Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana is niet bezig met transfer: ‘Het beste is om hier te blijven’

Laatste update:

André Onana houdt zich niet bezig met een transfer. De 22-jarige doelman wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Barcelona en waarschijnlijk zitten er wel meer clubs achter hem aan, maar de Kameroener voelt zich goed bij Ajax, zo vertelt hij in een interview met omasports.

“Ik ben nog altijd speler van Ajax. Ik wil het beste voor mezelf en het beste is om hier te blijven en om te groeien terwijl we onze wedstrijden blijven winnen. Dat is hetgeen ik moet doen en voor de toekomst zullen we wel zien of ik Ajax moet verlaten voor Barcelona of een andere club”, aldus de achtvoudig international, die woensdag nog uitblonk tegen Bayern München (3-3).

De keeper was tijdig hersteld van een blessure en verrichtte in de laatste groepswedstrijd van de Champions League enkele knappe reddingen. Na afloop sprak Onana met Manuel Neuer: “Ik ben nog altijd jong en heb veel te leren en te verbeteren. Ik was gewoon even met Neuer aan het praten. Ik denk dat hij degene is die ik moet volgen. Hij is erg groot en ik ben erg trots dat ik tegen hem heb mogen spelen.”

“Ik heb mijn best gedaan en daar ben ik blij mee. Neuer was positief over mij en gaf mij enkele adviezen”, besluit Onana, die sinds de winter van 2014 voor Ajax speelt en nog een contract heeft tot medio 2021. Tot dusverre stond Onana bij 111 wedstrijden onder de lat bij Ajax en daarin kreeg hij 91 doelpunten om de oren. Zondag neemt hij het met Ajax op tegen De Graafschap.

Denk jij dat André Onana op een dag terugkeert bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou geweldig zijn als Onana hierna gewoon nog 1 seizoen bij Ajax blijft. Erg goede keeper voor ED begrippen. Nog wat Europese ervaring bij op doen met Ajax en dan de stap naar een mooie club maken. Je vergeet weleens hoe jong hij nog is, dit kan echt wel eens een grote keeper gaan worden!

15 december 2018 om 10:28

Goede keeper voor ED begrippen? Dit is een keeper die moeiteloos mee kan in de grote competities. Hoe hij heerst in het 16 meter gebied heb ik lang niet gezien in Nederland. Al vind ik wel dat die qua meevoetballen de bal wel eens een flinke ros mag geven. Wilt het te graag voetballend oplossen en dat gaat nog een keer fout.

15 december 2018 om 10:44

Ja dat denk ik ook inderdaad, maar hij is ook altijd nog maar 22, super jong voor een doelman. Daarom hoop ik dat ie nog een jaartje Ajax doet (ook een beetje eigen belang natuurlijk maar goed). Soms levert hij je wel bijna een hartaanval op inderdaad met zijn voetballende acties, niet voor niets dat Manuel Neuer zijn idool is haha!

15 december 2018 om 12:41

Laten we niet te hard van stapel lopen. Onana is een goede keeper met nog meer potentie, maar in de CL heeft hij toch al een paar blunders gemaakt. Desalniettemin denk ik dat hij erg ver kan komen.

15 december 2018 om 13:38

Een paar? Een blunder. Daar staan een veelvoud aan fantastische reddingen tegenover. Grappig is dat iedereen het constant heeft over de Ligt en de Jong, maar dat de keeper van Ajax gewoon het vereiste niveau heeft een veelvuldig laat zien voor CL. Die gozer is misschien wel een van de grootste keeperstalenten, maar intussen wijzen er vele naar Frenkie en Mathijs, komt Onana op geen van de talent lijstjes voor en wordt hij weinig tot niet besproken. Dat Ajax overwintert is net zo hard toe te schrijven aan Onana als aan Ziyech, Tadic en de Ligt. Misschien nog wel harder. Die heeft echt al meerdere cruciale reddingen verricht.

15 december 2018 om 15:58

Heb bij Onana lang het Vermeer gevoel gehad, waarbij je altijd je hart vasthoud bij iedere hoge bal etc. In tegenstelling tot Vermeer heeft Onana zich gelukkig wel enorm veel verbeterd in dat opzicht. Fantastische keeper met ook een heerlijk karakter. Hopelijk weet Overmars zijn contract te verlengen!

Het is jammer voor hem dat alle grote clubs momenteel voorzien zijn. Zie hem daardoor niet snel vertrekken. Al kan een domino-effect altijd op de loer liggen als er een keeper verkast.

15 december 2018 om 10:49

Je denkt niet dat hij komend seizoen #1 bij Juventus, Dortmund, Inter, Roma, PSG, Lyon, Valencia, Atletico Madrid, of Milan of Lazio zou kunnen worden? Ik denk van wel.

15 december 2018 om 11:06

Ik denk van niet. Hij maakt nog teveel fouten en kan daarom beter nog in de ED blijven.

15 december 2018 om 11:10

Bij atletico staat er nog een geweldenaar onder de lat die Oblak heet 🤔

15 december 2018 om 11:20

Bijna elke ploeg die je noemt heeft een betere keeper onder de lat staan.

15 december 2018 om 11:23

Haha Atletico in dit lijstje noemen was niet echt een goede idd haha. Oblak volgens menig mensen de beste keeper ter wereld op dit moment.

15 december 2018 om 11:32

Dat ben ik verre van met jou eens. Atletico had niet in dit lijstje gemoeten, want Oblak is misschien wel de beste keeper ter wereld en daar komt Onana nog niet in de buurt. Echter vind ik een aantal namen niet beter (lees: ongeveer even goed) of echt aanzienlijk minder.
Juventus (szczesny) vind ik vergelijkbaar met niveau Onana.
Dortmund (burki) vind ik echt een stuk minder goed dan Onana, keeper is ook wel het allerminste in de selectie van Dortmund.
Inter (handanovic) Die vind ik vergelijkbaar met Onana, alleen wordt hij dit seizoen nog 35 jaar, dus de jaren beginnen wel te tellen.
Roma (olsen) Nah dit is echt een grote schande, dat zon grote club zon matige keeper heeft.
PSG (buffon, Areola) Het zegt genoeg dat beiden veel speelminuten krijgen. De trainer is dus niet overtuigd, daarnaast zal Buffon nog maar kort doorgaan met zijn 40 jaar.
Lyon (lopez) Doet regelmatig rare kaperiolen en heeft niet het niveau van Onana.
Valencia (neto) vergelijkbaar niveau met Onana, alleen heeft Onana een hoger plafond dan Neto.
Milan (donnarumma) Heel groot talent, maar huidige niveau van Onana is een stuk hoger. Donnarumma maakt ook behoorlijk wat fouten per seizoen en is nogal wat onrustig.
Lazio (strakosha) is vergelijkbaar met Onana, beiden jonge talentvolle keepers. Al vind ik Lazio absoluut geen stao vooruit vanaf Ajax.

15 december 2018 om 11:47

Voefbalimpact, eens met jouw reactie. Onana is echt een groot talent.

15 december 2018 om 14:16

Denk dat er in Nederland een beetje wordt doorgeslagen als het Ajax betreft.
Szcezny ofzo, Handanovic, Buffon, Areola, Donnaruma op hetzelfde niveau als Onana schatten..
Strakosha kan ik niet over oordelen. Burki en Olsen stellen inderdaad niks voor.
Lopes en Donna die gekke dingen uithalen..dat doet Onana ook vaak zat, zie alleen al in de laatste 2 CL wedstrijden.
Onana goed? Ja. Potentie? Zeker.
Maar ik kom er met m'n hoofd niet bij dat Nederland Onana op hetzelfde niveau schat als Szcezny en Handanovic.

15 december 2018 om 12:05

Ik vind die Pool van Juventus echt niet beter dan Onana. Daarbij is Onana nog een stuk jonger.

Keepers blijven een status aparte houden in een team en hebben dit soort relaties met hun evenknie bij de tegenstander.
Gewoon elkaar adviezen geven om beter te worden. Zie je het Luuk de Jong en Robin van Persie (of Huntelaar) al doen?
Mooi voor Ajax dat hij goed in zn vel zit bij Ajax. Is iemand die niet voor het pure geld gaat maar ook met zijn hart kiest.

Klinkt lekker die een na laatste zin over die stats. Goeie keepert wel. De clown die die soms nog wel eens was ook al lang niet meer gezien.

15 december 2018 om 10:13

Ik vind het een geweldige keeper met een ontzettend nuchtere kijk op de wereld en daaruitvolgend goede, doch ook zelfkritische interviews. Maar de clown hebben we echter pas ook nog gezien. Benfica uit twee keer achter elkaar. Als ie die onrust er ook nog uit krijgt, zich té graag willen bewijzen (na een foutje), dan wordt dit een wereldkeeper.

15 december 2018 om 11:22

Je te graag bewijzen na een fout is iets wat jonge mensen veel doen. Dit is dus iets wat hij er in de loop der jaren prima uit kan halen, hij is tenslotte nog steeds maar 22 jaar.

15 december 2018 om 11:26

Klopt. Gaat hem ook lukken, dat weet ik zeker

Ik snap best dat het voor Onana in de toekomst interessant kan zijn om een transfer te maken. Maar het lijkt me dan wel handig dat hij naar een club gaat waar hij daadwerkelijk aan spelen toekomt. Barcelona vormt dan totaal geen optie, want hij gaat daar enkel de bank warm houden.

15 december 2018 om 10:34

Ik denk dat hij Ter Stegen zo de basis uit zou kunnen keepen eigenlijk. Denk dat hij nu al mee kan bij de Europese top. Echt een geweldige keeper.

15 december 2018 om 10:44

Ter Stegen behoort tot de top 5 vd wereld. Zover is Onana nog niet. Geweldige keeper, die komt daar nog wel als die zo doorgaat.

15 december 2018 om 10:46

Nou nu nog niet toch? Ter Stegen is echt van de beste keeper ter wereld. Maar ik sluit zeker niet uit dat Onana ooit terugkeert naar Barca en daar eerste doelman wordt: hij heeft nog 15 jaar profvoetbal voor de boeg, tijd zat dus!

15 december 2018 om 11:20

Op dit moment behoort Ter Stegen echt niet meer bij de top 5 hoor. Vorig jaar wel, maar hij is dit seizoen echt veel minder en maakt ook hele rare fouten. Dit seizoen zijn De Gea, Ederson, Allison, Oblak en Kepa alleen al betere keepers en ik denk dat op dit moment Cillessen ook beter in vorm is dan dat Ter Stegen is.

15 december 2018 om 11:27

Dan ben ik van mening dat jij niet genoeg wedstrijden van Barcelona kijkt om dat te beoordelen. Ter Stegen hoort in de top 5. En nee, Cillessen is niet beter als, anders stond hij wel onder de lat.

15 december 2018 om 11:48

Hij zegt het nog goed met “beter dan”, maar jij er “beter als” van. Smh.

Ot: Ter Stegen heeft een lagere ondergrens dan Cil., maar ook een hogere piek vind ik.

15 december 2018 om 12:11

Mijn excuses, zal in het vervolg de dikke Van Dale ter hand nemen 😲

17 december 2018 om 13:19

Vind je? Misschien kijk ik niet genoeg Barcelona om er een oordeel over de vellen dan, maar ik vind Ter Stegen zeker wel onderdoen voor een Allison en Oblak. De Gea is ook altijd nog een geweldige keeper, net als Navas. Van Courtois ben ik dan weer geen fan.

Wat een geweldige keeper is Onani zegt. Die kopbal van Lewandowski was het bewijs hoe goed is hij. Als hij Nederlands paspoort heeft, Nederland wordt wereld kampioen.

Een geweldige keeper, met nog wat verbeter punten. Zo kan kan zijn wedstrijd hervattingen wel verbeterd worden. Als hij de bal aan de voet heeft en deze wil plaatsen komen die vaak niet aan .

15 december 2018 om 10:13

Daar staat wel tegenover dat hij regelmatig het spel bliksemsnel hervat om een tegenaanval op te starten. Geweldige keeper, al houd ik nog steeds mn hart vast zodra hij aan de bal is. Maar dat is ook het risico wat hij moet nemen van Ajax.

15 december 2018 om 11:23

Wel snel maar niet allemaal zo nauwkeurig. Als je de wedstrijd tegen Bayern bekijkt en je neemt Neurer hoeveel van zijn trappen aankwamen en dat vergelijkt met Onana.

Mooi om te horen. Zou ook niet weten wie we moeten opstellen wanneer hij vertrekt. Lamprou is gewoon te klein. Wel uitstekende techniek. Was hij langer geweest, wie weet waar hij dan onder de lat had gestaan. Hopelijk heeft de scouting een lijst klaar liggen voor de komende periode om als serieuze concurrent en opvolger voor Onana te dienen.

Onana heeft zich de afgelopen seizoenen echt ontwikkeld tot een hele goede keeper.

Toen ik Onana een paar jaar geleden regelmatig zag keepen bij Jong Ajax, was ik echt totaal niet overtuigd van hem. Hij maakte meerdere fouten en leek gewoon geen keeper voor Ajax 1 te worden en toen Cillessen bij Ajax vertrok, werd Onana doorgeschoven als eerste keeper en om eerlijk te zijn had ik echt serieus mijn twijfels bij Onana.

Ajax haalde die transferperiode toen ook Tim Krul binnen, maar die moest eerst nog herstellen van een zware blessure en in die periode greep Onana zijn kans in Ajax 1 en daardoor vertrok Krul na een hafljaar alweer bij Ajax.

Zo nu en dan heeft Onana weleens van die momenten dat ik hem onrustig vind overkomen, zoals tegen Benfica (en toen werd het ook afgestraft) maar ook eerder dit seizoen tegen AZ. Toen liep Onana Idrissi letterlijk omver terwijl Onana daar eigenlijk niets te zoeken had, maar gelukkig voor Ajax en Onana kwamen ze goed weg en leverde het geen penalty en/of een rode kaart op.

Dat is het enigste punt waar Onana in mijn ogen aan moet werken. Voor de rest ben ik erg tevreden over hem en afgelopen woensdag tegen Bayern München keepte hij echt een hele goede wedstrijd.

Zijn eerste redding in de eerste helft op dat schot van Lewandowski, daar zat wel geluk bij want hij kreeg de bal tegen zijn hoofd geschoten. Maar zijn tweede redding in de tweede helft op de kopbal van weer Lewandowski (weet niet zeker of hij het weer was?) was echt fenomenaal, want met een katachtige reactie voorkwam Onana een zeker lijkende doelpunt.

Overigens vind ik het eigenlijk in iedere transferperiode of voorafgaand aan een transferperiode altijd opvallend rustig rondom Onana. En dan bedoel ik meer dat je over spelers als de Ligt, de Jong, Ziyech, Tagliafico, Neres en in mindere mate Mazraoui, van de Beek en Dolberg vaak of met enige regelmaat transfergeruchten leest, maar over Onana hoor je eigenlijk zelden iets wat betreft transfergeruchten.

Ik hoop ook echt dat Onana nog minimaal 1 seizoen bij Ajax zal blijven. Hij is pas 22-jaar (wordt in april 23) en de meeste keeper gaan tot plusminus hun veertigste mee. Dus Onana heeft nog behoorlijk wat jaren voor zich.

15 december 2018 om 15:53

Mooi verwoord!

Onana had inderdaad een opmerkelijk begin met flink wat flaters die opzienbarend waren . Heeft zich gelukkig fantastisch herpakt. Sowieso positief dat we altijd weer goede keepers vinden en opleiden, toch een compliment waard.

Keepers hebben over het algemeen een langere levensduur dan veldspelers. Blijf nog maar lekker minimaal twee jaar bij Ajax. De club Ajax is hem met zijn speelstijl op het lijf geschreven. Bij veel clubs verafschuwen ze zijn riskante escapades terwijl men dat bij Ajax juist weet te waarderen en zijn positieve kanten belichten.

Je kan het nooit echt bewijzen maar mijn gevoel zegt dat Lamprou die reddingen tegen Bayern niet had verricht. Die 3-3 uit het vuur slepen is belangrijker voor het zelfvertrouwen dan mensen denken. Ging je er met 2-5 af dan kan er toch wat twijfel in sluipen: "waren we dan wel echt goed de afgelopen keren of hadden we geluk en is dit hoe het er echt voorstaat" zou zonde zijn van al je harde werk.

Ik zou als Ajax heel snel zijn contract opwaarderen en verlengen. Hij verdient absoluut om bij 1 van de grotere verdieners te horen. Contract lekker met 4,5 jaar verlengen aankomende winter naar 2023.

In de winter contract open breken en flink opwaarderen. Dit verdient hij en wellicht blijft hij dan nog een jaar. Gelijk een normale reserve keeper halen die gewoon Ajax waardig is. Onana kan helaas ook geblesseerd raken

15 december 2018 om 12:33

Na de keeperscaroussel van afgelopen zomer zijn de meeste clubs inderdaad wel voorzien. Dortmund met Burki lijkt me een goede kanshebber om te vervangen en zeker ook geen slechte club voor Onana. Anderzijds als Ajax weer de CL haalt is het geen probleem om te blijven.

Er zijn maar weinig talentvolle keepers van onder de 23 jaar die al zo ver in hun ontwikkeling zijn als Onana.
Ik kan eigenlijk alleen Donnarumma noemen.
Ajax heeft dus goud in zijn handen met Onana en moet dit gaan uitbuiten.
Gewoon 60 miljoen vragen dus!

Gewoon contract uitdienen. Dan ben je midden twintig. Hebt veel ervaring. Dan heeft hij de clubs voor het kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren