Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Overmars was op school niet de slimste, maar hij is een toponderhandelaar’

Laatste update:

Oud-topverdediger Martin Keown verwierf een heldenstatus bij Arsenal en daar speelde hij samen met onder anderen Dennis Bergkamp en Marc Overmars. Tegenwoordig is Keown werkzaam als journalist en analyticus voor de Daily Mail en in die hoedanigheid bracht hij een bezoek aan Amsterdam. Bij Ajax ging Keown om tafel met zijn oude ploegmakker Bergkamp.

/

Bergkamp wordt door Keown omschreven als ‘de spirituele opvolger van Cruijff’. “Soms voelt het ook wel zo”, beaamt Bergkamp. “Er was altijd een soort stijl, een gevoel dat Cruijff had over voetbal. Hij zocht altijd naar een unieke manier van spelen. Dat betekent dat we bij Ajax altijd 4-3-3 spelen, met vleugelspelers, altijd op de aanval, altijd dominant. Mensen hebben het altijd over systemen, maar ik geloof vooral in individuen. Als je goede spelers met voetbalintelligentie hebt, kun je een goed team vormen. Cruijff voelde aan dat winnen zonder aanvallend voetbal saai is, maar voetbal zonder te winnen nutteloos is.”

Bij Ajax speelt Bergkamp samen met oud-topspelers als Frank de Boer, Overmars en Edwin van der Sar een belangrijke rol. “Wij kunnen ons makkelijk aanpassen en we willen graag bijleren. We zijn allemaal op onze eigen manier intelligente mensen. Neem Overmars. Op school was hij misschien niet de slimste, maar hij is een van de beste onderhandelaars die er is. Hij weet hoe het moet en hij doet het nu met voetballers. Daarnaast kent hij de voetballerij.”

“Cruijff zei altijd dat je moet snappen hoe de spelers zich voelen, dat je de druk moet snappen”, gaat Bergkamp verder. “Hoe kun je beslissingen op het hoogste niveau nemen als je niet weet hoe het is om voor 60.000 mensen te spelen? Dan ken je de druk in de voetballerij, als je door 60.000 mensen wordt uitgefloten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien de betaalde transfersommen (op Sinkgraven na), de ontvangen transfersommen, de langdurige contracten met spelers etc... Ja je kan gerust stellen dat Overmars goed is in onderhandelen. Dat blijkt ook in zijn privé waar hij zijn verdiende vermogen verveelvuldigd heeft met slim en hard zaken doen. Jammer is dat hij een paar flaters zoals Sanogo en Zimling heeft geslagen. Daarvoor krijgt hij onterecht veel te veel kritiek. Ja het waren flaters maar wel goedkope.

Als je bedenkt dat Younes, Milik, El Ghazi, Bazoer, Dijks etc allemaal gehaald zijn. Viergever en Hoorn gewoon goed genoeg zijn. Gudelj een motor van het elftal is. Al met al doet hij het niet zo slecht. En dan laat ik de aangetrokken jeugd talenten nog achterwege.

Ja nogmaals, Zimling, Sanogo, Duarte en sana waren miskopen. Samen hebben ze nog geen drie miljoen gekost in totaal. Daar tegenover staat een lange lijst met succesvolle aankopen. Poulsen, Babel, Schone, Moisander, Hoorn, Viergever, Milik, Dijks, Younes, Gudelj. Maar wat te denken van Muric, Cerny, Onana, Walian, Dolberg, Bay, Karlsson, Antonucci, leyder etc etc etc

15 april 2016 om 11:12

@ D-Bergkamp

De kritiek op Overmars is nooit geweest dat hij te veel uit gaf of te weinig verdiende aan uitgaande transfers. De kritiek die hij kreeg, en wel degelijk voor een deel terecht, was over de kwaliteit die hij voor het eerste elftal haalde.

15 april 2016 om 11:26

En daar is geen woord aan gelogen. Overmars kijkt eerst naar wat het kost en als het goedkoop is, is het geschikt voor Ajax. Die is op geen enkele manier bezig om de selectie (of liever gezegd het 1e elftal) te versterken. Heb m nog op geen enkel succes kunnen betrappen. Younes wellicht. Maar die kwam ook pas in beeld toen bleek dat Marc Netto Sisto van Midtylland te duur vond.

15 april 2016 om 11:28

@zlatan65

Sisto was ruim 6 miljoen euro, als je voor 1,5 miljoen een succes als Younes kunt halen waarom zou je dan 4,5 miljoen extra neerleggen zonder enige garantie? Maar wat dacht je van Milik, El Ghazi, Bazoer, Gudelj, Dijks die onder andere allemaal door Overmars zijn gehaald. Ook geen successen?

15 april 2016 om 11:46

Ik vind dat er idd ook te scheef wordt gekeken naar 't werk van Overmars. Als je naar prijs/kwaliteit kijkt heeft hij 't gewoon goed gedaan. Van geld over de balk smijten wat ze in de financiële problemen bracht naar een gezonde huishouding is niks mis mee.

Op zich zou 't natuurlijk wel fijn zijn als hij soms net even wat meer risico zou nemen voor een wat gezondere balans en de nodige kwaliteitsinjectie, maar zolang je geld op blijft bouwen kun je die stapjes ook gaan nemen zonder teveel risico te lopen.

Als je kijkt wat PSV de afgelopen 5 jaar heeft uitgegeven door o.a. de grond aan de gemeente te verkopen e.d. en dan Ajax wat met een beperkt budget 4 keer kampioen is geworden in de afgelopen 5 jaar, dan kun je niet zeggen dat 't momenteel zo slecht is.

De spelers waar de fans vaak om vragen vind je niet meer zo makkelijk en dan moet je 't wat jonger zoeken, maar heb je dus nooit de garantie dat ze 't gaan maken. Of dat nou Maher bij PSV is of Sinkgraven bij Ajax. Al vind ik dat je Sinkgraven nog niet af kunt schrijven, die is nog jong en zit er nog niet zo lang, die heeft echt nog wel wat tijd om te wennen en zich aan te passen. Het talent heeft hij wel.

Daarbij moet je ook rekening houden met het feit dat het kwalitatief niet beter is geworden hier in NL door prestaties in Europa, omdat je niet op kunt boksen tegen dat grote geld, dus in z'n geheel betekend dat dat voetballers minder snel hier willen komen van buitenaf. En tegelijkertijd verdwijnen veel jeugdige spelers wel al naar 't buitenland. De som hiervan is dat je gewoon minder overhoudt in onze Eredivisie en dat 't niveau omlaag gaat, Europees gezien.

In die zin had van Raaij 't ooit wel goed denk om een Benelux competitie te beginnen. Dan had je financieel en sportief technisch gezien nog wat kunnen bereiken. Maargoed, dat zullen we nooit weten, tenzij ze 't nu alsnog doen misschien.

15 april 2016 om 12:28

@D-Bergkamp: Ook met de namen die jij noemt geef je Overmars teveel krediet. El Ghazi wilde zelf naar Ajax. Hetzelfde gold voor Bazoer. Dat was bovendien een van de grootste talenten van NL, Dus dat zag iedereen. Gudelj doet het goed, maar op die positie was niet echt versterking nodig. Dijks hebben ze volgens mij alleen teruggekocht omdat ze niet wilden dat hij naar Fnrd ging. En dat hij het zo goed doet, is voor iedereen een verrassing. En Younes is ze gewoon overkomen. Dus dan houd je Milik over. Die doet nu sinds een paar maanden dan eindelijk waar Ajax hem voor gehaald heeft.
En dat Vd Hoorn en Viergever het nu redelijk doen zegt me niets. Veel te duur gekocht en niet meer dan middelmaat. Allebei niet Ajax-1 waardig.
Sinkgraven wordt in de winterstop (!) voor 6,5 mln gekocht terwijl in de jeugd min of meer vergelijkbare spelers rondlopen die ook op de deur van het 1e kloppen.
Maar met name de huur van Sanogo tekent de instelling van Overmars. Liever wat goedkoops halen en hopen dat het goed uitpakt, dan investeren. Begrijp me goed, ik ben niet voor het beleid van jaren gelden dat er volop geld over de balk gesmeten werd, maar voor de cruciale posities moet je durven en willen investeren. Zeker met 100 mln op de bank.

15 april 2016 om 13:26

Gudelj moest, of wilde je met Serero en Viergever op Cdm?
Younes, daar is gewoon naar gezocht. Hoe jij dat probeert af te doen...
Dijks moest, we hadden een back nodig.
VDH en Viergever, we moesten concurrenten hebben voor de jeugd.
Sanogo huren was in principe ook goed, je had net al miljoenen neergeteld voor Milik (cruciale positie waarin geinvesteerd is).

Alleen aankoop Sink kan ik nog steeds niet plaatsen.

15 april 2016 om 13:36

@ Zlatan65

Bazoer was al in Manchester wezen kijken voordat Ajax zichzelf melde. Dus hoe graag wilde die jongen precies naar Ajax toe? El Ghazi wilde zelf graag naar Ajax, desondanks is hij bij Feyenoord weggestuurd vanwege zijn karakter. Overmars heeft wel degelijk een gok genomen die voorlopig goed heeft uitgepakt. Younes is ze gewoon "overkomen" ? Serieus?

Viergever te duur gekocht, op basis waarvan? Die jongen was 23 jaar, aanvoerder bij AZ geweest en ruim 160 duels in de eredivisie/vergelijkbaar niveau gespeeld. Multifunctioneel, en in de europa league uitgeroepen tot verdediger van de groepsfase. Die jongen kosten 1,5 miljoen euro. Wat een dure aankoop.

Vd Hoorn was het grootste talent in Nederland qua verdedigen volgens velen. Blijkt ook uit zijn uitverkiezing toendertijd boven Virgil van Dijk in jong oranje enzovoorts. Er waren twee ervaren verdedigers vertrokken en er was geen jeugd speler beschikbaar. Oftewel een keuze gemaakt die prima is uitgepakt.

Jij legt graag bij elke transfer de kredieten bij de speler (bazoer/el Ghazi) neer, of komt met irrelevante en incorrecte feiten (viergever) of vergeet de situatie toeneritjd (hoorn) oftewel je geeft alle kredieten niet aan Overmars, maar komt wel met de kritieken op Overmars.

Als je Overmars beoordeelt, dan mag je gerust kritisch zijn op zijn miskopen als Zimling, Duarte, Cuenca. Maar ben dan ook een vent en geef hem de terechte positieve kredieten die hij ook verdient. Tenslotte zijn Gudelj, Milik, Dijks, Bazoer, El Ghazi etc niet zomaar aan komen waaien.

15 april 2016 om 13:46

Zimling, Duarte en Cuenca zijn ons gewoon overkomen. Kun je Overmars niet kwalijk nemen!

15 april 2016 om 14:29

Zlatan, met een gedachtegang als die van jou is het moeilijk leven denk ik. Alles wat goed gaat is toeval, alles wat slecht gaat is slecht beleid.

Of je bent fan van een andere club dan ajax in nederland, dan snap ik je opmerking wel. Iets met een bril

15 april 2016 om 15:26

Er is ook gewoon kritiek geweest op de bedragen hoor, Sinkgraven 7 miljoen Gudelj rond de 6 miljoen. Overmars heeft de afgelopen jaren geluk gehad dat de boer de coach was anders waren we hooguit 1 keer kampioen geworden.

15 april 2016 om 15:40

Dat is speculeren en kun je nooit bewijzen. De Boer haalde niet eens bijzonder veel punten met Ajax in de jaren dat hij kampioen werd.

15 april 2016 om 17:30

Wat denk je dat je aan sisto gaat verdienen met die 6 miljoen? Als hij in vorm blijft ga je daar sowieso dikke winst op pakken.

15 april 2016 om 21:28

Ja en hoeveel dachten ze wel niet aan Sulejmani te verdienen! Het liep anders...

15 april 2016 om 11:12

Aankopen voor de jeugd = goed
Huishoudboekje = goed
langdurige contracten voor talenten = goed
aankopen voor eerste elftal = erbarmelijk! Geen van de spelers heeft ajax echt verder gebracht. Tuurlijk zijn Gudlej en Milik bijv niet slecht, maar Ajax echt een impuls gegeven bijv op europees vlak? Nee.
En weet je D-Bergkamp. Dan krijg je bij Ajax als TD gewoon kritiek. Dat is hoe het is, omdat er veracht wordt dat alles top is. is. Zelfs FdB krijgt kritiek met zijn meer dan maximale resultaat, omdat het spel niet goed is. Als je bij Ajax zit, moet je daar mee dealen.

15 april 2016 om 11:27

@ Clarkkent2

Aankopen voor het eerste elftal zijn erbarmelijk, dat roept iedereen maar niemand kan uitleggen waarom? Grote tijd werden namen als van der Hoorn geroepen die gewoon als een beest staat te verdedigen. Viergever werd afgeschreven voordat hij uberhaupt speelde. Milik en Younes waren onbekend en daarom automatisch niet goed genoeg.

Natuurlijk is kritiek terecht, zeker op aankopen als Duarte/zimling/sanogo. Daar mag best kritiek op gegeven worden. Maar de kritiek in het algemeen was veel groter dan er daadwerkelijk punten voor waren. Jeugd aankopen, financien, langdurige contracten etc zijn zoals je vermeld prima op orde. Daarnaast heeft hij ook zeker een aantal (hele) succesvolle aankopen gedaan voor het eerste elftal. Zet je dan alles op een rijtje komt Overmars erg goed uit de bus. Alleen lopen mensen graag in de kudde.

Wat Overmars doet, in samen werking met anderen, is onbekende namen halen voor relatief weinig geld en daarmee werken. Dat zijn af en toe (goedkope) gokjes inderdaad, maar zijn ze kwalitatief minder is de vraag die gesteld moet worden?

Om dan even een vergleijking te treffen met de alom bewierookte Marcel Brands die wel grote namen aan trekt.

Lestienne - De Jong - Pereiro - Locadia - Narsingh. De voorhoede van PSV heeft 18 miljoen euro gekost. Is die voorhoede nu echt zoveel beter dan Fisscher - Younes - Milik - El Ghazi - Schone? Die voorhoede die nog geen 5 miljoen euro heeft gekost in totaal? En dan laat ik de (veel hogere) salarissen van de spelers bij PSv nog achterwege in het kosten plaatje.

Overmars word afgerekend op het feit dat hij geen bekende namen haalt, terwijl dat juist de grootste prestatie is die hij gedaan heeft. Onbekende spelers halen voor weinig geld die net zo goed, zo niet beter, presteren als een dure bekende speler.

15 april 2016 om 11:45

Ja natuurlijk heeft Marcel Brands het op de kortere termijn veel beter gedaan dan Marc Overmars. Aankopen als Moreno, Guardado, de Jong en Propper zijn voor Nederlandse begrippen bijzonder goed. Door zijn aankopen in combinatie met het behouden van Wijnaldum en Depay vorig seizoen, is PSV eindelijk weer kampioen geworden. Ook de vervanging van Depay en Wijnaldum heeft hij simpelweg erg goed gedaan. Natuurlijk heeft hij ook missers op zijn conto staan zoals Maher, maar al met al toch uitstekend.

Mijn kritiek op het beleid van PSV en Brands is dat het allemaal korte termijn gericht is. Ze geven veel geld uit aan spelers, die weinig restwaarde meer hebben (guardado, Moreno, de Jong). Ook het salarishuis van PSV is maximaal gevuld, waardoor er weinig tot geen eigen vermogen wordt opgebouwd. Dit in tegenstelling tot Ajax dat een enorm eigen vermogen opbouwt en op die manier zorgt voor een basis voor doorgroei. Als deze ontwikkeling zo doorgaat, dan is het financiele verschil over 10 jaar zo groot dat het een bijna onoverbrugbare kloof is geworden (zoals bij Bayern in Duitsland).

Al met al vind ik dat Overmars het qua lange-termijn beleid fantastisch doet, door elk jaar een competitieve selectie neer te zetten en daarnaast structureel winst te maken. Hiermee werkt hij toe naar een rooskleuriger toekomst waarbij ze wellicht een aanpassing kunnen doen in het salarishuis en de (potentiele) toppers een jaartje langer kunnen binnenhouden.

15 april 2016 om 12:16

@ Remcob

Marcel Brands heeft sinds zijn aanstelling met geld gesmeten en dure aankopen gedaan met grote salarissen. Dat heeft ze welgeteld 1x een kampioenschap opgeleverd. Dit jaar nog even in afwachting houden natuurlijk aangeizen het nog lastig zat word voor beide ploegen om kampioen te worden.

Propper is een goede speler, maar kostte 5 miljoen. Ajax en Overmars hebben besloten om het vertrouwen te geven aan Davy Klaassen. Die was 5 miljoen goedkoper en op het moment gewoon beter dan Propper. PSV haalde Bruma voor 3,5 miljoen. Is die echt beter dan Veltman? Statistisch is Veltman d ebeste verdediger van de eredivisie.

Daar waar PSV 8,5 miljoen investeert in twee spelers, behoud Ajax het vertrouwen in de eigen spelers. En die spelers zijn absoluut niet minder dan de aangekochte spelers van Psv. De uitzondering op de regel is natuurlijk Guardado. Dat is een absoluut succesverhaal.

maar persoonlijk vind ik De Jong (5 mil) Pereiro (8 mil) Propper (5 mil) Bruma (3,5 mil) niet beter dan Milik (2,5 mil) El Ghazi (800k) Klaassen (jeugd) Veltman (jeugd) Alleen het verschil is 19 miljoen euro in aanschafwaarde.

15 april 2016 om 12:48

Van der Hoorn staat als een beest te verdedigen? Kom op zeg. Die doet het nu aardig en daar houdt het ook mee op. Na 2,5 jaar eindelijk een volwaardige back up zijn terwijl er 4,5 miljoen betaald is. Als je in jouw ogen dan al een goede aankoop bent dan is het wel begrijpelijk dat jij de kritiek van de meeste niet begrijpt. Jouw lat leg je dan wel erbarmelijk laag.

Van der Hoorn is voor 4,5 miljoen gewoon een waardeloze aankoop gebleken. De aanschaf was overigens prima te begrijpen. Een groot verdedigend talent met fysieke mogelijkheden. Echter is hij flink tegen gevallen en heeft hij bij lange na niet de groei gehad die Ajax hoopte. Integendeel. Na 2,5 jaar zit hij pas op het niveau wat hij bij Utrecht liet zien.

Het is exact zoals Clarkkent zegt. Een hoop zaken gaan goed bij Ajax. Prima, maar er gaat ook nog wel degelijk wat fout. Dit willens en weten maar blijven ontkennen maakt je niet geloofwaardig.

15 april 2016 om 13:44

@ Polop

Er gaat genoeg fout bij Ajax, het enige dat ik aangeef is dat je het functioneren van Overmars in zijn algeheel moet zien. En niet alleen de kritieken geven terwijl de complimenten uit blijven. Dat is niet realistisch aangezien er, zoals je zelf aangeeft, ook heel veel goeds gebeurt.

Van der Hoorn is voor mij een middenweg. Een miskoop noemen vind ik niet, kampioen worden doe je niet met 11 man maar met 23 man. Afgelopen jaar heeft hij simpelweg de pech gehad dat Veltman niet geblesseerd is geweest en puik stond te verdedigen. Dit jaar krijgt hij zijn kans en staat hij er als het nodig is. Zonder van der Hoorn had je waarschijnlijk met een Owusu moeten gaan spelen.

Vd Hoorn was bedoelt als basis speler, dat hij voorbij is gestreeft door Veltman schrijf je even volledig op het conto van vd Hoorn, maar waarom niet deels op de ontwikkeling van Veltman? Vd Hoorn heeft lang moeten wachten op een kans, mede doordat Veltman gewoon goed speelde. Nu heeft hij zijn kans, is hij belangirjk, speelt hij goed en toont hij zijn meerwaarde. ja dit had ik ook liever 2 jaar eerder gezien. Maar om het een miskoop te noemen?

15 april 2016 om 14:39

Van der Hoorn heeft ook helemaal niet lang hoeven te wachten op een kans. Hij heeft die kans simpelweg nooit genomen. Een speler die voor 4,5 miljoen gehaald is en het niet lukt om zich in de basis te werken is wel degelijk een miskoop. Van der Hoorn is ook nu niet wekelijks de uitblinker, maar hij houdt zich staande. Prima backup, maar niet voor dat geld.

Zoals vaker sla je helemaal door in het verdedigen van Overmars en collega's. Heel fijn dat zij bij jou niets fout kunnen doen, maar je lijkt er wel door verblind. Het negatieve gezeik op Overmars van velen is ook zwaar overtrokken en meestal nergens op gebaseerd. Maar alles maar bagatelliseren of bij anderen leggen levert helemaal niets op. Ik hoop dat ze bij Ajax kritischer op zich zelf zijn. Dat is hard nodig als je als organisatie vooruit wil.

Edit:
Zoals ik al eerder aangaf was er niets mis met het aantrekken van Mike van der Hoorn. Net zoals ik Zivkovic ook een verantwoorde gok vind/vond. Hadden beiden het talent om het niveau van de eredivisie te ontstijgen.

15 april 2016 om 14:55

Als Van der Hoorn slaagt ligt dat aan Veltman. Als Veltman slaagt ligt dat aan Van der Hoorn. Polop, het zal wel. In beide gevallen heb je 4,5 miljoen geinvesteerd en heb je een goede verdediger en een verdediger die het niet waarmaakt. Het is om het even.

15 april 2016 om 11:13

Dijks gehaald? Hij was verkocht en een jaartje later weer teruggehaald. Dat lijkt me toch niet verstandig zakendoen.

15 april 2016 om 11:20

@ Xyzz

Real Madrid deed hetzelfde bij Carvajal die nu de onbetwiste rechtsback is en misschien wel in de top 5 van beste rechtsbacks ter wereld staat? Zo niet top 5 dan zeker wel de top 10. Soms hebben spelers veel potentie maar komt het er op dat moment gewoon even niet uit, een andere omgeving met vertrouwen en speeltijd kan dan wonderen doen.

Daarnaast heeft Ajax direct misschien geld betaald aan Dijks. Maar Andersen, Zivkovic etc konden daar ervaring op doen. Frenkie de Jong kon relatief makkelijk gepolst worden door Ajax. Dus indirect is er juist geld vandaan gekomen.

15 april 2016 om 11:28

Het was gewoon dom om hem destijds te verkopen omdat we alleen Boilesen en Blind hadden waarvan Boilesen net terug was van een blessure en Blind meestal op het middenveld geposteerd werd en naar grote waarschijnlijkheid op korte termijn verkocht zou worden. Ik vond het destijds ook al een onbegrijpelijke beslissing. Dat ze hem een jaar later terugkochten toonde aan dat ze een fout hadden gemaakt. Alle dingen die jij noemt staan daar los van.

15 april 2016 om 11:32

@ Xyzz

Blind was nog niet verkocht en er was nog geen enkele serieuze aanbieding. Daarnaast was Boilesen terug van zijn blessure. Zeker als je bedenkt dat ze ook Viergever nog in de selectie hadden lopen (net gehaald) en Riedewald zijn debuut gemaakt had als linksback. Het was dus meer dan logisch om een linksback te laten gaan.

15 april 2016 om 11:17

Tuurlijk doet Overmars het prima, het halen van Youness was in mijn ogen briljant evenals Milik. Als je namelijk naar het rendement van die twee keek was het ontzettend slecht bij vrij zwakke clubs, maar dat heeft hij toch maar even mooi gedaan.

Dat gedoe met Marc Netto is naar mijn idee overdreven. Ik heb nog altijd het idee dat de RVC vol met oude grijzaards een te dikke vinger in de pap heeft te roeren en ze allemaal een poster van Sulejmani boven hun bed hebben hangen met de tekst: Never Forget.

Nu is het echter wel tijd voor de volgende stap, het salarisplafond moet omhoog voor spelers met een bewezen dienst. Spelers zoals Klaassen en Cillessen. Je krijgt dan echt geen scheve gezichten in de kleedkamer, enkel motivatie voor de andere.

De paar dingen die ik wel slecht aan hem vind zijn: zijn gebrekkige communicatie met de pers en zijn onderwaardering voor ervaring.

Maar wat mij betreft mag hij nog jaren blijven.

15 april 2016 om 11:19

@D-bergkamp Vd. Hoorn was als basisspeler gehaald. Je gaat toch geen 4 miljoen voor een reserve verdediger neerleggen? Vd. Hoorn is geslaagd als reservespeler maar een miskoop waarvoor hij eigenlijk gehaald is. Zelfde geldt voor Viergever. Daarnaast dreigen Sinkgraven en Zivkovic ook grote miskopen te worden, het niveauverschil tussen Cillessen en Boer is veel te groot, Serrero was ook maar een wisselvallige aankoop, Cuenca en Bojan wisselvallige huurspelers, en ook El Ghazi, Fischer en Andersen zijn zeer wisselvallig. Voeg jou genoemde miskopen er nog aan toe en je krijgt al een ander beeld van Overmars.

15 april 2016 om 11:30

VdHoorn kan dan misschien volgens jou geen 4 miljoen waard zijn, maar mede door zijn goede prestaties na het wegvallen van Tete en Riedewald kunnen wij alsnog de titel pakken.. Met een slechtere back-up had ik het nog wel willen zien. Ik ben in ieder geval blij met de huidige back-ups.

15 april 2016 om 11:35

@ 4bidden

Ajax had in dezelfde transferperiode Alderweireld verloren en het jaar ervoor Vertonghen. Oftewel er moest een speler komen die genoeg potentie had om het in te vullen. Als je bedenkt dat hij bij Utrecht een wereld seizoen speelde en dat hij bij o.a. Jong Oranje werd verkozen boven Virgil van Dijk geeft dat ook wel iets aan toch? Leuk feitje, zowel Ajax als PSV hebben Hoorn en van Dijk allebei gescout. Beiden clubs durfden het niet aan om Virgil van Dijk te halen.

Bojan een middelmatige speler noemen geeft genoeg aan over jou kennis. Die jongen had 167 wedstrijden in Barcelona 1 gespeeld. Topscoorder van La Masia, Champions league finale gespeeld etc etc. Nee we bewierroken een spits als Luuk de Jong die in Duitsland en Engeland gefaald heeft. Maar we noemen Bojan een wisselvallige huur speler. Kortzichtige gedachtegang weer.

15 april 2016 om 11:45

Vd hoorn heeft meer tijd nodig gehad als verwacht. Ik had hem eerlijk gezegd ook al afgeschreven, maar nu doet het het wel goed. Kijk naar andere clubs, ook in het buitenland. Bij iedere clubs zijn toch aardig wat spelers die mislukken of een moeilijk begin kennen. Het is voor een Nederlandse club ook niet haalbaar om een reserve doelman te hebben die het niveau van Cillessen benaderd, dus dat vind ik ook geen eerlijk punt.

15 april 2016 om 11:47

Je probeert het goed te praten dat Vd. Hoorn is gehaald maar hij is gewoon een miskoop waarvoor hij eigenlijk gehaald is. Ze hadden destijds inderdaad voor Van Dijk moeten gaan.
Bojan heeft gewoon wisselvallig gepresteerd bij Ajax, bij Roma en Milan was hij daarvoor ook niet geslaagd.

15 april 2016 om 12:20

@4bidden

Bojan heeft inderdaad wisselvallig gepresteerd bij Ajax, en daarvoor bij Roma en Milan was het niet spectaculair. Daarom is het des te grappiger dat men ondertussen zo lyrisch is over Luuk de Jong. Bojan had in ieder geval nog 160 wedstrijden in Barcelona 1 gevoetbald.

Die jongen was 21 jaar, speelde 163 wedstrijden bij Barcelona
2x voudig Champions league winnaar
3x kampioen primera division
1x copa del rey
topscoorder aller tijden van La Masia
Werd een groter talent als Messi genoemd

Dat gokje mag je toch wel wagen voor 1 miljoen euro? Of moet je 5 miljoen aan Luuk de Jong spenderen?

15 april 2016 om 12:42

Van der Hoorn halen is niet slecht uigepakt voor Ajax. Er moest gewoon een nieuwe CV komen, want we hadden er te weinig. Punt. Of Veltman of VDH dan de concurrentiestrijd wint maakt toch niets uit?

De situatie was hetzelfde geweest wanneer je een andere CV had gekocht.

15 april 2016 om 13:58

Bojan is helemaal niet een slechte speler! Naast enkele blessures werd hij ook op een verkeerde plek in het elftal gezet. Hij had op de 10 moeten spelen. Dat doet hij nu met groot succes in Engeland.

15 april 2016 om 12:46

@D-Bergkamp
Je hebt zeker een punt. Maar ik heb wel kritiek op het technisch hart (omdat Overmars niet alleen verantwoordelijk is voor het transferbeleid).
Laten we Younes als voorbeeld nemen. Prachtige speler, doet het ontzettend goed, en is voor 1,5 miljoen inderdaad een mooie aankoop. Toch is het zo dat het mijns inziens niet een aankoop is zoals het voorgenomen beleid bepaald. Als je namelijk kijkt naar de ontwikkeling van Muric en Cerny (en het feit dat Fischer er ook gewoon nog is), dan is het maar de vraag of de aankoop Younes een logische keuze was. Dat hij het nu goed doet, was namelijk niet per se voor-de-hand-liggend. Misschien wel op kwaliteiten gescout, maar hij had nog niet laten zien en daarom kun je ook niet zeggen dat hij direct een versterking voor het eerste zou zijn. In dat geval had hij dus niet aangetrokken moeten worden, maar had de aanwezige jeugd een kans moeten krijgen.
Zo is er over de meeste aankopen wel wat te twijfelen. Ik vind niet dat je dat constant moet doen, anders kan je wel ophouden. Maar over een langere periode genomen vind ik niet dat Overmars en consorten het onverdeeld goed doen. Je kan je bijvoorbeeld ook afvragen of de transfersom van Sinkgraven gerechtvaardigd is. Ik hoop dat die jongen heel erg op gang gaat komen, maar hoe lang mag dat duren om 7 miljoen te rechtvaardigen? In het huidige beleid zou 7 miljoen euro sneller rendement moeten opleveren (zoals bijvoorbeeld Gudelj, waarvan ik ook niet zeker ben of de aankoop logisch was op dat moment, maar die in ieder geval goed rendeert, en dan ook uiteindelijk gerechtvaardigd is.)

De winnaar heeft over het algemeen gelijk, dus het technisch hart mag praatjes hebben. (hoewel we Europees echt geen enkele stap gemaakt hebben.) Maar ik denk dat Ajax veel effectiever en efficiënter zou kunnen renderen. Zowel binnen als buiten het veld. Met name op het gebied van de scouting en daarmee gepaard gaande het al dan niet gebruiken van jeugd of het doen van een aankoop. (daar ging het conflict met Jonk uiteindelijk ook over.)

"altijd op de aanval, altijd dominant"

wait, what?

15 april 2016 om 11:06

Grappenmaker. Ajax heeft altijd de intentie om aanvallend en dominant te spelen. Dat het niet altijd lukt is een ander verhaal.

15 april 2016 om 11:11

Daarom creeert Ajax bijzonder weinig kansen. En daarom hadden ze minder balbezit dan Cambuur. Hou toch op.

15 april 2016 om 11:15

Ja laten we vooral het hele voetbal van Ajax baseren op 1 wedstrijd :/

Zullen we dan ook maar meteen heel het voetbal van Ajax baseren op 1 hele goede wedstrijd tegen Barcelona?

15 april 2016 om 11:23

Feyenoord verloor met 10-0 van psv. Wat doet dat in de eredivisie?!

15 april 2016 om 11:30

@finalvoetbal, heb jij de rest van de wedstrijden van dit seizoen niet gezien? Met uitzondering van een wedstrijd of 5 waren de wedstrijden niet om aan te zien. De eerste paar maanden van dit kalenderjaar was Ajax het team met de minst gecreeerde kansen. Ajax komt zelden boven de 50% balbezit uit dit seizoen.

Als jij denkt dat dit aanvallend en dominant voetbal is heb je bijzonder weinig historisch besef.

15 april 2016 om 11:32

Bijzonder weinig kansen, en alsnog meer dan 70 goals.. terwijl Ajax niet of nauwelijks een penalty krijgt zoals onze concurrenten wel krijgen. Maar goed, tegen Cambuur kreeg Ajax gewoon 5 100% kansen, en werd ook hier weer een penalty ontnomen.

15 april 2016 om 11:48

@xyzz

Lol, heb je een statistiek van dat balbezit? Volgens mij heeft Ajax bijna altijd meer balbezit hoor. En waren die pessimistische Ajax fans (zoals jij) niet altijd aan het klagen dat we teveel op balbezit speelde. Het is ook nooit goed he....

15 april 2016 om 11:58

Gaattie zomaar wat roepen.
Ik heb even wat statistiek opgezocht. Ajax heeft gemiddeld 55.5 procent balbezit thuis. 51.9 procent bij uitwedstrijden. Dat is dus gemiddeld genomen, dus alles bij elkaar genomen komen ze altijd boven de 50%.
Minst gecreëerde kansen? Ik kan geen statistieken over vinden. Maar het lijkt me sterk dat als je bijna alles wint en bijna de meeste goals maakt en met afstand de minste goals tegen krijgt dat je dan de minste kansen creëert. De eerste paar maanden? Wat bedoel je daarmee? In de eerste maand scoorde ze er eigenlijk aardig op los. Wonnen de eerste 4 duels met 3-0, 3-0, 2-0 en 4-0.

15 april 2016 om 12:08

Ajax heeft na PSV verreweg het meest kansen gecreeerd uit de eredivise, stijgen vrij ver boven de rest uit. Het balbezit is gemiddeld 53. Je lult maar wat dus. Zeg dan aub niks en zeg gewoon eerlijk dat je het lekker vind om te zeiken.

Bron is Sqwuaka.

15 april 2016 om 12:55

doelpogingen van Ajax in januari 2016:

https://pbs.twimg.com/media/caeenbswwaeqaa2.jpg pff, voetbalzone maakt het ook onmogelijk om een linkje te plaatsen. Ajax had 43 doelpogingen. Alleen Excelsior en Heracles hadden er minder met 39. PSV had er 90. Bron: tussendelinies.nl

53 procent balbezit gemiddeld voor Ajax is bedroevend laag. En 70 doelpunten is ook niet bijzonder. Ajax is wel erg effectief.

En daarnaast kan een blinde zien dat het voetbal gewoon niet om aan te zien is. Lekker U-vormvoetbal spelen. Dat is wat Ajax doet tegenwoordig.

15 april 2016 om 13:29

@ Finalvoetbal

Het voetbal is al jaren onder de Boer met uitzondering van een handjevol wedstrijden niet om aan te zien. Eigenlijk word het elk seizoen alleen maar slechter, als we een beetje geluk hebben kunnen de spelers het elke helft een minuutje of 10/20 het opbrengen om iets te doen waar enig niveau in zit.

15 april 2016 om 14:26

@xyzz Die periode (januari 2016) was het inderdaad echt verschrikkelijk. Kan mij nog een paar potjes tegen Heracles en ADO herinneren. Toen Klaasen terugkwam werd het weer iets beter. Bijzonder om te zien hoe belangrijk Davy voor Ajax is. Fantastische jongen, fantastische speler.

15 april 2016 om 15:28

Wedstrijden daarvoor ook gezien ? beetje makkelijk oordelen op basis van 1 wedstrijd. Toegegeven afgelopen jaren was het spel niet best maar dit seizoen en vooral na de winterstop zit er een positieve lijn in.

Maar Cruijff zelf zei dat ze zijn naam niet langer moesten misbruiken. Toch raar als ze dezelfde visie hebben. Mag hopen dat Bergkamp deze dingen niet daadwerkelijk heeft gezegd.

"hij zocht altijd naar een unieke manier van spelen. Dat betekent dat we bij Ajax altijd 4-3-3 spelen, met vleugelspelers, altijd op de aanval, altijd dominant. "

Indien je altijd op zoek bent naar een unieke manier van spelen zou je dan juist eens niet af moeten stappen van het 4-3-3 wat we al bijna 40 jaar spelen?

En dit is nou een van de grootste valkuilen van het Nederlands voetbal qua management. Ze doen alsof Cruijff een lopende bijbel was, de man was heel slim en tactisch sterk naast een legendarische voetballer maar niet alles wat er uit zijn mond kwam moet gezien worden als de enige waarheid.

Kijk die laatste zin alleen, je moet de speler snappen en de druk begrijpen en dat kan je alleen doen als je dat zelf meegemaakt hebt. Volgens mij zijn topcoaches als vooral Mourinho, Villas Boas, Ferguson etc geprezen door spelers door hun motivatie en people skills. Hier in nederland heerst het korte idee dat je alleen een rol kan spelen in de voetbal wereld als je zelf lang op niveau hebt gevoetbald en dat vind ik jammer want zo verlies je veel ongekend talent. Het zelfde concept als, je moet eerst ervaring hebben als je een beginnend baan wilt hebben. Waar is dd logica....?

Bergkamp de spirituele opvolger van Cruijff?? Wat een onzin. Bergkamp ijkt meer op de reïncarnatie van Stille Willie. Ik heb die man nog nooit wat zinnigs over voetbal horen zeggen. Ik hoor m überhaupt nooit wat zeggen trouwens.

Dat ze allemaal vanaf het begin alleen maar de juiste beslissingen zouden nemen zonder fouten is natuurlijk een utopie. Vooral in de samenwerking met Jonk heeft er nog al het een en ander aan geschord. Maar ik neem dat ze ook alle 4 Marc Dennis Frank en Edwin nog altijd leren van hun fouten. Van mij mogen ze nog jaren aanblijven. Ik heb er wel vertrouwen in.

15 april 2016 om 11:48

Het minste vertrouwen heb ik in vd Sar. Die lijkt me totaal niet geschikt voor zijn functie maar zit daar echt alleen door zijn naam.

Het technisch hart heeft het goed gezien aan het begin van het seizoen. Vorig seizoen was er een enorm gat met Psv. Dat gat is gedicht. PSV doet het iets minder dit seizoen, Ajax doet het veel beter dan vorig seizoen. Hulde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren