Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ook PSV informeert naar doelwit van Ajax en Hertha BSC’

Laatste update:

Hendrik Van Crombrugge werd eerder bij Ajax genoemd als de mogelijke opvolger van André Onana en volgens de laatste berichten zou nu PSV de belangstelling voor de keeper hebben geconcretiseerd. De 27-jarige sluitpost is bij zijn huidige werkgever Anderlecht in het bezit van een tot 2023 lopend contract. De club uit Brussel wil de verbintenis graag openbreken en verbeteren, maar het is maar de vraag of beide partijen elkaar zullen vinden.

Volgens de vrijdageditie van Het Nieuwsblad heeft PSV inmiddels oriënterende informatie over een eventuele overname van Van Crombrugge opgevraagd. Roger Schmidt, de nieuwe trainer van PSV met ingang van komend seizoen, is voorstander van een meevoetballende doelman in zijn elftal en zou Jeroen Zoet en Lars Unnerstall daar minder geschikt voor vinden.

Het contract van Zoet, 29 jaar, met PSV loopt nog een seizoen door. De Oranje-international verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Unnerstall en werd in de winterstop op huurbasis naar FC Utrecht gestuurd. In de Domstad speelde de goalie zeven officiële duels, totdat het coronavirus een abrupt einde aan het seizoen maakte. Komende zomer wordt voor PSV een van de laatste kansen om nog een transfersom over te houden aan Zoet. Hij werd laatst aan 1. FC Union Berlin, de huidige nummer elf van de Bundesliga, gelinkt.

Voor Van Crombrugge, die ook gelinkt werd aan Hertha BSC en 1. FC Köln, is het uitzicht op speeltijd een factor die behoorlijk meeweegt, vooral met oog op het EK van 2021 en het WK van 2022. Anderlecht was voor de coronacrisis al van plan om zijn verbintenis te verbeteren, alleen is het de vraag in hoeverre hij nu ‘topverdiener’ kan worden. De club moet bezuinigen en een ‘compromis’ zien te vinden om het contract van Van Crombrugge te verbeteren.

Zelfs als men erin slaagt om het contract van Van Crombrugge te verbeteren, bestaat de kans dat Anderlecht genoodzaakt is hem te verkopen. In dat geval zal de Belgische topclub minstens tien miljoen euro verlangen voor de doelman, die bij Ajax werd genoemd als mogelijke opvolger voor Onana. De huidige doelman van de Amsterdammers liet onlangs weten dat hij komende zomer een transfer wil maken en werd recent gelinkt aan Barcelona, Chelsea, Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan me niet voorstellen dat PSV veel geld gaat uitgeven voor een keeper. Voor zoet zullen ze niet de hoofdprijs vragen. En als de nieuwe coach graag wil voetballen, dan zijn er nog wel andere posities waar in geïnvesteerd moet worden.

8 mei 2020 om 12:16

Inderdaad, en Unnerstall is een prima keeper. Alhoewel hij voetballend misschien niet goed genoeg is.

Dat zou toch apart zijn ze hebben toch die lange doelman die er nu al instaat dan zal je deze dure jongen er nog bij zetten. Dat geld zullen ze in deze tijd toch eerder besteden aan een directe versterking....

Ik dacht dat PSV geen geld had en bij de overheid aan moest kloppen om werktijdverkorting aan te vragen. Mag toch hopen dat ze niet aan de ene kant hun salarissen met belasting geld gaan betalen en vervolgens doodleuk miljoenen gaan uitgeven aan nieuwe spelers.

8 mei 2020 om 08:16

Voorwaarde van de werktijdverkorting was dat er geen transfers meer plaats mogen vinden? Heb dat ff gemist

8 mei 2020 om 08:30

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat aan de werktijdverkorting, er ook voorwaarde worden gesteld aan transfers. Als er nog miljoenen op de plank liggen om spelers aan te trekken, waarom heb je dan geld van de staat nodig om salarissen te kunnen betalen? Maar volgens mij heeft PSV toch nog geen werktijdverkorting aangevraagd?

8 mei 2020 om 08:46

Dat is toch bij wel meer bedrijven? De werktijdverkorting is er om te zorgen dat banen blijven bestaan niet om bedrijven die in accute nood verkeren te helpen.

8 mei 2020 om 09:06

dat lijkt mij helemaal geen voorwaarde puntnaarachter. De werktijdverkorting is een landelijk steunpunt voor alle organisaties, het zou raar zijn wanneer er voorwaarden in staan met betrekking tot transfers.

8 mei 2020 om 09:14

In hoeverre zit je nog in acute nood als je blijkbaar nog miljoenen op de bank hebt staan voor transfers? En volgens mij werd bij aankondiging van het NOW dringend verzocht op het moraal en werd op het hart gedrukt om het alleen aan te vragen als je het echt nodig hebt. Nou als je nog geld hebt voor miljoenen transfers dan je volgens mij zo'n NOW niet nodig. Maar zoals ik al aangaf, heeft PSV (nog) geen aanspraak gemaakt op dat NOW.

8 mei 2020 om 09:35

Het lijkt mij redelijk vergelijkbaar met de steun aan Klm, waarbij ook voorwaarden werden gesteld. Als jij 10 miljoen neer kan leggen voor een transfer kan je ook je medewerkers normaal betalen. PSV hoeft dit niet te doen hã©, ze kunnen ook een keeper uit de jeugd neerzetten, of een goedkopere keeper. Dit is in ieder geval een snelle manier om je goodwill te verliezen als voetballerij.

8 mei 2020 om 10:39

Dit zijn andere geldstromen op de balans. De salaris uitgave is een constante uitgave en wordt daardoor uit een ander potje gefinancierd dan een eenmalige transferuitgave. Daarnaast worden transfers vaak in termijnen betaald dus zal het hele bedrag niet in 1x hoeven worden over gemaakt

8 mei 2020 om 10:53

Dan nog zend je als club een fout signaal uit want de financiële mogelijkheden zijn er dus wel. Daarnaast zal Anderlecht hem alleen verkopen als het financieel enorm interessant is. En aangezien het financieel niet top gaat bij hen zullen ze niet zitten te wachten op een transfer in een aantal schijven lijkt me.

8 mei 2020 om 11:09

Die miljoenen zijn snel weg als je niet of zonder publiek speelt. Kosten lopen door, inkomsten weg of minimaal.

8 mei 2020 om 11:58

leuk puntnaarachter, maar het gaat erom dat er niets geregeld is en beroep wordt gedaan op iets al moraal. Dat is lekker subjectief en vaag. En Delhaize kan ook steun krijgen zonder dat ze het direct nodig hebben, Klm, Unilever, Shell idemof het netjes is van PSV (en veel belangrijker, of ze het daadwerkelijk doen) is iets heel anders.

8 mei 2020 om 11:59

Met goodwill win je geen prijzen Lucasandersen. En natuurlijk kan je jeugdspelers kiezen, of spelers van de plaatselijke bal op het dak. Dat heeft echter niets meer met topsport te maken

8 mei 2020 om 12:25

Met een 27 jarige keeper van Anderlecht win je ook geen prijzen.

8 mei 2020 om 08:43

Het zou me niets verbazen. Aan de ene kant aankloppen voor geld en aan de andere kant schaamteloos aankooptransfers doen. Maar ik verwacht niet dat ze een keeper gaan halen, andere posities hebben meer prioriteit.

8 mei 2020 om 09:05

Gerbrands gaf destijds aan dat PSV die werktijdverkorting wellicht ging aanspreken omdat die mogelijkheid er nou eenmaal was, niet omdat het per se al nodig was. Ik geloof dat PSV vervolgens niet in aanmerking kwam voor dit geld.

8 mei 2020 om 09:37

Heeft hij dat echt gezegd? Dat is wel vrij schaamteloos. Dat geld is er toch voor bedrijven die dat hard nodig hebben, niet voor iedereen die er van wil profiteren.

8 mei 2020 om 10:40

Dat is net zo schaamteloos als Liverpool die aanklopt bij de overheid en koffiejufvrouwen ontslaat

8 mei 2020 om 10:43

Hebben die voetballers dan ook sollicitatieplicht?

8 mei 2020 om 09:08

Reguliere bedrijven mogen toch ook nieuwe werknemers aannemen, ondanks dat ze werktijdverkorting aangevraagd hebben? De salarissen van de spelers worden gekort, die van normale medewerkers aangevuld d.m.v. bovenstaande. Hoe jij dit weet te verbinden aan elkaar is mij een raadsel. Dit zit overigens compleet verschillend in elkaar qua begroting.

8 mei 2020 om 11:15

Reguliere bedrijven betalen geen transfersom.

8 mei 2020 om 11:55

En ze ontvangen ze ook niet.

Lijkt mij gelul. Unnerstall voldoet prima vooralsnog. Waarom dan veel geld uitgeven voor een doelman. Onzinbericht. En door.

8 mei 2020 om 08:22

Unnerstal voldoet inderdaad prima. Maar er staat toch duidelijk een reden vermeld waarom Schmid een nieuwe keeper wilt. In dat licht kan ik het best begrijpen (ben het er niet mee eens, maar dat is niet belangrijk). En zeker met John de Jong, zou een volgende 'onbegrijpelijke' aankoop niet heel gek zijn,

8 mei 2020 om 08:32

Ja, ik geloof er niet in. Leuk dattie de ballen op 40 meter op de stropdas kan leggen. Unnerstall is voetballend geen heel slechte doelman, dat I combinatie met de financiële malaise door deze crisis maakt dit voor mij onzin.

8 mei 2020 om 09:05

Nou, Unnerstal heeft zeker mijn zegen. Maar die is voetballend wel echt heel slecht hoor.

8 mei 2020 om 09:06

Unnerstall is voetballend echt heel beroerd hoor. Als hij de bal aan de voet heeft is het vervolgens 9/10 keer balverlies.

8 mei 2020 om 08:23

Volgens het artikel zoekt Schmidt een "meevoetballende" doelman wat tegenwoordig een hele hippe term is. Volgens mij is de bedoeling van een doelman dat hij ballen tegenhoud. Als hij zo goed kon voetballen stond hij wel op het middenveld of in de aanval en niet op goal. Keepers wil je juist zo weinig mogelijk aan de bal hebben

8 mei 2020 om 08:33

In mijn elftal is de keeper de eerste aanvaller en de aanvaller de eerste verdediger.

8 mei 2020 om 08:38

In mijn elftal moet die bal zsm ingeleverd worden bij iemand die wat met een bal kan en dat is niet de keeper. Ik snap sowieso niet wat het voordeel is om de hele tijd de bal terug te spelen naar de keeper want je wil richting de helft van de tegenstander. Als ik zie hoe vaak pakweg zo een Emerson City in de problemen brengt met zijn meevoetballende capriolen is dat al genoeg bewijs voor mij dat keepers zo weinig mogelijk de bal moeten hebben

8 mei 2020 om 08:43

Ederson bedoel ik. Het is nog vroeg

8 mei 2020 om 09:09

een hippe term? dan is die term al 25 jaar hip. Het is toch echt niets raars en niets vreemds dat je een keeper wil die snel een spel kan hervatten en iemand in hetzelfde shirt kan bereiken?

8 mei 2020 om 10:42

Kijk eens de tactiek van thiago motta bij psg. Die speelt 343 maar dan over de verticale lijnen. De keeper is daar dus een essentieel pion op de middelste as en kan idealiter dus aardig mee ballen

8 mei 2020 om 11:18

Het kan wel zo zijn dat je de keeper zo min mogelijk aan de bal wil hebben, maar dan nog wil je wel dat de bal in de ploeg blijft mocht je hem toch aan willen spelen en niet dat hij de bal vervolgens over de lijn rost.

8 mei 2020 om 19:05

@29er @mursie als je als keeper niet eens over 5 meter een bal naar een verdediger voor je kan spelen dan hoor je sowieso niet in het profvoetbal thuis. ik neem aan dat Unerstall dat ook nog wel moet kunnen

Zolang er verdedigers van het kaliber Schwaab, Sadilek, Baumgartl e.a. in de PSV-defensie rondlopen, zouden zelfs Becker, Donnarumma of Courtois geen echte versterkingen voor PSV zijn.

Ik kan me niet voorstellen dat PSV nu geld gaat uitgeven aan een keeper. Ze hebben een redelijke keeper en er moet bezuinigd worden. Dit verhaal is niet heel logisch en daarom dus waarschijnlijk faker dan het Gucci nektasje van een echte swekker.

Haha, wat een broodje-aap verhaal. Iedereen inleveren inclusief de supporters en dan gaat Psv voor 10 miljoen een nieuwe keeper halen.... En dan tevens een extra bank langs de zijlijn voor de keepers Zoet, Unnerstal, Jurjes etc... Psv probeert alleen de prijs op te drijven voor Ajax....

8 mei 2020 om 08:26

Of dat doet de zaakwaarnemer dan wel Anderlecht.

8 mei 2020 om 12:18

Een nieuwe speler halen is geen luxe voor voetbalclubs hoor. Goede spelers zijn een broodnodige investering als je succes wilt boeken, en dus ook geld wilt verdienen.

8 mei 2020 om 13:19

PSV heeft volgens Rik Elfrink helemaal geen interesse op dit moment dus PSV probeert niet de prijs op te drijven.

Vorig seizoen wilde Psv koortsachtig linksbacks halen, hetgeen lukte met Toni, Boskali en die Amerikaanse linksback en later Rodiguez. Ligt deze zomer de focus om zoveel mogelijk keepers onder contract te hebben ? Geen wonder dat de club vroegtijdig her en der aanklopt voor financiële steun. Misschien nog een bedrijf toevoegen aan het Brainport gebeuren ?? Of wellicht wil de gemeente nog een keer bijstaan. We zullen het zien....

8 mei 2020 om 09:07

Zoet gaat waarschijnlijk weg, Ruiter zal ook niet nog een seizoen op de bank willen zitten en is niet goed genoeg om eerste keeper te zijn, en Unnerstall wordt voetballend niet goed genoeg bevonden, als dit artikel klopt.

8 mei 2020 om 09:08

Dat 'gemeente' verhaal wordt ondertussen overigens een beetje vermoeiend hoor, om dat steeds aan te halen. Maakt je posts direct ontzettend gekleurd.

8 mei 2020 om 09:58

@skede - Waarom zo op de achterste benen meteen ? Veroordeel ik het dan ? Ik noem het als suggestie. Ik vind het altijd reuze knap hoe Psv geld overal vandaan haalt. De gemeentedeal was een knap staaltje werk. Al die bedrijven die tot het herkenbare Brainport horen was uniek. Als eerste club in de Eredivisie hebben ze hun supporters om af te zien van compensatie, de NOW-regeling waarvan ze gebruik gaan maken. Dat is gewoon heel alert overal op reageren en zo vergaar je het e.e.a. bij elkaar. Dat is juist een compliment !

8 mei 2020 om 10:08

Ach laat gaan Skede....als Nufc de kans krijgt om te zeiken op PSV dan zal die dat doen. Dat is niks nieuws.

8 mei 2020 om 11:20

Nou ja, het leest meer weg als sarcasme dan als een suggestie. Maar goed, ik ben het in principe met je eens. Je bent als club sowieso niet geloofwaardig als je vorig jaar nog voor ruim 36 miljoen euro aan spelers koopt, intussen Bergwijn verkoopt, maar wel doodleuk aankloppen voor financiele steun.

8 mei 2020 om 09:17

Waarom jij dit soort ongefundeerde onzin mag blijven plaatsen.. Ik weet het niet. Dat je geen PSV fan bent is iedereen inmiddels wel duidelijk. Waar heb je het over, zo veel mogelijk keepers onder contract hebben? Alsof de transfermarkt niet meer gaat bewegen? Alsof PSV amateuristisch genoeg is om straks 4 keepers op de bank te laten plaatsnemen?de nieuwe coach blijkt voorzichtig aan te willen informeren naar spelers die hij als mogelijke versterking ziet in zijn spelwijze. Je bent nu verbanden aan het zoeken die er niet zijn.

8 mei 2020 om 11:24

Maar hij heeft toch gewoon gelijk? Vorig jaar meer dan 36 miljoen euro uitgegeven aan spelers waaronder te veel linksbacks, in de winter Bergwijn verkocht voor 30 miljoen euro en vervolgens wel doodleuk na twee maanden crisis overal aankloppen voor financiele steun. Goed dat ze alvast anticiperen hoor, maar het is natuurlijk wel wat vreemd dat ze nu al overgaan op dat soort acties. PSV staat er sowieso wel om bekend om vrij krap te begroten en dan kom je ook snel in de problemen als het even niet meezit.

8 mei 2020 om 12:01

Boscagli is opgepikt voor 2,5 miljoen, Gloster (talent) voor nog geen 2 ton, Lato is gehuurd, en Rodriguez ook gehuurd. Dat het zo is gelopen had ik ook graag anders zien maar heel onverantwoord is het niet als de prestaties tegenvallen. Ik krijg het idee dat jij niet begrijpt dat ook de Bvo's werken met een begroting en meerjarenplan, dan is het toch logisch dat wanneer er een flinke crisis voor de bedrijfstak staat, je een beroep doet op mogelijk financiële steun, zou jij dat niet doen als die mogelijkheid er is? Deze Bvo's betalen net zo goed als andere bedrijven belasting. Zij zien de continuïteit in het gedrang komen en acteren daarnaar, zo vreemd is dat denk ik niet? De jaarcijfers van PSV worden overigens elk jaar gepresenteerd, dus waarom ze naar jouw mening 'krap' begroten, kan je daar gewoon in terug vinden.

Hoewel het wel echt een versterking zou zijn voor PSV, want een goed voetballende doelman is het wel, is dit financieel onhaalbaar lijkt me. Daarnaast denk ik dat hij waarschijnlijk ook wel in een beter draaiend elftal terecht wilt komen dan PSV momenteel heeft.

8 mei 2020 om 10:31

Psv had mij juist in positieve zin verrast de laatste wedstrijden. Ajax was uit vorm

Hahaha ik geef PSV 0% kans wat denken ze wel niet.

Als ze dit doorzetten - wat ik betwijfel - zou ik gelijk bij Puma vragen of ze alle namen van de supporters die vrijwillig hun claims hebben laten zitten na de oproep van Gerbrands. Het zou potsierlijk zijn als PSV een nieuwe keeper haalt nog voordat Zoet verkocht is; dan kun je nooit weer een huilverhaal over financiele noodzaak ophangen. Dat Zoet wel vertrekt lijkt me een kwestie van tijd trouwens. Unnerstal is niet de best voetballende keeper, maar het feit dat je centraal achterin vooral dat probleem hebt én het op die plek zo lek is als een mandje is geeft toch wel aan dat de verdediging vooral prioriteit heeft. Haal pakweg Alen Franco (independiente) en linksback Briain Cufre op in die linie, of waag een nieuwe poging voor Lyanco. Maar zet vooral op zulke profielen het geld in en haal geen nieuwe keeper als de oude nog niet is/zijn vertrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren