Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV heeft beet: 'Dit past bij me, zowel qua ambitie als qua club'

Laatste update:

Ernest Faber werd donderdag aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van NEC en zijn plek in de technische staf van PSV wordt zoals verwacht overgenomen door Ruud Brood, die in het afgelopen seizoen juist de eindverantwoordelijke was in Nijmegen. PSV heeft de komst van Brood bevestigd op de website van de club: de oefenmeester heeft een eenjarig contract getekend.

/

De 52-jarige Brood wordt samen met Chris van der Weerden assistent-trainer van Phillip Cocu bij het eerste elftal. "Ik ben nu natuurlijk geen eindverantwoordelijke meer, maar als je deel uit kan maken van een topclub als PSV, is de keuze snel gemaakt", zegt Brood. "PSV past bij me, zowel qua ambitie als qua club. Het is mooi om hier te mogen werken. Ik ga er alles aan doen om het resultaat van het laatste jaar door te zetten."

Zowel PSV als Brood werd in het afgelopen seizoen kampioen: PSV vierde de landstitel in de Eredivisie, terwijl Brood met NEC met het recordaantal van 101 punten kampioen werd van de Jupiler League. Hij volgt zoals gezegd Faber op; die was in de afgelopen jaren de assistent van Cocu, maar wilde nu weer op eigen benen staan en kreeg die kans in Nijmegen.

Denk je dat Ruud Brood een goede assistent-coach zal zijn voor Phillip Cocu?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV is goed bezig zo. Brood heeft voldoende ervaring opgedaan, is een stabiele man en snapt het spelletje. Ik denk dat dit wel een verbetering is voor PSV ten opzichte van Faber.

4 juni 2015 om 17:25

Faber is op mij niet anders overgekomen als een onzeker lulletje rozenwater met een overheersend brabants accent. Daar kan de beste man niets aan doen natuurlijk. Maar dat is niet de charismatische 2e man die bij een club als PSV hoort.

4 juni 2015 om 17:30

2e man hoeft ook geen vlaggenschip te zijn. Een man als jan Wouters was ook nooit geweldig voor de camera maar is wel een van de beste veldtrainers op de Nederlandse velden.

4 juni 2015 om 17:27

Verwacht zeker dat dit een goede assistent is. Maar betwijfel of het echt een verbetering is ten opzichte van Faber. Faber heeft gewoon goed werk geleverd en kon als bijkomend voordeel zich vaak extra bezig houden met de verdedigers.

4 juni 2015 om 18:17

brood was ook verdediger..?

4 juni 2015 om 23:22

correct me if I'm wrong, maar was Brood niet een middenvelder?

5 juni 2015 om 07:19

Brood was in zijn jaren bij NAC een back. En een hele goede ook!

5 juni 2015 om 10:44

ah oke! Daar heb ik helaas weinig van meegemaakt. Bedankt voor de reactie!

Ik vertrouw dit toch niet helemaal... de enige, reden die ik kan bedenken voor een hoofdcoach op de top van zn carriere om assistent te worden.... is als die hoofdcoach toch ergens het gevoel heeft dat ie ooit hoofdcoach bij die club kan worden....

4 juni 2015 om 17:28

Absoluut niet aan de orde. Art langeler ging toch ook als hoofdcoach naar jeugd opleidingen bij PSV? Is gewoon een ontzettende financiele vooruitgang met europees voetbal wat een brood gaat meemaken. Ej gewoon een enorm grote club. Once in a lifetime kans. Die zou ik ook niet laten liggen.

4 juni 2015 om 17:33

@clarkkent2:

Ik kan genoeg redenen bedenken:

1. Werken bij een club die meedoet om de titel i.p.v. een club die wellicht moet vechten tegen degradatie.
2. Sowieso werken in een nog grotere, professionelere organisatie dan je gewend bent.
3. Het hele Champions League-circus eens vanaf de bank meemaken.
4. Trainen met een team dat vrijwel geheel uit internationals bestaat.
5. Een beter salaris.
6. Inderdaad de kans dat je het ooit nog eens over mag gaan nemen van Cocu.
7. Of de kans dat je met Cocu mee mag als hij ooit eens naar een grotere club zou gaan.

4 juni 2015 om 17:45

Reden 5 kan je (hoogstwaarschijnlijk) wegstrepen, ik lees hier in de kranten dat Brood juist minder gaat verdienen. Reden 6 eigenlijk ook. Iemand van het kaliber Brood wordt natuurlijk niet snel hoofdtrainer van Psv, ondanks dat het een prima trainer is.

Blijf het ook een opmerkelijke stap vinden. Hunkering van Brood om de top van het vaderlandse voetbal mee te maken is (denk ik) gewoon heel groot. Ergens ook wel te begrijpen. Het is een keuze met minder risico, en dat kan zowel positief als negatief zijn. De stap naar een subtopclub zal hij nu minder snel maken dan als hij als eindverantwoordelijke in Nijmegen goed gepresteerd had. Echter heeft hij nu wel meer baanzekerheid.

4 juni 2015 om 17:52

OK, maar dan blijven er nog zes goede redenen over. Ik denk dat je die laatste reden ook niet moet onderschatten. Cocu was een hele grote voetballer (6 jaar basisspeler van Barcelona, 101 interlands) en heeft nu ook een prima staat van dienst als trainer (in 2012 als interim de beker gewonnen, in zijn tweede jaar als "echte" hoofdtrainer kampioen met het hoogste aantal punten uit de clubgeschiedenis). Je kunt niet uitsluiten dat er over één of twee jaar een mooie Engelse of Spaanse club voor hem komt en dan zal hij wellicht ook een assistent mee willen nemen.

Verder kan ik me wel voorstellen dat een trainer die altijd in het rechterrijtje en de Jupiler League gewerkt heeft nu ook wel eens de Champions League, de titelstrijd en het werken met spelers als Guardado, Willems en De Jong van dichtbij mee wil maken.

4 juni 2015 om 18:06

' maar dan blijven er nog zes goede redenen over'

Tja, ik vind eigenlijk dat je de eerste 4 redenen samen kan vatten onder de noemer 'werken bij een topclub'. Daar hoort bij dat je met topspelers samenwerkt, mee doet om de titel, in een topsportklimaat werkt en (af en toe) CL-meemaakt. Maar dat is puur een kwestie van interpretatie van mijn kant, is verder ook niet echt kritiek op jouw stukje want het is verder prima onderbouwd.

Ondanks dat ik het opmerkelijk blijf vinden snap ik het zeer zeker ergens ook wel hoor. Brood komt uit die streek, heeft nog nooit meegemaakt hoe het is om te werken bij een Nederlandse club en PSV is een prachtige club. Denk niet dat het hem aan een betere club als hoofdcoach(!) helpt maar ook dat is weer een kwestie van interpretatie.

Ik blijf het toch raar vinden. Van hoofdtrainerschap met succes naar assistent.

Altijd goed om wat ervaring in de staf te hebben.. Voor hij persoonlijk natuurlijk een kans die hij moet pakken

Dit vind ik een , met alle respect, rare keuze van de heer Brood. Je hebt net geschiedenis geschreven met Nec. Je hebt de mogelijkheid om iets stabiels neer te zetten in de eredivisie en dan kies je ervoor om als assistent te fungeren. Kom op man. Ik denk dat het qua salaris niet zo heel veel zal schelen en je hebt de mogelijkheid om toch spelers te halen. Correct me if i am wrong, maar NEC heeft volgens mij ook een steenrijke suikeroom. Maar ja , zijn keuze, respect. Voor de rest wens ik de heer Brood heel veel succes als tweede of misschien zelfs als derde viool.

Vreemde keus hoor. Je bent al jen hoofdtrainer met redelijk succes en dan ga je assistent worden. Volgens mij gaat dat niet werken. Gaat hij zijn eigen voetbal ideeën in de gangkast zetten? Gaat hij blind de visie van Cocu volgen? Volgens mij kan dat helemaal niet als je al jaren op eigen benen hebt gestaan.

Prima zet van Psv, om een ervaren man als Brood in de staf op te nemen. Anders dan Faber kan ik me voorstellen dat deze man minder inside out naar de zaken kijkt, na ervaring bij o.a. RKC Waalwijk, Roda JC en Nec. Niettemin vind ik het een bizarre en ook veelzeggende zet. Hoe kan het eigenlijk dat een coach die een Eredivisieclub mag leiden kiest voor een onderschoven baan bij een topclub. Vanuit zijn achtergrond als docent kan ik me voorstellen dat Art Langeler koos voor een mooie baan als hoofd Opleidingen bij Psv, waar hij de jeugdafdeling verder mocht professionaliseren. Maar dat je van gepromoveerd trainer kiest voor een plaats in de schaduw van Cocu? Dat snap ik niet.

Sowieso heb je weinig markante trainers meer die zich binnen of buiten de velden echt onderscheiden. Frank de Boer vind ik een van de weinigen met een serieus en duidelijk verhaal, en bovendien een typisch charisma. Daarnaast vind ik Henk de Jong een mooie vent met een nuchtere kijk op voetbal, wat Dwight Lodeweges ook heeft en ondanks zijn soms wat gekunstelde formuleringen kan Ron Jans wel op mijn waardering rekenen. En Peter Bosz vind ik een vakman die meerwaarde biedt en een duidelijke visie op goed voetbal heeft. Maar voor de rest? John van den Brom en Robert Maaskant wekken vooral irritatie op, terwijl Fred Rutten (prima veldtrainer), Philip Cocu, Erwin van der Looi, Alfred Schreuder, Henk Fraeser, Juergen Streppel en ook Giovanni van Bronckhorst als trainer vrij anonieme dertien-uit-een-dozijn-trainers zijn die vervangbaar zijn en een ploeg nooit echt een bijzondere invloed zullen geven denk ik.

Ik hoop nog steeds dat er eens weer wat trainers langskomen die danwel door charisma of leiderschap, danwel door een bijzondere en uitgesproken visie op voetbal, zich op eigen wijze onderscheiden. Dick Advocaat, Frits Korbach, Co Adriaanse, Leo Beenhakker en Ronald Koeman hadden zo'n eigenschap of een combinatie daarvan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren