitie. Meer niet. PSV steekt in een iets mindere vorm (en zoals gezegd dan alsnog beter dan Dortmund) en had niet het geluk wat je nodig hebt. Met een fitte selectie was het natuurlijk ook heel anders gegaan.

Dus dat wordt wel geaccepteerd. Ik heb trouwens niets met PSV. En ben ook geen groot Eredivisievolger o.i.d. hoor

Jammer zeg. Grote zonde dat ze het niet hebben gehaald. Een Lang en Saibari had je er graag bij gehad vanavond, maar Dortmund speelde ook zonder Schlotterbek en Ryerson.
Heb de eerste helft niet kunnen kijken, tweede helft was PSV een stuk beter. Dortmund kon de bal niet in het team houden en speelde ook niet zakelijk, de bal in de laatste fase was niet goed genoeg en Lozano is leuk voor de Eredivisie, maar veels te zwak voor dit niveau. Als je dan ziet dat Luuk die gigantische kans mist en Kobel die geweldige actie van Bakayoko pakt weet je hoe laat het is. Blijft grote zonde, heb Dortmund veel zien voetballen dit seizoen en thuis zijn ze vaak ijzersterk, dat waren ze in elk geval in de 2de helft niet.
Had het jullie Psvers zeker gegund, echt, maar streept toch weer aan hoe indrukwekkend Ajax's seizoen was in 2019 en ook het jaar dat ze 18 uit 6 pakten in de groepsfase. Genieten van de rest van het seizoen en met trots terug kijken.

Met Luuk De Jong in de CL speel je gewoon met een man minder , dit is natuurlijk niet de Mickey Mouse competitie! In de eredivisie kun je hem goed gebruiken,maar in CL moet je wachten tot hij een keer goed in de lucht gaat springen kom op man! Dit is gewoon tactisch één wedstrijd bekijken,En laten we het al helemaal niet hebben over Guus Til ( Houten Plank!

Tja.. Dortmund of volendam.. daar zit het verschil... een aantal weken terug was Luuk de jong nog de beste spits van NL.. moest weer in Oranje.. waar was hij vanavond?

Hele avond weer goed!

Tsja, als je tegen dit Dortmund niet door gaat, weet je direct weer waar je staat. Erg jammer, als moet ik wel zeggen, 1-0 kon ik mee leven, maar die 2-0 en hoe die valt... Verpest direct je hele campagne. Niet dat ik het Babadi per se kwalijk neem, tot een bepaald niveau. Hij neemt te veel risico, maar uitglijden kan gebeuren. Wel helemaal kut dat daar de wedstrijd mee eindigt. Dikke mineur op verder een mooi seizoen.

Een teleurstellend Europees seizoen voor Nederland. Alleen Ajax, nog wel, in de conference League. Geen treble PSV, wel landskampioen. Laat het nieuwe seizoen maar snel beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren