Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nu wordt Mourinho weggezet als een tiran, het is echt belachelijk’

Laatste update:

Nadat Manchester United met 3-1 had verloren van Watford was manager José Mourinho bikkelhard over Luke Shaw. De Portugees spaarde de linksback niet en dat kwam hem op kritiek te staan: er werd gezegd en geschreven dat een trainer zijn spelers altijd in bescherming zou moeten nemen. Analyticus en oud-prof Jamie Carragher is het niet eens met de kritiek: hij vindt dat een trainer best kritiek mag uiten.

/

De oud-speler van Liverpool haalt uitspraken van Sir Alex Ferguson, de legendarische oud-manager van Manchester United, aan. Zo zei Ferguson een keer over Wayne Rooney: “Ik heb hem gewisseld, omdat Aston Villa veel jonge en snelle spelers had. Die invaller was veel te snel voor hem.”

Volgens Carragher gaf ook Ferguson, in Engeland de maatstaf voor veel trainers, kritiek op zijn eigen spelers. “Daar liep hij niet voor weg”, schrijft Carragher in zijn column in de Daily Mail. Carragher vindt zelfs dat Shaw zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen. “Had hij niet gewoon moeten zeggen dat Mourinho gelijk had? Shaw staat in het veld om voorzetten te voorkomen, maar tegen Watford en Manchester City faalde hij.”

“Door zijn reactie lijkt het of Mourinho de grip op de kleedkamer verliest, het is echt belachelijk. In 2006 was hij keihard, toen hij Shaun Wright-Phillips en Joe Cole na 26 minuten wisselde in een wedstrijd tegen Fulham. Nu wordt hij weggezet als een tiran.”

Ik vind dat een trainer kritiek mag leveren op zijn eigen spelers

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verbaas me niet dat mourinho veel kritieken krijgt. De anti-mourinho willen hem gewoon afkraken alleen omdat ze hekel hebben aan hem.
ferguson heeft het recht om spelers en trainers kritiek gewoon omdat hij de legende is voor united en voor Engeland.

23 september 2016 om 23:42

Ik vind je argumentatie een beetje vreemd. Kritiek hebben op spelers en trainers mag gewoon, omdat dat iemand zijn opinie is. Heeft niks te maken met wel of niet een legende zijn.

24 september 2016 om 04:42

@noxue

Jij begrijpt zijn argumentatie niet ook al was het niet moeilijk om te begrijpen. Fergie had en heeft krediet van de menigte omdat hij een legende is. Mourinho is dat in weze ook al, maar men mag Mourinho niet dus pakt elke kans om iets negatiefs te zeggen. Heel standaard mensenlijk gedrag.

24 september 2016 om 08:00

Mourinho een legende? Hoe dan?

24 september 2016 om 01:20

Mourihno heeft gewoon groot gelijk. Die voetballers van tegenwoordig zijn allemaal sneeuwvlokjes in een beschermde omgeving groor geworden. Ze moeten eens zelf verantwoordelijkheid nemen en kritisch zijn op hun eigen presteren.

Nou het ligt ook beetje aan Mourinho. Hij neemt meestal de kwaliteit van de aanvallende spelers af door meer verdedigende denkvermogen toe te voegen, denk aan Ozil, Oscar, Robben, Fabregas, Pedro, etc... uiteindelijk klikt het niet meer... Bij Chelsea in de beginjaren van Mourinho had hij geluk met ervaren spelers oa Lampard, Terry en Drogba en om maar niet te vergeten Makelele.... Dus juiste balans binnen de selectie... Als Mourinho bij Ajax had getraind was hij zeker binnen een maand weg... Waar Mourinho heeft gewerkt draait het meestal om FC Mourinho niet om de club waar hij werkt en dat kan niet bij Real en Manchester want het is een wereldmerk en wereldclub....

24 september 2016 om 00:15

Onzin ozil werd onder Mourinho de beste 10 in de wereld

24 september 2016 om 04:45

Mourinho is in ieder geval de koning van de aankopen gebleken. Zowel bij Porto, Inter, Chelsea als Real deed hij gerichte aankopen waar hij of zelf mee de CL won of die naderhand enorm belangerijk waren in een CL winst van die club. Net als bij Real waar Di Maria en Modric uiteindelijk de belangerijksten bleken.

24 september 2016 om 10:23

Maar het klikte tussen die twee niet altijd en uiteindelijk is hij ook vertrokken (makkelijk) naar Arsenal.

24 september 2016 om 04:48

@hangover

Het is onzin om vijand van iets te worden als je het vervelend of zelfs intens vervelend vindt. Ik vind persoonlijk dat die mensen dieperliggende problemen hebben met zichzelf dat ze zich perse negatief moeten uiten omdat een ander dat ook doet. Net als hoe men altijd haarfijn gaan uitleggen wat ze met een moordenaar zouden doen. Dan denk ik waarom?

24 september 2016 om 14:44

Onzin om te walgen als een coach zichzelf een bijnaam geeft als " the special one ". Onzin om te walgen van zijn anti voetbal? Onzin om te walgen hoe hij de spelers @ Madrid opfokte tot een stelletje wilde stieren?
Het is gewoon een mening en het is ook niet zo dat ik hem op 1 ding beoordeel.
Ik vind hem de meest overschatte coach ooit. Ja hij wint prijzen maar dat is meer geluk dan wijsheid. Met porto had hij al een goede selectie en met de loting had hij ontzettende mazzel dat de goede clubs niet presteerden dat jaar. Zelfde geld voor inter. Sneijder had zijn beste jaar en spelers zoals milito en eto die al te oud waten presteerden alsof ze weer net 20 waren. Eto die later ook werd afgebrand door mou bij Chelsea.
En dan kijk je wat hij nou voor clubs als Chelsea en real heeft gedaan. De clubs met het meeste geld. Dan is het toch ook niet echt bijzonder.
Maar blijkbaar mag ik niet mijn mening hebben want anders ben je gewoon weer een hater.

24 september 2016 om 15:39

@barcastyle

Ja het is onzin en jij bent dus een van de personen waar ik het over heb. Er is werkelijk waar geen een reden om de man te 'haten'. Daarbij is Mourinho feitelijk qua prijzen vooralsnog de beste coach qua prijzen. Geen enkele coach won zoveel belangerijke prijzen als Mourinho met de diversiteit van verschillende competities. Mourinho wint elke 33 wedstrijden gemiddeld een prijs over heel zijn carriére en daar komt geen een trainer in de geschiedenis bij in de buurt. Dat je aangeeft dat hij in zijn tijd bij Inter 'geluk had' dat Sneijder, Eto'o en Milito op 'mysterieuze wijze' precies onder zijn tijd top presteerden geeft het ook al aan. Je begrijpt zekf niet eens eebs waarom je hem niet mag en daarom battegaliseer je alles wat hij doet. Je mening is dus ook onzin. Ontkennen dat Mourinho een toptrainer is, net zo logisch als zeggen, Guardiola is geen toptrainer omdat hij alleen net Barca de CL pakte en omdat hij niet met grote namen om kan gaan. Hoe logisch zou dat zijn?

Natuurlijk mag, nee moet, een coach kritisch zijn naar zijn spelers. Het is alleen de vraag op welk podium je dat moet doen. Dit zou ik nooit via de media doen. Maar dat doe je tegen de persoon onder vier ogen of in de groep als de groep daar naar is. In de media kan je ook zeggen "Luke was vandaag niet goed genoeg of haalde niet zijn (gebruikelijke) niveau".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren