Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstellingen Nederland - Duitsland: Promes vervangt Bergwijn

Laatste update:

Het Nederlands elftal is uitstekend uit de startblokken gekomen in de EK-kwalificatie en wil de lijn doortrekken tegen Duitsland. Na de 4-0 overwinning op Wit-Rusland hoopt Oranje ook de ploeg van bondscoach Joachim Löw over de knie te leggen. Die Mannshaft ondergaat momenteel een metamorfose en verkeert niet in een grootse vorm, zo bleek afgelopen woensdag nog in een oefenwedstrijd tegen Servië (1-1). Aan Nederland de taak om hier optimaal van te profiteren en een grote stap te zetten in de richting van kwalificatie voor EURO 2020.

Het vertrouwen bij Oranje is weer helemaal terug. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman is de lijn naar boven ingezet. Nederland plaatste zich eind vorig jaar al voor de Final Four van de Nations League door in de poulefase af te rekenen met wereldkampioen Frankrijk en Duitsland, en donderdag werd Wit-Rusland probleemloos opzij gezet in de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatie. Memphis Depay was de grote uitblinker en hij had in De Kuip nog geen minuut nodig om de score te openen. Hij profiteerde van gestuntel in de Wit-Russische defensie en dankzij zijn vroege goal zat Oranje op rozen. Depay was aangever bij de 2-0 van Georginio Wijnaldum, scoorde vanaf elf meter zelf de 3-0 en leverde assist op de 4-0 van aanvoerder Virgil van Dijk.

Depay voelt zich als een vis in het water bij Oranje. "Het is zo lekker om in deze ploeg te spelen. Dat kan ik je bijna niet vertellen”, zei Depay na de zege op Wit-Rusland tegenover De Telegraaf. "Het begint al als we maandag verzamelen. We hebben elkaar dan zoveel te vertellen. Daarna gaan we samen trainen en blijven in het trainingskamp maar met elkaar praten. Depay sprak van een 'eenheid' bij Oranje en die band is terug te zien op het veld, merkte hij op. "Kijk maar eens hoe Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum mij aanspelen. Dan is het lekker voetballen, hoor."

De stijgende lijn bij Oranje is duidelijk zichtbaar, terwijl het rommelt bij de nationale ploeg van Duitsland. Het besluit van Löw om de ervaren Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng niet meer op te roepen wekte veel onbegrip en boosheid bij de supporters. De bondscoach vond het tijd voor verandering. Na het dramatisch verlopen WK, waar Duitsland als laatste eindigde in een groep met Zweden, Mexico en Zuid-Korea, werd ook in de Nations League niet goed gepresteerd. Door de tegenvallende resultaten is Duitsland afgezakt naar de zestiende plaats op de wereldranglijst van de FIFA. Met het oproeen van spelers als Maximilian Eggestein (Werder Bremen), Niklas Stark (Hertha BSC) en Lukas Klostermann (RB Leipzig) hoopt Löw op betere tijden.

Hoe de verhoudingen tussen Nederland en Duitsland liggen werd eerder deze week door de Duitse teammanager Oliver Bierhoff geschetst. “We zijn niet langer meer de favoriet bij een uitwedstrijd tegen Nederland. We zijn wel favoriet tegen de andere ploegen. We hebben ook een goede basis in deze selectie. Er zitten nog steeds spelers in die wereldkampioen zijn geworden (in 2014, red.) ”, zo liet hij weten tijdens een persmoment. Koeman wil er met zijn ploeg zondag alles aan doen om de drie punten in de Johan Cruijff ArenA te houden. “Als je bij Duitsland in de poule zit, zijn wij en Duitsland favoriet om door te gaan. Je thuiswedstrijden moet je sowieso winnen.”

Blessures Nederland en Duitsland

Koeman had al twee keer gewisseld toen hij donderdag tegen Wit-Rusland Denzel Dumfries naar de kant haalde ten faveure van Kenny Tete. Al bij het eerste balcontact ging het mis bij de rechtsback van Olympique Lyon. Hij greep naar zijn hamstring en kon niet verder, waardoor Oranje de laatste twintig minuten met een man minder speelde. Vrijdag werd bekend dat Atalanta-back Hans Hateboer is opgeroepen als vervanger van Tete. Dumfries hield lichte klachten over aan het duel van donderdag, maar is fit genoeg om zondag te kunnen starten. Aan de kant van Duitsland ontbreekt Julian Draxler door een blessure. Klostermann hield een blessure over aan het oefenduel met Servië en is afgehaakt. Verder beschikt Löw over een fitte selectie. Leroy Sané kreeg tegen Servië vlak voor tijd een harde tackle te verwerken, maar desondanks is hij fit genoeg om zondag aan de aftrap te verschijnen tegen Oranje.

Opstelling Oranje

Koeman voert tegen Duitsland een wijziging door ten opzichte van het duel met Wit-Rusland. Quincy Promes start in de aanval als vervanger van Steven Bergwijn. Op de rechtsbackpositie is Denzel Dumfries fit genoeg om te starten.

Opstelling Nederland: Cillissen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Promes, Depay, Babel.

Opstelling Duitsland: Neuer; Kehrer, Rüdiger, Süle, Ginter, Schulz; Kimmich, Kroos; Goretzka, Sané, Gnabry.

Live-uitzending en aanvang

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland begint zondagavond 24 maart om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. Het duel wordt live uitgezonden door NPO 1. Het eerste deel van de voorbeschouwing begint om 19.30 uur. Na het journaal van 20.00 uur krijgt de voorbeschouwing om 20.20 uur een vervolg.

Wat verwacht jij van Nederland - Duitsland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Win je deze pot, dan ben je voor 99% geplaatst.

Als Duitser hoop ik uiteraard op winst van Nederland. Dat heeft alles te maken met de aanhoudende arrogantie van de 3 heren Löw, Bierhoff en Grindel. Alle 3 zijn zij verantwoordelijk voor de huidige miserie bij Duitsland.

23 maart 2019 om 10:18

Kun je dit uitleggen?

23 maart 2019 om 10:28

Alles wat misloopt loopt mis. Löw blijft stoer op z'n eigen systeem en handelde respectloos bij de definitieve uitsluiting van de 3 Bayernspelers. Hij moet dringend opstellen op basis van geleverde prestaties i.p.v. leeftijd. Als fan van Bayern geef ik zelf toe dat Ter Stegen momenteel de nummer 1 moet zijn bijvoorbeeld.

Dan is er nog een bondsvoorzitter (grindel) die meer verstand heeft van politiek dan van het sportieve aspect. Het is hij die met Löw verlengde vóór de start van het WK 2018.

Bierhoff houdt zich te veel bezig met commerciële belangen dan met sportieve aspect. Hij denkt dat het afhaken van fans naar stadions vooral te maken heeft met slechte sportieve prestaties. Hij zou beter eens kijken naar de ticketprijzen. Ik snap niet waarom een voetbalbond veel moet verdienen aan dure tickets en sponsoring. Een voetbalbond betaalt aan spelers enkel premies terwijl de werkgevers met name voetbalclubs wel hun loon moeten verder betalen na de verplichte terbeschikkingstelling. Gelukkig zijn de Duitse internationals bereid om af te zien van de premies bij tegenvallende prestaties.

24 maart 2019 om 07:58

Op basis van geleverde prestaties ..? Dat doet hij nu toch. Wk 2018 was waardeloos daarom selecteert hij door. Muller speelt al enkele jaren stukken minder dan de periode daarvoor.
Ik snap de keuze van low volledig. Ploeg leek verzadigd te zijn, wat we eerder ook bij Spanje hebben gezien. Ben het wel met je eens dat ook neuer vervangen moet worden, want ter stegen keept al een hele lange periode formidabel.

24 maart 2019 om 08:55

Dat doet hij niet helemaal. Ongeacht leeftijd zijn er nog een aantal spelers die slecht presteren. Denk maar bijvoorbeeld aan Kroos.

Verder zet Löw Kimmich doodleuk op het centrale middenveld terwijl Emre Can doodleuk moet toekijken. Emre Can was nog een van de beteren in de CL-campagne tot nu toe.

Löw zou beter eerst zichzelf in vraag stellen.

24 maart 2019 om 18:48

@ohwowhwohw

maar doorselecteren doe je normaal gesproken als als de nieuwe spelers die je gaat selecteren aantoonbaar beter of minimaal gelijkwaardig zijn als wat je passeert. ik vraag me af of dat momenteel het geval is

24 maart 2019 om 20:11

Dank voor de uitleg. Helder, en erg interessant te weten. T'is wel vreemd deze actie inderdaad.

Ik vind toch een zeer behoorlijke Duitse ploeg hoor.. Op papier tenminste. Zullen ongetwijfeld tijd nodig hebben, maar die is er mijnsinziens ook met deze kwalificatie campagne. Duitsland kan met deze ploeg en natuurlijk mogelijk enkele aanpassingen, jaren vooruit.

23 maart 2019 om 10:41

Oranje zal de nul toch weer houden, als Blind tenminste geen fouten maakt...
Ik verwacht doelpunten van Depay en Voeg ik, misschien nog eentje van een opkomende back.
2 - 0 wordt het minimaal

23 maart 2019 om 11:18

Let op Eggestein , Maier en Moukoko.

Het rommelt helemaal niet bij die mannschaft, dat is een aanname. Er zijn beslissingen genomen met als gevolg vernieuwing . In 2006 was dit, 2010, 2014 en 2018. Dat noemen ze change management wat normaal is om te overleven. Dat heeft iedere club en nationaal team. Low zal niet weer gaan experimenteren met zn verdediging , betiteld als zorgenkindje. Dus Kimmich RB, Suele en Ruediger CB, LB Schulz. CM Goretzka en Kroos, Havertz. De aanval is gewoon wereldklasse!

23 maart 2019 om 12:10

Reus en Sané passen wat mij betreft prima in dat rijtje hoor, want die zijn gewoon van het kaliber Dembele, Lukaku, Coutinho, Bale en Icardi die je op noemt. Nee geen Messi, Neymar, Mbappe of Ronaldo, maar daaronder passen ze zeker wel in een rijtje die jij op noemt.

23 maart 2019 om 12:42

waarom staat lukaku in dat rijtje? ik vind dat helemaal vreemd om dan depay niet te benoemen maar wel zo stijve hark als Lukaku

23 maart 2019 om 12:53

Sane staat in de PL gewoon op 8 doelpunten en 9 assists dit seizoen. In de CL staat hij dit seizoen op 4 doelpunten en 5 assists. Vorig seizoen in de PL ook gewoon 10 doelpunten en 15 assists. Daarnaast bijna altijd een basisplek bij Manchester City. Vergelijk dat is met Dembele, Bale of Coutinho die jij opnoemt. Dan mag je wat mij betreft Sané ook in dat rijtje zetten. Dat Reus de stap naar de wereldtop niet heeft gemaakt komt door zijn blessures en het feit dat Dortmund elk jaar redelijk ver komt in Europa en hij sinds jongs af aan fan van die club is, maar een fitte Reus is zeker niet minder dan Dembele, Coutinho, Bale, Lukaku, Icardi, etc.

24 maart 2019 om 19:41

Met 'zeker niet minder' druk je je nog voorzichtig uit. Ik denk dat Reus (veel) beter is dan die namen. Het is dat hij veel blessures heeft maar hij kan zo gruwelijk goed voetballen. Die zou bij elke club in de wereld in de basis staan

Hopelijk speelt reus niet

Word een mooie wedstrijd vandaag

Ik hoop dat Nederland de Duitsers afmaakt. Check eens de Duitse opstelling: 5 verdedigers en geen diepe spits.
De man is knettergek geworden. De hoofdschuldige blijft nog altijd Grindel met weinig voetbalverstand. Hij heeft namelijk het contract met Löw verlengd vóór start van het WK.

24 maart 2019 om 20:19

Haha, jij bent een kenner van het Duitse voetbal! Of je hebt een hekel aan Löw. Stel je gerust; mn Duitse vriendin en groot fan van 'Die Manshaft'.

24 maart 2019 om 20:24

Ik ben van Duitse afkomst. Ik uit vooral mijn ontevredenheid uit naar de 3 heren Lã¶w, Bierhoff en Grindel. Hun houding getuigt van weinig professionaliteit en dat in combinatie met de sportieve malaise.

Als Werner er in had gestaan en dan samen met sané was dit een hele andere pot geweest. Ik snap niet dat hij op de bank zit, en waar is in godsnaam Reus?

Ik ben geen fan van promes maar verras mij maar... bergwijn komt dus ontdaan en teleurgesteld terug van deze interland periode en moet zo tegen mij favouriete club om kampioenschap gaan spelen en dit is dus wat ik tegen dat folkloristische heb ... je betaald als club die jongen zn salaris richt je team op hem in en hoopt zo kampioen te worden en dan komt de KNVB voorbij en sloopt even zijn moraal of ze raken gebleseerd... kwalificatie zou gewoon in tournooi/ competitie vorm na het seizoen moeten!! Dan hebben de clubs geen last van dit folkloristisch geneuzel!

Low speelt 5-3-2 bij balverlies, 3-5-2 bij balbezit. Ook wel de kledinghaak tactiek genoemd door de zwevende backs. Veel loopvermogen op de flanken met Schulz en Ginter. Dynamiek met Goretzka en Kimmich centraal op t middenveld en de counter zoekende met de snelheid van Sané en Gnabry. Het wordt een saaie pot! Snap
Niet dat Low bang is en zo verdedigend speelt.
Met Gündogan, Reus, Werner , Havertz zal Nederland het namelijk veel moeilijker hebben. Ik denk 3-0 winst voor Oranje.

24 maart 2019 om 20:25

Dank, goede analyse! Ik denk dat Oranje op moet passen! Ze hebben veel jong talent bij Duitsland, en dat kan er zo maar uitkomen in zo'n klassieker! Kijken of Oranje het door kan trekken. Benieuwd.

5 min onderweg Nederland heeft nog geen 10 sec balbezit gehad .

Zie Mn vorige post...il voorspelde veel loopvermogen met Ginter en Schulz op de flanken.

Zeer teleurstellend Nederlands elftal. Niemand weet wat te doen bij balbezit en verdedigend staat t heel slecht. Moet heel wat veranderen want anders wordt dit 0-3

Vooral als Babel dit soort kansen blijft missen .

24 maart 2019 om 21:19

Kan toch niet op dit niveau.. en 0-2

Piieeep!! Wel een heerlijke goal.. 0-2. Hopen op een fenomenale tweede helft.

Als ze niet oppassen wordt het nog 0-3 voor de rust. Matige eerste helft van oranje tot nu toe.

24 maart 2019 om 21:28

Dat zeg ik...

Zijn we er toch weer ingetrapt.

Duitsers zijn meer gebrand op een resultaat dan oranje. Hopen dat Koeman wat jongens op scherp kan zetten. Toch twee fouten achterin. In eerste instantie Matthijs die weg glijdt. En bij de tweede staat Denzel te slapen en komt Virgil te laat in actie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren