Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dembélé voorkwam Barça-transfer van landgenoot, noemde hem ‘probleemgeval’

Laatste update:

Ousmane Dembélé heeft een transfer van Benjamin Pavard naar FC Barcelona in de weg gezeten, zo meldt de Spaanse journalist Javier Miquel in de podcast Barça Reservat van Catalunya Radio.

In de wintertransferperiode van het seizoen 2022/23 waren de Catalanen naarstig op zoek naar defensieve versterkingen. De clubleiding van Barcelona kwam uit bij Pavard, waarna Dembélé, die Pavard kent van het nationale elftal van Frankrijk, om zijn mening over Pavard werd gevraagd.

“Niet doen”, zo luidde het oordeel van de 26-jarige vleugelaanvaller. Volgens Dembélé is Pavard een conflictgevoelige speler, die voor problemen kan zorgen in de kleedkamer.

Barça volgde het advies van Dembélé op en besloot Pavard niet op te halen. Pavard bleef bij Bayern München en verkaste afgelopen zomer alsnog naar het buitenland: Internazionale pikte hem voor veertig miljoen euro op uit Zuid-Duitsland.

Pavard en Dembélé kennen elkaar dus van het nationale elftal van Frankrijk. Pavard kwam tot dusver 52 keer in actie voor les Bleus. Hij wist hierin vijf doelpunten te maken. Dembele droeg 39 keer het shirt van Frankrijk. Hij scoorde vier keer namens zijn land.

Als de transfer van Pavard wel doorgang had gevonden, hadden de twee Fransmannen echter niet lang samen gespeeld. Dembélé besloot afgelopen zomer de deur in Catalonië achter zich dicht te trekken voor een avontuur bij Paris Saint-Germain, dat vijftig miljoen euro voor hem betaalde.

Dat de voormalig speler van onder meer Borussia Dortmund Pavard beschuldigt van ‘het veroorzaken van problemen’ is ironisch. In 2020 verscheen hij regelmatig te laat op de training, omdat hij tot midden in de nacht spelletjes speelde op zijn PlayStation.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pavard meer gescoord dan Dembele zie ik nu, tragische statistiek haha. Kan toch niet man, blind paard is het ook. Al heb ik weleens eerder geruchten gehoord dat Pavard lastig is.

23 oktober 2023 om 11:41

Om altijd na een bevlieging tegen Almeria of Granada te horen dat hij nu echt los was en dat Setien/Koeman/Xavi hem wel aan de praat zouden krijgen. Vind het nog steeds bizar hoeveel Barca fans hier sip waren om zijn vertrek. Geen miskoop a la Hazard geweest maar net een categorie daaronder durf ik hem wel te plaatsen

23 oktober 2023 om 11:42

Zijn laatste seizoen bij barca was wel echt goed hoor.

23 oktober 2023 om 11:56

@diego_forlan

Vreemde reactie. In het seizoen 2022-2023 was hij gewoon aardig bezig tot zijn blessure en was hij veruit de gevaarlijkste speler voorin. En dan was het niet alleen tegen Almeria of Granada, maar onder andere ook in El Clasico (waar hij Nacho dolde) en tegen Atletico. Xavi was juist inderdaad degene die hem aan de praat kreeg, want kijk nu bij Psg.....

Ik was vooraf inderdaad aardig pissed over zijn vertrek(joao Felix was nog geen sprake van) omdat ik vooral het gevoel had dat we niemand in zijn plek kunnen halen die hetzelfde gevaar zou brengen. Achteraf gezien met de doorbraak van Lamine Yamal (al is het nog te vroeg om te zeggen dat hij helemaal ontploft is) en Raphinha die eindelijk weer goed speelt en de komst van Joao Felix voor op links is het uiteindelijk een goede zet geweest.

23 oktober 2023 om 12:08

Dat komt natuurlijk vooral doordat die zijn laatste seizoen eindelijk goed speelde, en de investeringen terug leek te gaan betalen. Als je dan als Barca er maar 25 miljoen aan overhoudt, is dat gewoon zuur.

24 oktober 2023 om 10:30

Zijn laatste seizoen was zijn beste, maar dat zegt niet zoveel. Het was gewoon niet zo slecht als zijn vorige seizoenen. Absoluut de grootste krommepoot van zijn generatie.

Pavard is voor 30 miljoen naar Inter gegaan afgelopen zomer, niet voor 40.

Wat een rare laatste alinea. Dat hij in 2020 telaat kwam heeft toch niks te maken met Dembele nu? En vaak genoeg gehoor over ruzies en conflicten waar Pavard in betrokken was, bij Dembele nooit. Niks ironisch aan dus.

23 oktober 2023 om 12:10

Heb je voorbeelden? Heb iets gemist/vergeten denk ik.

23 oktober 2023 om 13:12

Oke? En wat hij heeft gezegd over Pavard is ook niet de Dembele van nu.

23 oktober 2023 om 14:56

De Dembele van 10 maanden geleden als je pietje precies wil uithangen. Dan is nu nog steeds relevanter dan 2020.

Haha, en dat komt van Fortnite koning, werkweigeraar en de man die een prive chef nodig had om normaal te eten.

23 oktober 2023 om 11:47

Zijn prive chef ontsloeg*, haha.

Haha de pot verwijt de ketel. Pavard voor zo'n bedrag ongelooflijk echt een beperkte cv/rb erg traag niks speciaals aan domme fout van inter

Is dit een column of een nieuwsartikel? Want waarom wordt er even bepaald dat het ironisch is dat Dembele dit zegt? Alsof te laat komen te vergelijken valt met ruzies opzoeken.

23 oktober 2023 om 12:31

Het is toch vrij ironisch dat Dembele zegt iemand niet te moeten halen op basis van karakterproblemen?

23 oktober 2023 om 14:03

Hij zegt conflictgevoelig. Wat heeft dat te maken met tot laat in de nacht Playstationen? Is Dembele ooit in een conflict beland met teamgenoten?

23 oktober 2023 om 14:14

Jij snapt niet dat het ironisch is dat Dembele een club waarschuwt om een speler te halen omwille van zijn gedrag terwijl die zelf allerminst bekend staat om goed gedrag (ook al is het ander slecht gedag)?

Whaha. Pavard een probleemgeval noemen als Dembele zijnde. Dat is toch de tegenovergestelde wereld, toch?

Verder: wat zou Barca met hem moeten. Leuke speler, maar past niet bij Barca in mijn ogen. Zeker niet als ze nu al Araujo Kounde Cancelo en Christensen hebben. En Inigo nog als back-up.

23 oktober 2023 om 12:43

Het zou dan ooi om de rechtsbackpositie gaan. Daar kon en kan Barca versterking goed gebruiken.

23 oktober 2023 om 13:20

Met Cancelo (als je die kan houden), Koundé en Roberto heb je daar voldoende opties.

23 oktober 2023 om 14:12

Kounde is vooral een gelegenheidsrechtback. Prima als 3e optie, maar hij is vooral de toekomst voor in het centrum.

Roberto zal waarschijnlijk vertrekken na dit seizoen, dus dan is een nieuwe backup sowieso nodig (ervanuit gaande dat Cancelo blijft). Daarnaast komt Roberto als rechtsback ook echt tekort vind ik.

23 oktober 2023 om 13:34

Dembele is dan ook geen speler meer van Barça. Dit gaat niet over het huidige seizoen, he.

23 oktober 2023 om 13:47

Dat snap ik. Dat geef ik toch ook nergens aan?

Maar Dembele gaf dit waarschijnlijk aan toen hij wel nog bij Barca zat. En hij was zelf vaak genoeg een probleemgeval hoor. Om dan Pavard zo te noemen, is lachwekkend als Dembele zijnde.

23 oktober 2023 om 14:15

Almogaver doelt er waarschijnlijk op dat je Cancelo benoemt, terwijl er vorig seizoen nog geen fatsoenlijke rechtsachter was die ook aanvallend wat bij kan dragen (kounde speelde verdienstelijk, maar het is niet het type back wat Barca zoekt).
Toendertijd was Pavard opzich een logische optie, ook al ben ik er niet echt fan van

23 oktober 2023 om 14:58

Hij heeft hem dan waarschijnlijk ook geen 'probleemgeval' genoemd. Hij heeft allicht louter gezegd dat hij vaak bij conflicten betrokken is. Vervolgens is het ofwel het bestuur van Barca ofwel de media die hem onder de noemer probleemgeval plaatste.

Hoe is het ironisch vanuit Dembele? Het lijkt me de gewoonste zaak van de wereld dat een club bij spelers navraag doet over potentiële nieuwe spelers en Dembele geeft daar antwoord op.Als bijv. een Balotelli volledig vanuit zichzelf een transfer probeert te blokkeren omdat de potentiële nieuwe speler een enfant terrible blijkt te zijn. Dat is ironie. Dembele doet hier niks geks en is behalve het tot laat in de nacht PlayStationen weinig verweten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren