Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje moet rekening houden met Pot 2 tijdens loting voor WK

Laatste update:

Het Nederlands elftal komt naar alle waarschijnlijkheid terecht in Pot 2 bij de loting voor het WK. De FIFA moet de officiële lotingprocedure nog bekendmaken, maar naar verwachting wordt dit gedaan op basis van de wereldranglijst van de mondiale voetbalbond. Als dat daadwerkelijk gebeurt, moet Oranje rekening houden met een topland als tegenstander in de groepsfase.

De loting voor het WK in Qatar wordt gehouden op 1 april, ook al zijn de twee winnaars van de intercontinentale play-offs dan nog niet bekend. Tijdens de vorige WK’s werd Pot 1 samengesteld op basis van de FIFA-ranking. De 32 deelnemers worden doorgaans verdeeld over vier verschillende potten. Qatar komt als gastland als groepshoofd in Pot 1, waardoor er daarna nog zeven plekken te verdelen zijn.

Op de meest recente FIFA-wereldranglijst staat Nederland op de elfde plaats. Van alle landen die boven Oranje staan, hebben België, Brazilië, Frankrijk, Engeland, Argentinië, Spanje en Denemarken zich reeds geplaatst. Italië, Portugal en Mexico, die alle drie boven Oranje staan, kunnen zich ook nog plaatsen voor het WK. Zodoende is de verwachting dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in Pot 2 terechtkomt.

Een 4,5 voor de slechtste speler van Oranje tegen Noorwegen

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Oranje. Lees artikel

Nederland plaatste zich dinsdagavond na een 2-0 overwinning op Noorwegen in De Kuip door doelpunten van Steven Bergwijn en Memphis Depay in de slotfase. Het WK begint volgend jaar op maandag 21 november met de openingswedstrijd. Het toernooi wordt gespeeld in acht verschillende stadions in zeven speelsteden. De finale vindt plaats op 18 december.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima toch. Lekker het WK beginnen met een 5-1 overwinning op Frankrijk 😉 Nog even terugkomend op gister ben gewoon blij dat we het geflikt hebben. Ook al was het spel niet goed dit was gewoon een finale op zich. Het leek ook wel alsof het weer even onwennig was voor ze om zonder publiek te spelen. Wat ik overigens lachwekkend vind is dat onze toekomstige all time topscorer Depay gewoon een 5.6 krijgt hier, als hij Pipo Inzaghi heette had hij gister gewoon een 8 gehad.

17 november 2021 om 07:41

Op basis van wat had hij gisteren een 8 verdiend dan ? Op dat doelpunt na was hij echt niet bijzonder hoor…

17 november 2021 om 07:50

Een 8 misschien wat overdreven, maar een 5.6 vind ik te laag. De verwachtingen zijn gewoon veel te hoog voor onze targetman.

17 november 2021 om 08:17

Nee hoor, hij acteert graag de vedette dan wordt hij ook beoordeeld als een vedette. Meneer heeft een volledig vrije rol, dan moet je het ook waarmaken ook. Dat is niet de 1-0 in de 85ste minuut. Zodat het elftal 85vminuten lang door angst geregeerd te werk gaat.

17 november 2021 om 08:24

Ninjakai, 1 van de lompste argumenten om een spits omlaag te halen. ' niet de 1-0 in de 85ste minuut. Zodat het elftal 85 minuten lang door angst geregeerd te werk gaat' Ben je twaalf?

Je loopt zeker ook te klagen als een spits een cl finale in de allerlaatste seconde beslist? Die jongen schiet ons zowat eigenvoetig naar het WK en daarvoor het EK, ow en daarvoor ook nog naar de finale van de Nations League.

Wat is nou echt je probleem met Memphis.

17 november 2021 om 08:51

"Je loopt zeker ook te klagen als een spits een cl finale in de allerlaatste seconde beslist?"

Het was weliswaar niet in de laatste minuut maar ik kan het mij nog herinneren als de dag van gisteren. Het doelpunt van Kluivert in de finale 84e minuut. Ik kan sowieso moeilijk stilzitten tijdens belangrijke wedstrijden maar deze sloeg alles.
WK finale '10 ook zo'n wedstrijd, spijtig genoeg viel dat dubbeltje de verkeerde kant op.

17 november 2021 om 08:51

Het was niet eens de 1-0, maar de 2-0. Maar buiten dat. Was Memphis goed? Nee, absoluut niet. Die intikker in de laatste minuten maakt niet dat hij een voldoende verdient..

Om het even voor je op te sommen:
- veel balverlies
- niet mee verdedigen/lopen
- meerdere kansen verzuimd om al eerder de voorsprong te pakken
- juist zijn ego weerhield ons ervan te scoren (kansloos op goal proberen te schieten ipv af te leggen op Danjuma)
- counters ''verprutst'' door in plaats van een bal te passen naar Bergwijn, Danjuma of Klaassen (die alledrie vrij stonden) maar in te dribbelen in 3 verdedigers
- overall zijn keuzes in deze wedstrijd en zijn balbehandeling

Dat was simpelweg Memphis zijn wedstrijd. Mag je daar kritiek op hebben? Ja dat lijkt mij toch wel zeg... Maakt het nu nog echt heel veel uit, aangezien we naar het WK gaan? Nee..

17 november 2021 om 09:14

Stoorde mij inderdaad het meest aan het niet of nauwelijks meeverdedigen van Depay. Met name in de laatste fase liet hij zijn man gewoon mee opkomen zonder een stap extra te zetten. Het kan zijn dat hij moe was.....maar dan moet je gewoon om een wissel vragen.

17 november 2021 om 09:38

Jackieboy, Depay was niet zo best gisteren. Ik zou overigens geen enkele andere aanvaller kunnen voorstellen die we ipv Depay zouden opstellen. Daarvoor is de spoeling gewoon te dun vind ik. Weghorst? Nou, laat die eerst maar weer eens zijn basis terugkrijgen, maar vind ik niet de spits die ik ipv Depay zou willen. Maar jouw argument als, niet meeverdedigen of lopen? Met wie dan? De 2 cv,s van Noorwegen zijn nauwelijks van hun helft afgeweest. Als hij hij al met iemand moest meelopen zouden dat deze heren zijn.

17 november 2021 om 10:04

@yoda, de initiële discussie was dan ook of hij gisteren een voldoende scoorde niet of er een beter alternatief voor handen was. Mee verdedigen begint al voorin, als de aanvallers goed druk zetten kan er niet goed worden opgebouwd. Verdedigen is niet enkel mee terug lopen naar eigen helft, dat is wel een hele beperkte kijk op voetbal. Depay leed gisteren meermaals slordig balverlies, wat natuurlijk een keer kan maar na zo'n blamage had ik eerlijk gezegd extra scherpte verwacht. En dat is ook wat Depay zijn zwakke plek is, voetballen kan hij wel zijn overall rendement is alleen alles behalve stabiel.

17 november 2021 om 10:20

Zijn overall rendement niet stabiel? Hij heeft in 2021 gigantisch veel assists en goals geleverd voor NL, en er zijn weinig wedstrijden waar hij niet betrokken was bij een goal

17 november 2021 om 10:45

Hoeveel goals en assists had hij in de 4 wedstrijden op het EK? De wedstrijden waar het om draait namelijk.

17 november 2021 om 10:50

@yoda.

Oh maar daar ben ik het ook zeker mee eens hoor . Er is geen alternatief die ook maar in de buurt komt qua kwaliteiten. Daarom heb ik ook een beetje een ''haat'' (te sterk woord, maar zo gaat de uitdrukking)-liefde verhouding met Depay. Kwalitatief is hij onze beste aanvaller, maar hij is tevens geregeld een zeer frustrerende speler om naar te kijken.

Wat betreft Weghorst, die heeft zijn basisplaats al wel weer terug . Maar die zou ik inderdaad ook niet in de basis zetten hoor. Wel vind ik dat Depay zo af en toe eens gewisseld mag worden in Oranje. Bijvoorbeeld gisteren. Elke andere snelle speler had die goal ook kunnen maken in ieder geval.

Met inderdaad de 2e Cv's, of de backs waar hij soms bij stond. Wat ik vooral bedoel met meeverdedigen is het echt druk zetten en het niet laten lopen zonder dat iemand het overneemt. Depay zet wel een beetje druk, maar niet zo dat een verdediger daardoor een bal moeilijker kan spelen of dat hij het zelfs onderschept. En iets wat hij ook vaker doet (ik zie dat bij Barcelona ook vaak bij hem) is ''achter'' zijn man aanlopen en dan stoppen, zonder de man daadwerkelijk ''over te geven'' aan een medespeler. Het beste voorbeeld hiervan is de goal van Alaba in de Classico. Dat illustreert het beste wat ik hiermee bedoel eigenlijk. Dan lijkt het net alsof hij zoiets heeft van: ''meh, geen zin meer om mee te lopen''. Ik weet niet of dat iets bewusts is, maar ik zie het vaker bij hem (gisteren ook, alleen was het toen niet gevaarlijk).

En zoals easy-e ook zegt: met name de scherpte ontbreekt dan. Hij is soms zo laconiek op het veld. Gisteren ook weer veel misbaar maken omdat het niet zo heel top liep, maar zelf dan ook veel fouten maken.

17 november 2021 om 11:02

@schwarz.

Ik denk dat easy-e bedoelt het rendement afgezet tegen de pogingen en balverlies. Assists en goals zijn inderdaad top vanuit Depay (beetje statspadding ook tegen nietszeggende landen overigens, maar dat terzijde). En daarom is het ook moeilijk om kritisch te zijn natuurlijk. Maar als je het afzet tegen hoe hij speelt in wedstrijden, is het soms dus absoluut niet ''stabiel''.

Die ene goal van gisteren, wat staat daar tegenover? Eigenlijk 80 minuten slecht spel vanuit Depay. Veel onnodig balverlies (met de nadruk op onnodig). Kansen verzuimd te nemen: de kopballen, counter dood laten bloeden door de bal niet af te spelen, toen hij vrij kwam voor de keeper die de verdediger blokte daarna kansloos nog proberen te schieten ipv af te leggen op Danjuma die wel vrij stond.

Dat is denk ik het rendement wat bedoelt wordt. Die ene intikker tegenover al het slechte in die pot, dat is dan niet goed.

17 november 2021 om 07:45

De beoordeling gaat over deze wedstrijd, niet over all zijn goals tot nu toe.

17 november 2021 om 08:10

Pieter Memphis is straks een all time topscorer die elke voetballer in Nederland voorbij gevlogen is qua goals. Van Persie, Robben,Kluivert, Nistelrooy, Gullit,Basten, Cruyff ,Keizer enz. Maar onderschat zn assists ook niet he. Heel belangrijk voor de bondscoach en het team. Toch kan ie er niet zoveel van volgens sommigen.. Gek he?

17 november 2021 om 08:25

Haha inderdaad lachwekkend dat sommige mensen zo kritisch op z’n spel zijn. Kijk ook weer naar die sprint bij de 2-0 en hoe die m opzet met Stevie, dat is weer even pure klasse.

17 november 2021 om 08:26

Memphis heeft natuurlijk indrukwekkende statistieken. Toch denk ik dat als ie in een periode had gespeeld met jongens als Robben, Kluivert, Van Persie, dat ie dan nooit aan 75 interlands was gekomen.

Het blijft toch een noodverband in de spits en een echte buitenspeler is het ook niet.

17 november 2021 om 08:40

Internationals spelen ook veel meer wedstrijden nu die eingekijk nergens om gaan en vaker tegen kleine landen dan scoort je nou eenmaal meer.depay is een prima voetballer maar zeker 2 klasse minder als elke speler in het rijtje wat jij opgenoemd hebt.

17 november 2021 om 08:47

Wanny, dat ben ik wel met je eens. Toch kun je dan ook concluderen dat zn statistieken extra knap zijn. Vaak linksbuiten gespeeld. In begin als invaller. Als nood in de spits gekomen en doet dat toch aardig. Eens ,tis geen Kluivert of RVN die topscorer werden in PL en PD. Toch zou ie in een goeddraaiend Barcelona nog best hoge ogen kunnen gooien waar ie tot 20 goals en 10 assists komt in de competitie,maar heeft ie imo de pech dat ie in een beerput terecht gekomen is.

17 november 2021 om 08:54

@pieterpost.

Het was prima gedaan, maar pure klasse? Dat hij hem voor die verdediger doorkopt naar Bergwijn is goed (maar dat had net zo goed iemand anders kunnen doen, was absoluut niet moeilijk), maar daarna is het allemaal Bergwijn hoor.

Wat is er pure klasse aan mee rennen en een FIFA goaltje maken? Bergwijn maakt die goal. Als we mensen al helemaal de lucht in moeten gaan prijzen als ze een keer een sprint trekken, dan zijn we ver heen..

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik anti Memphis ben ofz hoor. Ik verwacht alleen meer van hem, zeker omdat hij zichzelf profileert als de grote man. Dan moet je naast een intikker in de 85e minuut ook goed spel op de mat kunnen leggen.

17 november 2021 om 09:02

@wanny Zoals Kuyt zeker?

17 november 2021 om 09:26

@wanny
Onzin. Huntelaar is toch ook aan 75 interlands gekomen? Babel is toch ook aan 65 interlands gekomen? En Promes aan 50? Memphis een noodverband noemen vind ik echt denigrerend. Het kan zijn dat je hem niet mag - ook ik vind hem niet sympathiek - waardoor je niet wil dat hij zo veel scoort, maar het is inmiddels een spits geworden. By far de beste spits die we hebben. Hij speelde bij Lyon als spits en speelt bij Barca als spits. De man scoort ongelooflijk makkelijk en ongelooflijk veel. Geniet er van en wees blij, want het ziet er niet naar uit dat er de komende twee/drie jaar een topspits aan zit te komen.

17 november 2021 om 11:51

Maar hoeveel interlands heeft Hasselbaink gespeeld? Die was topscorer in de PL.
Die zou met de nu beschikbare spelers ook aan 75 interlands komen.

Het maakt gewoon heel veel uit in welke periode je speelt of je aan veel interlands komt. Huntelaar was in zijn periode pinchhitter nummer 1 in Oranje. Net zoals Van Hooijdonk dat was. Het was niet zo dat Klaas-Jan even Van Persie op de bank hield

17 november 2021 om 08:22

Hij heeft bijna geen bal goed geraakt. Tweede helft totaal onzichtbaar, op die late intikker na.

17 november 2021 om 08:59

Pippo Inzaghi had echter geen enkele pretenties. Die stond 88 minuten lang niks te doen, om in de resterende 2 minuten op de goede plek te staan om 1 of 2 goals te maken. Hij stond er om de goals te maken, en meer ook niet.

Memphis betrekt zichzelf veel meer in het spel, met als gevolg dat er ook heel veel meer fout kan gaan. Misschien is het daarom ook wel beter voor Memphis als hij zich ook zou beperken tot een aantal taken in plaats van dat hij de kar probeert te trekken. Daar heeft hij wel het charisma voor, maar wellicht iets minder de kwaliteiten.

17 november 2021 om 09:34

Als er iets is dat Depay niet heeft is het het charisma om de kar te trekken. Op de moeilijkste momenten of de momenten waar je makkelijk voetbal moet spelen (wat moeilijk is volgens JC) gaat hij hakjes geven alsof hij 3-0 voor staat. Op momenten dat het niet lekker loopt staat bij hem als eerste de kop naar beneden

17 november 2021 om 09:21

Huh, Memphis die ondergewaardeerd wordt? Dat hebben we in Nederland nooit eerder gezien.

17 november 2021 om 10:20

Leuk al die goals in de kwalificaties maar wanneer gaat hij Nederland er eens door sleuren op een moeilijk moment? Hij heeft 1 WK als invaller op de teller en 1 EK waar het drie keer niks was.

Hetzelfde bij Barcelona, een paar goals tegen de kleinere teams maar in toppers gaat hij nooit structureel het verschil maken omdat het gewoon geen topper is.

Zullen in ieder geval leukere poules worden dan op het EK en niet met rare acties dat de zoveel beste nummers 3 ook doorgaan. Hopelijk blijft het WK wel gewoon zo, al zal dat vroeg of laat vast ook uitgebreider worden.

17 november 2021 om 07:38

Ja daarom hopen dat het zo blijft... Gezien de verhalen dat vanaf 2026 er op het WK 12 poules zijn... Waarbij je het dus hetzelfde gestuntel gaat krijgen als op het EK.

17 november 2021 om 07:48

Zat er wel weer in. Uiteindelijk kijkt iedereen wel maar zit je weer naar groepsfases te kijken zonder enige spanning.

17 november 2021 om 07:49

Mag het toch hopen van niet verschikkelijk idee 😅

Dit lijkt mij een uitgelezen kans om oranje onder 19 te sturen naar dit schandalige toernooitje. Toplanden als Spanje en Frankrijk mogen dit voorbeeld volgen. Maak er maar een veredeld jeugdtoernooi van, meer verdienen ze daar niet

17 november 2021 om 07:55

Lekker relevant ook. Wat heeft dit te maken met het feit dat ze in pot 2 kwamen? Was het geen 'uitgelezen' kans als ze in pot 1 kwamen? Wat een hypocriet gelul. De wereld draait om geld kerel, wen er maar aan.

17 november 2021 om 08:26

Oke King Arthur. Laten we ons kwalificeren om de moraalridder uit te hangen.

Doe dat lekker in je eigen tijd. Sta jij voor het KNVB gebouw te protesteren oid?

17 november 2021 om 08:40

Iemand die de ernst van moderne slavernij, mensenrechtenschendingen en corruptie inziet een moraalridder noemen... dan ga je lekker? Dan maar een moraalridder, maar mocht dit in een buurland of in ons eigen land gebeuren, lopen we hier met duizenden door de straten met de spreekwoordelijke hooivorken en fakkels. Nu boeit het kennelijk te weinig omdat het een paar honderd km verderop gebeurd..

17 november 2021 om 08:42

Je bent gewoon een pieperd.achteraf de moraalridder uithangen heeft inderdaad geen zin.of je maakt een statement vooraf of helemaal niet.niet alleen Europa verdient het om WK's te organiseren

17 november 2021 om 08:54

Ik hoop dat je je kleertjes zelf maakt. Wil op geen enkel label 'made in china' zien staan.

Daarnaast valt onder moderne slavernij voor mij ook onderbetaling. Daar is is NL ook genoeg van. Of doe jij elke keer een donatie als je bij de Maccie langs gaat. Ow om het dan niet eens te hebben over die potjes die bij de kassa staan, daar gooi je zeker ook je spaargeld in?

Statiegeld? Hoop dat je het doneert.

Ik geef zeker om de mens, en ik zou graag de wereld redden, maar ik ben helaas geen Superman. Daarnaast kan ik ook niet alle last van de wereld dragen. In mijn persoonlijke leven heb ik al genoeg bagage om elke dag te dragen.

Als ik een ander kan helpen doe ik dat zeker. Alleen ga ik nu geen moraalridder lopen spelen, puur om mezelf beter te laten voelen, want daar doe jij het voor.

Ow kijk mij even protesteren terwijl iedereen (terecht) blij is. Wat denk je, dat niemand hier wat geeft om de mensenrechten? Dus twee dingen kunnen niet waar zijn?

17 november 2021 om 08:47

Ik heb jou en vele met jou niet horen praten over mensenrechten, dictator etc toen het WK in Rusland werd gehouden.
Straks gaan Nederlandse sporters ook braaf naar de Olympische spelen in China, maar ook daar zul je niet dezelfde "haat" voelen als nu tegen Qatar.
Duitsland dat haar WK dmv corruptie en omkoping kreeg jaren terug was ook voor velen geen issue want ja het slachtoffer was toch een Afrikaans land.
De hypocrisie van sommigen hier is gewoon......

17 november 2021 om 08:58

Dat je dit nu gaat uitleggen als haat tegen Qatar vind ik nog het meest kansloze aan je slappe betoog. Ik heb juist vele horen praten of mensenrechten en corruptie in Rusland, juist omdat precies diezelfde misstanden speelden bij beide kandidaten. We waren er alleen zelf niet bij, waardoor het te weinig aandacht kreeg. 'gelukkig' krijgen we met dit WK een herkansing. Geen idee waarom jij er nu weer iets raciaals (of wat voor poging dit ook is) van wil maken.

17 november 2021 om 09:41

En tuurlijk pak je er alleen de dingen uit die jou goed uitkomen. Maar geef dan je reactie op Duitsland of komt dat je niet goed uit?

17 november 2021 om 10:29

Nouja Abdel, er is in NL echt genoeg kritiek op Rusland en Poetin en op China en de Communistische Partij. Dat soort regimes (persoonlijk vind ik China nog erger) passen allemaal in een rijtje met Qatar maar ook Saudi Arabië bijvoorbeeld, landen waar voetballers voor het geld naartoe gaan. Het is allemaal niet OK toch?

17 november 2021 om 14:55

Ik ben absoluut met je eens dat het een grove schande is wat daar gebeurt qua mensenrechten schendingen. Maar ik ben van mening dat de verwijten en irritaties naar Qatar toe niet evenredig zijn met andere soortgelijke WK's. Maar goed genoeg erover, ben zelf blij dat Nederland erbij is voordat we weer een saaie wk hebben zonder AH-aanbiedingen.

17 november 2021 om 10:15

Zo dom en naïef om voetballers met dit probleem op te zadelen. Toen duidelijk werd waar de Wk's werden gehouden had men duidelijke afkeuring moeten uitspreken. Het boeide toen echter niemand want het was toen nog niet relevant/hot, nu we dichtbij het evenement zijn moet er ineens van alles gebeuren.

Dat gezegd te hebben wat lost het op als wij of misschien wel niemand erheen zouden gaan? Of zoals jij voorstelt we er een jeugd team heen sturen? Als je mensen naar onze standaard wil laten leven dan krijg je dat echt niet gedaan door conflict op te zoeken.

En dan komen we bij jouw, wat doe jij om dergelijk kwaad te voorkomen? Koop jij duurzame kleding? Geen elektronica uit China? Geen elektronica met grondstoffen uit conflict gebieden zoals Congo? Etc.

17 november 2021 om 10:46

Ik ben het met je eens dat dit een belachelijk voorstel is. Maar niks doen is alsof je je kop in 't zand steekt.
Als je hier niks doet als voetballer, hoef je je ook niet meer uit te spreken tegen ongelijkheden en racisme want dat is "niet de taak van een voetballer of bondscoach".

Verder nog even: geen elektronica uit China en zonder grondstoffen uit Congo? Er is geen computer, laptop, smartphone of tablet dan meer beschikbaar.

17 november 2021 om 22:21

@luke Pingen

Er is een verschil tussen uitspreken tegen onrecht en protesteren door niet naar een toernooi als deze te gaan. Wat elektronica betreft, dus dan is het maar wel oké? Dat een van Dijk dan nooit een Wk zal spelen wat één van zijn hoogtepunten in zijn leven zou moeten zijn moet dan weer wel? Iets met dubbele standard.

Dezelfde trend zie je in de klimaat discussie de overheid moet het maar regelen en af en toe bashen we een paar boeren. Toch heeft de consument de meest impact, deze dicteert welke richting we op gaan.

17 november 2021 om 11:11

Hahaha nou dan maak je een statement hoor! We doen er wel aan mee, maar sturen niet onze allerbeste spelers. Het is all the way of helemaal niet natuurlijk. Alsof je uberhaupt alle landen mee zou krijgen in zo'n plan, hoe dacht je dat het WK-bid van Qatar uberhaupt gehonoreerd heeft kunnen worden? Vriendjespolitiek en verdeeldheid.

Met het huidige selectie zie ik Nederland jammer genoeg niet ver komen op het wk

17 november 2021 om 07:48

Dat dachten we in 2014 ook, maar we hebben evenals toen een van Gaal.

17 november 2021 om 07:58

We hebben nu geen Robben of van persie, Sneijder
Aanvallend komt NL gewoon te kort

17 november 2021 om 08:07

Dat we aanvallend te kort komen ben ik het niet eens. Depay is verschrikkelijk belangrijk voor deze ploeg. Op hem kan je altijd bouwen, alleen is het probleem dat als hij weg valt je gewoon geen stootkracht voorin hebt. Beetje zoals Noorwegen gisteren.

17 november 2021 om 08:20

Als ik eerlijk moet zijn is Depay voor mij geen absolute topspeler.
Zoals ik al zei 2014 had nl aantal topspelers aanvallend, en die ontbreken nu depay is geen kaliber robben.

17 november 2021 om 08:42

Depay vond ik een van de zwakste op het veld. Stond vrijwel continu op de verkeerde plek, weinig controle, mislukte acties etc. Hij en Groeneveld liepen elkaar vooral in de weg.

17 november 2021 om 09:26

Toen hadden we echter een verdediging die bestond uit Janmaat, Vlaar en een jonge de Vrij. Die is nu dan weer iets beter.

17 november 2021 om 09:36

Met spelers als Gakpo, Berghuis, Danjuma, Bergwijn, Memphis heb je wel uitstekende middelen om te counteren tegen sterkere landen. Onze verdediging is echt wel stukken beter dan in 2010 of 2014, dus wat dat betreft sluit ik niks uit.

17 november 2021 om 07:50

Mwaww.. Met Berghuis en evt Gakpo op de flanken! Van Gaal zet denk in op 5-3-2 helaas. Wanneer dat zo is, mag Blind blijven hopen

17 november 2021 om 08:57

Blind speelde gisteren prima dus wederom een prima keus van v Gaal maar dat zal wel komen omdat papa Blind assistent is 🤔.

p.s; hoop is een uitgestelde teleurstelling..

Jammer dat de loting alweer gestuurd wordt. Zou graag zien dat alle landen gewoon in een pot worden gegooid en dan vrij loten.

Blijft werkelijk te absurd voor woorden dat het gastland standaard in pot 1 zal komen en daarmee alle toplanden uit het rijtje Brazilië, Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, België, Spanje etc ontloopt. Hoog tijd dat de FIFA daar eens mee stopt, want zo wordt één poule alvast oneerlijk verpest. Qatar hoort gewoon net als andere landen van vergelijkbare allure lekker in pot 4 te zitten; succes met je wedstrijden tegen Frankrijk en Mexico.

17 november 2021 om 08:50

Maar waarom zouden die toplanden elkaar moeten ontlopen in de eerste fase? Waarom hebben die landen bepaalde rechten die andere landen niet hebben?

Eerlijke competitie betekent ook met dit soort dingen stoppen.

17 november 2021 om 08:58

@wanny.

Waarom denk je? Op basis van prestaties..

Dat zijn toch juist eerlijk verdiende rechten? Die landen zitten in pot 1 door gewonnen wedstrijden etc. Qatar komt in pot 1 omdat het een toernooi gekocht heeft. Dat is de definitie van oneerlijk.

De huidige verdeling is gewoon eerlijk? Als je goed presteert, kun je in een hogere pot komen voor de loting. Dat is letterlijk verdienste voor je prestaties.. Hoe eerlijk wil je het hebben?

17 november 2021 om 09:01

Ik vind dat niet verkeerd, dat is toch zo ingesteld dat de kans groter is dat de toplanden mekaar later treffen. Klinkt misschien oneerlijk maar wel wat de meeste mensen het liefste zien denk ik. We willen toch Frankrijk-Brazilie, Engeland-Argentinie in de halve finales dan als het Frankrijk-Zweden en Engeland-Peru. Als die landen daar komen is het terecht maar toch niet wat we echt willen zien?

17 november 2021 om 09:25

Ik snap wel waarom ze het doen. Maar waarom zouden prestaties uit het verleden invloed moeten hebben op een nieuw toernooi? Je zou voor zo'n WK gewoon op 0 moeten beginnen en allemaal gelijke kansen.

Je mag toch ook niet met 12 man spelen omdat je 4 jaar terug wereldkampioen was.

Het is gewoon net als de Champions League. De grote jongens houden de status quo zoveel mogelijk in stand.

17 november 2021 om 09:32

Oh, je hoort mij ook niet per se een lans breken voor het gestuurde loten met potindelingen, maar ik vind wel dat áls je dat doet, er absoluut geen uitzonderingspositie mag zijn voor het gastland. Zoals hierboven ook gezegd wordt: die potindeling wordt gemaakt op basis van verdiende rechten (prestaties) en het zorgt voor een gelijkwaardige verdeling van de landen, wat er weer voor zorgt dat niet de helft van de toplanden waar je voor gaat zitten al in de groepsfase uitgeschakeld wordt omdat er toevallig twee poules des doods ontstonden, en je in de knock-outfase ineens tegen matig voetbal aan zit te kijken. Daar valt wat voor te zeggen en het werkt prima, totdat je het gastland, in dit geval waarschijnlijk met afstand het slechtste voetballand aller tijden op een WK en dat zich nooit op eigen kracht had kunnen kwalificeren, het privilege geeft om vrolijk in pot 1 te komen zitten en zo Duitsland, Brazilie etc te ontlopen. Lekker dan. Nog even los van de corruptie waarmee Qatar deze positie gekocht heeft, is het per definitie het verkwanselen van je pottensysteem en het vergooien van de spanning in één poule om het zo te organiseren. De tegenstanders die Qatar uit pot 2 en 3 krijgt, weten direct al dat ze haast gegarandeerd door zullen gaan.

17 november 2021 om 11:12

@wanny.

De termijn is misschien te lang wat betreft prestaties, maar hoezo houden de grote jongens de status quo zoveel mogelijk in stand dan? Kijk alleen al naar Nederland. Vroeger standaard pot 1, maar door onze eigen dramatische prestaties gaan we dus waarschijnlijk naar pot 2. Dat is toch precies wat bedoelt wordt? Gebrek aan prestaties leidt tot mindere status en vice versa. Dat de prestaties te lang door blijven tellen zou wel kunnen en dat zou je kunnen veranderen (o.b.v. afgelopen 2 jaar bijvoorbeeld i.p.v. afgelopen 5 jaar of whatever).

Zo'n toernooi staat niet op zichzelf he. De kwalificatie is er onderdeel van. Dus dan is het toch logisch dat het mee telt? Mooie vergelijking van niks trouwens met je 12 man.. In het ridicule overdrijven om je punt te redden?

En natuurlijk is het niet perfect en zit er een licht voordeel in voor de grotere landen. Maar guess what, die presteren ook standaard goed.

17 november 2021 om 13:09

@ Jackieboy10

Als de kwalificatieresultaten zouden bepalen hoe de loting gaat, kan ik me er meer bij voorstellen. Dat maakt onderdeel uit van het toernooi. Alles wat daarvoor en daarbuiten is gebeurd niet.

En je krijgt een grote kans op een status quo, aangezien het voor de kleinere landen veel lastiger is om verder te komen. In de CL zie je hetzelfde.

Lekker bij Qatar in de poule komen, ik teken ervoor.

17 november 2021 om 09:39

Mwa geef mij maar gewoon een land als Argentinië of België. Kijken hoe we er voor staan, plus heeft dat meer het elan van een WK dan spelen tegen een land als Qatar. En we zijn geeneens kansloos ook tegen die landen.

een topland? zoveel toplanden zijn er momenteel niet naar mijn mening, niet waar NL nou echt van wakker moet liggen. ik hoop zelf op een poule met landen van verschillende continenten. altijd leuk

Gewoon een goed land erbij. Dan zie je direct waar je staat op het WK. Het liefst dan ook direct de eerste wedstrijd, zou top zijn.

Duitsland dus jammer genoeg ook in pot 2, ach die Mannschaft zullen zich 100 procent revancheren voor 2018

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren