Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ogenschijnlijk zware blessure Letschert smet op benauwde zege AZ

Laatste update:

AZ is er zaterdagavond in geslaagd om de tweede plek in de Eredivisie te heroveren van PSV. Er leek voor de ploeg van trainer Pascal Jansen geen vuiltje aan de lucht, totdat Ramon Leeuwin vijf minuten na rust van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Edwin van de Graaf. Leeuwin was nota bene als invaller binnen de lijnen gekomen nadat Timo Letschert na een kwartier spelen de strijd moest staken na een ogenschijnlijk zware blessure. De verdediger ging door zijn enkel en werd per brancard van het veld gedragen. De ondertalsituatie deerde de Alkmaarders niet: 1-0.

AZ is bezig aan een ijzersterke thuisreeks en wist de laatste vijf thuisduels in de Eredivisie met minimaal twee doelpunten verschil te winnen. Tegen Fortuna had Jansen niet de beschikking over Teun Koopmeiners. De aanvoerder ontbrak net als vorige week vanwege ziekte en moest, net als Dani de Wit, het duel aan zich voorbij laten gaan. Myron Boadu leek het duel ook te moeten missen na de hele week niet met de groep mee te hebben getraind, maar hij was op tijd hersteld en begon op de bank. Na een flitsend begin van AZ werd het duel opgeschrikt door de blessure van Letschert, die na een luchtduel met Lisandro Semedo verkeerd neerkwam en daarbij zijn enkel verdraaide.

Zijn vervanger Leeuwin zag hoe collega-verdediger Bruno Martins Indi vervolgens na een klein half uur spelen een fijne dieptepass in huis had op Jesper Karlsson. De buitenspeler wipte de bal over de uitkomende Yanick van Osch, waarna de doelman van Fortuna een overtreding beging. Albert Gudmundsson nam bij afwezigheid van Koopmeiners plaats achter de bal en stuurde Van Osch vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 1-0. Het was tevens het eerste en enige moment van opwinding in de eerste helft. Fortuna beperkte zich in het eerste bedrijf tot verdedigen en slaagde daar alleraardigst in, terwijl AZ er niet in slaagde om er voetballend doorheen te komen.

De ploeg van trainer Sjors Ultee werd in de tweede helft al snel geholpen door Leeuwin, die na vijf minuten in de fout ging door de doorgebroken Sebastian Polter naar de grond te trekken. De spits van Fortuna werd de diepte in gestuurd door Tesfaldet Tekie en leek alleen op het doel af te kunnen, maar werd bij zijn tocht naar Marco Bizot gehinderd door de invaller van AZ. Fortuna oefende vervolgens wel meer druk uit op het doel van AZ, maar wist daarbij amper tot grote mogelijkheden te komen. Een schot van Mats Seuntjens kon worden gepakt door Bizot en een vrije trap van Zian Flemming eindigde eveneens bij de goalie van AZ.

Aan de overkant kreeg AZ de opgelegde mogelijkheid om het duel alsnog vroegtijdig te beslissen, toen Jelle Duin alleen op het doel van Van Osch af ging. De poging van de aanvaller kon echter worden gestopt door de doelman van Fortuna, waarna ook de rebound niet tot doelpunt kon worden gepromoveerd door Gudmundsson. Zijn inzet werd ternauwernood geblokt door Roel Janssen. De zege kwam niet meer in gevaar, waardoor AZ voor minimaal een dag de tweede plek bezet, daar PSV zondagmiddag in actie komt tegen Willem II.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, dat kun je met recht een zwaar bevochten overwinning noemen. Met een scheidsrechter die zo veel grote fouten heeft gemaakt, maar ook door de VAR niet wordt geholpen, want hoe kun je nou twee overtredingen voorafgaand aan die rode kaart negeren. Echt absurd. Ik ben nog steeds voorstander van het instrument Var, maar ze maken het wel heel moeilijk als ze maar steeds dat soort fouten maken (zoals ook bij Twente vandaag).

Nou ja, vooruit kijken, we staan even 2e, nu hup Willem II ! .

Het spel van AZ moet overigens wel een heel pak beter, want ondanks de overwinning was het (ook met 11) erg, erg mager.

Derde plek is in ieder geval binnen, dat is prettig.

8 mei 2021 om 22:07

Naast die twee overtredingen voorafgaand aan de rode kaart, is het vasthouden van Leeuwin ook echt gewoon oliedom. Onbeschrijflijk hoe je zoiets kunt doen, helemaal als je weet dat de VAR meekijkt en je hoe dan ook 100% een rode kaart krijgt. Hij weet ook dat we geen centrale verdedigers meer op de bank hebben zitten, en nog bijna een hele tweede helft moeten spelen. Blijf gewoon met je poten van die gast af.

8 mei 2021 om 22:10

Daar ben ik het helemaal mee eens, was oliedom.

8 mei 2021 om 22:26

Een zeer, zeer pover AZ vanavond.

Om even de (centrale) verdediging uit te lichten: BMI kan er mee door, niet geweldig maar eigenlijk een van de betere centrale verdedigers die we hebben, wat mij betreft net niet het niveau dat AZ zou moeten nastreven. Bovendien is hij gehuurd en kost veel geld om hem definitief naar Alkmaar te halen, ik denk geen goede keuze/te duur. Hatzidiakos, die eigenlijk al jaren wordt bekritiseerd door de AZ supporters, is eigenlijk onze sterkste kracht achterin, maar langdurig geblesseerd. Letschert, niet van het niveau, maar een prima backup / opvulling voor de breedte. Leeuwin, absoluut ongeschikt. Eigenlijk is hij al vanaf het eerste moment een vreemde eend in de bijt. Heeft niet de snelheid, niet de hardheid en vooral niet het inzicht dat een AZ verdediger zou moeten hebben. Vandaag ook weer een oliedomme en terechte rode kaart (los van wat eraan vooraf ging). Zo snel mogelijk lozen.

Neem daarbij het aanstaande vertrek van de backs Svensson en Wijndal, AZ heeft dus een serieus probleem voor volgend seizoen. Vlaar is er ook nog mee gestopt ondertussen (terecht ook trouwens, kon het lichamelijk niet meer aan. Held!) dus Huiberts heeft flink wat werk te verrichten deze zomer.

Ervan uitgaande dat Wijndal rond de 20 miljoen gaat opleveren neem ik aan dat er minimaal 2 centrale en een goeie back aangekocht gaan worden. Ik mag hopen dat Max niet zo lang gaat wachten als voorgaande jaren, anders kunnen we de voorronde CL bij voorbaat al op onze buik schrijven en net zo goed aan PSV "gunnen". Ik denk ook eerlijk gezegd dat op dit moment de EL meer ons strijdtoneel zou moeten zijn, de CL is echt nog een brug te ver op dit moment.

Had ik al gezegd dat ik blij ben met de drie punten? Fijne avond allemaal!

9 mei 2021 om 01:32

Ik vind Letschert eigenlijk helemaal niet zo heel slecht hoor. Vind hem eerlijk gezegd echt niet onder Hatzdiakos doen. Degelijk en weinig fouten maken

9 mei 2021 om 10:04

@komopaz Zou een Hoedt niets zijn voor AZ? Marktwaarde 5 miljoen, 27 jaar en veel ervaring. Of die CV van RKC.

9 mei 2021 om 16:50

Tja, zou kunnen, maar die heeft een iets te hoog salaris. Was begin van dit seizoen ook mee aan het trainen in Alkmaar en had ik toen ook graag zien, komen, maar gaat niet gebeuren, denk ik.

Gezien de huidige vorm van beide ploegen én het resterende programma, is AZ voor mij favoriet voor plek 2. Een wedstrijd als deze zie ik PSV niet over de streep trekken.

9 mei 2021 om 10:15

In de vorm van gisteren wordt Groningen-AZ en AZ-Groningen ook nog lastig. Zeker als je aankomende wedstrijden centraal achterin ook nog diverse spelers mist. Daarnaast speelt PSV nog wel tegen Utrecht, maar dat is voor Utrecht de laatste wedstrijd voor Play offs. Dan kun je beter deze wedstrijd geschorst zijn of niet meedoen dan na deze wedstrijd geschorst zijn. Dus je weet niet wat je dan van Utrecht kunt verwachten. Dat is het lastige van wedstrijden aan het eind van het seizoen. Er spelen dan meerdere belangen.

Ongelofelijke zwakke wedstrijd van ons, hele ongelukkige in het begin meteen een blessure. Leeuwin die je maar beter meteen kan laten vertrekken. Stengs als jij met Oranje mee mag, dan weet ik het ook niet meer. Het moet echt beter, en meer focus al begrijp ik het enigszins wel Psv staat voor en je bent afhankelijk van hen dus speel je niet meer ergens voor. Nee, nee nee je moet ze aanpakken en dan zien we het wel.

En we kunnen weer heerlijk praten over hoeveel eerlijker die waardeloze VAR het spelletje toch maakt. Dit wordt rode kaart nummer 10 die wordt geseponeerd omdat hij onterecht gegeven is en de falende VAR natuurlijk weer helemaal niks ziet. Het vasthouden begon duidelijk door die aanvaller, die vervolgens de verdediger dwingt hem ten val te laten brengen. Nooit een overtreding van Leeuwin. 2 tellen eerder beging een Fortunaspeler ook al een overtreding maar ook daar keek men maar bewust weg. Gewoon weg met de Var. Zelfs met beelden nemen ze keer op keer de verkeerde beslissing.

Als je nou een hele wedstrijd naar Stengs zit te kijken , dan word je toch gewoon verdrietig. Maar zijn kamer voor het EK is al geboekt , schandalig geen andere woorden. Hoe denken AZ supporters over Stengs?

8 mei 2021 om 22:10

Breek me de bek niet open. Hij kan dingen met een bal, dat is niet normaal. Maar als je dat maar 1 keer per 28 wedstrijden laat zien, voeg je in balbezit weinig toe. Met 11,5 km gemiddeld per wedstrijd is hij overigens wel één van de spelers die het meest loopt en daarmee ook belangrijk in de (rest)verdediging. Dat is ook de reden waarom Pascal Jansen hem altijd laat staan.

8 mei 2021 om 22:44

Even afgezien van de rest van jouw verhaal AZRico, maar ik ben erg benieuwd waar jij stats over afgelegde km's per wedstrijd vindt? Ik zie mensen dat vaker benoemen maar kan daar zelf weinig over vinden, wel interessant. Ik hoor het graag!

8 mei 2021 om 22:29

Al een tijdje dramatisch. Kan leuke dingen doen maar man het is zo niet constant, zo lui en zwak. En wat je zegt, zit bij Oranje alsof het een wereldspeler is. Hoe moeten spelers als El Ghazi en Lang zich wel niet voelen.

8 mei 2021 om 22:44

Stengs is een momenten voetballer. Heeft vaak 1 of 2 goeie, soms geniale momenten per wedstrijd. Maar de overige 88 minuten is het maar een hele gewone speler.

8 mei 2021 om 23:41

Lang geduld voor Stengs gehad en hij heeft bij vlagen ook laten zien goed te kunnen voetballen, maar een topper zie ik het echt nooit meer worden. Hij wordt dit jaar 23 en hij liet zelden zien in staat te zien het team op sleeptouw te kunnen nemen. 90% van de wedstrijden onzichtbaar en veel te flegmatiek. Als een buitenlands team aanklopt voor 10-15 miljoen (of misschien zelfs nog wel meer, hij heeft immers 7 wedstrijden bij Oranje), dan zou ik hem verkopen. Voor dat geld hoef je er echt niet zwakker op te worden.

Snel vergeten, 3 punten in de pocket. Morgen biertje erbij, stoel achterover en Willem II supporten.

Goed gedaan AZ nu uit bij Groningen winnen en thuis van Heracles. Leg de druk maar lekker bij PSV

9 mei 2021 om 10:16

Wat psv vandaag ook doet, bij beide ploegen ligt er enorme druk.

En natuurlijk heel benieuwd hoe het met Letschert is. Dat zag er heel naar uit, ben bang dat hij de rest van het seizoen niet mee gaat maken. Dat is voor hem uiteraard ontzettend naar, had zich op zich prima in het elftal gespeeld en hoewel niet super, was het een stuk beter dan een speler als Leeuwin...

Komende wedstrijden wordt het dus een beetje puzzelen, denk ik. Is er nou echt niemand uit de jeugd die op die plek kan meedraaien?

8 mei 2021 om 22:42

Dat is dus hét probleem van AZ momenteel. De verdediging, zie mijn eerdere reactie.

8 mei 2021 om 22:44

Ja, hoewel ze al wel die jongen van GAE hebben gehaald.

8 mei 2021 om 22:53

Goed punt, die was ik even vergeten. Hoewel dat ook maar weer afwachten is of hij het niveau van AZ aankan. Ik hoop toch eigenlijk wel op minimaal 1 of 2 extra aanwinsten voor de centrale posities achterin.

Nou Petrovic, ik gun je de 3 punten van harte tegen PSV. Ik zie Willem II wel iets geks doen morgen. Wordt sowieso een relaxte zondag voor ons!

8 mei 2021 om 22:44

Kan ook leven als hij met 1 punt huiswaarts gaat hoor .

8 mei 2021 om 22:49

Ja 1 punt zou ook pure winst zijn voor ons. Hoewel Groningen uit nog wel een hele lastige horde gaat worden voor ons. Om over Heracles thuis nog maar niet te spreken in de huidige vorm. Ik zie AZ daar niet zomaar even 6 punten halen, dan moet het echt 2 niveaus beter dan vandaag.

Van tevoren wist ik al dat dit een lastig potje zou worden. Noodgedwongen een hele matige opstelling. Jammer dat jongens uit de jeugd dan de kans niet krijgen. Heb liever een Duin dan aboukhlal of een Velthuis ipv leeuwin.

9 mei 2021 om 02:34

Abouklal had ik al helemaal niet opgesteld.
Die jongen heeft 14 uur voorafgaande aan de wedstrijd niets gegeten of gedronken.
Alle respect voor geloof, maar in deze periode kan je gewoon niet top zijn op zo'n moment, dat gaat gewoon niet.
Wel lekker dat je nog dit resultaat weet te behalen en dat we zeker zijn van de derde plaats, met ruim uitzicht op de 2e.
Hup WillemII.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren