Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pochettino neemt het op voor ‘Divey Alli’: ‘Een wel erg makkelijk doelwit’

Laatste update:

Niet voor het eerst dit seizoen is Dele Alli in opspraak geraakt. De middenvelder van Tottenham Hotspur ging in het uitduel met Crystal Palace (0-1) tweemaal opzichtig naar de grond. Het was voor Gary Lineker reden om hem op Twitter om te dopen in Divey Alli, maar Tottenham-manager Mauricio Pochettino vindt dat zijn pupil een makkelijk doelwit is geworden.

“We moeten er ook niet te veel meer over praten, op deze manier krijgt hij onterecht een bepaalde reputatie. Het is een speciaal ventje dat altijd wil winnen, dat is het. Ik weet zeker dat al deze kritiek hem niet beïnvloedt, omdat hij zich niet druk maakt om wat mensen allemaal over hem roepen”, wordt de Argentijn geciteerd door The Independent. “Hij is inmiddels een wel érg makkelijk doelwit geworden.”

Eerder dit seizoen ging Alli in de wedstrijden tegen Burnley, Rochdale, Huddersfield Town en Liverpool ook gemakkelijk naar de grond. Tweemaal leverde die schwalbe een gele kaart op. “Het lijkt wel alsof we het inmiddels iedere week hebben over een schwalbe van Alli”, aldus oud-spits Alan Shearer.

Roy Hodgson, manager van Crystal Palace, nam het juist op voor Alli. “Naar de grond gaan was zijn enige optie, vind ik. Onze verdedigers gaan op dat moment dusdanig het duel in, dat die jongen wel móét vallen om ze te ontwijken”, zegt de oefenmeester, die Alli als bondscoach liet debuteren in de Engelse nationale ploeg. “Ik denk niet dat hij op zoek was naar een penalty. Maar zo werkt het: iedereen roept om het hardst om die jongen ergens van te beschuldigen.”

Vind jij de kritiek op Dele Alli terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Pochettino moet gewoon eerlijk zijn ipv deze onzin, alli is een zeer vreemde speler qua gedrag. Je kan genieten van zijn spel, maar als het tegen zit zet hij altijd een smerige tackle in of laat hij zich vallen. Nee alli is niet mijn favoriet.

Dat hij een makkelijk doelwit is vind ik een te makkelijke conclusie. Deze man kan geweldig voetballen, maar uitermate irritante trekjes.
Bij veel opstootjes betrokken, gaat gemakkelijk naar de grond. Ik kan me soms mateloos irriteren aan zijn gedrag op het veld. Hij kan een voorbeeld aan Eriksen nemen. Laat meer zijn voeten spreken en is in het veld een gentlemen.

26 februari 2018 om 16:23

Sinds wanneer moet je in voetbal een gentleman zijn. Voetbal is nou eenmaal een harde sport en daar horen soms bepaalde dingen bij. Ik zie liever het vuur en de passie bij Alli, dan een emotieloze speler. Ik zeg niet dat alles wat Alli doet per se goed is of slecht, alleen is er echt niks mis mee soms de confrontatie op te zoeken met de tegenstander of bepaalde dingen uit te lokken. Dat hoort nou eenmaal bij voetbal.

26 februari 2018 om 16:27

Heeft niks te maken met vuur en passie, is gewoon een naar mannetje.

26 februari 2018 om 17:05

Wat een onzin man. Ik kijk elke wedstrijd van Spurs, dus ik zie zowel zijn goede als slechte kanten. Alli is een speler met wat meer karakter dan de meeste spelers, daar is niets mis mee. Ik heb hem ook wel eens een schandalige overteding zien maken, maar ook genoeg tackles die gewoon op het randje zijn en fair. Hij gaat voorop in de strijd en wordt nu gewoon telkens weer gezocht. Hij kan nu niet meer naar de grond gaan zonder dat elk persoon in Engeland met een klein beetje voetbalverstand zijn mening heeft klaarliggen.

26 februari 2018 om 18:14

Precies en laten we niet doen alsof united alleen heilige boontjes heeft gehad ze hebben hun deel van "divers" ook gehad

26 februari 2018 om 19:53

Nou je kunt pittig spelen, maar respect voor je tegenstander hebben. En Alli heeft wel vaker laten zien dat hij dat niet heeft.
Dat voetbal een harde sport is valt met de tijd wel mee. Als ik Alli weer een duikeling zie maken heb ik niet een idee dat het harde sport is.
Het is niet verkeerd dat Alli de confrontatie opzoekt, maar hij gaat vaak over het randje.

26 februari 2018 om 20:35

@salvaconte
Ik zie het wel vaker dat mensen dan vuur en passie noemen bij acties waarin er mensen opzettelijk pijn gedaan word of de actie daar naar toe een grote kans heeft of dat ze met schwalbes willen winnen, maar dat klopt toch van geen kanten?

Vuur en passie is Chiellini, Gerrard, Puyol, Deschamp, Stam en ga zo maar door.

Je hebt dan nog bijzonder gevallen als Vieira en Keane, die een negatief randje hadden maar ook die constante passie en vuur, maar Alli staat daar ook ver van af want die gaat er zeker niet altijd met die 110% voor. Iets wat jij wel ziet in 'elke wedstrijd', maar ik overduidelijk niet.

@status_qo1
'nee jij dan' argumentatie is wel erg zwak vind je niet?

Het is een goede voetballer, maar wel een met erg smerige streken. En dan heb ik het niet alleen over schwalbes, maar ook over bepaalde tackles (zie Brecht Dejaegere).

Alli is gewoon een vervelend ventje in het veld. Hij presteert een stuk minder dan vorig seizoen en nu valt hij juist op door schwalbes of vieze overtredingen. Hoop dat hij hiermee kapt, want het siert hem totaal niet.

Hodgson is nog wel het meest schrijnend in dit artikel. Die durft niet eens een landgenoot op zijn gedrag aan te spreken. Alli hoefde helemaal niet te vallen, maar bij Spurs heerst de cultuur om op zoek te gaan naar situaties om te kunnen duikelen. We hebben het nu wel vooral over Divey Alli (geniaal gevonden) maar hetzelfde geldt voor Harry Kane. Er was een situatie waarbij het buitenspel was, maar Kane er alsnog vol voor ging om een pingel te versieren. Daar heeft alleen niemand het meer over...vreemd genoeg. Poch zou het eens in het openbaar moeten bekritiseren ipv het goed te praten elke keer. Alleen dan zal het ophouden.

26 februari 2018 om 15:55

Tel daarbij ook nog op dat hij zijn eigen speler van Aanholt openlijk te kijk zet, wat een pipo die Hodgson.

Kane, Alli en ook Lamela zoeken maar al te graag dat beetje contact om te kunnen vallen inderdaad. Lijkt wel alsof het normaal is geworden voor hen en van Pochettino moet je niks verwachten. Scheidsrechters moeten dit gewoon herkennen en bestraffen, ze doen het elke wedstrijd weer.

26 februari 2018 om 18:21

Wat een BS Die van kane was zuiver een penalty !! Geluk voor palace dat het buitenspel was . Scheids gaf hem ook meteen en het was ook DUIDELIJK een strafschop . Maar nogmaals van jou kunnen we niks meer verwachten dan het bashen van alles dat spurs gerelateerd is . Alleen geef ik wel toe dat alli dit moet stoppen en ook dat poch buiten moet komen en toegeven dat alli dit naar trekje heeft . Maar om te zeggen dat dit een spurs cultuur is en kane zogezegd ook een diver is (1 schwalbe tegen liverpool ) en een debatable 1 tegen juve ? Alsof sanchez nooit heeft gedoken bij arsenal ? Of suarez bij liverpool ? Of ronaldo bij united ?? Ik vind dit zelf ook vervelend , maar laten we aub niet doen alsof dit een geisolleerd geval is bij tottenham

26 februari 2018 om 21:18

Eerst mij diskwalificeren en me dan gelijk geven. Hetzelfde niveau als je ‘nee jij dan’-argument hierboven.

Een fantastische speler, maar wel met hele nare trekjes waaronder die schwalbes. Kan Pochettino wel zeuren over een makkelijk doelwit, maar Alli is er zelf voor verantwoordelijk dat we zoveel voorbeelden hebben waarnaar wij kunnen verwijzen. Wellicht dat de trainer daar eens iets aan kan doen in plaats van te wijzen naar analitici die beschrijven wat wij allemaal kunnen zien op het veld.

Een makkelijk doelwit? Onterecht een bepaalde reputatie? Ik vind hem gewoon een van de grootste duikelaars in Engeland, zo niet de allergrootste, en als er een land is waar dat absoluut niet gepruimd wordt dan is het Engeland wel. Gewoon terecht dat Alli hier steeds meer kritiek over te verwerken krijgt imo

26 februari 2018 om 16:24

Mee eens, maar ze moeten bij Match of the Day dan ook geen professionele overtredingen aanmoedigen (zoals bij Burnley afgelopen weekend). Dat is net zo goed cheating.

26 februari 2018 om 16:29

Hoezo? Daar word je toch keurig voor bestraft? Een scheids kan daar rood voor geven afhankelijk aan de dreiging van de situatie.

26 februari 2018 om 17:16

Ik ben van mening dat daar een behoorlijk verschil tussen zit. Ik vind het ook moeilijk om dat als vals spelen te bestempelen. Iedereen weet precies wat je doet op zo'n moment en wat daar tegenover staat, namelijk een gele kaart. Die foutjes maken op het juiste moment vind ik deel van het spel en zelfs een vaardigheid, een vaardigheid die een echte topper op het middenveld bijvoorbeeld moet bezitten imo. Maar dat is natuurlijk een mening. Ik kan me echter inbeelden dat er bij motd, waar altijd ex-profs zitten, velen er dezelfde mening op na houden. Het is hoe dan ook gewoon veel meer geaccepteerd in het huidige voetbal, terecht of onterecht

27 februari 2018 om 00:28

Kan je net zo goed zeggen van een schwalbe: op het juiste moment vals spelen om de drie punten te pakken via een penalty.

Achteraf weet iedereen dan ook wat je doet. Dat accepteer je, net zoals je een kaart incalculeert bij een "professionele" overtreding. Eigenlijk moet er niet zo'n standaardstraf bestaan, maar moet een scheids gewoon rood kunnen trekken voor cynisch spelbederf. Of dat de bond ingrijpt, want zo'n gele kaart zorgt er duidelijk niet voor dat de regels gehandhaafd worden/blijven.

De situatie bij Burnley was wel wat vreemd, met de scheidsrechter die voor balverlies zorgde. Misschien moet hij een neutrale bal geven op zo'n moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren