Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ousmane Dembélé vertrekt voor 50 miljoen euro bij FC Barcelona

Laatste update:

Ousmane Dembélé maakt definitief de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt dat via zijn bekende uitspraak "here we go!". Dembélé gaat zaterdag voor vijf jaar tekenen in het Parc des Princes.

De transfer van de 26-jarige Dembélé hing al even in de lucht. Eind juli maakte Romano bekend PSG bijzonder geïnteresseerd is in de diensten van de vleugelaanvaller, die in Parijs de opvolger moet worden van Kylian Mbappé. De steraanvaller wil zijn tot medio 2024 lopende contract niet verlengen en verwacht wordt dat hij deze zomer nog vertrekt bij les Parisiens. In eerste instantie liepen de onderhandelingen tussen PSG en Barcelona op niets uit.

De regerend landskampioen van Frankrijk had tot 31 juli de tijd om de afkoopclausule van LaLiga ter waarde van vijftig miljoen euro te activeren. De club slaagde daar uiteindelijk niet in, al bleef de verwachting dat Dembélé het Spotify Camp Nou deze zomer nog achter zich zou laten. Omdat PSG op tijd een formele brief naar Barcelona had gestuurd, bleef de 'privéclausule' van vijftig miljoen euro gelden. Dembélé en zijn zaakwaarnemer Moussa Sissoko krijgen een deel van dat bedrag.

Sinds zijn komst van Borussia Dortmund in de zomer van 2017 speelde Dembélé 185 wedstrijden voor Barcelona. Daarin was hij goed voor 40 goals en 43 assists. De vleugelaanvaller kampte in Catalonië geregeld met blessureleed, maar bleek vaak een absolute meerwaarde wanneer hij wel op het veld stond. De Catalanen zullen nu hoogstwaarschijnlijk doorschakelen naar Yannick Carrasco van Atlético Madrid. De Belg, die eerder deze zomer al in de belangstelling stond van Barcelona, moet een kleine twintig miljoen euro kosten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom verkoopt barca hem?? Was toch een van de betere afgelopen seizoen.

3 augustus 2023 om 17:27

Zijn contract loopt af en hij vindt dat Barca niet genoeg zijn best heeft gedaan om hem te behouden (te laag salaris vergeleken met PSG). Die clausule staat op 50 miljoen en zou vanaf 1 augustus 100 miljoen zijn. Hij heeft op 31 juli de deal met PSG gesloten, dus Barca voor 50 miljoen gen****.

3 augustus 2023 om 19:11

voor 50 miljoen gen****? Die snap ik niet helemaal. De voorwaarden in het contract waren toch akkoord bevonden door Barcelona volgens mij. Ik neem aan dat er ergens een krabbel van jullie voorzitter onderaan een pagina neergepend moet zijn. Anders hadden ze hem ook transfervrij gratis en voor niks de deur uit kunnen laten lopen vorig jaar, zou je daar misschien blij van worden? Het was of dit of niks. Tel je zegeningen zou ik zeggen.

3 augustus 2023 om 17:27

Aflopend contract.

3 augustus 2023 om 17:28

Stond een vaste clausule in zijn contract wie die er overigens heeft ingezet van 50 miljoen is wel echt heel dom. Je koopt iemand voor 100+ om er daarna een clausule in te zetten dat die na x aantal jaar voor 50 kan worden opgehaald. Waarvan ook nog eens de helft naar Dembele zelf gaat. Wel erg slecht beleid maar goed.

3 augustus 2023 om 19:24

Wat als dat de voorwaarde was om te verlengen? En anders gratis vertrekken? En niet heel lullig bedoelt maar die gozer heeft 5 jaar bij barca gespeeld alleen meer geblesserd en spatjes gehad tot afgelopen seizoen.

3 augustus 2023 om 17:28

Clausule in contract duh

3 augustus 2023 om 17:31

Bij PSG tekent die naar verluidt voor 20 miljoen per jaar. Iets wat Barca niet kan bieden.

3 augustus 2023 om 19:18

In tegenstelling tot wat sommige mensen hier beweren, liep zijn contract helemaal niet af.

Vorig seizoen liep zijn contract af. Op het laatste moment is er gerenoveerd en werd er een bijzonder lage clausule opgenomen, namelijk 50 miljoen euro als er voor 1 augustus een bod werd gedaan en 100 miljoen als dat na 1 augustus zou zijn.

Het doel van Barca was om op tijd in de zomer te weten dat het zou moeten schakelen of een behoorlijk smak geld eraan over te houden. Daarnaast, door akkoord te gaan met een verdeling van het geld, werd er op dat moment afgezien van een tekenbonus tussen de 10-20 miljoen euro voor speler en entourage en ging hij akkoord met een lager salaris. Daarnaast zijn er verschillende zaken in de clausule opgenomen waardoor de verdeling eventueel in het voordeel van de club uit kunnen vallen. In het slechtste geval houdt Barca de helft over en anders meer. Het is vooralsnog onduidelijk of aan alle doelen is voldaan om uit te gaan van het slechtste geval.

Kortom: de club kon niet op het laatste moment van de transfermarkt verrast worden, hoefde het hele jaar een relatief laag salaris te betalen en hoefde geen tekenbonus te betalen aan speler + die afschuwelijke entourage van hem.

4 augustus 2023 om 10:44

Ze doelen denk op het feit dat het contract nog maar een jaar is. Als het een aflopend contract zou zijn kan Barca hem niet verkopen namelijk.

Verder goede uitleg. Het is mooi dat we nu nog wat geld voor hem krijgen, en ondanks dat die Barca's gevaarlijkste speler was, zal het gemis niet heel groot zijn denk ik.

Uiteindelijk krijgt Barca slechts 25 miljoen voor hem. Dat is niks in de huidige markt. Te denken dat ze in 2017 al een bedrag van 135 miljoen hebben betaald voor zijn transfer.. Met de transfers van Dembã©lã© en Ramos naar PSG kunnen we wel stellen dat Mbappã© in augustus ergens naar Madrid zal vliegen.

3 augustus 2023 om 17:26

Nee dat was als het voor 1 augustus was

Eerlijk is eerlijk de clausule is echt een schande… dat ze maar 25 miljoen krijgen maar ik ben echt oprecht blij dat deze rat weg gaat. Continu zeggen
Mik wil bij Barca blijven’ en dat soort dingen en als er dan een hoger geldbedrag langs komt vertrekken. Daarbij 85% op de tribune gezeten door blessures dus veel plezier in het troosteloze Parijs zonder sfeer DEMBULANCE!

3 augustus 2023 om 17:29

Een barca fan die een ander een RAT noemt hahaha
What about barka zelf

3 augustus 2023 om 17:30

Barca heeft hem gewoon slecht behandeld. Afgelopen jaren en nu huilen. En nee ik heb niks met Spaanse voetbal

4 augustus 2023 om 00:09

Was Dembele niet altijd die te laat kwam om te trainen? Slecht behandeld zegt ie..man man mensen hebben ook echt een korte geheugen.

4 augustus 2023 om 00:13

Of dat hij elke keer ziek is of dergelijke

3 augustus 2023 om 17:33

Hoezo is er geen sfeer bij PSG? Na 3 grote kansen missen in 1 seizoen zal het geen moment stil zijn als hij aan de bal is.

3 augustus 2023 om 17:48

Aan je bericht te zien ben je alles behalve blij dat hij vertrekt

3 augustus 2023 om 18:12

Veel woorden en woede voor een Barca supporter die Dembele liever ziet vertrekken dan dat hij blijft.

3 augustus 2023 om 18:41

PSG geen sfeer? Verdiep je eens in de supporters. Is wat anders dan dat klapvee bij Barcelona op de tribune.

3 augustus 2023 om 18:46

Dat is eigenlijk een koekje van eigen deeg, iedereen die een topper is en daar tekent clausule van 400mil 700mil, 1miljard dat is ook belachelijk voor woorden. En dom van 135mil te betalen voor hem. Dortmund weet wat zaken doen is

3 augustus 2023 om 19:16

De clausule is een schande? Die heeft je voorzitter erin gezet. En getekend. Dat die man een schande is, dat is dan ook wel weer zo.

3 augustus 2023 om 20:16

Een schande? Het was dat of een seizoen eerder transfervrij vertrekken. Sommige mensen hebben echt het geheugen van een pinda.

Eindelijk af van zoveel onzekerheid, natuurlijk een goede speler maar meer gezeik en kopzorg dan voetbal en rendement.

Jammer van zijn vertrek, soms echt waanzinig en soms speelde je met een man minder misschien Carassco zijn vervanger dan ga je er niet echt veel op achteruit, bedankt voor alles Ousmane

3 augustus 2023 om 17:35

En hierdoor komt er geld vrij voor Cancelo. Met Rapinha en minder mate Torres is de rechterflank alsnog prima bezet.

3 augustus 2023 om 18:21

Precies dat zou mooi zijn als vooral Ferran Torres nu een beetje los komt

Ik ben blij met deze transfer. Dembele is een en al frustratie. Als hij het weer even goed doet, is het wachten tot hij geblesseerd raakt of weer zijn vorm verliest. Dit is het eeuwige talent dat nooit constant gaat worden. Als we hierdoor een Cancelo binnen kunnen halen en centraal Kounde-Araujo op kunnen stellen, ben ik blij toe.

3 augustus 2023 om 17:33

Ben je ook blij als Cancelo 14 miljoen salaris krijgt? Moeten we niet aan beginnen. Dan gaan we weer richting de Bartomeu taferelen. Die man kan nergens in de wereld, buiten Saudi-Arabië 14 miljoen salaris verdienen en gaat dat wel doen bij Barca. Barca leert niet van zijn fouten.

3 augustus 2023 om 17:36

Had ergens gelezen dat het veel minder werd. Dit omdat City ook een leen bedrag wil ontvangen en dus Cancelo willen vragen om voor minder te spelen. Hopelijk klopt dit. Anders gewoon Fresneda kopen.

4 augustus 2023 om 09:23

Dat is een irrealistische situatie, want dan kunnen we hem niet inschrijven. Daar hoeven we niet over na te denken. Mocht het, in een zeer onwaarschijnlijke situatie, toch gebeuren, ben ik daar natuurlijk fel tegenstander van.

3 augustus 2023 om 17:38

Vergeet niet dat we Kessie en Lenglet gaan verkopen en Dest zijn contract ontbinden. Dus Salaris komt weer vrij gelukkig.

3 augustus 2023 om 17:54

Dest heeft nog wel wat waarde toch, waarom zou je zijn contract ontbinden?

4 augustus 2023 om 00:16

Wat hoop ik dat die graafschap niveau spelers weggaan. Barca heeft altijd van zulke spelers. Verkopen ze slechte spelers halen ze een die net zo erg of nog erger is dan wat ze weer verkopen.

4 augustus 2023 om 09:25

Ik kan niet wachten tot Lenglet en Dest verkocht/weg zijn. Vooral eerstgenoemde belichaamd voor mij een enorm slechte periode van Barca met waardeloze aankopen.

3 augustus 2023 om 20:15

Ik betwijfel ten zeerste dat Kounde het centraal beter zou doen dan Christensen vorig seizoen. Hoe dan ook zou Cancelo natuurlijk wel een enorme versterking zijn.

4 augustus 2023 om 09:24

Hmm, ik volgde Kounde bij Sevilla wel en daar was hij centraal echt een beest. Araujo-Christensen is inderdaad een erg goed duo gebleven, maar ik vind Kounde in potentie buitencategorie in het centru,.

4 augustus 2023 om 10:58

Koundé is nog jong, dus ik zie hem wel samen met Araujo de verdediging van de toekomst vormen, om het zo maar even te zeggen. Of die gelijk al beter gaat zijn dan Christensen, dat denk ik niet. Zeker omdat Christensen beter op de lcv past en meer ervaring heeft.

Het is in ieder geval een luxe om Kounde, Christensen, Araujo en Martinez voor 2 posities te hebben. Geeft ook gelijk een mooie concurrentie strijd, én de mogelijkheid om tactisch te variëren door bijvoorbeeld tegen een sterkere tegenstander toch wel Kounde of Araujo op rechtsback te zetten.

Tja moet je Dembele nou echt missen? Meer geblesseerd dan dat ie speelt. Kan best aardig voetballen, maar de vergelijking met Mbappe begreep ik nooit (gezien zijn Barca tijdperk). Hopelijk haalt Barca Cancelo. Over Carrasco heb ik mijn twijfels.

Alleen maar goed voor barcelona. Kostte veel geld en zijn prestaties zijn 75% van de tijd ondermaats geweest of hij was geblesseerd.

Dembele is een betere speler dan Raphinha, al was Raphinha vorig seizoen statistisch gezien zeker beslissender. Vind het wel jammer dat Dembele vertrekt maar niet meer dan dat. Komt veel salarisruimte vrij, zeker als Lenglet, Dest & Kessie ook nog eens vertrekken. Als je Cancelo binnen kan hengelen kan Raphinha ook iets meer naar binnen spelen wat hem beter ligt.

Al met al tot ziens Dembele, kan geweldige wedstrijden spelen maar ook als een natte krant ook nog eens heel blessure gevoelig. Betwijfel of PSG & Dembele een gelukkig huwelijk zal worden.

En dan was er eentje die zichzelf MSN noemt en riep van de daken dat Dembele nooit zal vertrekken voor 50 miljoen euro..

Nu zullen de fans van Barcelona roepen dat hij wisselvallig was blablabla, maar imo de beste en gevaarlijkste man van Barcelona. Stiekem ben ik hier blij om

3 augustus 2023 om 18:35

De beste en gevaarlijkste man haha, toch een compleet lachwekkende opmerking van je. Gevaarlijk met zijn playstation controller misschien, gevaarlijk slecht op het veld.

3 augustus 2023 om 19:09

@consy

Dit meen je toch niet? Als Ousmane zijn dag had en vorig jaar had hij die regelmatig tot zijn blessure, dan was hij niet te stoppen.

Alleen de regelmaat was soms een probleem en zijn blessuregevoeligheid.
Ik denk persoonlijk dat zijn vrouw hier ook wat te maken heeft. Zij is namelijk van Parijs en van Marokkaanse komaf. Nu weet ik dat Marokkanen heel dicht bij hun familie zijn en zeker de vrouwen nogal gehecht zijn aan hun moeder en familie. Het kan perfect mogelijk zijn dat zij haar familie ook mist en daarom ook een transfer naar PSG ook voor haar een goede deal is.

Ik wens Ousmane al het beste toe, behalve als die tegen ons speelt.

3 augustus 2023 om 19:45

Zijn playstation heeft hij volgens mij al 2 jaar achterwege gelaten. Up to date blijven zou ik zeggen.. hij is imo al 2 jaar een andere voetballer. Meer gedisciplineerd, minder blessures.

Zoals Fcbinsider al aangeeft.. In vorm is hij gewoon op de rechtsbuiten positie misschien wel de beste ter wereld.

3 augustus 2023 om 19:11

De beste? Absoluut niet. De gevaarlijkste? Zonder twijfel. Alleen is ie in volle dagen (naar ik heb begrepen) bijna 2,5 jaar geblesseerd geweest. En dat is nogal. Alleen al als je kijkt naar het afgelopen seizoen.

Ja, we hebben hem gemist. Zonder twijfel. Maar zelfs zonder hem zijn we met afstand kampioen geworden, wat betekent dat we ook zonder hem moeten kunnen.

Kortom, het is een verlies, maar zeker geen aderlating.

3 augustus 2023 om 19:49

Mee eens, mits hij fit was natuurlijk. Had echt enorm goede periodes vorig seizoen, helaas ook weer veel geblesseerd. Dat gezegd zijnde denk ik wel dat ze er op vooruit gaan als ze Carrasco en Cancelo halen. Al moeten we ook niet doen alsof die samen hetzelfde kosten. Van Dembele krijgt Barca naar verluid -30M (beter dan de initiele 25M) en die 2 kosten samen geheid meer. Ook qua salaris kosten die allicht het dubbele nadat Dembele vorig seizoen fors ingeleverd heeft bij zijn verlenging. Dan komen daar nog tekenbonussen bovenop ook.

3 augustus 2023 om 20:10

Stiekem ben ik ook wel blij om die dode Aanval van Real en die lamme defensie. Middenveld is enkel wereldtop maar die van Barca doet daar niks voor onder.

3 augustus 2023 om 20:13

Het middenveld van Barca is top hoor maar niets onderdoen? Dat is toch wel dat brilletje hoor. De verdediging van Barca is veel en veel sterker hoewel het materiaal echt niets voor elkaar onder moet doen. Dat reken ik 100% Ancelotti aan. De aanval heeft ook uitstekend materiaal (al ontbreekt het aan diepte) maar moet gewoon in een ander systeem spelen, dan zijn ze ook daar imo sterker dan Barca, wederom iets wat ik Ancelotti aanreken.

3 augustus 2023 om 21:56

Pedri, Frenkie, Gavi, Gundogan, Romeu en hopelijk de recente ontwikkeling van Fermin: inderdaad doen helemaal niets onder voor jullie middenveld. Dat heb je de afgelopen 5/6 clasico’s ook duidelijk kunnen zien. Brilletje? Feiten hoor. Wat jij beweerd over die defensie kan ik ook zeggen over het middenveld: jij kijkt puur naar de namen. Ik kijk vooral hoe ze renderen op het veld. De huidige aanval van Real is matig. Alleen Vinicius is absolute buitencategorie. Joselu, Brahim en Rodrygo vind ik niks bijzonders. Doe mij maar Lewa, Raphinha, Fati, Abde, Ferran en Lamine. Of Gavi als valse linksbuiten. Heeft het uitstekend ingevuld (i.t.t. Valderde vanaf rechtsbuiten bijv). Real heeft Mbappe harder nodig dan ooit. Hoop voor jullie dat hij dit seizoen komt en niet volgend seizoen.

4 augustus 2023 om 01:08

Romeu blijft afwachten, he. Die jongen is natuurlijk goed, maar eerst even kijken hoe het in serieuze wedstrijden gaat. Frenkie en Pedri zou ik voor geen enkele middenvelder van de merengues ruilen. Gavi is een toppertje, maar die hebben zij ook. Gundo moeten we ook nog maar afwachten.

Fermin moeten we weinig van verwachten. Jagen een aanbieden doet ie goed, maar dat deed Riqui ook. Ik vind de aanname niet bijzonder en verder veel balletjes terug. Niet erg, maakt hem niet slecht, maar de hype draait natuurlijk helemaal om dat doelpunt (dat lekker was) en zijn assist (en die was fantastisch).

Daarnaast, wat de aanval betreft. Fati moet eerst maar eens terugkomen. Lewa moet minder minuten maken, want nog zo'n seizoen kan echt niet. Raphinha heeft het ook nog niet bewezen. Anderhalve maand echt lekker gespeeld, verder hooguit redelijk. Abde? Ik hoop dat ie me gaat verbazen, maar zo bijzonder vind ik het allemaal niet. Komt vooralsnog over als een dribbelaar met oogkleppen die veel diepgang nodig heeft om goede keuzes te maken. Ferran moeten we ook nog maar zien. Leuk in de voorbereiding, maar we zullen zien hoe sterk hij mentaal is, zodra het seizoen begint. Nee, de aanval is het zwakst bij ons. Los van evt Lewa, zou geen een speler basisklant zijn bij een Engelse topcub.

4 augustus 2023 om 09:43

Almogaver,

Eens met je hele betoog hoor maar ik vergelijk het met die van Real. Vindt je Rodrygo, Brahim en Joselu zodanig beter dan onze aanvallers (los van Lewa), dat je kan concluderen dat Real een betere/sterkere aanval heeft zoals Real8madrid beweerde? Ik vind van niet.

Ondanks dat je als Barça zijnde een hoop onzekerheid kwijt bent, is 50 miljoen (waarvan een aanzienlijk deel naar Dembele zelf gaat) echt weinig.

In alle opzichte goed nieuws voor Real Madrid. Onze aartsrivaal raakt een van hun beste aanvallers kwijt. Tegelijkertijd lijkt PSG met de komst van Dembele en Ramos Mbappe officieel overbodig te hebben gemaakt, wat kan betekenen dat de kans groot is dat Mbappe dit jaar al de overstap naar ons maakt.

Prachtig nieuws en mooie vooruitzichten voor ons Madridistas!

3 augustus 2023 om 18:30

Met PSG, Mbappe weet je het nooit. Zou ons nog niet rijk prijzen.

Voor hetzelfde blijft Mbappe dit jaar, draait het daar met Enrique zo goed, dat hij een nieuw contract tekent.

3 augustus 2023 om 19:06

PSG is het seizoen gewoon aan het voorbereiden zonder Mbappé (enkel zijn broertje). Vorig jaar was het jammer dat hij last-minute toch nog verlengde, maar het is duidelijk dat de relatie tussen PSG en Mbappé klaar is. Hij lijkt alle andere aanbiedingen af te wijzen en Real speelt het slim door te wachten tot op het laatste moment, zodat PSG een 'normale' transfersom wel moet accepteren. PSG staat gewoon schaakmat in dit verhaal.

3 augustus 2023 om 19:30

Vergeet niet dat die real al een keer genaaid heeft voor meer poen

Barcelona zou iets meer dan 25 miljoen overhouden, officieel worden er geen bedragen of percentages gemeld. Bedankt Ousmane voor de leuke momenten, veel Barça fans zullen “blij” zijn dat hij vertrok, ik vind het ergens wel jammer maar ook geen drama. Dembele was een lust voor het oog als hij fit en in vorm was, helaas ontbrak het altijd aan een van die twee factoren.

Van het bedrag dat we overhouden mogen we 40% uitgeven, naast het bedrag dat vrijkomt in het salarishuis wat toch wel 20 miljoen bruto was. PSG zou hem 20 miljoen netto hebben geboden hebben.

Overigens zijn er geruchten dat Dembele’s vrouw heimwee had naar Parijs en haar familie mistte en dat Dembele problemen had met de fiscus… Vandaar het plots willen vertrekken.

3 augustus 2023 om 19:49

Begrijp ik. Maar waarom heeft Dembele Barcelona geen plezier gedaan? Door zijn contract te verlengen en dan te gaan vertrekken? Dan had je van PSG meer geld gekregen. Dembele doet Barcelona hier enorm tekort mee, vergeet niet hoeveel moeite Barcelona in die jongen heeft gestoken. Zijn eet-problemen tot zijn te laat komen tot zijn gekke playstation leventje, dan praat ik niet eens over zijn blessures.

3 augustus 2023 om 20:11

Dat heeft hij vorig seizoen toch al gedaan? Toen was hij contractvrij en is hij niet vertrokken maar heeft hij bijgetekend tegen een gereduceerd salaris. Zo kun je natuurlijk blijven doorgaan.

4 augustus 2023 om 10:20

@real8madrid

Klopt, daarom dat er iets moet gebeurd zijn in zijn privé sfeer waardoor hij weg wou. Vorige maand sprak hij nog uit graag te willen verlengen en nog lang bij Barça te willen blijven en vorige week wou hij ineens zo graag naar PSG.

ze hadden dus nu makkelijk amrabat kunnen halen met het geld van dembele

Eindelijk weg. 784 dagen blessures. Bij belangrijke momenten liet die het vaker niet zien of hij was blesseert. Langzaam begint bartomeou problemen weg te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren