Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Olivier Giroud achterhaalt Thierry Henry na dubbelslag tegen Australië

Laatste update:

Frankrijk heeft zijn eerste groepswedstrijd van het WK winnend afgesloten. Les Bleus kwamen in de openingsfase van het duel nog op achterstand tegen Australië, maar doelpunten van Adrien Rabiot, Olivier Giroud (twee) en Kylian Mbappé waren genoeg voor de overwinning: 4-1. Giroud schreef met zijn brace geschiedenis en staat nu op gelijke hoogte met Thierry Henry wat betreft goals voor Frankrijk. De spits van AC Milan heeft nog één treffer nodig om topscorer aller tijden te worden van de Fransen.

De voorbereiding van het team van bondscoach Didier Deschamps op het WK was allesbehalve vlekkeloos te noemen. Gedurende de eerste seizoenshelft raakte het al Paul Pogba, Presnel Kimpembe en N’Golo Kanté kwijt door zware blessures en ook afgelopen week vielen twee sterkhouders weg. Eerst raakte Christopher Nkunku geblesseerd op één van de laatste trainingen, alvorens de kersverse Ballon d’Or-winnaar Karim Benzema hetzelfde overkwam. Het tweetal moest daardoor een streep door het WK in Qatar zetten. Deschamps had echter genoeg vertrouwen in de rest van de selectie en riep geen vervanger op voor de aanvoerder van Real Madrid. Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt werd bij de groep gehaald als vervanger van Nkunku.

Ibrahima Konaté begon dinsdagavond in het Al Janoub Stadium naast Dayot Upamecano in het hart van de defensie. Raphaël Varane, die in de wedstrijd tegen Chelsea (1-1) met Manchester United geblesseerd raakte aan zijn hamstring, was nog niet fit genoeg om te starten. De verwachting is dat de verdediger later in het toernooi wel minuten kan gaan maken. Het middenveld bestond uit Rabiot en Aurélien Tchouameni, die met Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Mbappé en Giroud een aanvalslinie voor zich hadden staan van wereldniveau.

De wedstrijd tegen Australië begon echter met twee dompers voor Les Bleus. Na tien minuten kwam het namelijk op achterstand, maar raakte het ook Lucas Hernández kwijt. Mathew Leckie ontving een lange bal van verdediger Kye Rowles en kapte de Franse linksback uit. Hernández leek met zijn knie in het gras te blijven hangen en raakte daarbij, op het eerste oog, zwaar geblesseerd. Tot overmaat van ramp zag het team van Deschamps ex-Spartaan Craig Goodwin de voorzet van Leckie snoeihard in het dak van het doel schieten: 0-1. Hernández werd vervangen door zijn broer Theo, waarna Frankrijk op zoek ging naar de gelijkmaker.

Lucas Hernández moet de strijd al vroeg in de wedstrijd staken.

Die zou uiteindelijk een kwartier later vallen. Een afvallende corner van Griezmann werd opgepikt door Konaté, die de bal meegaf op Hernández. De linksback van Milan zag de loopactie van Rabiot, waarna laatstgenoemde na een fijne voorzet van Hernández kon binnenkoppen: 1-1. Nog geen vijf minuten later kwamen de Fransen op voorsprong. Australië leed slordig balverlies in de opbouw, waar Rabiot van kon profiteren. De middenvelder van Juventus legde af op Giroud, die voor open doel niet kon missen: 2-1. De ex-spits van Arsenal en Chelsea maakte daarmee een einde aan een zeer pijnlijk gegeven.

Giroud wist op het vorige WK, in 2018, in zeven wedstrijden namelijk niet tot scoren te komen. Wat heet, de spits schoot niet eens één keer op doel in Rusland. Dinsdagavond maakte hij dan ook zijn eerste doelpunt op een mondiaal eindtoernooi sinds 2014, toen hij in de groepsfase tegen Zwitserland één keer scoorde (2-5 winst). Giroud kwam met het doelpunt tegen Australië op vijftig doelpunten voor Frankrijk: topscorer allertijden Thierry Henry maakte er 51 in zijn loopbaan. De marge werd op slag van rust nog bijna uitgebreid naar twee. Griezmann werd op de flank diep gestuurd en gaf in één keer voor op Mbappé. De superster van Paris Saint-Germain werkte van dichtbij echter snoeihard over. Na rust werd het tempo wat lager, maar maakte Giroud wel bijna zijn tweede van de wedstrijd met een fenomenale halve omhaal. Zijn poging ging echter enkele meters naast het doel.

Twintig minuten na rust tekende ook Mbappé voor een doelpunt. Een mislukt schot van de spits ging bijna over de zijlijn, maar Dembélé wist die bal binnen te houden. De vleugelaanvaller van Barcelona legde de bal vervolgens feilloos op het hoofd van Mbappé, die de 3-1 maakte. Vier minuten later kwam Giroud voor de tweede keer op het scorebord. Mbappé gaf de voorzet op de lange spits, die op vrijwel identieke wijze binnenkopte als de aangever dat enkele minuten daarvoor deed: 4-1. Giroud maakte daarmee zijn 51ste doelpunt voor Frankrijk en heeft dus nog één treffer nodig om Henry in te halen en zich tot topscorer aller tijden te kronen van zijn vaderland. Les Bleus nemen het aanstaande zaterdag op tegen Denemarken, dat eerder op de dinsdag gelijkspeelde tegen Tunesië (0-0).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is de nummer 1 favoriet van het wk.

22 november 2022 om 22:03

Brazilië is torenhoge favoriet. Niemand komt in de buurt.

22 november 2022 om 22:05

Brazilië is ook mijn favoriet hoor. Maar die laten het al heel lang behoorlijk afweten op WK's. Dus torenhoog zeker niet.

22 november 2022 om 22:09

Brazilie torenhoge favoriet? Op basis van wat eigenlijk? Ik hoor dit dagdagelijks op vz, maar ik snap niet direct vanwaar dit komt. Zijn niet eens de beste van amerika(verloren van argentinie in de copa). Hebben matige backs. De aanval is zeker niet beter dan die van Frankrijk. Waar is brazilië duidelijk beter in dan frankrijk?

22 november 2022 om 22:10

Iets als favoriet zijn bestaat gewoonweg niet

22 november 2022 om 22:11

Dat ze goede spelers hebben staat buiten kijf. Maar dat maakt nog geen goed team.

22 november 2022 om 22:22

Laat ze eerst spelen en dan zien we wel. Dat werd ook geroepen over Argentinië en dan verliezen ze van Saudi-Arabië. Je hebt ze niet eens zien spelen op dit wk en roept al zoiets. Op zulke toernooien zijn er altijd verrassingen. Tenzij je op papier bedoeld, maar in praktijk gaat het vaak anders.

22 november 2022 om 22:48

Argentinië als favoriet bestempelen is ook gewoon oerdom. Selectie is prima maar echt niet heel sterk. Messi is gewoon te oud en Lautaro is het ook gewoon niet. Veel net niet jongens.

23 november 2022 om 00:28

Die aanval is zeker beter dan die van Frankrijk. Vooral nu benzema geblesseerd is. Mbappe kan je wegstrepen tegen neymar. Verder gaat het dan in de aanval behoorlijk gelijkop en geef ik Brazilië door vinicius en een Jesus die het bij arsenal vrij goed doet de overhand. De enige zwakke plekken zijn idd de backposities

23 november 2022 om 04:53

Achteraf gelul Arsenallz, ik heb zoveel mensen gezien die hier aangaven dat Oranje "vernietigd" zou worden in de kwartfinale mochten ze Argentinië tegen komen. Nu zie ik ze niet meer natuurlijk, het ligt allemaal heel dicht bij elkaar.

22 november 2022 om 22:05

Ik denk nog steeds dat dit Portugal is, maar voor alsnog speelt iedere topploeg muha..

22 november 2022 om 22:48

Engeland won overtuigend met relatief goed spel.

22 november 2022 om 22:51

Maar dat was wel in een 4-3-3 geloof ik, Southgate gaat natuurlijk weer terug naar 5 achterin zodra de tegenstand ook maar iets omhoog gaat.

22 november 2022 om 22:27

Vive la France! Gewoon lekker gespeeld, goed gewonnen en 3 punten.

22 november 2022 om 22:29

Wat een spelers hebben ze in Frankrijk toch. Bij ons moeten we kiezen tussen middenmoot spelers als jansen, depay, klaassen, berghuis, bergwijn. Zij hebben daar coman en camavinga op de bank. En dembele/mbappe op de vleugels.

22 november 2022 om 22:58

Maar wij hebben Louis en zij een prutser eerste klas. Zonder hem had Frankrijk met dit materiaal al 8 jaar het internationale voetbal gedomineerd.

22 november 2022 om 23:04

Deschamps mag echt meer respect krijgen hoor. Hoe hij elke keer als pispaaltje wordt gebruikt is echt triest. Heeft gewoon goed werk geleverd de afgelopen 10 jaar. WK gewonnen, Nations League gewonnen, EK finale gehaald in 2016 en nu ziet het er weer prima uit ondanks alle blessures. Volgens mij heeft Louis die wereldtitel nog niet gewonnen, kan er naast zitten.

22 november 2022 om 23:10

Tja siepie klinkt leuk maar in die 8 jaar de finale van het EK behaald, de Nations League gewonnen en regerend wereldkampioen, laten we eerst maar eens in de buurt komen voordat we dit soort onzin gaan roepen.

22 november 2022 om 23:24

Precies! Je ziet zijn visie op het voetbal ook echt terug in het elftal.

23 november 2022 om 00:00

@vinirealmadrid, zo'n Diaby die niet eens geselecteerd is zou bij Nederland al in de basis staan

22 november 2022 om 23:09

Brazilië heeft nog geen bal getrapt, dit is gewoon roepen in de leegte. Nergens op gebaseerd

Leuke wedtrijd wel. Jaloers op de selectie van Frankrijk pff..

22 november 2022 om 22:04

Nah. Het gemis van Pogba en Big Benz gaat ze opbreken.

22 november 2022 om 22:05

Kante?

22 november 2022 om 22:06

Haha pogba zegt die. Wat een grap... Griezmann doet het op zijn plaats zoo veel beter & hierdoor kan je een extra winger opstellen (dembele). Dit is juist positief voor frankrijk

22 november 2022 om 22:10

Echt niet, Frankrijk kan 5 elftallen opstellen merken er helemaal niets van...

22 november 2022 om 23:07

Dat was op het ek toch echt niet het geval

22 november 2022 om 23:13

Vorig EK was Frankrijk vs Zwitserland veruit de mooiste pot en dat kwam omdat Frankrijk ondanks de gunstige stand toch bleef aanvallen ipv verdedigen dus dat verhaal dat Deschamps het team alleen maar behoudend laat spelen kan zo de prullenbak in. Nu tegen Australië ook gewoon een leuke pot gezien.

23 november 2022 om 01:27

Omdat Frankrijk het daarna lichtzinnig oppakte ja, dat juichen van Pogba alsof ze er al waren..

22 november 2022 om 22:05

En dan zijn pogba kante & benzema er niet bij. Het enge is dat deze 3 basisspelers waren op het EK. Nkunku ook uitgevallen en dan nog kan je als vervangers griezmann , tchouameni, dembele & giroud opstellen. Speel je niet eens met je 2 beste verdedigers ( vind kounde & varane beter) en dan nog upa & konate kunnen opstellen haha.

Één van de meest ondergewaardeerde spitsen van deze generatie, die Giroud

22 november 2022 om 22:17

Onzin iedereen waardeert hem als een goede subtop spits en dat is ook precies wat hij is een klasse onder de absolute wereldtop a la Big Benz Lewa Haaland niemand zegt Giroud is waardeloos maar iedereen weet ook dat hij zeer zeker geen niveau Benzema Lewa Haaland is

23 november 2022 om 11:09

Nou er waren genoeg die Giroud een flutspeler vinden. Kan me wat draadjes in t verleden herinneren. Ben beslist geen Giroud fan maar is wel degelijk ondergewaardeerd. Waarbij echt niet meteen gezegd wordt dat hij dan een wereldtopper is.

En dan zijn er mensen die zeggen Depay als topscorder aller tijden staat niet mooi. Wat dacht je van Giroud bij Frankrijk😂😂

22 november 2022 om 22:14

Sorry maar vind Giroud toch nog wel ff wat meer bewezen hebben dan Depay. Schitterende en belangrijke goals gemaakt in zijn carrière. Tuurlijk het is geen Henry.

22 november 2022 om 22:28

Lelijk maar dat record blijft wss niet lang staan met een Mbappe die al op 29 goals zit en ook nog maar 23 is. Giroud is 36 dus dat record zal wel niet meer zoveel omhoog gaan

23 november 2022 om 10:26

Mbappe 29 goals ? Hij heeft er nu 5 of 6 gescoord bij FRa

23 november 2022 om 17:45

ja, die zit op 29 goals. Kan je gewoon opzoeken

22 november 2022 om 22:54

Giroud heeft dan wel een Champions League en Europa League op zijn naam staan. Ook kampioen worden met Montpellier en Ac Milan doet niet iedereen. Ik denk wel dat depay een betere speler is alleen later zijn de compilaties filmpjes van Giroud dan wel weer indrukwekkender hahah)

22 november 2022 om 23:15

Maar wat maakt Depay dan een betere speler?

22 november 2022 om 23:20

Ziyech depay is echt niet beter dan Giroud.

23 november 2022 om 00:06

Zijn ook hele andere type spelers. Maar waar Giroud alles al bewezen heeft, moet Depay zich elke dag nog bewijzen. Giroud wordt niet bij de grote namen genoemd, maar heeft er ondanks zijn beperkingen toch het beste uitgehaald. Ik zou Depay zo wisselen voor Giroud.

23 november 2022 om 00:20

Ik heb als voetballer en als persoon (in de media en op het veld, ik ken ze beide natuurlijk niet persoonlijk) 10x zo graag giroud dan Memphis. Alleen denk ik wel dat giroud in dit oranje een stukje minder zou gedijen dan memphis omdat de aanvoer natuurlijk van een significant lager niveau is

22 november 2022 om 23:39

Het verschil is wel dat Giroud waarschijnlijk niet heel lang zal kunnen genieten van die topscorers titel. Zolang er geen gekke dingen gebeuren verwacht ik dat Mbappe hier weer overheen gaat. Staat na vandaag ook alweer op 29 goals voor Frankrijk.

Theo en Giroud wat een klassebakken, topspelers! Forza Mila.. uhh, Frankrijk!

22 november 2022 om 22:28

Allebei fantastisch gespeeld. De blessure van Lucas was een geluk bij een ongeluk. Wat is die Theo toxh een fantastische back..

Giroud goed, Hernandez goed, Rabiot erg goed. Verder heeft Frankrijk laten zien niet bepaald een team te zijn. Hier hoeft, ondanks deze uitslag tegen een tegenvallend zwakke tegenstander, niemand bang voor te zijn..

22 november 2022 om 22:11

Haha wat een grap. Met Brazilië by far de beste selectie op dit WK. Hoeft niemand bang voor te zijn nee. Ook al kunnen ze nog zo slecht spelen, deze gasten kunnen op elk moment prikken.

22 november 2022 om 22:12

Ahja oke dus het is gewoon een mooie uitslag tegen een heel zwakke tegenstander.. Je kan ook zeggen dat Frankrijk gewoon heel goed was & met heel weinig moeite Australie opzij gezet heeft. Een argentinië (een favoriet) verliest gewoon van sua die zeker niet beter zijn dan Australië. Dus nee, elk team vreest frankrijk & hun dodelijke aanval met Dembele & mbappe op de flanken & giroud in de punt.

23 november 2022 om 00:24

Ik denk dat je Saudi-Arabië dit toernooi echt niet moet onderschatten. Idd weinig tot geen echte spraakmakende spelers, maar ze hebben een fantastische coach, passie en zo ongeveer een soort thuisvoordeel. Tuurlijk gaan ze het wk niet winnen, maar ze hebben wel laten zien meer in hun mars te hebben dan bv een Iran of Australië. Mochten ze nog ergens een puntje kunnen snoepen tegen een relatief zwak Polen en een Mexico dat de laatste maanden niet bepaald in vorm is en ze halen vrijwel zeker de achtste finales

Hoop op een andere wereldkampioen, maar deze selectie is wel de allerbeste samen met die van Brazilië.

23 november 2022 om 00:06

En Portugal?

Na de 0 - 1 had ik wel een close wedstrijd verwacht, jammer genoeg stelde Frankrijk snel orde op zaken. Jammer genoeg als in hierdoor was de wedstrijd al snel niet spannend meer. Gewoon een goede pot van Frankrijk, duidelijk een paar maatjes te groot voor Australië.

Meest onderschatte spits op dit moment

Wat een centrum met Konate en Upamecano, twee spelers die door de wonderclub uit Leipzig waren gescout.

22 november 2022 om 22:30

Paar jaar geleden nog afgetroefd door ene Myron Boadu, nu stonden ze gebroederlijk naast elkaar in een WK wedstrijd. Zeer degelijk centrum.

22 november 2022 om 22:45

Afgetroefd? Dat waren 2 intikkers voor derest was Boadu niets. En waar is hij nu eigenlijk? Hahah

Dit had ik al voorspeld dat Frankrijk het gemis van die geblesseerden makkelijk zou opvangen en dat het een van de topfavorieten is voor de WK titel. Verliezen in oefenwedstrijden zegt ook helemaal nada. Gaat het om het echie dan staan die Fransen er gewoon

22 november 2022 om 22:24

Wauw, je bent denk ik echt de enige Japie. Ieder ander zag Frankrijk er idd keihard afgaan tegen Australië met deze B-garnituur.

22 november 2022 om 22:31

Nee, ik ben niet de enige maar laatst toen ik zei dat Frankrijk een van de topfavorieten was had ik er nul verstand van volgens een paar leden hier, want Frankrijk had geen schijn van kans en was niet eens capabel genoeg om eerste te worden in deze poule. Deze reactie is dus gericht aan die mensen

22 november 2022 om 22:36

Ja winnen van een zeer matig Australië, dan ben je idd één van de topfavorieten...

22 november 2022 om 22:46

Tja, wat is wijsheid? Argentinie wat als topland wordt gezien verliest van Saudi Arabie. Australie is geen topland maar je moet er toch maar even met 4-1 van zien te winnen. Los daarvan zie je ook gewoon dat Frankrijk samen met Brazilie en Portugal gewoon het beste spelersmateriaal heeft op dit WK

Leukste wedstrijd zover (samen met England - Iran). Wat was Griezmann goed. Voor mij de motm. Ook leuk voor Giroud. Is hij toch een Formule 1?

22 november 2022 om 22:31

Blij dat iemand het nog opmerkt. Jij hebt er verstand van. Griezmann in deze rol.. is gewoon verbluffend en genieten geblazen.

22 november 2022 om 22:56

Inderdaad had echt een paar prachtige ballen die meer verdiende. Op het Ek 2016 en beetje wk 2018 was die nog echt een aanvaller die diep ging en met een neusje voor de goal, nu verdeelt die het spel en speelt die echt heerlijk.

22 november 2022 om 23:04

Idd. Speelt zo goed altijd voor Frankrijk. Maak niet uit in wat voor role. Was de belangrijkste man op het WK in 2018 en ik denk dat hij weer de beste Fransman zal zijn.

Wat een speler zeg die Giroud. Frankrijk heeft zelfs zonder Kimpembe, Benzema, Hernandez, Pogba, Kante en Nkunku nog steeds 3 topelftallen. Ploegen met veel kwaliteit zijn altijd kanshebbers.

Het was een prima wedstrijdje van me landje.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat zonder Pogba op het middenveld toch het middenveld er beter staat. Je ziet dat Tchouameni en Adrien toch wat meer dienende spelers zijn dan als je Pogba als controleur hebt staan. Doordat die twee het goed deden kon Griezmann toch wat vrijer spelen en zich minder met de verdediging bemoeien. Daarbij is het centrum wel erg sterk van Frankrijk. We zijn goed begonnen.
Vive le république 🇫🇷

22 november 2022 om 23:20

Felicitations mec! Mee eens dat het middenveld er ik mijn optiek ‘vernieuwend’ uitzag zo met Tchouameni. Het stond heel goed met Grizou en Rabiot. Benieuwd hoe we het zaterdag gaan doen tegen Denemarken. We hebben nog twee appeltjes met ze te schillen.

23 november 2022 om 07:32

Merci mon pote à toi aussi! Goed verwoord dat zocht ik, het zag er vernieuwend uit! Ik ben ook benieuwd naar zaterdag want met de Denen moeten we zeker nog wat recht zetten. We zullen het zien 😉

Beste team tot nu toë
Uitblinkers: Mbappe en Griezmann
Niet te stuiten

23 november 2022 om 00:08

Vergeet Dembele niet. Speelde een hele sterke wedstrijd. Vond wel dat het team het vaak zocht via de linkerkant. Maar Dembele's was echt sterk in de passing vandaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren