Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongekende lof vanuit Engeland: ‘Hij is de beste middenvelder ter wereld’

Laatste update:

Jamie Redknapp is in aanloop naar het Nations League-duel tussen het Nederlands elftal en Engeland lovend over Frenkie de Jong. De Engelse analist noemt de toekomstige speler van Barcelona vlak voor het begin van de wedstrijd in Portugal ‘de beste middenvelder ter wereld.’

Redknapp stelt dat Nederland gezegend is met een middenvelder als De Jong '“Ieder land zou wel een middenvelder zoals hij willen voortbrengen", zegt de oud-speler van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur voor de camera van Sky Sports. "Deze jongen is voor mij de beste middenvelder ter wereld."

Redknapp is ervan overtuigd dat De Jong gaat slagen bij Barcelona, dat maximaal 86 miljoen euro neertelt voor de komst van de Oranje-international. "Hij gaat naar Barcelona en ik ben er zeker van dat hij iedereen zal overtuigen van zijn kwaliteiten. Iedereen die hem het afgelopen jaar met Ajax heeft zien spelen in de Champions League, weet dat hij een unieke speler is."

"Het enige dat hij misschien niet doet, is doelpunten maken", is de analist toch nog enigszins kritisch. "Hij doet me denken aan Luka Modric: hij is de speler die andere spelers beter laat spelen. Hij heeft een indrukwekkende visie en weet waar de bal is. Daarnaast is hij een geweldige atleet. Hij kan met de bal aan de voet lopen. Hij is geweldig. Voor mij is hij de beste middenvelder ter wereld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De groeten, ik moet het echt nog maar zien. Natuurlijk een erg goede speler, maar vind hem nog steeds vaak de bal verliezen op een riskante plek en hij heeft weinig statistisch rendement. In de opbouw is hij natuurlijk wel van wereldklasse, daar doet ie dingen die niet veel anderen kunnen, maar hij zal echt nog wel flink aan de bak moeten om bij Barca basis te worden.

6 juni 2019 om 20:44

Helaas met je eens. Je mag ze niet met elkaar vergelijken maar een Wesley was op zijn leeftijd al veel verder. Zegt ook nog niks maar er zijn er op dit moment betere maar deze jongen heeft zeker potentie!

6 juni 2019 om 20:50

Oneens. Wesley was uiteraard ook een geweldenaar, scoorde meer en was tweebeniger, maar hij werd niet zo vaak als de Jong geroemd als ‘een van de beste middenvelders van de wereld’, ongeacht of dat bij Frenkie voorbarig is of niet. Frenkie is daarnaast in mijn ogen bepalender voor Ajax dan Wesley destijds was en bovendien onvervangbaarder.

6 juni 2019 om 21:01

Oneens. Wesley was echt de grote man bij Ajax. Vandaar ook naar Real Madrid.
Daar deed hij het gewoon goed. Bij Inter had hij de gouden bal moeten winnen en was toen de beste speler van Europa.
Ajax is dit jaar echt een team terwijl in de tijd van Wesley dit niet het geval is.

6 juni 2019 om 21:26

Pas onder Ten Cate bloeide hij helemaal op. Daarvoor kreeg hij ook hier veel kritiek, zat hij even in een dip en zelfs een tijdje op de bank. Nadat hij stormachtig begon.

Voorbeeld uit een artikel van 2003:
Daarnaast past Koeman zijn basiselftal aan. Zo zitten Wesley Sneijder en Nigel de Jong op de bank en nemen Galásek en Maxwell hun plaatsen in. Vooral over Sneijders spel is de trainer ontevreden.

Toen hij een keer mocht invallen en scoorde maakte hij allerlei gebaren:

Ajax geeft boete aan Wesley Sneijder
Ajax-trainer Ronald Koeman heeft maandagmorgen een gesprek gehad met Wesley Sneijder over zijn gedrag zondag tijdens de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht voor de Johan Cruijff Schaal.

In dit gesprek heeft Sneijder zijn excuses aangeboden aan de club en de trainer voor zijn uitlatingen na het gescoorde doelpunt tegen FC Utrecht.

Ajax vindt dit gedrag ontoelaatbaar en heeft een boete aan Sneijder uitgedeeld.

Iedereen lijkt deze periode vergeten. Ik hou van Sneijder en heb hem vaak hier in deze terugval verdedigd, maar dat neemt niet weg dat hij niet altijd onomstreden is geweest.

7 juni 2019 om 00:27

Als je zo een wedstrijd domineert als hij tegen real madrid en Juventus heeft gedaan + een aantal wedstrijden in Oranje heb je echt wel wat bewezen.

7 juni 2019 om 01:39

@Level100
2003: Nederland - Schotland. 19-jarige wonderkind Sneijder scoort een goal en geeft even drie assists af. 6-0. Met alle respect, maar de Jong werd pas begin dit seizoen de bekende Frenkie de Jong. Toch een klein beetje een laatbloeier, maar dat komt meer door het feit dat Ajax hem niet zoveel kansen gaf voor dit seizoen. De Ligt is bijvoorbeeld twee jaar jonger en had in 2017 de Europa League finale gespeeld.

6 juni 2019 om 20:48

Aah Aad. Die zei dat Portugal beter af was zonder Ronaldo, voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Zwitsers. De groeten!

6 juni 2019 om 20:56

Dat was maar voor de bühne, met jullie deel ik mijn echte kennis

6 juni 2019 om 21:08

Iniesta 442 comeptitiewedstrijden voor Barcelona 35 doelpunten. Modric heeft voor Spurs en Real 327 competitieduels gespeeld en daarin 25 keer gescoord. Xavi 505 wedstrijden in La Liga 57 doelpunten. Busquets 359 wedstrijden in La Liga 8 doelpunten. Wanneer begrijpen mensen nou eens dat het niet uit maakt dat voetballers als Frenkie, Busquets en Modric een "dramatisch" rendement hebben. Heeft Ajax dit jaar een te kort aan goals gehad met Frenkie? Nee sterker nog Ajax verbrak het doelpuntenrecord. Kwamen dat Barcelona middenveld van Guardiola goals te kort met Iniesta, Busquets en Xavi die goed zijn voor 7 goals per seizoen samen? Nee. Sterker nog het was misschien wel het gevaarlijkste aanvallende team aller tijden.

6 juni 2019 om 21:40

Je hebt helemaal gelijk, maar sommige mensen denken dat het alleen om doelpunten draait, maar kijken niet wat er aan vooraf gaat.

6 juni 2019 om 21:51

Aad: De Jong is het type speler dat niet louter in statistieken te vangen is. Gelukkig maar, anders wordt voetbal helemaal louter wetenschap. Dat is ook precies de reden dat Barca 86 miljoen voor hem neerlegt en daarmee betalen ze geen cent teveel, is het in de huidige markt zelfs een koopje.

Bij nader inzien eigenlijk doodzonde dat hij nu al verkocht is. Zulke jongens moet je koesteren, geven de Eredivisie meerwaarde. Wordt eigenlijk iedereen beter van, zelfs tegenstanders.
Bovendien zou hij met nog 1-2 jaar een goed seizoen bij Ajax nog meer gewild en dus waard zijn geweest.

Frenkie is een goede speler maar om de beste middenvelder ter wereld genoemd te worden moet hij het straks eerst een paar jaar structureel laten zien in een topcompetitie en de CL. hij heeft wel potentie een wereldster te worden

6 juni 2019 om 21:15

Hij kan toch de beste zijn, om dat te blijven moet hij het structureel laten zien. (ongeacht of Frenkie de beste is). De beste zijn mag/kan/is een momentopname

7 juni 2019 om 00:31

@znathan

niet mee eens. dat zou betekenen dat iemand die dit seizoen meer goals en assists maakt als Ronaldo en Messi de beste speler ter wereld is. imo moet je het over een langere periode in de absolute top laten zien om de beste ter wereld genoemd te kunnen worden

6 juni 2019 om 22:37

@japie... de beste is n moment opname.
Als dolberg nu naar real gaat en hij schiet er 80 in komend seizoen, dan is hij op dat moment waarschijnlijk de beste vd wereld

7 juni 2019 om 09:49

Dat moet helemaal niet. Om de beste te zijn moet je beter zijn dan de rest. Hij heeft modric en kante alvast overklast. Gisteren ook Engeland z'n hielen laten zien.
Ook al is het maar tijdelijk (wat ik niet denk) kan hij alsnog de beste zijn.

Wow hij zegt het gewoon. Nog voor hij voor Barca gespeeld heeft. FDJ is de beste middenvelder ter wereld en dat is hij geworden in de Eredivisie. Ik sla deze link op voor over een paar jaar.

Superlatieven tekort..ahum!
In potentie, denk ik, een van de beste middenvelders maar nu nog niet al is het compliment prachtig.
Zoals Japie_Krekel zegt, hij moet het ook nog maar ff bij Barca structureel laten zien.

Zelfs als Ajacied kan ik deze mening niet serieus nemen. "De beste middenvelder in de wereld". Frenkie is een toppertje, maar heeft nog veel te leren. Potentie is er, nu zal de Jong zichzelf nog meer moeten gaan bewijzen.

6 juni 2019 om 23:32

Als niet-Ajacied ben ik het deels met je oneens. Ik denk dat qua spelinzicht frenkie op dit moment wel de beste is. Op andere punten zijn er anderen beter. Het is ook een beetje appels met peren vergelijken. Er zijn nu eenmaal veel verschillende typen minddenvelders.

Kun je toch niet serieus nemen. Ja hij is goed en veel potentieel. Heb nog steeds een 'net niet' gevoel bij hem. Maar zeker het potentieel om een van de betere middenvelders te worden.

Jamie Redknapp hoeven we dus nooit meer serieus te nemen. Frenkie de Jong is een geweldige voetballer maar nu al beter dan Kevin de Bruyne, David/Bernardo Silva of zelfs Parejo? Schandalige uitspraak.

6 juni 2019 om 22:00

We weten al jaren dat Redknapp, Carragher, Owen en Lambert niet helemaal 100 procent zijn. Maar goed, Redknapp hypet eens een niet-Engels talent, da's ook al iets.

Iedereen ziet dat deze jongen alles heeft om de top te kunnen halen maar voorlopig is het afwachten want hij heeft ook zat wedstrijden gespeelt waarin hij volkomen ontzichbaar was.

Hoezo "nog maar zien" we hebben het toch gezien. Bayern, real, juve. Nu mag ik het iets harder uitspreken, deze man is gewoon geniaal. Misschien (nog) niet de beste maar behoort gewoon al bij de beste middenvelders.

Na het zien van wedstrijden in de eredivisie en europees, en dan nog kritisch blijven...frenkie is misschien op dit moment niet de beste, maar komt niet al teveel tekort om de beste middenvelder te zijn.

Enige wat ik zie is dat hij vaak teveel de voetballende oplossing wilt vinden, technisch zeer begaafd, goede visie, verdedigend ijzersterk (wat veel mensen zelfs niet eens noemen).

Bij Barca kan hij hopelijk meer leren door met de beste te spelen. Maar ik zie in Frenkie een hele hele complete middenvelder, en zeker vergelijking waard met Modric, speelt niet eens zolang op het hoogste niveau maar heeft al meerdere malen laten zien mee te kunnen draaien. Niet de beste op het moment, maar ik zal niet verbaasd zijn dat hij volgend jaar al zo benoemd kan worden. Als middenvelder is hij als compleet als hoe compleet je kan zijn als middenvelder.

Net na de wedstrijd van de Nations League, maar ik ben het ermee eens. Er is momenteel geen betere middenvelder om eerlijk te zijn, geen 1.

7 juni 2019 om 00:21

Daar sluit ik me volledig bij aan. Er is geen enkele middenvelder die alle facetten van het spel beheerst, zoals hij dat doet. Tackles, fysiek sterker dan mensen hem toedichten, enorm snel en wendbaar in de pressing, virtuoos aan de bal, techniek waar je u tegen zegt, enorme versnelling, gevoel voor ruimte, waanzinnige dribbel in huis. Mensen durven het nooit aan om een Eredivisie speler de beste te noemen op zijn positie, maar dat is natuurlijk gel*l. Domineert het middenveld van Engeland; Frankrijk; Duitsland, zet Modric voor schut en schittert in de CL. Mensen die zijn klasse nu nog steeds bagatelliseren zijn gewoon zuur.

Hij speelde echt heel goed. Ik vind hem kwa versnelling aan de bal en tactisch nu al van wereldniveau. Alleen ontbreekt bij hem duidelijk een hard schot in zijn benen en de 'geilheid' voor de goal. Aan de andere kant scoorde iniesta ook bijna niet. Als hij dat niveau kan halen, kan hij op zijn positie de beste van de wereld worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren