Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar en Lewandowski op lijstje namen die onhaalbaar waren voor Van Gaal

Laatste update:

Louis van Gaal wilde bij Manchester United de ene na de andere sterspeler binnenhalen. De Nederlandse coach, tussen 2014 en 2016 werkzaam op Old Trafford, leverde een zeer ambitieus lijstje in bij het bestuur van the Red Devils met daarop onder meer de namen van Robert Lewandowski, Neymar en Sergio Ramos. Geen van de door Van Gaal gewenste topspelers bleek echter gevoelig voor een overstap richting de Engelse grootmacht.

In een interview met FourFourTwo gaat Van Gaal langs het lijstje met namen die hij voor Manchester United in gedachten had. "Ik wilde Robert Lewandowski naar de club halen. Toen dat echter een moeilijke zaak werd heb ik het geprobeerd bij Gonzalo Higuaín. En voordat dat ik bij Manchester United tekende heb ik het met het bestuur over Neymar gehad. Bij zo'n topclub moet je nou eenmaal groot denken. Neymar was gezien de shirtverkoop een interessante optie en daarnaast zocht ik naar snelle vleugelaanvallers. Om die reden hield ik ook Riyad Mahrez en Sadio Mané in de gaten", zo blikt Van Gaal terug op zijn zoektocht in Manchester.

Thomas Müller, met wie Van Gaal had samengewerkt bij Bayern München, was eveneens een transfertarget voor Manchester United. "En voor op het middenveld keek ik naar N'Golo Kante. James Milner was ondanks het feit dat hij al op leeftijd was ook een optie. Zijn veelzijdigheid en leiderschapskwaliteiten bevielen mij wel." Voor de verdediging van Manchester United verschenen ook enkele grote namen op de radar van Van Gaal. "Ik ging voor Sergio Ramos en Mats Hummels, want onze verdediging was destijds niet erg betrouwbaar."

"Dat waren dus de spelers die bovenaan mijn lijstje stonden, maar in geen enkel geval waren we succesvol", verzucht Van Gaal bijna vijf jaar na zijn vertrek bij Manchester United. "De reden daarvoor weet ik niet, want als manager was ik niet bij de onderhandelingen betrokken. Nadat ik bij de club was vertrokken kwamen spelers als Mahrez en Kante terecht bij respectievelijk Manchester City en Chelsea, terwijl Manchester United geen enkele topspeler wist aan te trekken. Dat vond ik zeer vreemd", aldus de voormalig bondscoach van Oranje.

Van Gaal slaagde er wél in om Ángel Di María naar Manchester te halen, al bleek de werkrelatie met de Argentijnse speler zeer moeizaam te zijn. Tevens werden onder meer Memphis Depay Daley Blind, Timothy Fosu-Mensah, Ander Herrera, Marcos Rojo, Victor Valdés, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger, Luke Shaw en Sergio Romero aan de selectie toegevoegd. Van Gaal veroverde in 2016 de FA Cup met Manchester United, maar werd kort daarop ontslagen en vervangen door José Mourinho.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze zijn wel een hele belangrijke naam in dat rijtje vergeten: Zlatan Ibrahimovic edit: excuses ik dacht dat hij in het laatste seizoen van v Gaal al was gekomen

29 april 2021 om 13:54

Dat was een aankoop van Mourinho? Kwam in dezelfde zomer als Mkhitaryan, Pogba en Bailly.

29 april 2021 om 13:59

Ah je hebt gelijk, ik had me vergist! Als je het zo bekijkt hebben ze Van Gaal ook wel echt te weinig gegeven; de grootste naam in dat lijstje is Schweinsteiger en die was al heel erg op zijn retour, die had nog beter een jaartje in Munchen kunnen blijven

29 april 2021 om 14:16

Ja het is bijzonder matig.. Allemaal spelers die op hun retour waren (valdes, Falcao, Schweinie) of veelbelovende spelers die het niet waarmaakten (herrera, Shaw, Depay) + nog wat spelers die nooit het niveau hebben gehad voor de basis van United (blind, Darmian, Rojo, Romero). De enige echte topaankoop was Di Maria en laat die nou net niet zo'n goede band met van Gaal hebben. Ongelukkig zullen we het maar noemen.

29 april 2021 om 14:17

Tja wat hebben ze Moyes dan gegeven? Ook geen enkele speler die hij wou. Maar goed, als je afkomt met namen als Lewa, Ramos, Muller,... dan is de kans wel bestaande dat je er niet slaagt om deze te halen. Het is geen FIFA of FM.

29 april 2021 om 14:17

Schweinsteiger? De grootste naam was die Maria wat gewoon een absolute wereldtopper was/is. Als je verder nog talenten als Shaw en Martial krijgt. Dan kan je als coach zijnde echt niet klagen, vind ik. Zo'n Depay was natuurlijk zijn eigen keuze.

29 april 2021 om 14:26

Fellaini en Mata. Ik denk dat men toen nog dacht dat er een kampioenswaardige selectie stond door de wonderen die Ferguson verrichtte.

29 april 2021 om 16:37

@ Bon Jovi

wat wil je zeggen? Dat Schweinsteiger geen absolute wereldtopper was? Heeft een stuk meer gewonnen als Di Maria en is 10 jaar lang captain geweest van een fantastisch Bayern, is 15 jaar lang key player geweest voor Duitsland en heeft alles gewonnen wat er zowat te winnen valt.

Di Maria is een fantastische voetballer maar is absoluut niet een veel grotere voetballer als Schweinie, hoogstens zelfde niveau

29 april 2021 om 17:09

Di Maria was in zijn prime, Schweinie op zijn retour

Tja, verhalen als deze . Ik zou het ook wel weten wie ik in mijn team zou willen hebben. Geef mij maar Ronaldo, Messi, Ramos, de Bruyne etc etc.

Beetje Fifa Carreer mode dit.

29 april 2021 om 13:55

Met sommige spelers wel zoals Hummels, Lewandowski en Neymar. Maar Mane, Kante, Mahrez, Milner en Hunmels waren echt geen onrealistische targets voor United..

29 april 2021 om 13:56

Ik denk dat iedere trainer dit ook wel roept ''ik wil die en die'' maar is het ook haalbaar?
waarom denk je dat Van Gaal spelers als Blind en Depay binnenhaalde, kwestie van budget of gewoon het niet willen betalen van 500 miljoen aan spelers.
Van Gaal was ook voornamelijk binnengehaald omdat hij bekend stond om 'talenten' en jonge gasten kansen te geven en het oudere United weer te verjongeren.

29 april 2021 om 17:42

Haha inderdaad Yojimbo. Van Gaal doet hierover ook net alsof het bestuur tekort is geschoten en zijn matige prestaties hieraan liggen. Alsof goed presteren met Neymar, Ramos en Lewandowski een verdienste van hem zou zijn geweest

Kante ging pas in 2015 naar Leicester, de laatste zomerse transferperiode dat Louis trainer was, maar van Gaal had hem zeker willen hebben... Geloof er weinig van eerlijk gezegd. Makkelijk praten achteraf. Zelfde geldt voor Mahrez, deze werden kampioen in het jaar dat Van Gaal ontslagen werd.

29 april 2021 om 14:02

Uiteindelijk denk ik dat er toch een kern van waarheid inzit, aangezien Mourinho dat ook al eens aangegeven had; hij wilde speler x, maar kreeg speler y. En daarvoor had Moyes ook met hetzelfde te maken.

29 april 2021 om 14:06

Is bij wel meerdere clubs hoor. Emery wilde bij Arsenal bv Zaha en kreeg Pépé van Sanhelli. Hij wilde Maguire maar kreeg Luiz.. en wilde Partey of Fabinho halen. Conte wilde van Dijk en Lukaku bij Chelsea maar kreeg ook andere spelers.

29 april 2021 om 14:57

Tja, coaches moeten ook realistisch zijn natuurlijk. Bepaalde namen zijn gewoon onhaalbaar, dus dat je die dan als coach wel wil is onrealistisch in mijn optiek. Als club moet je ook een standpunt innemen, waarbij je soms beter niemand kunt halen in plaats van de 4e of 5e keus.

Mahrez en Kante speelde nog in Frankrijk Louis..

29 april 2021 om 14:04

Dan was zijn kans nog groter geweest juist om ze wel binnen te halen, destijds dat Louis ontslagen werd speelde ze beide al bij Leicester.

Neem die man toch tegen zichzelf in bescherming, want het wordt steeds treuriger. Laatst al een debiele analyse bij Ziggo, en nu weer 0 verantwoordelijkheid voor zijn poging tot mede-afbreken van een Europese grootmacht. Enige bescheidenheid zou hem niet ontsieren, maar in plaats van z’n fouten toegeven en z’n verlies pakken probeert hij zelfs nú nog de feiten te weerleggen. Feit is namelijk dat hij alle buitenspelers verkocht omdat hij het licht had gezien op het WK, waar 3-5-2 zijn geniale nieuwe vondst was (al speelde Juve al jaren zo in Italië). Zei daarnaast nee bedankt tegen Toni Kroos en behandelde Di Maria als oud vuil terwijl die zijn redding hadden kunnen zijn. We hebben zijn hele periode waardeloos voetbal gezien met hier en daar idiote opstellingen waar niemand beter is van geworden. En tevens; Luke Shaw en Ander Herrera waren al vóór zijn aanstelling vastgelegd.

En uiteindelijk op een paar spelers na pure middelmaat gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren