Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perschef van Ajax grijpt in na vraag over Feyenoord: ‘Heb je andere vragen?’

Laatste update:

John Heitinga heeft donderdagmiddag tijdens de persconferentie vooruitgeblikt op de Klassieker van aanstaande zondag tussen Ajax en Feyenoord. Waar de Rotterdammers donderdagavond nog in actie komen in de Europa League tegen Shakhtar Donetsk, heeft de ploeg van Heitinga zich de hele week kunnen voorbereiden op de clash in de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-coach hoopt dat Feyenoord een zware avond tegemoet gaat tegen Shakhtar.

"Ga jij vanavond Feyenoord kijken?", steekt NOS-verslaggever Ragnar Niemeijer van wal. "In de blessuretijd. Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal goed is dat Feyenoord wint, maar dan wel het liefst na verlenging", antwoordt Heitinga. "Ben jij ook voor Feyenoord vanavond?", gaat Niemeijer verder. "Nee, ik ben voor Ajax. Nogmaals, het zou voor het Nederlandse voetbal mooi zijn als Feyenoord wint, maar dan wel na verlenging. Wij zijn Nederlanders en willen graag op het hoogste podium spelen. Ik denk dat dat ook goed is voor de ontwikkeling en het Nederlands elftal."

"Je hoort neutralen dan vaak zeggen: 'Als er een Nederlandse club in Europa speelt, ben ik op dat moment voor Feyenoord'", probeert Niemeijer het nog een keer. Perschef Miel Brinkhuis van Ajax voelt zich vervolgens genoodzaakt om in te grijpen. "Heb je nog andere vragen, Ragnar?", vraagt hij beleefd. Niemeijer houdt daarna niet op over Feyenoord en is benieuwd of Heitinga hoopt dat bepaalde spelers 'een tikkie' krijgen tegen Shakhtar. "Ik richt me vooral op mijn eigen spelers en wij bereiden ons goed voor", antwoordt de Ajax-coach.

Heitinga denkt niet dat de wedstrijd van donderdagavond invloed heeft op het spel van Feyenoord in de Klassieker. "Voor de Klassieker hoef je de batterij niet op te laden", aldus de man die de kraker als speler nooit verloor. "Ik denk dat beide teams gretig zijn en er het maximale uit willen halen. Ik heb ook de Merseyside Derby gespeeld en de Madrileense derby. Een Klassieker is een wedstrijd op zich. Dan tellen geen excuses, ben je niet moe en moet je mentaal sterk zijn. Of je nou een wedstrijd in de benen hebt of niet, die wedstrijd moet je winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 maart 2023 om 15:49

Tja, over de hele linie is het armoe troef. De NOS debatteert elke week in een podcast obv de laatste winstkoersen wie de grootste titelkandidaat is, ongeacht welke mening ze hier een week eerder over hadden. Dat heet dan journalistiek.

Waar deze onderhand bedenkelijke knip-en-plak-site ook voor door hoopt te gaan. Tevergeefs. Want je vraagt je werkelijk af wat je net voor 'nieuws' hebt zitten lezen. Een kindervragenuurtje van Nos' Ragnar Niemeijer en een spraakrobot die daar op reageert. En daar dan een verslag van. Met een kop die veronderstelt dat gevraagd is van welke speler Heitinga de spelersvrouw het liefst zou neuken. Maar gefeliciteerd hoor VZ: ik heb weer geklikt. Groeten aan de adverteerders!

Als dit echt de beste vragen zijn die je kunt verzinnen als journalist, dan kun je er ook maar beter mee stoppen toch? "Hoop je dat bepaalde spelers een tikkie krijgen?". Man man man

16 maart 2023 om 15:36

Ja vooral die vraag. Zo enorm slecht. En wat verwacht je als antwoord te krijgen?

16 maart 2023 om 15:39

"Ja, ik hoop dat er 3 hun scheenbeen breken, zou wel lekker zijn"

16 maart 2023 om 15:47

Dit soort ‘journalisten’ zijn mede debet aan de slechte verstandhouding in ons NL-voetbal. Wat ik hoop als Ajacied is dat Feyenoord wint en doorgaat, komend weekend in sterkst mogelijk elftal komen opdagen en dan van ons verliezen.

16 maart 2023 om 17:12

Heitinga had op die vraag heel anders kunnen reageren. Hij gaf nu een dooddoener terwijl je die journalist gewoon ter plekke moet afbranden.

16 maart 2023 om 16:15

Ja drama dit toch, en dit zijn dan mensen die hier voor gestudeerd hebben en er nog voor betaald krijgen ook. Hoe dit journalistiek te noemen valt is mij een raadsel. De gemiddelde persconferentie met de Ajax Kids Club levert leukere en inhoudelijkere vragen op

16 maart 2023 om 16:33

Journalistiek is vaak HBO, dus meer een opleiding dan studeren.

16 maart 2023 om 17:12

Psssst, laat de cursisten (hbo) en scholieren (mbo) dit niet horen. tegenwoordig noemen ze groep 8 al studeren.😉

16 maart 2023 om 16:24

Echt he.. als je het per se wilt weten, vraag dan gewoon wie hij de belangrijkste/beste speler van Feyenoord vindt ipv dit rare geneuzel

Vond het wel een beetje irritant worden en goed dat Heitinga zich niet uit de tent liet lokken

16 maart 2023 om 17:22

Dit soort stomme vragen gevolgd door een antwoord dat door de journalist verdraaid of uit zijn verband wordt gehaald is de reden dat men mediatraining volgt. Ik vind dit zo'n belachelijk niveau. Ajax zou hem eigenlijk de volgende keer voor straf de toegang moeten ontzeggen of een rotplek in de zaal moeten geven. Als deze rotplek er nog niet is dient deze gecreëerd te worden. Plaats gewoon een grote zuil een vervelende spotlight en tochtstroom op precies die plek.

Rare vragen maar ik vind donderdagmiddag ook een raar moment voor een persconferentie voor een wedstrijd op zondag. Als je dit gewoon morgen doet krijg je ook een stuk minder speculatieve vragen en kan het gewoon over de wedstrijd van zondag gaan

16 maart 2023 om 15:54

Helemaal gelijk wat betreft de vragen, maar als er vanavond iemand geblesseerd raakt zou er morgen gevraagd worden of hij blij is dat betreffende speler een blessure opgelopen heeft.
Jammer genoeg zit het hedendaagse journaille zo in elkaar.

Spreekt onze Johnny zichzelf hier niet een beetje tegen? In eerste instantie hoopt hij op een verlenging voor Feyenoord (waardoor de Feyenoorders zondag dus extra moe aan de Klassieker te beginnen), om vervolgens te zeggen dat het niet uitmaakt of je een extra wedstrijd in de benen hebt, want het is de Klassieker, dan ben je niet moe.Overigens houdt Heitinge zich goed en professioneel staande op die kansloze vragen van meneer NOS. Wat een koekebakker is dat zeg...

16 maart 2023 om 15:36

Je zegt dat die zich goed staande houdt, maar tegelijkertijd zeg je dat die zich tegenspreekt? Ik vind juist dat die niet duidelijk antwoord geeft en je dus een NOS verslaggever de kans geeft om 3x dezelfde vraag te herhalen. Je kan ook gewoon zeggen dat je hoopt dat er verlenging komt vanwege komende zondag, maar je normaal gesproken hoopt dat Feyenoord doorgaat voor het Nederlandse voetbal.

16 maart 2023 om 15:41

Klopt hij spreekt zichzelf tegen. Ik vind dat hij veel praat maar weinig zegt

16 maart 2023 om 15:59

Heb ik bij jou ook wel eens

16 maart 2023 om 16:49

Korter antwoord: ja, hij spreekt zichzelf tegen.

Pfff wat een niveau van onze sportjournalisten. Denkt die nou echt dat Heitinga gaat zeggen, ja ik ben voor Feyenoord. Zit vanavond in een Feyenoordshirt voor de tv....

16 maart 2023 om 16:07

Zou wel leuk zijn toch...

16 maart 2023 om 16:50

Ik zou het ook wel mooi vinden. Vanavond ben ik voor Feyenoord, in het belang van het Nederlands voetbal.

16 maart 2023 om 17:06

Ik ben vooral tegen Shakhtar vanavond

Natuurlijk speelt zo'n wedstrijd op donderdagavond mee, dat is al vaak zat bewezen. Nogmaals de oproep aan de KNVB om dit soort wedstrijden niet te plannen in Europese weken. Er zijn denk ik zat overige weken waarin er geen Europees voetbal gespeeld wordt. Je wil bij dit soort wedstrijden dat allebei de teams fit zijn, niet waarin één team een zware wedstrijd in de benen heeft. Dat is ontegenzeggenlijk een nadeel. Het feit dat Heitinga hoopt dat Feyenoord een verlenging moet spelen, zegt al genoeg. Die weet zelf hoe het eraan toe gaat en zal zelf ook weten dat Feyenoord fysiek minder is dan.

16 maart 2023 om 16:04

Dit, en een "matige" keeper waren ook de redenen vorig jaar dat we de 1-2 voorsprong bij rust niet konden vasthouden.

16 maart 2023 om 18:09

Plus een pingel die we niet kregen anders was het 1-3

16 maart 2023 om 16:35

Uiteraard speelt de wedstrijd een rol. Maar als trainer wordt je geacht politiek correcte antwoorden te geven. Dus je kan niet zeggen dat je een groot voordeel hebt op Feyenoord, maar je moet zeggen dat de wedstrijd niet zo een grote rol speelt want het is een klassieker en tegenstander zal sterk voor de dag komen. En je kan niet zeggen dat je heel erg voor Feyenoord gaat juichen, maar ook niet dat je tegen Feyenoord bent. Dus hij heeft mooi antwoord gegeven dat hij hoopt dat Feyenoord na een verlening wint. Als hij helemaal correct had willen doen had hij kunnen zeggen dat de wedstrijd van donderdag in de benen minimale (maar dus wel een beetje) impact heeft.dan was het niet helemaal tegenstrijdig.

Jammer dat Heitinga niet volmondig aangeeft dat hij vanavond voor Feyenoord is. Daar is toch helemaal niets mis mee? Goed voor alle Nederlandse clubs en gewoon leuk voor Feyenoord.

Ook dat hij zegt dat hij hoopt dat Feyenoord verlenging nodig heeft tegen Shakhtar..... Jeetje, heb je dat als Ajax echt nodig om kampioen te worden. Een beetje zielig eigenlijk.

16 maart 2023 om 15:56

Heitinga geeft toch exact antwoord? Nee, hij is niet voor Feyenoord. Ja, het zou wel goed zijn voor het Nederlandse voetbal als Feyenoord wint. Hij zegt niet dat hij tegen Feyenoord is en dus vóór Shakhtar. Onderliggende discussiepunt is gewoon de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. Alsof ze bij Feyenoord op de banken gaan staan als Ajax Europees een rondje verder komt. Gewoon een neutraal antwoord van Heitinga en laat zich provoceren om gekke uitspraken te doen. Niks mis mee, toch?

16 maart 2023 om 16:03

Ik zou het juist erg kunnen waarderen wanneer een trainer van Ajax zou aangeven dat hij hoopt dat Feyenoord de Europa League wint. Gewoon omdat het een Nederlandse club is en hij het Feyenoord gunt. Ik vind het een gemiste kans van Heitinga.

Die rivaliteit heb je in de Eredivisie toch al? Waarom zouden Ajax-supporters Feyenoord niet aan kunnen moedigen (en andersom). Die zogenaamde rivaliteit zorgt ervoor dat uit-supporters niet eens welkom zijn. Ik ben die haat tegenover elkaar wel beu eigenlijk.

Overigens ben ik voor Ajax, maar vanavond hoop ik dat Feyenoord (zonder verlenging) doorgaat.

16 maart 2023 om 16:24

En de koppen zijn dan (ook hier) Heitinga hoopt op Feyenoord of Heitinga supportert Feyenoord of Heitinga is voor Feyenoord of Heitinga wenst Feyenoorders een ernstige blessure toe. Ik merk dat ik slecht ben in het genereren van clickbait titels. In ieder geval een net antwoord, en natuurlijk slechte vragen, maar zo kennen we het NL journaille wel weer.

16 maart 2023 om 16:52

Volgens mij scoor je meer punten als je zonder verlenging naar de volgende ronde gaat. Dus het zou nog beter voor het Nederlands voetbal zijn als Feyenoord gewoon wint.

Johnny zijn eerste echte test in de ED ben heel benieuwd. Tegen Union gingen ze er terecht af. Wij hoeven echt niet bang te zijn in de Arena en ik ga er vanuit dat de mannen de vermoeidheid niet gaan voelen en volgas gaan om een resultaat te halen.

16 maart 2023 om 16:20

Ga toch weg met je eerste echte test. Z'n eerste potje tegen Excelsior uit was eerst zijn eerste echte test, vervolgens Twente uit in de beker, vervolgens Union tweeluik en nu weer Feyenoord. Het is dankzij Heitinga die stoïcijns alles won de afgelopen weken in de Eredivisie waarom Feyenoord nu toch enigszins gespannen nog naar de JC ArenA komt maar Ajax moet gewoon altijd naar zichzelf kijken en iedere wedstrijd van eigen kracht uitgaan. Tegen Union kreeg Ajax dat niet goed voor elkaar maar mij ga je niet vertellen dat ze er terecht af gingen.

16 maart 2023 om 16:26

Als Heitinga dit zou winnen dan wordt gesteld dat Feyenoord vermoeid was dan is Az de echte test of PSV of Twente en ga zo maar door. En zou hij per ongeluk kampioen worden dan heeft hij geen test gehad, want met deze selectie zou elke blinde kampioen worden. Vermoeiend is dat. .

16 maart 2023 om 16:34

Tegen Union hebben ze in de eerste wedstrijd geen enkele schot op doel gehad en in de tweede wedstrijd hebben ze op een paar kansjes van Kudus na ook niks ingebracht. Wat is dat toch met ajacieden dat ze nooit kunnen toegeven dat ze een keer terecht verloren hebben?

16 maart 2023 om 16:37

Jij vond het verlies van Ajax tegen Union niet terecht? Union had in de arena meer schoten op goal en meer tussen de palen.... En dan uit met 3-1 verliezen dan ga je er toch terecht uit? In de Eredivisie is Ajax nog geen enkele keer goed getest, ik zal na de pot niet zeiken over vermoeidheid omdat ik vind dat dat geen issue mag zijn.

16 maart 2023 om 16:53

Nordin ik ben Ajacied en we vlogen er gewoon terecht uit tegen die Duitsers. Dus niet iedereen over 1 kam alsjeblief.

16 maart 2023 om 18:11

Ajax kwam Europees gewoon te kort dat heb iedereen gezien

16 maart 2023 om 21:58

Excelsior-uit een test noemen. Oh, how the mighty have fallen.

16 maart 2023 om 18:03

Feyenoord ken geen vermoeidheid dat hebben ze bewezen

Het lijkt me allemaal drukte om niks, we hebben vorige week toch allemaal gezien dat Shakhtar er geen ene reet van kan? Dit is bij rust gewoon al 2/ 3-0 voor Feyenoord en dan kunnen ze het rustig uitspelen.

16 maart 2023 om 15:58

Dat Shakhtar dat er geen ene rest van kan had gewoon 8 punten in de poulefase van de CL en hield Real op 1-1. Ze zullen heus wel weten hoe ze moeten voetballen en op dit niveau is geen enkel potje voor Feyenoord een makkie. Wel fijn dat je zo'n vertrouwen hebt.

16 maart 2023 om 16:04

Ik vond ze een hele matige indruk maken en die 8 punten in de CL was natuurlijk nog wel met Mudryk in de ploeg die hun absolute ster was. Gezien de situatie in dat land heel logisch hoor maar als Traore die bij Ajax derde spits was je aanvalsleider is weet ik wel genoeg. Kan me niet voorstellen dat Feyenoord daar in een volle Kuip moeite mee gaat hebben.

17 maart 2023 om 09:08

Je had wel gelijk

16 maart 2023 om 17:05

Feyenoord wacht al heel lang op een wedstrijd waarin je een keer snel op 2- komt, zodat je wat energie kan sparen. Ik ie het tegen Shakhtar niet gebeuren.

Blijft moeilijk voor sommigen om voor de concurrent te juichen als ze Europees voetballen.

16 maart 2023 om 16:02

Is dat zo? Hij zegt dat hij voor het Nederlands voetbal hoopt dat Feyenoord wint, maar 'voor Feyenoord zijn' is weer iets anders. Ik juich ook niet voor Feyenoord, nooit gedaan en zal ik ook nooit doen, maar ik kan goed voetbal waarderen en er zijn Feyenoord wedstrijden geweest waar ik van het goede voetbal heb genoten. Ik hoop ook dat Feyenoord wint puur voor de Nederlandse punten. Als Feyenoord verliest dan zo hard mogelijk.

16 maart 2023 om 16:02

Waarom zou je voor de concurrentie moeten juichen. Dat je aangeeft dat het voor het Nederlands voetbal goed is dat ze doorgaan is toch genoeg.
Weet je.wat ik erg vind,als je.concurent Europees verlies en je staat dan te juichen...

Vraag mij op dit soort momenten af wat het opleidingsniveau van sportjournalist eigenlijk is. Zullen ongetwijfeld mensen met een afgeronde Hbo Journalistiek zijn, maar het zijn wel stuk voor stuk armoedige types.

Blijft raar dat hij trainer is bij Ajax die had zeker nog 5 jaar nodig om ervaring op te doen bij jong ajax en andere clubs

16 maart 2023 om 17:32

Want? Hij haalt veel meer punten dan Schreuder. Kan komend weekend de koppositie grijpen. Verder in de halve finale KNVB beker. Kortom, doet het gewoon prima.

Goed dat Johnny zich niet uit de tent liet lokken. Wat een irritante journalist. En die laatste vraag 'hoop je dat bepaalde spelers een tikkie krijgen', dat is nou precies hetgeen Berghuis na de vorige klassieker probeerde te zeggen dat de media een belangrijke rol speelt in de beeldvorming en de intensiteit/vijandigheid eromheen! Verder verwoordt Heitinga denk ik de mening van een hoop Ajacieden. Feyenoord mag vanavond gerust doorgaan, maar dan wel met verlenging/strafschoppen. Belangrijkste vanavond is toch vooral dat Sporting eruitgekegeld wordt door Arsenal, op naar een coëfficiëntenpolonaise.

16 maart 2023 om 17:09

Ja op dit vraag had Heitinga wel anders moeten antwoorden. Ik was gewoon boos geworden en aan die journalist gevraagd of hij het soms normaal vindt dat je je tegenstander een blessure toewenst. Wat een idioot.

Wat een domme vragen. Natuurlijk juicht Johny ‘ik nodig door gesnoven Ajaxhooligans uit om ouders van jeugdspelers van Feyenoord aan te vallen’ Heitinga niet voor Feyenoord.

16 maart 2023 om 18:14

Maar die lafaard die daar vooraan stond kreeg volgens de media bezoek van een paar feyenoordfans in Amsterdam maar toen scheet die 7 kleuren strond

Wat een domme vragen zeg. Maar een beetje een zwaktebod dat een trainer van Ajax hoopt dat ze een verlenging gaan spelen. Prima als een supporter dit zegt maar als coach zou ik dit gewoon negeren. Snap dat die journalist hiernaar opzoek is, des te meer reden om dit antwoord niet te geven. Hopelijk wint Feyenoord lekker met 3-0 en kunnen we nog een Nederlandse ploeg in Europa zien bij de laatst 8 in de EL.

@tilburg
Jij snapt niet dat dit een grapje is? Verder vind ik het grote onzin dat een wedstrijd op donderdag spelen ook invloed heeft op de wedstrijd van zondag. Je kunt genoeg rust nemen en als we naar Engelse ploegen kijken, die leveren vaak topwedstrijden af in nog veel drukkere weken. Ik zie Feyenoord gewoon verder gaan in de EL, dus dat geeft ze alleen maar meer vertrouwen. Het mentale aspect is vele malen belangrijker dan het fysieke.

Waarom mpet je altijd zogenaamd voor de Nederlandze club zijn waarvan je nlrmaal altijd hoopt dat ze verliezen? Ik vind het altijd wel leuk als een Nederlandse club wint, maar ik ken genoeg mensen die nog steeds schaterend de laatste minuten van Ajax tegen Spurs terugkijken. Ook prima toch.

16 maart 2023 om 17:11

Migi, je moet niks. Maar bij doorsnee Europese wedstrijden is het gewoon in het belang van het Nederlands voetbal. Wat kan mij het als Ajacied schelen dat Feyenoord van allerlei vage clubs wint, waar ik niks mee heb? Pak die punten maar hoor.

Zo'n Tottenham wedstrijd is anders dan 99% van de Europese wedstrijden. Er zullen ook wel Ajacieden zijn geweest die vorig jaar in de finale tegen Feyenoord waren.

16 maart 2023 om 17:15

Omdat je ook een Nederlander bent misschien? Ik heb als Ajax-supporters niks tegen die jongens van Feyenoord behalve dat een gelijkspel of verlies in het voordeel in de competitie/beker in het voordeel van Ajax kan zijn. Aangezien Ajax niet meer in deze Europese beker actief is ben ik gewoon voor de Nederlandse club en hoop ik dat Feyenoord een ronde verder komt. Ik sta ook te juichen als diezelfde jongens het in oranje goed doen. Daarnaast zou je zelfs nog zover kunnen gaan dat het ook in het belang van Ajax is dat Feyenoord doorgaat. Om te beginnen voor de puntencoeffcient maar ook omdat het spelen van Europese wedstrijden het slot van de competitie zwaarder maakt voor Feyenoord

16 maart 2023 om 17:34

Jazeker, ik zal ook eerlijk zijn, ik kon ook een glimlach niet onderdrukken toen Shaktar uit de eerste beste aanval met de rug een onmogelijk doelpunt scoorde.

16 maart 2023 om 19:36

Ja is toch ook geinig als fan van de rivaal. Echt een wereldrecord typos in mijn reactie...

Heitinga zegt hier toch niks raars toch, hij hoopt dat Feyenoord wint, en dat ze wat vermoeid van deze wedstrijd worden, wat mischien een voordeel voor ajax kan zijn, ajax heeft het zelf ook een keer meegemaakt in het zeizoen 16/17 ( donderdags tegen Schalke en die zondag uit naar psv, toen pakte dat verkeerd uit voor ajax,) its all in the game

Hij zei ook ergens dat we zondag wel zouden zien waar de zwaktes van Feyenoord liggen. Had ook een mooie quote geweest, toch @voetbalzone?

Ik hoop zo dat die arrogante, zelfingenomen blik compleet afgestraft wordt zondag. Helaas zal ik wel weer van een koude kermis thuiskomen.

HUP Feyenoord

16 maart 2023 om 18:07

Ik hoop ook dat Ajax niet win dan lachen we ze hard uit omdat wij dus donderdag hebben gespeeld en zei de hele week vrij waren. Maar zullen dan wel weer smoesjes worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren