Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pechvogel Neymar incasseert volgende tik in tumultueuze loopbaan

Laatste update:

Brazilië-sterspeler Neymar zal niet deelnemen aan de Copa América van 2024 in de Verenigde Staten, zo laat teamdokter Rodrigo Lasmar weten in een uitgebreid interview met Rede 98. Hoewel de 31-jarige aanvaller van Al-Hilal zelf nog niets over zijn afwezigheid heeft gemeld, klapt het staflid zonder twijfel uit de school. Neymar kampt sinds halverwege oktober met een zware kruisbandblessure.

Neymar raakte geblesseerd in het verloren WK-kwalificatieduel met Uruguay (2-0) op 18 oktober en werd twee weken later al geopereerd. Hoewel hij hard werkt aan zijn herstel, gaat hij het prestigieuze eindtoernooi met Brazilië volgens Lasmar niet redden. Neymar zelf deelde dinsdagnacht nog een video waarop onder meer te zien is dat hij met krukken van een trap afloopt.

Of Neymar daarmee een signaal wil afgeven na de berichtgeving van Lasmar, is onbekend. De teamdokter sprak zich in ieder geval kraakhelder uit. “Het is te vroeg. Het heeft geen zin om stappen over te slaan om eerder te herstellen en onnodige risico's te nemen. Onze verwachting is dat hij klaar is om terug te keren aan het begin van het seizoen 2024/25 in Europa begin augustus.”

Lasmar acht het onmogelijk dat Neymar op tijd terug is voor de Copa América. “'We moeten geduldig zijn. Praten over een terugkeer na negen maanden is voorbarig, dit is een wereldwijd concept voor herstel van kniebandoperaties.” Het eindtoernooi, dat door Brazilië tot dusver negen keer werd gewonnen, zal plaatsvinden tussen 20 juni en 14 juli.

Hoewel anderen speculeren over een eventuele deelname van Neymar, lijkt Lasmar dat respectloos te vinden. “Het is heel belangrijk om de biologische tijd te respecteren, de tijd die het lichaam nodig heeft om die gewrichtsband te reconstrueren. Als we die stappen volgen, is de verwachting dat hij weer op hoog niveau kan presteren.” De blessuregevoelige Neymar mistte sinds het seizoen 2013/14 meer dan tweehonderd wedstrijden voor club en land.

Hoe dan ook zal Neymar gemist worden bij de Goddelijke Kanaries, daar hij met 79 doelpunten in 128 interlands de topscorer aller tijden is. Daarnaast gaf de voormalig sterspeler van Barcelona en Paris Saint-Germain liefst 59 assists. Met zijn geboorteland wist Neymar enkel beslag te leggen op de Confederations Cup (2013) en Olympisch goud (2016).

Een derde deelname aan de Copa América zit er dus niet in voor Neymar. In 2011 en 2015 was hij wel onderdeel van de selectie van a Seleção. Tijdens zijn eerste deelname strandde Brazilië in de kwartfinale tegen Paraguay, waarna vier jaar later opnieuw na strafschoppen werd verloren van dat land. Aartsrivaal Argentinië is momenteel de regerend kampioen van het toernooi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff echt balen dat die niet deelneemt aan de Copa America. Hij is ook zo ontzettend blessuregevoelig echt een man van glas helaas.

Hij had de potentie om de goudenbal te winnen. Maar na zijn transfer naar PSG is zijn carrière als een nachtkaars uitgegaan echt zonde..

20 december 2023 om 10:46

Ik kwam vanochtend nog een filmpje tegen van zijn tijd in Barcelona. In z'n eentje dribbelde hij die hele LaLiga aan gort en met z'n drieën de hele wereld. Hoe Neymar zich heeft laten aanpraten dat hij op zoek moet gaan naar zijn eigen Ballon d'Or door zijn zaakwaarnemers, is een schande.

20 december 2023 om 11:05

Zn zaakwaarnemer is zn pa geloof ik.
Slaat uit elke transfer ook een mooi dealtje voor zichzelf.

20 december 2023 om 11:22

Wat je zegt inderdaad! En daar was zijn blessureleed aanzienlijk laag. Ook weer merkwaardig. Wellicht zorgde het grote spelplezier bij Barcelona wel ervoor dat hij fit bleef. Jammer.

20 december 2023 om 12:17

Die gozer had gewoon bij Barca moeten blijven, maar staat inmiddels symbool voor $. Iets met rupsje nooit genoeg. Om over zijn onsportieve gedrag binnen het veld nog maar te zwijgen.

20 december 2023 om 13:20

@aequalitatem

Hij had Barca simpelweg nooit moeten verlaten. Hij was daar enorm op zijn plek en heel gelukkig en altijd met zijn 2 beste vrienden Messi en Suarez speelde ze ieder team zo’n beetje kapot.

Helaas koos hij ervoor om Barca te verlaten in 2017 voor het geld. Zo zie je maar als je voor het grote geld kiest ipv voor het sportieve kan je carrière vaak als een nachtkaars uitgaan.

En zijn vader is zijn zaakwaarnemer die kiest altijd voor het grote geld. Echt jammer voor Neymar heb het wel te doen met die man. Ik ben nog steeds best woedend om het feit dat Neymar Barca verliet in 2017. Vooral op de manier hoe hij met de club omging kan en mag gewoon niet bij geen enkele topclub.

21 december 2023 om 22:31

@messi_123

De reden dat zijn carriere als een nachtkaars uitgaat is blessures, niet zijn keuze om Barcelona te verlaten.

Vergeet zeker ook niet dat als Neuer niet de beste wedstrijd van zijn leven keepte dat Neymar met PSG de CL al had gewonnen.

Speelden Bayern helemaal kapot maar kwamen gewoon niet voorbij Neuer.

Zo gaat een carrière toch als een nachtkaars uit, zal nooit herinnerd worden met het potentieel wat deze jongen had. In mijn optiek is het er allemaal niet helemaal uitgekomen, helaas.

20 december 2023 om 10:36

Het is grappig, want Neymar heeft een ongekend hoog niveau bereikt, was een paar jaar met afstand de beste speler (na Messi en Ronaldo, die waren weer een niveau hoger) in de wereld. En ondanks dit, had het eigenlijk veel beter gekund. Die stap naar PSG was het hem uiteindelijk gewoon niet. Nou ja, heeft wel Pele uit de boeken geschoten door topscorer aller tijden van Brazilië te worden. Dat is tenminste iets.

20 december 2023 om 11:18

Hoe kan iemand met afstand de beste speler zijn, maar wel van een lager niveau dan 2 andere spelers haha?

20 december 2023 om 11:24

Omdat Messi en Ronaldo niet van deze planeet waren natuurlijk

20 december 2023 om 11:51

Helaas voor Neymar bevonden ze zich wel op deze planeet dan

20 december 2023 om 12:14

Individueel misschien een goede speler, maar voor mij staat hij ook symbool voor het Brazilië en PSG waarmee hij geen prijzen pakt en dan heb ik het over het WK en de CL.

20 december 2023 om 10:41

Ik weet nog al die jaren dat (oud)voetballers gevraagd werden naar Neymar en ze allemaal zo zeker van waren dat hij een paar balon dors zou winnen nadat het messi-ronaldo tijdperk zou afzwakken. Hij heeft er precies 0 gewonnen. Haha.

20 december 2023 om 10:53

Aan het begin van zijn Barca periode kwam her er allemaal nog wel uit.
Daarna is hij een beetje overgegaan in het naammaken als geldwolf en struikelpop.
Daarom nooit mijn favoriete speler geweest, hou niet zo van die mannetjes met bijbehorende maniertjes.
Wist eigenlijk niet eens meer waar hun voetbalde, kan je nagaan.

20 december 2023 om 11:33

Ik snap dat hij door zijn imago als geldwolf niet echt geliefd is, maar het was toch echt een weergaloze speler om naar tekijken? Geweldige acties en wist het vaak ook nog te combineren met efficiëntie.

20 december 2023 om 11:38

Bij PSG kwam het er ook uit. Kijk zijn statistieken er maar op na, die zijn echt bizar. Het valt wel op dat hij nog nooit meer dan 22 wedstrijden in de competitie heeft gespeeld voor PSG. Liep wel vrijwel altijd (ruim) 1 op 1 met g/a.

Die wedstrijd in de CL paar jaar terug tegen bayern, toen was hij zó godsgruwelijk goed. Volgens mij ging bayern in het 2 luik nét door, maar Neymar (en di Maria) waren verschrikkelijk goed die dag.

20 december 2023 om 18:59

Ligt er aan. Een oud collega van mij heeft ook eens zn kruisband afgescheurd en stond na 6 en halve maand weer op het veld in wedstrijden zonder dat hij er nog last van had. Verschild denk ik ook per persoon hoe snel iets herstelt.

On neymar heeft bij barca tocht echt wel die jaren zijn top gehad. En psg was puur voor het geld. Zelfde als mbappe naar psg omdat hij uit parijs kwam en psg was de beste uit europa no way ook puur voor de centen

Neymar behoort technisch tot de beste spelers van de afgelopen twintig jaar, maar in mijn ogen mag hij nooit tot de allergrootsten gerekend worden. Daarvoor is hij veel te vroeg voor het Saoedische geld gegaan en bovendien heeft hij het voetbal te veel lelijks gebracht (eindeloos veel schwalbes met name). Had hem evengoed graag op de Copa in actie gezien.

20 december 2023 om 11:31

Ik denk niet dat hij te snel voor het Saoedische geld is gegaan. Hij kampte bij PSG al met langdurige blessures en wist daar ook nooit de CL te winnen met Mbappe natuurlijk. Als hij bij Barca was gebleven en minder met blessures had gekampt was hij echt één van de de allergrootsten geweest.

20 december 2023 om 15:30

Ik snap je redenering mbt de Champions League niet. Omdat hij die (nog) niet had gewonnen met PSG, is het logisch dat hij op een dramatisch niveau in het Midden-Oosten gaat voetballen? Feit dat het nog niet gelukt is, lijkt mij juist een extra stimulans om door te gaan.

20 december 2023 om 16:09

Ik bedoel meer dat het één van de redenen is dat zijn periode bij PSG als een mislukking word gezien en niet als één van de allergrootsten, ondanks het feit dat hij geweldige statistieken heeft behaald daar. Ik denk dan ook niet dat het een verschil maakt dat hij nou een paar jaar eerder naar het Saoedische geld gaat, als een van de allergrootste gaat hij met al deze blessures toch nooit worden.

Ik heb mijn kruisbanden 6 jaar geleden gescheurd, duurde heel lang voor ik weer de oude was. Ben geen profvoetballer natuurlijk en Neymar krijgt ongetwijfeld de beste verzorging. Maar na die blessure ben je nooit meer volledig de oude. Vooral de ochtend voelt dubbel zo hard aan. Voetbal opgegeven en nu is het vooral gym om toch wat te kunnen sporten.

Misschien maar beter ook. Neymar eist te veel op bij Brazilië en misschien kan het nu wel meer een team worden.

Hoef je hem ook niet perse op 10 te zetten en kan je daar een 10 neerzetten die misschien eens wat meer loopt en inzet toont....

Misschien eens een blok neerzetten met een Paqueta daarvoor ofzo. Creatief, fysiek sterk en loopt veel...

Zet je op de vleugels die kannonnen als Martinelli en Vini JR.

20 december 2023 om 14:00

Wat je zegt doet me denken aan james rodriguez. Zijn rol als 10 toch een beetje verdwenen uit het moderne voetbal en toen colombia zonder hem besloot te spelen zag het er allemaal veel gebalanceerder uit. Nu is hij weer terug en vertolkt hij een wat andere rol waar het wel mee wil luklen.

21 december 2023 om 09:47

Tsja. De echte ''10'' is ook aan het uitsterven, toch?

We spelen er nog amper tot nooit mee.

Spelers als Bruno Fernandes, Martin Odegaard, Kevin de Bruyne zijn toch eigenlijk ook spelers die normaal als ''10'' gezien worden. Ondertussen hebben zij zich allemaal verder ontwikkeld en kunnen zijn ook voldoende box-to-box spelen en meer naar achter spelen.

De Guti's, Ozil's en dergelijke zie je echt amper tot nooit meer. Een echte 10 met een steekpass die vaak 2 man achter zich nodig heeft/had ter correctie. Misschien ook wel niet meer van deze tijd met al die fysieke monsters, maar toch. Als voetballiefhebber was zo'n Ozil toch een lust voor het oog!

Tja zwaar klote voor Neymar. Maar als je dan toch zo’n blessure hebt, waar anders kan je beter onder contract staan dan bij Al-Hilal.

Die zullen inmiddels ook wel achter hun oren krabben. Tegen de tijd dat Neymar terug is zit de helft van zijn contract er alweer op. En de vraag is dan hoeveel wedstrijden hij vervolgens nog kan en gaat spelen. Lijkt mij niet dat hij zijn contract gaat verlengen en gewoon terug naar Europa wil. Zal me niets verbazen als hij volgend winter ergens een voor contract ondertekend.

20 december 2023 om 11:50

En mag die revalideren in Brazilië bv van zijn club? 😅
Of zou die club zeggen dat die in SA moet revalideren?

had simpelweg nooit weg moeten gaan bij barca.was perfect op zen plek daar, maar ja meneer wou alleen de ster zijn iets wat toch wat mislukt is kwa prijzen van prestige

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren