Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Niet netjes om op namen in te gaan, maar Ajax werd nooit concreet’

Laatste update:

FC Twente zal waarschijnlijk binnen 24 uur de komst van Kamohelo Mokotjo aankondigen. De middenvelder maakt voor een bedrag van circa anderhalf miljoen euro de overstap van PEC Zwolle naar Enschede, waar hij een meerjarige verbintenis zal ondertekenen. De Zuid-Afrikaans international werd de afgelopen weken ook met onder meer Ajax in verband gebracht.

/

Zaakwaarnemer Rob Jansen erkent in gesprek met FOX Sports dat er volop belangstelling was voor Mokotjo, uit binnen- en buitenland. “PSV? Ik vind het niet netjes om op namen van clubs in te gaan.” Jansen verklaart waarom Mokotjo niet naar Ajax gaat. “Die zijn nooit concreet geworden.” In Amsterdam werd Mokotjo gezien als een optie indien Daley Blind deze zomer een transfer maakt.

“De overgang naar Twente is een sportieve keuze”, stelt Jansen. “We zien dit als een goede stap in zijn carrière. Hij had nog geen behoefte aan een buitenlands avontuur.” Voormalig werkgever Feyenoord toucheert veertig procent van de transfersom voor de middenvelder, circa zes ton.

Na FC Twente speelt Kamohelo Mokotjo voor een buitenlandse club

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat Ajax nooit concreet werd. Zwolle leuke sympathieke club, maar ja dat we verliezen zegt meer over Ajax dan over Zwolle. Heb toch liever het kaliber Blind wat aangetrokken wordt.

7 augustus 2014 om 17:44

Je geeft zelf het antwoord al.... zegt meer over Ajax dan Pec.... een kleine versterking van jullie selectie is wel welkom, toch?

7 augustus 2014 om 18:03

Nee niet echt. Ajax zakt door de ondergrens heen door Overmars. Je kan veel meer doen dan je wilt. Maar als je blijft focussen op aankopen van 3 tientjes dan kan je er op wachten dat het een keer ten onder tegen Zwolle gaat. Sinds dat Ajax kampioen werd, ging het elk jaar qua kwaliteit minder.

7 augustus 2014 om 17:46

De grote vraag wanneer hij nog zou vertrekken: waar vind je het kaliber Blind voor het geld dat Ajax zou willen besteden?
Er zijn altijd betere spelers dan Mokotjo, maar met het geringe budget dat we bij Twente hebben mogen denk ik niet klagen over de prijs/kwaliteit.

7 augustus 2014 om 17:59

Nee liever niet, wat moet je ermee. De Eredivisie gaat keihard onderuit. Tegenwoordig shoppen de zogenaamde topclubs bij Zwolle. Ook Ajax kan er wat van, ik sta er niet van op te kijken als heel Nederland slecht gaat presteren in Europa. Tenslotte kunnen wij Eredivisie clubs beter verliezen dan winnen. Spelers als Mokotjo zijn leuk om als back-up te hebben. Meer niet. Maar dat komt omdat het niet mijn visie is.

7 augustus 2014 om 18:12

De één shopt bij Zwolle, de ander denkt alles te kunnen opvangen met eigen jeugd. Tja, dat het niveau van de Eredivisie daarom zo laag is kan je wel gelijk in hebben.

7 augustus 2014 om 18:21

Twente heeft die (financiele) mogelijkheden op het moment sowieso niet om de bloemetjes buiten te zetten met topspelers en Ajax heeft de middelen wel maar doet het niet. We moeten in dit landje ook niet de illusie hebben om iets in een Europese competitie te beteken...

7 augustus 2014 om 19:42

Haha zuurpruim. Mokotjo maakte eigenhandog meerdere keren gehakt van ajhax en de interesse van Ajax in Mokotjo was dan ook meer dan terecht. Huilie huilie

8 augustus 2014 om 03:04

De eredivisie heeft ook het probleem dat onze grootste talenten al heel vroeg, en veelal voordat ze uberhaupt in de hoogste klasse gespeeld hebben, al opgekocht worden door kapitaalkrachtige clubs uit voornamelijk GB. Daar hadden we in de jaren 90 geen last van en onze grote spelers bouwden af in Nederland, das helaas vaak ook niet meer het geval.

7 augustus 2014 om 17:48

Haha, het niet serieus nemen van de tegenstander is dus precies de reden waarom Ajax die twee finales verloor. Misschien zouden jullie je 'leuke, sympathieke tegenstanders' wat serieuzer moeten nemen.

Daarnaast is het ook wel duidelijk dat je Mokotjo alleen tegen Ajax hebt zien spelen. Hij haalt week in week uit hetzelfde niveau als hij tegen Ajax deed. Deze man is constanter dan een Blind of Klaassen. Bij een mindere club, dat zeker, maar ik ben heel benieuwd of hij bij Ajax zou slagen. Ik denk namelijk van wel en vind het jammer dat hij naar een op papier mindere club als Twente gaat.

7 augustus 2014 om 18:01

Maakt mij niet uit, Ajax moet een keer versterkingen halen die wat daadwerkelijk toevoegen en die het niveau in de CL aan kunnen. Bijvoorbeeld 95 miljoen op de bank en starten met Serero en Andersen. Wat heb je aan die spelers, ga eens echt beleid voeren en ga eens wat investeren.

7 augustus 2014 om 18:30

En dan komt bijvoorbeeld volgend jaar een gouden lichting door.. en dan die duurbetaalde spelers afserveren? Of de talenten afserveren?
Volgens mij is Ajax juist iets aan het opbouwen dat tijd nodig heeft toch?

8 augustus 2014 om 12:27

@ ahjacied
Hahahahahahaha ja hoor type blind daar komen we zeker ver mee, hahahahahaha de beste grap van de dag thanks pik

Geen buitenlands avontuur? Hij is toch al in het buitenland als Zuid-Afrikaan zijnde?

Ik vind dat Zwolle hem bijna weggeeft. Verdienen nu 8 ton maar verzwakken zichzelf enorm. Had 5 miljoen een logischere vraagprijs gevonden.

7 augustus 2014 om 17:40

Dat is nu eenmaal het lot van kleinere clubs. Als je ziet dat bij voorbeeld Nemanja Gudelj maar 2-3 miljoen kostte, die vele malen meer talent heeft dan Mokotjo.

7 augustus 2014 om 19:15

Kleinere clubs kunnen betere spelers halen dmv concessies. Bijvoorbeeld een korte contract of clausules in de contacten.

Als Pec nog een aantal jaar zo blijft presteren dan kunnen zij ook steeds betere spelers met goede contracten voor de club halen. (langer/geen clausules)

"Psv? Ik vind het niet netjes om op namen in te gaan." "Ajax? Laat ik wel op namen ingaan."

7 augustus 2014 om 17:49

Klopt, ik had ook verwacht dat hij naar Ajax zou gaan. Er waren toch al gesprekken tussen Mokotjo en de Boer geweest. PSV heeft gister of eer gister nog gezegd dat zij geen belangstelling hadden. En ook de naam Twente had ik al een paar keer voorbij zien komen (geloof ik).
Dat zijn dan al drie namen. Plus dat Feijenoord niet hoefde te bellen.
Kijk dan ontstaat er al een aardig lijstje.

8 augustus 2014 om 00:17

Inderdaad vrij krom. Ach, ben blij dat Ajax nooit concreet werd. Dit is weer zo een speler die bij Zwolle uitblinkt en bij een topclub faalt. Ajax heeft genoeg spelers die minstens net zo goed zijn.

Zo een goede deal zijn voor Twente, als hij zich zo blijft ontwikkelen zie ik hem over 2 jaar wel naar de PL vertrekken. Is voor iedere club in Eredivisie een versterking.

Niet netjes om te doen.... Maar ik doe het toch.

Waarom wou feyenoord hem eigenlijk niet als vervanger van clasie?

7 augustus 2014 om 18:11

Omdat ze Clasie niet willen verkopen, heb je ook geen vervanger nodig..

7 augustus 2014 om 18:14

Wel een erg dunne selectie dan als ze serieus EL willen spelen.

7 augustus 2014 om 18:23

Omdat hij zelf aangaf dat ie niet meer naar Feijenoord wilde. Dan heeft het niet veel zin om interesse te gaan tonen. Ik hoopte echte dat Ajax hem wel echt zou willen omdat een vertrek van Moisander/Blind toch wel bijna 100% is (bij Moisander schuift Viergever naar achteren). En stiekem hoop ik dat Ajax de stoute schoenen aantrekt en een poging doet voor Van Ginkel, wellicht dat Chelsea hem wil uitlenen of misschien zelfs verkopen. Je weet immers maar nooit.

7 augustus 2014 om 19:16

Hij wilde zelf ook niet terug naar Rotterdam

7 augustus 2014 om 20:10

Hij zou pas in beeld komen als Clasie verkocht word.
Bovendien gaf hij zelf laatst aan niet terug te willen omdat hij vond te weinig kansen te hebben gekregen.

4 jaar geleden vertelde Van Hanegem nog dat Mokotjo één van de besten van Europa kon worden. Jammer dat hij niet een eerlijke kans kreeg bij Feyenoord. Ik hoop voor hem dat hij later in de Premier League of Bundesliga kan voetballen.

7 augustus 2014 om 18:43

Hoezo heeft hij geen eerlijke kans gekregen? Hij heeft genoeg speeltijd gehad maar kon in die tijd gewoon niet overtuigen om een basisplaats af te dwingen.
Hij had prima kunnen blijven maar Clasie kreeg gewoon de voorkeur.
Leuk voor hem dat hij nu naar Twente gaat en weer 6 ton voor Feyenoord.

Goede speler,maar ben toch blij dat hij niet naar ajaxkomt.bij ajax lopen eral genoegvn het postuur 1 meter 12 en 1 keer blazen en het ligt om.

Ze kopen pas als blind echt weggaat. Maar die blijft dus waarom dan concreet worden.

Mooi die doorverkoop clausule, maar geld dat ook als twente hem weer verkoop dat feyenoord 40 procent krijg?

7 augustus 2014 om 20:12

Nee de doorverkoopclausule is afgesproken met Zwolle en niet met Twente.
Alleen opleidingsvergoeding blijft wel bij elke transfer gelden (behalve vaak bij binnenlandse transfers).

7 augustus 2014 om 20:31

Oke thanks

Het is dus duidelijk dat Ajax niet echt geïnteresseerd was. Ik heb ook mijn twijfels of Mokotjo wel bij Ajax zou passen, maar het zou geen overbodige luxe zijn om toch nog een extra kracht erbij te halen. Het seizoen is lang...zou Blind blijven dan kan hij ook linksachter spelen. Boilesen is nou ook niet precies de speler die nooit geblesseerd is...

7 augustus 2014 om 20:13

Ik heb ook twijfels of hij de druk aan kan van een ajax, PSV of Feyenoord.
Bij Zwolle zijn de verwachtingen toch minder hoog.

8 augustus 2014 om 00:10

@ 007
Ach man zeur niet zo! Mokotjo is beter dan Blind op het middenveld, die jongen is zo traag durf niet op tebouwen, Ajax is toch voetballende club?! Wat heb je aan zo'n speler, Mokotjo zou Blind kunnen wegspelen op het middenveld.

De mensen hier die het hebben over Mokotjo als 'wel een leuke speler, maar niet goed genoeg voor....' , onderschatten zijn kwaliteit enorm. Ik denk dat hij één van de betere middenvelders is in Nederland, zo niet de beste. Hij kan zeker nog doorgroeien tot een echt hele grote. Van Hanegem zag het al heel vroeg in hem.

Zijn vertrek is voor PEC een aderlating. Maar hij was eenvoudig ook niet meer te houden. Hij was klaar voor de volgende stap. Die is hem van harte gegund. Een stap die hij zelf heel overwogen kiest. Liever Twente, waar hij zeker zal spelen, dan Ajax waar hij misschien zou spelen als vervanger van Blind. Deze jongen is heel bewust bezig met zijn carriere. Zo wilde hij vorig jaar zelf graag naar Pec, omdat hij zag dat dat type voetbal hem lag en hij zich daar weer in de kijker kon spelen. Dat is snel gegaan. Te snel voor mij als supporter, maar zoals gezegd, het is hem echt van harte gegund!

De verkoopprijs en wat PEC eraan overhoudt zit me wel wat dwars. Niet veel. Maar als derde jaars eredivisieclub heb je niet veel te eisen. Hoort bij het groeiproces naar een stabiele eredivisieclub die PEC graag wil worden.

7 augustus 2014 om 20:44

Zou ook fijn zijn als je dan je stelling ook kan onderbouwen. Waarom is Mokotjo volgens jou de beste middenvelder in Nederland?

7 augustus 2014 om 20:45

Maakt de minste fouten, ideale box-to-box speler, overzicht, passing etc.

Ik had Mokotjo zo graag bij Ajax willen zien spelen. Echt een man die het verschil kan maken.
Helaas gaat Twente er voor een fooi mee vandoor. Slechte move van Ajax, desondanks wel te begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren