Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dele Alli dit voorjaar zes weken lang opgenomen in een afkickkliniek

Laatste update:

Dele Alli heeft in een emotioneel interview met voormalig topvoetballer Gary Neville een boekje opengedaan over zijn mentale problemen. In The Overlap, het YouTube-kanaal van Neville, vertelt het voormalige toptalent dat hij net terug is gekeerd uit een afkickkliniek. Ook legt hij uit waarom hij zijn huidige werkgever Everton eeuwig dankbaar is.

Alli is slechts drie weken geleden teruggekeerd uit de kliniek, waarin hij vanwege een verslaving aan slaappillen zes weken lang werd opgenomen. “Het was mijn eigen beslissing. Ik was er mentaal slecht aan toe. Ik zat in een neerwaartse spiraal. Vanaf de buitenkant leek het alsof ik het gevecht aan het winnen was: lachen, trainen, laten zien dat ik gelukkig ben, maar ik was keihard aan het verliezen. Het werd tijd om er iets aan te doen.”

De inmiddels 27-jarige Alli werd afgelopen seizoen door Everton uitgeleend aan Besiktas. In Turkije raakte de spelmaker zwaar geblesseerd, waardoor hij een operatie moest ondergaan. “Dat kwam heel hard aan, ik voelde me mentaal echt helemaal op en ik had schadelijke middelen nodig om te overleven. Eerst had ik ze nodig om te slapen en kreeg ik ze van de dokter, later verkreeg ik ze illegaal. Ik kon met de pillen iets in mij herstellen, maar het was niet de juiste manier. Ik wilde ervan af dus besloot ik om de knoop door te hakken en mezelf aan te melden bij de kliniek.”

Volgens het voormalige wonderkind van Tottenham Hotspur, reageerde Everton positief op zijn beslissing. “Sean Dyche en de club stonden honderd procent achter me. Ik ben de club eeuwig dankbaar. Het is misschien de moeilijkste beslissing uit mijn leven geweest en ze hadden er niet beter op kunnen reageren.” Alli is net terug uit de kliniek en is positief verrast over het gesorteerde effect. “Een afkickkliniek klinkt misschien eng, maar ik heb er zo ontzettend veel aan gehad.”

Alli kijkt er naar eigen zeggen enorm naar uit om volgend seizoen onder Dyche in de Premier League te spelen. De Engelsman keerde als een van de eerste selectiespelers terug op het trainingsveld om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden. Everton wist afgelopen seizoen ternauwernood degradatie te ontlopen. De club uit Liverpool stelde op de slotdag van het Premier League-seizoen de zeventiende plaats veilig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om te lezen dit. Draagt ook weer bij aan het doorbreken van het taboe.

13 juli 2023 om 11:31

Toch sterk het gevoel dat het geen taboe meer is. Er word al veel over gesproken. En nergens lees ik dat hij belachelijk wordt gemaakt. Misschien alleen op Twitter ofzo. Maar daar zitten grotendeels mafkezen.

13 juli 2023 om 11:42

Als jij wekelijks in gesprek gaat met een psycholoog, zou jij daar openlijk over zijn in jouw kringen?

13 juli 2023 om 11:45

Denk ook dat het niet zozeer een taboo meer is, maar meer een schaamte. Misschien een onterechte schaamte, want het is juist iets moois als je inziet dat je hulp nodig hebt en het niet alleen kan, Maar veel mensen zien het toch als falen en lopen er niet mee te koop. Dat is overigens hun goed recht. Niet iedereen hoeft te weten dat en waarvoor je in een afkickkliniek zat.
Dat Delle het wel doet is sterk en moedig en misschien deels onderdeel van z'n herstel en behandeling.

13 juli 2023 om 11:50

Origami. Maar waarom zou je daar open over willen zijn? Zolang de psycholoog het niet adviseert, lijkt het mij toch niet heel relevant voor de mensen om je heen? Voor mij persoonlijk zou het totaal geen taboe zijn, maar zie persoonlijk ook niet echt het nut ervan in om mensen erbij te gaan betrekken (mocht het niet nodig zijn voor het herstel).

13 juli 2023 om 11:53

Sterkt mij alleen maar in het gevoel dat Voetballers echt los staan van de echte wereld. Hij heeft een contract dat hij de rest van zijn leven binnen is als hij het geld goed investeert maar hij heeft totaal geen besef hoe de wereld werkt. Jammer dit, voetballers zouden meer begeleid moeten worden en niet zoals nu jonge jongens als Timber helemaal binnenlopen met de kans op alle gevaren van dien. Je hebt dan toch geen realiteitsbesef meer als je in de verkeerde kringen terecht komt?

13 juli 2023 om 11:55

Er zijn wel meerdere dingen die niet relevant zijn voor de mensen die je wel deelt. En waarom adviseert de psycholoog het niet denk je?

13 juli 2023 om 12:05

Origami. Waarom de psycholoog het kan adviseren? Misschien omdat het je herstel juist in de weg kan staan? Dat je zo min mogelijk ruis moet hebben met het geen waarom je bij de psycholoog bent? En er zijn inderdaad meerdere dingen die niet relevant zijn voor de mensen die je wel deelt. En zo zijn er ook weer relevante dingen die je wel deelt en die je niet deelt. Ik ben laatst ook naar de huisarts gegaan voor iets lichamelijks en dat heb ik ook niet gedeeld, rust er dan ook een taboe op het bezoeken van de huisarts? Los van het feit dat ik meerdere mensen ken die bij de psycholoog zijn geweest/gaan en hier gewoon open over zijn. Het verschilt gewoon per geval, maar om dan alles maar onder de noemer 'taboe' te gaan hangen? Niet iedereen gooit heel zijn privé leven op straat of voelt de drang om alles maar te vertellen. Er zullen vast mensen zijn die er niet voor durven uit te komen, maar dat is met veel meer zo. De 1 zegt tegen Jan en Alleman hoeveel seks die heeft met zijn partner, en de ander rept er met geen woord over. Maar nog even terug op de psycholoog. Ik heb in ieder geval het idee dat dat taboe allang verdwenen is en het gewoon per persoon verschilt wat dit wel of niet wil delen.

13 juli 2023 om 12:11

@Juvedeef: dat verschilt heel erg per cultuur. Ik kom zelf uit een conservatief Islamitisch milieu. Wij praten niet over gevoelens bij mannen en als ik naar een afkickkliniek moet, dan ben ik een grove schande in de ogen van mijn ouders. Conservatief opgroeien is geen pretje als je niet precies binnen het vierkantje kleurt. Dat geldt voor ons conservatieve moslims maar waarschijnlijk ook op Urk of in Staphorst. Het taboe bestaat nog wel degelijk in vele kringen.

13 juli 2023 om 12:24

Alckmaria. Maar als wij afgaan op religieuze groeperingen met een conservatieve insteek dan is bij wijze van spreken een vrouw die fantaseert over alleen op vakantie gaan en hiervoor voor uit wil komen ook een taboe? Ik bedoel dan zijn er echt nog heel veel taboes waarvan wij kunnen zeggen 'die zijn nog niet doorbroken', terwijl de maatschappij al een paar honderd jaar verder is op dat soort gebieden.

13 juli 2023 om 12:30

Mooi dat Everton zo positief gereageerd heeft en hem steunt. Daar kunnen veel werkgevers wat van leren.

13 juli 2023 om 12:50

@Juvedeef, als je serieus denkt dat er geen taboes meer rusten op dit soort problemen dan moet je even de reacties even van de “normale” Engelse mensen die reageren..

“2 miljonairs die elkaar om niets laten huilen..”

“Laat ze eens vragen hoe zwaar een gemiddelde arbeider het heeft.”

En dat zijn twee in de eerste vijf reacties. We hebben helaas (ook in Nederland) een complete onderlaag van de bevolking die niet goed snik is en hier inderdaad lacherig over doet of beledigd zou zijn “wandt wei hebbuh het ook errug swaar hoor!”

13 juli 2023 om 13:04

@ducktaildo

Het taboe is niet allang verdwenen, maar we zijn op de goede weg.

Zogezegd zouden er heel veel mensen mentale klachten hebben maar ik hoor er niemand over. Mensen zijn toch nog huiverig om daar openhartig over te zijn. Bang welke gevolgenen dat heeft en dat ze als zwak worden gezien in de maatschappij. Velen willen hun verhaal delen maar zien nog steeds een drempel.

En de vergelijking met seks gaat niet op, maar daar hangt ook nog een taboe volgens mij. Het wordt als ongepast gezien om daar onaangekondigd openlijk over te praten.

Maar de vergelijking gaat niet op omdat het openhartig zijn over mentale gesteldheid juist constructief kan zijn en ook anderen kunnen helpen door er over mee te praten.

Hij raakt doorbroken ja, maar niet allang verdwenen. Daar ben ik het niet mee eens.

13 juli 2023 om 13:25

@ Origami

Zeer zeker, ik praat altijd over zaken die mij niet goed liggen met mijn familie en vrienden. Dit werkt beter dat alles opkroppen en steeds erger laten worden.

13 juli 2023 om 13:27

@ Youri

Maar is internet een goede maatstaaf hiervoor? Hier worden altijd de grootste onzin geschreven.
En lees en zie niet anders dat mensen er open voor staan en hierover praten. Misschien niet met collega's. Maar zeker wel met familie en vrienden.
Dit betekent niet dat de problemen dan meteen weg zijn.

Maar een taboe is het denk ik niet meer.

13 juli 2023 om 13:31

@ Alckmariaaz

Goed punt, had ik niet over nagedacht. Dat lijkt me inderdaad ook lastig om daarover te spreken in die kringen.

Alhoewel ik niet zo snel een oplossing zie om dat te doorbreken.
Misschien dat de volgende generatie Conservatieven dit kan oplossen.
Want er niet over spreken maakt het alleen maar erger uiteraard.

Daarbuiten denk ik persoonlijk dat het vrij geaccepteerd is.
Dus geen idee of wij over het algemeen hier over een taboe kunnen spreken.

13 juli 2023 om 14:31

@juvedeef, het internet is natuurlijk geen goede maatstaaf maar uiteindelijk heeft het er wel allemaal mee te maken en kan het zeker een belemmerende factor zijn. De reacties zijn niet allemaal positief helaas en in zijn geval is elke k*t reactie er eentje teveel.

Dat zijn familie positief reageert is mooi, daar gaan we voor het gemak even vanuit, maar als de reacties vanuit het publiek matigjes of kinderachtig zijn dan kan het zomaar zo zijn dat hij geen zin heeft zich op die manier kwetsbaar op te stellen.

13 juli 2023 om 14:54

@ Yoericfc

Dat het internet negatief is helpt zeker niet mee in zijn herstel. Maar dit is simpel te omzeilen als je dit gewoon negeert. Vooral in zulke tijden moet je jezelf omringen met mensen die om je geven. En je onvoorwaardelijk steunen.

Je tweede punt gaat denk ik niet op. Hij heeft zojuist een interview gegeven die online openbaar is. Wetende dat hij toch negatieve reacties krijgt.
Hij maakt het juist openbaar. En stelt zichzelf best kwetsbaar op.

13 juli 2023 om 14:55

Je zegt iets heel belangrijks denk ik, ze zijn bang te Falen. Dat is voor een topsporter natuurlijk een van de ergste dingen... Heel sterk van Dele dat dit zo naar buiten komt. En voor hem hoop ik dat ie ooit zijn niveau van 6 jaar geleden weer haalt!

13 juli 2023 om 15:07

@juvedeef, hij maakt dit openbaar omdat hij in een afkickkliniek zit voor zijn gezondheid en de paparazzi in de bosjes liggen om een foto van hem te maken, het is dus een kwestie van tijd voor dit groot in The Sun had gestaan. Hij geeft aan dat hij daarom dit interview geeft, om de riooljournalistiek voor te zijn.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om dit "gewoon te negeren", de simpletons die hem online lastigvallen zitten namelijk massaal in voetbalstadions en lopen ook gewoon aan de (veilige) overkant van de straat waar ze van alles naar hem kunnen roepen.

Het is alleen maar prijzenswaardig dat hij zich op deze manier kwetsbaar op durft te stellen, maar je moet je afvragen of dit is wat hij nodig had. Het kon (in zijn ogen) in ieder geval niet anders dan dat hij nu dit interview zou geven.

13 juli 2023 om 15:24

Origami. Ik weet niet uit welke omgeving jij komt, maar in mijn omgeving is seks echt geen taboe meer hoor? Op werk, bij familie, bij vrienden, bij de voetbal, enz.. Wordt daar echt gewoon openlijk over gepraat. Maar blijkbaar komen wij uit een andere omgeving, want ook over de psycholoog wordt gewoon openlijk gepraat en ervaar ik het echt alles behalve als een taboe.

13 juli 2023 om 17:39

@yoericfc

Factor paparazzi was ik inderdaad vergeten. Dan is het inderdaad vervelend om op deze manier naar buiten te moeten komen.
Paparazzi is denk ik een van de laagste beroepen die je kan hebben. Om maar een plaatje te kunnen schieten omdat iemand toevallig beroemd is.

13 juli 2023 om 18:52

@Juvedeed, wij denken daar niet aan aangezien we geen onderdeel zijn van dat smerige, kansloze en trieste wereldje. Je wilt er niet eens aan denken.. Ik walg echt van dat soort mensen..

13 juli 2023 om 22:48

Origami: ja. De mensen in mijn omgeving zijn in elkaar geinteresseerd, ook als er dingen niet helemaal goed lopen in je leven. Dat betekent niet dat je alle details op facebook hoeft te zetten, maar het versterkt je band met die mensen, en kweekt begrip voor als je een keer wat minder vrolijk ergens bij bent.

Laten we hopen dat hij een glimp laat zien van wat hij ooit heeft laten zien. Stond ooit als een toptalent op de voetbalkaart en er was al interesse van Real Madrid. Nadien is het gek genoeg heel hard naar beneden gegaan.

Mentale problemen zijn echt geen lachertje. Dit is toch wel het bewijs dat als je mind niet mee wil, dat het lichaam ook begint tegen te werken.

13 juli 2023 om 11:43

Voldoen aan die maatstaf is natuurlijk ook een mentale kwaliteit die je 'maar moet bezitten'. Veel van die topsporters hebben echt wel het talent, maar de druk en mentaliteit is toch wat anders. En als je de top haalt (noem een Ronaldinho) moet je het ook maar even vol zien te houden. Iemand als Messi of Ronaldo is toch mega knap dat ze het zo lang hebben laten zien.

13 juli 2023 om 11:53

@westend

Volledig mee eens, daar scouten ze met name de laatste jaren toch ook wel op. Hoe sterk is iemand mentaal? Natuurlijk zulke verhalen blijven wel onbekend voor de mensen, maar zoals je zegt een Ronaldo of Messi zijn toch wel enorm goed omgegaan met druk van constant de beste te willen zijn en te willen blijven.

Ah, ik dacht dat hij dit al aantal jaar had, dan snap ik zijn dikke downfall in het voetbal. Maar dit startte pas in Turkije. Desondanks natuurlijk zuur en erg vervelend operatie en vooral het herstel kunnen je leven op z’n kop zetten, het leven gaat door terwijl jij niets anders doet dan wachten op herstel

13 juli 2023 om 11:19

Mwah, hij praat over zaken die veel verder teruggaan. Seksueel misbruikt toen hij 6 jaar was, bijvoorbeeld. Moeder die alcoholist is. 6 maanden naar Afrika gestuurd om discipline bijgebracht te krijgen. Rookte met 7, dealde met 8. Zou als je tijd hebt het interview zelf even kijken, al is het een lange.

Dit keer geen coke of alcohol, maar een verslaving aan slaappillen.. Het klinkt misschien minder eng dan de andere hard drugs, maar slaappillen zijn minstens zo gevaarlijk. Heel erg treurig voor Dele, ik vraag me af of dit ook zijn apathische houding tegen werken op de training verklaart.. Wordt je niet ongelofelijk suf van die pillen?

Ik vind het wel een treurig gegeven dat hij aangeeft dat hij voor zijn gevoel nu “clean” moest komen in de media, omdat de paparazzi dreigen hem te “outen”.. Wat een zielig bestaan heb je dan zeg!

Het is wel heel goed om te horen dat Dyche en Everton hem zo enorm steunen, als hij transfervrij zou zijn dan zou je als Chelsea zijnde wellicht kunnen overwegen om hem onder Pochettino aan zichzelf te laten werken.

13 juli 2023 om 11:14

"wordt je niet ongelofelijk suf van die pillen?" Je schijnt ervan te gaan slapen....

Goed dat hij die stap heeft gemaakt en hopen dat hij het vol houdt.

13 juli 2023 om 11:16

Maar als je daarna wakker bent, dan houden die dingen toch een effect als je langdurig gebruikt? Ik snap idd dat het directe effect is dat je er van in slaap valt ja.

13 juli 2023 om 11:33

Hij gebruikte ze niet alleen om in slaap te vallen, zegt 'ie. Slikte ze soms de hele dag door, om de realiteit te ontsnappen. Dus ik denk dat dat wel met z'n apathie te maken had ja.

13 juli 2023 om 11:39

Hangt van het type slaappillen af. Via dokters kom je vaker aan antidepressiva of benzo's. In het algemeen zitten hier verschillende bijeffecten aan, zoals inderdaad sufheid/wazigheid. Voor sporters: denk ook bijvoorbeeld aan eetproblemen etc. Dat kan op korte termijn echt fokt voor ze zijn. Bij iedereen valt het echter anders.

Meeste medicijnen hebben wel een negatief effect op de organen bij langdurig gebruik. Daar zou je als sporter het meest voor moeten waken.

13 juli 2023 om 11:19

Ook transfervrij hoeft hij van mij echt niet naar Chelsea te komen. Dat hij onder Poch goed presteerde is ook alweer een x aantal jaar geleden. Voor Alli ook belangrijker dat hij ergens aan zichzelf kan werken met wel uitzicht op speelminuten bij progressie.

13 juli 2023 om 11:47

Ik stel het ook niet voor om hem als speler aan te trekken, maar letterlijk om aan zichzelf te werken en dan ergens een contract te kunnen scoren.

13 juli 2023 om 11:56

Dan heb ik dat stukje verkeerd begrepen, excuus. Nog vind ik dan dat Chelsea dat van mij niet hoeft te overwegen. Hebben geen enkele band met Alli. Poch misschien een paar jaar geleden, maar toch.

13 juli 2023 om 13:57

Hij staat ook gewoon nog onder contract bij Everton, en zegt dat hij daar goed gesteund wordt door Dyche. Dus ik denk dat hij daar gewoon aansluit, ipv op zoek naar een andere club. En zeker Chelsea lijkt me dan ook niet ideaal, daar sta je toch weer extra in de spotlight.

13 juli 2023 om 14:03

Daar heb je gelijk in. Ik reageerde ook puur op het feit dat Chelsea hierin genoemd werd. Dat is hetzelfde dat Real Madrid dit moet overwegen, omdat Ancelotti zijn trainer is geweest.

13 juli 2023 om 15:03

Kijk ff hele interview.... Apatisch is ie zo te horen niet. Het stuk van VZ hierboven vertelt niet hele verhaal....

13 juli 2023 om 15:10

Ik heb het hele stuk gekeken, ik weet ook hoe zijn coaches over hem denken en dachten. Zij hebben hem meermaals "geen trainingsbeest", "lui" of "afwezig" genoemd als het gaat om zijn ethiek op het trainingsveld. Natuurlijk komt het niet alleen door die pillen, aangezien hij daar pas in de laatste jaren aan verslaafd geraakt is, maar ik vraag me dan af hoe hij zo'n lakse houding heeft gekregen als hij mag doen waar hij van "houdt".

13 juli 2023 om 19:13

Dan moet je ook gezien hebben dat Neville die bij Engeland met 'm gewerkt heeft zich niet in die woorden kon vinden, en dat Mourinho zich een week nadat hij dat zei daarvoor verontschuldigd had. Maar dat haalde de docu niet.

13 juli 2023 om 22:55

Yoeri

Er speelden blijkbaar allemaal dingen uit zijn jeugd. Misbruik, verslaving, dealen. Dat gaat je later in je leven een keer inhalen. Lijkt erop dat dat nu gebeurd is.

13 juli 2023 om 22:51

Yoeri

Sommige mensen vallen binnen een minuut om als ze zo’n pil nemen, andere merken er weinig van (en hebben dan dus meer nodig)

Goed dat hij dit publieke vertelt. Zijn een hele hoop mensen met hetzelfde of een soortgelijk probleem.
Als hij er maar een kan inspireren hierdoor om er ook wat aan te doen is dat natuurlijk pure winst.

Hij vertelt ook over zijn jeugd. Hij heeft echt afschuwelijke dingen meegemaakt.

Zo zie je maar, Facebook, Voetbalzone, Twitter overal uitgelachen, duizenden meme's gaan er van hem rond. Ludiek toegezongen in stadions etc. je moet in het hedendaagse voetbal een dikke huid hebben om er probleemloos doorheen te komen. Je bent 24/7 profvoetballer/mens, niet maar 90 minuten in het weekend. Veel kracht toegewenst en wie weet kunnen we nog ooit van zijn kwaliteit genieten.

13 juli 2023 om 11:36

Helemaal mee eens. Nou vind ik het tot zekere hoogte wel begrijpelijk dat voetballers (en andere sporters e.d.) altijd in the picture staan en enigszins een voorbeeldfunctie hebben, maar je moet echt letten op wat je wel en niet doet. Die dikke huid is zeker nodig.

Je zou bijna denken dat voetballers ook gewoon mensen zijn, en dan nog vaak jongvolwassenen ook (die dus wel eens iets verkeerds kunnen zeggen/doen).

13 juli 2023 om 11:39

Bekend zijn en/ of veel geld verdienen is een vrijbrief om als een beest te worden behandeld. Het is toch net de dierentuin. En zodra je reactie geeft wordt je bestraft (voorbeeld Berghuis). Zodra je iets doet wat iedereen doet (zoals stappen) heb je een voorbeeldfunctie (zoals Grillish). En zodra je er even niet in zit 'leef je niet voor de sport'. Mensen zijn zo onnodig hard en schofterig soms. Kansloos.

13 juli 2023 om 15:26

Het is nog altijd een keuze he. Je kan altijd voor een normaal leven kiezen buiten de schijnwerpers, maar dan moet je in de meeste gevallen ook genoegen nemen met minder salaris en dan blijkt dat idee ineens veel minder aantrekkelijk te zijn.

Wonderboy met het potentie van De Bruine. Net als Tielemans trouwens. Wel een mooie carriere, maar helaas niet wat men ervan had verwacht/ gehoopt. Snap dat je door al die (prestatie)druk gaat grijpen naar een uitweg. Denk niet dat een van ons zich kan voorstellen wat een druk en verwachting die gasten allemaal krijgen. En de wijze waarop men een mening naar ee nspeler wordt geventileerd is ook niet mals

De titel van dit artikel is al vaker veranderd dan het weer...

Weer een suggestieve titel. Heb het interview gekeken, is behoorlijk aangrijpend. Zo zie je maar dat voetballers ook mensen zijn met iedere zijn eigen problemen en demonen. Begeleiding van de spelers is heel belangrijk! Verplicht kijkvoer dit voor spelers...

Been there, done that!
Ik weet helaas hoe het voelt als je een benzodiazepine verslaving hebt. Het begint met een pilletje in de avond waardoor je heerlijk slaapt. Dat worden 2 3 4 avonden en daarna kan je al bijna niet meer zonder. Benzodiazepine zijn alleen niet alleen maar slaappillen, maar ook kalmeringsmiddelen. Het dempt ook al emoties. De negatieve, maar ook de positieve emoties worden gedempt. Hoe langer je die medicatie dagelijks gebruikt, des te hoger wordt je tolerantie waardoor je steeds meer nodig hebt om het nodige effect te bereiken. Op een gegeven moment ben je psychisch EN lichamelijk afhankelijk en kan je niet meer zonder begeleiding ermee stoppen, dit kan immers heftige ontwenningsklachten veroorzaken.

Zoveel respect dat hij zelf ingezien heeft dat hij hulp nodig had en zelf die stap heeft kunnen zetten om af te kicken. Dit vergt enorm veel doorzettingsvermogen. Binnen 6 weken afkicken van de benzo's is zo'n enorme prestatie! Ik heb er 10.5 week over gedaan en kan echt uit ervaring vertellen dat dit één van de lastigste verslavingen is om vanaf te komen.

Hij mag zo enorm trots op zichzelf zijn dat hij deze drempel heeft weten te trotseren! Nu alleen nog vertrouwen terug krijgen in zichzelf maar dat heeft tijd nodig! Maar de eerste stap is gezet en nu zaak om door te pakken!! Maar dat gaat wel goed komen!

Het volledige interview is te zien op YouTube onder de naam:
Dele: “Now is the time to talk.”

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren