Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV kan twee cruciale spelers kwijtraken door ‘speciale voorwaarden’

Laatste update:

PSV weet nog niet of Malik Tillman en Sergiño Dest na afloop van het huidige seizoen houdbaar zijn. De Eindhovenaren hebben in zowel het huurcontract met Bayern München als in de afspraken met Barcelona een koopoptie laten opnemen, maar dat wil nog niet zeggen dat het duo daadwerkelijk in het Philips Stadion blijft als PSV de koopsom betaalt. Er zitten enkele addertjes onder het gras, zo legt Rik Elfrink vrijdag uit in het Eindhovens Dagbad.

Zowel Tillman als Dest wordt medio 2024 gehuurd en in beide gevallen heeft PSV een koopoptie weten toe te voegen aan de huurcontracten. Desalniettemin is het nog lang niet zeker dat het duo ook komende voetbaljaargang nog in Eindhoven speelt.

De Eindhovenaren maken van de winterstop gebruik om alle spelerscontracten door te nemen en om een standpunt in te nemen over de aflopende (huur)contracten. De club wil graag door met Tillman en Dest, maar zelfs als PSV de afkoopsom bereid is te betalen kan een koopdeal van een van de spelers nog afketsen.

Zoals bij alle reguliere transfers zal PSV eerst een persoonlijk akkoord moeten bereiken met de spelers voordat er überhaupt een samenwerking mogelijk wordt. Stel dat Bayern plotseling een hoger salaris biedt aan Tillman, dan kan hij ervoor kiezen om niet akkoord te gaan met de transfer naar PSV. Hetzelfde geldt voor Dest.

Elfrink spreekt bovendien over speciale clausules in de verbintenissen van de spelers waarmee Bayern München en FC Barcelona nog rechten op de spelers kunnen houden. “Exacte bedragen of de exacte inhoud van die clausules zijn niet bekend, maar in het topvoetbal zijn deze voorwaarden zeer gebruikelijk”, benadrukt Elfrink.

“Zonder acceptatie had PSV de spelers ook nooit kunnen huren. De Eindhovense club stelt bij verhuur van eigen spelers doorgaans ook belangrijke voorwaarden, waardoor er grip blijft op de betrokken speler”, aldus de journalist.

Verder loopt PSV nog het risico dat bijvoorbeeld Bayern München ‘contractbreuk’ pleegt. Der Rekordmeister kan er namelijk voor kiezen, als er een boete betaald wordt, om de koopoptie in het lopende huurcontract door te strepen. Hoe hoog die boete zou zijn, is niet bekend. Voor PSV bedraagt de waarde van de koopoptie van Tillman twaalf tot veertien miljoen euro; voor Dest moet volgens Elfrink circa tien miljoen euro betaald worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit niet iets doornormaals? Lees ik verkeerd of is er dus geen vaste transfer som? Zou wel jammer zijn voor PSV als je opeens tegen een Xavi scenario aan loopt. Tillman vind ik een goede voetballer echt een leuke speler. Dest blijf ik niks vinden, die kan het buiten de Eredivisie niet aan denk ik. Hoop voor PSV dat ze vooral Tilman kunnen strikken, die is ook als Amerikaan commercieel heel interessant.

5 januari 2024 om 19:21

Nee wat je zegt. Vast bedrag maar de eigen club kan ook een contractvoorstel neerleggen om hem te overtuigen. Zeker bij Tillman zienik Bayern dat wel doen. Dest ben ik ook nog steeds geen fan van, moet je enkel die 10 mln neerleggen als je hem direct kunt doorverkopen voor meer geld. Anders kijken naar een echte linkspoot die de ballen voorheeft zonder te kappen. Luuk krijgt enkel van Teze eens een directe voorzet, de rest kapt en draait maar wat als een ballerina of schiet zelf. Geen wonder dat Luuk relatief weinig goals heeft.

5 januari 2024 om 20:51

Valt wel mee hoe jammer. Als we straks de Champions League hebben gewonnen wil iedereen naar de lichtstad 😉

5 januari 2024 om 21:39

Het zou jammer zijn als dit stuk loopt. Want ze zijn zeker top spelers. En ze passen goed bij psv. Maar het het hoeft niet zo te zijn. Kranten roepen vaak iets . En dan is het toch een andere verhaal.

Er persoonlijk uitkomen zal misschien nog wel het lastigste worden. Je zag het na vorig seizoen met xavi. Die deed het erg goed en ging gelijk (en terrecht) wat hogerop. Zag (eer)gisteren nog een interview met dest, waar ik hem nou ook nog niet zo heel happig vond overkomen. Denk dat als er een ander mooi voorstel komt, dat die het zo weer naar een jaartje zichzelf in de picture spelen weer goed vind

Tja wat moet je hier nou over zeggen? Bij Angelino en Xavi Simons hebben we gezien hoe dat kan gaan dus persoonlijk heb ik niks met dit soort constructies. Als je een Tillman kan kopen voor circa 12-14mil en je geen doorverkoop percentage of lage terugkoopoptie afspreekt zit je goed. PSV moet als voetbalclub financieel ook goed boeren op zijn spelers.
Maar aan de andere kant heeft Bayern Zirkzee ook weg gedaan voor circa 10 mil en is de terugkoopoptie een bedrag waar Bologna prima tevreden mee mag zijn. Laten we dus maar zeggen dat Stewart dit hopelijk heel goed weet uit te uitonderhandelen.

5 januari 2024 om 20:58

Dat gezegd te hebbene, krijgt bayern wel 50% vd winst die bologna maakt. Als ze hem dus zelf kopen wordt het stuk goedkoper

Kortweg, beide heren zie je volgend jaar niet in een psv-shirt. Allemaal obstakels waarbij de spelers en clubs echt moeten willen.

5 januari 2024 om 19:38

Nee dat denk ik eigenlijk niet. Het kan juist twee kanten op gaan. Als je het artikel goed leest staat erin vermeld dat is normaal is bij huurcontructies. Het komt vaak genoeg voor dat clubs alsnog de koopoptie lichten. Ik denk dat de spelers zelf ook aardig wat kunnen sturen met eigen voorkeur. Wat dat betreft zie ik het positief gezien het lijkt alsof tillman en dest het erg naar hun zin hebben en ze zich goed ontwikkelen. De tijd aan het leren in ieder geval! Maar zeker geen gemaakte zaak.

6 januari 2024 om 12:28

Tilman zie ik zelf wel willen blijven, dest twijfel ik na zijn interview gisteren. Die lijkt te wachten op een club in de zomer in een mooie competitie.

Laat ajax dest maar binnenhalen

5 januari 2024 om 19:49

Denk je dat die op dit moment echt heel graag van PSV naar Ajax zou willen gaan?

5 januari 2024 om 20:23

Nee dat denk ik niet, maar Ajax heeft ook niks aan nog een back diet niet kan verdedigen daar hebben wij inmiddels iets van 5,6 van

5 januari 2024 om 21:54

Toch wel grappig. Als je de reacties op Voetbalzone en social media moet geloven, dan is Boscagli eigenlijk de enige PSV-er die nog een beetje kan verdedigen. Want Dest, Ramalho en (in iets mindere mate) Teze kunnen dat niet, en Benitez is een hele matige keeper...

En wonderbaarlijk genoeg heeft PSV in 16 competitiewedstrijden pas vier veldgoals tegen gekregen.

8 januari 2024 om 14:30

Heeft ook te maken met de competitie waarin je speelt. Teze is een prima verdediger, Boscagli ook en Ramalho vind ik niet heel speciaal maar die kan ook best wat. Een speler als Dest komt in z'n kracht in het spel van Bosz en mag vooral veel mee aanvallen, verdedigend vind ik het niet denderend en de rest van de verdediging aanhalen heeft ook niet veel te maken met beiden onze comments, denk dat wij beiden gelijk hebben, niet?

Barcelona wil dusdanig graag van Dest af, die zullen geen ingewikkelde clausules hebben opgenomen.
En al zou Dest zelf niet willen blijven, veel mis je er ook niet aan.

Tillman daarentegen zit veel potentie in, daar moet je alles aan doen om hem binnenboord te houden, daar ga je nog veel plezier aan beleven zowel sportief als financieel

6 januari 2024 om 12:29

Dat is nog maar afwachten... als dest een goed seizoen draait zie ik barca nog wel lastig doen + rare beloftes doen aan dest die ze uiteindelijk niet waar maken.

Snap de huurcontracten van tegenwoordig niet (meer). De optie zou volledig bij PSV moeten liggen.

Stel Tillman zou nog 3 jaar vast liggen bij Bayern tegen een X salaris, en zowel club als speler afgelopen zomer akkoord met een koop-optie van 10 miljoen. Dan zou niemand meer roet in het eten kunnen gooien als PSV de optie licht. Dan ligt Tillman nog 2 jaar vast bij PSV tegen datzelfde salaris.

Niet akkoord, dan ook niet zo een koop-optie erin zetten. Want die blijkt dan alleen te lichten als hij niets klaar heeft gespeeld.

5 januari 2024 om 20:38

Heeft volgens mij niks met tegenwoordig te maken, de club waar de speler van is mag altijd een hoger salaris bieden om de speler alsnog te behouden, en de speler zelf is nog steeds zelf de baas of hij dat huurcontract omzet in een koopdeal.
Wederom veel bombarie maken om een huurdeal die er tallen worden afgesloten elk jaar.
Dit is wel totaal anders dan die vage deals met Xavi vorig seizoen.

6 januari 2024 om 12:33

Precies, dit is volledig normaal.
Bayern en psv hebben een Koop optie voor bedrag X ... als psv die ligt kan de speler beslissen of hij akkoord gaat of niet. De andere optie is dat bayern hem een nieuw en beter contract kan aanbieden... als tilmann dat zou accepteren zit er nog een "boete?" Aan vast?

Hmmm, graag zie ik Tilman dan wel blijven en dat PSV alles eraan doet om het waar te maken, Dest mag ook wel blijven, maar als dat te moeilijk en lastig wordt, snel schakelen naar Angelino zal ik zeggen. 6-7 mil afkoopsom



Beide spelers zijn goede versterkingen voor PSV, ook in de toekomst :D

"Exacte bedragen of de exacte inhoud van die clausules zijn niet bekend, maar in het topvoetbal zijn deze voorwaarden zeer gebruikelijk", benadrukt Elfrink.

Dus eigenlijk zijn het helemaal niet zo van die “speciale voorwaarden”
En eigenlijk heeft dit hele item dan ook geen enkele nieuwswaarde.
Alles voor de clicks dus weer……

Er zijn koopclausules opgenomen, kunnen gelicht worden, maar dan moeten de spelers wel akkoord gaan met de voorwaarden van een nieuw contract. Joh. En de verkopende clubs kunnen nog moeilijk gaan doen en proberen de spelers te overtuigen iets anders te gaan doen. Joh. Business as usual dus in de voetbalwereld. Groot nieuws uit de komkommertijd, hoor.

Tilman kan best nog wel eens interessant worden voor Bayern, maar ik kan me niet voorstellen dat Barcelona ooit nog aan Dest gaat beginnen, die komt gigantisch tekort voor dat niveau

5 januari 2024 om 21:25

Kan ik me best voorstellen, al is het alleen om hem direct weer van de hand te doen en op die manier nog wat aan hem te verdienen. Als Dest dit seizoen met PSV kampioen wordt en verder komt in de CL is het niet uitgesloten dat er nog een club gaat komen die rond de 20 miljoen gaat zitten..

6 januari 2024 om 08:31

Kan ook zo maar een een-tweetje worden met Dest, waarvan ik me kan voorstellen dat die zichzelf hoger ziet spelen dan PSV.

Ik begrijp dat het er allemaal bij hoort maar voor een speler als Tillman, die eigenlijk Babadi in de weg staat en op een positie speelt waar anderen ook terecht kunnen, ben ik hier eigenlijk niet zo enthousiast over. Wat mij betreft worden dit soort constructies echt tot een minimum beperkt en bouwen we aan een elftal wat bij elkaar gehouden wordt of waaraan verdiend kan worden als dat niet zo mocht zijn.

6 januari 2024 om 09:49

Deels eens. Maar ik denk dat Tillman's aanwezigheid een positief effect heeft gehad op Saibari, die extra druk van een vergelijkbare speler zorgt er denk ik voor dat Saibari nu veel constanter en dominanter aanwezig is. Babadi is een ander type speler, wat frivoler en, denk ik, nog wat grillig (dat baseer ik vooral op zijn prestaties bij Jong PSV vorig seizoen). En Tillman werd volgens mij ook deels gehaald omdat Babadi toen al moeilijk deed over bijtekenen, dus deels schakelde Stewart al door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren