Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Hoe kan hij nog gelinkt worden aan een functie in de voetballerij?'

Laatste update:

Kenneth Perez begrijpt niet dat de naam van Sven Mislintat wordt gelinkt aan Borussia Dortmund. De bij Ajax ontslagen directeur voetbalzaken is volgens de Duitse tak van Sky Sport in beeld om bij BVB aan de slag te gaan, zo werd maandag bekend.

Mislintat is geen onbekende voor Dortmund. Hij werd in 2006 scout bij BVB, waarna hij in 2009 promoveerde tot hoofdscout van de Duitse topclub. Op 1 januari 2017 promoveerde hij zelfs tot directeur profvoetbal en scouting, al werd hij later dat jaar door Arsenal naar Engeland gehaald.

Een van de opties die voorzitter Hans-Joachim Watzke voor ogen heeft is om huidig technisch directeur Sebastian Kehl te promoveren tot sportieve baas. Mislintat moet in dat geval onder hem gaan werken als technisch directeur. Dit zou echter voor een probleem kunnen zorgen, aangezien Kehl onlangs heeft laten weten dat hij een combinatie met Mislintat niet ziet zitten.

'Grapje'


"Dat lijkt mij een grapje", reageert Perez in Voetbalpraat op het gerucht over Mislintat. "Dit kan toch niet waar zijn? Het is een opportune wereld, maar dit is toch ongelooflijk."

"Het is gek dat dit kan in de voetballerij", gaat de Deense analist verder. "Dat een man, die duidelijk een club (Ajax, red.) helemaal naar de kloten heeft geholpen, überhaupt nog genoemd wordt voor een functie in de voetballerij. Hoe kan zoiets?"

Valentijn Driessen doet een poging het te verklaren. "Misschien zijn er mensen om hem heen die geld willen verdienen. Of die geld zien. Je weet het niet. Ik gun Dortmund hem niet. Dat zou heel dramatisch zijn voor die club. Die worden al heel vaak heel slecht geleid."

Arno Vermeulen denkt dat de reputatie van Mislintat in Duitsland niet zo'n knauw heeft gekregen als in Nederland wordt gedacht. "Hij zal het wel goed verteld hebben daar. Hij zal misschien zeggen dat het aan de trainer (Maurice Steijn, red.) lag. Ik weet het ook niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 maart 2024 om 13:09

Nou ja, het staat niet heel goed op je cv toch? Heeft er als technisch directeur het niet heel geweldig gedaan, dus ik snap totaal niet waarom Dortmund die functie bij hem voor ogen zou hebben.

12 maart 2024 om 13:13

Bij Ajax was hij de man die het voor het zeggen had. Bij Dortmund zal hij lager in de pikorde staan.

Op zich kan die man echt wel wat. Gewoon geen selectie samen stellen naar eigen smaak.

12 maart 2024 om 13:49

'niet heel geweldig gedaan' is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. Als je meer dan 110 miljoen euro kunt verdampen en Ajax kunt doen degraderen tot een ploeg die op plek 5 eerder naar onderen dan naar boven moet kijken, dan kun je gerust stellen dat je het in relatieve zin niet slechter had kunnen doen. De man is in niets een technisch directeur. Die kun je hooguit hoofd-scouting maken. Die heeft echt iemand boven zich nodig die de pareltjes tussen een zee van knikkers kan vissen.

12 maart 2024 om 14:18

Laat dat nou net de functie zijn die hij bekleedde in Duitsland. Er kan ook gesteld worden dat Ajax hopeloos gefaald heeft door iemand die in niets een bewezen TD is aan te stellen op die functie.
Ja Mislintat heeft zwaar gefaald, maar Ajax net zo min. Toch hoor je alle “supporters” na een half jaar nog altijd alleen Stijn en Mislintat afbranden. Richt jullie pijlen op de idioten die deze mannen hebben aangesteld.

12 maart 2024 om 14:42

Inderdaad! Mislintat heeft die 117m niet alleen uitgegeven, er was een behoorlijke groep mensen die medeverantwoordelijk waren, de meesten zitten nog steeds op hun plek.

Alles wordt nu afgeschoven op Steijn en Mislintat. Het zou me oprecht niets verbazen als Steijn het straks bij Heerenveen prima gaat doen en Mislintat gewoon goed werk verricht voor BVB.

12 maart 2024 om 15:05

Mislintat had mooie praatjes, maar heb ik nog niet zo zijn bordje zien schoonvegen ten koste van anderen in de media. Mislintat heeft echt wel kijk op welke spelers potentieel hebben op een hoger niveau, van een selectie samenstellen heeft hij dan weer geen verstand.

Vergeet ook niet dat de selectie die hij bij Stuttgart heeft samengesteld, een jaar na zijn vertrek mee draait in de top van de BL, staan 3e of 4 puntjes van Bayern. Daar zullen ze in Duitsland naar kijken.

Steijn begrijp ik echt veel minder van dat Heerenveen daar nog interesse in heeft, het is geen goede trainer voor Ajax, zou best kunnen dat hij het best aardig gaat doen daar, maar je weet nu wel 100% zeker dat als het even tegen zit, en er gaat wat mis, dat jhij zich dan direct ontpopt tot een stuk puur gif dat de hele selectie en staf volledig kan laten ontsporen. Hij hebt dan in je organisatie iemand zitten die anderen gewoon gaat aanvallen. Ook in de media. Ik kan niet begrijpen dat je zo'n figuur nog in je organisatie zou willen hebben.

Bij Ajax zijn de mentale problemen als gevolg van zijn gedrag nog steeds zichtbaar.

12 maart 2024 om 15:16

@leprof, Mislintat is aangesteld door vd Sar en met goedkeuring van RVC onder leiding van Eringa. Die zijn beide al een hele poos weg. En vooral laatst genoemde werd ook weggepest, en heeft zeker bakken met kritiek gehad. Daarnaast zeg je het zelf natuurlijk ook al, Mislintat had weinig ervaring als TD maar toch mag je echt wel zeggen dat hij de hoofdverantwoordelijke is voor de huidige puinhoop.
En Steijn zorgt er met zijn ridicule tv optredens zelf gewoon voor dat hij nog vaak genoemd wordt.

12 maart 2024 om 15:18

Je kan het ook wel anders zien natuurlijk. Een transferzomer zonder Mislintat en een degradatiekandidaat wordt een subtopper.

12 maart 2024 om 15:29

@Silver dat wist ik niet, bedankt voor die info. Maar goed dat die mensen al weg zijn, maar vind hen nog altijd wel mede verantwoordelijk.
Iemand 100% bevoegdheid geven op basis van prestaties op een andere functie is natuurlijk ook niet bijzonder slim.

12 maart 2024 om 18:23

@amsterdam4 Dat is niet helemaal terecht, Mislintat is in Duitsland wel op TV geweest waar hij zijn bordje schoon veegde. Misschien met een iets ander taalgebruik, maar hij wees wel naar de trainer die werd ontslagen en de nieuwe trainer die het (op dat moment zeker nog) een stuk beter deed.

M.b.t Steijn, hij heeft het natuurlijk in het verleden bij clubs op het niveau van Heerenveen wel goed gedaan.

12 maart 2024 om 13:09

Schijnt dat BVB ook geïnteresseerd is in Michiel Kramer. Wat kan hun het schelen dat hij bij RKC op de bank zat... Als je niet begrijpt dat dit echt totale waanzin is...

12 maart 2024 om 13:17

Er worden zo vaak spelers en trainers aangesteld of overgenomen terwijl ze het bij een club daarvoor niet gepresteerd hebben, waarom zou dat bij een TD niet kunnen?

12 maart 2024 om 13:20

Heeft Michiel Kramer dan ook bijna 10 jaar uitstekend gepresteerd bij Dortmund?

12 maart 2024 om 14:41

Fr010frdam

Sorry, normaliter zie ik je wijze dingen zeggen, maar wat je nu zegt klopt natuurlijk voor geen meter en dat weet je zelf ook wel denk ik.

Waarom zou er geen club zijn die Gaaei van Ajax kan kopen? Die jongen kan voor Ajax begrippen er geen hout van... maar dat betekent niet dat dat elders zo is.

Een trainer, kan 100 voorbeelden geven, doet alles met de goede bedoeldingen, een plan, een idee, en dat kan wel of niet matchen met een groep.

Maar dat is toch compleet wat anders dan een TD die 115 miljoen over de balk heen gooit, waarvan weet ik hoeveel zeer waarschijnlijk in een zusterbedrijfje is belandt, waardoor een hele club finaal naar de klote is... uiteraard los van het feit dat er mensen zijn die hem in deze positie de vrijheid hebben gegeven.

Iemand die in een schoenenwinkel werkt, maar geen schoen kan verkopen, die ga je toch niet vergelijken met een collega die schoenen steelt?

12 maart 2024 om 14:54

@shenkie, dank voor het compliment. Insgelijks.

Hier zijn we het dan niet helemaal met elkaar eens. Dat kan.
Het is nog niet bekend in welke rol hij terugkomt en wat er ook vaker wordt geopperd, hij heeft het daarvoor echt niet slecht gedaan.

Maar mensen krijgen vrijwel altijd nieuwe kansen op basis van hun netwerkt.
Bosz was bij Feyenoord een enorm slechte TD, maar krijgt als trainer daarna wel weer kansen.
Fledderus laat bij Groningen niks zien, maar is daarna wel weer doodleuk technisch manager bij de eredivisie Cv.
Kuijt bakt er bij Ado niks van en is inmiddels ook weer aan de slag.

12 maart 2024 om 18:30

Het mooiste voorbeeld is misschien wel Ranieri.
Die had eind jaren 80, begin jaren 90 een paar successen als tainer. Is vervolgens een keer of 10 vrij snel ontslagen, om vervolgens, nadat hij eigenlijk al 20 en misschien wel 30 jaar niet veel had laten zien maar wel steeds aan leuke clubs kwam, iets onmogelijks te doen in de Premier League.
En vervolgens is hij in de 7 jaar daarna vaker ontslagen dan Frank de Boer.

Ondanks dat hij als TD bij Ajax volledig gefaald heeft is het natuurlijk overdreven dat hij niet goed genoeg is voor welke functie dan ook in de voetbalwereld.

12 maart 2024 om 13:45

Echter heeft hij het technisch directeur zijn gewoon niet in de vingers. Ik kan best geloven dat hij een prima scout is, maar de man is veel te eigenwijs voor een rol als technisch directeur. Ik vond John de Jong bijvoorbeeld ook geen goede technisch directeur, maar daar zat nog wel een idee achter. Je herkende wel wat hij goed kon en wat hij gewoon niet beheerste. Bij Mislintat zag ik enkel een scout die geen idee had hoe de rest moest. Geen tactische kennis, geen eigeninzicht, geen balansherkenning en het is wel duidelijk dat de man de waarde van spelers ook niet goed kan inschatten. Wat de man wel kan, is talent zoeken.

12 maart 2024 om 14:34

Nee dat is niet overdreven.iedere bord op de schoot supporter had met de helft van het budget dat deze meneer Mislintat over de balk heeft gesmeten een betere selectie samengesteld dan deze oplichter. Dan ben je inderdaad volledig ongeschikt voor de functie als TD. Of bedoelde je welke functie dan ook in de voetbalwereld heel letterlijk. Misschien kan hij ergens als terreinknecht of suppoost terecht.

12 maart 2024 om 14:44

Idd in het algemeen. daarbij heeft hij volgens mij als Scout toch wel een goede reputatie. Misschien kan hij met een goed persoon naast hem zelfs wel als TD aan de slag.

Hij heeft ook spelers gehaald waarvan vooraf heel veel verwacht werd. Denk hierbij aan een Forbs, vd Bomen, Mannsverk en Sutalo. Daar waar de verwachtingen behoorlijk hoog van. Zelfs hoger dan die van een Ramaj. De met een bod op schoot supporter had misschien dus ook wel een aantal van deze spelers gehaald.

Juiste connecties, je naam en een beetje vriendjespolitiek en je bent in de voetballerij al een heel eind. Wat zeg ik? Op de "normale" arbeidsmarkt kom je dan ook een heel eind. Als Perez bij ESPN weg zou moeten, dan komt hij ook zo weer aan de bak. Hij spreek met een paar bekenden en Ziggo staat ineens op de stoep. Zo werkt dat gewoon. Wel moet ik toegeven dat de voetballerij een business is waarbij je wel makkelijker weer ergens anders wordt aangenomen, puur op basis van je connecties en je naam.

Het verhaal bij Ajax staat natuurlijk niet heel lekker op je CV maar hij word hier natuurlijk niet zomaar aan een random club gelinkt maar aan een club waar hij al 11 jaar gewerkt heeft. Als ze 11 jaar goede ervaring met hem hebben hoeft 1 keer falen daar natuurlijk niks aan af te doen. Daarnaast zijn er in de voetballerij met spelers, trainers en directeuren een overvloed aan voorbeelden van mensen die ergens in hun carrière gefaald hebben maar elders bijzonder succesvol zijn geweest.

Laat hem maar daar aan de slag gaan en alle rommel bij Ajax opkopen. Klinkt als muziek naar mijn oren.

Bij Dortmund bouwde Mislintat een geweldige selectie, dus dat telt denk ik meer dan het fiasco in Amsterdam.

12 maart 2024 om 13:41

Bij Dortmund was hij hoofdscout. Dat is totaal anders dan het zijn van een technisch directeur. Je voltreffers worden dan wellicht gehaald, maar je flaters worden afgetest. Als technisch directeur heb je dat geluk niet meer. Hij is een klein jaartje technisch eindverantwoordelijke geweest bij Dortmund.

Helemaal geen functie meer in de voetballerij is ook wat overdreven niet? Heeft ook jaren bij Dortmund gewerkt dus ze zullen daar vast weten wat ze aan hem hebben. Zal geen slechte scout zijn denk ik, maar hij moet gewoon niet eindverantwoordelijk zijn. Hij kan duidelijk niet goed zorgen voor een balans in de selectie en weet volgens mij ook niet wanneer hij moet stoppen en beter door kan pakken naar een andere speler omdat de club veelste veel vraagt.

Ik kan nog best geloven dat de man een prima scout is, maar als technisch eindverantwoordelijke kun je geen slechtere aannemen. Veel te eigenwijs, te veel rumoer over achterhandse dealtjes en hij heeft ook duidelijk geen idee hoe je een ploeg samenstelt op tactisch vlak.

zou kan je voor een heleboel mensen wel bedenken dat ze ergens nooit meer mogen werken...
zo kan je ook wel dingen uit het verleden oprakelen wat betreft perez... en hoe hij dan ooit nog eens in dienst is genomen als analist.
allemaal zo makkelijk om maar wat te roepen... mislintat heeft het okay tot goed gedaan bij zowel dortmund als stuttgart. Bij ajax was het niet veel soeps (een ramp), maar om hem dan gelijk te verketteren uit de voetbal wereld? heel vreemd.

Hmmm, zo gek is dat toch niet in de voetballerij. Hij zal ook wel iets kunnen, anders had Ajax hem nooit gehaald en had hij niet bij al die clubs gewerkt. Denk dat ze hem wel nooit meer zoveel vrijheid of macht moeten geven als bij Ajax.

Wel bizar wat deze man heeft gepresteerd. 117m (!) uitgegeven en alleen de keeper is een meerwaarde. De rest is middelmaat tot ver ver ver onder het niveau. Als je kijkt hoe het met Ajax gaat zou je idd wel kunnen stellen wat Perez zegt.

12 maart 2024 om 14:51

En toch zijn er meerdere mensen, die nog steeds op hun plek zitten, akkoord gegaan met die transfers.

Ik ben geen fan van Mislintat, maar hij heeft ook bij Stuttgart gezeten en die doen het dit jaar met veel van "zijn" spelers, niet slecht in de Bundesliga. Daar zal door Dortmund ook naar gekeken zijn.

Dat hij faliekant mislukt bij Ajax betekent niet alsof die nooit ergens anders meer aan de slag kan. In Duitsland heeft die nog wel een hoge naam. Zeker als je de supporters van Dortmund op social media ziet bij het gerucht dat hij TD zou worden bij hen. Die zijn alleen maar lovend dus. Ook heeft hij het huidige Stuttgart vorm gegeven. Mislintat kan prima gewoon in de Bundesliga aan de slag. Liever als scout dan een TD die alle belangrijke beslissingen moet nemen. Hij heeft echt wel oog voor spelers.

Als dit waar is hebben ze bij Dortmund echt een plaat voor hun hoofd. Een hele dikke gewapend betonplaat.Of ze zorgen er gewoon voor dat ze hem de portomonnee niet geven en iemand anders het besluit moet nemen of mee moet beslissen. Maar hem als een solo artiest z'n gang laten gaan zoals ze bij ajax deden zal toch niet het geval zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren