Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League-clubs willen Bergwijn; Romano weet hoeveel geld Ajax wil hebben

Laatste update:

Steven Bergwijn wordt in de gaten gehouden door meerdere Premier League-clubs, zo meldt Fabrizio Romano maandagmiddag. De transfermarktspecialist noemt de aanvaller van Ajaxone to watch’ vanwege de financiële noodzaak in Amsterdam om hem te verkopen.

In januari toonde West Ham United al concrete interesse in Bergwijn, maar tot een akkoord met Ajax over een winterse transfer van de vleugelspits leidden de gesprekken toen niet.

Komende zomer is de kans groot dat meerdere Premier League-clubs zich in Amsterdam gaan melden, weet Romano. Hij zou op de lijst staan van meerdere trainers en Ajax is vanwege zijn hoge salaris mogelijk geïnteresseerd in het verkopen van Bergwijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens de Italiaanse journalist hangt er een prijskaartje van circa 23 miljoen euro om de nek van Bergwijn, die in de Johan Cruijff ArenA nog beschikt over een contract tot medio 2027.

Ajax nam de 26-jarige buitenspeler in de zomer van 2022 over van Tottenham Hotspur over voor een bedrag van ruim 31 miljoen euro. Romano verwacht dus niet dat de Amsterdammers nu winst kunnen maken op een eventuele doorverkoop.

In het huidige Eredvisie-seizoen kwam Bergwijn tot 23 optredens, waarin hij 12 keer trefzeker was en 4 assists leverde. Afgelopen weekend was de aanvaller de belangrijkste man in het duel met Almere City, dat dankzij zijn hattrick met 3-0 verslagen werd.

Komende zomer gaat Bergwijn mogelijk mee met het Nederlands elftal naar het EK. Een uitzonderlijk optreden in Duitsland kan de vraagprijs natuurlijk nog beïnvloeden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

''komende zomer gaat Bergwijn hoogstwaarschijnlijk mee met het Nederlands elftal naar het Ek.'' Zo hoogstwaarschijnlijk is dit toch niet? Acht de kans groter dat hij buiten de boot valt.

13 mei 2024 om 16:52

In het interview na de wedstrijd gaf je aan dat hij contact had gehad met de bondscoach, en je kon opmaken dat hij wel bij de selectie zou zitten. Ik zou hem ook niet meenemen overigens.

13 mei 2024 om 16:54

Die gaat echt wel mee. Koeman heeft zich uiterst positief over hem uitgelaten vandaag dat de vorm van Bergwijn een opsteker is richting het EK. Dan weet je genoeg, wanneer hij in vorm is hoort hij er ook bij alleen was hij hopeloos uit vorm hopelijk trekt hij deze vorm door naar het EK. in potentie is hij, of Gakpo de beste linksbuiten voor NLD, al kun je nog beter met Memphis en Brobbey in cenrum spelen en Xavi er achter. Gakpo en Bergwijn achter de hand op de bank

13 mei 2024 om 17:01

Brobbey wel noemen en Zirkzee niet? Dat is ronduit bizar

13 mei 2024 om 17:09

Haha de vorm. Meneer bakt er het hele seizoen niks van, maar scoort tegen Almere 3x en dan is hij gelijk in vorm en moet hij mee. Andere spelers die structureel genegeerd worden slaan zich voor de kop man.

13 mei 2024 om 17:37

Als vorm belangrijk is kun je Steijn ook meenemen. Die scoorde ook een hattrick. Het zou lachwekkend zijn als Bergwijn mee mag.

13 mei 2024 om 17:53

Vorm is belangrijk, net als persoonlijkheid, ervaring, kwaliteit, concurrentie, prestaties, toernooiervaring etc. etc. etc. Het zou me niet verbazen als hij meegaat, ook niet als hij niet meegaat, maar dat kortzichtig gedoe hier altijd slaat nergens op.

13 mei 2024 om 19:09

Misschien heeft hij gelezen dat hij afgelopen weekend is uitgevallen met een blessure en dat het nog niet zeker is dat Zirkzee weer fit is voor het EK

13 mei 2024 om 16:56

Op basis van zijn prestaties verdient hij absoluut geen selectie voor het EK, nee.

13 mei 2024 om 17:03

Op basis van z'n prestaties bij Ajax niet. Echter is Bergwijn bij het NLs elftal bijna altijd wel gevaarlijk geweest met acties, goals en assists en heeft hij ook een hele goeie klik met Depay in (en buiten) het veld, wat je echt terug ziet qua connectie, combinaties en steekpassjes. Ik denk dat Bergwijn ook 1 vd weinige spelers bij Oranje is die diepgang heeft in zijn spel en dat mis je toch wel als je een wedstrijd wilt open breken. Daarnaast is hij ook goed in de kleine ruimte, kan een mannetje passeren, heeft een redelijk schot en is technisch ook best okee. Ik denk dus dat hij hem zeker wel mee gaat nemen, ondanks dat hij een erg karig jaar had (waarin hij toch bij 16 goals betrokken was in 23 ED wedstrijden)

13 mei 2024 om 17:08

En wie zou je dan in zijn plek meenemen ? Daar ben ik namelijk wel benieuwd naar

13 mei 2024 om 17:08

Hij heeft geluk dat er een paar jongens geblesseerd zijn, waardoor hij nog kans maakt, dat is het enige.

13 mei 2024 om 17:11

Hij speelt een dramatisch seizoen, maar is desondanks samen met Bakayoko de meest scorende buitenspeler in de eredivisie (meen ik, beiden staan op 12) en deed dat door blessures ook nog eens in maar twee derde van het aantal wedstrijden.

13 mei 2024 om 17:18

Klopt als een bus. Linksbuiten is Bergwijn veruit de meest scorende aanvaller, rechtsbuiten is het Bakayoko.

13 mei 2024 om 17:30

Toevallig gisteren 3 in 1 wedstrijd.

13 mei 2024 om 17:33

ik ben ook een Ajax fan, maar je zegt dit met droge ogen 'kan een mannetje passeren'.... @zlatanfan4ever

Ik heb bijna, tot niet gezien dit seizoen

13 mei 2024 om 17:36

@crooswyker Maar welke buitenspeler zou er dan mee moeten.
Bergwijn heeft een slecht seizoen achter de rug, ik geloof ook niet dat er een Ajax fan te vinden is die daar iets tegen in gaat brengen.

Bij PSV en Feyenoord lopen er geen Nederlanse spelers op de vleugels (op Lang na die niet fit is).

Ik zou het op basis van zijn seizoen prima te verdedigen vinden als Kluivert mee gaat, doet het immers heel aardig in de PL, maar die kan bij veel fans op nog meer weerstand rekenen dan Bergwijn.

Daar achter kom je al snel bij spelers van AZ of Twente. Van Bommel is een leuk talent, maar mag nog wel een paar stappen maken. 5 goals in een seizoen voor een aanvaller bij een club uit de top 5 is niet om over naar huis te schrijven. Summerville wordt hier wel eens genoemd maar die speelt op het 2e niveau.

In het geval van Bergwijn zijn ook de Ajax fans het er wel over eens dat hij niet mee gaat omdat hij zo goed bezig is geweest dit jaar, maar omdat er geen betere opties zijn.

13 mei 2024 om 18:00

Hoezo lachwekkend? Zoveel keuze heb je niet. Bergwijn kan op meerdere posities spelen, heeft genoeg ervaring in het Nederlands elftal en als je niet ziet dat Bergwijn gewoon een goede voetballer is, ondanks dit matige seizoen dan heb je er wat mij betreft weinig verstand van.

Is het raar als hij niet mee gaat? Nee. Is het raar als hij wel mee gaat? Nee ook niet. Maar lachwekkend slaat nergens op. Die opmerking is pas lachwekkend.

Om over je gehuil erna maar te zwijgen.

13 mei 2024 om 18:43

@crooswyker

IK ben vaak heel kritisch op Ajax (net als op mijn eigen club btw), maar voor onderbouwde kritiek heb ik nooit een ban gekregen. Wel (veelvuldig) voor off topic reageren, een lollige kwinkslag of een mooie kreet.

13 mei 2024 om 18:52

@London: Kijk ff tegen wie Bergwijn allemaal gescoord heeft en op welke plek zij op dat moment stonden. Dat zijn: Heracles 15e, Utrecht 16e, Volendam 15e, Heerenveen 13e, RKC 16e, Sparta 7e, Sparta 10e, Twente 3e, Almere 13e.

Oftewel: Bergwijn laat alleen wat zien tegen de kleintjes

13 mei 2024 om 19:01

Bergwijn moet hij niet mee nemen hij heb een slecht seizoen gehad en als aanvoerder geef hij voor de camera niet het goeie voorbeeld aan de jeugd.ik vind roep een speler op die het verdiend en er lopen zat spelers in oranje die op bergwijn zijn plaats kunnen spelen

13 mei 2024 om 19:23

Je krijgt echt geen ban (of zelfs een verwijderde reactie) voor normale, goed geformuleerde kritiek op welke club dan ook, Crooswyker. Het is toch echt jouw stijl van reageren die mensen tegen de haren instrijkt: in de meeste gevallen provocatief en dan ook nog veelal in fonetisch plat Rotterdams wat zorgt voor puntaftrek. Dat heeft niks met Feyenoorder zijn en kritiek op Ajax leveren te maken, je hebt immers ook types a la duivendrecht etc. (inmiddels defban volgens mij) die voor Ajax zijn en altijd op Feyenoord zaten te zeiken. Ook die was gewoon schijtirritant en werd aan de lopende band verwijderd, jij bent een beetje de Feyenoord equivalent van hem. Er zijn hier genoeg kritische Feyenoorders die hier al 10 jaar rondlopen, nooit een waarschuwing kregen en een vol groen balkje hebben. Zie ook NJ hierboven bijvoorbeeld en denk aan fr010, migi, arsenal890, 4fredondo, repuiztav, fiorenoord, etc., etc.

13 mei 2024 om 21:26

@paolo Maldini die tellen ook. En ik denk dat elke spits meer goals maakt tegen kleine clubs.

Daarnaast zegt het natuurlijk helemaal niets dat Heracles na afloop van de eerste wedstrijd van het seizoen 15 stond omdat ze met 2-0 van Ajax verloren.
Luuk de Jong heeft een top jaar, maar als je op die manier gaat tellen heeft hij van zijn 27 goals er maar 6 gemaakt tegen een club die op dat moment in het linkerrijtje stond.

14 mei 2024 om 00:46

Ik heb als Ajacied bijna alle minuten dit seizoen van Bergwijn gezien. Hij voetbalde als een dikke pad, die enkel z’n pingels erin schoot. Geen enkele keer is hij gevaarlijk in de diepte en zoekt weinig z’n tegenstander op in de laatste 30 meter. Hij heeft het zeker niet verdiend en bij oranje was het toch ook wel even geleden dat de beste man belangrijk was. Je kan hem toch niet verkiezen boven malen, gakpo, zirkzee

14 mei 2024 om 19:15

@thiagoa er is ook niemand die hem verkiest boven malen of gakpo op de vleugels of Zirkzee in de spits.
Als hij mee gaat is dat als backup van Gakpo.
Er is dank ik niemand te vinden die roept dat hij een basisplaats moet hebben.
Maar als je een backup vleugel aanvaller mee moet nemen dan kom je in mijn ogen wel bij Bergwijn uit.

13 mei 2024 om 17:06

Ik denk dat hij wel mee gaat eigenlijk, zeker in een groep van 26.

Bergwijn heeft er mits fit eigenlijk altijd bij gezeten en het ook redelijk gedaan. Hij zal zeker niet mee gaan als basis speler, maar er zullen 7 of 8 aanvallers mee mogen. Dan kom ik achter Depay, Gakpo, Malen, Weghorst, Brobbey en Simons toch al snel uit bij Bergwijn als belangrijkste kandidaat voor een van die overige 2 plekken in de selectie.

De andere opties zijn denk ik Zirkzee, maar er gaan al 2 spitsen mee achter Depay, Berhuis (dramatisch seizoen en met Simons en Malen heb je al 2 spelers op rechts), Kluivert, doet het prima in de PL maar heeft er nooit bij gezeten onder Koeman, of Lang die al een half jaar niet meer gespeeld heeft.
Als koeman Depay in eerste instantie als spits ziet, heb je op links dan een backup nodig voor Gakpo.

Of het terecht is daar kun je zeker vraagtekens bij zetten. Het is jammer dat Kluivert en Zirkzee er nooit bij hebben gezeten, op basis van hun seizoen hadden die best eens uitgeprobeerd mogen worden.

13 mei 2024 om 17:47

Simons en Malen worden de basis al ingepraat terwijl ze amper een goede wedstrijd in Oranje hebben gespeeld. Ze doen het zooo goed bij hun club is dan het argument. Inmiddels is Malen gewoon weer bankzitter overigens bij Dortmund en Xavi is nog altijd 1 van de slechtst presterende internationals. Ik zou dan ook een in vorm zijnde Bergwijn gewoon meenemen die heeft ons onder andere al naar het WK geschoten.

Kluivert komt denk ik net te kort om de stap naar de top te zetten en Zirkzee komt net kijken. Die gaat zijn kans echt nog wel krijgen de komende jaren samen met Brobbey.

13 mei 2024 om 17:54

Wie zegt dat Bergwijn in vorm is? Omdat die 3 goaltjes maakt tegen Almere? Dan kun je Steijn ook wel meenemen want die scoorde ook een hattrick. Bergwijn hoor je nooit op te roepen. Als je een in vorm speler wilt nemen kies dan Kluivert. Doet het heel netjes in de PL.

13 mei 2024 om 18:00

Op het juiste moment in vorm zeggen we dan 😉 Bergwijn heeft wel wat meer positieve ervaring dan Steijn zeg. Misschien komt Steijn er nog, maar op het moment niet. Kluivert heeft voor het laatst voor Oranje gespeeld in 2018 en nog nooit een goede interland. Ook weer een risico dus los van de PL.

13 mei 2024 om 18:12

Soms moet je gewoon hopen dat het eruit komt, Malen moet gewoon mee en eigenlijk ook spelen. En ja ik speel liever met Simons op links dan met Bergwijn, zelfs nog liever met die buitenspeler van Excelsior, of een andere speler voor de toekomst, alleen al om zijn houding en uitstraling zou ik Bergwijn thuislaten.

13 mei 2024 om 18:17

Steijn was ook meer sarcastisch bedoelt. Schijnbaar is een hattrick tegen Almere erg veel waard. Dus omdat hij 6 jaar geleden een slechte interland heeft gespeeld mag hij nu niet mee? In dat gevallen kunnen heel wat spelers niet mee. Beginnen met Bergwijn, blind, Depay en Wijnaldum.

13 mei 2024 om 17:42

Welke speler deugd er nou wel bij Oranje? Zoveel kritiek op de spelers..gelukkig blijft het een groepsproces en Bergwijn mag dan net als Wijnaldum een beetje een mooi weer voetballer zijn, aan Koeman dan de taak om het zonnetje te laten schijnen!

Schiet mij maar lek, reeds geflopt in de PL, zo niet nog slechter geworden bij Ajax en alsnog clubs in de rij.

13 mei 2024 om 16:57

Ergens met je eens. Andere kant liet hij hier en daar toch het een en ander zien met name tijdens zijn invalbeurten bij Totenham. Ik denk dat de PL clubs met name azen op het feit dat ze hem wellicht kunnen ophalen voor 15-25m.

13 mei 2024 om 16:59

Ajax tax, wen er maar aan. Ondanks de slechte prestaties bij Ajax blijft dat nog wel even hangen.

13 mei 2024 om 17:08

En terecht. Ajax staat er internationaal gewoon heel goed op qua naam en dat zal met deze mindere jaren niet opeens anders zijn..

13 mei 2024 om 17:34

Blijf dat vaak genoeg herhalen, dan zal je het vast gaan geloven.. voor de duidelijkheid de markwaarde van de Ajax spelers is niet een klein beetje afgenomen de laatste jaren.. maargoed jij zal vast een andere mening toebedeeld zijn.

13 mei 2024 om 18:46

Zolang wij het lang genoeg zeggen, gaan andere clubs het ook geloven

13 mei 2024 om 17:19

Tja geflopt, nog slechter geworden maar toch veruit de meest scorende linskbuiten van de eredivisie.

Het ligt er natuurlijk ook aan wie je kan krijgen. Welke betere linksbuiten dan Bergwijn wil er naar een club zoals West Ham?

13 mei 2024 om 18:32

Ja met 8 penalty’s gaat het gemiddelde snel omhoog ja. Voeg dan nog wat doelpuntjes toe tegen een nietszeggend Almere city. Kijk is een wedstrijd en dan zie je hoe matig die is. Scorebord journalistiek kan iedereen wel doen.

13 mei 2024 om 18:44

Ach ja daar gaan we weer. Bergwijn heeft 5 penalties gemaakt afgelopen seizoen. Dat is geen 8.

Dus nog altijd 7 veldgoals. Hij maakte overigens de meeste penalties van alle spelers samen met Luuk de Jong. Penalties erin schieten is ook een kwaliteit.

13 mei 2024 om 20:59

Je doet letterlijk aan scoreboard journalistiek.

13 mei 2024 om 21:47

We hebben het over de statistieken over een heel seizoen.

Keertje geluk, keertje pech middelt zich dan wel uit.

Ranglijsten van meeste goals en assist zijn dan een uitstekende graadmeter voor een buitenspeler.

Ben bang dat je de term scorebord journalistiek niet begrijpt. Co Adriaanse bedoelde ermee dat je weleens pech hebt, goed speelt maar toch verliest. En dat een journalist je dan afkraakt. Dat gaat over een incident, niet over een heel seizoen.

13 mei 2024 om 22:13

Maar je kijkt totaal niet naar zijn spel, je probeert hem omhoog te praten met zijn opgevulde statistieken. Zijn spel is waardeloos en zeker voor wat hij kost

13 mei 2024 om 23:31

Zeker voor wat hij kost. Dat is precies waarom het gaat.

Had hij 15 miljoen gekost, dan was het allemaal prima.

14 mei 2024 om 06:39

Nee ook niet als hij 15 miljoen had gekost was hij prima geweest. Hij komt geen lantaarnpaal voorbij, hij heeft 0 voetbal intelligentie, zijn inzet is vreselijk, als captain mist hij totaal het vermogen om het team positief te beïnvloeden. Hij heeft in twee jaar amper een handvol goede wedstrijden gespeeld. Al had hij minder dan 10 miljoen gekost was hij alsnog een miskoop geweest

14 mei 2024 om 10:38

Geen inzet, geen voetbal inzet, komt geen lataarnpaal voorbij maar toch de best renderende linksbuiten van de eredivisie.
Hoe slecht is de rest dan wel niet...

13 mei 2024 om 17:39

Hahaha @ alle voornamelijk niet-Ajax fans (geen idee of dat voor jou geldt) die hier al weken bij elke interesse in een Ajax speler het stoom uit de oren krijgen van onbegrip en jaloezie. Dan speel je het slechtste seizoen ooit en krijg je aan het einde nog dit soort reacties. Ook gewoon verbaasd zijn dat clubs spelers als Bergwijn Hato en Taylor volgen. Alsof een dramaseizoen bij de gehele club betekent dat alle spelers koekenbakkers zijn.

Weten die clubs van gekkigheid niet wat ze moeten doen met de tv-gelden en andere inkomsten. Hij wordt sinds zijn vertrek bij PSV met het jaar slechter. Typisch gevalletje te veel in de sportschool.

Als je daadwerkelijk nog ruim 20 miljoen voor Bergwijn kunt krijgen, moet je dat direct doen. Hij heeft helaas nooit gebracht wat we o.b.v. zijn prijskaartje mochten verwachten

13 mei 2024 om 17:06

En dan Depay ervoor terughalen die vervolgens 30 wedstrijden geblesseerd op de tribune zit

13 mei 2024 om 22:29

Nou, laat Depay maar lekker rappen in Madrid

Strik eromheen, miskoop gebleken op basis van zijn aankoopbedrag. Lekker met Godts vanaf links spelen volgend seizoen word je zeker niet slechter van. Hopelijk kan er eindelijk eens een goede rechtsbuiten binnengehaald worden....

13 mei 2024 om 17:17

Zeker niet slechter van met Godts? Wat heeft die jongen tot nu toe laten zien? Af en toe een leuke actie maar rendement heel erg laag. Om te stellen dat je iemand met de statistieken van Bergwijn daarmee kan opvangen moet een grap zijn.

13 mei 2024 om 17:30

Klopt Sergioramos. Godts laat tot nu toe nog niet zien dat hij klaar is voor het eerste en Bergwijn is gewoon beter. Probleem met Bergwijn is echter dat hij naar mijn mening helemaal niet fit was en veel te weinig heeft laten zien. Daarnaast is niet gebleken dat hij een leider kan zijn. Zie de uitspraken van Henderson die een topmentaliteit mist in Amsterdam. Dus wat mij betreft mag hij zeker weg bij een bod van 23 miljoen of meer. Ik denk dat gelet op dit seizoen van Bergwijn, Driouech hem uit de basis zou hebben gespeeld. Ik zou Driouech daarom altijd proberen te halen en dan kijken of je nog een buitenspeler nodig hebt, daar ook Forbes wel zal vertrekken.

13 mei 2024 om 18:07

Een voordeel bij Ajax nu, ze staan zo goed als op 0. Dus opbouwen met een nieuw management wat op een lijn zit met de nieuwe technische staf. Manier van voetballen binnenskamers uitspreken en daar spelers bij zoeken. Als je het nieuwe seizoen kan beginnen met bergwijn als linksbuiten met daarachter een talent als Godts denk ik niet dat je het veel beter gaat krijgen.

13 mei 2024 om 18:22

Ik zou dan wel een vervanger halen voor Bergwijn. Liefst iemand die zich al heeft bewezen in de eredivisie en die niet al te veel met kosten. Jesper Karlsson houdt de bank warm bij Bologna en lijkt mij wel een leuke aanwinst. Ook Mike Tresor lijkt mij wel een leuke optie. Hij was vorig jaar fantastisch in België en wordt nu nog verhuurd (met verplichte optie tot koop, volgens mij aan Burnley), maar hij laat het in Engeland niet zien. Waarschijnlijk willen ze van hem af als ze degraderen. Beide spelers hebben voldoende ervaring, maar ook de leeftijd om later nog te verkopen.

Dat er nog clubs zijn die goud geld willen neerleggen voor deze mooiweervoetballer. Daar mag Ajax toch ontzettend blij mee zijn. Is nog niet eens 15 miljoen waard.

13 mei 2024 om 18:09

Ik dacht altijd dat vraag en aanbod een prijs bepaalde, maar het blijkt nu dus zo te zijn dat La~Decima dat doet.

Zou je ook even aan willen geven hoeveel de rest van de selectie waard is dan kan ik me daar vast op instellen.

Vind niet dat hij deelname op het ek verdient. Al zou Ajax enkel de investering eruit halen ook prima, alles erboven mooi meegenomen. Succes verder Bergwijn en bedankt voor weinig.

Jongens als we heel rationeel kijken naar het selectiebeleid van koeman kan je alle namen al invullen voor komende Ek

1. Verbruggen
2. Flekken
3. Bijlow
4. Van dijk
5. Ake
6. Blind
7. Dumfries
8. Maatsen
9. Frimpong
10. De ligt
11. De vrij
12. Geertruida
13. Van de ven
14. Reijnders
15. Frenkie
16. Koopmeinders
17. De Roon
18. Schouten
19. Veerman
20. Wijnaldum
21. Gakpo
22. Xavi
23. Depay
24. Malen
25. Weghorst
26. Zirkzee/brobbey/bergwijn (ik vermoed bergwijn)

Het liefst zie ik het ook een de roon, weghorst thuisblijven voor een zirkzee/brobbey en een de roon of wijnaldum voor een timber.

13 mei 2024 om 17:21

Ik denk dat het een heel eind die kant op gaat.
Ik denk alleen niet dat Koeman slechts 6 aanvallers mee neemt, eerder 7 of 8 en een verdediger en/of middenvelder minder.

En ik mis de beiden Timbers en Wieffer (al zou ik ook niet weten wie er dan thuis moet blijven). Ik zou zelf Wijnaldum niet mee nemen (maar ik ga er ook van uit dat Koeman dit wel doet).

13 mei 2024 om 17:28

Denk persoonlijk dat het tussen schouten en wieffer gaat. Normaal zou koeman voor wieffer kiezen echter denk ik dat zijn huidige blessure roet in het eten heeft gegooid. Zelden geld voor J.timber

Ik denk dat hij misschien de vrij thuis laat voor een aanvaller, echter zie ik koeman uit gemakzucht eerder een brobbey of zirkzee thuislaten dan een de vrij.

hij speelt wel met 5 verderdigers en maar met 2 aanvallers, vandaar dat ik van deze verdeling uit ga + je makkelijker een jongere minder ervaren speler thuis laat (in koemans ogen) dan een ervaren speler.

Hopelijk gaat het anders worden echter verwacht ik dit precies

13 mei 2024 om 17:46

Hij wil zowel 5-3-2 als 4-3-3 kunnen spelen. Zelfs van Gaal die eigenlijk alleen 5-3-2 wilde spelen op het WK in 2022 nam 7-8 aanvallers mee (afhankelijk van hoe je Simons telt).
Je wil alle posities dubbel bezet hebben, maar met 5 centrale verdedigers heb je in principe de plekken achterin ook dubbel bezet.

Ik denk dat voorin zowel Brobbey als Bergwijn er bij zitten. Bergwijn als backup voor Gakpo en zowel Brobbey als Weghorst om een plan B/C te hebben zoals tegen argentinie op het Wk.

13 mei 2024 om 17:53

Kan er wel in vinden wat je zegt. Wie denk je dat hij van dit lijstje verdedigers thuis gaat laten dan? De vrij, de Ligt , vd ven of geertruida?

In koemans opstellingen en interviews komt sterk naar voren dat hij simons echt als aanvaller ziet en niet als middenvelder.

13 mei 2024 om 18:34

Ik vind het lastig. Zelf vind ik de Ligt de beste van die drie, maar is in Oranje, zeker in een 5-3-2 niet onomstreden.

Ik neig naar Geertruida thuislaten uit die groep verdedigers. Hij heeft als voordeel dat hij multifunctioneel is. Het nadeel voor hem in een selectie van 26 man is dat je dan zonder problemen Dumfries en Frimpong mee kan nemen die beter zijn als back (terwijl Geertruida zelf dit seizoen voornalijk als back gespeeld heeft) en de Vrij en de Ligt die in mijn ogen beter zijn in het centrum. Maar als Koeman hem mee neemt en bijvoorbeeld de Vrij, Blind of Maatsen thuis laat (en dan Ake ziet als optie voor de back positie), zou ik het ook geen hele rare keuze vinden. Daarom kan ik de lijst hierboven ook gewoon volgen.

Ik zou Wijnaldum ook thuis laten. Met die 2 heb je dan ruimte voor 2 extra aanvallers. Verwacht alleen niet dat Koeman Wijnaldum laat vallen net nadat hij hem er weer bij heeft gehaald.

13 mei 2024 om 17:22

Weghorst heeft zich al bewezen in Oranje als stromram. Die rol ligt hem goed. Depay is de startende spits, zekerheidje onder Koeman. Malen heb je ook nog. Wat moet je dan met Zirkzee of Brobbey? Dan heb je toch liever een buitenspeler voor als je overschakeld op 4-3-3?

Wijnaldum gaat zeker niet mee. Daar zit je echt mis mee.

Bijlow is ook geen zekerheidje. Er zijn nog een paar weken te gaan dus die kan zo weer gebleseerd raken en dus afvallen.

13 mei 2024 om 17:34

Ik ben het met je eens! liever bergwijn dan. Mocht depay wegvallen zie ik ook liever een zirkzee. En weghorst is een betere stormram voor de laatste 10 dan brobbey.

Ik heb het vermoeden dat hij wijnaldum wel meeneemt vanwege zijn rol in de kleedkamer, snap anders totaal niet waarom hij ander zo zijn best heeft gedaan om de vorige periode hem erbij te halen. Dus ik vrees dat hij er gewoon bij zal zitten. Echter hoop ik dat jij gelijk hebt

13 mei 2024 om 18:41

@speedyafc Keepers kun ook tijdens het toernooi nog vervangen.
Ik zou daarom Bijlow altijd mee nemen. Hij is in principe gewoon een van de beste 3 keepers en mocht hij tijdens het toernooi een blessure oplopen kun je altijd Olij of Bizot vragen om naar Duitsland te komen.

13 mei 2024 om 19:13

Je gaat toch geen keeper meenemen als ie al gebleseerd is

Als ie fit blijft, kan ie mee. Maar als ie weer in de lappenmand zit, dan gewoon lekker thuis laten.

13 mei 2024 om 21:28

Dat uiteraard niet.
Alleen het argument dat hij blessure gevoelig is en daarom een risico zou zijn om mee te nemen gaat voor keepers veel minder op omdat je die toch nog mag vervangen tijdens het toernooi

Toch knap hoe Ajax in een paar jaar tijd al dat geld nog sneller hebben laten verdampen dan dat het binnenkwam

13 mei 2024 om 17:26

Welk geld is er dan verdampt? Heel leuk om dat te roepen, maar totale onzin.

Het is veel te prematuur om te spreken over grote geldbedragen die verdampt zouden zijn bij Ajax.

De situatie na het seizoen 2022/2023 (bron: rapport HAN University of Applied Sciences)

Eigen Vermogen per club in miljoenen euro's

Ajax - 196,3 (oops dat was de omzet verleden jaar, EV is zelfs 236!)
AZ - 58,1
PSV 30,8
Twente 19,5
Feyenoord 6,3

Aan het begin van het seizoen was het EV van Ajax meer dan dat van de hele eredivisie bij elkaar.

Dan kijken we naar de aankopen dit seizoen en de verkopen dit seizoen:
Ajax heeft een saldo van 46,70 miljoen euro plus.

Het enige punt wat openstaat, van de spelerswaardes die nu nog in de boeken staan en de waarde in de boeken van de spelers die je hebt verkocht, hoeveel moet je daar vanaf boeken? Dat is afhankelijk van de verkoopprijs en de reeds afgeschreven termijnen.

Conclusie: er is nog helemaal niks bij Ajax verdampt. En uiteindelijk zal er ook niet zoveel verdampen. Als er uberhaupt al geld verdampt.

Gewoon verkopen nu je nog goed geld voor hem krijgt. Leuk dat Bergwijn tegen Almere een hattrick maakt maar in het algemeen was Bergwijn gewoon drama in de afgelopen 2 seizoenen. Daarnaast verdient hij ook 4,5 miljoen aan salaris. Dat is gewoon teveel ook omdat Ajax geen CL geld ontvangt voor de 2e jaar op rij.

Misschien dit weekend nog een keertje een hattrick maken en je verdient er nog iets aan terug. Voor mij misschien wel de meest teleurstellende transfer allertijden bij Ajax. Zoveel gekost. Zo weinig geleverd. En boven alles de meest armoedige captain die ooit de armband heeft gedragen. Heeft niks in gemeen met Tadic. Als je nog een bedrag boven de 18-20 miljoen kan krijgen moet je dat meteen pakken.

Zo mooi zijn, als je die voor 20 miljoen kan verkopen wil ik hem wel brengen.
Wat is hij mij tegen gevallen zeg, totaal niet gepresteerd en wordt hij ook nog eens aanvoerder gemaakt

Sommigen weten al dat het niet zo veel oplevert maar de verkoopsom richting het aankoopbedrag zal menigeen nog gaan verbazen. Ajax naam in de wereld is nu eenmaal groter en technisch en commercieel directeur zijn goed bezig

Ik kijk er toch wel verbaasd van op dat Bergwijn blijkbaar toch gewoon 1 op 2 loopt in de Eredivisie dit seizoen. Dat idee heb je helemaal niet als je hem ziet spelen, al tilt een hattrick tegen Almere natuurlijk lekker aan. Het bizarre aankoopbedrag ga je vrees ik niet meer terugkrijgen, maar 20+ miljoen euro moet gewoon te doen zijn.

13 mei 2024 om 18:53

Kijk ff tegen wie Bergwijn allemaal gescoord heeft en op welke plek zij op dat moment stonden. Dat zijn: Heracles 15e, Utrecht 16e, Volendam 15e, Heerenveen 13e, RKC 16e, Sparta 7e, Sparta 10e, Twente 3e, Almere 13e.

Oftewel: Bergwijn laat alleen wat zien tegen de kleintjes

Strik erom heen en miljoenen incaseren zou ik zeggen. Het roer moet echt helemaal om bij Ajax. Zou Berghuis ook ergens zien te slijten.

Beter. Meerdere clubs en beginnen rond 25mln. Uitkomen op 30+ en klaar weer.
Nu maar hopen dat scouting wel op orde is..

Strikkie er omheen en wegwezen. Heeft dik dertig miljoen gekost en nauwelijks iets gebracht. Zwaar overschatte speler.

Strik erom en lekker op de waterfiets naar de PL brengen! Heeft totaal niet aan de verwachtingen voldaan en is er mede de oorzaak van dat er een totaal verkeerde mentaliteit heerst bij dit Ajax. Hopelijk vangen we nog wat geld voor hem en gaan we weer bouwen aan een nieuwe mooie toekomst. Zal nog wel even duren maar de verkoop van Bergwijn zal eraan bijdragen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren