Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Onbaatzuchtige actie Sergio Ramos levert Real Madrid 25 miljoen euro op’

Laatste update:

De spelers van Real Madrid hebben afgelopen seizoen afgezien van de bonussen die waren verbonden aan het winnen van de landstitel en Spaanse Supercup, zo brengt Cadena COPE dinsdag naar buiten. Het idee zou afkomstig zijn geweest uit de koker van aanvoerder Sergio Ramos. Vanwege de geste van de selectie van trainer Zinédine Zidane is in totaal 25 miljoen euro in de kas van Real terechtgekomen.

Het veroveren van het kampioenschap in LaLiga leverde elke speler een bonus van 700.000 euro op, terwijl aan het winnen van de Supercup een bedrag van 300.000 euro gekoppeld was. Alle 25 spelers in de selectie van de Koninklijke gingen akkoord met het voorstel van Ramos, waardoor het totaalbedrag uitkwam op 25 miljoen euro. De spelersgroep van Zidane was bereid om Real de helpende hand toe te steken om zo de negatieve gevolgen van de coronacrisis op financieel gebied tot een minimum te beperken.

De coronacrisis zorgde in het voorjaar al snel voor de nodige paniek in het Spaanse voetbal. In april maakte het bestuur van Real wereldkundig dat er afspraken waren gemaakt met de A-selectie over een tijdelijke salarisverlaging van tien tot twintig procent. De maatregel was tevens van toepassing op de bestuursleden van de Madrileense grootmacht. De beslissing om het salaris tijdelijk te verlagen leverde Real naar verluidt circa vijftig miljoen euro op. Daarnaast verdween de noodzaak om medewerkers van de club te ontslaan vnawege de coronacrisis.

Real Madrid werd afgelopen seizoen in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Manchester City. Desondanks was er voornamelijk tevredenheid over de afloop van de voetbaljaargang 2019/20. De formatie van Zidane werd met vijf punten voorsprong op nummer twee Barcelona kampioen van Spanje. Daarnaast was de Supercopa de España een prooi voor Real. In een mini-toernooi in Saudi-Arabië werd afgerekend met Valencia (halve finale) en Atlético Madrid (finale).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi stukje solidariteit, is toch een miljoen euro wat je per persoon weggeeft. Ondanks dat ze al bakken met geld hebben is dit natuurlijk een flinke geste.

22 september 2020 om 14:40

Er zitten ook spelers die jaarlijks een miljoen verdienen. Dat is toch een jaarsalaris.

22 september 2020 om 14:52

zo klinkt het net alsof die mensen vorig seizoen voor nop gevoetbald hebben.

22 september 2020 om 17:04

Nee, maar het is wel een verschil of je een miljoen weggeeft als je er 10 per jaar verdient, of 'maar' 1.

22 september 2020 om 18:07

Zou de kampioensbonus voor elke speler hetzelfde zijn? Geen idee maar het lijkt me niet.

Mooie actie van zowel ramos als de rest van de selectie👌

Ondanks dat deze mannen het nou niet dringend nodig hebben, goed initiatief en krachtig statement van Ramos! 👌

Ben toch wel benieuwd naar Bale. Hij hoort denk ik bij de 25 of niet?

22 september 2020 om 14:42

Er staat "alle 25 spelers in de selectie" dus ik ga er vanuit van wel.

22 september 2020 om 16:48

Maar in feite behoort hij niet meer tot de selectie aangezien hij nu bij Tottenham zit. (Geen idee hoeveel spelers de selectie telt van r. Madrid zonder bale).
Kan me me ook niet voorstellen d at Bale ermee instemt, die probeert Real flinke hak te zetten. (Wat ik vanuit zijn oogpunt kan begrijpen)

En iedereen maar zeuren dat Real spelers zo weinig van hun salaris inleverde..

22 september 2020 om 14:36

De zeurkousen waren dan niet geïnformeerd, iscorma

22 september 2020 om 16:49

Is geen salaris maar bonus 😉

Absolute captain! We zijn weer 25 miljoen dichter bij Mbappé 😉 Hala Madrid !!

22 september 2020 om 14:58

lees vandaag L'équipe maar, is wellicht een stuk verder dan je denkt

De echte president van Madrid

Wat ga ik deze man straks missen als hij zijn schoenen aan de wilg hangt! Over zijn kwaliteiten als een van de beste verdedigers kan je een discussie houden,maar als een van de beste aanvoerders ooit niet! Las een mooi stuk van marca over kroos. Die aangaf dat ramos altijd leiding geeft naar zijn eigen voorbeeld. Lead by example.

22 september 2020 om 17:24

Over zijn kwaliteiten als voetballer zijn volgens mij ook niet zo veel discussies. En als die er al zijn dan is het of de ene wereld topper nou wel of niet iets beter is dan de andere. Meestal als er discussie is over Ramos, dan is het over zijn gedrag en/of harde spel op het veld.

22 september 2020 om 22:26

Ramos is een echte leider en een uitstekende verdediger. Zelfs zijn harde spel of overtredingen zijn bewust. Dit doet hij alleen als het nodig is, niet uit rancune of omdat hij als verdediger "vernedert" is door een aanvaller. Als real Madrid zit te slapen dan schud hij ze soms hardnekkig wakker.

Het geld was hard nodig. Real Madrid is de afgelopen maanden druk bezig met het verbouwen van het S . Berbabeu stadion. Kosten zouden tussen de 250-300 miljoen zijn. Mooi dat de selectie heeft afgezien van toch 1 miljoen de man.

22 september 2020 om 14:39

De kosten zijn dichter bij de 500 miljoen

22 september 2020 om 15:11

Klopt idd heb het even opgezocht. Tegen de 500 miljoen . Aardige prijs voor zo n grote verbouwing. Voor die prijs kon Feyenoord een heel nieuw stadion bouwen haha

22 september 2020 om 14:46

Stadion wordt 500 mil toch? Gaat er wel super gaaf uit zien. Ben benieuwd wanneer barca begint aan het stadion.

22 september 2020 om 15:13

Ja echt gaaf. Vooral dat schuifbare dak ook. Het is idd 500 miljoen . Heb het even opgezocht. Thanx voor het corrigeren

Hartstikke mooi dat ze bereid zijn hun bonussen aan de club te geven. Zou het echter mooi vinden als men iets vaker bonussen aan een goed doel overmaakt. Ik kan heel goed begrijpen dat de club nu het geld hard nodig heeft, echter is dit weer geld wat in een volgende ridicule salarispost of transfersom wordt gestopt. Volgende keer plastic uit de oceaan of een gedeelte afstaan aan de slavernij die notabene in onder andere Spanje zelf plaats vindt op de fruit- en groenteteelt.

22 september 2020 om 14:59

veel spelers geven al veel aan goede doelen, alleen niet iedereen loopt er mee te koop.

22 september 2020 om 15:28

@nederland79, spelers kunnen eigenlijk in mijn ogen beter niet aan goede doelen geven maar het bedrag ergens direct aan schenken. Met zulke bedragen heb je geen middle man meer nodig. Een ziekenhuis en school laten bouwen zoals Salah is vrij genereus en duur maar als je minder wil/kan uitgeven kan je beter operaties betalen, apparatuur aanschaffen, schoolspullen voor een school kopen dan het doneren aan een pakweg Unicef

22 september 2020 om 17:07

Ongelooflijke zeurzak ben jij zeg. Geven ze net een miljoen per persoon terug aan de club, moeten ze van jou alweer andere (onzinnige) doelen gaan steunen. Ga ergens anders de deugkampioen uithangen man.

22 september 2020 om 18:28

Eens hoor. Zelfs na zo'n gulle gift heb ik weer wat te aan te stippen wat geen relevantie kent. Het lijkt wel of mijn glas altijd half leeg is. De deugkampioen, een mooi gevonden term, kan ik best ergens anders uithangen. In de voetbalwereld echter zie ik grote geldstromen die vooral worden gespendeerd in aarde afbrekende activiteiten. Iedere wedstrijd vliegen, iedereen een privé vliegtuig, iedereen flink brullende diesel verslindende motors in de auto's. Dan heb je zoveel geld en doe je zoveel fout. Ja, Zlatan, volgens mij is het waar, het glas zal wel half leeg zijn.

23 september 2020 om 13:25

Dat het glas halfleeg is, is nog tot daar aan toe. Maar dan is het bij jou ook nog gevuld met azijn. 'aarde afbrekende activiteiten'. Jouw bijdrage lijkt me meer iets voor het eerstvolgende Groen Links congres en niet voor een voetbalforum.

Werkt er een pro Real Madrid schrijver bij Voetbalzone? De laatste degen valt op dat alle berichten over Barça of Koeman erg zwaar aangezet wordt met termen als Zwarte Lijst, Slachtoffers etc en bij Real Madrid is het een onbaatzuchtige actie van Sergio Ramos terwijl het een actie is van de selectie en soortgelijke al lang hebben plaats gevonden bij andere clubs in Europa. Real Madrid zit volgens de Spaanse pers in de financiële shit omdat hun grootste shirtsponsoren hebben aangegeven dat ze niet meer de afgesproken miljoenenbedragen kunnen betalen vanwege COVID -19. Een ander gevolg is dat je nu niets hoort van Madrid op het gebied van transfers omdat het water hen aan de lippen staat.

22 september 2020 om 14:58

Hebben ze bij Barcelona dan ook hun kampioenspremie laten vallen? Oh wacht...

22 september 2020 om 15:00

Bij barca hebben ze het kampioenschap na de hervatting duidelijk laten lopen ivm de corona crisis. Andere manier, zelfde resultaat ;-)

Hoeft ie niet te doen, maar wel knap natuurlijk. Maar hoe komt dat zoiets de media bereikt? Ik vind dat altijd zo vreemd.

Komt mooi uit, want dat is om en nabij het bedrag dat ze Bale aan salaris moeten betalen komende 2 jaar toch? Zou bijna zeggen dat de groep wel heel graag wat hem af wilde.

Mooi gebaar natuurlijk, even miljoentje weggeven zal voor sommige best wel een hap zijn uit de inkomsten.

Prachtig toch. Dan weet je dat je als club je werk grotendeels goed doet. De spelers voelen zich verbonden en niet alleen stemmen ze in met een salarisverlaging maar komen ze ook nog eens met zo’n fantastisch eigen initiatief.

Ramos wat een held is dat, zowel op het veld als buiten het veld. Ja hij maakt wel smerige overtredingen maar een echte winnaar is dat. Groot respect

Dit noem je een echte leider!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren