Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV heeft gewenste opvolger voor Ruud van Nistelrooij binnen

Laatste update:

PSV heeft met Jürgen Dirkx een nieuwe trainer gevonden voor de Onder-18, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De 45-jarige oefenmeester blijft daarmee behouden voor de club, nadat hij in januari van dit jaar in de jeugdopleiding als individueel coach aan de slag ging. Dirkx volgt bij het hoogste jeugdteam Ruud van Nistelrooij op, die vanaf volgend seizoen de verantwoordelijkheid krijgt over het beloftenelftal.

Dirkx fungeerde eerder als assistent-trainer van Mark van Bommel bij het eerste elftal, maar werd in december 2019 wegens tegenvallende resultaten weggestuurd. In januari van dit jaar besloot de club hem terug te halen als individueel coach in de jeugdopleiding. Bij de Onder-18 komt hij voor het eerst op eigen benen te staan als trainer. Hij wordt vermoedelijk geassisteerd door Stijn Schaars en Wilfred Bouma, die momenteel eveneens actief zijn binnen de jeugdopleiding.

Dirkx verkiest daarmee een langer verblijf bij PSV boven een eventuele transfer naar de Bundesliga, daar woensdag bekend werd dat Van Bommel hoog op het wensenlijstje staat bij VfL Wolfsburg. Van Bommel zou in het najaar al een eerste gesprek hebben gevoerd bij de huidige nummer drie van de Bundesliga, zo meldde BILD. De oud-middenvelder wordt gezien als belangrijkste kandidaat om Oliver Glasner op te volgen. Eerder werd Van Bommel al in verband gebracht met een overgang naar Bayern München, maar die vacature is inmiddels ingevuld door Julian Nagelsmann.

Begin dit jaar werd bekend dat PSV op zoek moest naar een nieuwe trainer voor de Onder-18, nadat Van Nistelrooij werd doorgeschoven naar het beloftenelftal. Van Nistelrooij wordt bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie de opvolger van Peter Uneken, die aankondigde dat hij een nieuwe stap in zijn loopbaan wilde zetten. Uneken is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij het beloftenteam van PSV en wist de voorbije jaren menig speler door te laten stromen naar de hoofdmacht.

Vind jij de aanstelling van Jürgen Dirkx als trainer van de Onder-18 een verstandige keuze van PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk dat Schaars en Bouma zijn assistenten gaan worden. Oud voetballers hebben op de jeugd toch altijd een streepje voor, denk ik. Van Nistelrooy neemt zijn stappen zorgvuldig, heel slim. Ook als Schmidt weg gaat, niet meteen instappen, rustig je eigen pad volgen.

29 april 2021 om 10:37

Ja van Nistelrooy denkt inderdaad goed na over zijn carriere, neemt geen stappen waar hij niet achter staat. Past goed bij hem. Zelf zie ik in hem meer een manager a la Guus Hiddink dan echt een tactische coach, maar wie weet dat hij gaat verrassen. Qua naam en statuur natuurlijk wel ideaal.

29 april 2021 om 11:18

Van Nistelrooy is zo ongeveer de enige die als beginnend trainer niet meteen hapt. Volgens werd zijn naam bij PSV al genoemd toen Cocu vertrok. Zijn kans komt echter vanzelf en ik ben blij dat hij de talenten van PSV traint. Volgens jaar als trainer bij Jong PSV kan hij evengoed een profteam trainen en aan zijn eigen vaardigheden werken zonder na een paar nederlagen eruit gegooid te worden.

29 april 2021 om 11:18

"oud voetballers hebben op de jeugd toch altijd een streepje voor". Dit is waar ik mij, in de tijd dat ik rond mocht lopen in een jeugdopleiding van een Bvo, het meest aan heb geã«rgerd. De gedachte dat een oud prof per definitie een meerwaarde heeft. Het blijkt in de praktijk gewoon niet zo te zijn. Enige kennis van pedagogiek en didactiek zijn in een jeugdopleiding minstens zo essentieel. Juist daar zie je dat oud profs het meestal laten liggen. Als jeugdopleiding is het ontzettend van belang om te kijken naar een goede mix van allerhande verschillende factoren. Oud profs zouden daarom m.i. niet altijd een streepje voor moeten hebben.

29 april 2021 om 11:50

Oud-profs hebben op een bepaald aspect een streepje voor: ze weten, mits ze een beetje zelfreflectie en realistische kijk op het geheel hebben, wat gevraagd wordt om prof te worden, hoe het is om prof te zijn, wat belangrijk is in je jeugd et cetera. Andere, anders opgeleide trainers hebben weer op andere vlakken een streepje voor.

Ik ben het met je eens dat je een mix moet hebben van verschillende factoren maar oud-profs hebben wel iets unieks wat andere jeugdtrainers niet hebben, de ervaring van een profvoetballer. Overigens verschilt het dan natuurlijk nog wel per individu wat ze daarmee doen of kunnen.

29 april 2021 om 12:07

Tip, kijk eens op de website van de jeugd van Psv. Lopen ook genoeg niet oud-profs tussen. Dus die mix is er wel.

29 april 2021 om 14:26

@joaquinbetis Je bevestigt daarmee dus dat oud profs niet "altijd" een streepje voor hebben ;-). Dat hangt af van of ze in staat zijn om hun ervaring ook daadwerkelijk om te zetten in waardevolle en leerzame momenten voor spelers, al dan niet in samenwerking met een trainer die juist op didactisch en pedagogisch vlak sterk is. Mijn kritiek op Bvo's is echter dat vaak de oud profs altijd een streepje voor hebben en als er een keuze moet worden gemaakt dan delft de trainer zonder betaald voetbal ervaring meestal het onderspit, terwijl dat in mijn optiek vaker niet dan wel de juiste keuze is. @daavy Tip voor jou. Lees mijn post nog eens. Ik zeg nergens dat dit bij PSV niet het geval is. Ik spreek over hoe het over het algemeen bij bvo's er aan toegaat. Ook daar waar er trainers rondlopen zonder profervaring is overigens de mening van die trainers al snel ondergeschikt aan die van de trainers met ervaring. Al dan niet terecht op dat betreffende punt.

Denk dat Ruud ook een goede trainer zou kunnen zijn. Kent de PSV-cultuur, neemt zoals hierboven gezegd wordt zijn stappen zorgvuldig en natuurlijk ook een boegbeeld van de club. Dirkx lijkt me daarentegen ook een rustig persoon met karakter dus fijn dat hij voor de club behouden blijft.

29 april 2021 om 10:57

Rustige jongen maar beet als voetballer wel flink van zich af (zie aanvaringen met Van Basten en Ferguson). Wat dat betreft wel echt benieuwd naar hem als trainer. Kan denk ik het team intern aanpakken als het nodig is, maar het heeft de vriendelijke uitstraling om de buitenwereld in te pakken.

Keurig Ruud. Eerst jong na de bovenbouw jeugd. Zo hoort het. Eerst feeling krijgen en dan laag betaaldvoetbal instappen. Desnoods eerst een van z’n oude clubs voor psv1. Tenzij hij zich ontwikkelt als cocu. Mooi voor psv.

Heel benieuwd of hij iets van tactisch inzicht heeft. Er zijn niet veel topspitsen a la RvN die goede trainers blijken te zijn. Hasselbank uitgezonderd natuurlijk!

29 april 2021 om 11:07

Waar is hasselbaink tegenwoordig? Vind het altijd een prima gast.

29 april 2021 om 11:10

Is momenteel weer terug bij Burton waar hij al eens eerder coach was en vooralsnog doet hij het echt fantastisch.

Ik irriteer me aan het feit dat er bij PSV steeds belangrijk baantjes naar oud profs van de club gaan. Veel ook van de zelfde generatie. Het zou goed zijn als PSV ook eens verder kijkt dan alleen in eigen keuken.
Maar goed, het is de laatste tijd een trend aan het worden dat er overal oud profs moeten zitten.
Mij mening is dat er een goede mix van oud profs en onbekende opgeleiden personen moet zijn.

29 april 2021 om 11:57

Waarom zou je je daar aan irriteren? Dat is nou eenmaal de richting waar PSV voor heeft gekozen. Achter de schermen wemelt het van de oud-spelers die nu werken voor de club: Andre Ooijer, Boudewijn Zenden, Bas Roorda, Wilfred Bouma, Jurgen Dirkx, Ernest Faber, Danny Koevermans, Joonas Kolkka, Berry van Aerle, Ruud van Nistelrooij, Stijn Schaars... Ik vind dat juist mooi. Geeft de club ook wat meer een ziel.

29 april 2021 om 12:13

@cbinsenecce Geeft de club niet alleen wat meer een ziel, maar ook geweldig voor de talenten. Krijg je (extra) trainingen van mannen die je vroeger op TV zag of hun plaatjes spaarde.

Oke er zitten niet allemaal aansprekende namen tussen, maar toch wordt er zeker opgekeken tegen mannen als Dirx, v Aerle etc.

Zit je in Jong PSV krijg je volgend seizoen RvN als coach. Man die weet wat er gevraagd wordt in de top, op het allerhoogste niveau. Ook een man die geleidelijk naar de top gegaan is. Van Den Bosch, Heerenveen, Man Utd naar Real Madrid. Onwijs laag begonnen en allerhoogste niveau bereikt.

Ook een coach die je echt kan laten zien hoe je bijv een strafschop neemt.

29 april 2021 om 12:51

Zeker! ik vind dit juist fantastisch, oud spelers die de club iets willen teruggeven!

29 april 2021 om 12:50

Tip, kijk eens op de website van de jeugd van Psv. Lopen ook genoeg niet oud-profs tussen. Dus die mix is er wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren