Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana had topclubs voor het uitzoeken: ‘Bij Ajax krijgt de jeugd een kans’

Laatste update:

André Onana wist dat de kans om het eerste elftal van Barcelona te halen niet groot was, waardoor de Kameroener verder besloot te kijken. Onana kon naar eigen zeggen naar Arsenal, Chelsea, Olympique Lyon en Olympique Nice. In gesprek met Ajax Life legt hij uit waarom hij toch voor Amsterdam koos.

/

“Ik keek naar de A-selectie en zag dat er allemaal jonge spelers in zaten. Bij Ajax krijgen zij wel een kans. In Spanje en Engeland niet, in Frankrijk ook minder. Ik werd er echt blij van hoe jong de basisspelers van Ajax waren”, legt Onana uit.

Aanvankelijk had de doelman het lastig bij Ajax. Het was koud in Nederland en hij sprak de taal niet. Dat zorgde voor problemen in de communicatie. “Dan wilde ik iets roepen in het Engels, zoals ‘watch your back’, maar dan moest ik te lang nadenken en was het al te laat. Ik riep het dan ook wel eens in het Spaans, maar dat begrepen de verdedigers dan niet”, lacht hij.

Als Tim Krul terugkeert moet André Onana eerste keeper blijven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitspraak over Frankrijk is pure onzin, kijk naar Lyon, Marseille en Monaco. Dat zijn topclubs en die gebruiken grotendeels jeugdige spelers. De Franse competitie is juist een competitie waar jeugd zeer gewaardeerd wordt. In Spanje krijg je bij de topclubs alleen een kans als je idioot goed bent en dat is begrijpelijk omdat je concurreert met de wereldtop.

Het is natuurlijk makkelijker om Siem de Jong, Lasse Schone of Jens Toornstra uit de basis te spelen dan Toni Kroos, Ivan Rakitic of Koke. Daarom moet je als jonge knaap niet naar een topclub gaan.

28 oktober 2016 om 13:07

@blackjesus

Hij noemt het dan ook minder kans. Minder dan bij Ajax dus, waar hij over praat in dit interview. Dat is toch geen onzin als je naar het Ajax van vorig seizoen kijkt?

28 oktober 2016 om 14:25

Koke is ook gewoon een speler uit eigen jeugd hoor . Als je goed genoeg bent breek je overal wel door, maar Onana is geen topper. Bij Arsenal ofzo heeft hij toch helemaal niks te zoeken.

28 oktober 2016 om 14:54

@jdw17

Onana is geen ''topper''? Vind je reactie een beetje denigrerend naar Onana toe, terwijl hij heel goed bezig is. Ik ga ervan uit dat je bedoeld dat het nog geen ''topper'' is. Als hij zo doorgaat zie ik hem echter beter worden dan Cillissen, die beste jong is nog 20 en we zijn als de kippen bij om het geen topper te noemen. Voor Arsenal is hij nu nog geen topper maar hoe hij nu bezig is, is hij voor Ajax wel een topper en wellicht over aantal jaren ook voor topclubs als Arsenal.

28 oktober 2016 om 17:09

Voor Ajax is het een prima speler en wie weet wordt hij beter dan Cillessen, maar dat is toch ook geen topper.
Lijkt me sterk dat Onana ook de absolute top haalt hoor.

28 oktober 2016 om 18:18

Ik zie hem dat wel halen. Voor een jonge doelman al heel compleet en heeft hele goede reflexen. De onrust achterin (die er in het begin was) is ook weg en dan zie je dus dat de achterhoede vertrouwen in hem heeft en dan komen de echte kwaliteiten van een keeper naar voren.

28 oktober 2016 om 18:26

Cillesen is wel een topper. Waarom denk je dat hij nu bij barca zit omdat hij goed kan kaarten?

29 oktober 2016 om 10:57

Bij Barca op de bank zit ja.

Onana doet het zeker goed, met vooral fantastische reflexen. Het wordt zeker een lastige keuze voor Bosz. Toch heb ik het idee dat het niet een wereldkeeper kan worden. Hiervoor komt hij lengte tekort imo.

28 oktober 2016 om 12:37

Lengte voor hem zou niet moeten uitmaken, dat kan hij weer goed compenseren met bijvoorbeeld zijn goede reflexen of een tegen een situaties. Casillas is even lang als Onana en was toch ook geen slechte keeper in zijn glorieperiode.

28 oktober 2016 om 12:40

Ben ik met je eens; Casillas is een van de beste keepers ooit geweest. Maar hoeveel keepers die maximaal 1m85 lang zijn, zijn absolute toppers geweest?

28 oktober 2016 om 12:41

Begrijp me niet verkeerd; voor Ajax een absolute topper die we moeten behouden!

28 oktober 2016 om 12:47

Voorlopig moet hij bij ajax blijven, ik ben al vanaf dag 1 fan van deze keeper. Goede persoonlijkheid. Ik hoop dat hij krul voorblijft want die is toch voor niks gehaald. Maar onana gaat zeker voor een topclub spelen. Hele verstandige jongen

28 oktober 2016 om 14:58

@ruudajaxafca

Onana is 1,87. Net zo groot als Ter Stegen, Diego Alves, 1 cm kleiner dan Pepe Reina, Lloris en Perrin en 2 cm kleiner dan De Gea en Oblak. Dus zo klein is hij ook weer niet.

Casillas is overigens 1,82, Navas is 1,85 en Bravo is 1,84, die werden/worden ook geschaard tot de absolute top.

Lengte zegt dus lang niet alles, want het gaat om je reactievermogen en anticipatie op belangrijke momenten. Als hij 1,78 was, dan had ik niks gezegd, maar 1,87 is gewoon een prima lengte voor een keeper.

28 oktober 2016 om 15:02

@fcgrun050

Ben het met je eens. En daarnaast als Onana geen wereldtopper wordt ook prima, een niveau Diego Alves is zou al ontzettend goed zijn. Echt een klasbak die man.

28 oktober 2016 om 15:06

Echt een penaltykiller en punten pakker. Maar hij heeft de absolute top niet gehaald door enorme blessures en destijds ook zware concurrentie met Guaita. Deze man had dan ook meer dan 9 interlands moeten spelen voor Brazilie...

28 oktober 2016 om 18:32

Dasajev, Barthez, Kopke, Preudhomme en Casillas zijn allemaal ooit beste keeper van de wereld geweest en waren allemaal kleiner dan 1,85 (alleen Dasajev was 1,86). Van de 11 keepers die tussen 1987 en 2012 deze titel kregen, waren er maar 3 groter dan 1,90 (Buffon, Schmeichel, Cech).

Overigens, ken jij de Ape-index. Deze behandelt keepers op een andere fysiek aspect dan lengte, namelijk op de breedte met gespreide armen (de reach van een keeper). Hieruit blijkt dat bijvoorbeeld een kleine keeper als Jorge Campos (1.68, 130 interlands voor Mexico) net zoveel reach had als Casillas en Neuer. Vrijwel alle topkeepers hebben een bepaalde lengte in hun reach (1,90 tot 2 meter). Neuer haalt bijvoorbeeld een 1 op 1 (lengte evenveel als reach), maar Campos krijgt een veel beter cijfer (ruim 12,5% meer reach dan lengte).

In het begin was hij nog wat onrustig, logisch als je zo voor de leeuwen wordt gegooid opeens, maar Onana heeft mij zeer overtuigd. Goede keeper. Vind hem, ondanks zijn leeftijd, rustiger dan Cillessen overkomen in zijn spel en bij hem zie ik tenminste aan zijn doen en laten dat er plezier in heeft om voor Ajax te spelen!

Wanneer Krul fit is mogen ze het uitvechten wie er onder de lat moet staan, maar wat mij betreft wanneer Krul weer terug gaat dan mag Onana sowieso onder de lat staan als eerste keeper.

Vind het heel vreemd blijven. Onana is verre van een wereldkeeper en ik had het idee dat ze hem bij Barcelona een beetje kwijt wilden puur en alleeen omdat ze al wisten dat deze man geen type Ter Stegen is/wordt.
Ik heb hem in zijn eerste jaar bij Jong Ajax gezien, en hij wist me daar alles behalve te overtuigen. Maarja, vergelijk het maar met andere clubs, een Zoet of Vermeer lijkt me wel een iets hoger niveau.

28 oktober 2016 om 13:02

Ik heb vernomen dat men bij Barcelona juist baalde dat Onana besloot te vertrekken. Op de langere termijn zagen ze het wel in hem zitten, maar Onana had geen zin om nog jaren op een kans te wachten.

28 oktober 2016 om 16:28

@guaporta zei juist iets anders. Hij zei dat Onana derde keeper was in de jeugd en dat er twee betere keepers voor hem in de pikorde zaten. Ik weet niet meer wie hij benoemde, maar in ieder geval valt het wel mee dat ze bij Barcelona baalde dat hij vertrok. Tenminste, dat zei @guaporta en hij is wel redelijk goed geã¯nformeerd in Spanje en voornamelijk over Barcelona.

28 oktober 2016 om 18:34

Misschien 3e qua verwachtingen van alle keepers in de jeugd. Dan kan er in de b1 ofzo een keeper hebben gezeten met meer potentie.

28 oktober 2016 om 13:04

Zoet en Vermeer in topvorm zijn op dit moment beter dan Onana. Maar Zoet en Vermeer zijn niet altijd in topvorm, en van Onana weten we nog niet wat zijn topvorm is. Ik vind hem nu echt heel dicht bij de andere topkeepers in de eredivisie zitten. En hij begint nog maar net warm te worden. Het is dus nog afwachten wat zijn plafond is.

28 oktober 2016 om 13:25

Barcelona was juist ontzettend boos toen Onana naar Ajax ging, juist omdat ze het op de lange termijn wel on hem zagen zitten. Het was Onana die de lange termijn niet zag zitten en dus zijn contract uitgezeten heeft (heeft bij Barca nadat het van Ajax bekend werd nog een tijd lang op non-actief gestaan)

28 oktober 2016 om 13:43

En terecht dat Onana koos om weg te gaan. Kan ik mij goed voorstellen. Bij Barca is de concurrentie moordend en hij zou sowieso nog een aantal jaren moeten toekijken tot hij uberhaupt een kans zou krijgen. En dan nog, als je er niet meteen staat kopen ze zo weer een keeper om je plek in te nemen. Bij Ajax kom je gewoon veel makkelijker in de basis en kun je groeien en je veel meer permitteren. Die naam (barcelona) achter je contract hebben is leuk, maar we zien aan Cillessen dat dat ook niet alles is.

28 oktober 2016 om 17:15

Zoet is veel ouder en echt geen lichtjaren verder dan deze keeper. Onana kan nog groeien en wat je over Barcelona zegt klopt echt niet. Barcelona was echt wel over de zeik dat Onana een transfer naar Ajax heeft afgedwongen.

Aangezien Onana ook nog wat weet te brengen voor de toekomst zou ik zeggen heb eerste keeper te laten. Voor Krul is dat alleen een bittere hap. Een keeper met zijn status hoort niet thuis op een bank.

Hij viel mij op bij de wedstrijd voor de youth league een aantal jaar geleden in het jaar dat hij in de winterstop overkwam naar Ajax. Toen was hij al een drukte maker die de verdedigers wakker hield maar ondanks dat het een druktemaker was, was het wel een prima doelman.
Dat drukke/onrustige zag je in de eerste wedstrijden nog terug, maar inmiddels is hij al een stuk rustiger en betrouwbaarder geworden.

Vorige seizoenen werd steeds naar tegengoals gekeken om te beweren dat Cillessen een stuk beter was dan Zoet (ik chargeer het nu lichtelijk om een punt te maken). Dit seizoen heeft Onana bijna het dubbele aantal tegentreffers gekregen als bijvoorbeeld een Zoet, maar ook als een Jones. Wat maakt Onana dan zo bijzonder? Vind het meer een show-keeper dan dat hij echt een heel solide indruk op mij maakt.

28 oktober 2016 om 16:26

"dit seizoen heeft Onana bijna het dubbele aantal tegentreffers gekregen als bijvoorbeeld een Zoet, maar ook als een Jones."

Zo'n statement maak je gebaseerd op wat, onderbuikgevoel?
Hier zijn de statistieken:

Zoet (25 jaar) 9 wedstr. 810 minuten 5 tegendoelp. 4 cleansheet
Onana (20 jaar) 8 wedstr. 720 minuten 6 tegendoelp 4 cleansheet
Jones (34 jaar) 10 wedstr. 900 minuten 4 tegendoelp 6 cleansheet

In het begin was ik vrij kritisch op Andrã© Onana en dat ben ik nu nog steeds, maar ik moet wel zeggen dat hij de laatste weken gewoon prima keept. Toen hij dit seizoen de plek van Jasper Cillessen overnam, vond ik 'm nogal onrustig en dat vind ik 'm nu nog, maar wel wat minder dan in het begin.

Een andere punt van kritiek die ik op hem heb, is als hij een bal teruggespeeld krijgt, hij die, in mijn ogen, veel te lang bij zich houdt, om vervolgens 9 van de 10 keer de bal over de zijlijn te schieten. Hij keept prima de laatste weken, maar soms heb ik nog weleens van die momenten dat ik toch vrij gespannen hoop dat hij niets fout doet en tuurlijk, elke doelman maakt wel blunders, maar op de een of andere manier ben ik er niet altijd helemaal zeker.

Soms heeft hij echt gewoon goede reddingen, maar hij heeft soms ook weleens momenten waarbij ik denk dat hij makkelijke ballen echt gewoon door laat gaan. Hopelijk weet hij voetballend wat beter te worden en haalt hij dat onrustige/rare gedoe uit z'n spel en blijft hij zo keepen zoals hij de laatste weken keept, want dan heeft Ajax wel echt een prima doelman.

Hopelijk blijft hij, uit Ajax oogpunt, het goed doen en kan hij definitief uitgroeien tot eerste doelman. Krul moet, met het oog op Oranje, ook spelen, maar blijft wat mij betreft gewoon op de bank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren