Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz kon niet altijd genieten van PSV: ‘Het klinkt misschien stom...’

Laatste update:

Peter Bosz zag PSV woensdagavond met name in de tweede helft een ware voetbalshow opvoeren in het Philips Stadion. Dankzij de 5-1 zege op Rangers plaatsten de Eindhovenaren zich overtuigend voor de groepsfase van de Champions League. Toch genoot Bosz niet altijd tijdens de wedstrijd, zo liet hij weten in gesprek met RTL 7. "Het klinkt misschien stom, maar ik vond onszelf vorige week beter voetballen dan vandaag. Maar goed, uiteindelijk win je met 5-1."

"Als ik heel eerlijk ben, zat ik niet altijd te genieten op de bank", zo laat de oefenmeester weten. "Omdat je toch met het resultaat bezig bent en hoe je de ploeg kan helpen. Er zijn fases in deze wedstrijd geweest dat we het moeilijk hadden en dan zit je niet te genieten." PSV domineerde grote delen van de eerste helft en kwam op voorsprong via Ismael Saibari, maar was in de openingsfase soms ook slordig in balbezit. Rangers kwam er voor rust af en toe gevaarlijk uit en ook na de onderbreking stichtten zij het nodige gevaar.

Desondanks wist het dominantere PSV het overwicht uiteindelijk om te zetten in doelpunten, waardoor de club zich na vijf jaar weer voor de groepsfase van het hoogste Europese clubtoernooi heeft geplaatst. "Toen ik hier net begon merkte ik dat iedereen binnen de club dit weer wil meemaken. Het is een aantal keren niet gelukt en dan zit die angst er een beetje in. Ik denk dat je dat aan het begin van de wedstrijd ook hebt kunnen zien. Het klinkt misschien stom, maar ik vond onszelf vorige week beter voetballen dan vandaag. Maar goed, uiteindelijk win je met 5-1."

Verslaggever Simon Zijlemans stelt dat PSV in de tweede helft 'een ander PSV leek'. "Dat was ook de bedoeling in de eerste helft", antwoordt Bosz. "We wilden heel fel beginnen, de supporters er gelijk achter krijgen en hen bij de strot grijpen. Maar het was eigenlijk andersom. Het was heel onrustig in balbezit en het duurde echt wel even voordat we eindelijk begonnen te voetballen." Een specifieke uitblinker wil Bosz niet uitlichten. "Dan ga je spelers tekort doen. Natuurlijk heeft hij (Saibari, red.) het geweldig gedaan, vooral omdat hij in het verleden niet veel gescoord heeft. Maar er waren meer spelers die het geweldig gedaan hebben."

Saibari maakte de eerste twee treffers, waarna Luuk de Jong, Joey Veerman en Connor Goldson (eigen goal) de marge uiteindelijk naar vier tilden. Bosz stelt om meerdere redenen blij te zijn met het behalen van de groepsfase. "Natuurlijk, het geld en de prestige, maar om je te kunnen meten met de absolute top van Europa... Daar worden we alleen maar beter van." PSV kent zo een uitstekende seizoenstart, daar de club naast de Champions League-play-offs tot op heden ook foutloos is gebleven in de Eredivisie. Donderdag weet PSV, net als Feyenoord, welke ploegen het zal treffen in de groepsfase van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gegund. Blijf zeker een Bosz fan en kijk best jaloers naar de concurrent. Bijna goed ingekocht en als Lozano komt pfff.

In breedte wel wat matig en natuurlijk de verdediging

Maar Saibari heerlijk man

31 augustus 2023 om 00:10

Nog twee dagen, tik tok. Debast, Vranckx Lozano in, Sangare uit. Ik schrijf het hier alvast op.

31 augustus 2023 om 00:12

Sangare gaan jullie wel missen en maakt PSV echt wel stuk zwakker zonder hem.

Wat een beest weer vandaag.

Vranckx kan hem niet vervangen momenteel hoor.

31 augustus 2023 om 00:38

Ik hoop echt met heel mn hart dat Lozano niet komt. Vrees echt dat die veel te goed voor de Eredivisie gaat zijn, brr

31 augustus 2023 om 00:51

Klopt Krillin, maar misschien dat Schouten dat wel kan, dan is het een kwestie van een sterke CV halen, hopelijk doen ze dat voor de verandering eens. Debast ben ik niet van onder de indruk.

31 augustus 2023 om 00:52

Nee maar daar hebben we eigenlijk schouten vooral voor gehaald.

31 augustus 2023 om 00:58

1 ding is zeker: het wordt de spannenste eredivisie sinds jaren. Feyenoord, PSV en Ajax: allemaal sterker in de breedte sinds vorig seizoen
Het wordt genieten jomgens.

31 augustus 2023 om 08:35

@ikweetalles11
Bij Ajax is dat nog ontzettend afwachten. Het kan goed vallen, maar de kwaliteit van de aankopen moet nog blijken.

31 augustus 2023 om 08:56

Datzelfde geldt voor Feyenoord met die aankopen. Datzelfde geldt voor elke aankoop die je doet, bekend of onbekend duur of goedkoop. Het is nooit vooraf te zeggen of het gaat lopen of passen in je team. Dat zie je wel met bergwijn. Lozano is ook gewoon afwachten

31 augustus 2023 om 09:07

Soccerfan, dat zijn dooddoeners en dat zeg je continu. Niet elke aankoop is afwachten. Bergwijn speelde in het begin gewoon de pannen van t dak. Het maakt natuurlijk wel uit of je een bewezen speler als Lozano haalt, of bijv die nieuwe spits van Ajax die het op het 2e niveau liet zien. Daarbij kent Lozano de club, dat scheelt ook.

31 augustus 2023 om 07:41

Lozana moet rond de 25 miljoen kosten, gaat PSV dat betalen?

31 augustus 2023 om 09:09

De Italiaanse pers schrijft dat Napoli 15 miljoen wil. Waar haal jij dan die 25 vandaan? Het geweldige transfermarkt?

Ik snap Bosz wel. Je krijgt vandaag 3 goals gratis van een extreem matige Rangers en je hebt geluk dat er een bal op de paal eindigt. Vorige week speelde Psv goed en de Rangers ook...vandaag zat alles mee en werd duidelijk dat Psv nog extra verdedigers nodig heeft ( en dat weet Bosz ook dus daarom zegt ie dit)

31 augustus 2023 om 00:12

10 schoten op doel, rangers 2. Ja vandaag zat inderdaad alles mee

31 augustus 2023 om 00:18

Dat Psv vandaag goed speelde en Rangers niet,dat die een bal in eigen goal schieten die je zelden ziet,dat die bal van Rangers op de paal gaat...dan zit het toch mee? Dat verander niks aan de terechte overwinning,maar vorige week speelde Psv gewoon een stuk beter en de Rangers ook

31 augustus 2023 om 00:23

Hij bedoelt ook niet dat de overwinning onterecht is, maar qua goals zat natuurlijk wel degelijk alles mee. Je scoort 5x uit een xG van 2.5
Die laatste goal zei natuurlijk alles over dit Rangers. Desalniettemin een goede wedstrijd van PSV zelf.

31 augustus 2023 om 06:31

@SilverFront - wat bedoel je precies met ‘zat natuurlijk alles mee’? Want bij die xG spelen zoveel factoren mee, dat je dat onmogelijk als enige argument kan aanvoeren. Als je de wedstrijd, kansen en goals hebt gezien, is het meer dan logisch dat PSV minimaal 4x heeft gescoord. Als alles meezat zoals jij beweert, waren die andere 3 grote kansen ook een goal geweest.

31 augustus 2023 om 07:40

ik snap de euforie over het behalen van de CL wel, maar ik zou me als PSV zijnde toch wel zorgen gaan maken over de verdediging. Rangers was echt van KKD niveau en als ik zie hoe makkelijk ze in de 16 van PSV komen, met iets meer geluk en scherpte had het zo 3-3 kunnen staan na 75 minuten

31 augustus 2023 om 08:58

Sssssst. Laat ze daar in Eindhoven maar denken dat het allemaal top is. Maak ze vooral niet wakker als het om de verdediging gaat. ;-)

31 augustus 2023 om 09:31

Haha ja, want niemand in Eindhoven maakt zich al weken zorgen over de verdediging..

31 augustus 2023 om 00:59

PSV heeft Rangers vandaag overklast. Het is echt niet zo dat alles mee zat. Misschien dat ze nog een centrale verdediger kunnen gebruiken. Voor de rest vond ik het achterin echt niet slecht.

31 augustus 2023 om 07:02

Psv speelde in balbezit zeer goed. Maar laten Rangers toch bijna terugkomen in de wedstrijd. Rangers kan er geen kloot van maar als die balnop de paal erin was gegaan was het nog echt billenknijpen geworden. Pas bij de 3-1 zal ik lekker op de bank. En toen liep 1 man van Rangers ook nog even dwars door de verdediging heen. Uiteindelijk win je makkelijk. Maar het PSV moet wel blijven scoren want achterin is het toch fragiele.

31 augustus 2023 om 08:59

Het lijkt niet slecht tegen rangers maar als die er zelfs zo doorheen kunnen lopen zou ik me echt zorgen maken straks in de CL. Dan kom je echte aanvallers tegen.

Mooie coach! Realist in z’n commentaar

31 augustus 2023 om 00:16

Vond het zo jammer dat ie naar PSV ging en niet naar Ajax. Heb verdorie vandaag voor het eerst sinds tijden weer echt van PSV genoten. Gewoon lef, gewoon durf, gewoon uitgaan van eigen kracht en gewoon uitgaan van balbezit met een voetballende middenvelder als CV. Dit is gewoon des Ajax', totaal niet des PSV's. Stikjaloers.

31 augustus 2023 om 00:19

Formus

(sorry voor het kapen van PSV topic)

Ja misschien weer een blunder van vd Sar.
Bosz stond er zo open voor. Edwin met zijn koppige arrogante kop negeerde. Kon niet over zijn trots zetten.

En nu afwachten hoe Steijn het gaat doen. Komt eerlijk en oprecht over, alleen kan hij brengen wat we willen zien.

31 augustus 2023 om 00:40

Tot nu toe zeker eens, maar vind het over beiden (Bosz en Steijn) echt nog te vroeg om te oordelen. Hoop dat Steijn een iets veiligere variant van Bosz-ball kan spelen, met attractief voetbal. Ben heel benieuwd

31 augustus 2023 om 08:23

Maar in alles is PSV nu heel herkenbaar. Aankoopbeleid met mensen die Bosz kent, waarvan hij weet hoe ze spelen, hoe het NLs voetbal werkt. Lang, Dest, Schouten, Lozano: spelers waarvan je weet wat ze kunnen. En dat is goed voetballen. En tuurlijk laat Bosz wel eens een steekje vallen met zijn risicovolle voetbal, maar ik kan er zo van genieten. Veel press, one touch, voetballend alles oplossen en als het moet en dat heeft Bosz geleerd zag je gister: een ros naar voren. Benitez speelde weinig de korte bal. Schopte veel uittrappen naar voren. Zonder risico.
Heb echt genoten en dan te bedenken dat die trainer en spelers dan zo bij ons konden spelen.

31 augustus 2023 om 09:01

Goed voetballen en Dest in 1 zin…. Mijn thee vloog nog net niet over m’n laptop. De rest helemaal mee eens alleen moeten ze niet met sanchez of debast aan komen zetten. Dan schiet je er verdedigend niets mee op.

31 augustus 2023 om 11:00

Zo grappig dat gebash op Dest van heel veel kanten. Dest is echt een prima voetballer. Veel beter dan wat Ajax had staan op de LB de afgelopen wedstrijden. Verdedigen is alleen niet zijn sterkste punt, maar daar kan je als team op anticiperen. Gister was ie ook echt prima. One touch, technisch goed, goede balbehandeling. Iets wat ik al ruim een jaar mis bij de Ajax backs. Oh, en Ajax heeft op RB Rensch. Die is voetballend niet beter, verdedigend nog slechter en mentaal minder sterk. Ik zou t wel weten.

31 augustus 2023 om 00:37

Zo is hij ook. En ik blijf het mooi vinden dat Bosz hele simpele, oprechte antwoorden vaak geeft. Als twee spelers gelijk opgaan en er wat discussie is over wie er moet spelen, krijgt hij vaak de vraag waarom er voor die ene speler is gekozen. Veel trainers komen dan met een heel verhaal over de tegenstander, tactische dingen, prestaties op de trainingen etc. Hele verhalen om het maar te onderbouwen. Bosz zegt geregeld; daar hadden we (vandaag) een beter gevoel bij. Meer niet. Daar kon ik al echt van genieten. Die kleine dingen. Hij heeft er gewoon kijk op en doet dingen soms op gevoel. Hij maakt het niet ingewikkelder dan nodig. Ook in zijn analyses achteraf scherp, eerlijk, kritisch op een goede manier.

Ik ben het helemaal eens met Bosz, dat getuigt dat hij een goede trainer is. PSV was aanvallend veels te sterk voor Rangers, maar liet hun na de 2-0 onnodig komen en zonder die dekselse Luuk krijg je dan echt problemen. PSV zelf miste ook kansen hoor, maar die kans die je weg geeft aan Dessers en die kopbal net naast, het kon een beetje anders lopen alhoewel dat erg onverdiend was. Ik zou gewoon vanavond genieten, maar rustig verder gaan, er is nog veel werk aan de winkel en een CV is echt nodig anders krijg je het hartstikke moeilijk tegen een sterker elftal en later wij eerlijk zijn dat zijn alle 31 andere teams in de CL zeker ook.

31 augustus 2023 om 00:21

PSV is toch zeer zeker niet het minste elftal in de groepsfase dit jaar?

31 augustus 2023 om 00:33

Tuurlijk niet. Mensen denken dat elke wedstrijd zoals deze CL play-offs wordt, terwijl er hier een totaal andere soort druk op staat. PSV kan het genoeg clubs lastig maken. Van de 32 clubs in de CL zou ik PSV ergens rond de 20-25 zetten.

31 augustus 2023 om 00:41

@ Zeballos Sorry als dat een beetje verwarrend er op staat. PSV is niet het minste elftal, ik bedoel dat PSV en de 31 andere teams sterker zijn dan Glasgow Rangers.

31 augustus 2023 om 06:31

Aahzo, daar kan ik wel mee inkomen.

Een met Bosz. Vond het in het begin echt slordig en kwamen wel goed weg. Tweede helft we volledig gedomineerd maar ook daarin zag je beperkingen van een aantal voetballers. Hoop dat het team snel naar elkaar toe groeit. Veerman begint echt steeds beter en beter te worden. En hopen dat Saibari deze lijn doortrekt. Lang mag wat bepalender zijn en minder geforceerd.

Bosz is wel een verademing vergeleken met Van Nistelrooij. Een coach die PSV wel goed kan laten voetballen en vooral aanvallend ook. Maar ja dat had ik wel verwachte met Bosz. Ben benieuwd wat PSV kan doen dit seizoen in de CL.

31 augustus 2023 om 06:23

Ik snap je, maar hier wil ik wel even opkomen voor Ruud. Ruud verloor 2 basistoppers en kreeg daar niets voor terug. Als ie nu ziet wat er dit seizoen geïnvesteerd is kan je de selecties niet met elkaar vergelijken. Ik denk dat dit van Nistelrooij toch enorm steekt, en terecht. Neemt niet weg dat het nu prima loopt onder Bosch

31 augustus 2023 om 06:48

Dat vind ik wel meevallen. Je moet het PSV van nu tegen Rangers vergelijken met het PSV van vorig seizoen in dezelfde fase. Toen waren Gakpo en Madueke er nog. Gisteren speelden Lang, Dest en Schouten en dat waren de enige drie die RVN niet tot zijn beschikking had (en Boscagli in die fase denk ik vanwege een blessure maar dat weet ik niet meer zeker).

31 augustus 2023 om 08:37

Madueke lag toen in de ziekenboeg, saibari speelde rechtsbuiten waar hij enorm onwennig was en niet rendeerde. Obispo/ramalho was je centrale duo, daar Boscagli ook langdurig out was. Veerman op 10 was een miskleun. Als je vergelijkt, keeper en rv gelijk, centrum zwakker (schouten deed het best goed gisteren), linksback zou ik toch Max verkiezen boven Dest. Middenveld was Guti/sangare met Veerman ervoor, nu Sangare/veerman met Saibari ervoor (iedereen op zijn natuurlijke positie). Gakpo is beter dan Lang, maar speelde die wedstrijd belabberd en Luuk de Jong viel geblesseerd uit.
Grootste fout van RvN was het niet opstellen van Simons en (achteraf gezien) Branthwaite. Zie nu dat we toen nog Carlos Vinicius hadden als vervanger voor Luuk de Jong, wat een armoe. Pepi sowieso beter, al speelt die veel te weinig voor wat hij gekost heeft.

31 augustus 2023 om 11:06

Max boven Dest? Haha Max is denk ik top 3 slechtste spelers die ooit voor psv heeft gespeeld.

Wat was dit lekker zeg. Trots op Saibari, maar hét moment van de wedstrijd was weer van onze capitano, ingeleid door de dirigent van dit elftal. Die statistieken van Luukinho op dit moment zijn bizar. Volgens mij elke wedstrijd wel een goal of een assist, en ik heb hem meerdere wedstrijden beide zien doen. Veerman is ook zo'n heerlijk zekerheidje. En Boscagli maakt een enorm verschil. Benitez is gewoon onze beste keeper sinds Gomes. Dat is al een heerlijke as. Tel daar Sangaré bij op (gaat waarschijnlijk weg), Schouten (speelt niet eens op zijn positie), Saibari (breekt door), Lang (zo grillig maar zo goed), Bakayoko (idem, vanavond weer sterk)... daar word ik heel vrolijk van.

Teze, de man die ik vorig seizoen telkens een onzinrechtsback noemde, rendeert daar ineens. Ik vind hem dit hele seizoen onder Bosz al zo goed. Dat is oprecht een transformatie. Die verdient een speciale pluim.

Blijft over, Dest. Die probeert dezelfde dingen als Noa Lang, maar waar Noa vanachter zijn standbeen Veerman lanceert, komt Sergino op dezelfde manier met zo'n halfzacht balletje in de benen van de tegenstander, omdat hij weer eens niet staat op te letten. Dest moet gewoon de frivole 10 worden van een FC Groningen ofzo, en hen terug naar de Eredivisie helpen. Die heeft niks te zoeken als back bij PSV .

Bosz is een heerlijke trainer. Na een wedstrijd als deze schiet hij in de kritische zeikstand, zodat ik dat niet hoef te doen. Van een hosanna stemming mag namelijk zeker geen sprake zijn na deze wedstrijd tegen Rangers. Maar als je weet dat de trainer van jouw cluppie dat niet doet, dan kun je dat loslaten en zelf als supporter wel lekker feestvieren. Dus, Dest terzijde (kon het niet laten), daar ga ik mee verder. Ik heb genoten. Wij worden kampioen!

Ik heb tot de 4-1 gekeken en ondanks een aantal mooie goals was ik verre van onder de indruk van psv. Het was grotendeels traag, tot de 2-0 heel voorzichtig. 5-1 is natuurlijk een goede uitslag, maar gezien Rangers echt een hele matige ploeg is verbaasd deze uitslag mij ook niet zozeer.

31 augustus 2023 om 08:34

Vind je het vreemd dat het voorzichtig is ? Het is een wedstrijd van 20 miljoen (en meer).

31 augustus 2023 om 08:39

Die keeper hield er nog een paar aardige ballen uit, om dan vervolgens zo knullig die 5-1 tegen te krijgen. Als daar een maatje minder in het doel gestaan had, was het ofwel eerder beslist, of grotere uitslag geweest.

Wel lachen dat die man altijd zo kritisch blijft. Ik vraag me af of die ook zo tegen zijn vrouw doet.

Top dat PSV zich geplaatst heeft als zie ik de loting somber tegemoet. Stel in het slechtste geval je loot Man City dan ga ramalho op tegen kanonslag Haaland. Die kan zijn gemiddelde dan goed opkrikken

PSV heeft terecht gewoon en ben blij dat PSV in de CL zit, maar het voetbal vind ik nog niet echt goed, oogt allemaal erg traag. In de komende maanden zal blijken of het Bosz voetbal echt bij PSV past.

Hij nam wel een enorm risico door een middenvelder in de verdediging te zetten. Geluk dat Rangers hier niet van wist te profiteren op het moment dat Schouten te ver naar voren stond wat logisch is als middenvelder...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren