Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSG verplicht tot megaverkoop na dreigement van UEFA en Europese topclubs’

Laatste update:

Paris Saint-Germain moet nog steeds veel spelers van de hand doen wil het voldoen aan de regels aangaande Financial Fair Play, zo meldt El País. De Spaanse krant, die stelde dat voorzitter Nasser Al-Khelaifi tevergeefs aan Edinson Cavani vroeg of hij de penalty's wilde laten nemen door Neymar, claimt dat de Franse topclub door de komst van de Braziliaanse aanvaller genoodzaakt is financieel orde op zaken te stellen.

Neymar ruilde Barcelona afgelopen transferwindow voor 222 miljoen euro in voor les Parisiens, maar de UEFA heeft gedreigd PSG het komende de Champions-League seizoen uit te sluiten als de club niet voldoet aan de regels. De Europese voetbalbond stelde eerder al dat uitsluitsel een optie was en de UEFA zou nu dus handelend willen optreden, nadat Europese grootmachten zoals Bayern München, Juventus en Real Madrid hierop hebben aangedrongen.

Na de boodschap van de UEFA is Al-Khelaifi gaan bellen en heeft de voorzitter gesproken met de zaakwaarnemers van acht spelers die mochten vertrekken uit de Franse hoofdstad. Javier Pastore, Ángel di María, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa en Thiago Silva zijn de gegadigden die Parijs achter zich mogen laten, terwijl de verkopen van Serge Aurier (Tottenham Hotspur) en Blaise Matuidi (Juventus) al voor enige financiële ademruimte hebben gezorgd.

Veel spelers waren ontevreden over de handelwijze van Al-Khelaifi: de voetballers voelden zich niet meer gewaardeerd. Toch was Al-Khelaifi bereid ver te gaan voor de komst van Neymar, die met zijn recordtransfer veel druk op de selectie van PSG met zich heeft meegebracht. Naast de hoge verwachtingspatroon zouden de spelers ook ontevreden zijn over hoe Neymar zich opstelt binnen de groep en zou het conflict tussen de Braziliaan en Cavani voor nog meer onnodige spanning binnen de selectie hebben gezorgd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind neymar ook geen absolute must bij Psg. met Mbappe en bijvoorbeeld een Martial waren er veel minder problemen, nu roep je het op jezelf af. Ontzettend dom dit.

25 september 2017 om 14:25

Er is wel een gigantisch verschil tussen neymar en martial. Had dan mbappe niet gehaald.

25 september 2017 om 14:29

Ik denk oprecht dat Martial over dezelfde soort potentie beschikt.. mits hij het vetrouwen vvan de trainer krijgt. Martial - Cavani - Lucas/mbappe/draxler is nog steeds een luxe pprobleem vind ik dan.. en nog Di Maria maar die had ik dan gwn lekker verkocht gezien zijn leeftijd etc.

Nou Bayern sla je slag. Haal Jullian Draxler binnen. Hij is een veel betere alternatief dan Coman. Maatja alles hangt er natuurlijk van af wat voor prijskaartje hij om zijn heeft hangen.

25 september 2017 om 14:24

Veel beter? Hij is misschien iets beter maar heb jij tijdens frankrijk nederland niet opgelet toen coman blind helemaal zoek speelde

25 september 2017 om 15:34

Ik ben een Bayern fan en kijk elke wedstrijd van Bayern. Coman heeft ooit in toen Pep met de scepter zwaaide laten zien dat hij een hoog niveau kan halen. Maar daar is geen schim meer van terug te zien. Coman leidt continu balverlies, zijn passen zijn erg slecht, en hij verpest bijna 70% van de kansen. Jullian Draxler zou gewoon basisspeler zijn bij PSG als Mbappe en Neymar niet waren gekocht. Draxler is idd veel beter dan Coman. En over de wedstrijd tegen NL. Het enige wat ik hem zag doen was blind voorbij rennen. Blind had het moeilijk met hem omdat hij zo snel is, voor de rest zag ik hem de bal keihard tegen lat schieten voor een open goal. Ik zag hem te lang aan de bal blijven en die vervolgens verliezen. Ik zag geen enkele goeie pass van hem.

25 september 2017 om 16:12

Coman zijn eind resultaat is ontzettend slecht, dat klopt. Vergeet niet dat hij zichzelf ook heel vaak vrij speelt. Als hij dat verbeterd is hij zeker een waardige vervanger van Ribery.

Een spaanse krant die melding maakt over Franse voetbalzaken... Niet heel erg betrouwbaar. Ik wacht gewoon op de officiele statement van UEFA en niet op deze waarschijnlijk ongefundeerde roddels..

25 september 2017 om 14:27

Inderdaad, dit lijkt mij een beetje modder gooien van de Spanjaarden zoals ze dat de afgelopen maanden al doen.

Hoe je met veel geld een club op bouwt en vervolgens weer met veel geld de boel afbreekt. Die sjeik mag zich gelukkig prijzen dat hij de club als speelgoed kan runnen. Maar ontzettend zonde van het bestede geld natuurlijk.

Hahahaha PSG is met de kost van neymar een kaarten toren geworden. En binnen nu en een paar maanden valt heel PSG Hahahah. Thx neymar. En Cavani mag nu naar Manchester United of naar Barcelona 👍🏽

25 september 2017 om 14:19

United? Want met Lukaku, Ibrahimovic, Martial en Rashford hebben ze echt pannenkoeken voorin lopen?

25 september 2017 om 16:49

Nee, maar Cavani is wel beter dan al die spelers die jij noemt. Neemt niet weg dat United dat niet moet doen.

Hoezo moet PSG order op zaken stellen m.b.t. de transfer van Neymar? Hij is, voor de club zelf, gratis gekomen.... Alleen zijn salaris en tekengeld dienen binnen de begroting te vallen.
Sorry, maar dat zal toch niet z'n probleem zijn lijkt me? Als dat al niet binnen je begroting valt, heb je alas club zijnde gewoon keihard zitten prutsen....

25 september 2017 om 14:25

Het zou niet moeten kunnen. Het bedrijf dat Neymar dat geld heeft gegeven staat in verband met PSG. Indirect koopt PSG gewoon Neymar. Als dit onbestraft blijft zie ik andere clubs in de toekomst ook toevlucht zoeken bij grote sponsoren om spelers geld te geven om zichzelf uit te kopen.

25 september 2017 om 15:45

Dat klopt, dat klopt. Ben het overigens met je eens dat dit bestraft dient te worden!
Maar dat bedrag van 222 miljoen is voor rekening van dat bedrijf, organisatie, niet voor Psg. Dat bedrag staat ook niet bij PSG in de papieren.
Waarom is dat dan wel ter verantwoording van Psg? Dat is het gewoon weg niet.....

25 september 2017 om 15:03

Neymar heeft het geld weliswaar gekregen van een "externe" partij om zijn contract af te kopen. Maar er zal vast juridisch zijn vast getimmerd dat hij daarna voor PSG moet tekenen. Zou ook wel logisch zijn, anders had die zomaar weer bij Barca of een andere club kunnen tekenen.

Dus in principe als je zo'n dergelijke constructie gaat ontleden heeft die "externe" partij namens PSG gehandeld. Want Neymar mocht enkel en alleen bij PSG een contract ondertekenen.

25 september 2017 om 15:22

Die constructie is nog niet goed genoeg ontleed. Dat gaat allemaal nog komen. Hier gaan onherroepelijk rechtszaken van komen, en die duren dan nog jaren.

Ik ben jurist maar heb me nooit verdiept in die fair play regels. Maar ik verwacht dat de hele kern en basis van die regels in twijfel getrokken gaat worden. Mag een bond überhaupt dit type regels opleggen? Is dat in strijd met het vrije verkeer van werknemers binnen de EU? Dat soort vragen. Als je 222 miljoen kunt besteden aan 1 speler, dan heb je ook een leger topadvocaten in dienst die hier eens even lekker voor gaan zitten.

25 september 2017 om 16:36

Doel je op Barcelona enzo? Barca, Real en Atletico hebben een transferverbod opgelegd gekregen wegens onregelmatigheden bij het vastleggen van jeugdspelers. Volgens mij niet voor het overtreden van de Ffp.

25 september 2017 om 16:39

Oh ik zie dat je hieronder al verder er op in gaat en op andere clubs doelt. Ik ken die zaken niet goed, maar het zou kunnen dat je gelijk hebt. Weet je of in die zaken ook echt de basis van de FFP in twijfel is getrokken? En niet alleen de interpretatie of de toepassing ervan? Ik zie dat City als argument hanteerde dat de regels nog onvoldoende bekend waren. Dat is een heel ander type verweer dan waar ik het over heb.

Zo zorgt de komst van neymar toch voor aardig wat lrobleempjes. Hoe het nu pcies zit met de ffp is me niet helemaal duidelijk. Dacht dat ze die omzeild hadden. Wat wel duidelijk is, is dat ze Neymar jet gevoel geven dat hij belangrijker is dan ieder ander persoon bij de club. Bizar om te zien...dat zal onherroepelijk voor meer problemen gaan zorgen. Die jongen denkt straks echt dat ie god is in parijs.

El Pais lijkt me niet de meest betrouwbare bron, dit soort berichten hoort eerder in de Wandelgangen.

Neymar’s 222 miljoen staat niet eens op PSG’s boekhouding voor uitgegeven bedragen dus snap niet eens wat hier allemaal over Neymar z’n bedrag lacherig gezegt wordt..

25 september 2017 om 14:35

Ik heb een vermoeden dat ze er een dubbele boekhouding op na houden.. maar ook dit is speculeren.. we wachten het vonnis maar af.

25 september 2017 om 14:49

Maar iedereen weet dat het indirect van psg komt.

25 september 2017 om 14:53

Ja maar dan moeten ze eerst zorgen dat het op hun boekhouding komt te staan. Het komt trouwens ook nog van die Arabieren als ik het goed heb en niet van PSG zelf..

25 september 2017 om 14:55

Neymar is al het ware transfervrij overgekomen doordat hij zelf (Eigenlijk Arabieren) zijn contract heeft afgekocht.

25 september 2017 om 16:01

Volgens mij klopt dat niet helemaal. Als ik het artikel destijds goed kan herinneren heeft hij een bedrag van 300 miljoen ontvangen om ambassadeur te worden van het WK in Qatar. Echter is 222 miljoen daarvan afkomstig als tekenpremie vanuit PSG en de overige 78 miljoen komen als sponsorcontract voor zijn ambassadeurschap. Hiermee heeft PSG natuurlijk niet de transfersom betaald, maar wel die 222 miljoen op de begroting staan.

Als de Uefa PSG uitsluit voor de CL volgend jaar eet ik het kantoorgebouw waar ik in werk op. "uitsluiting is mogelijk", goed verhaal, clubs met centjes worden niet uitgesloten, FFP is er voor kleine clubs die een inhaalslag willen maken. Mensen met geld leven boven de wet.

25 september 2017 om 15:04

Ja, maar niet met uitsluiting toch? Een boete kunnen ze wel ophoesten, ze hebben toch oneindig veel geld.

25 september 2017 om 16:12

Aha, goede uitleg, bedankt

Ik dacht inderdaad dat het was om de clubs wat dichter bij elkaar te houden. Die andere naam was dan zeker beter geweest ja.

Lijkt me grootse onzin dit.
Als het allemaal zo was zou de aankoop van Ney nieteens door moeten zijn gegaan , toch? dan hadden ze eerst die betreffende spelers van de hand moeten doen en dan Ney aantrekken.

Dit lijkt me sterk, aangezien het aankomende zomer ook nog eens Mbappe voor 175 miljoen euro moet overnemen. Mocht dit dus waar zijn, zouden er allang flinke sancties komen en dat gaat de Uefa natuurlijk niet zomaar doen.

Ik hoop echt dat de Fifa of Uefa duidelijkheid gaat geven over het financiële beleid en de uit de hand gelopen transferbedragen/salarissen een halt toe gaat roepen. Ontzettend lastig om dat op een eerlijke manier te doen maar als je het niet doet verpruts je het voetbal meer en meer en verliest de sport de binding met de fans.

Jezus wat een zin: De Spaanse krant, die stelde dat voorzitter Nasser Al-Khelaifi tevergeefs aan Edinson Cavani vroeg of hij de penalty's wilde laten nemen door Neymar, claimt dat de Franse topclub door de komst van de Braziliaanse aanvaller genoodzaakt is financieel orde op zaken te stellen.

Dit is schrijven om het schrijven..

Tsja, je had er aan de ene kant op kunnen wachten met zo'n groot bedrag op zo'n manier een speler aantrekken, maar aan de andere kant als het volgens een illegale manier is gegaan moeten ze gewoon op de blaren zitten. Hopelijk dat men een manier vind om het voetbal te nivelleren. Tegenwoordig spenderen clubs de gehele begroting van bijna de gehele Eredivisie bij elkaar aan twee spelers.

25 september 2017 om 15:25

Wat begroting betreft doet de eredivisie het zelf.. Ze zijn zo ongelooflijk gierig

rijke voetbalclubs die klagen over een nog rijkere club en over hoe het voetbal oneerlijk geworden is. Ondertussen blijft de kloof tussen de klagende clubs en de echte kleintjes groeien. Het is maar vanuit welk perspectief je kijkt.

Juventus moet niet zo hypocriet doen, zelf tikken ze wel bijna 100 miljoen af voor een net-niet spits. Net als Barcelona, die lopen te huilen maar zelf begonnen zij deze tranfergekte, door Neymar van Santos te halen waarvan de transfersom bij mij altijd nog onbekend is en volgens mij werd daar ook een hoop verzwegen of onder de tafel geschoven. En 90 miljoen voor een geschorste Suarez. Verder matige spelers zoals Gomes of Paulinho voor veels te veel geld. En niet te vergeten dat ze Dembele na 1 jaar bij de duurste spelers hebben geplaatst, en ook nog 180 wilde gooien voor Coutinho

ik vind het wel sneu voor neymar. ik kan begrijpen dat hij uit de schaduw van messi wilde treden om de wereld te laten dat hij de beste voetballer van de wereld is. hij kreeg die kans op een geweldig presenteerblaadje bij psg. hij zag in dat project een mooie gelegenheid om geschiedenis te schrijven, wat ik wel kan begrijpen. dankzij al dat geld dat psg erin pompt.

en nu juist door dat geld lijkt die vlieger niet op te gaan. dat vind ik sneu. hij zal er extra hard aan moeten werken om het nu te bewijzen als er 'mindere' voetballers naast hem op het veld komen te staan.

overigens terecht dat de uefa hier actie op gaat ondernemen en een precedent schept.

Zoals het artikel zegt staan Javier Pastore, Ángel di María, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa en Thiago Silva in de etalage. Daarnaast (bron: transfermarkt) is het verschil tussen transfer uitgaven inkomsten slechts 238 miljoen (incl Neymar) - 65 miljoen = 173 miljoen. Het voornoemde rijtje brengt dat bedrag al grotendeels op zou ik zeggen maar dan moeten ze wel aan de bak in het januari window. Resteert er een bepaald gat dat gedicht wordt vanuit hun reguliere jaarlijkse transferpotje dat zomaar 50+ miljoen zal zijn voor zo'n club. Ze kunnen dus nog best richting break even komen dit seizoen, zeker als ze ver komen in de Cl.

Het geval Mbappe tackelen ze dan in het volgende seizoen want die wordt dit seizoen alleen gehuurd.

PSG moet zeker nog wat gaten dichten maar hier hebben ze nog wel even de tijd voor. Lijkt me dus een gevalletje amok maken van de Spaanse bond.

Dat FFP onderzoek komt (eind 2018 schat ik) er maar dat duurt nog wel even en het kan dus zomaar dat ze gewoon voldoen aan de eisen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren