Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Open brief van Zidane over vertrek bij Real: ‘Er werd opzettelijk gelekt’

Laatste update:

Zinédine Zidane heeft maandag in een open brief in de Spaanse sportkrant AS uitleg gegeven over zijn vertrek bij Real Madrid. De 48-jarige trainer laat weten dat hij niet meer het volledige vertrouwen van het bestuur van Real Madrid voelde en daarom ervoor koos om zijn nog eenjarige contract niet uit te dienen. De Spaanse topclub greep dit seizoen naast alle prijzen, zowel nationaal als internationaal. “Ik weet hoe het in de voetballerij werkt en ik ken de eisen bij een club als Real Madrid. Als je niet wint, dan moet je gaan.”

“Ik vertrek, maar niet omdat ik het werk als trainer zat ben”, benadrukt Zidane, die in 2018 ook al ervoor koos om Real Madrid te verlaten. Toen had hij echter in 2,5 jaar tijd liefst drie keer de Champions League gewonnen. “Toen voelde ik dat het team een nieuwe koers nodig had om na zoveel overwinningen en zoveel prijzen aan de top te blijven. Nu is dat anders", geeft de Fransman in de open brief te kennen. "Ik vertrek omdat ik voelde dat de club me niet langer het vertrouwen geeft dat ik nodig heb. Ik krijg niet de steun om op de middellange of lange termijn iets op te bouwen.”

“Als je niet wint, moet je gaan. Maar nu wordt alles wat ik in het verleden heb opgebouwd zomaar vergeten”, benadrukt Zidane. “Ik ben een winnaar en was hier om prijzen te pakken, maar de mensen zijn nog belangrijker voor mij, hoe zij zich voelen. Tot op zekere hoogte ben ik daar zelfs voor terechtgewezen. Het deed veel pijn als ik na een nederlaag las dat ik ontslagen zou worden als we de volgende wedstrijd niet zouden winnen. Zulke dingen werden opzettelijk naar de pers gelekt, om twijfels en misverstanden te veroorzaken.”

“Ik heb niet om privileges gevraagd, zeker niet, alleen om wat meer respect voor het verleden. Gelukkig had ik een paar geweldige jongens in mijn ploeg. Toen het slecht ging, hebben zij me gered met geweldige overwinningen. Omdat ze in mij geloofden en omdat ze wisten dat ik in hen geloofde.” Zidane benadrukt dat hij ‘natuurlijk’ niet de beste trainer ter wereld is. “Maar ik ben in staat om iedereen, of het nu een speler of een lid van de staf is, de kracht en het vertrouwen te geven om zijn werk goed te doen.”

“Ik weet precies wat een team nodig heeft. In mijn twintig jaar bij Real heb ik geleerd dat de fans willen dat we winnen, wat logisch is, maar vooral dat de spelers alles geven voor de club. Ik kan garanderen dat wij altijd de volle honderd procent hebben gegeven.” Real Madrid werd achter Atlético Madrid tweede in La Liga en werd uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League (door Chelsea) en de achtste finales van de Copa del Rey (door derdedivisionist Alcoyano).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen prijs dit seizoen maar heeft een topprestatie geleverd met deze selectie om vervolgens weg te worden gepest, dat zegt wel wat over deze "grootse" club. Het gebeurd dus niet alleen in Barcelona, treurig

31 mei 2021 om 08:48

imo is Zidane de beste coach van het afgelopen decennium. 3 keer de CL gewonnen en dit jaar ook weer een halve finale met een mindere selectie en ook nog een hoop blessures

31 mei 2021 om 09:04

Absoluut eens, zo gaan ze dan met een clublegende om. Gauw weg daar want daar valt echt geen eer meer te behalen

31 mei 2021 om 10:23

@japie kijk zo kan het het ook he. Een Koeman die totaal niet gewenst is blijft plakken en de gentleman Zidane trekt zijn conclusies. Man met principes.

31 mei 2021 om 10:30

Toch niet te vergelijken? Zidane heeft al alles bewezen als coach bij Real. Koeman alles behalve. Natuurlijk wilt die blijven om zich te bewijzen.

31 mei 2021 om 10:55

@mrkrillin Mooi van Zidane idd en hij is samen met Ancelotti qua gedrag sowieso een goed voorbeeld voor al die popie jopie trainers die je tegenwoordig ziet met hun afwijkende gedrag. ik zou zelf echter geen 10 miljoen laten liggen. zeker niet als zo een Laporta die sowieso al helemaal geen principes kent, je uit de tent wil weg pesten op een manier die je verwacht van een kind van 6 jaar oud. dan zou ik ook gaan dwars liggen om mijn geld mee te krijgen, want zo hoor je als leidinggevende niet om te gaan met je werknemers. of je ze nou zelf hebt aangesteld of niet. je hebt al het recht om iemand te ontslaan, maar handel het dan wel professioneel af

31 mei 2021 om 11:36

@japie : en als ik Koeman zou zijn denk ik dat het niet eens lang zou hoeven duren; om te beginnen Ter Stegen in de spits en Messi op doel de eerstvolgende wedstrijd

31 mei 2021 om 11:44

@ikbengoed83 die zou wel mooi zijn inderdaad

31 mei 2021 om 11:52

De meest succesvolle coach kan je ook zeggen. Voor mij is het toch wel een feit dat Real Madrid 3x de CL op rij won door die geweldenaar Cristiano Ronaldo. Dat had ook Dick Advocaat kunnen presteren. Man, wat een geoliede machine was Real toen met CR7.

31 mei 2021 om 12:01

dat vind ik te makkelijk. Guardiola bv had bij Barca een dreamteam met o.a. Messi, Iniesta en Xavi. hoezo heeft hij met dat team dan niet drie keer de CL gewonnen? Zidane had wel degelijk een vinger in de pap in dat succes door tactisch veelzijdig te zijn tegen verschillende type tegenstanders. dat Ronaldo een legendarische speler is staat natuurlijk verder buiten kijf

31 mei 2021 om 12:06

Iemand met principes kan ook juist blijven zitten als hij wordt weggepest.

31 mei 2021 om 12:20

@zermatt: Dat doe je enkel voor je ontslagpremie en nergens anders voor, deur dichttrekken en die ellende achter je laten. Geen mens wat dat volhoudt

31 mei 2021 om 09:03

Dit gebeurd continue overal in het voetbal en wellicht ook elders. Een verdrietige zaak hoe mensen met elkaar omgaan. Dit moet eigenlijk acuut stoppen, links of rechtsom

31 mei 2021 om 15:19

Zidane heeft ook keihard geblunderd hoor. Kreeg 300 miljoen, Jovic en Hazard beiden een flop. Heeft Llorente, Odrio, Reguillon laten gaan. Allemaal niet goed genoeg gevonden door Zidane. Hij heeft het over lange termijn visie, maar daar had ie tot dusver niks van kunnen laten bewijzen. Perez maakt de juiste keuze om hem te laten gaan. De manier waarop, met lekken van de pers enzo, is wel schandalig en respectloos. Wens hem het beste in de toekomst.

Bedankt voor alles ZZ ❤️

31 mei 2021 om 08:54

Zorg en Zekerheid?

Ik snap wel dat hij dat zo voelt, en dat hij het heel vervelend vindt om te lezen dat hij ontslagen zal worden als hij nog een keer verliest. Maar volgens mij was dat in de periode dat Real zich niet leek te gaan kwalificeren voor de KO fase van de CL en dat was toch ook wel een periode dat Real echt heel erg slecht speelde! Waar mogelijk waren de resultaten nog slechter.. Ik weet niet zo goed wat ik van Zidane moet vinden en de komende jaren gaan dat vormen. Ik vind het spel van Real vaak niet goed, er zat geen echte lijn in en wat mij betreft was onder Zidane het spel slechter dan het in jaren geweest was. Maar hij won wel prijzen! Ik denk dat dat vooral met Ronaldo te maken heeft gehad en minder met Zidane, maar we gaan het zien! Als hij met Juventus, Man United of waar hij ook zit volgend jaar opeens Europees mee gaat doen dan zal ik er toch naast zitten.

31 mei 2021 om 10:40

Dit seizoen heeft Real echt top gepresteerd met de selectie die er was. Meerdere blessures, covid besmettingen en een zeer onervaren winger die als een kip zonder kop speelt.

ik zou een Zidane of Wenger wel bij het Franse elftal willen zien. de behoudende spelopvatting van die Deschamps vind ik niet passen bij de kwaliteit van het materiaal

31 mei 2021 om 09:00

MaarJapie... Wenger won nooit de CL als manager. En we willen toch een topcoach zien bij het Franse nationale team en geen prutser die de CL niet wist te winnen?

31 mei 2021 om 09:03

Wenger wist te presteren met arsenal, dan ben je toch echt een topcoach.

31 mei 2021 om 09:05

Wenger is pas een wereldcoach. Jaren lang heeft hij kritiek moeten verduren dat hij altijd maar vierde werd (met heel matig materiaal). Altijd uitgelachen tijdens die periode. En zie nu. Arsenal plaatst zich niet eens meer voor de CL. Zelfs niet met steraankopen als Ubameyang, Partey, Lacazette, Leno, Pépé,...

31 mei 2021 om 09:05

Mij moet je daarvan niet overtuigen, Wenger is een legende. Maar volgens Japie ben je enkel een topcoach als je in het recente verleden de CL wist te winnen... vandaar ook de sarcastische toon in mijn bericht.

31 mei 2021 om 11:08

Deschamps gaat aan zijn vierde eindtoernooi beginnen, 2014 was aan klein drama in Brazilië met verlies in de kwartfinale tegen de latere winnaar Duitsland. 2016 een verloren finale ondanks het veldoverwicht en WK winnaar in 2018. En het zou me weinig verbazen als ze het EK nu ook weer pakken. Je kan dan moeilijk zeggen dat Deschamps niet bij het spelersmateriaal past want eigenlijk haalt hij er alles uit wat erin zit. En Wenger, die man is zo oud, heeft in de laatste 10 jaar bij Arsenal niets meer gewonnen, leuke man maar niet meer geschikt als bondscoach. Zidane zou het wel eens kunnen overnemen als Deschamps vertrekt of het EK verprutst, zijn kinderen zijn oud genoeg nu dus hij kan gaan en staan waar hij wil.

31 mei 2021 om 11:18

Deschamps pakt wel prijzen, wat prima past bij de kwaliteiten van de selectie. Typisch Nederlands (en ook Guardiolas) om graag in schoonheid te willen sterven. In de meeste landen is meedoen nou eenmaal niet belangrijker dan winnen

31 mei 2021 om 12:06

zou iedereen niet een prijs pakken met deze Franse selectie? ik denk dat pakweg een Wiljan Vloet hier ook het WK wel mee gewonnen had

31 mei 2021 om 12:30

Dan onderschat je de rol van de trainer. Als iemand weet wat Franse voetballers nodig hebben om een toernooi te winnen is het iemand die zelf met Frankrijk zo'n toernooi heeft gewonnen. Daarnaast spreek Wiljan Vloet nauwelijks Frans

31 mei 2021 om 12:31

Oke, maar zidane is de beste omdat hij met noodle hair cristiano ronaldo, bale, benzema, modric kroos casemiro ramos carvajal prijzen wist te pakken.
Maar bij frankrijk zou iedereen het met die selectie kunnen. Je hebt gewoon totaal niet door dat je jezelf tegen spreekt.

31 mei 2021 om 12:37

@29er dat hij geen Frans spreekt is dan idd wel weer een handicap voor hem

31 mei 2021 om 12:39

@salaaf Frankrijk heeft wel vaker in de historie van het voetbal een WK gewonnen. Zidane heeft iets gepresteerd wat nog nooit een coach in de historie van het voetbal is gelukt. als debuterend coach drie keer op rij de CL winnen. dat is jouw held Guardiola niet eens gelukt met een dreamteam met o.a. Messi die jij beter vindt dan Ronaldo, Xavi, Puyol, Busquets, Dani Alves, Pique en Iniesta.

31 mei 2021 om 12:44

Zidane heeft gepresteerd wat nog niet eerder gedaan was. Maar dat ontheft jou nog niet van het feit dat je tegenstrijdig bezig bent. Deschamps wint het wk en je zegt dat iedereen dat wel kon met dat elftal. Zidane wint de champions league en hij is de beste. Maar zidane had ook de beste of wellicht de een na beste selectie in de wereld. Je gebruikt verschillende maatstaven en bent niet eerlijk, zelfs niet naar jezelf. Je bent gewoon kei hard tegenstrijdig bezig.

31 mei 2021 om 13:02

Barca was wel de grote favoriet die met aanvallend voetbal moest spelen tegen teams die zich ingraven. Real speelde puur op resultaat met countervoetbal en de nodige dosis geluk in de cl campagnes met penalty's etc. Ze waren vaak gelijkwaardig aan de tegenstander qua spel. Pep heeft vaker pech gehad waarbij barca veel meer kansen had dan inter en chelsea waar ze werden uitgeschakeld. Maar jij houdt ervan om puur naar resultaat te kijken en jezelf te herhalen. Dan is frank de boer ook een van de beste ajax coaches aller tijden zeker?

31 mei 2021 om 13:04

nee hoor als Deschamps nu ook nog het EK wint zal ik hem zeker de credits geven. ja natuurlijk want Real heeft 36 wedstrijden lang nooit pech en alleen maar geluk gehad en Barca heeft 36 wedstrijden alleen maar pech en geen geluk gehad. bij City heeft Guardiola nu zeker zogenaamd ook al 4 jaar op rij pech in de CL en bij Bayern had hij zeker ook 3 jaar op rij pech in de CL? Frank De Boer vind ik niet de beste coach allertijden. een CL winnen onderscheid de mannen van de jongens want daar tref je als club de zwaarste weerstand en wordt er tactisch van een coach vaak het uiterste gevraagd. een nationale competitie winnen met de duurste selectie vind ik niet zo heel bijzonder

31 mei 2021 om 13:05

@hazardinho het gaat helemaal niet om barca of guardiola of wat dan ook. Het gaat erom dat Japie hier tegenstrijdig bezig is. Zidane wint met arguably de beste selectie van de wereld. Maar als deschamps het doet dan zegt hij "zou iedereen niet met die selectie winnen?".

31 mei 2021 om 13:06

@japie "nee hoor" LOL Ahahhaha maar je doet het al. Kan mij het schelen of je het in de toekomst gaat doen. Het staat er letterlijk, je denkt dat iedereen het wel met deze selectie kon winnen, en bovenin staat er duidelijk dat je zidane de beste vond omdat hij wint met Real madrid wat vol zat met sterren in hun prime....... hilarisch dit. ontkennen tot het bot

31 mei 2021 om 13:10

@salaaf ja want drie keer op rij een toernooi winnen is hetzelfde als 1 keer een toernooi winnen natuurlijk. ik geef Zidane niet credits omdat hij slechts 1 keer de CL heeft gewonnen maar omdat hij 3 keer op rij de CL heeft gewonnen. dat is nog nooit iemand gelukt in het voetbal dus dat is een uitzonderlijke prestatie totdat er een coach komt die die prestatie evenaart of overtreft. dat Ranieri bv met een Leicester kampioen werd vond ik ook uitzonderlijk of dat een Ten Hag bv met Ajax wat voor internationale begrippen zeer beperkte middelen heeft de halve finale van de CL haalde dat vond ik ook uitzonderlijk. en een Griekenland dat het EK won met beperkt materiaal dat vond ik ook uitzonderlijk. een coach die met deze Franse selectie een keer het WK wint vind ik niet uitzonderlijk. pakt Deschamps nu het EK ook nog dan vind ik het wel uitzonderlijk want twee keer op rij een eindtoernooi winnen dat doen niet veel coaches hem na, ongeacht de kwaliteit van de selectie. dat is Spanje 1 keer eerder gelukt en Frankrijk 1 keer eerder gelukt en misschien vergeet ik nog een land maar die prestatie zie je niet vaak

31 mei 2021 om 13:12

@japie "frankrijk heeft wel vaker in de historie van het voetbal een wk gewonnen" Real madrid heeft een keer 5x de europa cup 1 (champions league) gewonnen achter elkaar. Daar vervalt dat argument ook weer.

31 mei 2021 om 13:14

@japie ik ga mijn excuses aanbieden want ik begin oprecht te denken dat jij gewoon het vermogen niet hebt om door te hebben hoe tegenstrijdig je bezig bent hier. Als jij het vermogen hier niet voor hebt kan ik je ook niet de schuld geven. Dus bij deze mijn excuses dat ik je zo onder druk heb gezet. Ik zal voortaan niet meer op je tegenstrijdigheden reageren.

31 mei 2021 om 13:21

@salaaf wanneer was dat dan toen Real 5 seizoenen op rij de CL of Europacup 1 pakte onder dezelfde coach? ik ben heel benieuwd

31 mei 2021 om 13:21

@salaaf ik vind jou eerder tegenstrijdig dan mij. ik heb gezegd drie keer op rij een toernooi winnen vind ik uitzonderlijk. waar heb ik volgens jou gezegd dat ik 1 keer een toernooi winnen uitzonderlijk vind?

31 mei 2021 om 18:22

Japie overdrijft ook weer, in de cl en zeker vanaf de halve finale wordt het op details beslist waar de trainer geen invloed op heeft tenzij je de tegenstander compleet overklast. Waar bij barca messi een penalty mist en ze eruit vliegen wint real van bayern op pingels en krijgen ze de finale van liverpools keeper cadeau. Dat heeft niks met de coach te maken of wil je de omhaal van bale en kopbal van ramos op het conto van Zidane zetten? Ik geef je wel gelijk dat pep bij city heeft gefaald Europees gezien.

31 mei 2021 om 18:30

@hazardinho ben ik met je eens maar het gaat daar helemaal niet over. Japie laat hier zien dat hij niet logisch kan beredeneren. Hij zegt tegenstrijdige dingen en ziet het zelf niet in.

Ik ben al jaren fan van Real Madrid maar het doet mee pijn hoe Madrid de laatste jaren onder Perez zich manifesteren is, er lijkt geen ene vorm van sympathie meer in de club te zitten.

Hoe Perez om gaat met spelers/trainers die ontzettend veel waarde hebben toegevoegd aan de club. Denk aan het vertrek van spelers als Raul, Casillas, Ronaldo en zo kan ik nog een paar opnoemen. En nu Zinedine Zidane die een fantastisch resultaat heeft behaald dit jaar. De selectie dit jaar was verre weg dubbel bezet en met nog eens meer dan 30 blessures dit jaar nog deze resultaat te hebben behaald verdiend al een prijs op zich.

Hoe Perez Madrid veranderd naar puur alleen een bedrijf is misselijkmakend. Respect richting fans, spelers en trainers lijkt helaas ver te zoeken.

31 mei 2021 om 09:02

Ik zou de brief van Zidane in zijn geheel lezen. Wanneer je kunt in het Spaans. Dat geeft toch een genuanceerder beeld van de rol die Perez heeft gespeeld in deze.

31 mei 2021 om 10:25

Staat op de website van As.com https://as.com/futbol/2021/05/31/primera/162242903...

Real Madrid is een club die zijn volledige identiteit baseert op een cultuur van winnen, tot op een level dat zeer goede spelers die nog steeds op een hoog niveau speelden, in hun prime de club uit zijn geduwd (bijv. Özil, Higuain, talloze anderen), zelfs clublegendes zoals Raul en Casillas. Is RM een ondankbaar club? Ik persoonlijk vond het altijd een beetje overdreven maar toen ik zag hoe ze met CR7 omgingen was het toch wel duidelijk dat fans en de club egoïstisch en hebzuchtig zijn, waardoor ze de inspanningen van hun spelers in moeilijke tijden niet kunnen zien. Het is een beetje de Wolf of Wallstreet, winnen is het enige waar ze naar verlangen - geen balbezit, geen tegenaanval, geen geweldig voetbal, puur en alleen winnen. Er is een mooie gezegde, form is temporary but class is permanent en dat vergeten ze in Madrid wel eens.

31 mei 2021 om 09:05

Het is juist precies andersom. Dat geeft Zidane ook duidelijk in zijn brief aan. Winnen is belangrijk, maar de totale overgave is nog belangrijker. Ik denk dat het beeld rond Real in Nederland teveel gevormd wordt door de Nederlandse media.

31 mei 2021 om 10:06

Het is precies andersom voor Zidane. Niet de club RM. Het is zijn brief niet de brief van RM. "Ik vertrek omdat ik voelde dat de club me niet langer het vertrouwen geeft dat ik nodig heb. Ik krijg niet de steun om op de middellange of lange termijn iets op te bouwen." Zidane moet 10 van de 10 winnen of minstens een waardevolle prijs winnen in een seizoen, gebeurt dat niet, dan word je niet gewaardeerd daar in Madrid, zo simpel is het.

31 mei 2021 om 10:13

@aycaramba. Hij mocht blijven van Perez.

31 mei 2021 om 10:23

Net zoals Koeman nog trainer van Barca?

31 mei 2021 om 10:27

Oké maar hij geeft duidelijk aan dat er druk op hem werd uitgeoefend door niet genaamde bestuursleden en dat hij geen lange termijn project mocht samenstellen. Ben ik de enige die de artikelen op VZ echt leest? Zidane zegt toch echt "Ik weet hoe het in de voetballerij werkt en ik ken de eisen bij een club als Real Madrid. Als je niet wint, dan moet je gaan."

31 mei 2021 om 11:25

Zoals hierboven staat aangegeven: lees de brief in zijn geheel. Daar zit toch dat meer nuance in. Daar geeft hij inderdaad oa aan dat Perez geen blaam treft en hij mocht blijven. Nooit vz vertrouwen wanneer ze iets inkorten. Lijken er altijd in te slagen belangrijke dingen weg te laten en een boodschap te verdraaien om het (nog) sensationeler te maken.

31 mei 2021 om 14:26

@real8madrid: Of jullie vertikken het om je gekleurde bril af te zetten? In Madrid wordt overduidelijk een smerig politiek spelletje gespeeld zoals benoemd in dit artikel; als je dat nu nog niet inziet of weigert in te zien ben je wel heel naief

31 mei 2021 om 14:52

Precies dat, real8madrid, maar bespaar je de moeite kerel, zoals gewoonlijk en zoals ook duidelijk te zien hier viert de domheid weer hoog tij. Jammer dat Zidane vertrokken is, Perez had hem graag gehouden. Ik hoop dat Raul de job krijgt. Jij?

31 mei 2021 om 15:31

@ikbengoed83 jij vertikt het om het origineel statement van Zidane te lezen. Dit artikel is een ingekort stuk op wat Zidane daadwerkelijk zei.

Maar goed, een barca fan die probeert te stoken terwijl je club zelf in armoedige staat verkeerd.

EEN Schande MET Hoofdletters. Oei wat zou het zijn als Zidane trainer van barca geweest zou zijn. Je zou de gekste dingen lezen over Barcelona maar nu lees ik niemand maar dan ook niemand wat zegt over de oorzaak. Ik lees alleen legend 3 champions league ongelofelijk. Hoe kan je zo omgaan met een speler trainer Zinedine Zidane!!!! Hij heeft de club zoveel gegeven en dan ga je dit bij Zidane doen, wauw! Ik vraag me af als ze zo met Zidane omgaan hoe dan straks met iemand die geen geschiedenis heeft met real maar er toch coach wordt? Zidane verdiend alle respect in de wereld en dat meen ik oprecht. Je ziet aan alles het is een goeie man met een hart op de juiste plek. Het is inderdaad zo geweest dat als je ergens las als hij morgen niet wint dat hij dan wordt ontslagen en elke x zette hij daarna een geweldige serie neer. Diep respect voor deze man en een Schande MET Hoofdletters Voor DIE Neppe Mensen!

31 mei 2021 om 09:15

Een schande is het inderdaad. Maar zo vies, sluw en respectloos is de Spaanse media. Zij hebben een media gek als Mourinho ook zo ver gekregen dat hij het zat werd. Zidane is gewoon weggepest geweest door de media en omdat de club hem weinig tot niet steunde daarin, en ook omdat hij het gewenste project niet kreeg van Perez, koos hij om te vertrekken.

31 mei 2021 om 09:19

De media is inderdaad smerig maar hij zegt letterlijk zonder een naam te noemen van iemand binnen de club lekte als ik een wedstrijd had verloren. Je kan zoiets niet doen. Ik vind dat echt slecht, slechte mensen. Wees een echte gentlemen en nodig hem voor een gesprek uit en bespreek het maar niet zo doen. Helaas bestaan zulke mensen

31 mei 2021 om 11:28

Het probleem is dat dat ene bestuurslid niet de macht heeft om Zidane te ontslaan en hem uitnodigen op een gesprek heeft dus ook weinig nut. Zolang perez tevreden blijft wordt Zidane niet ontslagen. Op deze manier kunnen die bestuursleden toch druk uitoefenen en in het beste geval (hun pov) hem inderdaad weg krijgen. Iets wat ze niet gedaan krijgen als ze volgens de juiste kanalen handelen.

31 mei 2021 om 14:23

Zo smerig vies en sluw is de media? Wat dacht je van de club Real Madrid? Het gaat duidelijk om een intern lek zoals ook zo benoemd? Zet je gekleurde bril af zeg

Misschien Juventus iets te snel gehandeld?
Had hem wel daar zien staan.

In Spanje mag de media gewoon alles. Zij treiteren mensen, pesten mensen gewoon. De hoeveelste coach is nu al niet vertrokken? Hoeveelste voetballer is al niet kapot gemaakt door deze zelfde media? Kom op, is dat wel legaal? Dit is iemand elke week de grond in boren. Zal je zien dat Zidane naar PSG of ergens zal gaan waar de druk van de media niet zo groot is en hij het fantastisch naar zijn zin zal hebben.

Ik zou ook lekker snel weggaan. Alle topspelers meenemen. Laat die 'grote' spaanse clubs maar lekker in hun eigen egoisme rotten. Ik hoop dat ze uit de champions league gezet worden voor het aandeel in de super league. Het is tijd voor een nieuwe generatie topclubs die goedbeleid voeren. In plaats van achterlijke hoeveelheden geld uitgeven en je naaste collega's als oud vuil te behandelen. Zonder deze mensen ben je namelijk helemaal niks.

Ik snap niet zo goed wat ik hiermee moet. Zidane zegt: “Ik vertrek omdat ik voelde dat de club me niet langer het vertrouwen geeft dat ik nodig heb“.Florentino Perez probeerde hem juist te overtuigen om te blijven, ondanks Reals mislukte seizoen. Ieder andere trainer zou zijn ontslagen. Verder heeft Zidane groenlicht gekregen om te doen en laten wat hij wilt met spelers/talenten. Odegaard werd met veel bombarie, op zijn verzoek terug gehaald, maar vervolgens stuurt hij hem zelf weg. Jovic ook. Die werd gehaald en weer weggestuurd om Zidane te pleasen. Hazard werd gehaald. Etc etc. Coaches hebben normaalgesproken niks te zeggen bij Real Madrid, dus ik snap het nog allemaal nog niet zo goed. Ik begrijp dat hij niet de steun van de club niet voelde op bepaalde momenten. Bijv toen hij door wat emotionele Spaanse journalisten gehunt werd, toen had de club hem moeten verdedigen, absoluut. Maar dit kan toch niet alles zijn?

31 mei 2021 om 10:24

Dat is het probleem. Hij kreeg geen steun van de pers en ook zijn er dingen express gelekt in december vorige jaar.

Geen enkele trainer zal zijn prestaties bij Real Madrid (snel) evenaren.
Deze man moet op handen worden gedragen en naar zijn wensen en eisen worden geluisterd.
Hij heeft het onderste uit de kan gehaald uit deze selectie.
Ik vind Real Madrid een geweldige club, maar de selectie moet echt een kwaliteitsinjectie krijgen.
Marcelo, Hazard en Modric kunnen niet meer. Isco moet eigenlijk weg en plaatsmaken. Benzema is de enige spits er moet er een bij.
Marcos Llorente bij Atletico zal menig Real fan pijn doen, dat hij het geweldig doet.
Bale perikelen die meespeelden.
Zidane had meer steun nodig en al in een eerder stadium enkele transfers.

Keihard kan Zidane ook zijn. Dikke prima. Laat die Florentino Perez het maar voelen. Arrogante kwal aan het worden die ons de laatste 3 jaar voor de gek houdt. Inplaats van al zijn energie instoppen in dat Super League, had die beter Zidane het respect gegeven die die verdiende. Het klopt inderdaad dat de geruchten heel sterk waren dat Zidane ontslagen zou worden als die niet had gewonnen van Sevilla uit en een paar dagen later van Gladbach, toen Real het in die fase het verschrikkelijk moeilijk had. Weten jullie dat nog? Precies, bij geen winst op Gladbach, had Real achteraf Europa League moeten spelen. Een trainer ontslaan die 3 keer op rij de Champions League heeft gewonnen, lol. Ook geef ik Zidane groot gelijk dat die er iedere keer moe van werd van perscoferenties. Het ging alleen maar om randzaken inplaats van de wedstrijd. Inplaats van hoe Real die en die gaan aanpakken. Inplaats van hoe de tegenstander het doet. Niks ging over dat. Zo ontzettend jammer dat Zidane door al deze redenen weer geen trainer meer is van Real. Hier was jouw trainer a la Simeone die ook 9 of 10 jaar lang zit bij Atletico maar Perez steekt liever energie in andere dingen. Nooit vergeten dat die Cristiano verkocht en Mariano Diaz ervoor terughaalde. Ook geloof ik er geen knikker van dat Real vorig jaar zomer niks kon uitgeven. Triest hoe het met Real gaat op dit moment onder Perez. Weer een Legend die op deze manier weg is bij Real, de zoveelste.

Ach man wat een jankbal. Alsof andere coaches in de top altijd maar met alle liefde benaderd worden.
Wat moeten die andere topcoaches dan wel niet denken? Hij won 3x de cl puur door jongens als Ramos en Cr7. Nu die t niet meer voor m doen, gaat ie ten onder aan de druk. Kijk naar Guardiola dit jaar. Bereikt een cl finale en wordt alsnog finaal afgemaakt.
Zidane lijkt alleen klaar te zijn voor de positieve aspecten van coaching.

31 mei 2021 om 11:33

Hahahaha mallerd. Zidane is een van de weinige coaches die nooit klaagt. Niet over kritiek, niet over scheidsrechters, niets. Is ook een van de meest nederige. Steekt alle successen op zijn spelers en neemt al het falen op zichzelf. Hij kan niet om met de druk? Hij is alleen klaar voor de positieve aspecten? En dan pep noemen als voorbeeld. Beetje triest

Respect voor Zizou. Als je financieel onafhankelijk bent en sportief alles gewonnen hebt wat er te winnen valt. snap ik dat je zelf het moment van vertrek kiest. Grote meneer.

Eigenlijk zegt Zidane precies hetzelfde als Koeman. Beiden coaches hebben met deze selecties een topprestatie geleverd. Wordt hoog tijd dat er op hoger niveau de bezem doorheen gaat.
Realiteitszin ontbreekt daar volledig. Als je die Perez en Laporta hoort praten denk je dat ze een paar flessen wijn teveel hebben gedronken. Ongelofelijk dat dit wordt geaccepteerd door de supporters.

31 mei 2021 om 11:35

Je begrijpt dat dit gaat over gebeurtenissen in december toch? Toen ze 10 punten achter atleti stonden en het erop leek dat ze de ko fase van de CL niet door zouden komen. Dus topprestatie leveren is op het moment van de feiten niet echt van toepassing. Nadat hij en het team zich hebben herpakt is dat namelijk niet meer gebeurd

Zidane en Real zijn gewoon match made in heaven en met wat hij heeft als materiaal heeft hij echt freaking goed gepresteerd in zowel de CL als in Spanje. Won misschien geen titels, maar als hij een fatsoenlijk selectie had zou hij echt minstens La Liga hebben gewonnen.

Erg jammer om te zien hoe Real en Barcelona laatste jaren met hun legendes omgaan. Ze worden gauw vergeten als ze half seizoen niet presteren en vervolgens via de achterdeur eruit geknikkerd.

Wat een legende is deze man, echt een Gentleman!!!! Heerlijk om ook zulke persoonlijkheden in het voetbal te zien, hopenlijk blijft hij nog jaren en in de toekomst zou ik hem heel graag bij Chelsea willen zien. niet nu, niet over 5 jaar maar ooit zou ik hem onze clubkleuren willen zien verdedigen!

Goed dat hij z'n hart lucht. En terecht. Het is wel allemaal erg lastig. Men moet snappen dat dit niet perse richting Perez is gericht. Je hebt ook te maken met bestuurders. Wellicht dat toen het minder ging sommige hem onder deuk wilde zetten maar dat via de media bespeelde. Maar Perez zelf heeft meerdere keren aangegeven achter Zidane te staan, dat hij een blessing is voor Real Madrid. Maar blijkbaar zit het helaas diep bij Zidane en merkt hij ook dat er niet vooruit gewerkt kan worden aan succes. Bedoel ook het financiele aspect speelt een rol. Alweer 3 transferperiodes heeft Real niets kunnen kopen. Heel jammer maar goed het is wat het is. We zullen verder moeten. Het ga je goed Zizou!

Word een groot gemis. Ga hem echt missen. Een legende.
Ik denk dat het om de selectie gaat voor komend seizoen. Zidane hoefde niet weg maar denk dat hij niet de spelers krijgt die hij wil. Deze selectie daar moet echt de bezem doorheen en heeft een aantal versterkingen nodig. Zidane heeft gelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren