Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perr Schuurs verlaat Ajax en levert Amsterdammers miljoenen op

Laatste update:

Perr Schuurs laat Ajax definitief achter zich. De centrale verdediger vertrekt naar Italië om zich bij Torino te voegen. De transfer hing al enige tijd in de lucht en is nu officieel bevestigd door de clubs. Ajax ontvangt 9 miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot 11,3 miljoen euro. Daarnaast heeft Ajax bedongen vijftien procent van de winst bij een volgende transfer te krijgen.

Volgens De Telegraaf bereikten Ajax en Torino zaterdagavond op hoofdlijnen overeenstemming over de transfersom. Zondag zouden de clubs het papierwerk in orde maken om tot een definitief akkoord te komen. Voor Schuurs ligt er in Turijn een contract klaar tot de zomer van 2026. Met het bedrag dat Ajax ontvangt maakt de club een forse winst. De verdediger werd in januari 2018 inclusief bonussen voor drie miljoen euro opgehaald bij Fortuna Sittard.

Alfred Schreuder had Schuurs het liefst helemaal niet laten gaan. De trainer van Ajax zag in de 22-jarige verdediger de ideale stand-in voor Jurriën Timber en Daley Blind, omdat hij nooit klaagde over zijn rol als reserve. Het was echter Schuurs zelf die aandrong op een vertrek uit de hoofdstad, daar hij met het oog op zijn ontwikkeling elke week wil spelen. Na het vertrek van Matthijs de Ligt hoopte Schuurs zijn kans te krijgen, maar hij werd voorbijgestreefd door Timber.

Schuurs kwam zondag voor het laatst in actie voor Ajax in het met 6-1 gewonnen thuisduel met FC Groningen. Daarmee komt Schuurs op een totaal van 93 gespeelde wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij drie keer scoorde en vier assists liet noteren. Torino speelt doorgaans in een 3-4-2-1-formatie; concurrenten op zijn positie zijn onder meer Koffi Djidji, Alessandro Buongiorno, Armando Izzo en ex-PSV’er Ricardo Rodriguez, die bij il Toro als linker centrale verdediger speelt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens Ajax' officiële kanalen gaat het om 9 miljoen datkan oplopen tot 11,3 miljoen. De bedragen in dit artikel kloppen dus niet helemaal.

18 augustus 2022 om 21:20

Hoezo niet denk je?

18 augustus 2022 om 21:42

Omdat er eerst 9,5 (plus 3,5) in het artikel stond. Inmiddels aangepast naar de juiste bedragen

Nooit geklaagd, maar past totaal niet bij Ajax qua spel. Voor dit bedrag natuurlijk top voor Ajax & in Italie geef ik hem meer kans tot slagen.

18 augustus 2022 om 21:21

Ik ben er vrijwel van overtuigd dat deze jongen een verdienstelijke carrière op na gaat houden. We moeten niet vergeten dat hij op zijn 17de als aanvoerder van Fortuna Sittard een belangrijk aandeel had in de promotie. Twijfel wel een beetje of Italië de juiste stap voor hem gaat zijn.

18 augustus 2022 om 21:29

Weet niet of die in Italië meer kans van slagen heeft. In Italië moet je als verdediger vaak toch wel echt daadwerkelijk kunnen verdedigen. Als je al ziet dat De ligt toch ook wat problemen had aan het begin, betwijfel ik echt of Schuurs het kan maken in Italië.

18 augustus 2022 om 22:34

Jij noemt de Ligt als voorbeeld, maar hij is natuurlijk niet de enige Nederlander. Marten de Roon, Stefan de Vrij en Hans Hateboer doen het daar meer dan verdienstelijk. Er zijn wel meer spelers geweest die het Ajax spelletje wel ligt, maar de rest niet, of juist andersom. Ik denk dat Schuurs er daar ook één van is.

Ajax houdt minimaal 9 miljoen zelf over. Kan nog 2.3 miljoen bijkomen. Echt een goed bedrag. Hopelijk redt Schuurs het, heeft zich altijd netjes gedragen, nooit geklaagd. Gun hem het beste.

18 augustus 2022 om 20:29

Ze moeten 15% en opleidingsbijdrage aan Fortuna afstaan, maar alsnog een aardige deal.

18 augustus 2022 om 20:31

Eens. Beetje vergelijkbaar met Botman toen, al heeft Schuurs meer kansen gehad. Maar die pastte ook niet in het Ajax voetbal. Hoop dat hij hier beter tot zn recht komt

18 augustus 2022 om 20:45

Past qua profiel beter bij Ajax dan Botman. Enige probleem is dat Schuurs totaal niet kan verdedigen. Verliest zelfs kopduels van spelers die 2 koppen kleiner zijn.

18 augustus 2022 om 21:06

Best een probleem als je verdediger bent. Daarom hang ik de vlag uit, blij dat hij weg is. Nu doorpakken en die Turk vastleggen en hopen dat Schreuder logische dingen blijft doen.

Heb bij deze transfer echt het gevoel dat de helft van de prijs bepaald wordt omdat hij fysiek heel veel op de Ligt lijkt, en dat het daardoor al zeer snel op een koopje lijkt.

18 augustus 2022 om 20:30

Het was bij Fortuna ook een vrij spectaculaire speler. Scoorde hoog qua data. Liverpool wilde hem toen zelfs halen, die bleven hem bij Ajax ook volgen. Ligt gewoon goed in de markt sindsdien.

Hoeveel krijgt fortuna?

18 augustus 2022 om 20:47

15 procent over de 7 miljoen winst en nog een paar procent solidariteit, dus in totaal rond de 1.5 miljoen.

18 augustus 2022 om 20:50

Ruime miljoen. 15% over de winst (7 miljoen winst op de vaste sommen, bonussen geen idee of die al direct meegenomen worden) en solidariteitsvergoeding/opleidingsvergoeding wat ongeveer 4% (als ik zo snel niet vergis) van totale som is. Bij behalen bonussen zal dat al snel naar 1,5-2 miljoen gaan voor Fortuna.

18 augustus 2022 om 20:53

De totale som is 13 miljoen en Ajax houdt 11.3 maximaal over. Gok op 1.7 mil.

Het is je gegund Per! Nooit gezeurd en een goede extra kracht voor de breedte. Kwam helaas tekort voor de basis, heeft denk ik wel genoeg kansen gehad maar kwalitatief toch iets te weinig. Succes in Italië!

Succes pierke! Mooie stap voor hem om zich door te ontwikkelen. Hij heeft helaas niet gebracht wat ik verwacht had. Hij was echt een mega talent bij fortuna. De kassa rinkelt ook wel lekker voor fortuna nu. Goede zaak voor de eredivisie.

Bij een team dat wat minder hoog speelt zal hij het vast beter doen, gewogen en te licht bevonden maar veel succes Perreke

Veel succes in Italië Schuurs, helaas niet de gewenste doorontwikkeling doorgemaakt. Maar heel erg bedankt voor je inzet natuurlijk, het zou zomaar kunnen dat het bij Torino wel gaat lukken. 👍🏾

Voor mij was hij een jaar geleden al niet goed genoeg bevonden, goed dat ze uit elkaar zijn. Succes in Italië !

Dat ze 11 miljoen krijgen voor een bankzitter van Ajax verbaast me niet. Wat ik wel bizar vind is dat ze 11 miljoen betalen voor een verdediger die aangetoond heeft totaal niet te kunnen verdedigen.

Nu is het weer wachten op iemand die Schuurs met Botman wil vergelijken terwijl ze in niks op elkaar lijken

18 augustus 2022 om 21:22

Maar Japie jij houdt toch van lange verdedigers. Dus jij zou moeten kicken op Botman en Schuurs

Wie weet zullen zij ooit vast CV duo zijn ergens

18 augustus 2022 om 21:33

Op lange kopsterke verdedigers ja net zoals heel de Europese top daar van houdt aangezien ze praktisch allemaal minimaal 1 verdediger van rond de 1.90 meter in het centrum hebben staan. Schuurs kan echter niet koppen en ik vind hem ook in de fysieke duels slap

Heb mijn twijfels bij deze overstap naar een competitie met veel lepe en ervaren spitsen terwijl Schuurs bekend staat als een te lieve verdediger. We hebben allemaal gezien hoe moeilijk de Ligt het had in Italië dus vrees in elk geval een heel moeilijk eerste jaar voor Schuurs.

Toch jammer dat hij het niet heeft gered. Leek met zijn betrokkenheid in de aanval van Fortuna toch veelbelovend. Aanvoerder op zeer jonge leeftijd. Ik vrees alleen dat hij in Italië te statisch wordt en het aanvallen verleert. Ajax was voor nu nog te hoog gegrepen, mag wat meer gif in zich hebben. Ook was zijn concurrentie bij Ajax super sterk dus is het zeker geen schande.

Mooi voor hem, maar minder voor Ajax. Ideale backup. Er komt toch hopelijk nog wel een vervanger. Pierie en Magellan kan echt niet hoor. Of zouden ze al rond zijn met die Turk?

Prima bedrag voor prima speler. Toekomstig speler Ajax 1..hmm denk het niet maar hij bezit zeker kwaliteiten. Ik zie in hem wel gevalletje Botman dus die 15% is wel heel goed gedaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren