Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nieuwe Zlatan’ op creatieve manier naar Eredivisie: ‘Wil naar de top’

Laatste update:

SC Cambuur maakte vrijdag de komst van Valmir Berisha wereldkundig. De aanvaller, die is overgekomen van AS Roma, heeft in Friesland een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar getekend. De negentienjarige Zweed, die ‘de nieuwe Zlatan Ibrahimovic’ wordt genoemd, ziet zijn transfer naar Leeuwarden niet als een stap achteruit.

/

“Als je naar de grootte van de clubs kijkt, is dit een stap omlaag, maar zo zie ik het niet”, zo stelt Berisha in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Ik heb een paar jaar niet gevoetbald en ga dat hier wel doen. Cambuur is absoluut een stap vooruit. Uiteindelijk wil ik terug naar de top, maar eerst moet ik het bij Cambuur laten zien.”

Cambuur was volgens technisch directeur Henry van der Vegt maanden met de komst van Berisha bezig. Panathinaikos, de club waar Berisha afgelopen seizoen op huurbasis speelde, wilde een opleidingsvergoeding. De Friese club liet juristen naar de ‘zeer ingewikkelde materie’ kijken. “Nu konden we er eindelijk een klap op geven. Is er veel geld betaald? We hebben het op een heel creatieve manier met elkaar opgelost.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd dat gezwets met "de nieuwe Zlatan/messi/ronaldo, etc". Wordt er onderhand een beetje moe van moet ik zeggen. Mensen zijn te dom om een speler te beschrijven, dus gooien ze het maar op een simpele vergelijking. Man man man.

4 juli 2015 om 11:34

Mensen die alleen maar zitten te zeiken over dat voetbalzone die vergelijkingen niet meer mag maken. Kom op, dit is journalistiek.

4 juli 2015 om 12:14

Catenaccio dat is misschien zo maar er is maar een zlatan en ik zie in de komende paar jaar niemand even goed als hem

4 juli 2015 om 13:36

Catenaccio, die vergelijkingen slaan nergens op. Elke speler is uniek. Iemand kan wel wat weg hebben van een andere speler, maar is en blijft uniek. Daarom moeten mensen hun analytisch vermogen eens wat meer ontwikkelen en daadwerkelijk aangeven waarom iemand goed is en wat karakteristiek is voor die speler.

4 juli 2015 om 19:24

Je hebt daar helemaal geljjk in

Met alle respect voor Cambuur, als hij werkelijk de nieuw Zlatan was dan speelde hij nu al ergens bij een Europese (sub)topclub. Ik word een beetje moe van al die vergelijkingen dat vooral door de media gemaakt wordt.

4 juli 2015 om 11:34

Zo word ik moe van de zin; met al het respect voor. Slaat nergens op die zin. Wordt te pas en te onpas in de voetbalwereld gebruikt. Net als gogme of jezelf belonen.

4 juli 2015 om 11:40

Omdat het ook vaak van toepassing is op voetbal! Het enige wat het zegt is: ik heb absoluut niks tegen cambuur maar zonder ze te willen beledigen moet duidelijk zijn dat ze niet hetzelfde niveau hebben. Als jij moe wordt van zo'n nette opmerking dan ben je maar een negatief mannetje. Ik stoor me aan de inhoud van de post, die jongen is 19 jaar, weet zeker dat hij hem nog nooit heeft zien voetballen en nu al weet hij zogenaamd dat hij het niet gaat redden omdat hij naar cambuur gaat. Oftewel hij zegt met alle respect maar hij zegt eigenlijk niemand bij cambuur kan de top halen, en dat is niet met alle respect!

4 juli 2015 om 11:50

Suarez begon ook bij groningen, betere club maar die was ook al iets ouder.

4 juli 2015 om 11:54

En een contract waar geen respect uitspreekt

4 juli 2015 om 11:36

Zlatan speelde rot zijn 20e gewoon in Zweden, dus wat dusjadat betreft speelt berisha op zijn 19e in een sterkere competitie.

4 juli 2015 om 11:50

Zlatan was de duurste aankoop ooit in die tijd van Ajax. 10 miljoen gulden hadden ze voor hem betaald en dat was een megabedrag voor een talent. In het 1e jaar dat hij bij Ajax speelde wat niet best maar het seizoen daarop liet hij zien dat hij een megaster in wording was.

4 juli 2015 om 11:56

Niet elke ster begint bij een grote club, kijk bijvoorbeeld naar suarez, de enige vergelijking die mank gaat is inderdaad de transfersom van zlatan. Echter doelen ze op zijn afkomst en kwaliteiten dus kan hij het wel worden, denk niet dat het gebeurd omdat het een lange weg is vanaf cambuur naar de top maar het kan zeker.

4 juli 2015 om 12:26

19 miljoen gulden zelfs.. Achteraf prima want hij is voor eenzelfde bedrag (iets minder) in euro's verkocht...

4 juli 2015 om 22:21

@janta:
Ja dat klopt, maar wat verandert dat aan het feit dat Zlatan op zijn 19e(20e zelfs) nog in de Zweedse competitie speelde?
Juist, helemaal niets.

Waarom wordt hij de 'nieuwe Zlatan' genoemd?
Lijkt hij op Zlatan, hebben ze dezelfde speelstijl, of is het alleen omdat het een aanvaller uit Zweden is?

4 juli 2015 om 11:34

Ik denk het laatste ja. Plus zelfde positie

4 juli 2015 om 11:40

Omdat hij ook uit Zweden komt, ook Balkan-roots heeft en ook spits is.

Hopelijk kan Berisha het waar maken. Al word ik wel een beetje ziek van de nieuwe messis ronaldos, zlatans etc.

4 juli 2015 om 11:49

Haha ofwa! Als het allemaal uitkomt dan zien we door de bomen het bos niet meer met al die sterren!

4 juli 2015 om 11:56

Hij is nog maar 19 en dit lijkt me een verstandige stap van hem. Hij heeft door dat hij zal moeten voetballen om weer in de picture te komen. Heeft denk ik niet voor niks een relatief kort contract getekend.

Vreemd dat mensen de behoefte hebben te moeten melden dat ze moe worden van het lezen van berichten. Lees de berichten dan niet of meld je vermoeidheid niet... ;-)

Haha inderdaad @foord

Hij wordt de nieuwe Berisha gewoon haha

De negentienjarige Zweed: “Ik heb een paar jaar niet gevoetbald en ga dat hier wel doen." Mooi voorbeeld dus weer van te vroeg vertrokken naar een te grote club.

Als hij de ' Zlatan' in wording is moet hij niet naar Cambuur maar naar Ajax of PSV. Daar wordt hij pas echt beter, traint hij met betere spelers en speelt hij ook op een hoger niveau. Ik denk dat deze clubs (en andere clubs in Europa) deze speler al gewogen hebben en als niet geschikt beschouwd.

4 juli 2015 om 12:19

Las ergens dat Ajax een paar jaar geleden interesse toonde (samen met vele andere grote clubs). Denk dat hij meer kans op spelen heeft bij Cambuur dan bij Ajax of PSV.

4 juli 2015 om 12:20

Het is niet als of Ajax en PSV de laatste jaren zoveel wereldtoppers heeft opgeleid. Cambuur heeft de laatste jaren ook aangetoond spelers beter te kunnen maken. De kans op spelen/doorbreken is hier ook vele malen groter. Als hij het goed doet kab hij ala grotere jongen naar Ajax of PSV of hoger.

4 juli 2015 om 12:29

De echte echte echte toppers die zijn niet afhankelijk van club/goede medespelers ben ik van mening. Maar dat zou deze berisha niet zijn denk ik.

4 juli 2015 om 14:41

Het is geen topper ander had hij niet bij de Griekse club op de bank gezeten. Komt voor de top gewoon tekort

4 juli 2015 om 17:16

Wat goed dat jij dat nu al kan bepalen. Zlatan kwam pas op z'n 20e bij Ajax. Het eerste jaar in Amsterdam werd hij gezien als miskoop. Als hij zich een beetje op z'n gemak voelt en een goede trainer krijgt kan deze jongen nog zomaar uitgroeien tot een grote speler

4 juli 2015 om 20:39

We zullen zien, maar in Griekenland (ook geen geweldige competitie) heeft hij het niet laten zien. Hij heeft het voordeel dat hij nog maar 19 jaar is, dus gezien zijn leeftijd kan het nog wel degelijk. Maar de kop is natuurlijk misplaats, hij mag de veters van Zlatan nog niet eens strikken en dan nu al hem vergelijken is een lachertje

Ach, de enige 'nieuwe' die ik vooralsnog vertrouw, is de hollandse nieuwe. En die is elk jaar vetter en beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren