Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord verdient aanzienlijk meer dan Ajax en PSV tijdens het EK

Laatste update:

Het EK voetbal levert Feyenoord minimaal 1,3 miljoen euro op. De Rotterdammers vaardigen liefst zeven spelers af en zijn daarmee hofleverancier van de Eredivisie. Indien spelers met hun land weten door te stoten tot de knock-outfase, kan het bedrag verder oplopen.

Clubs uit de Eredivisie krijgen 8.800 euro voor iedere dag dat ze een speler afstaan aan het Europees kampioenschap. Aangezien Feyenoord liefst zeven spelers aflevert, strijkt de club minimaal 1,3 miljoen euro op.

Feyenoord levert spelers af aan vijf verschillende landen: Nederland (Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow), Slowakije (David Hancko en Leo Sauer), Oostenrijk (Gernot Trauner), Tsjechië (Ondrej Lingr) en Kroatië (Luka Ivanusec).

Voor de Rotterdammers had de vergoeding nog een stuk hoger uit kunnen vallen. Ware het niet dat Mats Wieffer, Quinten Timber en Quilindschy Hartman geblesseerd moesten afhaken bij Oranje.

Ajax levert vijf spelers af aan het EK en strijkt minimaal 900.000 euro op. Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Borna Sosa mogen hun kunsten etaleren in Duitsland.

PSV staat met drie spelers (Schouten, Veerman en Bakayoko) op plek drie in de Eredivisie, terwijl FC Twente op de valreep 200.000 euro misloopt. De Tukkers dachten Michal Sadílek af te leveren, maar de Tsjech raakte zaterdag geblesseerd tijdens het uitfietsen.

Persoonlijk drama voor Michal Sadílek: FC Twente-middenvelder mist EK met Tsjechië door fietsongeval in hersteltraining

Michal Sadílek komt niet in actie op het EK.Lees artikel

De teller begint tien dagen voor de start van het EK te lopen. Bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op uitschakeling in de groepsfase. De bedragen lopen op zodra een land zich kwalificeert voor de knock-outfase.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Een leuke bijverdienste voor de eredivisieclubs...En goede reclame voor onze competitie...
Plus plus...

Goed nieuws voor Feyenoord. Dit begroot je denk ik niet. Dus kan je de nieuwe trainer ervan betalen.

9 juni 2024 om 10:52

Is inderdaad best een lekker bedrag. Is er iemand die weet of dit echt niet in de begroting staat? Kan me best voorstellen dat je een minimaal bedrag wel begroot

9 juni 2024 om 12:11

Zou dat wel een risico vinden als je dit begroot. Met kans op vormdip en blessures. Natuurlijk niet een heel groot bedrag en die je makkelijk kunt dichten maar goed.

9 juni 2024 om 14:04

Natuurlijk begroot je dit soort eenmalige inkomsten niet van te voren. Je hebt misschien een post op je balans voor mee-tegenvallers waar dit op valt. Tis uiteindelijk klein bier

9 juni 2024 om 18:11

Voor die 8.800 euro per dag zou ik als club liever hebben dat de jongens op vakantie gaan. Voor hun waarde is een toernooi natuurlijk erg goed, maar te weinig rust kan die jongens flink opbreken

En dan te bedenken dat Wieffer, Hartman en Timber zonder blessures er nog bij hadden kunnen zitten. Feyenoord is onder Slot een hele fijne weg ingeslagen, benieuwd hoe Priske het straks gaat doen.

9 juni 2024 om 11:02

En dat Feyenoord op de recente Africa en Azië cup ook al hofleverancier was met Ueda, Alireza, Zerrouki en Minteh. Toont toch wel aan dat er iets goed gaat de laatste jaren.

9 juni 2024 om 11:27

Het gaat de laatste jaren zeker goed. Nu structureel vasthouden!

9 juni 2024 om 11:04

Dat staat ook letterlijk in de tekst.

9 juni 2024 om 11:19

Ah shit het staat in de tekst dan mag hij het natuurlijk niet meer benoemen. Sorry Suavemente hij zal het nooit meer doen!

9 juni 2024 om 19:25

Als Maatsen(basisspeler finalist CL) al niet mee gaat, waarom denk je dat Koeman Hartman wél had meegenomen? En Timber had in dit overvolle middenveld ook nooit meegegaan.

Lekker meegenomen.
Aan de ene kant dan zonde dat Wieffer, Timber en Hartman niet fit waren, anders hadden ze zeker 9 en wellicht wel 10 spelers afgeleverd.

Aan de andere kant, de kans dat deze 3 nog een seizoen bii Feyenoord blijven is nu wel groter.

Tja, nadeel is dan wel meer kans op blessures, vermoeide spelers en dus een minder seizoen. Zo EK is leuk als je nog een speler wilt etaleren. Voor gevestigde spelers heeft het geen meerwasrde voor de club. Maar die worden nou juist eerder geselecteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren